Grattis på mors dag till mig!

I dag är mitt livs första dag som mor och med andra ord är det min dag i dag!
Min lilla godbit har firat mig genom att sova snällt hela natten, äta snällt hela dagen (trots att hon fick 8-månköttfärssås med stooora spagettibitar i), myst med mig på gräsmattan och som vanligt varit helt underbar.
Min stora godbit har firat mig genom att ge mig sovmorgon, fixat frukost och bakat brownies (jag fick hjälpa till liiite med måtten bara, annars har jag bara latat mig). Nu har de bägge sovit ihoprullade i min säng i nästan en timme och jag har skjutsat in en ugnsform med kassler och klyftpotatis som kommer att vara färdig lagom tills la familia vaknar. Har öppnat sovrumsdörren ett par gånger och kikat på dem, helt utslagna av värmen stackarna- än så länge är det bara jag som uppskattar att lapa sol i det här hushållet, väldigt bekvämt då jag kan sitta i solen på en egen filt medan dem får brottas i skuggan på en annan filt.
Här är ett par mysiga bilder med en osminkad (som vanligt) men glad mamma:





Och igår var vi och grillade med hela släkten på herrns sida i Kungsbacka, jösses vad varmt det är ute!
Det var glassande i solen, hysteriskt god mat, söta barn (massor av barn!) och hur trevligt som helst. Vi firade Mikaels mamma som fyllde år i fredags (grattis svärmor!) och dem slog verkligen på stort med maten, tillsammans åt vi 4 kilo kött och 3 kilo potatis.
Moa var så sjukt duktigt hela dagen trots att det var varmt för henne och massor med folk som stojade och ville hålla, vi har världens mysigaste bebis. Lille kusin Lukas hade lärt sig att gå nu och vinglade fram så duktigt, han fick verkligen fart när han fick syn på något han verkligen ville ha. Oj vad jag hoppas att Moa också väntar med att gå till ettårsdagen i alla fall, men det lär hon nog inte göra. Hon ställer sig ju upp hela tiden och sprang över golvet när hon höll i gåstolen härromdagen- måste skaffa en lära-gåstol för det kommer helt klart att uppskattas.
Jag brände mig faktiskt lite och det hör ju inte till vanligheterna så solen måste varit jättestark igår. Drack en öl också- kanske godaste ölen någonsin i hettan. Det var hur skönt som helst så vi åkte inte hem förrän kl 18, Moa var jättetrött efter dagens bravader och somnade snällt på kvällen. Hon sov faktiskt en stund i trädgården i vagnen efter maten hemma hos Josefine också, och vaknade inte ens av att alla andra bara sprang runt och stojade, hon var så trött så trött. Jesus vad underbar hon är, min lilla tösabeta.

     

Herregud vad jag älskar dig!

Min lilla, älskade dotter!
Du är mitt allt, du är mitt liv och det mest underbara som hänt mig. Jag kan inte förklara den här kärleken, det gör nästan ont att älska någon så mycket. Jag kommer alltid att finnas vid din sida, jag kommer aldrig att lämna dig. Jag ska ge mitt liv åt att göra dig till den lyckligaste lilla flickan i världen. Du ska aldrig behöva se tillbaka på din barndom med något annat än leenden.
Du är den vackraste i världen.


Mys med Tina

Idag har jag och Moa (efter ännu en natt av underbar sömn, wihoo!) träffat tant Tina i Slottskogen. Herrejävlar vilket gött väder!
Det var väldigt skönt att komma iväg lite för jag och Moa var mer uttråkade än någonsin tidigare. Var helt sjukt svettig efter allt brottande med henne på förmiddagen, hon var ÖVERALLT hela tiden, jag höll på att bli knäpp. Bara medan jag packade skötväskan lyckades hon VÄLTA stereon, krypa fram till min garderob i hallen och öppna den och ta tag i den understa sandalen i mitt skoberg så att alla skor trillade ut och sist men inte minst var hon läskigt nära att peta i ett eluttag- JA vi ska sätta in säkerhetspluggarna snart! Vi behövde helt klart ett miljöbyte.

På bussen till stan var det givetvis inte en enda kotte i arbetsför ålder som erbjöd sig att hjälpa till att lyfta barnvagnen upp för trappan så att åter igen en skruttig gammal gubbe fick göra det, det är nästan alltid personer man INTE vill ska erbjuda sig som gör det, snacka om att man får dåligt samvete när en gamling tvingas lyfta med sin (säkert onda) gamla rygg.
Vi mötte Tina utanför hennes hus och knallade iväg, det var på TOK förlängesen vi träffades, hon visste inte ens att jag tagit ut min tandställning och det var liksom ett tag sedan nu. Härligt väder, härligt sällskap och härlig bebis som för en gångs skull var nöjd med att sitta i sin vagn, dessutom gick hon glatt med på att snutta vatten ur sin vattenflaska dagen lång till min stora glädje. 
Väl framme gick Tina och Moa och kikade på några käcka ankor medan jag plockade upp filt, leksaker och diverse andra livsnödvändiga bebisprylar och sen satt vi och glassade i solen och snackade skit. Moa var väluppfostrad som aldrig förr och lämnade inte ens filten för en sekund, ingen kommer att tro på mig när jag berättar hur hyperaktiv hon är här hemma för hon beter sig alltid oklanderligt när vi har sällskap. Mysbebsan.

Sen åkte vi hemåt, handlade vitlöksbröd till morgondagens grillning hos Mikaels syster och sen begav vi oss hemåt till fadern och beställde pizza. Jag som fick en total ångestchock igår över hur fet jag var och inte skulle äta onyttigt längre, såna där påfund brukar aldrig hålla i sig i mer än några timmar tyvärr. Mitt öde är nog att var småtjock, jag har ingen disciplin till något annat. 

Här är lite fina bilder, mitt kamerafejs (eller fejs och fejs, det ser mest ut som ett par tits med ett gigantiskt flug-ansikte) är på topp som vanligt. Men visst fick jag knäppt två fina bilder på söta tjejerna!

     

En god mor

Jag har sammanfattat en liten lista här med kriterier till hur man blir en god mor enligt alla dessa viktigpettrar där ute:

Till att börja med ska man innan man ens planerar barn:

- Vara MINST 25 år (innan dess kan man inte ta ansvar) men inte äldre än 40 år (då är man självisk som riskerar barnets hälsa).
 
När man föder barn ska man:
- Föda vaginalt, förstås. Annars har man FÅTT barn och inte FÖTT och sluppit undan för lätt pga sin egen lathet. Det SKA göra ont att föda barn!
- Helst klara sig med bara profylaxandning som man bör ha gått en kurs i under graviditeten.
- Om man måste ha någon bedövning ska man välja icke medicinska metoder som TENS, akupuktur eller sterila kvaddlar- lustgas i extremt fall! Har man använt EDA ska man skämmas, naturen säger att man ska ha ont som sagt.

Och skötseln av ett barn ska gå till på följande vis:
- Man ska amma till varje pris! Är man inte beredd att ha sitt barn fastsuget på bröstet dygnet runt så att man aldrig får sova och att bröstvårtorna blöder så borde man inte ha skaffat barn från första början!
Flaskbarn får alltid men för livet.
- Man ska samsova.
- Man ska använda bärsjal och absolut inte babybjörn.
- Man ska promenera med vagnen minst ett par timmar per dag.
- Våtservetter får ICKE användas då de i smyg har en frätande effekt på bebisrumpor.
- Sängkläder, pyjamas och stumpor ska bytas varje dag.
- Samtliga kläderplagg, sängkläder och annat tyg som kommer i kontakt med bebisen ska tvättas utan sköljmedel och parfymerat tvättmedel innan användandet pga kemikalier.
- Flaskor och nappar (om det stackars barnet måste använda detta) ska kokas varje dag.
- Bebisar får inte ligga själva utan ska helst tas med även in i duschen (om man nu verkligen MÅSTE duscha).
- Barnvakt under de första åren stör anknytningen till barnet.
- Barnvagnar får inte vara vända utåt de första åren.
- Första smakportionen får inte ges ens en dag innan fyra månader och man ska helst vänta till minst 6 månader (och helamma tills dess).
- Man ska givetvis laga all barnmat själv.
- Gåstolar ska inte användas då de hämmar utvecklingen.
- Bebisar får under inga som helst omständigheter få en skymt av teveapparaten.
- Man måste skaffa syskon till sitt barn, annars kommer barnet att bli totalt asocialt och inte kunna föra sig i diverse sammanhang. MEN, man får inte skaffa barnen för tätt för då får inte det första barnet tillräckligt med EGENTID.
- Man måste vara med i föräldragrupp både före och efter födelsen, man ska även trippa iväg till Öppna förskolan en gång i veckan och gå på diverse babyaktiviteter som babysim, babyrytmik och babygymnastik. Annars blir barnet understimulerat.

Jag lyckas pricka in punkterna att föda vaginalt (dock med EDA så där sprack den duktigheten), att ha en ergonomisk bärsele som klassas som nästan lika bra som en sjal, jag tvättar alla nyinköpta kläder innan de används och jag har inga planer på att ha barnvakt en längre stund på ett bra tag.
Med andra ord är jag fullkomligt värdelös, stackars Moa, stackars barn! Man kan helt klart se hur hon lider stackarn.

Snart ska vi iväg på en dejt med gudmodern Tina. Det ska bli förbannat mysigt, så jag uppdaterar förhoppningsvis senare.
Tack söta Jenny för tipset om skorna, är det INGEN mer som har någon åsikt i denna viktiga fråga? Huh?

Hjälp!

Kan man ha bruna pumps med träklack till en grålila klänning? Ganska ugly va?
Var snälla och ignorera mina solbrända ben samt soppåse i hallen.



Har liksom inga vettiga alternativ, har en del röda snygga skor men det vore ju pissfult till!  Skulle visserligen kunna överväga dessa men skulle inte det se konstigt ut till bara ben som jag haft i åtanke? Då måste man väl nästan ha strumpbyxor till, och det känns inte somrigt och roligt:

 

Sista alternativet känns inte alls rätt men med tanke på att jag inte gått med klack på över ett år och att kvällen blir lång så känns det lite mer skonsamt mot mina fötter än de andra alternativen (dessutom har tydligen mina fötter svällt under graviditeten och stannat där för gott, för skorna är ännu mer obekväma än jag minns dem).
Det här paret är mer silverfärgade än guldfärgade som det ser ut på bilden:


Paus i kaoset:)

Nu ligger strutten och sover i vår säng, hon vrålade från spjälsängen efter en på tok för kort eftermiddagslur så vi la oss i sängen och efter bara lite kill på ryggen som somnade hon om, fan vad skönt! Hehe. Tycker att det är lite läskigt när hon ligger där själv med tanke på att hon kan krypa rakt ner i backen när hon vaknar så dörren är öppen så att vi kan spana in på henne.

Natten var rätt hemsk. Vaknade helt yr i bollen runt midnatt första gången av att Moa skrek, jag var helt svettig och förvirrad och stapplade upp och förstod inte vad jag såg, Mikael hade plockat upp Moa och stod och vaggade henne men i mörkret såg jag bara hennes vita pyjamas och inte honom och fattade ingenting. Satte mig och glodde på sängkanten tills hon somnade om igen- vet inte varför.
Sen vaknades det om och om igen så Moa fick sova hos mig istället, var för trött för att orka krångla. Hon väckte mig det härliga klockslaget 5.40 och ville gå upp, så upp gick vi. Moa pigg som en lärka också ja, helt i zombietillstånd. Vid åttatiden somnade vi i alla fall om och sov tills en viss Mikael ringde och väckte mig och meddelade att han, hans far och bror var på väg hem till oss för att äta lunch, så då blev det att hoppa upp igen. Fast jag var rätt pigg efter min 20-minuters powernap som tur var (ja, pigg är väl fel ord, men jag var PIGGARE).

Efter att herrarna begav sig så käkade jag och tösabiten lunch, jag åt köttfärsgrattäng med pasta och spenat (fan vad jag gillar spenat, det är min nya grej tror jag) och Moa åt den äckligaste barnmatsburken som finns med pasta och broccoli- men hon gillar den galet nog.
Sen begav vi oss på en promenad, handlade på ICA och Moa flirtade med två kassörskor. Jag fick med mig en tung påse mat och upptäckte till min förfäran att korgen under vagnen var helt proppfull med diverse filtar och leksaker så det blev till att bära, jag har knappt burit en påse sedan innan jag blev gravid. Det var tungt.
Köpte snus i videobutiken och hann även med en sväng till bageriet trots sur bebis som inte var så sugen på att sitta i vagnen längre, trots att hon fick leka med en burk couscous. Inne på bageriet satt två mammor med varsin bebis (jag känner mig alltid synnerligen mobbad och utanför när man möter diverse mamma-maffior). Moa spanade in bebisarna och tjöt glatt, sen såg hon arg ut och började gråta efter att ha spanat i dem ett tag, kanske fick hon flashbacks från när kusin Julia stal hennes leksaker på bröllopet sist. Känns skönt att hon blev arg av att se andra bebisar, då slipper jag ha dåligt samvete över att vi inte går till öppna förskolan, hehe. 

I övrigt fortsätter damen att gå bärsärkargång här hemma, INGA leksaker är roliga längre, det enda som är roligt är detta neverending-klättrandet på möblerna. Jag kommer helt klart att få dålig rygg av allt jagande och bortlyftande. Men hon har lärt sig att vinka i alla fall, det är så gulligt att det räddar henne från total mammafrustration.

 

Tisdag

Åh, skruttpannkakan är så jävla mysig idag! TOLV timmar oavbrutet sov hon inatt, pep bara till i sömnen en gång och jag flängde upp, men där låg hon som en liten prinsessa och sov lugnt. Hon vaknade inte förrän strax före 9 och sen satt hon och gäspade och kramade Mikael bara någon timme senare, fick sin yoghurt och borrade sen in sig i min morgonrock och somnade.
Men jag FÖRSTÅR varför hon är trött för igår var hon totalt sjövild hela dagen, flög omkring som en skållad råtta med bara två korta sovpauser. Hennes nya passion i livet är dörrar, hon älskar att klättra på dem, svänga dem fram och tillbaka och banka in dem i väggarna. Klämrisken känns rätt påtagligt. Dessutom har hon lärt sig att trösklar inte är någon hinder för att ta sig framåt, innan har hon alltid stannat vid tröskeln, sett lite förvirrad ut och satt sig på rumpan och pillat på dörren istället, men nu fortsätter hon till nästa rum, hon blev helt galen av lycka igår när hon fick slita i luckan under ugnen.

Igår var jag iväg och köpte salva till Moas stackars blöjutslag, BVC-sköterskan tyckte att det lät som svamp som bebisar lätt får i blöjområdet, så nu har vi börjat smörja med fotsvampssalva(?), tydligen ska det funka på svamp som svamp liksom.
Skulle även fylla på våra kolsyrepatroner till SodaStreamern, tycker fortfarande att det är läskigt att bära runt på dem och inbillar mig eventuell explosion. Gick först till Duka som vanligt, men NEJ, där kunde man inte fylla på kolsyra längre så jag skickades vidare till Åhlens där jag fick veta att NEJ, utrustningen fungerade tydligen inte hos dem, men hos Teknikmagasinet gick det bra. Där fick jag vänta skitlänge med min nummerlapp på att alla tekniknördar som stod i kö och fick sedan veta att NEJ, deras kolsyra var slut. Så det blev ingen påfyllning för mig.

På kvällen gick jag och Moset en kvällspromenad i det fina vädret och lånade en rätt trist svensk film om män som tränade konstsim. Titta så söt hon var!




Måndag

Aaaah, nu sover bebis så att man får koppla av lite. Sen hon lärde sig att krypa så känns det som att jag flyttat ner på golvet på heltid, hon KLÄTTRAR OCH KLÄTTRAR OCH KLÄTTRAR på allt hon ser hela tiden, jag får hasa efter henne hela tiden. Prio ett just nu är helt klart att fästa bokhyllan i väggen, den är så tung att det förmodligen skulle krävas många bebisar som sliter allt vad dem kan i den för att den ska rubbas, MEN möjligheten att den kan välta finns ju, även om den är minimal och tanken på det är fruktansvärd.
Natten har varit helt okej för min del, Mikael gnällde dock på att jag snarkat som ett lok hela natten, haha. Moa vaknade dock vid den omänskliga tiden 4 i natt och låg och klingade med sin napp mellan spjälorna i sängen, men hon somnade om hos mig som tur är och vaknade inte förrän 9, väldigt skönt men inte bra då dagsrutinerna blir konstiga när hon vaknar så sent. Jag kan ju inte hjälpa att jag är så vansinnigt skön att sussa bredvid.

Något som inte är så roligt är att Moas blöjutslag har blivit värre, och detta TROTS att hon var utan blöja flera timmar under gårdagen och jag har smörjt henne med Inotyol för glatta livet. Det ser riktigt läskigt ut nu, frå början var det små röda prickar som nu blivit fler och igårkväll hade det liksom flytit ihop och bildat stora röda, upphöjda partier i huden. Stackars min Moa! Hon har inte ont av det men det kan knappast vara behagligt. Jag har ringt BVC och väntar på att Linda ska ringa upp så att vi kan få komma dit och kolla upp det om det inte blir bättre idag.
Så igår kissades det hej vilt här hemma, tre handdukar fick åka i tvätten och PRECIS när vi hade dukat fram tacos och jag och Mikael skulle sätta tänderna i varsin rulle så ställer sig bebis på knä och bajsar en stor hög på en handduk, hon tyckte att det var väldigt roligt och såg omåttligt stolt ut! Potträning nästa kanske?

Igår fick jag ett starkt sug att tatuera mig. Vill ju ha Moas namn någonstans alternativt hennes fot eller handavtryck eller helst av allt ett fint porträtt! Kikade runt bland olika studios här i stan och hittade en tjej som hade bilder på riktigt fina ansiktsporträtt så jag mejlade henne och frågade för att få ett hum vad det kan kosta, frihandstatueringar blir ju alltid dyrare men är det en duktigt tatuerare så är det ju SÅ värt det!
När jag var tretton år så praoade jag hos en tatuerare på Hisingen, tanken bakom detta var att jag skulle få en gratis tatuering som tack för hjälpen (yeah right!). Det fick jag inte, men jag fick faktiskt en gratis navelpiercing efter mycket om och men. Killen som jobbade där var grymt noga med åldersgränser, så fort någon snorunge öppnade dörren så vrålade han "DU ÄR INTE ARTION, GÅ UT IGEN!" och alla fjortisar pep iväg med svansen mellan benen. Sista dagen hade jag blivit lovad min piercing men när jag kom dit hade han gjort lite efterforskningar och läst att man inte får pierca personer under femton år, men jag blev så ledsen och visade mina bästa tårfyllda valpögon så han blev övertalad till slut.
Hur som helst så lovade jag honom att komma tillbaka dit när jag ville ha min första tatuering, så frågan är om man inte skulle gå dit? Men vad pinsamt ändå, jag var som sagt tretton år då, blyg som fan och satt rökte munbloss på hans cigaretter, det är ett mirakel att ingen skrattade åt mig när hans MC-knuttekompisar dök upp och satt och pratade om Hells Angels och brölade "HAHA, SKRÄM INTE UPP PRYON!" stup i kvarten.
Haha, det var tider det.

Vi tittade på filmen "Click" på trean igår, fan vad bra det var! Förväntade mig en halvkass komedi i stil med "Evan den allsmäktige" eller något sånt men den var faktiskt kanon. Antar att de flesta av er redan sett den, annars gör det! Satan vad jag grät som ett barn i slutet, herregud så sorgligt!

Söndag

Nu sitter krypbebisen utan blöja på golvet, skulle tippa på att det tar ungefär 2 minuter innan hon kissar någonstans, har slängt ut två stora badlakan men hon stannar sällan på samma ställe... Hon har fått sitt livs första blöjutslag, hon har inte varit det minsta röd i rumpen innan. Så nu ska här luftas!

Var hos min mor fredag till lördag med Moa. Mikael hade killkväll och jag var vänlig nog att lämna lägenheten, det känns inte som om fylledrägg hade varit speciellt givande för varken mig eller das bebis.
Hos mamma fick Moa gunga, vi gick en promenad på en mil (fy fan, Moa somnade dessutom inte förrän vi var 20 minuter hemifrån) och jag åt en ljuvlig grillad middag, eftersom jag är ett känt matvrak fick jag två gigantiska köttbitar- som satt där dem skulle. Moa sovvägrade lite lätt hela dagen, tror att hon fick ihop sissådär 40 minuter ynka sömn allt som allt så hon var sjukt trött på kvällen och bröt ihop totalt när hundarna skällde på henne, har aldrig sett stackarn så skräckslagen!
Vår resespjälsäng brakade ihop också, man fäller upp den genom att trycka alla sidorna uppåt med ett klick men inte den här gången, det kom inget klick och sidorna ville inte resa sig, sängen såg ut som en sorglig hög med pinnar och nättyg, förstår verkligen inte problemet, enda lösningen är att jag lyckats knäcka av varende låsmekanism sist jag fällde ihop den, inte visste jag att jag var så skrämmande stark. Det bidde ingen säng hur som helst utan Moa fick sova på en madrass på golvet och där trivdes hon faktiskt, sa inte ett pip på hela natten till min stora lycka.
Hon var löjligt förtjust i sin nya gunga på altanen och fnissade för fullt hela tiden, att den hade en tuta framtill gjorde det hela givetvis ännu roligare. Fistroll!



Moa är skrattretande skraj för mammas gubbe Lars, som är typ den snällaste i världen. Så länge han håller sig på avstånd är det lugnt men om han kom för nära stirrade hon skrämt och när hon helt plötsligt råkade krypa fram till honom under altanbordet (stackars hade byggt en koja för att vara snäll) tjöt hon som en räv när hon insåg att han var typ en centimeter framför henne. Det är någonting med henne och män helt klart, hon är väldigt avvaktande om dem inte pratar bebisspråk och gullar hela tiden, jag och Mikael har sagt att vi hoppas att det håller i sig även i tonåren, haha.
Jag och mamma tittade på Psycho på kvällen vilket var något slitsamt då min kära mor somnade hela tiden så att jag fick berätta vad som hänt varje gång hon vaknade igen. Insåg att jag glömde berätta tvisten i slutet för då somnade hon på allvar...

Igår handlade vi på Willys på vägen hem- man får passa på när man har tillgång till en bil! Och dessutom stannade vi till vid en barnklädesaffär i Kungsbacka då snälla mormor köpte en ny Molo-bodysuit (SO FUCKING CUTE!) till sitt kära barnbarn och dessutom en jättefin knallrosa solhatt med UV-skydd och en liten flärp som hänger ner och skyddar nacken. Molodressen har precis det fina mönstret som jag velat ha så länge:


Kvällen spenderade med fadern (även kallad bakismonstret) och vi tittade på två filmer och Robinson och åt hemmagjorde hamburgare. Hade gärna gått in på mer detaljer men nu börjar den nakna bebisen flippa upp golvet och ska klättra på soffbordet konstant så jag hinner inte delge mer.

Hoppas alla haft en härlig helg!

8-månkontroll på BVC

OJOJ vad fel jag hade när jag gissade Moas vikt och längd igår!

Moa 8 månader
Vikt: 10000 gram
Längd: 74 cm.
Huvudmått: 45,3 cm.
Jag var nästan rätt på längden men helt ute och cyklade på vikten, hon har gått upp ett helt kilo den senaste månaden trots att hon aldrig är still och att jag inbillat mig att hon krånglat lite med maten. Mammas stora tjej! Medlem i 10-kilosklubben och allt, det är verkligen inte illa!

Besöket gick bra i alla fall, fast Moa skrek som en stucken gris när hon skulle mätas. Dumma sköterskan hade haft alla fönster öppna och vädrat precis innan vi kom igen, så det var nog kallt för lillfis som var naken. Det blev inget hörseltest som jag trodde (det är väl gbg kommun som snålar igen...) utan sköterskan ropade bara Moas namn och tittade om hon reagerade och det gjorde hon förstås. Hörseltest är förresten överflödigt då Moa verkar höra extremt bra, minsta lilla prassel får henne att studsa till och spana runt omkring sig.
Sköterskan tyckte att vi skulle gå till Öppna Förkolan i alla fall eftersom att vi verkar "så sociala båda två" och jag nickade och höll med- kunde inte riktigt med att säga att nej att vi är osociala och rädda för ÖF och inbillar oss att det är smutsigt och smygkristet. Däremot fick hon mig att boka upp mig på ett informationsmöte om barnsäkerhet om två veckor, kan ju vara käckt och framförallt något att fördriva tiden med.
Jag glömde att fråga om getingstick på bebisar, jag är skitnervös att hon ska bli stucken eftersom jag är allergisk själv (eller bara tanken på att hon får ont är skrämmande).

Sen gick jag och Moa och handlade lite smått och gott. Upptäckte en helt ny, skitfräck grej inne på Kvantum. Tänk er en vägg med lösgodisfack, fast istället för godis fanns det små ölkorvar av olika sorter som man köpte i lösvikt! Jag hade grabbat tag i en spade och gjort mig beredd att plocka men upptäckte att det inte fanns några påsar att plocka in- buhu. Hade kunnat springa tillbaka till grönsaksavdelningen och hämtat påse där- men sån ork har jag inte.
Däremot köpte vi nya Liberoblöjorna med tiger-tryck! (vi använder ju inte Libero utan Pampers i detta hushållet men man måste ju passa på när det är limited edition och allt, skitsöta blöjor! Dock var det blöjbyxa-modell vilket inte är ultimat när hon inte kan stå upp själv än, men vad gör det när det är SÅ fina tryck på? Antar att alla sett reklamen där en bebis springer runt i djungeln och möter en tiger.
Men en sak undrar jag, vad ska man ha tejpen på baksidan till? Har till och med tittat på hemsidan och förstår fortfarande inte, varför ha en tejpflärp där bak??

Tänk att lillan kryper nu, vi har fan inte haft en lugn stund sen igår! Hon kryper fram till allt hon ser och ska klättra, hon kan inte ställa sig upp helt än (förståeligt med tanke på hur tung hon är, haha) men hon står på knä och det ser helt livsfarligt ut, igår välte hon åt sidan och slog sig jättehårt.
MITT MAMMAHJÄRTA PALLAR INTE!!!

I dag har Moa lärt sig att krypa!

Längtan efter att pilla på stereon blev på tok för stor! Här får ni se en liten videosnutt!
Nu är det slut på lugna tider hos familjen Ivemalm-Quick!



Tisdag

Nu sover pruttbebis middag, fan vad rolig hon är! Hon har lärt sig att prutta med munnen mot saker och varje gång jag ska natta henne i knäet så letar hon upp lämplig hudbit som sticker fram på mig (axeln, armen, halsen eller urringningen) och pruttar som en galning så att jag asgarvar, detta gör hon bara när hon är supertrött så hon brukar stirra förvånat och lite groggy på mig och småle. Och tuggar på min haka gör hon fortfarande också, hon suger fast så fort hon får möjligheten, på far sin satsar hon på näsan.

Glömde ju att skriva en liten lista på vad min stora tjej på 8 månader nu kan:

- Dricka själv ur sin nappflaska med handtag (även om hon mest biter på nappen).
- Sätta sig upp själv, både från magläge och när hon ligger på rygg. Så nu har vi en liten piggelin som sitter och kikar i spjälsängen varje morgon!
- Ställa sig upp med stöd.
- Säga "mamma", "pappa", "där" och givetvis de vanliga bebisljuden; dada, baba, gaga.
- Kryper supersnabbt i sängen och även på golvet är det på gång, men hon varierar mellan att krypa, hasa och kasta sig framåt.
- Hon är tokduktig på finmotoriken! Hon plockar upp pyttesmå saker, drar i smala snören och klickar på små knappar med en fingertryckning och mosar inte allt med hela handen. Jag är grymt imponerad av detta, hon fattar galoppen direkt med alla leksaker och förstår vad hon ska göra om man gömmer något eller stoppar ner saker någonstans.

Ja gud vad här händer grejer! Jag hoppas på att hon fortsätter lägga sin energi på att lära sig småpill istället för att klättra runt som en tok och börjar gå superfort, det klarar inte mina nerver! Jag vill att hon ska vara riktigt stabil innan hon vandrar iväg, jag tycker att det är tillräckligt hemskt när hon trillar på näsan i sittande ställning, står hon upp blir det ett rätt högt fall!
I morgon ska vi till BVC på 8-månkontroll. Mikael är iväg hela dagen då han ska på kurs och jobbar sent och på kvällen har han en körlektion så det blir bara jag och Moset hela dagen, en tjejdag helt enkelt. Ska bli grymt spännande att se hur hon vuxit nu, jag gissar på 9380 gram och 73,5 cm! Jag brukar vara jävligt bra på att gissa så det ska bli kul att se om man har rätt igen.

Igår när jag åkte och hämtade thaimat (fy fan vad gott!) så var det en stackars tant som ramlade på bussen, insåg att jag är en slags vardagshjälte eftersom jag var den enda som lyfte mitt arsle från sätet och sprang dit för att hjälpa till. Nu behövdes det inte ändå eftersom att hon hade sin gubbe med sig som hjälpte henne upp, men ändå. Skäms på er svenskar!
När jag bodde i angered var det också en tant som ramlade på bussen, och hon ramlade rejält! Hon satt på handikapp-platsen och hade sin pensionärsvagn framför sig som hon inte hade satt i bromsen på och dessutom höll i, så när bussen svängde rullade vagnen iväg och lilla tanten flög efter, gled på golvet kanske 1,5 meter och satt sedan fastkilad under vagnen med benen. Då var det också bara jag som reagerade, den dumma chauffören stannade inte ens utan fortsatte att köra som en tok medan jag lyfte bort vagnen från tanten, grabbade tag runt bröstet på henne och på något sätt lyckades lyfta upp henne på sätet i farten. Och det var ingen späd tant ska ni veta och jag var rätt tunn själv på den tiden. Fan vad jag är bra! Moa kan skatta sig lycklig över att ha en sån mönstermedborgare till mor.

Tror för övrigt att jag har fått migrän, är det inte det så är det en hjärntumör. Har haft en fruktansvärd huvudvärk ofta det sista, trodde att det berodde på mina förgamla linser eller sömnbrist, men nu har jag sprillans nya linser och sover som en gud på nätterna, ändå var mitt huvud på väg att explodera under gårdagen.
Migränmedicin nästa! Man har inte tid eller möjlighet att vara sjuk och ha ont när man har en pruttbebis att ta hand om.

8-månadersbilder på lilla dockan










Lillrumpan åtta månader!

Ja jösses, nu är hon en månad äldre igen- sanslöst! Bara fyra ynka månader kvar till ettårsdagen, jag skulle ljuga om jag sa att det inte skrämmer mig.
När prinsessan har vaknat ska jag plåta lite åttamånaders-bilder och skriva en liten lista på allt världens duktigaste tjej har lärt sig by now. Idag väckte hon oss inte förrän kl 9 i morse, bara en sån sak är ju värd att hylla!

Igår var jag en sväng i Frölunda på morgonen och handlade lite. Köpte faktiskt ett graviditetstest som TACK OCH LOV inte var positivit, äter man p-piller är det ju faktiskt så att man inte föredrar en bulle en ugnen. Men jag har mått så himla konstigt det sista, har varit illamående och yr i huvudet och brösten har gjort ont och verkat bli större (kanske en naturlig effekt av att jag blivit fetare...). Har inte missat att ta ett enda piller, men härrodagen fick jag en lite mellanblödning som en blixt från klar himmel så jag tänkte att det var lika bra att testa. Tänk vilken ångest jag hade fått om det varit positivt nu när jag snusat (mycket!) och även druckit några enstaka cider! Nej, det räcker med en bebis i den här familjen tills vidare.

Vi fikade lite på gräsmattan senare och jag försökte få lite färg på mina håriga ben. Men nej, det är inget sommarväder här i götet hur gärna jag än vill inbilla mig det, den enda som var nöjd och inte frös var Moa men jag och Mikael satt och huttrade och stirrade sorgset på varandra så vi gick in ganska fort.
Kvällen spenderades med att titta på Robinson förstås och sedan även skittråkiga ESC. Tyckte att det bara var ballad efter ballad efter ballad. Jag hejade något otippat på Rysslands bidrag med den hysteriska tjejen vars ansikte var på massa olika tv-skärmar, jag gillade henne. Tyckte att den lille gutten från Norge var rätt charmig han också, men blev rätt förvånad över att han vann. Jag tycker att det är mycket roligare att titta på sjuka bidrag eller åtminstone tjejer med fina klänningar. Tjejen som sjöng med Arash var ju sjukt söt!
Orkade inte hänga med genom omröstningen utan satt vid datorn och slötittade istället och åt vinäger-chips.

Just det, i fredags tittade vi på två hyrfilmer varav den ena var "The spirit" med Samuel L Jackson, Scarlett och lite annat känt folk. Det var nog den sämsta jävla dyngan jag sett, HYR INTE DEN. Och då menar jag inte att "smaken är som baken" för det finns ingen möjlighet att NÅGON kan tycka att den var bra. Vi blev till och med varnade av killen i videoaffären men var dumma nog att hyra den i alla fall. 
Tur att vi även hyrde en mysig tjejfilm med Meg Ryan så att inte kvällen blev helt förstörd.
Så här somnade Moa i fredags, hon har aldrig någonsin däckat av på ett sådant sätt förut. Antar att även hon blev less på Spirit-filmen, jag klandrar henne inte:

 

Fredags-Moa




Torsdag

En liiiite jobbig natt om man jämför med den senaste veckans ASSKÖNA nätter, fick kila upp några gånger och flytta tillbaka bebis som krälat iväg till utgångsläget och jag klappa lite lugnande på ryggen, men så länge jag slipper kliva upp och fixa käk eller stå och gunga henne i evigheter endast iklädd trosor i det natt-kalla sovrummet så klagar jag tamejfan inte!

Gårdagen var seg, hela veckan har faktiskt varit seg. Mikael har jobbat sen och varit tvungen att plugga teori när han väl kommit hem så det har varit långa dagar med på tok för lite vuxenlek och på tok för mycket bebislek. Eller nej, bebislek kan man aldrig få nog av, däremot kan man tröttna på att jaga bebisar som ALDRIG kan sitta still utan måste kasta sig och dyka mot varenda vass kant i hela lägenheten.
Hon kryper fortfarande bara i sängen, och det räknas inte riktigt. På golvet ställer hon sig i krypställning hela tiden, gungar som en tok så att man får hjärtat i halsgropen att hon ska slå i näsan, sen lyfter hon knäna från marken och står helt livsfarligt på bara händer och fötter och blöjrumpan i vädret, sen kastar hon sig framåt eller sätter sig upp igen, snurrar ett halv varv och går ner i krypställningen igen, och så fortsätter det. Helt livsfarligt. Hon försöker resa sig mot möbler hela tiden men får aldrig slutföra sina uppdrag för mig, hon klättrar alltid på tevebänken men då rycker jag bort henne varje gång för jag är rädd att hon ska halka och slå ansiktet i kanten. Hämmar utvecklingen med andra ord, men hellre det än ett blodigt bebisansikte.
Men ack så go hon är, fisrumpan. Väldigt uppmärksamhetskrävande, men man behöver bara titta på henne för att hon ska skina som en sol. Mamma säger hon hela tiden nu, klockrent också och inte bara mä-mä-mä längre. Sen har hon något nytt visk-ljud för sig som låter precis som "titta" och "dä" säger hon också hela tiden när hon ser sig om. Min smarta lilla tjej, hon är ju så liten fortfarande!

Jag råkade säga till Mikael att jag ville ha en stegräknare och dessvärre kom han hem med en sådan härromdan. Så nu har jag alltså en viss press på mig att använda den, suck. Tog en kort sväng igår och köpte snus med mitt förbannade skoskav, så haltandet kanske gjorde stegräknaren missvisande. Har glömt bort antalet steg men tydligen hade min promenad tagit död på 47 kalorier. Herregud! Det är ju ingenting. Motion är så jävla överskattat, tacka vet jag amningen som brände 2000 kalorier per dag. Tänk vad smal jag hade blivit om jag ammat lite längre!
Jag och Moa pratade med två tanter igår, varenda tant i det här huset (utom idioten på bottenvåningen) blir eld och lågor så fort vi visar oss och ylar om hur stor hon blivit och skriker "där är ju lilla Moa!". Har ingen minne alls av att jag berättat för någon vad hon heter men hon är en liten kändis ändå. Jag älskar tanter! Hoppas att någon föreslår att jag och Moa kan komma in och hälsa på hemma hos henne och äta kakor någon dag, gud så mysigt.

Chockerande fakta jag lärt mig på familjeliv:
På bebisflickor är det tydligen inte helt ovanligt att de inre blygdläpparna VÄXER IHOP. Fan vad läskigt, tack för den uteblivna informationen BVC.

Här får ni en bild på promenadtjejen och hennes nya vagnparasoll (som driver mig till vansinne då det inte sitter fast hur hårt man än skruvar).
Nej, det blev ingen bild för mitt internet verkar ha flippat ut totalt, eller också är det bara blogg.se-skiten som strular.

Ullared

Har inte fått en sekund till övers för att skriva idag då min kära dotter valde att ta sin morgon-tupplur NU istället för vid klockan 09 som hon brukar. Har vaggat, gungat, buffat i rumpan, nynnat vaggvisor, suttit böjd över spjälsängen, legat med henne i min säng och försökt söva henne där, lekt som en tok för att få henne trött och slutligt gått en lång promenad för att hon ska somna MEN ICKE. Nu sover hon i alla fall, förhoppningsvis en bra stund. Pust!

Igår var jag i alla fall med mamma i Ullared istället för i morgon, vi flyttade fram visiten då herrn ändå var ledig igår. Åkte tåget till Kungsbacka där jag mötte upp mor och åkte vidare.
Innan vi begav oss in på GeKås besökte vi en sex-outlet som låg bredvid, det var den där Martinshop som hade utförsäljning. En något udda upplevelse att titta på sexleksaker med sin mamma men hon var så nyfiken och hade aldrig varit inne i en sådan förut, haha. Det var dock ett rätt trist utbud (mamma verkade road i alla fall) och jag fick med mig en gratistidning med diverse snusk till herrn i huset. Sen var vi även inne på en MQ-outlet och tro det eller ej, min älsklingsaffär Scorett hade även dem en outlet! Hade fan seriöst gladeligen tagit med mig 95% av alla skor som såldes där inne, blev nästan tårögd av lycka. Det blev dock bara ett par, ska se om jag kan fota senare. Söta svarta skor i alla fall, som redan gett mig ett hemskt skoskav. Men den som vill vara fin får lida pin.

Inne på Gekås köptes följande:
- En miljon schampooflaskor, balsamflaskor, pumptvålar och tandkrämstubar.
- Våtservetter till barnets stjärt för nästan 400 spänn (det blev mååånga våtservetter).
- Hårfärg.
- En stavmixer, tjoho!
- Massor av pyjamasar och strumpor till lillfis, skitbra utbud på strumpor med halkskydd! Alla är visserligen väldigt färgglada med diverse björnar och hundar som skär sig lite mot kläder men det är faktiskt BARNSTRUMPOR. Fick även köpt ett par Hello Kitty-sockeplast som kan vara bra när hon ska börja stå på benen.


- Två skitsöta klänningar från Alfons (såg ett alfons-set med munktröja och mjukisbyxor som jag ångrar lite att jag inte köpte, kunde vara käckt att ha i höst).


- En rödvit klänning och en blommig tunika samt två par leggings med spets nedtill, rosa och vita.
 

- En skjorta och en t-shirt till Mikael (och massor av strumpor och kalsonger som vanligt...).
- Behåar till mig.
- Nya nappflaskor och även en flaska som ser ut som en blandning mellan pipmugg och nappflaska som bebisen kan hålla själv från MAM, Moa älskar den hittills.
- Massa flaskor med roliga smakblandningar till Soda Streamern.
- Mamma köpte en gunga till Moa som hon ska sätta upp hemma hos dem och även tre små ankor i ett snöre som man drar i och så ropar ankorna "Kvack, kvack, kvack KVACK KVACK".


- Ett set med plastburkar som bebisar älsar att pilla med och en helt meningslös trä-sköldpadda från Brio. Missuppfattade det totalt, på paketet verkade det som om sköldpaddan vaggade fram på egen hand men det visade sig att den bara rör sig när man puttar på den... Nåja, Moa kanske tycker att den är kul ändå.
- En plastbok man kan leka med i badet med en krabba som sprutar vatten, hehe.
- Ett parasoll till vagnen.
- Typ hela jävla sortimentet med diverse godis.
 
Hela kalaset gick på en hel del pengar, som vanligt. Men nu står vi väl oss ett tag hoppas jag.
Det var hemskt trevligt att få komma iväg lite i alla fall, tack mor för en trevlig dag!

Lite fler bilder sen i lördags









Skulle gärna lägga upp lite bilder på snygga brudparet men det går icke då brudgummen icke vill synas på nätet.

Söndag

Eller det är nästan som en extra lördag eftersom Mikael ska vara ledig i morgon, jippie! Livet är härligt, potatisgrattäng som puttrar i ugnen, en ljuvlig bebis som sover och en hyrfilm (förhoppningsvis bra) som väntar på oss lagom till käket.

Igår var vi på bröllop i Kungsbacka som sagt vilket var skittrevligt!
Moa hade dock den dåliga smaken att vakna strax efter 6 på morgonen och jag var skittrött, hade huvudvärk och ett vansinnigt illamående, har mått skitilla flera dagar på morgonen nu (hade jag inte ätit p-piller och nyligen haft mens hade jag blivit väldigt orolig) men efter dusch och en besynnerlig frukost bestående av en korv med bröd var jag fit for fight. Mikael fick sovmorgon men när vi hade varit uppe en timme Moa och jag gick jag in och placerade busig bebis bredvid sin far så att jag kunde duscha. Och när jag kom ut från duschen sov Mikael fortfarande och hade även en sovande Moa på armen, blev het varm i hjärtat och smög ut.
När vi åkte kom det en regnskur av sällan skådat like och på spårvagnen in till stan trängdes inte mer än FYRA barnvagnar på barnvagnsplatsen, det var så trångt att en mamma med vagn fick stå precis vid dörrarna, ÄNDÅ skulle givetvis folk envisas med att gå in och genom just den dörren, så att alla fick släpa runt på sina vagnar för att alla puckon skulle komma förbi vid varenda hållplats. Om det finns minst tre dörrar på en spårvagn så kan man fråga sig VARFÖR folk inte väljer en dörr som inte är igenbommad? Vid en hållplats kom till och med en karl gående från bakre delen av vagnen och suckade högt och vrålade "nu ska jag gå av och behöver komma förbi". What liksom?
Det satt i alla fall en supersöt liten Wilhelm på 14 månader i vagnen bredvid våran som flörtade med mig och försökte flörta med Moa också hela vägen till stan men hon var med impad av hans mamma.

I Kungsbacka fick vi följa med in i vigselrummet allihop och vara med under vigseln, Mikaels syster var skitsnygg och upp-piffad förstås och jag blev helt blank i ögat och brudparets mammor grät förstås.
Sen var det fika i en hyrd hotell-lokal bredvid. Det var heltäckningsmattor på golvet och alltså bebisvänligt, så Moa lekte med dem andra barnen och hade det skoj. Förutom när jag langade fram hennes medhavda leksaker då förstås och kusin Julia på 10 månader gång på gång STAL Moas leksaker ur greppet på henne, först såg Moa bara förvånad och lite chockad ut över att någon hade mage att ta sig såna friheter men när varenda leksak hade blivit knyckt tjöt hon som en brandbil och fick komma upp till mamma, stackars lillfis!
Har märkt att Moa ÄLSKAR barn, hon är inte vrålimpad av andra bebisar men stirrar sig blind på lite större barn som pratar och leker med henne, hon var riktigt i sitt essä och studsade förtjust upp och ned när en massa småflickor gosade med henne. Men USCH OCH FY, vid ett tillfälle där på golvet så sprang alla barn en bit bort för att pilla med något och stackars Moa som inte kan förflytta sig satt kvar ensam där på golvet och såg lycklig ut och flaxade med armarna och hade sig och mitt stackars mammahjärta bara sprack för jag såg hemska bilder framför mig att hon var större och inte fick vara med dem andra barnen och leka...
Hur ska man tackla en sån grej? Målar ut ett hemskt mardrömsscenario framför mig där Moa kanske sissådär 2-3 är med mig på lekplatsen och grejar i sandlådan. En bit bort sitter några andra barn i samma ålder som hon vill leka med men dem vill inte leka med henne och jag ser att hon ser lite ledsen ut och sätter sig själv och bygger sandkakor och då kommer ett elakt barn bort till henne och tar hennes spade och sparkar sönder hennes sandkakor och hon börjar gråta. Fy fan. Bara tanken på att mitt barn kommer att bli LEDSEN är helt fruktansvärd att tackla, herregud nu skriker hon ju flera gånger om dagen men det är ju för att hon är hungrig eller trött eller arg över att inte få pilla på någon, hon är ju inte ledsen liksom, hon har aldrig varit med om att någon är elak eller vill henne illa. Den dagen vill jag aldrig någonsin ska komma, men det kommer den ju att göra *ryser*.

I alla fall så var det supertrevligt igår, vi var inte hemma förrän framåt kvällen och då åt vi kebabtallrik och tittade på "Låt den rätte komma in", TROTS att jag varit så livrädd för den filmen, hehe.
Nu måste jag hjälpa till in das kitchen, ska lägga in lite fler bilder från igår lite senare. Hej så länge!



Lycka för en bebis...

Är att leka med mammas mobiltelefon. Hon blir skitglad när jag trycker på knapparna så att det piper och idag fick hon det stora nöjet att själv knappra lite. En väldigt dum idé eftersom att hon blev helt vansinnig när hon inte fick leka med den längre, hon blev så arg att det inte ens hjälpte när jag sjöng "I ett hus i skogens slut" och DÅ ÄR DET ILLA!


Dagens shopping

Det blev en grå klänning från VILA och en vit med fjärilar och grejer från Lindex. Och här snackar vi speed-shopping!
Det var typ storm och regn utomhus så jag kände mig inte sugen på att släpa med vagnen och dessutom fick Moa någon slags knäpp och blev vansinnig så fort jag satte ner henne, så jag insåg att vagnen inte är något bra val idag.
Hon fick hoppa ner i selen och sen tog vi bussen till Frölunda, kom dit 13,36 och tog bussen tillbaka 14.00 och då hann jag ändå gå igenom ett par affärer. Duktig Sofia.
Jag är nöjd i alla fall, den grå klänningen har rynk på sidorna och är skitsnygg på, man får intrycket att jag har lite booty och inte bara höfter breda som en ladugårdsvägg.

 

Fredag

Hålla? Solen vart fan tog du vägen? Regnet har pissat ner här i två dar i rad nu, det kom visserligen en solglimt igårkväll lagom tills vi skulle titta på teve och natta Moa... Vad hittar man på med en bebis när det är skitväder ute? För ett par månader sen när vädret sög jämt och det var vinter så var hon så liten att hon var glad och nöjd så länge hon fick sitta i mitt knä och kramas men nu vill hon absolut inte kramas utan bara slänga sig runt på alla fyra och göra farliga dyk mot benet på soffbordet, och det tycker inte hennes mor är så kul.
Jag vill ut med vagnen och picknicka i trädgården och sola mitt vita tryne medan Moa leker med sin spade och kratta i den varma skuggan! Det svenska vädret SUGER.

I morgon gifter sig min kära svägerska, borgeligt dock så det blir bara en fika efteråt för att fira brudparet. Men vi ska i alla fall bege oss (kommunalt förstås) till Kungsbacka och lär väl bli dränkta på vägen dit om det ska regna såhär. Moa ligger ju glassigt inbäddad i vagnen under sitt regnskydd (shit vad arg hon kommer bli när vi täcker över vagnen, det har inte varit nödvändig på länge) men jag och Mikael kommer se ut som två dränkta katter.
Ska iväg till Frölunda idag och handla lite kläder TILL MIG SJÄLV, har jag tur slutar Mikael tidigt så att jag slipper kånka med mig Moa och vagnen. Frågan är i alla om man har lust att slänga ut pengar på ett paraflax som man med största sannolikhet kommer att glömma kvar på tåget? (det gör man ALLTID med paraplyer, vet inte hur många sådan som lämnat mig på det viset). Det tar emot alltså, jag hatar att köpa tråkiga nödvändigheter- om det inte är till Moa förstås, jag tycker fortfarande att det är kul att köpa matburkar och våtservetter och jätteförpackningar med blöjor, det känns så familjemysaktigt på något vis. Förresten så var det en tjej i kassan på Lindex som skulle envisas med att packa ner en presentask till mina bebiskläder som inhandlades för ett tag sen när jag inte hade Moa med mig, först frågade hon om jag ville att hon skulle slå in kläderna vilket jag tackade nej till och sedan frågade hon "men jag ska skicka med en ask va?" så att jag var tvungen att väsa att det inte var någon present. Då tittade hon jätteskeptiskt på mig. What? Visst att jag har ett babyface men jag är för fan en vuxen kvinna som har varit fertil i många herrans år!
Men man måste tydligen vara 35+ och ha permanentat hår uppsatt med en tygsnodd och capribyxor för att anses vara legitim mor. Har insett att alla kvinnor som börjar närma sig medelåldern börjar använda capribyxor, speciellt den något pösiga varianten med dragsko i benet och helst ska dem vara vita eller mörkröda.

Just det, igår när jag och Mikael låg i sängen och gottade oss och precis skulle sova så dyker det för ovanlighetens skull upp två högljudda, förmodligen rätt packade människor som tyckte att det var kul att sitta och halvvråla på bänken utanför entrén. Inte nog med det, efter någon minut inser vi att idioterna har med sig en hund- och det var ingen tyst snäll hund. Hund-fan ylade, skällde och gjorde diverse extremt högljudda hundljud och varje gång pep Moa till i sömnen och vred oroligt på sig. Vi typ halvsatt upp i sängen och stirrade mot fönstret med vilda ögon och jag var verkligen tvungen att hyperventilera för att inte öppna fönstret och gallskrika av frustration- och jag är ingen person som skriker i första taget.
Jag är så jävla trött på alla iq-befriande jävla rövhål i det här landet. En skällande hund strax före midnatt utanför ett hyreshus en TORSDAG där en sovande bebis samt en mor med sömnbrist försöker sova, det kan ju göra att vem som helst går bärsärk.
Jag blir så trött.

Torsdag

Åter igen, tack för alla mysiga inlägg. Välbehövelig ego-boost!

Idag vaknade jag med en hej dundrans huvudvärk som underligt nog hållit i sig sedan igårkväll. Natten var hyfsad, Moa vaknade ett par gånger och tjöt men somnade ganska lätt om med nappen så jag slapp gå upp och fixa käk- vilket jag är väldigt tacksam för.
Men tack vare huvudet så var det väligt synd om mig i morse när Moa bestämde att nu är det morgon klockan 7. Slukade Ipren och när det var dags för lillskit att sova så slängde även jag mig i säng och sov i nästan två timmar. Det är FÖRSTA gången jag är klok nog att sova när Moa sover sedan hon var pytteliten bebis, jag brukar alltid sitta uppe oavsett hur trött jag är för att inte gå miste om min ljuva vuxentid.
Sov som en prinsessa och sen fick Moa lunch och efter det kom Veronika på besök, min KÄRA, KÄRA Ve. Stoppade Moa i selen och slängde på mig min regnjacka och passade på att köpa snus på torget lagom tills bussen med Veronika anlände, sen gick vi till bageriet och Veronika bjöd på fika.
Moa var inte alls lika skraj som hon brukar utan var mallig i sin gåstol och kletade ner sig själv med smörgåsrån och majskrokar medan vi fikade. Veronika offrade ett av sina armband som Moa fick äta på och hon blev galet förtjust. Nu innan hon kilade hemåt blev dock skruttbebis övertrött och lite smågrinig och släppte av en lasagne-spya på mitt täcke (inte det första och förmodligen inte den sista). Så jävla kul att få lite damsällskap i form av en vuxen människa!

Nu är min huvudvärk i alla fall borta, det står en potatisgrattäng i ugnen och Mikael kom hem med en ny dammsugare, yay! Som jag längtat efter en ny jävla dammsugare! Den är så fin så fin och blank! Det vore väl en överdrift att säga att städningen nu kommer att bli en nöje men fan vad gött!

Här är mina söta tjejer:




Mom is back in black

Ja, eller det är väl mera brunt. Mörkt är håret i alla fall, jävligt dejligt om man jämför med det gamla pissblonda.
Uppdaterar om dagen senare!



Sötaste ni!

Vad glad jag blir när jag läser alla snälla kommentarer (ja, jag vet att jag tiggde till mig dem, hehe). Men det värmer helt klart! Så nu kan jag garantera att ni inte blir av med mig i första taget!

Dagen har gått helt sjukt fort. Tanken var att städa lägenheten men efter att ha skrubbat rent grillen som borde ha gjorts ren direkt efter grillningen i lördags(!) i 25 minuter så var jag helt matt, hittade inte den käcka stålborsten utan fick använda en fjuttig disksvamp så tröttnade jag på att städa. Moa hejade på och höll mig ännu mer sysselsatt genom att kasta ner leksaker som jag langade upp på brickan till hennes matstol där hon satt och inspekterade.
Vi provade 8-månadersmatburkarna idag och det gick åt skogen som väntat, det är stora bitar och hon är ytterst tandlös. Jag testade att äta den själv utan att tugga och jag förstår henne, det var inte så kul. Hela ärtor och grejer. Dagens middag för husets stora barn blev wokad lövbiff och grönsaker med ris. Sjukt gott, det har jag inte ätit på länge.

Nu har jag precis badat Moa som skvätte järnet och haft baby-spa. Klippte tå och fingernaglar vilket är så gott som omöjligt på en sprattlande bebis, man får vara snabb som fan och snabbhet är inte min starka sida trots mitt efternamn (hahaha, jag sa ju att nattsömnen var obefintlig). Sen blev det egenpåhittad babymassage med bodylotion för knattar,
Nu hoppas jag verkligen att damen sover skönt, hon släpper oroväckande många brakfisar då och då som gör att man misstänker gas i magen vilket aldrig är bra för en god natts sömn. Pust.

Jag filmade världens gulligaste film på nästan 2 minuter idag, där Moa står och gungar, sätter sig upp, pratar med kameran och sitter och studsar i sängen MEN av någon outsäglig anledning så förkortas den till 15 sek när jag laddar upp den på youtube så det måste vara något fel på filen. Så detta blev det enda jag kan bjuda er på (ljudet är helt fel ska tilläggas, så det kan ni strunta i).
Godnatt kära ni!

P.s Iris, jag har tappat bort länken till din blogg totalt, vill du skicka den igen? D.s


Sommarlista

Bikini eller baddräkt (med tanke på flubber-magen bör man nog satsa på baddräkt trots allt).
Hängmatta eller solstol
Brunt eller blont hår
Shorts eller kjol
Linne eller T-shirt
Utsläppt eller uppsatt hår
Brun eller vit
Att bada i saltvatten eller sötvatten
Liseberg eller gröna lund
Sommarsöt eller sommarsnygg
Varmt eller svalt på sommaren
Soligt eller molnigt
Hav eller sjö
Vattenkrig eller vattenspridare
Cola
eller fanta
Flipflopps eller ballerina
Båt eller husvagn
Sommar eller vinter
Bada från strand eller brygga
Solbrända killar eller vita killar
Tälta eller sova inne (!).
Jordgubbar eller hallon

Blogga or not blogga?

Funderar lite, lite på att kanske lägga ner bloggandet. Det är segt med uppdateringar och det är relativt segt med kommentarer så bombadera mig med sådana nu så att jag inte tappar lusten totalt!

Efter ett par goda nätters sömn är nu lilla sömnmonstret tillbaka. Hittade henne åter igen i fotänden på sängen på alla fyra- eller om hon satt upp? Minnet är inte på topp klockan 2.30 på natten. Flyttade tillbaka henne till ursprungsläget och stoppade om henne med täcket och det var faktiskt lugnt och tyst ett tag och jag rasade ner i sängen och gjorde mig beredd på att sova vidare. Icke. Flög upp och ned som en jojjo för att lägga bebis på plats när hon krälade iväg, satte sig upp och stod på alla fyra.
Gav upp och hon fick käk, allt verkade vara frid och fröjd men efter en stund vaknade hon och vrålade gång på gång så hon fick sova hon mig helt enkelt. Så värst mkt sömn blev det väl inte får erkännas, dels för att hon är en vilde i sömnen och mest för att jag inte kunde koppla av med rädsla för att hon skulle vakna och få för sig att kräla iväg och trilla ner på golvet utan att jag märkte det. Suck.
MÅ DESSA TÄNDER PLOPPA UPP SNART SÅ ATT VI KAN FÅ LITE LUGN OCH RO I HUSET. OCH MÅ DESSA NATTLIGA ÄVENTYR BERO PÅ TÄNDER SOM ALDRIG VILL PLOPPA UPP.

Har de senaste dagarna känt mig aningen ensam. Ensam är väl det sista jag är egentligen med tanke på att jag har en grodunge att ta hand om 24 timmar om dygnet och en härlig karl som aldrig viker från min sida men jag saknar helt kompis-biten. Den enda som jag träffar hyfsat regelbundet är ju Ve.
Jag VET att alla har fullt upp och inte minst jag själv som har en bebis att ta hand om men det känns ändå deppigt emellanåt, snubblade på en tråd på familjeliv.se där en tjej var skitledsen över att hon inte hade fått någon möhippa inför sitt bröllop och blev alldeles gråtfärdig och barnslig och fick ett antal panikslagna tankar om att TÄNK OM INTE JAG FÅR NÅGON MÖHIPPA... Hehe.
Det verkar vara en svår kombo det här med att vara förälder och ha ett socialt liv. Trodde att det skulle funka hyfsat bra att kombinera det hela men jag vette katten, och svårare lär det väl bli när vi tar vårt pick och pack och flyttar ut på vischan.

På tal om något helt annat så ska jag till Ullared med min mor nästa vecka, fan vad nice! Vi har redan börjat skriva en lååång lista på allt som ska inhandlas, jag blir helt lyrisk av bara tanken. TÄNK vad löjligt mkt pengar man sparar in när man storhandlar där istället för våra hutlösa notor på skit-Hemköp på Frölunda torg eller diverse mindre snabbköp. Så nu ska här hamstras på allvar. Prioritet ett är våtservetter, tvål, schampoo och ett parasoll till barnvagnen (hoppas, hoppas att det finns!).
Nu ska skåpen bli fyllda igen hemma hos familjen Ivemalm-Quick, fan vad nice. Moa får stanna hemma och brottas med sin far, det är det roligaste hon vet. Sen ska man väl inte underskatta värdet av en bebisfri shoppingtur heller, det är lite svårt att koppla av när man har en uttråkad bebis som ormar sig i vagnen och sliter tag i varenda liten pinal man rullar förbi.

Awesome weekend

Nu börjar långhelgen gå mot sitt slut- det är något vansinnigt deprimerande med söndagar. Jag kan fortfarande inte acceptera att det är lååångt kvar till nästa helg varje söndag trots 21 år i livet och därmed många söndagar.

Helgen har varit kanonmysig, helt klart.
I fredags stack jag iväg till Frölunda på morgonen med uppdraget att hämta ut nya p-piller. Köpte faktiskt även en barnsolkräm på Apoteket, jag vet att barn under ett år inte ska använda solkräm men det känns faktiskt mindre riskabelt med lite kräm än att hon bränner sig- för det verkar faktiskt helt omöjligt att inte ha ungen i solen NÅGONSIN. Svindyr var den i alla fall, fick betala runt 180 spänn för en liten flaska. Kom till och med ihåg att köpa nya D-droppar till Moa med, dem har slutat med A-vitaminen nu.
Sen fick Moa en supergullig klänning från Lindex som jag suktat efter länge nu, ett par leggings, trosor och nya strumpor. Det känns som om man inte ens hinner köpa nya bebisstrumpor innan dem är borta, tvättmaskinen slukar dem hela.
Lite bilder på lillskrutts saker:
  
Hon var helt löjligt söt i klänningen, längtar tills den ska premiäranvändas!
Sen kilade jag iväg till Åhlens och köpte en keps till Moa och hårfärg till mig själv, nu ska det fula blonda håret bort! Har ju bränt så mycket pengar hos frissan på att få det ljust och jag är fortfarande inte nöjd så nu ger jag fanimej upp, jag ska vara brunett helt enkelt. Köpte nyansen blackbrown och tydligen ska mitt hår skina som en 10 karats diamant med den färgen, det ska bli spännande!
Sen kom jag hem och vi hade det mysigt nere på gräsmattan, dock var det på tok för kallt för att sitta ute, i alla fall utan tjocka kläder och då kan det ju kvitta om man ändå inte får någon solbränna, haha. På kvällen grillade vi Entrecoté som var underbart gott. Moa vägrade sova och kom inte i säng förrän halv 23 och vi gick och la oss utmattade strax därefter.
Moa har nu lärt sig att sätta sig upp helt själv, det ser skithäftigt ut. Hon ställer sig i krypställning och gör några häftiga moves, sen sjunker hon ner på knä, landar på rumpan och sätter sig. Så nu sitter hon och spanar på oss över spjälskyddet i sängen på morgonen, man blir vansinnigt full i skratt!
Dessutom kryptränar hon i sömnen, har hittat henne halvt sovande på alla fyra flera gånger nu, inatt låg hon längst ner i fotänden på sängen på alla fyra under täcket och jag blev helt skräckslagen när jag inte såg henne i sängen i mörkret, trodde först att hon ramlat ur sängen på något oförklarligt sätt men hon låg minsann och lurade där under:) Stora tjejen!

Igår var vi uppe tidigt och åkte in till stan för att ta tåget till Hindås och hälsa på Mikaels storebror med familj. Resan gick skitsmidigt med sovande bebis och när vi kom fram gick vi givetvis vilse, men det gjorde inget för det är så grymt vackert i omgivningarna där runt sjön och i skogen.
Till slut hittade vi rätt i alla fall busade med killkusinerna. Lukas somnade precis när vi kom men Sebbe var vaken och lekte på altanen där vi satt, han var så grymt gullig med Moa och klappade henne och hämtade leksaker till henne och när hon låg på golvet och lekte sprang han iväg och hämtade en filt som han rullade in henne i:) Moa var väl inte så sugen på att sova just då men hon blev inte arg i alla fall utan tittade bara förvånat omkring sig.
Sen fikades det och jag och Jessica hade tjejsnack för oss medan grabbarna gick runt och inspekterade husbygget (dem håller på att bygga ut). Jag vill också ha en altan med en stor grill och en trädgård där mina barn kan springa och leka! Buhuuu. Och Moa ska få en till liten kusin i november! Jessica är nygravid och var lite illamående, stackarn. Fast lite illamående kan man ju leva med för en till liten klimp. Ska bli spännande att se om dem får en pojke till, tredje gången gillt sådär eller om det kommer en lillasyster. Jag satsar på tjej, men jag brukar ju ha fel, haha.
Sen fick Moa gunga i Lukas gunga med en tuta som hon glatt tutade och snuttade på. Skrämmande att tänka på alla bakterier hon får i sig när hon äter på precis allt... Sebbe ställde upp som bebisgungare och gungade Moa så fint, så fint.
Vi var hemma här igen runt 18 på kvällen och beställde pizza samt tittade en ganska mysig medeltidsfilm med Scarlett (fan vad hon är överskattad egentligen, eller är det bara jag som inte ser det snygga?).

Natten har varit underbar, håller tummarna för att det håller i sig. En kanonhelgen har vi haft i alla fall!
Nu ska jag passa på att färga håret medan lilla barnet sover sött.

RSS 2.0