Måndag

Jösses, idag var jag trött. Gick äntligen upp 10.15 efter att ha ställt om alarmet femtioelva jävla gånger. Kunde verkligen inte somna igår, låg och grubblade helt frenetiskt över vilka kläder vi ska ha med oss till bebisen på BB- har hört att det smidigaste är att ha omlott-tröjor så att man slipper trä tröjor över huvudet på bebisen men det verkar ju väldigt mycket mer praktiskt att använda sparkbyxor eller långärmade bodys, så slipper man ju pilla på ministrumpor som bäsen kan sparka av också... men sedan läste jag att det är inte bra för navelsträngsstumpen med saker som är knäppta mellan benen för att det skaver. Låg sedan och tänkte ut lämpliga outfits och fick panik över att vi inte har så mycket kläder i storlek 50- så nu måste det inhandlas mer av den varan trots att jag lovat mig själv att ge fan i att köpa pyttestorleken som dem växer ur efter en vecka.

I går tittade vi faktiskt på fotbollen, det är enda matchen vi tittat på under hela EM förutom när töntiga svenska laget åkte ut. Fy fan vad tråkigt, jag tackar gud över att jag lyckats hitta Sveriges kanske enda normala, heterosexuella ICKE-sportintresserade kille. Fotboll är bara kul om man ser det live, om man har någon slags anknytning till laget (nej, jag skiter fullständigt i vad landslaget gör eller ej, det enda som intresserar mig är ÖIS) eller om man åtminstone får dricka öl samtidigt.
Jag hejade i alla fall på Spanien förstås, tyskar skrämmer mig och då speciellt om dem heter saker som "Wienersnauscher" så det var ju festligt att dem vann. För övrigt var det enda underhållande att kommentatorn kallade en spelares pungkulor för "klockspelet".

Jösses nu är jag hungrig, ska springa och fixa ordning något att käka till mig och herrn som just kom hem.

Dunderklumpen

Så var det söndag igen då, veckorna bara flyger iväg vilket är ljuvligt men samtidigt rätt scary. Drömde en konstigt dröm i natt om att bebisen kom för tidigt, den ville bara amma från mitt ena bröst och vägrade vänstern totalt, och dessutom hade vi inte hunnit köpa en sköttbädd eftersom att vi inte hade hunnit åka till Ullared igen och det innebar i drömmen att vår bebis inte kunde ha några blöjor och att jag sprang i väg och höll den över toastolen varje gång den kissade och sköljde av den i duschen hela tiden. Jösses.

I går hade jag dödligt ont i revbenet hela jävla dagen, så fort jag rörde mig eller pratade eller värst av allt-skrattade så högg det till som fan och jag förstår fortfarande inte varför, OKEJ att bebben ibland får in rätt läskiga sparkar mot revbenen men det här var något enormt, dramaqueen som jag är trodde jag ett par gånger att mitt stackars revben var brutet, men jag antar att det beror på att benen töjer sig åt sidorna för att få plats med ÄNNU MER livmoder och bebis om det nu är fysiskt möjligt. I bland vill man verkligen slinka ur graviddräkten och få tillbaka sin gamla, platta och framförallt _stillsamma_ mage.
Vi var en sväng i Kållered och köpte sista prylarna till dörrarna som Mikael gjort om, snyggt som fan blev det när nya handtagen och låsen kom upp! Köpte en ny bänkbelysning till köket också, men det visade sig att man måste vara någon slags kärnfysiker för att kunna koppla in den så nu låtsas vi som om den aldrig existerat.
På kvällen kollade vi på "America got talent" som är skitgrymt och sedan kom jag med den dumma idén att titta på Lindsay Lohan-filmen på fyran och den SÖG. Puttinuttiga tjejfilmer brukar vara väldigt underhållande men jag ville bara kräkas genom hela filmen, vill inte ens tänka på vilka helvetes kval Mikael måste ha haft. Lindsay är för övrigt ruggigt överskattad, jag kan rabbla upp minst tio tjejkompisar jag haft genom åren som är snyggare än vad hon är- jag fattar inte grejen. Det enda som är charmigt med henne är väl fräknarna men det har min kära vän Veronika också och jag ser inte henne bli jagad av papparazzis för det... Fnys!

För övrigt känner jag mig jävligt fet nu. Magen växer som fan och nu börjar jag få en sån där ladugårdsbred röv som jag fruktat för, det är tydligen oundvikligt för att kroppen lägger till med ett extra fettförråd för att man inte ska bli helt undernärd av att amma som dem tydligen blev förr.
Hittade denna käcka uträkningen där man skriver in sin vikt och längd innan graviditeten och får veta hur mycket man "bör" gå upp och i vilken takt över månaderna:Jo, jag vet att jag härmed erkänner att jag vägde nästan 70 kilo redan INNAN jag blev gravid vilket kanske inte är så smickrande för en ung dam, men jag bryr mig faktiskt inte. Inte så länge jag väger mindre än personen jag har sex med i alla fall, när jag väger mer än Mikael kommer jag att vägra visa mig i sänghalmen.
Har gått upp flera kilo senaste veckorna efter att ha legat still på 72 kilo och väger nu maffiga 76 men med tanke på att jag går in i åttonde månaden i morgon så kan jag trösta mig med att jag i alla fall inte går upp för fort. Dessutom säger ju alla att amningen är världens bästa viktminskningsmetod, så jag har viktigare saker att bekymra mig över.

Dagens...

Dagens humör: Hungrig och belåten samt lättroad.
Dagens mående:
 Bra, bortsett från ständiga gravid-illamåendeattacker som vanligt.  
Dagens frisyr:
Luggen uppsatt med hårspännen.
Dagens klädsel: Grå mammaklänning och rosa kofta.
Dagens planer:
 Sänggång väldigt snart. 
Dagens materiella vill ha: En ny väska modell större, gärna brunt skinn.
Dagens längtan:
 Bebis såklart! Kan det inte vara dags för förlossning snart?.
Dagens fundering: I fall vi ska föda på Östra eller Mölndal, har letat efter synpunkter på detta överallt men alla tycker ju olika, så det är helt omöjligt att välja än så länge. 
Dagens beroende:
Kinapuffar.
Dagens tråkigaste: Tv-utbudet, det finns fan ingenting!. 
Dagens roligaste:
LÄTT följande blogginlägg av Alex Shulman, jag har garvat utav helvete flera gånger åt det idag: http://www.1000apor.se/blog/pa-allmaen-begaeran-historien-om-stieg-larsson-och-glaskroppen . 
Dagens låt: "Piece of my heart" med Janis Joplin. 
Dagens Tid:
 22.21 
Dagens Gör : Dricker cola och stör Mikael när han spelar. 
Dagens borde göra :
Skulle kört en maskin tvätt men det har inte blivit av och lär inte heller bli av. 
Dagens har gjort: Myst med Mikael som slutade tidigt, kikat i affärer i Frölunda och lät bli att köpa något, varit riktigt slö och lagat hamburgare och pommes till middag och sedan bara suttit vid datorn.  

Vecka 31

PREGNANT-NEWS OF THE WEEK:

Vecka 31
Kanske börjar du bli något glömsk. Ju närmare förlossningen du kommer, desto mer vänder du din uppmärksamhet mot ditt ofödda barn. Naveln sträcks ut mer och mer, eventuellt börjar den puta ut. Efter förlossningen återfår den sitt normala utseende. Det kan vara bra att veta: Hur andfådd du än känner dig får barnet tillräckligt med syre.

Barnet är ca 28 cm långt från huvud till stjärt och vikten ungefär 1,8 kg. Generellt har barnets kropp vuxit klart, men det behöver fortfarande gå upp i vikt. Hjärnan lägger in en högre växel nu i slutet, för att hinna växa färdigt. Lungorna är det organ som blir färdigt sist. Barnets ögonfärg bestäms ungefär vid den här tiden, men det kommer inte att visa sig förrän sex till nio månader efter födseln. För att pigmenten i ögonen skall färdigbildas behövs det nämligen ljus. Vithyade barn föds i regel med mörkblå ögon och det kan dröja månader innan den verkliga färgen visar sig. De flesta mörkhyade barn föds med bruna eller mörkgrå ögon, som sedan blir mörkare bruna eller svarta under första året. Men just nu förbereds ögonen för livet efter födseln. Ögonlocken är ofta öppna när barnet är aktivt och pupillerna i ögonen vidgas och krymper när det rödaktiga ljuset skiftas och filtreras genom livmoderväggen. Barnet stänger ögonlocken när det är passivt och sover.

Har du och din partner bestämt er för att förbereda er noga inför förlossningen så är profylaxkurs en bra förberedelse. Genom att förbereda er fysiskt och mentalt inför er förlossning ökar er känsla av trygghet och kontroll och ni bäddar för en fin förlossning. Har ni inte bokat er ännu är det inte för sent.Förlossningstankar-Bedövning

Nu är det bara nio veckor kvar tills det är dags för bebis att komma ut, och jag är FORTFARANDE inte nervös! Är fortfarande mest rädd för att det ska vara helt packat med folk på BB så att jag måste dela rum med någon otäck mamma och att Mikael inte får stanna kvar över natten.

Bedövning
Jag har tänkt att jag inte ska planera allt för mycket när det kommer till smärtlindring, jag har ju ingen aning om hur ont det kommer att göra och vill inte vara inställd på det ena eller det andra, har jag riktigt jävla ont tänker jag inte vara någon superkvinna och vägra bedövning bara för att jag ska vara så jävla naturlig och duktig...
Bedövning som lockar:
Lustgas:
Helt ofarligt för både mig och bebis och dessutom är det lite roligt att se om man kommer sluddra en massa konstigheter som kvinnor höga på lustgas brukar göra.
TENS:
Består av en massa små elektroner som man fäster där man har ont, vanligtvis på magen och i svanken som sedan ger små elchocker som ska lindra smärtan, man har någon slags dosa som man styr elektronerna med själv så att man kan höja och sänka effekt beroende på hur ont det gör. Låter verkligen som min grej, så snart ska jag kolla upp med min barnmorska om dem har några TENS-apparater som man kan låna, tydligen är det bra att ha hemma och öva innan det är dags att föda.
Bedövning som lockar lite mindre:
EDA/ryggbedövning:
Jag vill absolut inte ha ryggbedövning om jag inte måste, tanken på att föra in en nål och sedan en kateter i ryggmärgen gör mig väldigt illamående, jag blir ju helt yr i skallen bara av ett stick i fingret. Fast om man tänker på hur jävligt det är med en rejäl mensvärksattack och sedan tar det gånger hundra så kommer jag nog inte bry mig längre utan kommer nog att vråla efter ryggbedövning.
Akupunktur:
Som sagt- nålar är inte min grej, får panik av tanken på att tusen små nålar sitter i min tinning eller mellan tårna eller vart man nu sätter dem, hur fan ska man våga röra på sig?
Bedövningar som är helt jävla uteslutna:
Kvaddlar:
Går ut på att man sprutar in sterilt vatten i svanken eller vid blygdbenet och får en "tillfällig smärtchock" som ska sätta fart på kroppens egna endorfiner för att lindra smärtan. Problemet är bara att jag hört många som tycker att sprutorna gör mer ont är hela resten av förlossningen och det är inte ens säkert att det hjälper. Så nej tack.
Morfin:
Låter jävligt lockande med det påverkar bebisen och nej, jag tänker inte låta min unge bli påverkad av något sådant.
Det finns fler bedövningar man kan få men dem är sällsynta och används sällan, och förhoppningsvis slipper även jag det.

En liten bildshow får ni också, morfin och kvaddlar orkar jag inte leta bild på, det är helt enkelt sprutor!
Från vänster: Lustgas, TENS-elektroner, EDA/ryggbedövning och sist akupunktur.


          


P.s Fick en kommentar om att jag skulle hojta om jag ville ha designhjälp, det vill jag gärna eftersom att jag inte har en susning. Mejla mig om du vill hjälpa till!:) sossofia87@hotmail.com )

Bus med bebis

Godmorgon!
I dag försov jag mig rätt redigt, inte för att jag har en enda tid att passa men jag blev grinig ändå, brukar alltid gå upp senast 9 och jag avskyr när mina rutiner går åt skogen, vilket förmodligen är en bra grej inför bebisankomsten, då behöver man verkligen rutiner. Hur som helst hittade jag mobilen nere vid fötterna istället för troget uppe vid kudden av någon anledning och inget alarm hade ringt. När jag var yngre hade jag mobilen UNDER kudden för att inte riskera att inte vakna om någon ringde då hela huvudet vibrerade, nu skulle jag inte drömma om att svara på ett samtal mitt i natten utan vill bara inte behöva gå så långt för att stänga av alarmet.
Drömde ännu en vidrig dröm i natt och vaknade lite panikslagen, Mikael hade redan åkt till jobbet så jag kunde inte klamra mig fast vid honom och gnälla heller, buhu.

I går kväll låg jag vaken trots att vi gick och la oss rekordsent för att vara vi (inte förrän kl 23 då jag tittade på Project Runway, ooooh...) och lekte med bebisen. Den har ju sparkat mig med sina minifötter i ren frustration i många veckor så fort jag rör vid magen, antingen får den väl cellskräck av att det blir ännu mindre plats i magen av trycket från min hand eller också är den bara väldigt revirinriktad, hehe. Men hur som helst så fick jag i alla fall tag i en liten fossing igår och pillade på den med pekfingret- inbillade mig att det kittlades jättemycket på bäsen där inne, och sedan lekte vi en lång stund med den lilla foten och mitt finger, den flyttade sig hela tiden men fortsatte ändå att trycka mot livmoderväggen så att jag kunde peta efter som en följa-John. Åh så tårögd jag blev, jag struntade i att Mikael sov och låg och viskade "duktig bebis" hur länge som helst. Jag vill att den ska komma ut snart!!!


Jag fick bytt min tröja igår, den här gången tog jag en storlek L som var lite för stor men det var bara mysigt. Sedan gick vi till Hemtex för att kika efter handdukar, jag hatar alla våra tunna handdukar i regnbågens alla färger och har länge varit sugen på att köpa ett par stycken i matchande färg i fluffig frotté. VI fick köpt fyra stora badlakan och fyra små gästhanddukar som från början varit svindyra men som nu såldes för halva priset, jag tycker visserligen fortfarande att det är hemskt att lägga flera hundra på handdukar, men, men. Dem är SÅ mysiga!
På bussen hem satt vi precis bredvid en pundare, Mikael missade honom TOTALT på något vänster trots att han alltid brukar vara lite småparanoid men det gjorde verkligen inte jag. La först märke till att han hade gömt en glass i innerfickan och att han stirrade konstigt och blev genast på min vakt, tyckte jättesynd om en tant som var ouppmärksam nog att sätta sig på sätet bredvid honom.
Sedan sitter äcklet och boffar hela bussresan, vilket innebär att man sprayar rengöringsspray i en plastpåse och sedan sitter och hyperventilerar i påsen, tanten tryckte på stoppknappen och hoppade av i ren panik tror jag- det hade jag gjort. Som om det inte vore illa nog att boffa i en fullsatt buss så får pundaräcklet såklart en konstig idé för sig att sitta och låtsasskjuta ett barn i sätet framför med fingrarna formade som en pistol, fy fan vad vidrigt jag tyckte att det var. Jag har alltid varit en vänlig själ som tycker synd om pundare och alkisar men nu skulle jag inte bry mig ett skit ifall dem faller döda ner (en överdrift kanske, ganska kraftig överdrift...) så länge dem håller sig borta från mig och min bebis. Beskyddarinstinkten börjar bli helt galen.

Magen vecka 30

Eftersom att det är jämn vecka har jag ansträngt mig lite extra och klistrat ihop både en bild framifrån och en från sidan. Här är puppan i sitt essä i söta leggingsen jag fyndade igår!


Onsdag

Ligger i soffan och jäser igen medan Mikael jobbar och sliter med att fixa ordning dörrarna som påbörjades igår, klistret har torkat nu så att man kan snart se resultatet, nu håller han på att skära till kanterna med en hemsk mattkniv vilket gör mig väldigt nervös.
Som sagt är herrn hemma idag och sällskapar med mig, vi ska snart ta en sväng till Frölunda och uträtta lite ärenden, bland annat ska jag se till att få bytt mammatröjan jag köpte igår för den sitter alldeles för tight redan och tanken är ju att jag ska kunna andas fritt i åtminstone ett plagg så jag måste byta till en större storlek, köpte Small igår dum som jag är, men mammakläder ser så jävla gigantiska ut så att jag trodde att alla andra storlekar skulle sitta som tält- jag hade fel. Förstår fortfarande inte riktigt hur rund och fläskig jag i själva verket är.

Farmor ringde för en stund sen och berättade att hon börjat jobba på ett solarie, lyckas man få jobb som sjuttiotreåring är man fan skicklig alltså! Jag har visserligen svårt att tänka mig att jag kommer att vara sugen på att börja jobba igen när jag är sjuttiotre, men det är ändå rätt imponerande, här har det varit stendött på jobbfronten i flera månader och jag är ju en fräsch tjugoåring, med bulle i ugnen men ändå.
Snart öppnar ett Lidl precis bredvid oss, dem har visserligen värdelösa arbetsvillkor och så men jag hade ändå tänkt att det är ju kanon för lite extrajobb sen när jag är mammaledig, det gör inte så mycket om lönen suger om det tar en minut att gå till jobbet, det kan jag leva med. Det var värre när jag jobbade i Kungsbacka och det tog nästan två timmar att ta sig till jobbet på morgonen och två timmar hem, mitt åttatimmarsarbetsdag blev väldigt mycket längre än åtta timmar och det kostade skjortan med busskort. Skulle man jobba så här när hem slipper man både resväg och man behöver ju inte köpa lunch ute heller. Sounds good.

Nu har "vi" blivit klara med ena sidan på en dörr, oj vilken duktig pojk jag har. Det kommer att bli jävligt snyggt när det är klart, bebisen kommer säkert att trivas som en fisk i vattnet- snygg inredning är ju det bästa spädbarn vet, hehe. 

Barnmorskebesök

Hemma från barnmorskan och lite trevlig shopping i stan!

Sov som en kratta i natt- som vanligt med andra ord. Det var en typisk kväll och jag hann springa och kissa tre gånger medan vi tittade på film (som för övrigt handlade om romare och Julius Ceasar och krig och skit vilket innebar att den sög men att jag var snäll mot Mikael och tittade ändå). Efter filmen gick vi och gjorde oss ordning, kissade, borstade tänderna, tog ut linserna och sedan kissade jag igen. Mikael somnade på ett kick som vanligt och jag låg vaken och gick upp för ännu en kisstur till toaletten efter en stund. Sedan låg jag vaken ytterligen en stund och kissade, och efter ett tag var jag uppe och kissade igen- höll på att bli helt vansinnig. Men då hade jag också lyxen att inte vakna förrän 4.30 och kissa nästa gång vilket måste vara något slags rekord, men sen kunde jag inte somna om och när jag äntligen somnat ringde klockan och det var dags att gå upp. Stackars mig.

Besöket hos barnmorskan gick bra! Mitt järnvärde hade gått upp äntligen, har fortfarande blodbrist men nu går det förhoppningsvis åt rätt håll. Fick aldrig väga mig så för en gång skull slapp jag lyssna på gnället om min vikt, och få samma förbannade frågor om jag äter som jag ska. Såg till att inte titta när blodprovet togs heller den här gången, det var tillräckligt pinsamt sist när jag svimmade.
Min livmoder har växt fem centimeter sedan vi mätte sist och den låg EXAKT på normalkurvan den här gången också, min mage är allt ett riktigt praktexemplar! Sedan skulle vi lyssna på bebis hjärtljud vilket visade sig bli svårt, hon hittade det direkt men då gled bebis iväg och hon fick leta jättelänge för att hitta det igen, och varje gång hon hade dopplern på bebis flyttade den på sig så det tog jättelång tid innan vi kunde mäta hjärtslagen. Jag blev lite stolt över bebisen att den jävlades lite med jobbiga barnmorskan, hehe.

Vecka 29+4
SF-mått: 28.
Bebis hjärtljud: 132 slag/minut.
Viktuppgång: ?.
Blodtryck: 110/70.
HB-värde: 112.

Sedan tog jag en sväng till Gina Tricot-rean och blev grymt besviken, mamma skickade sms igår om att det var halva priset och det brukar gälla nästan hela affären men nu var det bara några sketna klädstånd som det var halva priset på, jag gled omkring där inne lääänge vill jag lova för att hitta mina kära fynd. Det slutade dock med besvikelse, köpte ett par blåvitrandiga leggings och en kort vit kofta.
Hann med att kolla HM också, fick handlat en lång mammatröja i collegematerial som jag tänkte kommer att komma till användning på förlossningen och BB, glöm att jag kommer att ha på mig vanliga kläder när jag är nyförlöst, inte ens om kungen kommer och vill titta på vår nyföding tänker jag ta på mig något obekvämt när mitt stackars underliv just slitits i stycken...

Sedan mötte jag upp Mikael och hans far i stan, dem slutade jobbet tidigt idag och vi fick skjuts till Coop Bygg igen och Mikael handlade dörrdekor och nya handtag och håller just nu på att fixa våra vardagsrumsdörrar, jag håller mig i soffan och tänker ICKE beblanda mig med några byggprojekt, det är tillräckligt illa att jag måste titta på och att det stinker lim i hela vardagsrummet. Yuck.

Som svar på kommentaren jag fick igår så har jag inte fått några bristningar än (bara under brösten, snyggt) men jag har en massa ärr på armarna sedan jag var ung och dum och tyckte att det var en smart idé att skära mig i armarna istället för att be elaka pojkar att dra åt helvete när jag var deppig:).

En fånig lista...

Har med största sannolikhet redan fyllt i den, men ändå!

Namn: Sofia Johanna Quick.
Piercingar: Inga alls numera, har tagit ut både navelpiercingen och tungpiercingen. Lite sorgligt på något vis.
Tatueringar: Ja, mina tre fjärilar på magen (må dem inte spricka senare i graviditeten!)
Längd: 178 cm 
Skostorlek: 38.
Hårfärg: Mörkbrun.

Är du kär i någon: Ja, jag är väldigt kär i någon!
Önskar du att du bodde någon annanstans: Nej, men däremot önskar jag att vi hade bott lite större- ett extrarum hade inte varit fel, eller en trädgård för den delen.
Tänker du på självmord: Nej, det gör jag verkligen inte, men det har jag gjort fleralet gånger genom åren.
Tycker andra att du är attraktiv: Det får vi hoppas, fast det räcker väl visserligen att Mikael finner mig någotlunda tilldragande, resten får gärna tycka att jag ser ut som stryk.
Dricker du: Är gravid och givetvis helt nykter nu sedan årsskiftet, men annars dricker jag.  
Använder du droger: Nej, det gör jag verkligen inte. Droger är förbannat överskattat och ENDAST destruktivt.
Röker du: Nej, inte längre och jag hoppas kunna fortsätta vara rökfri. Ack vad jag saknar att hålla i de ljuva giftpinnarna dock, för att inte tala om snus...

Vilket shampoo använder du: Head and Shoulders.
Vilken parfym använder du: Det är olika, använder väldigt sällan parfym just nu eftersom att starka dofter får mig att må illa.
Vad är du rädd för: Främst för att någon ska hända med bebisen i magen eller att den kommer ut och visar sig vara sjuk. Sedan är jag rädd för det mesta.
Gillar du att tvätta: Gillar är väl en överdrift men det är den trevligaste delen av hushållsarbetet i alla fall.
Gillar du Berg-och-Dalbana: Ja det gör jag! Kul som satan. 

SENASTE..
Film du hyrde: Sista filmen vi hyrde var nog "Saw II", me like! Senaste filmen vi såg på datorn var "Kung Fu-Panda"-även den var grym.
Film du köpte: VI köpte en massa gamla Al Pacino-rullar för ett tag sen.
Låten du lyssnade på: Ingen aning.
Låten du hade på hjärnan: Minns inte, någon skitlåt var det förmodligen.
Låten du laddade ner: Tror att det var en Creedence-låt.
Personen du ringde: Min mor, som inte svarade som vanligt.
Tv program du tittade på: "Stilpoliserna" på femman. 
Personen du tänkte på: Bebisen.

FÖR ELLER MOT...
Långdistansförhållanden: Mot, skulle aldrig palla det i längden, längtar ju ihjäl mig efter Mikael en kvart efter att han åkt till jobbet... 
Utnyttja någon: Mot. Beror visserligen vem man uttnyttjar och varför.
Självmord: Mot.
Teenage smoking: Mot, är man såpass tuff som tonåring att man står emot brukar man oftast förbli rökfri och frisk som vuxen.
 Att använda droger: Mot! Jag har använt droger själv och det skäms jag över, det är vidrigt och helt oacceptabelt. Skulle aldrig beblanda mig med sånt pack längre.
Sex före äktenskap: För. Måste tyvärr hålla med om att man måste få provköra sin bil innan man köper den, ett dåligt sexliv kan vara förödande.
Köra onykter: Mot, förstås.

FAVORIT..
Mat:
Grillat.
Låt: Ingen aning. 
Sak att göra: Mysa med min Mikael och skvallra med mina flickor.
Sport: Usch, jag sportar inte. 
Dryck: Coca Cola. 
Kläder: Söta sommarklänningar, men främst föredrar jag skor.
Film: Många.
Bil: Ingen

HAR DU NÅGONSIN:
Gråtit över en pojke: Jo, det var väl lite av min huvudsysselsättning under många perioder i livet, hehe.
Gråtit över en flicka: Ja.
Ljugit för någon: Ja.
Varit i slagsmål: Ja, det har jag. Var varken spännande eller det minsta kul.
Blivit arresterad: Nej bortsett från en visit i fyllecellen då.

ANTAL..
Gånger du varit kär: Många gånger, men givetvis har det varit mer eller mindre på allvar. Kär kan man vara, men det är inte många gånger jag älskat något. Kärleken till Mikael är något helt nytt.
Gånger ditt hjärta brustit: Galet många gånger, SKRÄMMANDE många gånger:).
Hjärtan brustit på grund av dej: Det vet jag inte, förhoppningsvis inte allt för många.
Tjejer du kysst: Mja, närmare tiotalet är det nog i alla fall, inte en enda kyss var det minsta pirrig.
Personer från grundskolan du har bra kontakt med: Ganska många faktiskt, jag släpper ogärna mina nära och kära.
Gånger ditt namn varit med i tidningen: Det vet jag inte.
Ärr du har på kroppen: Massor, tyvärr.

SENASTE..
Bok du läste: Läser just nu en bok som heter "Nästa sak på min lista" av Jill Smolinski.
Personen du fick mail av: Faceboik.
Personen du fick brev av: Försäkringskassan, som visserligen inte är en person.
Personen du fick sms av: Mamma.
Gången hela din familj åt middag tillsammans: Sist min mor, far, syster och jag åt middag var väl innan dem skildes år 1997.
Saken du köpte: En deodorant från Ldb.
Gillar du att slåss: Nej.
Är du seriös: Nja, jag är oftast rätt ironisk.
Vad är du allergisk mot: Pencillin och insektsbett. 
Var har du ont: I mina revben som bebis pressar uppåt.
Använder du hårspray: Väldigt sällan.
Kan du stå på händer: Nej, höhö.


Håkan Hellström eller The Ark: Håkan.
Bright eyes eller Lars Winnerbäck: Winnerbäck antar jag, känner inte till den andra.
Salt eller socker: Salt, men socker börjar knappa in nu under graviditeten.
Gillar du ketchup: Ja.
Är du glad nu: Ja.
Vad dansar du till: Allt, skrämmande nog...
Stockholm är: Inget som intresserar mig.
Göteborg är: Min hemstad.
Kan du sjunga: Nej, det kan jag verkligen inte.
Mer värt än guld: Att snart bli mamma, att ha en kille som gör en lycklig och världens bästa vänner som alltid finns där.
Spaghetti eller makaroner: Spaghetti. Ett land jag helst vill besöka: Något land i Västindien.

Min byggare Bob

Ha! Jag visste väl att det soliga vädret var för bra för att vara sant. Fast jag kan inte säga att jag sörjer över att jag slipper svettas som en gris hela nätterna eller sitta på bussen och tro att mitt blod snart börjar koka, MEN det finns ju ett mellanting också. Jävligt trist att den lilla solbrännan jag fick till är spårlöst borta och att man måste bylta på sig en massa kläder, jag tycker att det är galet obehagligt att gå i sandaler eller öppna skor när det regnar.

I går var vi i Kållered med svärföräldrarna, kikade på Coop Bygg och storhandlade på Willys, man blir nästan förbannad över att vi bränner så mkt matpengar på Hemköp och liknande affärer, tänk om man alltid hade haft tillgång till att storhandla på Willys och slapp handla för hutlösa priser fyra gånger i veckan... Köpte världens största matberg för den nätta summan 1500 kr.
Jag skrev ju om att det var så gulligt att Mikael också har börjat bygga bo och vill pyssla med en massa grejer inför bebisens anskomst men nu börjar det gå för långt! Vi har en hyfsat nyrenoverad lägenhet och det enda jag vill göra är att måla om i sovrummet innan bebben kommer, men han har nu börjat planera för att byta golv i hallen OCH köket, bygga igen en dörr, eventuellt sätta in ett till köksskåp och till och med byta bänkskivor i köket PLUS att måla om i sovrummet. Vi såg en massa snygga svarta klinkersliknande golvplattor igår på Coop och sedan en blänkande köksbänksskiva i blänkande material och han blev helt såld. Visst fan, han vill göra om två dörrar med dörrdekor och nya handtag också....
Onödiga pengar tycker jag, och en jääävla massa onödigt jobb men om han vill roa sig med det medan jag är borta (ska passa lillasyster i juli i ett par dagar) så får han gärna göra det, men det ska vara klart och fixat när jag kommer hem så att jag slipper se en massa hemskt byggbråte, jag klarar ju inte ens av när disk står framme, hur fan ska jag då hantera ett halvfärdigt köksgolv? Hemska jävla tanke... Hoppas att detta bara är en fas av pappa-galenskap.

Hur som helst var svärföräldrarna här och fikade efteråt, värmde bullar i ugnen för första gången på flera år och det var väldigt populärt hos matvraket Sofia, jag åt FEM stora kanelbullar, dock bara tre så länge besökarna var här, resten tryckte jag i mig så fort dörren stängdes.
Ska till barnmorskan i morgon så det är bara bra att om jag är fylld med bullar, så att hon släpper sina galna ideér om att jag är någon slags självsvältare när det i själva verket är precis tvärtom. Har dessutom sett att jag har gått upp 2 kilo på vågen här hemma- tur det med tanke på hur stor bebisen är nu. Den har varit lite slö idag sedan jag vaknade vilket jag inte gillar alls, antingen gnäller jag om att den sparkar ihjäl mig som den brukar eller också gnäller jag över att den inte gör det, känns rätt ologiskt. Ska i alla fall bli mys att lyssna på hjärtat i morgon!

Midsommar

Nja, det var väl kanske inte så himla midsommar-aktigt i år kanske, det regnade ju (vilket det å andra sidan alltid gör på midsommar...) och vi höll hos hemma.
Pappa den svikaren hade en dejt på eftermiddagen/kvällen så han stannade inte så länge, vi var uppe rätt tidigt och städade och sedan var jag nere en sväng i bageriet och köpte bullar och jättegoda frallor som vi fikade på. Pappa hade med sig en present som visade sig vara Entrecoté, en väldigt välkommen gåva må jag säga! Helvete vad dyrt det är med "finkött" nu alltså! Han hade betalat nästan 200 spänn för två skivor och tydligen hade oxfilén legat på 400 jävla kronor kilot nu! Såna summor skulle jag aldrig i helvete slänga ut på en middag man lagar själv, oavsett om det är kött och att gott kött gör en lycklig.
Stackars far börjar bli gammal nu, han kändes så liten igår- vet inte om det beror på att han krymt sedan jag såg honom sist eller om det beror på att jag växt så förbannat på bredden själv men mindre kändes han. Dessutom hade han fått en gråaktig ton i skägget och såg igelkott-aktig ut. Det är lite sorgligt när folk blir gråhåriga, som Veronikas stackars svarta katt Sockan som inte är så svart numera.

Vi åt i alla fall midsommarmat jag och Mikael, det var väldigt gott. Är glad att vi höll hos hemma, det sista jag orkar med just nu är fulla jävla människor, jag blev övertygad om att vi gjort rätt i att stanna hemma när jag hörde skränande fjortisar utanför mitt på dagen enda upp hit fastän vi bor på fjärde våningen.
Det blev glass och jordgubbar på kvällen och vi organiserade om (eller det var väl mer Mikael...) i vardagsrummet så att vi kunde sitta framför datorskärmen båda två genom att släpa dit tvåsitssoffan, så det blev som en liten mini-biosalong. I vanliga får alltid stackars Mikael sitta i datorstolen när vi kollar på film medan jag får lyxen att sitta i fåtöljen varje gång nu när jag är stor och tjock.

I dag har vi varit och handlat lite, det känns som om vi inte gör annat än att åka och handla mat, lagar den och äter av den. Och njuter förstås. Har precis druckit två stooora glas med jordgubb och banan-milkshake, det är så syndigt gott att jag nästan gråter när det tar slut. Funderar på att byta ut vaniljglassen mot någon nyttig youghurt i stället, eller njäää... 

Vecka 30

PREGNANT-NEWS OF THE WEEK:

Vecka 30
Nu börjar det bli viktigt att tänka på hållningen. Barnets tyngd kan kännas som den försvårar balansen och frestar på ryggen. Många kvinnor känner sig andfådda oftare, eftersom det helt enkelt är jobbigare att förflytta sig. Dina lungor måste ta upp ca 20 % mer syre och stöta ut mer koldioxid med varje andetag, eftersom du också andas för ditt barn. Känner du oro inför förlossningen bör du ta upp det på MVC.

Kanske känner du att du vill spendera mer tid hemma nu i slutet av graviditeten. Mer information om föräldrapenning och ledighet hittar du på våra sidor om föräldraförsäkring.

Ditt barn väger ca 1,6 kg och är ungefär 27 cm långt från huvud till stjärt. Den tidiga kroppsbehåringen - lanugohår - börjar försvinna. Ibland kan fjuniga strån finnas kvar vid födseln, men de faller av under de första veckorna. Håret på huvudet blir tjockare och barnet öppnar och sluter sina ögonlock. Benmärgen har till uppgift att producera röda blodkroppar och tar nu över detta från levern. Skelettet hårdnar och lungorna, hjärna och muskler mognar ytterligare. En del barn börjar redan nu att lägga sig med huvudet i bäckeningången. Det är den vanligaste och enklaste födelsepositionen. Hårda sparkar upp mot bröstkorgen och ett ökat tryck mot bäckenbotten, där barnets huvud pressar på, kan bli kännbart. Barnet är mycket medvetet om förvärkarna även om du inte märker dem.


Torsdag

I dag har regnet öst ner sedan jag vaknade, det regnade förresten redan i natt när jag var uppe på min vanliga kissetur till badrummet. Usch. Jag ska iväg till arbetsförmedlingen klockan 13 och förmodligen lär det väl fortsätta ösa ner till dess, så jag surar lite. En trevlig nyhet fick jag i alla fall förra veckan och det var att NEJ, jag har turen att slippa skickas ut på praktik när jag är i nionde månaden, idioterna tyckte ju tydligen att det var en bra idé förut att jag skulle jobba heltid från och med augusti när jag ska föda tredje september och dessutom skulle jag göra det GRATIS. Fast nu sist sa min handläggare att dem tyckte att det var bättre att någon annan fick chansen att komma ut i arbetslivet då det bara fanns ett begränsat antal platser. Jag höll med, trots att jag tycker lite synd om den arbetsgivare som nu kanske går miste om att se mitt fostervatten splasha mot golvet...

Bebisen har lagt sig som en kringla idag, rumpan och benen ligger på höger och huvudet och armarna på vänster så nu kan den roa sig med att sparka mamma på på BÅDA sidorna samtidigt, men det är i alla fall skönare än när den ligger på en sida och skaver med alla sina små kroppsdelar mot min stackars hud.
I morgon går jag in i vecka 30, det är ju helt galet! Det var ju inte alls längesen jag var i vecka 11 och vi gjorde vårt första ultraljud på inskrivningen på MVC och bebisen var 36 millimeter lång och vi tyckte att den var helt enorm och jag blev sur på alla som sa "åh så pluttigt" för att jag tyckte att hela magen var full av bebis. Nu varierar ju längden från bebbe till bebbe men om man skulle veckla ut den och lägga den sträckt är den ungefär 40 cm redan! Vilket innebär att den bara ska växa ungefär 10 cm till och sedan har man en helt färdig, perfekt bebis. Den ska givetvis öka i vikt också, just nu är den rätt spinkig med sina knappa två kilon.
Undrar om vi kommer få en stor eller liten bebis? I alla graviditetsböcker står det att det här med storlek vid födseln brukar ärvas från mamma och pappa; så två vuxna som själva var stora när dem föddes brukar få stora bebisar.
Både jag och Mikael var pyttebebisar, men han var ju tvilling och jag föddes en månad för tidigt så det är ju omöjligt att säga hur stora vi hade varit vid vanliga graviditeter, vi kanske hade varit fyra-och-ett-halvt-kilo-klumpar båda två (usch, hoppas inte det! sorry bebis men det är faktiskt jag som är din passage till den yttre världen och en liten bebis verkar smärtsam nog att trycka ut). Fast jag har hört att de flesta bebbar har ungefär lika stort huvud och det är ju trots allt huvudet som banar väg, jag hoppas att resten av kroppen bara glider efter liksom... Axelpartiet verkar ju inte trevligt att pressa ut direkt.

Fick ett tips idag om att man faktiskt kan göra om en garderob till skötplats för bebis, vi har ett väldigt onödigt städskåp i hallen där bara skurhinken och äckliga soppåsar får stå tills vi orkar gå ner till soprummet, så jag ska mäta och spåna lite på om man kan få in ett litet skötbord där, det vore ju kalas.
Det är för övrigt inte bara jag som bygger bo nu, Mikael har fått alla möjliga konstig ideér om att lägga nytt golv och byta ut skåp och måla överallt, han är SÅ SÖT! Fast i sovrummet ska vi faktiskt måla om innan bäsen kommer, det är en ful gulorange färg där nu. Dock vet vi inte vilket färg vi ska välja...

Magen vecka 29

Nu är det verkligen inte bekvämt längre(!)


Onsdag

Just ätit min nya favoritfrukost, tre polarbröd med makrill i tomatsås och ost som man värmer i micron. Fy fan vad gott, skulle kunna äta hur mycket som helst, är gråtfärdig varje gång det tar slut. Bortsett från osten är det ju relativt nyttigt i alla fall, fisk ska man ju tydligen äta till middag 3-4 gånger i veckan som gravid och vi äter aldrig fisk här hemma, jag hoppas att det räcker med mina omega-3 tabletter.
Min egen pillerfabrik som jag äter varje dag:
1) 1 tablett Losec Mups mot magkatarren.
2) 1 tablett Folsyra som är bra för bebisens utveckling, mest i början av graviditeten men det skadar inte att fortsätta.
3) 1 tablett Omega-3 som är bra för bebisens lilla hjärna.
4) 2 tabletter Niferex, som ska ge mig bättre järnvärde- samma tabletter som för övrigt ger en svart bajs.

Förra veckan hade jag dessutom så ont i käken av gummibanden som jag tvingas gå runt med att jag fick äta minst en Panodil om dagen också, då kändes det som om jag skulle kunna leva på att bara äta tabletter. Slipper ju äta p-pillar nu i alla fall, wihoo...


Midsommarafton blir (surprise!) väldigt lugn i år. Vi har blivit bjuda både hem till Mamma och Lars som alltid har värsta tillställningen med massa folk på midsommar och även till Mikaels syster men vi bestämde oss för att stanna hemma, och eftersom att vi ändå är hemma passade jag på att bjuda hit min gamle far på midsommarlunch, det var jättelängesen vi träffades och dessutom ger det mig alltid ont i hjärtat att han är ensam på högtidsdagar.
 Han har bara varit här en gång och det var när jag fyllde tjugo och då hade stackarn med sig tårta själv och blev inte bjuden på något, det duger inte längre nu när jag är så himla husfru-aktig. Så det blir köttbullar och sill och färskpotatis och gräddfil och ägghalvor och hela kalaset, sedan tänkte jag vara ambitiös nog att göra en jordgubbstårta också. Beror väl mer på att jag är gravid och tårtgalen än på ambition visserligen... Gott lär det bli i alla fall!

I går höll jag på att bli vansinnig på magen igen, varje kväll är det samma visa numera- det gör så GALET ont i revbenen hur jag än sitter eller ligger och det är jättesvårt att andas, känns som om bebis tagit mina stackars lungor som gisslan och ligger och håller fast dem. Riktigt obehagligt när man inte får luft ordentligt, det kan lätt ge en lite halvpanik.
Bebisen är glad i alla fall och det är ju huvudsaken, även om jag knappast hurrar när den sätter igång ett spark-maraton när jag känner mig som mest uppblåst och kvävd.
Något som dock alltid är underhållande hur kasst jag än mår är när Mikael ligger med huvudet på magen och lyssnar och bebis sparkar honom i örat, fan vad vi garvar då. Dock är det säkert en liten pappas flicka där inne för den är aldrig så snäll och stillsam som när han ska känna på de galna rörelserna.

U cant touch this!

 

Hittat goaste låten att dansa fula danser med klumpedunsmagen till! Nästan så att jag får lust att gå på krogen och visa mina och bebisens moves! Fast nu när man inte dricker är man förhoppningsvis mer blyg på dansgolvet.

Gravidsex

Jag kan meddela er att det man hör att gravida kvinnor kan bli helt sextokiga (och ganska skrämmande perversa...) det stämmer bra det, i alla fall för mig. Eller nja, de första tre månaderna när man bara vill kräkas hela tiden är förstås inte speciellt heta och vissa dagar när man känner sig som en förstoppad gasboll är det också no-no, men överlag är jag riktigt sugen just nu, vilket väl är tur för när bebis väl tittar ut lär det väl bli rätt öken ett bra tag, dels för att den lille rackarn kommer att sova ca en meter från vår dubbelsäng och mest för att jag troligtvis lär känna mig rätt öm.

Fördelar med att ha sex som gravid:
* Brösten är väldigt svullna och en aning läskiga, men dem är också väldigt känsliga (och större kan ju tilläggas, vilket de flesta hanar uppskattar).
* Man är svullen mellan benen också, vilket ser ännu läskigare ut än svullna brösten men som också känns väldigt, väldigt mycket bättre.
* Man tänder extra mycket på sin kille, det är grymt sexigt att veta att man bär på hans barn. Låter kanske lite konstigt men jag antar att det inte är mitt fel, utan någon inbyggd hormon i huvudet som ska få mig att föra vidare våra gener i flocken.
* Orgasmerna är kraftigare (vilket också kan vara negativt...)

Nackdelar med att ha sex som gravid:
* Man känner sig väl inte speciellt sexig direkt utan mer som en flodhäst. Har dock hört folk säga att dem känner sig som sensuella gudinnor, kul för dem, men jag håller inte med.
* Ställningar är väldigt begränsade. Min mage är fortfarande relativt liten men de enda ställningarna som inte är vansinnigt obekväma nu är bakifrån från sidan eller möjligtvis på alla fyra, men det är också läskigt ibland för det känns som om magen kommer i gungning så att säga.
* Det spelar ingen roll hur kåt man är, får man en spark från bebis är lusten som bortblåst direkt om man inte har en grymt stark viljestyrka. Men om bebisen skulle ge pappa en spark- då är det verkligen kört (brukar skämta om att det är en liten pojke i magen som vrålar "STAY AWAY FROM MY MOMMIE!").
* Orgasmerna är som sagt kraftigare och även om dem kan vara väldigt sköna så känns det oftast som om man ska kräkas eftersom att hela livmodern drar ihop sig och magen blir stenhård. Urk.
* Man blir kissenödig typ direkt. Det är ingen bra kombination att ha en bebis som trycker på blåsan från ena hållet och en snopp som stöter på från andra hållet. Man är liksom tillräckligt kissenödig redan innan.

Ska väl tillägga att detta är vad JAG tycker, en del sexar på precis som vanligt medan andra sexvägrar i nio månader, men om ni är nyfikna så tycker jag att det kan vara bra att veta att sexet i de allra flesta fall blir väldigt annorlunda om inte annat. Man behöver ju i alla fall inte oroa sig över att bli gravid, höhö.

Nu ska jag kika på lite roliga sexleksakssidor på internet, Kondomeriet i stan har flyttat och jag orkar inte springa omkring och leta efter nya adressen med magen i vädret. Får passa på att vara lite kinky nu, snart lär de enda leksaker vi köper vara betydligt mer oskuldsfulla.

Pink shoppingSitter i telefonkö till jävla försäkringskassan, startade på "plats 265 i kön" och har nu jobbat mig ner till eftertraktade plats 112!
Skriver mer senare, men igår inhandlade som synes en massa sött rosa, den här söta behån till exempel, blev helt lyrisk när jag såg en liten skylt på HM där det stod "avaliable in D-cup"- kan inte för mitt liv förstå varför det inte finns fler modeller i större storlekar!
Köpte även en kräm som luktar galet gott (och glittrar!) och två billiga nagellack som dem sålde ut på rean. Me like pink. 

Galet sockersug...

Perioden med sug efter nyttiga saker är helt klart över- bortsett från min jordgubbsnoja då. Som jag skrev förut blir jag galet tillfredsställd av fettiga saker som typ McDonaldskäk, men värst är nog ändå mitt tårtsug och det måste väl ändå vara ett tecken på att jag vill ha socker...

Favoriserade bakverk under graviditeten:
* Maryland cockies (och dem fick jag faktiskt i mig även när jag mådde illa i början på något lurigt vis).
* Mammas kanelbullar (som jag inte fått ens en enda på hela tiden, stackars mig...).
* Vanliga kanelbullar.
* Rulltårta (dock INTE med smörkräm, det smakar skit).
* Jordgubbstårta.
* Prinsesstårta (vi köpte oss en jävel igår, mmm så god!).
* Chokladbollar (bakade en laddning härromdagen och köpte nytt margarin igår så det blir en sats till ikväll!).

Mycket kan man anklaga mig för, men jag har faktiskt aldrig varit något kakmonster förrän nu. Men det kanske är bra, jag lär ju skjuta rejält i vikt om jag fortsätter såhär och då kan ju inte min griniga barnmorska komma och gnälla i alla fall. Gör hon det efter att ha gnällt om att jag äter för lite i flera månader får hon fan stryk! (Nej... det kommer hon inte att få med tanke på vilken mes jag är, men hon lär åtminstone få mer än en mördarblick, det är nästan samma sak...).


Scary man with stick

Mikael ringde och väckte mig från en ljuvlig dröm i morse, jag skulle precis prova ett par grymt söta gula kilklackssandaler som bara kostade 250 kr och såldes för halva priset när jag blev väckt. Så jävla typiskt när man för en gångs skull inte drömmer någon ångestladdad dröm om otrohet eller allmäna andra hemska svek. Men tur ändå, för jag hade glömt att sätta mitt alarm.

Igår regnade det igen för första gången i år känns det som. Jag avskyr regn men som gravid kan jag inte påstå att det inte är rätt behagligt att slippa svettas som en gris dygnet runt. Hur som helst så började det givetvis regna när jag och Mikael var på väg till arbetsförmedligen, JA jag vet att det var söndag men jag var tvungen attt gå dit och lämna ett meningslöst avtal i deras meningslösa brevlåda så att Stellan kan skicka iväg det idag direkt på morgonen. Så jävla kul med såna detaljer i tillvaron när man måste åka buss överallt.
Passade i alla fall på att äta på McDonalds som ligger bredvid, bebisen är grymt sugen på donken-mat just nu, jag skulle kunna äta fler menyer ensam. Beställde "Frölunda-målet" till Mikael och då får man med en liten cheeseburgare vid sidan om för hungriga karlar, men det fanns givetvis inga cheeseburgare kvar så jag stod och väntade vid kassan skitlänge utan resultat. Gick tillbaka när vi ätit upp för att hämta den jävla burgaren och inte ens då var det några färdiga. Snälla, hur svårt kan det vara? Blev så irriterad med mina hormoner och allt att jag hade lust att gå in bakom kassan och slänga en köttskiva mellan två vissna bröd själv. Herregud.
Sedan tog vi en sväng till Hemköp och träffade Jenni som vi inte sett på flera år men som gick i samma skola som oss på högstadiet, köpte massa jordgubbar och gick sedan till busshållsplatsen. Som tur var så var det inte långt kvar till bussen skulle gå för det dök upp en galen alkis som sprang omkring och vrålade och viftade med en järnstång (jag har ingen aning om ifall den var tillverkad av järn men det låter mer dramatiskt så). Jag brukar inte vara rädd för alkisar men den här var helt galen och jag har ju puppan i magen så jag blev skitskraj. Han vinglade rätt över vägen och trillade omkull och höll på att bli överkörd och pangade nästan rutan på en bil med sin jävla pinne, vi satt och stirrade i marken för att fanskapet inte skulle komma nära oss men det gjorde han förstås ändå men stannade utanför busskuren och gapade på bilarna istället, sedan kom bussen och vi nästintill kastade oss på och chauffören stängde dörrarna fort som fan för att inte galningen skulle hinna på. Han låg för övrigt mitt i vägen när bussen åkte men jag kan ärligt säga att NEJ, jag tyckte inte det minsta synd om honom. Jag kan inte tolerera hot mot mitt barn, så enkelt är det.

I dag stod jag i duschen och grubblade jättelänge. Tänk att min lilla bebis skulle haft en storasyster eller storebror som skulle fylla SEX ÅR bara ett par dagar innan bebis är beräknad att komma ut. Det är ju helt galet! Tänk att jag skulle vara mamma till en sexåring nu om ödet hade fått som det ville. Så galet tragiskt och sorgligt. Är fortfarande helt övertygad om att jag gjorde väldigt rätt i att inte föda barn som fjortonåring och som tur är så tycker jag inte alls att det är samma sak som om jag skulle ha tagit bort bebisen jag har i magen nu- det är ljusår emellan, hur hemskt det än är att göra abort så hade ingen liten bebis förtjänat att ha mig som mamma när jag var fjorton.
Sen så vet man ju inte heller hur det hade blivit, jag kanske hade mognat som fan av uppgiften och tagit jättebra hand om mitt barn och därmed också gett fan i alla dumheter som jag hamnade i under mina vilda tonår, får för guds skull hoppas att jag hade betett mig annorlunda i alla fall. Men så kan man inte tänka heller. Nu är det som det är och saken är i alla fall klar, jag hade levt ett helt annorlunda liv än vad jag gör just nu om jag hade haft en sexåring att ta hand om. Kanske hade jag fortfarande gått och varit kär i pappan till det barnet, hemska jävla tanke men ganska trolig. Jag är väldigt trofast och den kille jag skaffar barn med kommer jag nog alltid att älska på ett eller annat sätt, trots att jag är skilsmässobarn och sett motsatsen väldigt tydligt, hehe.
Nu är jag i alla fall redo och det förtjänar en liten bebbe. 

Familjemys

Igår hade min söta lillasyster skolavslutning (GUD vad jag saknar att ha sommarlov! Vilken ljuvlig känsla det var!) så hon och mamma var inne i stan och ringde dit mig.
Kikade i en massa affärer och som vanligt gick det mest ut på att titta efter kläder till lilla Puppan, det var en massa rea på bebiskläder så det hade varit perfekt om man nu hade vetat könet- men det vet ju inte vi vilket gjorde det hela hela hopplöst. Det gick inte ens att hitta något vitt idag, och som vanligt fanns det inget sött gult eller grönt som såg könsneutralt ut. Man blir ju helt galen av alla söta småflickekläder nu alltså! Det är ingen hejd på alla små, små blommiga klänningar med spets och volanger och bodys med volangben- såg så mycket sött idag att jag tänkte att jag skiter i om det blir en kille, vissa saker var så söta att jag helt enkelt inte bryr mig ifall det är en snopp i blöjan eller inte- men jag måste ta mig samman, vore ju väldigt synd om vår eventuella son annars. Upptäckte att Zara har vansinnigt mycket sött till bebisar, där ska jag handla en massa sen!

Vi käkade lunch också, mamma och Lina åt kycklingsallader som jag blev väldigt avundsjuk på, jag åt en halvtaskig kycklingpaj- har insett att jag gillar när folk jag äter med beställer samma rätt som mig för annars ser alltid den andra maten mycket godare ut än ens egen. Därför beställer jag alltid samma pizza som Mikael, eller kebabrulle eller vad det kan vara.
Lillasyster köpte i alla fall ett par shorts och jag fick en söt blommig klänning av mamma (storlek XL så att jag har att växa i, hehe) och sedan begav jag mig hemåt efter någon timme, fick ont i ryggen och det kändes som om magen var stenhård hela tiden, verkligen inte bekvämt att gå vissa dagar.

Fick en fixidé och rullade chokladbollar, första gången på många, många år. Fy fan vad gött det var. Fast nu har Mikael gått loss på dem när jag varit borta så det blir nog att köra en omgång till!

Fredag

Nu är det fredag igen vilket innebär att Mikaels semester snart är slut- buhuhuuuu! Fast han har ju fler veckor senare i sommar, vilket kan vara rätt käckt eftersom att jag kommer vara väldigt höggravid då. Nu har jag vant mig vid att ha honom hemma i alla fall så det kommer bli sorgligt, men å andra sidan blir det lite mer tid över för bloggandet när jag är ensam hela dagarna.

I går gick jag som sagt och kikade i affärer medan Mikael hade sin körlektion. Fick den ljusa idén att gå in på Wettergrens och kika efter en sån där bebisbok som man fyller i själv när bebisen kommit, längd och vikt och när bebbarna får sin första tand och säger mamma och sånt där. Det fanns en massa att välja på och jag lusläste samtliga och fick nästan lämna affären för att jag blev så gråtfärdig, tänk att vi ska få en bebis som vi får göra alla mysiga saker med! Fira första julen och baka ettårstårta och tejpa in första lilla hårlocken.
Bestämde mig för en grymt dyr bok som såg sådär gammaldags och mysig ut med text i skrivstil och massa fina teckningar som hette "När jag var liten". Den ska köpas, eller ännu bättre ÖNSKAS i present när bebis har kommit, fram till dess nöjde jag mig med Nalle Phus "Mitt första år"-boken, jag har redan skrivit in lite namn i släktträdet och suttit och klappat på sidorna.

De nya gummibanden som jag tvingas sätta fast i tandställningen nu driver mig till vansinne. Det gör så GALET ONT HELA TIDEN, alla som haft tandställning vet hur ont det gör när man nyss spänt den och nu känns det som om jag spänner den varenda gång jag sätter i nya gummiband- aj, aj, aj... I går fick jag så ont när jag var inne på KappAhl eller något att jag rusade (ja, eller nästintill rusa när det gäller gravidsnabbhet) till McDonalds och köpte en milkshake i panik för att ha något som kunde kyla ner mitt stackars bultande tandkött.
Folk brukar alltid säga att tandställning är ett helvete men att det alltid är värt det för att det blir så fint efteråt. Som det känns just nu så har det FAN inte varit värt det för min del. Först fick jag vänta i NIO år på att få den och såg ut som fan i käften samtliga av mina känsliga tonår, sedan fick jag dra ut ÅTTA tänder för att ens kunna få in tandställningen, nu har jag gått med skiten i TRE jävla år och det har varit väldigt, väldigt smärtsamt och det har fastnat väldigt, väldigt många matrester genom åren.
Men, men bara ett par månader kvar nu och JÄVLAR vad jag ska smajla upp mig sen! Har sett helt efterbliven ut på varenda foto sedan jag var liten för att jag kniper ihop munnen för att dölja tänderna, no more! Ha!

Bebis-puppan är helt galen just nu, han har sparkat mig så våldsamt i revbenen att hela jag och laptopen som står i knäet har gungat mycket oroväckande.

Vecka 29

PREGNANT-NEWS OF THE WEEK:

Vecka 29
Från denna graviditetsvecka erbjuder MVC ofta kontroller varannan vecka. Förmodligen känns det nu som om alla organ trängs undan av magen och barnet. När du börjar närma dig slutet av din graviditet känns benen ofta tunga och trötta. Räkna med att du behöver extra mycket vila. Trycket på venerna som leder blodet från benen tillbaka till hjärtat kan ibland bli för hårt, och det kan leda till åderbråck. Många kvinnor börjar nu fundera på den förestående förlossningen. Skriv gärna ned dina tankar om att vänta och föda barn. Det är ett bra sätt att bearbeta det du har framför dig.

Barnets vikt är ca 1,4 kg och längden runt 26 cm från huvud till stjärt. Det fortsätter att lägga på hullet, samtidigt som hjärnan och de inre organen växer till sig. Nu finns det inte plats för akrobatik konster i livmodern längre, men barnet kan fortfarande sträcka ut sig och sparka. Barnets huvud står i proportion till den övriga kroppen. Hjärnan växer mycket snabbt och gör så att de mjuka skallbenen pressas utåt. Vindlingarna som är karakteristiska för hjärnans utseende, blir allt fler eftersom den blir snabbare och kraftfullare samt förbindelserna mellan nervcellerna ökar. Hjärnan kontrollerar nu andning och kroppstemperatur. I ögonhålorna rör sig ögonen och barnet börjar bli känsligt för ljus, ljud, smaker och lukter. Det kan också skilja på naturligt och artificiellt ljus genom livmoderväggen.

Det är inte ovanligt att gravida får ändtarmsbesvär som exempelvis hemorrojder, klåda eller sprickor. Läs mer om hemorrojder där vi har information om hur man kan minska problemen och förebygga dessa.


Gulle-bebis

I går var vi i Skene och hälsade på hos Mathias, Josse och sötast-i-stan-Vincent.
Hade jättetrevligt, fick en massa gött käk och busade med Vincent, är verkligen helt bebistokig nu och det blir bara värre och värre, Mikael har fått höra mig babbla om att "Vincent är så söt", och "Vincent hade en sån mjuk liten mage!" och "Jag önskar att vi kunde kidnappa Vincent och ta med honom hem, buhuuuu".
Det är synd att dem ska bo så långt borta numera, hade varit kul att kunna umgås oftare, speciellt när vår bebis kommer så att det kan bli lite käcka bebis-kusinträffar. Fick mig lite förlossnings-stories och dessutom lite insidertips angående bebislivet, jag är jävligt påläst när det gäller graviditeten men att ha bebisen sen är knappast någonting man man plugga på innan. Hade gärna stannat längre men bussarna gick så kasst att vi bara var där i några timmar, fick jättedåligt samvete att vi inte stannade längre så vi tänkte vänt tillbaka på vägen till bussen... Hur som helst måste det snart göras om!

     I dag har jag varit hos barnmorskan ensam, buhu. Det var en extrakontroll idag bara, för att kolla om mitt kassa järnvärde hade blivit bättre så det kändes rätt meningslöst att åka in till stan båda två, dock ångrade jag mig lite i väntrummet och inbillade mig att folk skulle tro att jag var en stackars ensamstånde, ung mor (tur att man inte bryr sig om vad folk tycker...hehe).
Konstaterade åter igen att jag inte gillar min barnmorska. Hon tycker att jag ska "lugna ner mig" och vila mer, vilket är rätt underligt då jag ju faktiskt är arbetslös och inte överanstränger mig på dagarna direkt. Sedan gjorde jag tabben att stirra på lådan med nålarna medan hon förberedde inför blodprovet och sedan gjorde hon tabben att inte sätta på mig något plåster utan istället springa iväg när hon hade stuckit mig så att jag tvingades sitta och titta på mitt blodiga finger och trycka en bomullstuss lite krampaktigt. Så när hon återvände kunde jag inte prata mer utan såg bara en massa suddiga figurer och hade sus i öronen och svettades som en gris, var tvungen att lägga mig ner för att inte ramla omkull- det var längesen jag svimmade av ett litet stick i fingret.
Tjatade till mig att få lyssna på bebis hjärtljud nu när jag ändå låg där på britsen och såg dum ut. Det lilla hjärtat tickade på för fullt och slog 136 slag/minuten den här gången- fortfarande en pojke enligt skrocken med andra ord.
Mitt järnvärde hade inte alls blivit bättre trots järntabletterna som gör att man får svart bajs, det hade istället blivit SÄMRE, så nu måste jag se till att få i mig minst två tabletter om dagen. Buhu.

I eftermiddag har Mikael körlektion igen, jippie det börjar närma sig körkort och bil nu! Ska åka med honom till Frölunda och kika lite i affärer medan jag väntar på honom hade jag tänkt. Sedan blir det filmmys, hyrde sex stycken filmer i gårkväll så nu har vi så det räcker ett tag.

Magen vecka 28


Hur ful kan man va?

Jobbig natt med världens längsta och invecklade mardröm som i snabba drag gick ut på att Mikael hade varit otrogen med en brud från gamla Frillesås i smyg sist när han var iväg och spelade dator hela helgen med sin bror och Benny- vansinnigt jävla verklig dröm som aldrig tog slut trots att jag vaknade hundra gånger, jag fortsatte bara drömma så fort jag somnade igen. Resultat blev att när klockan ringde jag jag givetvis lite lätt övertygad om att det kanske INTE var en dröm så jag var deppig hela morgonen och malde på om att  "det var väl inga tjejer hemma hos Benny va?" hundra gånger och gick och kastade sorgsna blickar mot stackars Mikael precis som om det var hans fel att min hjärna är galen enda tills han åkte till körskolan.

Ryckte upp mig lite grann och gjorde mig ordning inför bussen till Sahlgrenska och jävla tandläkaren. Hoppade på bussen och insåg först då att jag inte hade tid 10.40 utan 11.40. Blev väldigt, väldigt trött på mig själv men bestämde mig för att åka in till stan och ta en snabb sväng in på Gina Tricot, det kunde jag behöva som den stackars inbillade-bedragna kvinnan jag var. Såg en massa fint som vanligt men köpte till slut två klänningar i samma modell som jag redan har, billigt och bra och sitter jätteskönt över magen. Lite "Teneriffa-1988"-känsla över dem kanske men jag älskar dem, speciellt trevligt kommer det se ut med en rejäl solbränna. Köpte lite söta örhängen också.

 


Sen åkte jag i alla fall till tandis, tydligen har mitt infekterade tandkött blivit bättre- jävla tur det så som jag har borstat som en tok med min starka munoperationssalva.
Nu fick jag en ny rolig sak att leka med i stället... Från och med nu ska jag gå omkring med två gummiband som är spända MELLAN under och överkäken, tydligen ska det få mitt överbett att försvinna. Jag får ta ur dem när jag äter om jag vill- åh tack vad snällt. Banden sitter rätt långt bak så det syns inte om jag inte gäspar eller rågarvar eller så, men det känns kan jag säga, stramar varje gång jag öppnar käften för att prata. Känner mig så vrålsexig. Min vanliga jävla tur.

Hur som helst har i alla fall Mikael städat jättefint idag och det stod rosor på bordet när jag kom hem- underbare, underbara gosse! Han har till och med gjort rent i spisen (vilket jag endast har gjort i mitt liv de gånger jag har flyttstädat, aldrig annars...). Så duktig. Och han älskar mig uppenbarligen trots att jag ser ut som Frankensteins jävla bride:)


Monday

Är lite slarvig med bloggen nu, men Mikael har faktiskt semester så jag passar på att njuta av sällskapet!

Idag har vi städat och haft oss och varit iväg en sväng och hämtat ut våran gratisbox som man får från Pampers på Babyproffsen. Det var en blöjhink, en massa blöjor, en snuttefilt, napp, bröstmjölksskydd och hundra broschyrer från företag som vill sälja en massa saker till en. Funderar lite lätt på att gå med i Go´boken-klubben, vet att mamma var med där när lillasyster var liten och vi fick en massa söta små böcker hemskickat, har redan bestämt att jag ska läsa massor för bebis när den tittar ut redan från när den är liten, det var ju det mysigaste man visste som liten själv.
Skulle sedan kikat inne på Överskottsbolaget men givetvis var det STÄNGT på grund av strömavbrott- vår vanliga jävla tur. Fick i alla handlat lite mat som tröst.

Det är en "fullspäckad" vecka den här veckan, i alla fall i min värld. Ska till tandis i morgon (ska bli spännande att se om salvan jag borstar med som en tok två gånger om dagen har hjälpt), på onsdag är det arbetsförmedlingen som vanligt och på torsdag ska vi till barnmorskan- jag ska försöka lura till mig ett ultraljud för att kontrollera att jag inte har öppnat mig på något vis, har en hel del mensvärk till och från och oroar mig för att bebis ska vilja komma ut i vecka 30 precis som jag gjorde när jag låg i mammas mage. Det skulle inte alls förvåna mig för jag ärver alltid allt dåligt från mor- samt allt dåligt från far. Jag har lyckats samla på mig alla defekter från respektive parter- min vanliga tur.
Mathias ringde också och frågade om vi ville komma till Skene och grilla under veckan, skulle vara trevligt att klämma in, synd att dem bor så förbannat långt bort. Men man kan ju inte sitta och uggla i stan hela sommaren heller för den delen.

Nu ska vi iväg och lämna tillbaka lite hyrfilmer (som vanligt), ska köpa en glass också. Igår köpte jag en Sandwich och upptäckte att den bara hade ett rån, blev lite sur för det var knöligt att äta, väldigt gott ändå dock.


Crappy beach

Oj, oj vilken ansträngade dag för stackars mig.
Kom på den ljusa idén att vi skulle åka till stranden idag, har fortfarande inte besökt en enda badplats i göteborg trots att jag bott här på heltid sedan 2006. Vi bor nära både Näset och Askimsbadet men bestämde oss för att åka till Askim, enligt vägbeskrivningen på Eniro skulle det bara vara 4,5 kilometer att knalla dit.
 Det visade sig att gångvägen var en aning längre än motorvägen och det var rätt kämpigt att stappla dit med magen i högsta hugg i 30 graders värme. Det tog typ en och en halv timme innan vi äntligen var framme vid stranden, och vilket jävla skämt! Jag har undvikt att åka till stränder i stan bara för att jag är grymt kräsen efter att ha bott i en liten havsby under hela uppväxten och jag misstänkte att jag skulle bli besviken. Och det blev jag. Mikael ville vända redan vid parkeringen där det var typ en miljon bilar men jag envisades med att fortsätta en bit till. Det är ju löjligt att flera hundra pers slåss om en pytteliten sandplätt som en jävla myrstack! Det kändes lite som att springa in på Liseberg under Gothiaveckan, folk överallt. Hade tänkt tömma min stackars gravida kissblåsa också men kön till toan hade väl tagit en halvtimme.
Så vi gick. Hade vid det laget så ont i höfterna och ryggen att jag bara ville grina så vi gick till busshållsplatsen, höll på att spy i värmen när vi fick vänta på bussen tjugo minuter och sedan upptäckte att typ 200 pers skulle med samma buss, fick stå upp såklart (jag trodde gravida kvinnor skulle få förtur till sittplatserna???) och efter några hållplatser klev en drägglande, svettig och förmodligen nedpissad alkis på och tryckte sig mot oss där vi stod, och jag kunde inte låtsas som ingenting som jag brukar utan flög bokstavligen upp i Mikaels knä och grinade för att jag blev så äcklad. Jag är väldigt lättskrämd och inte speciellt finkänslig numera.

Mikael ska vara ledig en vecka till! Jihoo! Kan säga att jag förstår honom, tanken på att jobba på svarta tak med gasolbrännare i denna värmen känns inte speciellt lockande. Så nu har vi en till myspys-vecka, har varit i väg och hyrt film igen, blir nog lite chips och dipp igen skulle jag tro.
I dag såg jag på tal om ingenting en kille med en sån där kärra efter cykeln som man brukar sätta barn i (skulle aldrig i helvete våga cykla med min unge i en sån, men, men) fast det var inga barn i kärran utan en hundmamma och en massa valpar. Fy FAN vad gulligt! God, my heart...

Göttans!

Vi sket i att åka och kika i affärer idag, bussarna går som söndag så det blir inte alls lika smidigt. I stället gick vi ner till pizzerian/restaurangen/puben nere vid torget och åt en väldigt dyr men löjligt god pizza. Jag fick väldig nikotin samt cider-abstinens av att sitta på en uteservering som vanligt men det var ruggigt gött ändå.

 

(Kolla vilket stiligt par, vilken löjligt snygg bebbe vi kommer att få!)

Sedan gick vi en promenad trots att vi var äckligt mätta och hitta ett berg och värsta skogslandskapet mitt emellan lägenhetsområdena i närheten, vi hade inte en aning om att där fanns ens en liten gnutta tall så vi blev jätteförtjusta, gamla lantbor som vi ju faktiskt är. Skönt att veta att det finns annat än asfaltsvägar om man vill busa lite med bebis när den blivit större. Sedan blev det dock varmt som fan och vi såg en död igelkott så då flydde vi platsen.Sist men inte minst ska jag bjuda på den kanske fulaste bilden på mig själv som jag kunnat med att lägga ut NÅGONSIN, och jag har lagt ut MÅNGA föga smickrande bilder. Bebisen ser ju rolig ut i alla fall, hehe.


Update

I dag är det fredag igen, och tydligen Sveriges nationaldag- heja Sverige. Det blidde ingen Ullared igår och tydligen inte på lördags heller eftersom att Mikaels dumma bror ska hälsa på hos deras päron då, gud vad besviken jag blev, ville bara grina hela förmiddagen igår över att jag inte får köpa alla roliga bebisprylar nu som jag varit inställd på, har ju legat och fantiserat ihop jättefina inköpslistor varenda kväll i en vecka nu. Hatar när planer blir ändrade, speciellt när det har med roliga bebisinköp att göra. Så Mathias kan räkna med ett rejält kok stryk nästa gång jag ser honom. Som nybliven pappa bör han veta att man inte messar med en gravid kvinnas shoppingplaner... höhö.
Hur som helst så tyckte Mikael synd om mig så vi tog en sväng till Sisjön i går i alla fall och kikade inne på Babyproffsen och sedan tog vi en sväng på Coop och köpte en massa kul. Mikael köpte tråkiga boxningsfilmer (i svartvitt!) och jag köpte en expansion till SIMS2, "Sims Unleashed" där man tydligen kan köpa en massa festliga husdjur till sina simmar. Köpte även "Ett barn blir till"-boken av Lennart Nilsson som tar så fräcka bilder och ett påslakanset till bebis kommande spjälsäng. Det är vitt och rosa med väldigt puttinuttiga blommotiv så det kommer se väldigt roligt ut att bädda ner en eventuell son men jag bryr mig inte. Fick även köpt en massa riktigt saftiga biffar som ska bli ett rent nöje att slänga på grillen. Är fortfarande sur över Ullared-missen men det är dags att sansa sig nu och låta gravidhormorna lugna sig, behöver bara vänta ett par veckor trots alls.

Nu är jag i tredje trimestern (sista tredjedelen av graviditeten) och räknas nu som höggravid. Känner mig inte särskilt höggravid ännu trots att bebis rör sig mer och mer skrämmande, jag känner verkligen hur hela magen böljar sig när den vrider sig och håller på. I går kväll hade jag skitont hela kvällen för att elaka bebisen låg så konstigt, det tryckte på som fan nedåt och jag blev genast livrädd att det var någon form av värkar, men förmodligen är det bara ligamenten som gör ont som innan, inte konstigt att det sträcker i dem nu som bebis håller på. Tror nästan att det är en pojke nu bara för att den är så vild.

Vi ska snart iväg igen, har ett kraftigt köpbegär just nu så vi ska iväg till Sisjön idag också, finns en massa roliga affärer där. Fick kass skatteåterbäring i år men jag har snålat så länge nu att jag har en massa fina slantar sparat!:)

Vecka 28


PREGNANT-NEWS OF THE WEEK:

Vecka 28
Nu går du in i graviditetens sista tredjedel. Det är en spännande men också påfrestande tid, såväl psykiskt som fysiskt. En del kvinnor mår utmärkt under denna period, medan andra kan känna sig helt utmattade. Under dessa veckor kan du räkna med en viktuppgång på ca 4,5-5,5 kg, där barnet utgör ca 3-3,5 kg. Livmodern har under den senaste månaden växt ca 4cm och du kan känna ett tryck upp mot bröstkorgen. Detta kan ge en lätt obehagskänsla när de nedersta revbenen spänns ut.

Är du Rh-negativ görs en andra undersökning för att kontrollera om modern utvecklat antikroppar. Omkring dessa veckor görs ofta ett glukosbelastningstest, vilket innebär att man kontrolleras för att se ökad risk för graviditetsdiabetes. Även en kontroll av eventuell blodbrist görs.

Ditt barn är nu ca 25 cm långt från huvud till stjärt och vikten ca 1,2 kg. Det utvecklas och växer mycket snabbt nu. Lungorna är så pass färdigutvecklade att det klarar av att andas luft, men om barnet skulle födas så skulle hon eller han ändå behöva hjälp med andningen. Hos flickor är blygdläppar fortfarande små och täcker inte klitoris men under de sista veckorna växer de samman alltmer. Hos pojkar sjunker testiklarna ned i pungen. Fortsätt att prata med ditt barn för vid det här laget har det vant sig vid din röst. Den här sista tredjedelen av graviditeten kommer barnet framför allt att gå upp i vikt och enligt lag är barnet livsdugligt, vilket gör att det måste registreras om det föds.


Sofia i fixartagen

Nu har jag börjat med det här som tydligen är vanligt hos gravida kvinnor, jag bygger bo. Får helt plötsligt lust att slänga ut en massa gammalt och rensa över allt och sortera saker i skåp så att det blir mer plats över i lägenheten. I går gjorde jag det tråkigaste jag vet, jag tvättade alla mina behås för hand i en jävla hink, egentligen vill jag bara slänga allihop eftersom att alla numera är ALLDELES för små, men lite ekonomisk får man trots allt vara. Sedan slängde jag en massa kläder och tvingade Mikael att hjälpa mig möblera om i sovrummet, vi har ställt huvudändan av sängen mot fönstret nu vilket gör det både svalare på natten OCH gör betydligt större plats i resten av rummet, så nu kommer bebis få en rätt stor yta till sin fräcka spjälis.
Egentligen vill jag göra en massa andra saker också, som att tvätta alla bebiskläder och börja koka stora grytor som vi ska frysa in i frysen tills efter förlossningen när inte en käft orkar laga mat.

I dag ska vi kanske-kanske till Ullared, det blir antingen idag eller på lördag beroende på vad svärföräldrarna känner för, de har precis varit i väg på en tripp till Amsterdam och kom hem i natt så vi har inte pratat med dem än men GUD vad jag håller tummarna! Bygga-bo-känslan har vuxit från att vara "gud vad kul med ullared" till "JAG MÅSTE TILL ULLARED NU-NU-NU!".
Har kommit på hur vi ska förvara bebis kläder på bästa sätt med vår brist på garderober, har tänkt köpa klädlådor som man kan skjuta in under sängen, eller ännu bättre- spjälsängen. Jag är så jävla smart. Helst hade jag velat ha en bebisbyrå men det får verkligen inte plats. Lådor fungerar nog utmärkt tror jag, även om det blir lite knöligt att dammsuga.

image243
Förutom att vända upp och ned på sovrummet igår så hyrde vi film och jag bakade paj. Jösses vilken husmor man börjar bli, jag som inte ens gillar paj. Det luktar alltid så gott med en nybakad paj och första två tuggorna är gott som fan, sedan börjar jag alltid må illa. Men den blev rätt smarrig för att vara paj i alla fall, äppelpaj med kanel fick det bli.
Kollade på "Good luck Chuck" som var skoj, jag försökte som vanligt hata Jessica Alba eftersom det är vad man gör med extremt snygga tjejer men hon är så söt att det är omöjligt. Kollade även på "Tatuerad Torso" som inte var någon höjdare trots att den utspelar sig i göteborg. Svenska filmer är inte min grej alltså, i alla fall inte filmer som ska verka seriösa, det finns alltid någon värdelös skådis som förstör resten av filmen.

Magen vecka 27

Veckans bild på min älskade bebismage

image242

So hot!

Ruggigt svettig natt i dag också... Var uppe och kissade vid två och sedan vid fyra och var klibbigt svettig båda gångerna, och sedan fick min käre tydligen den ljusa idén att öppna fönstret på vid gavel så då vaknade jag av att det blåste värsta orkanen in på mig, så jag fick ställa mig i sängen och balansera och försöka stänga fönstret och upptäckte alldeles för sent att det kryllade med byggarbetare utanför som vanligt och där stod jag och såg vild ut av vrede med tuttarna i vädret och försökte få tag i fönstret (kan inte säga att jag brydde mig så mycket just då, förhoppningsvis var min mage avtändande nog).

Här är våra festliga handdukar som jag pratade om igår, dem är maaagiska!

   

Förbannat gott käk efter grillningen igår, extra smarrig marinad i dag. Mikael är väldigt förtjust i "Smokey Hicory"-marinaden som jag också gillade först tills jag insåg varför smaken är så bekant, dessvärre luktar det faktiskt hasch vilket gör det hela en aning mindre aptitligt. Men igår, oj, oj,oj så gott det blev- vi har blivit såna matvrak nu att vi inte nöjer oss med en köttbit var utan grillar alltid fyra, hehe.
Alkoholfria vinet var helt okej, men om jag ska vara ärlig så försvinner faktiskt all charm från vin när det inte resulterar i att man bli åtminstone lite smålullig, vin brukar ju smaka väldigt mycket bättre om man fått i sig sissådär 6-7 glas redan. I går nöjde jag mig med ett.

I dag vet jag inte alls vad vi ska hitta på, jag slåss mellan att vilja gå ut i det fina vädret och det faktum att jag spyr av värmen i stort sett, börjar klaga och pusta efter ett par meters promenad i solskenet. Men Mikael är lite bakis så jag kanske ska tvinga honom att gå en sväng med mig bara för att jävlas, även om jag misstänker att galna hettan är mer påfrestande för mig än för honom just nu. Fast det är det värt.

Snygg är han i alla fall!
image241

Mys-tisdag

I dag har vi varit iväg i värmen nästan hela dagen, först i morse var jag hos mina kära vänner Arbetsförmedlingen IGEN. I dag var det en kille där och informerade om utlandsjobb, vilket egentligen var jävligt intressant- om man inte ska föda om tre månader då... Men jag var trevlig och lyssnade uppmärksam ändå. Fan vad smidigt det verkar vara att jobba i norge, hade jag inte haft Mikael och puppan i magen skulle jag lätt åkt dit över sommaren och jobbat ihop en jävligt go summa pengar. Sedan finns det jobb man kan söka när man jobbar på kryssningsfartyg över hela världen, det lät också riktigt lockande.

Sen mötte jag upp Mikael och vi gick och skrev in honom på körskolan, så nästa vecka ska han få göra en sån där testlektion där de uppskattar hur många lektioner man behöver för att kunna köra upp, tanken är ju att han ska ta en intensivkurs snarast möjligt så att han får kortet innan bebis kommer. Verkar vara en mysig körskola också, men jag vet inte om det berodde på att det låg en långhårig tax i en fåtölj och tittade på mig med snälla ögon under tiden vi var där.
Sedan sprang vi omkring lite i affärer också, tänkte köpa en mini-sverigeutstyrsel till bebis inne på HM men så kom jag på att det är bättre att vi kikar på Ullared innan eftersom vi snart ska dit, det är garanterat väldigt mycket billigare. Köpte istället "magic towels" inne på Hemtex, det är som en liten hård boll som man lägger i blöt också blir det en handduk sen, jag har tänkt köpa en sån och testa hur länge som helst och nu var det extrapris så jag slog till (ska visa bild på resultatet sen!).
Tog en sväng till bolaget och köpte lite semesteröl till Mikael och alkoholfritt vin till mig, blev hur glad som helst när jag märkte att mitt favoritvin nu finns utan alkohol! ("Blue nun" heter vinet för övrigt). Ska nog lägga det på kylning så att jag kan ta ett glas på balkongen sedan när vi grillar.

Sist blev det en sväng till Mio, vilket var rätt korkat eftersom stackars Mikael då släpade på massor av öl och det var en stooor affär, har aldrig kikat där inne förut. Vi provsatt en massa soffor och åh-ade oss över vilka fina sänggavlar och gigantiska garderober det finns som vi inte har plats till. Tyvärr hade dem inga spjälsängar som vi varit ute efter.
Käkade på McDonalds och köpte en ask jordgubbar på väg hem. Lovely.

Nu ska jag gå och förbereda lite inför kvällens grillning. 

Ruggigt snygga bikinis...

Har drömt mig bort lite inne på Nelly.se och låtsats att jag varit rik- och smal. Personligen tycker jag ju att det är vansinne att bränna mer än några hundra på ett en bikini men har man pengarna så varför inte slå till? Själv väntar jag nog med att handla badkläder tills puppan i magen har flyttat ut:)

image237

Övre raden fr. vänster:
Poko Pano Swimsuit 399:- (Poko Pano)
Love kills slowly bikini 1449:- (Ed Hardy)
Front tie set 858:- (Dragon Fly Blue)
Ms Rainbow bikini 749:- (Miss Sixty)


Undre raden fr. vänster:
Arco-Iris bikini-set 799:- (Salinas)
Pin Up Star Set 998:- (Vitamin A)
Calma Bikini set 1295:- (OndadeMar)
Kickstart my heart 499:- (BeachBunny Swimwear)


Glassigt för bebben

Hehe, vi har blivit jättekära i den här stolen med medföljande fotpall! Det får dock vänta tills bebis blivit större- och lägenheten har blivit större framför allt...

image236

Godmorgon!

Vaknat sent idag, Mikael har en vecka semester nu så vi satt uppe i går och kollade på Futurama-filmen, som var sådär- jag har aldrig riktigt förstått ett skit av Futuramaserien. Det blev i alla fall vansinnigt sent för min del, klockan var nästan HALV TOLV, en helt orimlig siffra för min del.

Inte för att klaga eller så men den här värmen börjar bli lite överdriven... Var helt pissblöt av svett i natt när jag vaknade och då står ändå min del av sängen PRECIS bredvid det öppna fönstret, en sak är säker och det är att det är dags att byta till sommartäcket! Har för tillfället ett gigantiskt duntäcke som är avsett två personer men jag har allt själv eftersom Mikael är väldigt mycket mer varmblodig än jag och skållas under ett sånt täcke.
Värmen känns extra överflödig nu när jag är så uppbränd av solen att jag inte får sola heller, fötterna och benen börjar så smått övergå till en nyans av brunt men jag är fortfarande kräftröd och öm som fan på nyckelbenen och den del av tuttarna som ploppat ur behån när jag solade- ställen där jag ALDRIG brukar bränna mig, och det fina med min hud är att den återhämtar sig så fort och blir brun efter att ha blivit röd men inte då, jag VISSTE väl att det inte var någon bra idé att pressa i solen med alla miljontals nya hormoner i kroppen.
Åh vad jag ser fram emot att jaga vår lilla bebbe på stranden! Om den inte vill sitta i skuggan med pappa så måste den ha en käck solhatt och solfaktor 50+ (japp, det finns tydligen så hög solfaktor!) för en bebis ska vara mjölkvit och inget annat.

I dag ska vi grilla, det var faktiskt ett tag sedan nu. Det lär vara grymt varmt på balkongen i eftermiddag så det får nog bli en grillning i kväll, myspys. I morgon ska herrn skriva in sig på körskolan i Frölunda, vilket betyder att vi kommer ett steg närmare körkort och bil- fy fan vad lycklig jag blir om det skulle hinna ordnas innan bebis ploppar ut.

Helg hos mor

Hemma igen men min älskade Mikael, jag kan verkligen inte koppla av när jag inte har honom i närheten, hehe.

I fredags åkte jag till flygplatsen och fick vänta på mammas flyg som GIVETVIS var försenat, men det hade jag nästan räknat med så jag roade mig med en Hänt Extra-tidning och åt en korv på Pressbyrån (fan vad god den var nu när jag tänker tillbaka...). Sedan höll vi på att inte komma därifrån för mamma hade tappat bort något jätteviktigt parkeringskvitto och man måste förbi en stor bom med bilen för att komma ut från parkeringen, jag var väldigt kissenödig och föreslog att vi skulle åka över gräsmattan på sidan av parkeringen men det gick tydligen inte alls för sig. Ut kom vi i alla fall till slut.
Satt i trädgården hela kvällen och hade det mysigt och åt tacos.
 
I går var jag korkad nog att ligga i solen hela dagen, parkerade min val-liknande kropp i solstolen redan halv 11 på förmiddagen och var dum nog att inte flytta in i skuggan förrän efter klockan 16... Smörjde in magen med solfaktor 4 men sedan sket jag i resten av kroppen och det fick jag sota för. Hela benen och fötterna samt överkroppen (minus bebisområdet) är kräftrött idag, hade galet ont på kvällen igår när fötterna dessutom svullnade upp och det kändes som om den neonrosa huden skulle spricka upp som på en korv.
Vi grillade i alla fall och resten av familjen roade sig med att skutta runt med vattenballonger och vattenslangen.... (som för övrigt slet sig lös och sprutade hej vilt åt alla håll där jag satt och läste...). Galet god mat, grillspett med fläskfilé och kycklingfilé och jag ångrar att jag inte år mer...
Min syster är för övrigt helt galen, hon SPRANG omkring med en fotboll i värmen hela dagen utan att kollapsa efter fem minuter som jag skulle gjort, hur kan man få så olika gener? Hur är det möjligt?
Kollade på film med mamma på kvällen men hon somnade och jag var inte långt därifrån så det blev aldrig till att se slutet.

Idag skulle jag åkte med dem till stranden men är som sagt helt sönderbränd så jag blev avsläppt i Frillesås också hämtade Mikaels pappa upp mig och körde hem oss. Vi har varit och handlat lite i värmen, fy fan vilken tortyr det är att vara i stan i den här värmen. Jag kommer bara att ligga och flämta hela dagarna i augusti när jag är höggravid, värmen är redan rätt plågsam.


Bild på altanen, min glassiga solstol, min gamla balklänning som hänger kvar i mitt gamla rum, lillasyster och vovvsen och sist men inte minst kräftfötterna.

       

RSS 2.0