En käck lista, igen

Jag är/har..
(x) Jag har gjort graviditetstest.
(/) Jag tänker innan jag gör saker.
(x) Jag är envis.
( ) Jag är petig med musik.
( ) Jag går efter utseendet på tjejer/killar.
( ) Jag skriver poesi.
(x) Jag är emot mobbning.
(x) Jag har en snuttefilt. (Har två snuttefiltar till bebisen som jag inte kan låta bli att klappa på då och då).
( ) Jag sover med lampan tänd.
(x) Jag snarkar.
(x) Jag pratar i sömnen.
( ) Jag är bra på matte.
(x) Jag har suttit i fyllecell.
( ) Jag har fler är 3 prickar i polisprotokollet.
(x) Jag har/har haft vänner som knarkar/knarkat.
(x) Jag har suttit vid datorn i 3 dygn i rad
(x) Jag kan slicka mina egna bröstvårtor. (Skrämmande att man testat ändå...).
(x) Jag har slagit fler än 20 killar i armbrytning. (Jag slog alla killarna fram tills vi började i nian)
( ) Många av mina vänner har aldrig sett min naturliga hårfärg.
( ) Jag är bortskämd.
( ) Jag betalade min moped/ iPod/ dator/ TV själv. (Jag varken äger eller har ägt något av det).
(x) Jag har piercingar på andra ställen än öronen.
(x) Jag har tatuering/ar.
(x) Jag har hållt något av mina femhundrafemtielva nyårslöften. (Men det är bara sådant som jag visste i förväg att jag kunde klara av).
(x) Jag har färgat håret fler än 30 ggr i mitt liv.
(x) Jag kan inte gå på toa när folk kan höra mig.
( ) Jag behöver mer än 15 minuter för att fixa mig vid spegeln.
( ) Jag har varit/är tillsammans med en miljonär.
( ) Det har visat sig att mitt ex bara har utnyttjat mig.
( ) Jag har krockat.
(x) Jag skriver fort på tangenterna.
(x) Jag har en hobby. (Bloggen räknas väl?).
(x) Jag har sövts ner.
(x) Jag är beroende av något.
(x) Jag älskar mina föräldrar.
(x) Jag favoriserar personer.
(x) Jag läser.
( ) Jag har bränt bort 2000 kr på absolut ingenting på en dag.
(x) Jag har bra självförtroende.
( ) Jag tycker att jag ser bra ut.
( ) Jag vill gå ner mer än 10 kg i vikt.
( ) Jag vill plastikoperera mig.
( ) Jag är teknisk.
(x) Jag talar dialekt.
( ) Jag hatar pizza.
( ) Jag hatar tacos.
(x) Jag har önskat av hela mitt hjärta att någon jag älskat/gillat ska dö. (Ibland kan man faktiskt hata någon trots att man älskar dem på sätt och vis).
(x) Jag behöver 2-3 kuddar när jag sover.
( ) Jag har sett mina föräldrar ha sex.
( ) Jag tror på en helt egen religion.
(x) Jag har ofta huvudvärk.
( ) Jag spyr när jag har magsjuka.
(x) Jag är lättpåverkad. (Av alkohol antar jag att det ska vara?).
( ) Min dotter ska heta Jaméliah.
( ) Jag tycker att det är skämmigt att köpa godis.
(x) Jag trivs hemma.
( ) Jag har stoppat ärtor i näsan så de fastnat. (Nej, men en flourtablett när jag var liten... den kom aldrig ut).
( ) Det händer att jag sover tills det är middag på helgerna. (Inte sen jag träffade min morgonpigga Mikael).
( ) Jag är trotsig mot mina föräldrar.
(x) Jag får spela hur hög musik jag vill i mitt rum. (Höhö).
(x) Jag kan inte vara tillsammans med nån om jag tycker att den är ful. (Det stämmer, jag måste vara attraherad av någon för att kunna vara tillsammans med honom).
( ) Jag har haft fler än 10 katter i mitt liv.
(x) Jag har fler än 10 djur.

Kärlek:
(x) Jag har haft sex mer än 20 gånger
(x) Jag har gjort extrema saker för att få slut på långvarig olycklig kärlek.
(x) Jag har någon gång varit olyckligt kär i samma person i mer än 1 år.
( ) Jag är förlovad.
(x) Jag tänker förlova mig.
(x) Jag tänker gifta mig.

Fordon/ sport:
(x) Jag har kört bil.
( ) Jag har kört fyrhjuling.
( ) Jag har kört traktor. (Dock fick jag och Emelie skjuts hem med en traktor på fyllan en gång. Då vet man att man är på landet).
( ) Jag har kört motorcykel.
( ) Jag har kört snöskooter.
(x) Jag har kört moped.
(x) Jag vet hur man startar en bil.
( ) Jag kan skida.
( ) Jag kan skrinna.
(x) Jag är bra på kubb.

Hygien:
(x) Jag målar naglarna.
(x) Jag har snusat/snusar. (Snusat).
(x) Jag har rökt/röker. (Rökt).
( ) Jag tränar.
( ) Jag biter på naglarna.
(x) Jag rakar mig under armarna.
(x) Jag rakar mig på armarna (Jag vaxar, hehe).

Varför älskar alla bimbos?

Jag är ju rätt fjollig av mig egentligen och ett stort fan av alla töntiga tjejprogram på teve, exempelvis sitter jag klistrad framför serier som Topmodel (jag tittar till och med på reprisen av säsong 4 som går nu trots att jag redan sett den säkert två gånger).
Det är helt enkelt väldigt underhållande att kolla på alla våp och hatälska dem. Hatar dem gör man för att dem är skitsnygga och glider fram genom livet på ett räkskal utan att göra mer än att pumpa upp tuttarna och skratta hysteriskt, och älskar dem gör man för att trots att man är avis på att vissa har det så jävla lätt så är man ändå glad över att man inte är totalt pantad och att man inte är en av Hugh Heffners flickvänner.

Hur som helst så finner jag dessa program jävligt underhållande, det finns liksom alltid något som kan ge ett gott skratt (sen så gillar jag ju att titta på snygga människor även om det är tjejer och jag älskar att titta på små hundar som är utklädda).
Men så blir det plötsligt jävligt scary när man inser hur många det är som ser dessa silikonbrudar som FÖREBILDER! Det är fan nästan en förolämpning mot oss normala, tänkande individer. Läste i en blogg som en jämnårig tjej skriver att "Victoria Silvstedt har alltid varit min förebild" efter att ha tittat på "I huvudet på Gynning" härromdagen.
För er som inte sett programmet kan jag avslöja att Victoria (förutom att skratta hysteriskt och säga "oh baby" hela tiden) försökte pressa apelsinjuice i juicepressen. Hon verkade dock ha missuppfattat det hela och försökte pressa  en hel apelsin med skalet på. Och detta är alltså en förebild? Jo för fan, så skulle jag också vilja vara...

Är min bebis en dotter så ska jag se till att hon börjar intressera sig för motorsport eller tyngdlyftning eller något, vad som helst för att hålla henne borta från MTV.

Tips om hårklippning!

Fan, i morgon ska jag ÄNTLIGEN komma i väg till frisören och jag känner för att göra något drastiskt. Och med drastiskt så menar jag inte att klippa mig kort eller färga håret lila eller något annat vansinnig som jag aldrig i livet skulle göra, men en lugg kanske?

Jag har liksom haft i stort sett samma friss sedan jag var sju och mamma lät mig spara till långt hår. Det är spikrakt (här lär aldrig behövas någon plattång inte), tjockt, långt och skittrist. Jag har gjort några tappra försök med att klippa upp det tidigare, men av någon outgrundlig anledning så märker man absolut ingen skillnad. Sist sa frissan att hon klippt ur ungefär HÄLFTEN av allt mitt hår, på golvet låg världens största hårberg men man såg ändå ingen skillnad, förutom att hästsvansen såg tunnare ut när det var uppsatt.
Jag kan liksom glömma locktång eller volym för håret ligger platt bara minuter efteråt. Så jag tänkte slå till med någon fräck lugg, trots att jag tyckte att det kliade som satan sist jag hade det och bara satte upp den med spänne hela tiden.
Dessutom har mitt hår blivit jävligt fett sedan jag blev gravid, lagom snyggt med en lugg som ser helt fettig ut. Men jag måste vara fåfäng och tänka på att jag faktiskt har ett extremt stort huvud. Och det är inget jag inbillar mig, jag har faktiskt ett onormalt stort huvud. Man kan kolla på vilket jävla skolfoto som helst så ser man att mitt huvud ser ut som en melon i jämförelse med andras normalstora huvuden. Så en lugg behövs för att förminska min gigantiska panna.

Någon som har några förslag förresten? Något geni som kan komma på hur jag ska ha lugg men samtidigt inte ha någon lugg?

Här är en ful och väldigt gammal bild på luggen förresten, hehe
image28

Elva månader med herrn i mitt liv

Ja, nu var det bara en månad kvar till den stora årsdagen, det är ju löjligt att det bara gått elva månader än när det känns som så sjukt mycket längre. Det beror väl lite vad man räknar som förhållande eller inte, vi har ju varit väldigt svaga för varandra BETYDLIGT längre än elva fjuttiga månader.

Hur som helst så förväntar jag mig ett jävla uppvaktande när vi firar ett år. Jag har blivit en sån där fjantig tjejig tjej nu på sista tiden och speciellt efter att alla hormoner gjort intåg i min kropp. Nu vill jag förlova mig och bli friad till och en massa sånt där som jag egentligen föraktat innan. Har aldrig trott på äktenskapet och tyckt att det varit så jävla töntigt och tacky att förlova sig med någon tonårsflirt eller någon man precis mött. En liten del i mig tycker fortfarande att förlova sig det gör man när man är säker på att man ska gifta sig inom ett år, annars känns det bara som något slags rop på uppmärksamhet "åh vi är så kära, vi är mycket mer kära än alla andra som inte är förlovade".
Men nu har jag som sagt ändrat mig, det kanske är för att vi ska ha barn och att jag på något undermedvetet plan inbillar mig att det är mindre risk att han sticker i från oss om jag har en ring på fingret. Löjlig teori. Eller också är det så enkelt att Mikael är den första jag verkligen velat stadga mig med, och då dyker mina blingbling-ideer upp.
Kanske kommer även jag att sluta som en hysterisk Bridezilla några år framöver, käre jesus...

I dag ser vädret löjligt mysigt ut, även om det förmodligen bara är en synvilla. Igår sken solen för fullt, jag tog en dusch på max en kvart och när jag återvände ut igen så duggregnade det och stormade. Men idag måste jag säga att det ser förjävla skönt ut, nu finns det inga undanflykter för att inte ta en promenad.

Lägger in en liten bild på fina ringar. JA, jag har kikat runt på en del. Har till och med mätt min ringstorlek, hehe. Jag har minsta storleken och det är nog första gången i världshistorien, jag är ju inte liten och nätt direkt...


Back off dork!

Hoppas fan att jag stavade överskriften rätt nu, satt och jämförde of och off i huvudet ett tag och jag hoppas att det blev bra. Det vore jävligt pinsamt annars eftersom att jag utger mig för att vara stavningssnille. På tal om det så fick jag hem en gravidtidning på posten igår, jag har inget minne av att ha beställt den så jag vet inte hur dem visste att jag var på smällen, men, men. Det kunde ha varit en trevlig tidning om det inte var för att grammatiken var helt jävla avskyvärd, redan på en av de första sidorna kunde man läsa ordet "självklart" som "själv-klart" och sedan dök även särskrivningen "kurragömma lekarna". Vid det laget var jag skitsur och beklagade mig för Mikael att sådana analfabeter får lov att trycka tidningar.

Till saken i alla fall, jag har just varit i affären och på väg dit bestämde jag mig för att ta en titt på vårt cykelrum, jag har aldrig varit där inne och det kan ju vara bra att veta hur det ser ut eftersom vi tänkt låsa fast vår kommande barnvagn där. Dessutom har jag inte så mycket att göra på dagarna...
Sagt och gjort så låste jag upp och kikade in cykelrummet när en glasögonprydd yngre herre dyker upp från ingenstans och ger mig en hjärtattack. Jag hejar såklart och mumlar något om att "jag ska bara titta på utrymmet". Så medans jag tittar så står idioten kvar och liksom övervakar mig som om han var någon slags herre över cykelrummet. Jag spanar lite efter ett rör eller liknande där man kan kedja fast vagnen sen och då säger idioten "Eh, ja det är ett helt vanligt cykelrum som du ser". Missförstå mig rätt, jag älskar töntar. Egentligen är jag en klockren tönt själv eftersom jag snubblar på allt, rodnar hela tiden, bär tandställning och vore det inte för linserna hade jag fått haft glasögon tjocka som flaskbottnar. Men inte fan ska han tilltala mig som om jag vore en jävla bimbo!
Så jag skrattade bara lite elakt och fortsatte glo på cykelrummet bara för att vara elak. Då föreslog tönten att jag skulle ställa vagnen i rummet för trädgårdsredskap istället. Den idén är kanske bra ändå, då slipper jag i alla fall springa på honom igen.

Hur som helst så fick jag köpt en grymt god ost. Jag älskar ost, skulle kunna äta det istället för popcorn eller chips. Mmmm.

Vad vi gravida går miste om

I dag kan jag faktiskt höra fågelkvitter utifrån trots att jag sitter på fjärde våningen, jihooo! Genast börjar man dum som man är tro att det är vår. Vad fan, man kan aldrig lita på vårt svenska jävla väder, det brukar ju alltid komma en jättevarm period i mars så att man kan springa omkring som en kalv på grönbete i bara t-shirt och varje gång är man lika jävla dum att man tror att det ska hålla i sig och veckan efter snöar det. 
Men man ska väl inte klaga egentligen, det har snöat typ två gånger här i år och då har det inte lagt sig en enda gång, så jag är mer än nöjd med den här vintern. Inte en enda gång har man tvingats vada fram i slask och man har fan inte ens behövt ha strumpbyxor under byxorna för att slippa frysa ihjäl.  

En sak som kommer bli jävligt tråkig framöver är att det inte är speciellt bra att sola med en bebismage, dels tycker bebisen att det är obehagligt med direkt solljus mot sig eftersom den ännu inte kan svettas och sådär, och dessutom kan man jättelätt få pigmentfläckar. Och jag brukar dra på mig pigmentfläckar redan som icke-gravid, att spraya på sig parfym i solljus är till exempel en dödsdom för mig.

ANNAT KUL SOM VI GRAVIDA (ME, ME, ME) INTE FÅR GÖRA:

* Dricka:
Egentligen är det en jävligt god idé för mig att vara nykter i minst nio månader, alkohol är liksom inte bra för mig eftersom att jag bara dricker när jag är deppig eller hysterisk i stort sett. Dessutom har jag blivit rätt otrevlig på fyllan den sista tiden så egentligen bryr jag mig inte MEN det hade varit mys att gå ut och käka med Tina och Veronika och dricka en Likör 43 med mjölk. Mmmm...
* Röka eller snusa:
Även om jag hatar alla rökare omkring mig som pesten och hade hoppat på Mikael och slagit honom om han kom hem och stank rök så är jag fortfarande röksugen typ hela tiden. Tydligen kan suget sitta i för alltid typ för svärmor erkänner att hon fortfarande är sugen ibland trots att hon slutade för flera år sedan. Och är det någon gång man hade behövt en cigg så är det när man är gravid och humöret kraschar och man är livrädd för allt som kan hända.
Snuset har jag inte saknat lika mycket i alla fall, det är mest om jag känner en liten doft från Mikaels dosa som jag kan bli lite grinig.
* All god mat!:
Nu är det ju inte så vansinnigt mycket som är förbjudet egentligen men givetvis är jag som mest sugen på dem förbjuda sakerna. Rött kött är big no-no och jag skulle fan döda för en riktigt blodig biff! Jag vill att den ska vara så blodig att blodet rinner ut och blandar sig med potatisgrattängen på tallriken!
Brieost och getost är jag också galet sugen på. I fredags beställde vi från pizzerian och jag ville ha en kebabrulle, men den jag brukar välja har getost i sig och är sjukt god. Så jag gnällde över att jag inte fick äta getost hur länge som helst som om det var världens undergång. Jag hade dock rätt, kebabrullen smakade papper utan getosten.
* Åka utomlands:
Nu är det ju inget som säger att jag inte KAN åka utomlands innan vecka 26-27 för då har gravida flygförbud, men hur kul är det då? Jag skulle knappt våga äta något (utlänska bakterier, spooky...), man kan inte dricka öl till maten och som tidigare nämnt knappt sola. Kul resa liksom.
* Gå i högklackat:
Mina skoooor! Mina underbara skooor! Tänk alla mina älsklingar i garderoben som jag inte kommer kunna använda på så länge! Det är inte farligt att gå med klack men det är skit för ryggen och höfterna och för min egen del så vågar jag inte riskera att snubbla. Jag kan ju liksom inte köpa skor med en liten klack heller utan alla är extremhöga och innebär redan dödsfällan att stappla runt i.
* Handla fina kläder:
Det där gnället drog jag redan igår så ni vet vart jag vill komma.


I går fick jag förresten en craving på bröd, jag var helt enkelt tvungen att ha mig en macka. Först testade jag att bara äta kokt skinka och annat pålägg men det funkade inte, så jag fick med mig Mikael till affären halv åtta på kvällen, och dem jävlarna hade STÄNGT pga något jävla elhavari. Åh jag blev så arg! Stackars Mikael letade igenom frysen helt hysteriskt efter bröd men icke, jag fick klara mig utan. Buhu. 

Angåendet bloggande

Något som jag faktiskt är väldigt stolt över är att jag har lyckats hålla igång min blogg med en jävla massa läsare nu i över ett år (minst sissådär femtio läsare om dagen är fan inte illa!) och ÄNDÅ har jag inte lyckats dra på mig en enda hatläsare, åtminstone ingen som kommenterat.

Man tycker ju liksom att någon borde ha kommit på något att klaga på. Speciellt eftersom att jag varit totalt jävla självutlämnande hela tiden, jag förstår liksom inte vitsen med att ha en blogg och skriva om sitt liv om man ändå inte kan bjuda lite på sig själv. Och jaf har fanimej avslöjat allt, från kärleksbekymmer till gamla knarkhistorier och att jag skiter blod, MEN trots det så har jag ändå inte gjort någon förbannad.
Har haft så vansinnigt tråkigt idag att jag har suttit och läst igenom dem stora kända bloggarna som får min att verka som en fis i rymden, men om sanningen ska fram så har ju blondinbella och kissie med flera bara en massa besökare varje dag för att folk älskar att hata dem. Jag vet inte riktigt om jag ska skratta eller gråta över att dem får sån jävla uppmärksamhet. Den enda bloggen jag tycker är rätt skoj är Katrin Shulmans faktiskt, därför att hon varken är blond eller lägger upp bilder på dagens outfit varje dag.

Näe, jag tycker att min blogg är precis som den ska vara. Den visar att man inte behöver vara elakast i stan, springa på Stureplan eller ens ha ett händelserikt liv. Mitt liv är liksom lika händelserikt som inuti ett akvarium just nu, men jag är ändå coolast eftersom att jag har dem coolaste läsarna.

Gravid-shopping på HM

Blev löjligt sugen på att shoppa efter tidigare inlägg och har idag kikat lite på kläder som förhoppningsvis kommer att passa även när magen blir stor som ett hus. Som väntat finns det inte ett skit som skulle passa som underdelar, och efter att ha köpt mina grymt fula mammajeans på ellos så hyser jag ett vansinnigt hat mot mammabyxor så jag tror att jag håller mig till leggings eller strumpbyxor resten av tiden.

Här har ni lite godbitar! (Hur söt är inte beiga klänningen på första raden då???).
image26

Svulstig mage vecka 13

Här kommer en bild på magen vecka 13, illamåendet må vara borta men svullen förblir jag.

image25


Oväder!

Vilket vidrigt jävla väder det är ute idag! Jag får ju alldeles ont i hjärtat när jag tänker på att min stackars pojkvän jobbar UTOMHUS en dag som denna. För min egen del är det rätt bekvämt dock... nu behöver jag inte få något dåligt samvete för att jag inte går ut och går...
Promenaderna är rätt trevliga när vädret är bra men jag har blivit lite avskräckt efter förra måndagen när jag först storstädade och sedan gick en timmes lång promenad till bebisaffären och tillbaka (ska inte överdriva, det var båda vägarna som tog en timme) och sedan fick jag foglossning från HELVETET. Foglossning innebär att fogar och leder i bäckenbotten mjukas upp inför kommande förlossning och det kan göra ONT när man anstränger sig, och jag vågar inte ens tänka på hur det kommer att kännas sen när magen väger några kilon. Så barnmorskan rådde mig att ge fan i att dammsuga och gå långt, men då kommer jag att bli uttråkad till döds!

I går höll jag på att skita ner mig när jag stod och lagade mat. Hade precis skvätt kokande vatten på handen och slänge mig mot lampknappen för att se vad jag gjorde, och så fort jag tänder går en propp i hela köket. Och istället för att bara spraka till så exploderar en lampa i taket och det flyger glas överallt.
Jag skrek som en gris och slängde mig ut i hallen och sedan fick Mikael komma och reda ut situationen med dammsugaren och pill i proppskåpet. Kan ju säga att det inte är så jävla lätt att dammsuga upp glas när man inte har en fungerande taklampa (vi får nöja oss med fläkten nu) så nu är jag väldigt suspekt när jag är inne i köket, springer in och hämtar och lämnar grejer för att undvika glasflisor. Precis som om det skulle hjälpa.

I går blev jag faktiskt riktigt sur över att jag är gravid när jag var inne en sväng på Vero Moda (Jag kommer aldrig börja kalla det för Rut m.fl). Jag såg ett par skittuffa knallrosa jeans som blev väldigt sugen på i alla fall, och insåg att det är väldigt lång tid kvar tills jag ens kommer kunna tänka tanken på att ha på mig något så tight igen.
Bebis ploppar ju inte ut förrän i september och sedan har jag ju tänkt vara lite småfet i åtminstone ett år eftersom att jag kan skylla på att "jag just fött barn". Det är så jävla typiskt, nu när jag äntligen börjat digga höga midjor på allvar så kan jag inte använda det.
Jag tänkte i alla fall bege mig till min zigenarmarknad snart och köpa en massa vida kjolar med resår i midjan. Tänkte köra med någon slags hippiestil under graviditeten.

Det käcka är ju att ma dessutom kan hala upp såna där kjolar så att man kan ha dem som klänning också, såg en jättefin aprikosfärgad variant i någon katalog i går.

Bebis-update

image23

Twins are cute

I dag har jag varit och träffat tvillingarbebisarna jag ska passa och deras mamma (förstås). Det gick överraskande bra! Barnen var såklart galet söta och tösen satt till och med och smilade till mig och vinkade hela tiden, pojken hade fullt upp med att vrida sig som en ål och springa iväg hela tiden.
Men än så länge vet jag ju inte om det blir något, det kan ju hända att mamman tyckte att jag var en jubelidiot eller att det går åt skogen när jag ska passa dem första gången, men om allt går som det ska så kommer jag åtminstone ha fullt upp en dag i veckan, förmodligen trodde tjejen att dem skulle behöva hjälp oftare än så vilket ju är positivt på pengafronten. Det känns väldigt skönt att veta att det i alla fall kommer att bli lite extrapengar över varje månad även om jag är arbetslös som givetvis åker direkt in på bebiskontot.
Den har tur den vår bebbe, det är inte alla som har ett eget konto redan ett halvår innan dem ens är påtänka och fortfarande är en icke ont anande spermie (egentligen är det mitt eget gamla sparkonto från när jag var liten som jag använder, när jag var 18 år hade mina päron sparat ihop den imponerande summan 41 kronor som låg på kontot då).

Tänkte ha passat på att köpa lite nya behåar idag, för alla har blivit VÄLDIGT för små nu. Och jag HATAR att både prova och köpa behåar, och nu är det verkligen inte roligt längre. Jag har levt helt ovetande hela livet om hur svårt det är att hitta behå när man har större bröst än en c-kupa. Plötsligt blir jag galet tacksam över att ha haft normalstora tits genom åren, för varken på HM eller Lindex hittade jag större storlekar än D-kupan som också den var för liten. Jag tittade till och med på "Generous"-avdelningen men det var samma sak där, men istället för 75B överallt så var det typ 90B och andra konstiga storlekar.
Antar att det bara är att bita ihop och bege sig till en svindyr affär som är specialiserade på underkläder, även om jag bara vill gråta vid tanken på att slänga ut såna helsjuka summor.

Jag har förresten begått en dödssynd. Jag glömde bort min pappas födelsedag i lördags! Det värsta var att jag inte ens kom på det i efterhand och ringde och grattade honom i efterskott utan det var HAN själv som påminde mig i går när jag babblade om något helt annat i telefon. Hur fan gick det där till? Jag har inte glömt någons födelsedag NÅGONSIN förut, jag är verkligen helt fastlåst i min bebisbubbla där jag knappt vet vilket veckodag det är.
Förlåt söta pappa, förlåt. 

Middag med svärföräldrarna

Som vanligt har jag inte haft någon tid över till att skriva nu i helgen men passar på när herrn är i duschen och jag väntar på att min kyckling ska bli färdigmarinerad.

Igår var vi först iväg och kikade i en enorm Toy´R´us och fick köpt lite presenter till Mikaels syskonbarn, det blev en Belle-Barbie till tösen och någo slags plastinnebandy-set till pojken (tror att jag ska lägga in en bild på resultatet av ett försök att slå in innebandygrejerna igår i affären, det är världens utan tvekan fulaste inslagning av min käre pojkvän, också har jag försökt rädda alltihop genom att göra ett töntig rosett och krullat snöre i ena änden).
Man uppskattar verkligen att man är tjej när man går i leksaksaffärer, åter igen blir man påmind om hur mycket roligare leksaker det finns för oss. Jag säger då det.... leksakslastbil med cementkran eller en maskin där man kan göra sina egna fräcka glittertatueringar? Svårt val...

Fått frågan i ännu en söt kommentar om jag hellre vill att det är en pojke i magen förresten. Jag vill inte vara så politiskt korrekt att jag säger att det inte spelar någon roll alls, men tyvärr måste jag nog det. Nackdelen med en son är att dem kissar hej vilt, att jag garanterat kommer vara helt ointresserad av alla killgrejer som han säkert kommer gilla och att han kommer vara ett pain in the ass som liten med största sannolikhet.
En dotter däremot kommer säkerligen vara mycket lättare att ha att göra med som liten, men tänk sen! Blir hon ens en tredjedel så vild och galen som jag var som tonåring så kommer jag gråta hela dagarna. Dessutom vet jag redan nu att Mikael kommer bli överbeskyddande-pappan-från-helvetet, han kommer att glo elakt på pojkbebisarna redan på BB.
Men som slutsats vill jag nog ändå ha en son FÖRST eftersom det innebär att våra andra barn (som jag hoppas att vi får) då kommer ha en tuff storebrorsa- kan ju vara avlastande för stackars Mikael, hehe.

Hur som helst så bjöd vi svärisarna på middag igår. Vi lagade en grymt smarrig lasagne med flera kilo ost och en smarrig sallad till det. Jag festade till det lite och drack alkoholfri jordgubbschampagne, det kändes nästan på riktigt i kombination med en vinglas.
Sedan satt vi och tjötade hela kvällen och jag misslyckades som vanligt med att få in samtalsämnen på annat än bebisar, men jag tror inte att det gjorde så mycket med tanke på att det faktiskt är deras barnbarn det handlar om. Var såklart tvungen att visa upp bebiskläderna också.

I morgon ska jag träffa tvillingmamman, kommer att vara ett nervvrak. Får se om jag hinner med ett snabbt inlägg innan jag beger mig på morgonen. 

Dumma msn-pojkar!

Trodde verkligen jag skulle slippa dessa msn-idioter nu när jag inte bara är gammal och grå utan dessutom är blivande MAMMA.
Fan vet vart alla får tag i min e-mail så att dem kan adda mig, det enda stället jag vet att jag har lämnat ut den är på Lunarstorm, vilket kanske är dumt med tanke på att det är paradiset för kåta småpojkar men jag trodde liksom att det borde räcka med att skriva väldigt tydligt att man har pojkvän för att inte tala om nu när varenda spår av mig på internet skriker JAG ÄR GRAVID. Men nej. Dessutom gjorde jag en dum grej för ett tag sedan och tog bort nästan varenda kotte ur min lista men glömde blockera dem, så nu kan dem fortsätta skriva och jag har ingen aning om hur man får bort dem när dem inte finns på listan.

Jag har väldigt svårt för att vara otrevlig mot folk men på msn har jag liksom lärt mig att det är lika bra att be folk dra åt helvete redan från början om deras första replik är "Hello sexii girl, har du cam?".
Jag har ju inte ens någon visningbild på mig själv längre! Ungjävlarna kan ju inte ens veta om det är en tjej dem skriver till! Man får väl skylla sig själv om man lägger upp en tuttbild; "jag vill inte alls att folk ska kolla på mina bröst, jag bara råkade ta på mig en push-up-bh med matchande spagettilinne och sedan tyckte jag att det var en rolig idé att ta bilden snett uppifrån så att ansiktet knappt syns, tihi".
Men jag, jag har för fan haft en bild på mitt positiva graviditetstest i flera månader nu, det osar inte sex direkt. Idag la jag upp en minibild på bebisen i magen, men inte ens det fungerade som avtändande för småkillarna med halvbånge dygnet runt. Nej, istället var det en kille som skrev och frågade hur jag mådde och jag svarade: GRAVID OCH KRÄKS HELA TIDEN, FET HAR JAG BLIVIT OCKSÅ. Men det verkade inte hjälpa alls, istället erbjöd han mig att se honom i cam i natt klockan 00.40.
Efter mycket övervägande fram och tillbaka så tackade jag tills slut nej.

Hur ska detta gå?

På måndag ska jag träffa mamman som behöver hjälp med barnvakt till sina små tvillingar som jag skrivit om innan. Fan vad nervös jag blir!

Har ju faktiskt ingen erfarenhet av små bebisar, jag tror inte att det räcker med att säga att man är helt besat och tänker på bebisar dygnet runt faktiskt, det känns liksom inte som någon kvalifikation direkt. Men å andra sidan så borde man väl vänja sig vid blöjbyten och sånt ganska fort va? Dem är ju ändå ett år redan och den ena tvillingen kan redan gå.
Det är ju visserligen något att bli nervös över det med, det finns ju inget som jag tycker är så otäckt som vingliga bebisar som snubblar fram med sina jättehuvudet mellan en massa vassa möbelkanter. Hoppas att dem har ett sånt där supersäkert bebishem som är typ helt inklätt i skumgummi, det ska jag ha när vår lilla prins eller prinsessa börjar gå. Jag skiter fullkomligt i om hemmet ser helt gräsligt ut för att saker är inklädda i mjukt material och om alla prydnadssaker måste stå i takhöjd- jag föredrar nog det framför en spräckt spädbarnsskalle. Fy fan, ruskiga jävla tanke!!!

Och ett annat problem, vad ska man acceptera som lön? Jag tycker ju absolut att åtta timmars barnpassning av två så små barn borde vara värt ÅTMINSTONE 500 kronor! Lägre än så går jag nog inte tror jag... Men tänk om hon kollar på en som om man är dum i huvudet när man föreslår timpenningen? Även om jag aldrig träffar henne igen så vill jag ändå att hon ska gilla mig, hehe. Sedan vill jag ju gärna ha svart betalning. En dags arbete i veckan ger nämligen ingen kul månadsinkomst när vi ska räkna ut min mammapenning sen... 
Håll tummarna att hon inte är någon galning i alla fall och att hon finner mig charmerande. Men vem skulle inte det?;) 

Vecka 13

Idag har jag massor att göra och är redan lite stressad över att jag vaknat såpass sent och inte kommit igång än.
Men det är ändå en ny graviditetsvecka och jag vore galen om jag inte visade lite respekt för det (i form av blogginlägg, hehe...). 
I går fick jag en jättesöt kommentar om att jag var "fint" gravid och då blev jag jätteglad. Tyvärr måste jag ju erkänna att det ju förmodligen bara är gas och svullna tarmar som ger min mage dess trevliga rundning så vänta bara tills de riktiga bebiskonturerna börjar visa sig!
Tack för en massa andra söta kommentarer också för övrigt, tycker inte riktigt att jag förtjänat dem så som jag slarvat med bloggen sedan årsskiftet. Dem gör mig i alla fall belåten och mallig som en gås!

PREGNANT-NEWS OF THE WEEK
Vecka 13
Eventuellt illamående i början av graviditeten har för de flesta kvinnor upphört helt, vissa känner dock av illamåendet under hela graviditeten. Från och med nu kommer livmodern att växa i en i en jämn och märkbar takt. Risken för missfall har minskat med ca 65 % när man kommit in i vecka 13 och den första tredjedelen av graviditeten är tillända.

Barnet är nu 11 veckor gammalt och ca 65-78mm långt från huvud till stjärt. Det är färdigbildat i den mån att barnet nu bara ska växa och mogna, tills att det kan överleva utanför sin mammas kropp. Inälvorna har nu börjat förflytta sig längre in i kroppen. Bukspottskörteln börjar producera insulin och levern börjar utsöndra galla. Barnets hals är färdigbildad och redan tillräckligt stark för att barnet ska kunna röra på huvudet. Ögonen flyttar sig till sitt läge på framsidan av huvudet och även öronen intar sin normala position. Det finns forskning som tyder på att barnet börjar uppfatta ljud nu. Öronen är färdigutvecklade först i v.24 men man tror att fostret hör med hjälp av receptorer i huden som tar upp vibrationer.
image22

Ser ni vad söt han har blivit nu! Han ser verkligen inte ut som en jätteräka längre som i vecka 6 när vi bara garvade åt bilderna. Jag vet att jag tittade på bilder från vecka 13 eftersom en bekant befann sig i den veckan då och var jätteavundsjuk på att min bebis fortfarande bara var en klump med fenor. Nu är det ju en helt riktigt bebis i miniatyr. AWESOME.

Som sagt ska jag snart börja städa för i morgon kommer svärföräldrarna hit och ska käka middag. Jag och svärmot ska laga lasagne tillsammans vilket kommer innebära klockren förnedring eftersom att jag alltid blir helt handfallen när jag ska laga mat med någon annan, det brukar sluta med att jag bara sitter och stirrar på en köksstol. Undrar om hon kommer bli skraj över all ost jag har i, hehe. Men ska det vara bechamelsås så ska det!
Vi ska även åka och handla en tripp, bland annat ska vi stanna vid Toy´R´us och köpa lite leksaker till kommande syskonbarns födelsedagar. Får se om det är fysiskt möjligt för mig att gå förbi bebisavdelningen utan att köpa en leksak till bebben i magen. Jag menar, det är ju mindre än 6 månader kvar nu, dags att skynda på! Hehe.

Nej, nu ska jag ta mig i kragen. Återkommer.

Älskade ÖIS!

Blev fasansfullt nostalgisk nu och har kikat på en massa mysiga gamla videor från tiden då jag var en väldigt duktig fotbollssupporter. Nu för tiden är jag ett stort skämt, håller knappt koll på tabellen längre, vilket är lite synd eftersom jag var i stort sett ensam tjej på matcherna.  

Ni är vårt rödblått, Vårt samba-rödblått. Ni gör oss glada när dan är grå. Ni spelar fotboll när andra tjongar, Ni är ett party på Östra Stå.
Ni är vårt rödblått, Vårt samba-rödblått. Ni gör oss glada när dan är grå. Vi sjunger älskar när andra hatar, ni är ett party på Östra Stå.
Fjortisbilder var det ja!

Skulle ju bjuda på lite pinsamma bilder också. Det mest tragiska är att om man bortser från att jag nu väger säker 20 kilo mer så är den störta förändringen kläderna, och sminket tack och lov.
                                                    

                                             

Pinsamheter

Tänkte faktiskt lagt upp någon av de fasansfulla videona som Mikael har filmat på mig när jag steker köttbullar och sjunger med MP3:n i öronen. Men det är faktiskt så vansinnigt vidrigt att jag inte kan med det! Och jag är inte den som inte kan bjuda på mig själv, men jag klarade inte ens av att titta klart själv, fick stänga av ljudet i ren panik.
Jag sjunger "I just called to say I love you" och det är verkligen ingen god idé när man har hörlurar i öronen och inte hör sin egen röst. Vill ju bara kräkas rakt ut när raden med "...and I mean it from the bottom of my heaaaaaaart" kommer. Riktigt jävla scary. Då bjuder jag hellre på någon gammal fyllebild, ska se om vi kan luska ut en om en stund.

Igår lagade jag korvstroganoff för första gången i mitt liv. Anledningen är att jag hatar falukorv och aldrig skulle drömma om att tillaga en rätt med falukorv men nu köpte jag lite wienerkorv istället och tänkte att det borde funka fint. Det gjorde det också, tills jag skulle krydda lite och locket på kryddkvarnen lossnade. Miljarder av små svarta svartpepparkulor spred sig runt i köket så jag fick slänga fram dammsugaren under svordomar. Trodde att den mesta pepparn hade hamnat på golvet och inte i korvgojset men jag hade fel, dem gömde sig bara i såsen. Så vi fick sitta och spotta ut kulor under hela måltiden. Eftersom jag är elak och gravid tvingade jag Mikael att ta med sig resterna i en matlåda till jobbet idag. Såhär i efterhand känner jag mig lite taskig.

Idag vaknade jag och grät hysteriskt. "Skrikgråta" som jag kallar det, när man knappt hinner andas mellan alla hulkningar. Anledningen var en vidrig dröm, tänker faktiskt inte gå in på vad men det var gamla minnen som spökade. Hur som helst var jag faktiskt tvungen att sätta mig upp och fortsätta böla för att inte kvävas av mitt eget snor eller något. Samtidigt som det kändes rätt löjligt att grina av en dröm så var det nog rätt nödvändigt att lätta lite på trycket.
Sedan låg jag kvar i sängen i nästan en timme och andades lugnt och försiktigt och försökte känna mig harmonisk för att inte skrämma upp bebisen i magen. De påverkas ju faktiskt redan av mitt humör, åtminstone av stress och om inte den drömmen var uppstressande så är INGET uppstressande.

Nu till den sista pinsamheten för stunden. Gissa vilken låt som jag spelat på repeat nu alldeles för många gånger? "Piece of me" med Britney Spears! Vaaaaarför? För det första är jag en hårdrocksbrud, för det andra tycker jag är Britney är ungefär lika häftig som HIV-mannen. Gud!

Thank you mom!

Gillar egentligen inte att hänga ut min mor i bloggen (vårt förhållande är en aning struligt emellanåt), men jag kommer i alla fall nå en trevlig slutsats just idag.

Ni som känner mig vet ju att mamma inte blev direkt glad när jag meddelade att hon skulle bli mormor för sissådär två månader och att jag inte blev det minsta förvånad över att hon inte blev glad, tvärtom så har jag nog blivit jävligt paff om hon hade varit positiv. Jag har ingen sådan där mor som gråter glädjetårar och blir rörd när man pratar om kommande barnbarn och det var jag väl medveten om.

Dock går det inte att komma ifrån det faktum att jag ändå blev SÅ ledsen. Även om man misstänker att man ska få en otrevlig reaktion så finns väl ändå ett litet gnutta hopp om motsatsen antar jag. I den perfekta världen så skulle väl ingen glädjas så mycket som en blivande mormor när ens barn ska få egna barn, men verkligheten är ju en helt annan.
Det blev liksom inte bättre över att jag suttit och lusläst en massa gravid-böcker där det finns hela avsnitt som handlar om hur man ska berätta för sin mamma att man är gravid och hur man ska ägna kommande nio månader åt att låta mormor lägga sig i och att passa på att få ett starkare mor och dotter-band för att "det finns inget som är så fantastiskt för en blivande mormor än när hon väntar sina blivande barnbarn". Jävla bullshit. Det blev att ringa till min far istället och försöka få föräldrarråd av honom, vilket var en aning problematiskt eftersom att han liksom saknar hela gravid-upplevelsen.

Men nu har hon skärpt till sig lite! Tur för henne, om jag ska vara ärlig. Misstänker att jag hade haft rätt svårt att förlåta om hon fortsatt vägra prata om bebisen resten av graviditeten. Och bättre sent än aldrig faktiskt, även om hon knappast är överförtjust nu heller så går hon i alla fall med på att låta mig mala på om bebisnamn och diverse graviditetskrämpor.
Så jag vill tacka min mor. Jag vet att hon verkligen anstränger sig för att göra så gott hon kan. Och det uppskattar jag, jag kräver inte att hon ska sticka yttepyttesmå mössor och jubla, jag nöjer mig med en hyfsat likgiltig blivande mormor.

Nästa fredag kommer hon in till stan och bjuder mig på lunch och en klippning. Vet inte om det är hormonerna men när jag tänker på det kan jag inte hjälpa att jag blir lite blank i ögonen.

En liten käck lista

Fördriver mest tiden för att jag inte orkar klä på mig och gå till postlådan på torget, men, men.

Röker du? - Nej (DAMN it feels good to say it!).
Snusar du? - Nej (Som sagt, DAMN!).
Skolkar du? - Nej, jag går inte i skolan. 
Gör du frukosten själv? - Nej, till såna sysslor uttnyttjar jag min brittiska butler...
Har du suttit i rätten? - Ja, som vittne.
Har du slagit ner någon? - Nej, men jag har försökt.
Har du pussat någon av samma kön? - Ja.
Har du varit på strippklubb? - Ja det har jag, fick till och med en guidad tur i de perversa rummen på klubben (kan bero på att det var ganska få gäster den kvällen...).
Vad gör du när du blöder näsblod? - Blöder aldrig näsblod, men nu under graviditeten blöder jag så fort jag snyter mig- men inte så att det rinner tack och lov.
När grät du senast? - Störtlipade ordentligt förra veckan när Dawsons pappa dog på teve. Men smågrinar gör jag säker tio gånger dagligen, dessa hormoner.
Vem kan du prata om allt med? - Mina närmaste väninnor.
Har du solglasögon? - Ja.
Skriv en mening på engelska - Nej, det har jag ingen lust med.
Vem pussade du senast? - Mikael.
Vem kramade du senast? - Mikael.
Vad är din högsta önskan just nu? - Att bebis fortsätter att må bra och sprattla som en tok i magen.
Vad heter din hårspray som du använder? - Lee Stafford.
Vilken färg har du på tröjan du har på dig? - Jag har morgonrocken på än, kl 12.58.
Har du string på dig just nu? - Nej, jag har ett par härliga blå boxertrosor med fula sömmar.
Känner du någon som heter Niklas? - Ja.
Har du bärbar data? - Ja, men den är totalt meningslös för ingenting fungerar.
Är du blyg? - Beror på situationen men nej.

Nej, jag får väl ta mig i skinnet och komma i väg. Visst väl att kroppen skulle börja strejka inför promenader förr eller senare.

Onsdag

Kommer tyvärr inte på någon mer fantasifull rubrik idag.

Har redan hunnit vika en massa tvätt och lagt in det samt hängt en ny omgång tvätt på torkning. Det enda som är trist med att ha tvättmaskin inne är att man inte har tillgång till något torkskåp längre som jag älskade så mycket i tvättstugan. Nu måste man fälla ut den stora tvättställningen också får den stå där som ett jävla klädberg i sissådär ett dygn tills allt torkat. Tacka vet jag sommaren när man kan slänga ut skiten på balkongen.
Tvättning är ändå den trevligaste formen av hushållsarbete (bortsett från att tvätta sängkläder som är ytterst jobbigt). Trots att herrn min har så VANSINNIGT mycket tvätt så skulle han aldrig få ta över tvättningen. Jag avskyr när andra tvättat mina kläder, jag avskyr det så mycket att jag hellre skulle tvätta mina trosor för hand än att låta någon annan göra jobbet. Är man pryd så är man.

Igår vann jag min första tradera-auktion. Ganska imponerande eftersom det var första gången jag gav bud på något! De sista minuterna var det vansinnigt spännande när jag och någon annan jävel höjde våra bud som galna, men JAG hann lägga det sista och vinsten blev min.
Tänker hålla tyst om vad jag köpt tills prylen anländer och jag får se att jag inte blivit blåst. Med min vanliga tur har jag givetvis blivit blåst och OJ vad arg jag kommer bli då även om det inte var några stora summor pengar. Jag litar verkligen inte på internethandel, jag gillar inte ens att betala räkningarna över internetbanken. Nya, jävla skitteknik!

Här lägger jag in två bilder på magen under veckan som gått, alltså vecka 12. Den första bilden är svullen och grotesk- sådär ser magen ut på kvällen. Andra bilden är tagen på morgonen när jag försökte komma i mina sommarkläder helt desperat, fick nästan hala upp kjolen till titsen innan dragkedjan gick att stänga. Ni kanske kan se troskanten där kjolen egentligen ska sitta lysa igenom.
Då har man lagt på sig.
image17

image18

Mother in training

Jag har faktiskt blivit erbjuden att passa ett par tvillingar en dag i veckan från och med någon gång i mars.
 Dem är snart ett år vilket innebär en perfekt ålder. Dem är inte så små att dem bajsar och kräks hela tiden (hoppas jag!) och dem är inte tillräckligt stora för att ha kommit in i den irriterande "Vad heter duuuu?"-åldern.

Jag vet att det är skamligt att säga elaka saker om barn men finns det egentligen någon som inte tycker att det är svinjobbigt när det kommer en naken unge vandrande på stranden som sparkar sand på ens handduk och sedan står och glor och ställer de obligatoriska frågorna:
"Vad heter duuu? Varför heter du så? Hur många år är du? Är du vuxen?".
Om det är någon som inte skulle vilja eliminera ungen och återgå till sollapandet så räck upp en hand. Det skulle väl möjligtvis vara min kompis Memme då som har något slags kosmiskt förhållande med alla jordens barn, så fort hon säger hej så slänger sig alla barn på henne och vägrar släppa.
 
Hur som helst så kan det ju vara rätt skoj att vara barnvakt, samtidigt som jag tjänar lite extrapengar och får gratisträning inför bebis ankomst. Däremot så tror jag inte alls på att "tvillingarna är jättelätta att ha och göra med" som bruden skrev i ett mail. Inga småbarn är lätta att ha och göra med och framförallt inte ettåriga tvillingar. Måste säga att jag tycker att det verkar lite skumt att hon föreslog att jag kunde passa barnen HÄR hemma medan hon jobbar, vem lämnar sina barn hemma hos en total främling liksom?.
Nåja, får se om det blir något.

Barnvagnsfunderingar...

Nu har jag också hamnat i barnvagns-jungeln. Egentligen så är jag inte speciellt noga med vilken vagn jag kör så länge den är säker och inte alltför tung att släpa runt på.
Tanken har ju varit att köpa en begagnad av vilket märke som helst i princip, bara den är fräsch och dem som säljer den inte ser alltför skabbiga ut, hehe. Men igår tog jag en LÅÅÅNG promenad i det fina vädret och kikade i vår Babyboom-affär i närheten. Och där blev jag väldigt, väldigt förtjust i en av vagnarna. Det fanns en trehjuling också som kändes ännu käckare men jag har gnällt över hur fult det ser ut med tre hjul innan så för att behålla min stolthet väljer jag att ignorera detta.

Här har ni i alla fall min lilla godbit. Jag är HELT säker på att jag bara gillar den på grund av det fina innertyget (som förövrigt inte ens ingår i standardvagnen), men det är varken den första eller sista gången som jag inte kan stå emot trevliga färger eller glitter.

 image16

Den ser ju rätt liten ut också vilket kan vara en fördel eftersom att vi har Sveriges kanske minsta hiss. Mikael vägrar låta barnvagnen stå i cykelförrådet trots att jag till och med föreslagit att vi ska låsa fast den med ett moppelås eller något, så tydligen måste jag i framtiden släpa med mig vagnen överallt. Kan ju tillägga att vi inte har världens största lägenhet heller. Suck.

Hor-alfa-kassan!

Ingen trevlig start på dagen idag. Skickade in massa papper om att jag nu är arbetslös och vill ha a-kassa till den förbannade Alfa-kassan i början på januari och har hittills inte hört ett jävla pip från dem.
Så efter att ha suttit 10 timmar i telefonkö nu på morgonen så får jag vet att det är först i dag, som någon handläggare behagat kolla på mitt ärende och GIVETVIS så hade dem hittat ett krux, uppenbarligen så dög det inte alls att skicka in ett anställningsbevis från förra jobbet, utan dem måste tydligen ha ett ARBETSGIVARINTYG. Det kan jag acceptera för all del, även om det hade varit trevligt om någon hade meddelat mig om detta LITE JÄVLA TIDIGARE!
Och vet ni vad det värsta av allt är då? Tydligen har alfa-kassan skickat ett brev till mig nu som jag ska skicka till min arbetsgivare som ska skicka tillbaka det till mig och som jag ska skicka vidare till alfa-kassan, så jag frågade om pengarna kommer direkt då efter att jag skickat in ARBETSGIVARINTYGET. Men nej. Nej, nej, nej, då kommer jag återigen att hamna SIST I KÖN och därmed få en väntetid på fyra till sex veckor. Vad alfa-kassan verkar ha missförstått så har jag räkningar som ska betalas varje månad som alla andra, och tro det eller ej men jag har också ett behov av mat och annat som kostar pengar. Pengar som är väldigt, väldigt sena vid det här laget.

Det är ju en jävla tur att jag har sparat så mkt, och att jag bor med Mikael och inte ensam för annars hade det ju gått åt skogen. Jag blir helt vansinnig på dessa jävla myndigheter, hur kan dem med att bete sig såhär efter att först ha höjt avgiften för att vara med i deras dumma jävla a-kassa och efter att dem sänkt avgiften? Jävla moderat-nedsmittade skitland rent ut sagt. Jag har ICKE betalat nästan 400 kronor i månaden i fan vet hur länge för detta, det hade varit bättre att spara dem pengarna och haft en betydligt fetare plånbok nu.
TVI!

Förlåt för detta, ganska otrevliga inlägg. Jag gillar helt enkelt inte när främmande människor leker med mina pengar. 

Hemmafrun

Nu har jag diskat som en tok, kört igång en maskin tvätt och dammsugit.
Jag och dammsugaren har precis blivit bundisar igen efter en fight föregående vecka. Den sög så jävla dåligt så jag vidtog alla möjlig åtgärder för att göra den bättre, jag tömde den trots att den inte var full, jag fiskade upp ett okokt spagettistrå ur slangen och pysslade med filtret. Allt utan resultat. Jag har aldrig utgett mig för att ha något tålamod och nu grät jag som ett barn över den förbannade dammsugaren och när Mikael kom hem vrålade jag "DET ÄR NÅGOT FEL PÅ DIN JÄVLA DAMMSUGARE!" så fort han kom hem från jobbet.
Såklart var det bara någon jävla vridknapp som jag missat som anger styrkan i suget som var problemet. Kan inte för mitt liv förstå varför någon frivilligt skulle vilja att dammsugaren inte sög, det känns lite som om hela funktionen med en dammsugare går i stöpet där, men, men. Hur som helst blev jag förstås ännu surare över att han lyckades fixa den och inte jag, och hatade den ännu mer.
Men idag gick det rätt smärtfritt. Bortsett från att jag tappade en hal kniv som jag just diskat och skar mig när jag fångade upp den. Fick som vanligt allvarlig hjärtklappning när jag såg mitt eget blod.
Mikael skar sig faktiskt på exakt samma kniv igår och herrejesus vad det rann blod! Min matlust försvann direkt vill jag lova.

Gillar inte det här med att vara arbetslös på flera sätt. Bortsett från att jag snart blir galen så är det dessutom rätt irrierande att det automatiskt blir jag som ska ägna mig åt hushållsarbetet. Jag tycker att det är en självklarhet att det är jag som ska sköta alltihop nu när jag är ledig hela dagarna. Behöver ju inte nämna några namn men jag har bott ihop med folk som varit arbetslösa som inte gjorde ett skit mer än att sitta och fisa i sin egen skit medan man själv fick laga mat, städa, tvätta och allt annat trots att man varit borta hela dagen. Det är vidrigt.
Men det är ändå trist att inte ha något vettigare för sig än att rengöra spishällen liksom. Och sen får jag panik och dåligt samvete när Mikael står i köket och pysslar emellanåt.

Gud, ge mig ett jobb.

P.s Svar på kommentaren från "nyfiken", jag hittar graviditetsinfon på www.gravid.se D.s

Butt-ugly

Nu vill jag ha min vackra gravid-glöd! Jag vill se sådär rosig och liksom skimrande ut som passar sig när man går och bär på sitt lilla underverk.
Nu ser jag bara ut som fan istället.

Jag har redan gnällt över att mitt hår är slitet som aldrig förr (faktiskt så klippte jag mig sist i mars 2007 så det kanske inte är så konstigt...), och nu ser det liksom ännu fulare ut än innan och dessutom vågar jag inte färga det för det sägs att färgen blir helt annorlunda än den brukar på grund av alla bubblade hormoner. Funderar på att ta risken snart för det är såhär mina damer och herrar, jag har en GRÅ SLINGA. Helt oväntat en dag för ett par år sedan började det växa silvervita hårstrån på ett speciellet ställe i skallen.
Med tanke på att jag har mörkbrunt hår i övrigt så är det dessutom rätt svårt att få det helvetesslingan att smälta in. Drabbades av panik givetvis till jag fick förklarningen av en frisör att jag fått en hård smäll i huvudet så att hårsäckarna dött precis där. Hade nog föredragit en kal fläck.
Frisören som gjorde min håruppsättning inför balen tyckte att gråa slingan var asfräck och ville framhäva den i frisyren. Över min döda jävla kropp!!!
Hur som helst är mitt hår så skabbigt att jag inte kan med att gå till frisören. Det är alltid såna där äckligt fräscha brudar i vita skjortor som luktar tuggummischampoo så jag skulle skämmas ihjäl. Därför tänkte jag be Tina klippa mig snart, det känns tryggt. Inte för att inte hon också är blond och sanslöst snygg men hon är i alla fall välbekant med slingan...

Huden är också åt helvete. Jag får finnar på mystiska ställen, kliande små utslag överallt och för första gången i mitt liv så är jag torr i ansiktet, och det ger mig panik att känna att huden stramar. Läpparna är helt åt helvete också eftersom min grymma salva är borta, buhuuu...
Och håret på benen och under armarna växer så JÄVLA fort! Jag har alltid varit en väldigt hårig kvinna men just hår på benen har jag inte haft så mkt. Nu är det som ett jävla ogräs vill jag lova. Det blir liksom stubb redan samma kväll om man rakar sig på morgonen. Vidrigt, helt jävla vidrigt.

Förresten har jag tvingats ta ut min kära navelpiercing också. Det börjar faktiskt kännas rätt obehagligt att ha den i på eftermiddagar och kväller när magen är som mest uppblåst, jag förväntar mig att huden när som helst ska smälla till och spricka som en korv i stekpannan. Det är tomt, jag har ju haft den lille rackaren i naveln i åtta år. Men det känns ändå skönt att den är borta, även om jag inte känner igen min stackars mage.

Slutsatsen är i alla fall att jag känner mig så jävla skabbig vilket resulterar i hormonattacker där jag får panik över att Mikael kommer tycka att jag är så ful att han inte har något annat val än att vara otrogen och så vidare och så vidare... Ärligt talat tror jag inte att han märkt någon skillnad. Han märker knappt hur gigantisk magen ser ut emellanåt om jag inte ställer mig i profil trots att den är tiodubbel i storlek jämfört med innan.

Vecka 12

ÄNTLIGEN går jag in i ljuvliga vecka 12, nu ska man tydligen verkligen kunna pusta ut, bara en yttepytteprocent av alla missfall inträffar nu. Även om jag är rätt hundra på att jag kommer kolla trosorna efter blod titt som tätt i alla fall. Man kan inte lita på någon...

Har varit på Arbetsförmedlingen idag igen, för omväxlings skull sådär. Ingenting vettigt sades som vanligt, fick bara med mig några utskrifter på fåniga sommarjobb. Hur som helst så var det gött att komma iväg i alla fall för solen skiner för fullt idag med, herregud, två soliga dagar i rad, det måste ju vara någon form av svenskt rekord!
Promenerat en hel del och kikade in en snabbis på HM, sedan blev det för varmt. Klarar verkligen inte av att vara inne i svettiga affärer nu med jacka och halsduk och grejer, och jag kan inte ta mig något heller för tröjan jag hade idag var ganska kort och hade blottat den fula tygkanten på mina mammabrallor.
Så jag tog en sväng till affären istället och köpte frukt och grönsaker för 200 spänn. Det är inte speciellt konstigt att folk äter skitmat när en ynka liten påse med wokgrönsaker kostar nästan 30 kronor, och då räcker dem MAX till en middag. Jävla skitpriser.
Sedan hade jag fått ett kanonskoj brev när jag kom hem, så dagen blev extra trevlig. Har fått remiss till stora ultraljudet på Östra, måste vänta enda till vecka 19 men ändå- gud så kul det ska bli. Man måste tydligen betala för ultraljudsbilderna, det tycker jag var alldeles utomordentligt snålt. Men helt klart värt pengarna kan tilläggas.

PREGNANT NEWS OF THE WEEK:
Vecka 12
 

I vissa landsting erbjuds man i vecka 12-14 att göra ett NUPP / KUB-test, vilket innebär att man via ultraljud gör kontroller för att utläsa eventuell förhöjd risk för kromosonskada. Runt v.12-14 erbjuder många landsting även ett läkarbesök.

Ditt barn är ca 60mm långt från huvud till stjärt och vikten är omkring 18g. Barnets huvud blir rundare i formen och hon eller han ser mer och mer ut som ett människobarn från topp till tå. De inre organen fortsätter att utvecklas, speciellt hjärnan. Fingrar och tår har delat på sig och skelettet blir allt hårdare. Könsorganen börjar formas i enlighet med fostrets kön.

Hypofysen som sitter på hjärnans undersida, börjar producera hormoner och stämbanden börjar bildas. Barnet rör sig alltmer i livmodern och kan le, rynka pannan och suga på tummen. Matsmältningssystemet klarar nu att tillgodogöra sig glukos (socker) och navelsträngen transporterar näring och avfallsprodukter mellan moderkakan och barnet.

image15


Nu kom det med en konstig ruta av någon anledning, den här bloggen är tamejfan krånglig! Ingen som kan förklara hur man lägger i videoklipp förresten? Snälla söta rara?

Alla hjärtans dag

Hemma från Frölunda, jag var snabb som fan med tanke på hur många affärer jag rotade igenom i jakt på den perfekte presenten+ bebiskläder förstås.

Tråkigt nog blev det Family Guy- Säsong 2 som present och en ros i mystiskt material, känns lite konstigt att köpa en riktig blombukett till en kille. Undrar om vi ska hålla på och ge varandra film i present i all framtid? Nu har han fått film i alla hjärtans dag-present, julklapp och födelsedagspresent. Såg en mysig tröja på HM som jag tänkte köpt men så insåg jag att han inte alls är lika road av kläder som jag, och då kändes det lite roligare att köpa något annat= film.
Jaja, han ska få en väldigt god middag också. Skinkstek. Käkade det hos farmor igår och är redan sjukt sugen, även om det inte finns en chans i världen att den jag lagar når upp till hennes kaliber. Fy fan vad jag älskar kött.

Tänk vad jag är lycklig som har min Mikael. Jag har aldrig mått såhär bra i hela mitt liv. Varit på väg att börja störtgråta flera gånger idag när jag tänkt på vilken underbar gosse jag har. Och som om inte det vore nog så är han ju dessutom pappa till min lilla sprattelbebis. 
Aldrig har alla hjärtans dag varit så värt att firas som i år. Mikael, jag älskar dig av hela mitt hjärta!

image14
 

We are family

I går var det en hel dag i Mölnlycke hos farmor först och sedan min gamle far. Ruggigt skönt att komma iväg lite, mådde som en prinsessa hela dagen för första gången på fan vet när, illamåendet slog inte till förrän vid 20 på kvällen. Paradise.

Farmor är eld och lågor över lilla bebisen. Hon hade till och med drömt om den i natt, "Den var inte alls svart utan bara lite fjunig!" tjöt hon i telefonen. Kan översätta det som att farmor tycker att JAG är svart eftersom jag har så mörkt hår, och inte att hon misstänkt att barnet är afrikan. Sedan tyckte hon att bebisen hade varit lik pappa, men hon trodde att det bara berodde på att båda var skalliga.
Sedan fick jag äta en massa surdegskakor, en helt UNDERBAR stek med potatis och sås (har inte varit så sugen på något sedan bebisen flyttade in) och slutligen glasstårta. Det var tur att jag inte mådde illa just den dagen för då hade jag nog dött.
Sedan kollade vi på en massa gamla kort som jag fick ta med mig hem för att "visa Mikael min familj". Fick även en saftkanna i form av en tupp, två smörknivar formade som kvinnoben(?), en tandpetshållare som såg ut som en stubbe med en yxa i, en påse bullar och en chokladkaka att ta med hem "till min lille pojk".
Farmor är och förblir stentuff och det var faktiskt underbart mysigt att hälsa på. Visst är hon fräsch för sina 73 år!
 
Farmor

Sedan var jag en sväng hos min far också. Vid det laget orkade jag inte äta något mer vilket var tur eftersom att lagade falukorv, äckligaste käket ever. Så jag ägnade mig åt att bli uppäten av de galna hundarna istället, det tar på krafterna att brottas med dem vill jag lova.

Nu ska jag faktiskt stänga av datorn och skynda iväg till Frölunda Torg för att inhandla en eller ett par alla hjärtans dag-presenter. Ursäkta att texten plötsligt blivit centrerad, förstår ingenting. Lägger in ett par bilder på "the hellhounds". Hej så länge!

CeasarSelm

Lite svar på kommentarer:)

Tackar ödmjukast för alla svar jag fick angående namn igår!
Någon föreslog Isabella istället för Isabelle, vi har tänkt tanken vi också men tankarna förs till en person som vi inte är speciellt förtjusta i som heter likadant... Det är jobbigt det här med att en del namn blir totalförstörda när någon idiot heter likadant. Sedan är det ju Mikael då... Han vägrar döpa ungen till något namn som NÅGON människa i världen heter typ, föreslår jag något så säger han "men det hette ju den där kille som bodde granne med blabla i högstadiet". Suck.
Sedan föreslogs Tilda och Emilia vilka också är helt borträknade. Tilda därför att det är namnet på ett av Mikaels gamla ragg (oh ja, jag håller koll på de små slamporna...). Emilia heter Mikaels systerdotter vilket är synd för det har jag alltid tyckt om väldigt mycket.
På killsidan dök Leo och Lukas upp, kan inte påstå att jag är överförtjust i något av dem. Däremot så gillar jag Theo, men det tycker Mikael är bögigt. Kanske har han rätt, jag har väldigt svårt att se en karlakarl framför mig som heter Theo. Dessutom passar det inte ihop med Jack...
Sedan gillar jag Elvira, Maja, Adelina och Fanny också, men det går inte alls för sig det heller för det är jättekonstiga namn som får herrn att tänka på pundare, för att inte tala om engelskans Fanny som betyder fitta.
Suck.

Jag ska snart ta mig iväg till farmor, jag har mått illa sedan igår i eftermiddag, knappt sovit en blund och har dragit på mig en dödlig huvudvärk, men det är bara att ta sig samman. Bebisen i magen må vara världens sötaste, men den är inte vidare trevligt mot sin mor hittills.

P.s Linnea, det var givetvis inte jag som inte stängt toalocket. Att pojkarna aldrig lär sig. D.s

<3 Babynamn <3

Vilket jävla dilemma alltså.
Börjar bli lite irriterad över att inte veta om vi får en pojke eller flicka för då blir plötsligt namnjakten dubbelt så krävande. Så jag tänkte be om lite förslag/alternativt be er om lite förslag.

Pojknamn
Förnamnet är ju redan bestämt, eller åtminstone spikat tills vidare, man vet ju aldrig vad som händer. Men hittills är det ju en liten Jack, men andranamn?
Förslag på andranamn:
Viktor
William
Ceasar ( Det ÄR tufft!).
Alexander (Det gillar inte Mikael men om jag ska rätta mig efter hans krav får vi aldrig något namn).

Flicknamn
Här har vi inte spikat något förnamn än, även om vi har en favorit. Kan tillägga att andranamnen förmodligen blir Emelie Veronika.
Förslag på förnamn:
Alice
Julia
Moa
Isabelle (Har en kusin som heter det vilket blir lite konstigt...)
Molly (Mikael gillar det INTE!)
Elise
Felicia

Jag vill ha namn som inte är FÖR vanliga, men för den sakens skull inte är konstiga. Jag hatar konstiga stavningar där man exempelvis har en massa vidriga Z eller X. Gubb och tantnamn går också bort direkt. Vissa gamla namn är fina, men det finns en gräns. 

Pincett in the toilet

TOTALT meningslöst inlägg, men jag kan ändå inte fokusera på något annat än sprattelbebisen idag så inläggen blir inte djupsinnigare än såhär.
Igår var jag med om en hemsk skräckupplevelse, jag tappade pincetten i toaholken. Jag har en FRUKTANSVÄRD toalettfobi och ville bara gråta. Som tur är hittade vi gummihandskar också erbjöd sig Mikael att plocka upp den. 
Min hjälte! 

449489-10

Världens finaste bebis is alive!

Idag är en av dem kanske bästa dagarna någonsin! Jag har som förväntat varit en vrak sedan igår för jag har varit så rädd för att det ska visa sig att det är något konstigt med bebis på ultraljudet.
Ville bara grina i morse och inte alls åka till barnmorskan, hade sjukt ont i magen för att jag var så skraj. Men iväg kom vi ju i alla fall och det visade sig att nya barnmorskan är galet gullig! Nu har jag fått en snäll mystant precis som jag ville och inte alls en stel jävel som sist.

Fick göra ultraljudet direkt, la mig ner på britsen ganska ofrivilligt. Om det var något som var fel ville jag faktiskt inte veta det, utan hade hellre levt kvar i min ovetande gravidbubbla. Fick den obligatoriska gelen på magen och sedan satte det igång. Först såg man bara en stor svart fostersäck och jag blev helt stel, men efter någon sekund så ploppade bebisen upp på skärmen. Den såg precis ut som en riktig bebis och sedan började den sprattla hej vilt med en långt ben och en lite arm. Barnmorskan babblade hela tiden men jag hörde ingenting, jag bara garvade för mig själv och mumlade "en arm!". Sedan fryste hon bilden tre gånger för att mäta hur stor bebisen var från rumpan till huvudet. 37, 5 ståtliga millimeter är det lilla krypet och jag var några dagar före i mina beräkningar, så idag är jag i vecka 10+4 istället för 11+0 som jag trott så det är först på fredag som jag går in i tolfte veckan. 
Sedan zoomade hon in hjärtat så att jag fick se på tickandet, Mikael påstår att han såg det direkt men det tror jag inte på:).

Sedan togs det blodprover och blodtryck. Alla mina värden var kanon och sedan lyckades jag pricka kisskoppen alldeles perfekt och det var inget konstigt med urinet heller. Som vanligt var jag skiträdd när dem skulle sticka mig men jag bet ihop och tog det som en man. Barnmorskan tyckte att jag var ytterst duktig.

Sen sprang vi i stan en stund och uträttade lite ärenden. Mikael gjorde en synundersökning inför körkortet. Fy fan vad ljuvligt det ska bli att snart få en bil! AAAAAH! Världens bästa dag! Var på Body Shop också och köpte kokkos-smör till magen, en del påstår att det förhindrar bristningar.

Jag är så galet lycklig att jag tror att jag svimmar av! Vår bebis lever, det är på riktigt och med allra största sannolikhet kommer vi få sniffa på nybakad bebis i september. Det är helt, helt ofattbart.

Pluttigt och gulligt

Pluttigt och gulligt


Tänkte visa upp lite söta bodys som jag givetvis varit tvungen att inhandla redan. Herregud, jag ville ju handla bebiskläder redan innan jag blev gravid. Dessa är köpta i trepack från HM (Det är inte så lätt att se, men motivet MYRA är den röda tråden- bortsett från den randiga i mitten då...).

Granny

Nu har jag varit ute en sväng igen, det var väldigt skönt bortsett från att jag fick så förbannat ont i magen. Sanna mina ord, min kropp protesterar verkligen mot dem här nya, nyttiga galenskaperna. Magknip är inte speciellt populärt hos mig just nu av naturliga skäl, men som tur är så märker man en tydlig skillnad på magkatarr-värk och farligt-för-bebisen-värk.
Hmm, nu börjar solen skina, precis när jag kommit in igen. Självfallet.

På onsdag ska jag hälsa på min söta och extremt högljudda farmor. Hon är så söt nu när jag väntar hennes första barnbarnsbarn och hon ringde härromdagen och berättade om när hon hade pappa i magen och jobbade på en fabrik som tillverkade kondomer. Gummilukten hade tydligen varit så vidrig så att hon hade spytt när hon stod på en stege på lagret, hon hann inte klättra ner först. Hon är helt säker på att man mår dåligt för att bebisen har mkt hår, så jag brydde mig inte om att påpeka att det lär dröja ett par veckor innan min bebbe får ett enda fjun.

Hur som helst ska jag dit och det ska bli trevligt. Farmor är den aktivaste människan jag känner, hon har mystiska hobbys varje dag, hon spelar teater och tar sånglektioner och spelar boule och bingo och fan vet allt. Onsdag var typ den enda dagen på hela veckan då hon inte var fullbokad. Tydligen ska hon lura ner mig i källaren och försöka tvinga på mig gamla möbler. Hon är en jävel på att tvinga på en mattor, så känner jag mig själv rätt så kommer jag komma hemsläpandes med flera stycken i mystiska roströda nyanser.
Mikael har för övrigt ställt undan vår ENDA matta i klädkammaren för att han såg ett kort på hur vårt vardagsrum såg ut innan och tyckte att det var snyggare utan matta. Så jag misstänker att han inte kommer bli överförtjust.

För övrigt tycker jag att ni är ganska ohyfsade som inte lämnat en enda kommentar på hur vackra min nya klänning+tunika längre ner är!

Slutet av vecka 11

Godmorgon!

Ska börja med att försvara mig varför jag inte skrivit så mkt sedan i fredags, det är faktiskt inte mitt fel utan Mikaels helt och hållet. Det är i stort sett omöjligt att placera arslet i datorstolen när han är hemma och vi inte ägnar oss åt annat, har jag tur så kan jag kontrollera mina sidor supersnabbt om han duschar eller dylikt.

Men nu är det måndag och jag regerar över datorn igen medan herrn drar in pengar till brödfödan. Ni ska fan få höra vilken förolämpning jag fick igår, jag har lagt in mig på en sida som heter grannar.se där man kan erbjuda sig att städa hos folk, passa barn eller hundar exempelvis. Passar ju mig bra eftersom att jag är väldigt arbetslös och förmodligen lär inte a-kassan vara mkt att hurra för.
Men igår så ringer alltså en tjej min mobil (har inte lagt ut numret så hon måste ha hitta det på Eniro eller något) och frågar om jag vill flyttstäda åt henne och hur mkt jag vill ha i betalt. Stod ju bara och stammade att jag inte hade den blekaste aning eftersom att jag inte är någon proffessionell städerska direkt, så jag frågade vad hon tyckte var rimligt. Som ni redan vet är flytta något av det värsta jag vet, flyttstädningen är inget undantag, GISSA vad fanskapet säger??? 500 spänn!
Nu är jag knappast någon jävla krösus som torkar mig i arslet med femhundralappar men 500 kronor är mkt om man är tio år, eller från Polen... Men för att flyttstäda en hel lägenhet är det ett jävla fett skämt. Jag sa att jag skulle återkomma men det kommer jag givetvis inte att göra.

I morgon går jag in i den ljuvliga tolfte graviditetsveckan. Då är det inte bara pytte, pytteliten risk för missfall utan dessutom så brukar alla hemska symptom gå över då eftersom att moderkakan tar över näringen till bebisen, innan har "gulekroppen" skött om detta vilket inte säger mig ett skit men det har i alla fall inte varit trevligt veckorna då den härjat vilt.
Vågar knappt skriva det men jag inbillar mig redan kunna känna att bebisen rör sig, om jag sitter med benen uppdragna mot bröstet så att magen kläms till exempel, då kan det känna som att något trycker och har sig inuti. Men med största sannolikhet är det väl bara gas.

image6

Bloody Sunday

En fin grej med att vara gravid och inte få göra en massa trevliga saker som att röka, snusa eller dricka gör i alla fall att man upptäcker att WOW, det finns en sjunde dag i veckan. Innan har liksom hela söndagen gått åt till att vara bakis eller åtminstone gnälla över att det är jobb dagen efter. Fast, med tanke på hur segt dagarna går nu så hade det kanske varit käckt med en bortglömd dag...

I natt är första gången på evigheter som jag fått sova en hel natt utan att gå upp och kissa som en idiot och DIREKT så dyker tankarna upp att det inte står rätt till, varför trycker inte min livmoder mot blåsan helt plötsligt? Jag är medveten om att symtomen ska börja avta vid den här tiden men man blir faktiskt livrädd ändå. På tisdag gäller det, då är det ultraljud och jag får reda på om vårt lilla kryp har klarat sig hittills och allt ser bra ut. Vågar inte ens tänka på den nattsvarta sorgen som kommer infinna sig annars, det är för hemskt för att ens tänkas på.

Igår hyrde vi film som omväxlings skull. "Supersugen" var bäst för att jag valde den. Sedan blev det "This is England" som också var bra och någon meningslös killfilm med Indianer som krigade mot Vikingar, den sög rätt fett men lite får man väl offra sig på filmfronten.

Nu ska jag äta mackor med leverpastej och saltgurka, en ny craving. Gött som FAN!

Matmatmat

Yuk, dags för dagens ransion av havregrynsgröt. Dränker man den i sylt så är det faktiskt inte så vansinnigt illa (beroende på vad man jämför med givetvis).

Tänkte trotsa min hälsosamma bebis och äta chips och dipp nu till helgen. Det är tamejfan det bästa jag vet och jag har inte så mycket som smakat på det på över en månad nu. Magen kommer tveklöst protestera och leva djävul ett par dar men jag undrar om det inte är värt det? Kan ju undvika starka smaker som barbeque eller grillchips och dipp med vitlökssmak, och istället välja det mildare alternativet sourcream och onion med lite lökdipp? Jag förtjänar tamejfan att få äta som en normal människa en ynka dag på flera månader!!! Gaaah!

Mikael ringde och fjäskade och ville ha lasagne till middag idag. Det får han faktiskt inte, oavsett hur söt han må vara. Rullade köttbullar som aldrig tycktes ta slut igår i evigheter vid spisen, så nu får han nöja sig med en halvhjärtad matlagningsinsats idag. Kött och potatisklyftor i ugn blir det, väldigt mkt mindre ansträngade än att brottas med en bechamelsås som vill bränna fast hela tiden.

Varför ska just jag få en nyttighetsbebis? Alla säger bara "men det är väl bra att du äter nyttigt", in my ass. Det är säkert jättebra för mina fettvalkar men mindre bra för mitt idiothungriga psyke. Mat är ju det bästa som finns, och då är inte havregrynsgröt och bananer inräknat.
LÅT MIG ÄTA NÅGOT ONYTTIGT FÖR HELVETE!

image5image4

Nyshoppat:D

Nyinköpt

Insåg just att klänningen till vänster köptes för typ en månad sen, men hur som helst är den oanvänd.
Ser ni hur smart jag är som köper sånt som ger plats för magen att växa i? Tycker att det är kanon att jag kommer vara höggravid på sommaren, tänk vad skönt att slippa köpa en massa mammakläder och krångla med jackor.
Dessa är i alla fall från Gina Tricot och Indiska. Båda hade det förnäma priset av 149:- styck.

Bebis-update

Bebis-update

Startbloggat!

Godmorgon allihop!

Förmodligen hade det varit en mycket trevligare morgon om jag inte drömt mardrömmar hela natten och blivit mörkrädd även nu, klockan tio på morgonen. Tror att jag stängde av duschen 800 gånger för att lyssna efter suspekta ljud från ytterdörren. Härromdagen var jag helt hundra på att det var någon som kladdade på handtaget utifrån att jag fick panik när jag inte lyckades låsa säkerhetslåset.

Dags för dagens frukost, ett härligt vattenglas och en "Yoggi Dröm, Vit guava/vit vindruva". Youghurt är min nya grej. Dessvärre tycker jag bara att dem svinaktigt dyra vaniljdelikatess-youghurtarna är något att ha och det är ju LÖJLIGT med 8 spänn för en liten burk som man äter upp på tre röda. Så nu försöker jag att vidga mina vyer och ger andra smaker chansen. Hade en med smak av vit choklad men den åt Mikael upp i smyg, det svinet. Men jag tror att han börjar lära sig mer och mer att så gör man inte mot en kvinna.

Igår gick jag min promenad och det var första gången jag gick i onödan på många år tror jag. För att inte tala om att det var första gången jag rörde på fläsket på en väldig massa veckor. Det var ganska trevligt faktiskt! Bortsett från en uppförsbacke så gick det hela smärtfritt, och solen sken som fan. Givetvis ska det regna idag när jag blivit så atletisk och var sugen på en promenix till. Hmm.

Känns ganska trevligt med en ny blogg faktiskt, det trodde jag aldrig. Dock trodde jag att det skulle finnas en massa roliga specialeffekter och dylikt men det finns det ju fan inte! Någon som kan förklara hur man lägger in en video? Tänkte bjuda på en härlig video när Mikael smygfilmar mig när jag sjunger "I just called to say I love you" och steker köttbullar. Just nu ser det dock mörkt ut för jag fattar ingenting.

På återseende!

RSS 2.0