Underbara Scorett

Har snöat in mig lite på skor nu, så jag kunde inte låta bli att kika lite på Scorett också, trots att priserna gör mig så galet deprimerad. Hittade så mycket sött att jag får lägga in dem i två omgångar verkar det som, får omöjligt plats med alla pumps och annat härligt på samma bild.
Här har ni i alla fall en massa ljuvliga!


image140


Övre raden från vänster:
Rosasvart ballerina 499:-

Blommig ballerina 550:- (Min favorit, jag ÄLSKAR dem!)

Silverfärgad ballerina 450:-

Rutiga ballerina 699:-


Mellanraden från vänster:
Svart sko med silverhjärta 399:-

Skinnloafer 999:-

Replay-sko 799:-

Ljusrosa loafer 799:-


Undre raden från vänster:
Rutig tygsko 250:-

Tygsko med stjärnor 250:-

Randig tygsko 250:-


Söta skor i trevlig budgetklass!

Har suttit och drägglat lite efter söta skor på internet idag så jag passade på att spara ner några favoriter, är fortfarande sur över att graviditet och klackar inte funkar ihop men drömma går ju! Hittade ändå en hel del snygga utan klack också tycker jag.
Övre raden är från Skopunkten (som för övrigt inte känns lika billiga längre?) och resten av skorna är från Din Sko- trevliga och rimliga priser!

image139


Övre raden från vänster:

Svarta pumps 249:-

Rosa skor med satinband 249:-

Svart sandal 249:-

Vit tygsko 149:-


Mellanraden från vänster:

Rosa pumps 299:-

Svartvit ballerinasko 299:-

Skinnpumps 399:-

Guldsandaler med strass 399:- (Hur söta som helst för er som tar studenten eller har bal i vår!- och för oss andra också såklart)


Undre raden från vänster:
Grå tygsko 199:-

Ankelboots 399:-

Svart sandal 349:-

Cerise tygsko 299:-


Låtsasfredag

Nyss hemkommen från arbetsförmedlingen- IGEN! Fick vänta i en timme och fyrtio minuter på att få komma in till Birgitta och vi säger ändå inget vettigt utan skrockar bara menande åt att jag ska tvingas springa där som en galning trots att ingen människa i världens skulle anställa någon som ska föda om några månader.
På vägen hem köpte jag en Risifrutti- ville egentligen inte ha den men kände mig tvungen att köpa något när jag gått in i fiskaffären för att köpa skinka som var slut, det funkar liksom inte att gå in i ett livsmedelsaffär och säga "nej jag tittar bara" när expiditen frågar vad man vill ha. På tal om det avskyr jag när butiksbiträden ska springa efter en i affären och fråga om man behöver hjälp med något och att man ska säga till om det är något och sedan nästan klättrar över skynket till provrummen när man står och byter om. Mamma hatar också såna där påflugna jävlar så när vi kollar i affärer så brukar vi smita ut direkt i fall det visar sig att tjejen bakom kassan anfaller en så fort man kommer in.
Jaja, hur som helst så slank jag in i bageriet också eftersom att bullar och kakor är min nya craving, det är något med kanel och pärlsocker och smör som gör mig helt vansinnigt upphetsad. Köpte fyra stora kanelbullar (som jag har för avsikt att äta helt själv, hehe) och sedan slog gravidhormonerna till, bagaren lät så himla glad och käck och sa "tusen tack, tusen tack!" när jag betalade och då blev jag så rörd att jag sa att jag ville ha en fralla också- vilket jag inte alls ville men det var roligt att göra bagaren glad. Frallan var god i alla fall, väldigt god.

Är det valborg idag eller? Jag trodde att det var i morgon men jag kanske är helt ute och cyklar som vanligt. Hur som helst så är det i alla fall nästan som en fredag idag eftersom att Mikael är ledig i morgon och övermorgon så det blir en lång, mysig helg.
I morgon ska vi ju åka och titta på när korna blir utsläppta, fan vad fräckt. Jag pratade med Tina på MSN och hon missuppfattade hela grejen och trodde att det var arbetsförmedlingen som skulle tvinga hela ungdomsgruppen att åka till Fjärås och titta på korna, fy fan vad jag garvade åt henne.
I alla fall så har svärmor skickat mail till mig och förvarnat att vi nog ska undvika att ta på oss några fina skor eftersom det med största sannolikhet inte är asfalterat i kohagen så nu har jag ångest för vilka skor jag ska ta. Mikael har fuskat och tagit med sig gummistövlar hem från jobbet men jag har inte minsta susning om vad jag ska ha på fötterna, det känns inte som om något par av mina skor kommer att smälta in. Så håll tummarna att det inte regnar i alla fall så att jag måste utsätta mina stackars skor för metertjock lera eller något.
Ska bli spännande att se hur stor Mikaels syster har blivit också, hon ska ha bebis fem veckor innan mig och det lär nog ha hänt mycket sedan vi sågs sist.

Hehe, ja just det. Fick en fråga igår ifall jag har få vänner eftersom att jag går på så många ensamma promenader. Och ja, jag har ganska få vänner egentligen, men dem jag har ser jag lite som riktiga elit-exemplar eftersom att jag känt dem i hundra år och dem är lojala som vallhundar.
Tyvärr bor vi rätt långt från varandra efter alla mina hundratals flyttar och tråkigt nog för mig så har dem som bor i närheten faktiskt jobb att gå till på dagarna, hehe. Så jag spenderar många timmar ensam när Mikael är på jobbet- bortsett från bebisplutten då, den är minsann alltid med! Kan tycka att det är tråkigt att man inte träffar sina kompisar ens i närheten så mycket som man gjorde när man var yngre, men jag vet vart dem finns och dem vet vart jag finns och så kommer det att förbli tills den dagen vi sitter på ålderdomshemmet.
Åh, nu blev jag alldeles gråtmild.

Ps. Fick frågan vad jag heter i efternamn, mitt fullständiga namn är Sofia Johanna Quick och både för och andranamn valdes av vår gamla hund som fick plocka lappar med namn på från golvet D.s  

Great minds think alike

Oh, vad det gläder mig att så många av mina läsare också är väldigt, väldigt trötta på platinablonda bimbos med miniatyrhundar (dock inget ont om hundar!) som viftar med pappas plånbok. Det mest ocharmiga som finns är nog folk som värderar sig själva och andra efter sina plånböcker...
Sedan tror jag och HOPPAS att blondinbella och andra fån mest skriver en massa skit för att dem vill göra folk förbannade och därmed få mer läsare- jag VILL bara inte tro att det verkligen finns folk som är förbannade över att en kille hoppat framför tåget så att  det blivit stopp i trafiken och hon fått sitta med sina shoppningpåsar i en bilkö och seriöst skriver "fan, måste folk ta livet av sig när det är rea i stan!". Det var sista gången jag läste i Blondinbellas blogg vill jag lova, jag tänker ICKE se till att hon tjänar mer pengar på att vara en känslokall bitch och dessvärre gör hon ju det på läsare.

Tusen tack åter igen för alla vänliga ord! Bästa komplimangerna är helt klart att ni tror att jag kommer bli en bra mamma, det är givetvis prioritet ett. Fast det är farligt att hålla på och smickra mig sådär nu när gravidhormonerna svämmar över, och än länge vet vi ju inte hurpass bra mamma jag kommer att bli, men jag vet ju att jag kommer att göra mitt allra bästa i djungeln av bajsblöjor och sönderbitna bröstvårtor.
Försöker föreställa mig de allra värsta scenariorna, att bebisen skriker dygnet runt och jag och Mikael gråter för att vi är så trötta och att jag spräcker ändtarmen under förlossningen men än så länge så känner jag mig inte det minsta avskräckt- underligt nog:D.
Nu ska jag spela dator med min käreste men jag skriver mer i morgon och svarar på alla nya frågor som ploppat upp:)

All cred till er, om ni tycker att min blogg är den bästa så borde den ju också dra till sig förstklassiga läsare, inte sant? (Lite smöreri förtjänar ni allt!).

Hehe, elak och belåten

Kunde inte låta bli att jollra lyckligt åt följande kommentar som jag fått idag på bloggen:

"du slår kenza,blondinbella,stina-lee med hästlängder,mer av dej tjejen!"

Nog för att jag och Sveriges alla blondinbellor lever väldigt, väldigt skilda liv och jag egentligen inte alls vill förknippas med någon utav kändisbloggarna så kan jag ändå inte låta bli att skriva HAHA! Jag har varken modellkontrakt, nya outfits varje dag eller gratissaker som lottas ut i min blogg och ändå tycker folk att min blogg är mer spännande att läsa! Booyah!

Fast... jag kan ju tacka bebisen i magen för mycket av uppmärksamheten också, det ska inte stickas under stol med. Eller att Lunarstorm utnämde mig till årets bloggare, det var en massa läsare som hittade fram till min lilla blogg tack vare det. Känner mig nästan lite skyldig som börjar blogga på blogg.se istället för gamla hederliga lunar...
Men en sak undrar jag, kanske ni läsare har koll på det. Hur i helvete har Kenza och dem andra töserna råd med alla dessa nya kläder? Blondinbella har man ju förstått har en pappa som är miljardär eller något, har alla dem andra det också?:S

image138

P.s Bjuder på en bild från Grekland som inte har det minsta med texten att göra, förutom att jag ser så belåten ut- precis som nu D.s


Mammatankar

Fått frågan igen om hur det känns att bli en sån ung mamma- väntade bara på att det skulle dyka upp, hehe.
Som jag sagt innan så tycker jag inte att jag är någon ung mamma, de enda gångerna jag tänker på att vi är unga är exempelvis när vi sitter i väntrummet hos barnmorskan och alla andra par som sitter där är 30+ och somliga faktiskt redan gråhåriga. Då brukar jag känna mig som en riktig outsider och anstränga mig för att inte tandställningen ska synas (trots att även vuxna har tandställning skriker det liksom ändå tolvåring om den...).

Det finns ju både för och nackdelar med att skaffa barn tidigt, helt klart. Vi har varken varit gifta i tio år, tvåplansvilla eller fina universitetsdiplom. Ett par i trettioårsåldern kommer i sin tur antagligen få mindre tid med sina barn och barnbarn, dem kanske fokuserar mer på sina fina karriärer och om man ska vara ärlig så har dem betydligt svårare att bli gravida och det är större risk att barnen inte blir friska.
Men att det ena eller andra skulle vara bättre på något vis är ju omöjligt att säga, det beror på helt på vem det är som ska få den lilla bebisen. Jag har umgåtts med folk som varit femton år äldre än mig och som inte skulle klara av att vara ansvariga för en hamster, ålder är inte samma sak som mognad, eller livserfarenhet för den delen! 
Själv har jag bott själv sedan jag var sexton och jag har klarat mig ypperligt på egen hand medan jag vet skrämmande många jämnåriga som inte ens vet hur man kör igång en tvättmaskin (mest gossar visserligen, men ändå).
Sen tycker jag att det är tröttsamt med det här snacket om att man ska ta tillvara på sin ungdom och leva livet. Jag har supit, festat och flängt runt med en massa killar sedan jag var tretton, skulle det vara att leva livet då eller? Det enda jag tycker är synd att jag inte hann med innan jag blev gravid är möjligtvis att resa lite mer, man kan ju liksom glömma spontana tågluffarresor och annat med en snorig tvååring i famnen men det är ett litet pris att betala med tanke på vad jag får i stället.

Nej fy fan, jag har levt barnlös i tjugo år och under de åren har jag hunnit med väldigt, väldigt mycket och jag har för längesen kommit fram till slutsatsen att ett liv som ung, bekymmerslös singel som "lever livet" och är ute på nya hyss varje helg, det är ingenting för mig. Jag vill inte vara fri och ensam, jag vill ha det mysigt med min Mikael och vår bebis som jag älskar över allt annat. 

Nu ska jag börja tillaga en härlig skinkstek tills min arbetande karl kommer hem från jobbet, hehe. 

Tuesday

Sådärja, hemma från vansinnigt tråkiga kursen på arbetsförmedlingen,  till min glädje dock var bara en av de jobbiga brudarna där vilket innebar att alla satt tysta som muren precis som jag, det är så det ska vara. Lyssnade på rödhårig dam som informerade om "nya, spännande sätt att söka jobb på" som om vi var idioter, jag blev så sömnig så sömnig och hatade mig själv för att jag satt mig längst fram och alltså inte kunde gäspa utan att se oförskämd ut. Ska dit i morgon igen och till dess har jag en massa fåniga inlämningsuppgifter att göra.

Har även hunnit med en sväng till apoteket på morgonen och köpt nya tabletter mot magkatarren och varit väldigt, väldigt nära att ramla omkull handlöst mitt på magen- dem lägger nya plattor utanför vårt hus och idag hade dem satt upp någon slags vajer längs med marken precis utanför porten när jag sprang ut samtidigt som jag pillade på min MP3 och hade tankarna på annat håll. Jag var bara någon decimeter från vajern när en av jobbkillarna vrålade "SE UPP FÖR SNÖRET!" och det var ren tur att jag inte hade höjt volymen på min musik för då hade jag aldrig hört honom utan sprungit rätt på.
Usch, vågar inte ens tänka på vad som hade kunnat hända om jag hade snubblat trots att bebis ligger såpass skyddat i min mage, detta kunde ju ha blivit den värsta dagen i mitt liv. Så nu kommer jag inte att kunna släppa ögonen från vägen framför mig de närmsta fyra månaderna, den saken är klar. Tack snälla byggarbetare, trots att jag utan tvekan hade klandrat dem om jag snubblat (hemska, jävla tanke).


Jag har fått lite nya frågor i kommentarerna på bloggen så jag tänkte svara på dem. Först och främst så som sagt nej, jag tjänar ingenting på bloggen och jag har ungefär 50-150 unika besökare varje dag, men betydligt fler sidvisningar.
Sedan var det någon som undrade hur det var att berätta för vänner och familj att jag var gravid...
Mina närmsta vänner visste redan att vi försökte skaffa en bebis så dem blev inte speciellt överraskade när jag berätta för dem, det var också dem som fick veta först- förutom Mikael som var med när jag gjorde testet förstås. Jag skickade något grymt fånigt SMS till mina flickor där jag skrev "Grattis, du ska bli moster" eller något liknande eftersom jag ser dem som en del av min familj, och det dröjde väl knappt en minut innan mobilen började ringa hysteriskt:).
  Jag var inte lika sugen på att berätta för mor min, för jag visste att hon inte skulle tycka att det var någon höjdare men det var ju tvunget att göras, så jag fiskade upp mitt positiva graviditetstest när vi satt i bilen efter jobbet (vi jobbade på samma ställe då) och hennes spontana reaktion var "Åh nej! Ja, ja jag älskar dig ändå" vilket ändå var bättre än vad jag väntat mig. Sedan surade hon i ett par veckor och vi pratade knappt med varandra, så jag var ganska arg där ett tag som ni säkert förstår. Även om hon inte tyckte att bebis var en god idé så tycker man ändå att ens egen mamma ska kunna låtsas vara lite glad för ens skull i alla fall.
Och det löste sig också efter ett tag, antingen fick hon väl dåligt samvete eller också så kanske hon faktiskt tycker att det är lite, lite mysigt med ett barnbarn ändå för nu pratar vi om bebben och hon har till och med varit med och kikat på bebisprylar och pratar om gamla barnböcker från när jag var liten som vi ska få sen.
   Sedan har vi ju pappa då, kan ju tillägga att mina föräldrar är skilda så det gick liksom inte att slå två flugor i en smäll. Jag tyckte faktiskt att det var rätt jobbigt att berätta för honom så jag fegade och skickade ett SMS istället för att ringa, hehe. Och när han ringde efter ett par timmar pep jag till Mikael att jag inte ville svara, är man på smällen är det ett så uppebart tecken på att man har sex, och att döttrar har sex brukar ju sällan vara en uppskattad tanke- åtminstone ingenting man har lust att diskutera med sin pappa.
Men jag svarade ändå och han var skitglad! "Vad fan är det du säger Soffan?" röt han han i luren och jag mumlade något nervöst om att det har du väl läst varpå han röt "Fan vad skoj!" och jag drog en lättnadens suck. Han är i alla fall väldigt förtjust i tanken på att bli morfar. Duktig pappa.
Och söta lillasyster blev glad också, henne får vi inte glömma- men jag hann aldrig berätta det själv för att mamma skvallrade först.

Sist men inte minst så blev Mikaels föräldrar skitglada. Dem hade nog anat ugglor i mossen när jag tackade nej till mina älskade cider på julafton när jag anade att det kanske var en bebis i magen. Vi firade nyår hos dem och jag tror nästan att dem var lika glada över bebbebeskedet som vi, Mikaels pappa var nog nästan gladare, hehe. Han tyckte att det var så perfekt att vi skulle få en liten bebis för vi var ett sånt fint par- tackar och bockar och kan inte låta bli att hålla med förstås.
Ser svärmor som en liten guru inom graviditetområdet också, hon har trots allt fyra barn varav två är tvillingar, och har man burit runt på tvillingar i nio månader så är man rätt allsmäktig sen, så hon känns som en väldigt pålitlig källa att ringa om det skulle vara något.

Och ja just det, fick en fråga om vad jag skulle göra på valborg och om det är farligt för bebisen att vistas på platser med en massa oljud. Svaret är nej, det är inte farligt för bebisen, den ligger så fint inbäddad i livmoder också har den ju en massa fostervatten runt omkring sig så ljudet utifrån blir väldigt dämpat, ungefär som när man simmar under vattnet. Därmed inte sagt att man ska ställa sig framför högtalarna på en rockkonsert direkt, det tror jag inte att bebis skulle uppskatta:)
Hur som helst så har jag inga som helst planer för valborg, det känns som en väldigt meningslös högtid, speciellt när man inte kan dricka så det blir med största sannolikhet hemmamys med Mikael och bebben.

Bärsjal vs. sele?

Har nu nästan bestämt mig för att det blir en sjal till bebis, har hittills inte hört någon som inte tycker att sjal är bättre än sele om dem har testat båda. Min fasa har ju varit att bebben liksom ska glida ut ur sjalen men tydligen är det nästintill omöjligt, och man lär märka det så länge man inte är medvetslös.
Största dilemmat är ändå ifall det kommer vara omöjligt att få på Mikael en sjal? Han vill ju som de flesta killar inte förknippas med någonting som anses vara ett hiskeligt damplagg (vilket jag visserligen är väldigt tacksam över...). Får se till att köpa någon tuff killfärg så kanske det går lättare, för jag tror inte att han kommer att kunna motstå det, det ser ju så VANSINNIGT mysigt ut att bära runt på bebis som på en koalaunge. Dessutom älskar tydligen bebbarna att bli omkringburna sådär som små pungdjur...

image137

Tröttsamma jävla as...

I morgon börjar jag på den ytterst meningslösa "jobbgaranti"-kursen för ungdomar på arbetsförmedlingen. Saken är ju rätt solklar att jag kommer inte att få något jobb innan bebis ska ploppa ut vilket alla är medvetna om, men det spelar tydligen inte roll.
Det jobbigaste är inte heller att spendera två dar i veckan där borta- jag har ändå inget vettigt för mig- utan det är resterande kursdeltagare. Kan ju dra en snabbis här så kanske ni förstår:
Irritationsobjekt ett:
En brud som tror att varenda gruppinformation vi haft hittills handlar om henne och enbart henne. Istället för att sitta tyst och snäll och vänta på att handläggarna ska förklara saker och ting så räcker hon upp handen hela tiden och ska berätta sin livshistoria. Okej att man ställer frågor som rör oss stackars arbetslösa barn men hon tror liksom att alla trettio pers som sitter där och lyssnar är intresserade av att höra vilka jobb hon sökt, hur lite pengar hon har och vilken dag i månaden hon ska betala sin hyra.
Jag tror faktiskt inte att hon är medveten om att det är ett gruppmöte, förmodligen är hon blind. Jag hoppas nästan det, för det skulle förklara så mkt.
Irritationsobjekt två:
En annan tjej som alltid sitter längst fram och som även hon verkar ha något funktionshinder, i detta fallet måste det vara hörseln för hon räcker upp handen i ett i ett och fråga exakt samma saker som handläggarna precis har berättat. Säger tanten där framme "Vi kommer i fortsättningen att ses på tisdagar och onsdagar" och till och med skriver upp det på tavlan så kan man ge sig fan på att bruden i nästa sekund räcker upp handen och frågar "Vilka dagar i veckan är det vi ska ses?". Det slår liksom aldrig fel, hon är som en jävla papegoja.
Irritationsobjekt tre, fyra, fem och sex:
Detta är dem "tuffa grabbarna" som dök upp först under sista mötet och som alla verkar vara bästa polare och som skiter i allt. Dem sitter längst bak i rummet med fötterna på bordet och sitter och garvar hela tiden som pubertetsflickor och kommer då och då med kommentarer som "Ey, den skiten åkte i soporna såklart, höhö" när handläggarna frågade om alla läst sina brev som arbetsförmedlingen skickat ut.
Fy fan vad jag avskyr dem, och jösses vad jag ville spetsa allihop sist när dem tjötade så mkt att man inte hörde vad stackars tanten där framme sa och mötet aldrig tog slut för att irritationsobjekt två (se ovan) ville ha allting upprepat inte bara en utan ungefär femton gånger. Jag hoppas att den rabiata, gravida kvinna inom mig snart kan visa sig utåt och skälla ut fanskapen.


Nu har jag och bebisen varit ute och gått en sväng igen, i sommarskor med öppen tå och allt. Skitgött väder, bortsett från att det blåser full storm, jag satt en stund på en bänk och läste men fick ge upp när det blåste sand i ögat på mig hela tiden...

Filmmaraton!

Hej allihop!
Hann aldrig skriva något under gårdagen för vi satt bänkade framför Mikaels dator och glodde på film konstant hela dagen (hans nya bildskärm är grymt käck).
Vi kollade på "Juno" som jag velat se skitlänge (jag grinade förstås, jag kan inte se en bebis längre utan att grina), sedan kollade vi på "Happy Feet" (jag grinade igen när den dansande pingvinen hamnade i fångenskap) och sedan lyckades jag se både "Meet the spartans" och nästan hela nya säsongen av "American Dad" utan att gråta, då var jag stolt. Vill dock inte ens tänka på all skit vi vräkte i oss igår, men jag kan ge er en hint att det började med kanelbullar, varvades med en påse chips och avslutades med två chokladkakor och det var ändå en hel del däremellan...
Mikael var snäll och lät mig sitta i vår glassiga fåtölj medan han själv satt och vred sig i datorstolen hela dagen, det kan man kalla en ansvarsfull blivande far.

Det är tydligen hur skönt väder som helst ute idag, Mikael ringde mig kvart i åtta när jag sov som en sten och gastade om att det redan var femton grader, så idag hade jag tänkt komma igång med min obefintliga solbränna men det är MULET! Helt oförklarligt hur det kan vara mulet men ändå så varmt, får se om det blir bättre, en promenad ska jag i alla fall släpa mig ut på.
Jag har varit jättenojig i helgen över mina sammandragningar. Det är livmodern som drar ihop sig och blir stenhård då och då som en träning innan förlossningen, vilket är helt normalt och förmodligen rätt nödvändigt. Men jag har självklart fått för mig att jag har alldeles för många varje dag och att dem kommer för tätt, vilket inte alls är bra. Har man en massa sammandragningar KAN det nämligen betyda att man kan börja öppna sig och förlossningen kan komma igång på tok för tidigt och finns det något att oroa sig för så är det givet att jag ska börja oroa mig.
Men igår var det lugnt och idag känns det också bra så nu ska jag försöka att släppa tanken på det där, jag tror inte att bebis har några planer på att titta ut än och det gör inte ont även om det är äckligt när magen blir hård som sten så det ska nog vara lugnt.
Kolla den här tuffa bilden på en bebbe i vecka 22, lika stor som vår:

image136   

Mikael fick sig ett par sparkar i lördags kväll också, det var flera veckor sen sist! Då blev han belåten må ni tro, och vi berömde den blyga bebisen som brukar vägra sparka på någon annan än mor sin, det är ju väldigt populärt.

Fått en fråga om jag och Mikael bråkar, och nej det kan jag inte påstå att vi gör. De enda gångerna jag varit riktigt jävla förbannad på honom är när han har blivit snöfull och somnat någonstans och vägrat vakna, då har jag vrålat och varit vansinnig vill jag lova, mest för att jag varken kan släpa på 80 kilo avdäckad karl och eftersom jag inte heller har haft någon lust att lämna kvar honom till vargarna.
Men i vanliga fall när vi är vid våra sinnens fulla bruk så bråkar vi aldrig, är ganska fredliga av oss. På sin höjd väser jag en massa elakt när han lämnar bestick i vasken (diskmaskinen står för fan 2 CM DÄRIFRÅN!) och han morrar en hel del när jag har kammat håret någonstans och lämnat efter mig en hel peruk.

Mmm... Meat!

Nu sitter jag här och jäser och magen är proppfylld av mat och bebis. Grillningen gick utmärkt bortsett från att det var lite kyligt så vi valde att äta inne, men SATAN vad gött det var! Min potatissallad var hur smarrig som helst och köttet var helt sinnessjukt gott. Vi växlade knappt ett ord vid måltiden för att vi var för upptagna med att vräka i oss.

Här kommer lite bilder och jag är medveten om hur blek och osminkad och allmänt trist jag ser ut och jag kunde inte bry mig mindre!:). Jag är även medveten om vilken sjukt snygg grabb jag har och nej, jag vet inte hur det gick till att snärja honom.
P.s Notera att bebisen fick vara med på ett kort också, iklädd sexiga mammabyxor D.s

             

Härlig lördag

I dag har vi varit och storhandlat och nu ligger grillbehören i kylen, Entrecote i marinad och hemmagjord potatissallad (det ska bli spännande att se hur detta smakar...). Det är inte ens sol här idag men nog jävlar ska vi grilla ändå! Har köpt en engångsgrill och en käck tändare med en katt på så nu är vi väldigt redo- börjar det regna får vi väl äta inomhus och stå med paraply vid grillen.

Haha, ni kan aldrig gissa vad vi ska göra på torsdag! Det brukar gå en reklam på tv4 varje vår att man ska komma och titta när korna på våra bondgårdar släpps ut på bete för första gången varje år. Och jajjemen, svärföräldrarna skulle tydligen ta med Mikaels systerdotter Emilia till en bondgård i Fjärås och titta på koutsläppet nu på torsdag och jag nappade ju direkt! Jag har ALLTID velat kolla på glada kor som springer helt galet, jag är väldigt svag för kor. Tror att det är något jag ärvt av mamma för hon har en konstig tendens att köpa prydnadskor som hon sprider runt i huset.
Synd att det är lite tidigt bara, men vad fan, det skadar inte att gå upp före klockan nio någon enstaka gång (jag är faktiskt duktig nog att ställa klockan på senast nio även om jag råkar var arbetslös, annars sover jag säkert tills Mikael kommer hem om inte bebis väcker mig genom att sparka på blåsan).

image128


Just det, ska svara på lite kommentarer också. Linnea du undrade vart jag handlade mina byxor och de senaste paren har jag nog köpt på Gina Tricot och HM, sedan är jag ju sinnessjukt duktig på att handla på rea också, det är egentligen väldigt sällan jag betalar fullpris för något.
Och sedan fick jag frågan vad jag tyckte om så kallade "stringjeans", jag hade inte en blekaste aning om vad det var så jag var tvungen att googla men nu vet jag och det är jeans med inbyggda string så att man ska slippa visa sin asscrack eller rövskåra för dem som föredrar svenska. Bildade mig en uppfattning ganska fort att det är groteskt fult, men vem vet... Hade man haft en liten fast rumpa storlek XS så hade kanske tanken på att bära dem inte varit lika motbjudande? Men det är ju så långt från classy man kan komma i alla fall, tycker att mysbyxor och fleecetröja är stiligare.

Saknar mina flickor!

Drabbades precis av en galen abstinens efter mina älskade töser, JÖSSES vad jag saknar dem!
Tina och Ve träffar jag ändå relativt ofta men ändå inte ofta nog, Emelie har jag inte sett på evigheter (inte en enda gång sedan jag blev gravid kom jag på, och jag har varit gravid hela livet känns det som) och vi ska inte ens tala om Memme, henne har jag inte sett röken av på mer än ett år nu- och det finns egentligen ingen anledning till det, vi bor varken 100 mil från varandra eller är dödligt sjuka och andra giltiga skäl finns inte. 
Jag SAKNAR ER FLICKOR!!!

      

Flickorna i mitt liv från vänster Veronika, Tina, Emelie och Memme. Det är för övrigt dem som vi ska uppkalla bebis efter om det blir en tös (känns lite väl elakt att döpa en pojk efter dem...).


Har precis ätit en kebabtallrik och suttit på balkongen en stund, det är ett jävla liv nerifrån torget, en massa glada pensionärer och en gubbe som gapar i microfon, det är så kallad torgfest. Jag låtsas vara lika lite lockad av att gå dit som Mikael är, men egentligen är jag rätt sugen. Nästa år ska jag och bebisen gå dit, den kommer vara för liten för att kunna säga ifrån:)

Städtant

Pust, nu har jag fixat ordning lite här hemma, fredagar är en ganska go dag att städa när man inte jobbar, så kan man känna sig duktig när Mikael kommer hem och är lyckligast i världen för att det är helg- det enda tråkiga med att städa just innan helgen är väl att det brukar växa ett större och större berg med ölburkar lite överallt på fredag och lördag, men han har börjat lära sig att det är bäst för honom att dem är slängda eller åtminstone gömda när jag går upp på morgonen.
Det jag saknar MINST med helgfestande är att vara bakis morgonen efter och ta hand om skiten som man vanligen lämnar efter sig innan man däckar någonstans. Allra värst var det när man hade haft fest och förut en massa ölburkar och glas med gammal grogg så hittade man fimpar överallt och gamla snusrester och om man hade riktig otur en sovande bekant i soffan eller i badkaret...
Kvällarna brukade ju börja bra med att man beordrade alla att slänga tomburkar i en stor sopsäck och man sprang och tömde askfat titt som tätt men allteftersom tiden gick slutar liksom alla att bry sig och dagen efter såg det ut som andra världskriget och saken blev ju inte bättre om man börjat kvällen med att bjuda på mat så att diskhon var full med kläggiga tallrikar. Sedan finns det alltid personer med dåliga ovanor som Veronika som alltid sitter och pillar bort etiketterna på vinflaskor eller folk som ska hålla på och pilla med stearinet i värmeljus.

Idag tror jag faktiskt att det blir pizza till middag, det var grymt längesen nu och en gång i månaden kan man ju unna sig lyxen att slippa laga käk. Måste se till att äta lite mer också, man ska se till att äta ofta när man gravid så att inte blodsockret hinner sjunka för då blir man yr och eländig, helst ska man få i sig typ tre mellanmål om dagen plus frukost, lunch och middag och det äter jag verkligen inte nu.
Måste se till att gå upp i vikt till nästa besök på MVC så att den elaka barnmorskan inte blänger sådär suspekt på mig igen... Jag äter precis som förr men det verkar som om bebis snor all god näring för jag märker ju att mina armar är lite tunnare och Mikael påstår att rumpan är mindre, det vet jag inte om jag kan hålla men om men å andra sidan har han bättre koll på min bakdel än vad jag själv har så jag utgår från att det stämmer.
Detta kommer nog kännas som ett lyxproblem när jag är i nionde månaden och väger 110 kilo, hehe.

Kul att så många gillade mammakläderna jag la ut! Det finns ju trots allt en del fina grejer som inte ser ut som tält. Angående jeansen från Polarn o Pyret så håller jag fast vid att nej, det är inte värt att investera i för min del, hade jag varit gravid över vinterhalvåret när man måste ha byxor hade det varit en sak men nu känns det lite sent påtänkt. Sedan får man inte förglömma att jag är snålast till stan och det ska jävligt mycket till innan jag bränner såna summor på kläder, har aldrig lagt 6-700 spänn för ett par byxor i hela mitt liv, så ska jag göra det ska dem kunna användas läääänge:D

Mammakläder

Just det, fick frågan om det finns snygga mammakläder och vet inte riktigt vad jag ska svara på det... Läste i en bok att någon har kommit med citatet att det är ingen som blir gravid för att det finns ett snyggt klädutbud direkt, för det finns det inte.
Vi som är gravida nu har ju tur eftersom det är mycket tunikor och sånt i modet, för mkt kläder kan man ju ha även om det inte är mammakläder, speciellt nu när inte magen har hunnit bli gigantisk utan bara är en fin liten bulle.
Jag kan absolut fortfarande ha många av mina linnen och tröjor så länge dem har varit av modell längre innan, men om sanningen ska fram så är det mycket skönare när kläderna är anpassade för att magen ska ha plats att växa, mammakläderna har ju mer tyg framtill så att dem fortfarande sitter fint i ryggen.

Här har jag letat upp åtminstone några plagg som jag tycker är helt okej för att vara mammakläder, men det finns mest kläder i mysdräktsmaterial vilket INTE är min stil:

image123

Övre raden från vänster:
HM Vit blus 198:-
HM Blå skjorta 149:-
Lindex Vit topp 199:-
Lindex Linne 299:-

Undre raden från vänster:
Ellos Klänning 299:-
Lindex Shorts 249:-
Lindex Klänning 499:-
Polarn o Pyret Jeans 595:-

Det är synd att många mammakläder ska vara så förbannat dyra. Jag har bara sett snygga brallor på Polarn och Pyret men det kostar ju därefter också, jag tänker INTE slänga ut nästan tusen spänn på ett par byxor som jag bara kan ha ett par månader, det är jag för snål för. Speciellt inte nu när jag ändå kommer att ha bebismagen på sommaren, det finns så mkt annat man kan ha när det är varmt ute.

Godmorgon mina söta!

Fy fan, jag har precis kastat i mig ett par mackor och är ganska säker på att brödet måste ha haft en liten mögelfläck för en tugga smakade väldigt mögelaktigt- men då var det ju försent. Så äckligt! Ja, ja nu är jag i alla fall mätt och belåten en stund, mögelbröd eller ej... (var dock tvungen att googla mögel och gravid en snabbis för att se att jag inte skickat ner något slags bebisgift i magen).
Bebisen har nog vänt på sig i magen tror jag, för idag är sparkarna så dämpade på något sätt, eller också sparkar den bara lugnt och fint för att vara snäll mot mamma. Blev nervös i morse när jag inte fick dem vanliga godmorgon-sparkarna men så fort jag satt mig vid datorn kom den igång igen (tack gud för det, mina nerver klarar inte av sånt där...).

Ny vecka idag som ni ser nedan, bara 18 veckor kvar till förlossningen nu, det har faktiskt gått rätt fort trots att jag sitter och räknar ner timmarna i stort sett tills det är dags för bäsen att komma ut till oss.
Glömde svara på ifall vi är förlovade igår, har fått MASSOR av frågor om det. Och nej det är vi inte, men jag terroriserar honom med små hintar om att jag tycker att det är VÄLDIGT tomt på mitt ringfinger titt som tätt. Fick också frågan om hur jag visste att det var rätt med Mikael, och just det här med att jag går och väntar på att få min ring är kanske svar nog på frågan.
Jag har haft en förbannad otur med killar tidigare i livet och då menar jag VERKLIGEN OTUR, det har inte bara varit idioter jag stött på utan de flesta har tillhört det absolut bottenskrapet, sorgliga ursäkter till att kallas män. Detta är liksom ingen nyhet för mig eller någon annan eftersom att jag har jagat svin till killar i princip sedan jag lärde mig att gå, så i början trodde jag att det skulle bli samma sak med Mikael (han var rätt jobbig i början också, det ska inte stickas under stol med, hehe).
Men så blev det inte, när vi väl blev tillsammans så var det LJUSÅR från vad jag var van vid i tidigare förhållanden.  Han var ingen bortskämd barnrumpa som trodde att jag var hans mamma, han tyckte inte att det var pinsamt att pussas med mig på stan, han gapade inte på mig, han fick mig inte att må dåligt och han skulle aldrig drömma om att slå mig. Han var vuxen helt enkelt, han är en riktig man- vilket jag aldrig haft nöjet att stöta på förut.

Och jag som alltid fnyst åt giftemål och förlovningar och allmänt puttinutt i övrigt vill helt plötsligt ha alltihop, jag vill gifta mig och leva lyckliga i alla våra dagar och det finns INGEN som ens kommer i närheten av att kunna ta hans plats, jag är så sliskigt förälskad att jag inte ens kastar en blick åt snyggingar på stan, min killradar är totalt urkopplad. Och varför skulle den inte vara det? Jag har ju allt jag kan önska mig nu, jag har världens bästa kille och hans barn i magen och jag är SÅ LYCKLIG!

Nu måste jag sluta för jag fick precis en smärre hjärtattack av att brevbäraren slängde in posten som lät som om den vägde femton kilo genom inkastet.


Vecka 22

PREGNANT-NEEWS OF THE WEEK:

Vecka 22
Dina bröst kan eventuellt läcka råmjölk, ditt barns första kost. Montgomerys körtlar på vårtgårdarna, producerar ett fuktigt ämne som skyddar dina bröstvårtor vid amning. Din hudfärg kan förändras och områden med mycket pigment t.ex. vårtgårdar, födelsemärken och fräknar mörknar. Håret kan kännas tjockare och det beror på att du nu inte tappar speciellt mycket hår, vilket annars är det normala. När barnet är fött kommer du att tappa hår som vanligt igen. Kom ihåg att sköta tandhygienen, hormonerna kan påverka ditt tandkött och få det att svullna.

Nu har barnet blivit ungefär 19cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 500g. Barnet har fått en dygnsrytm. Det både sover och är vaket. Antagligen är det som mest livligt när du vilar dig. Svettkörtlar har utvecklats och huden är inte lika genomskinlig. Naglarna är fullt utvecklade och fortsätter att växa. Hjärnan växer mycket snabbt och speciellt den del som ligger mitt i hjärnan - germinal matrix. Dess uppgift är att tillverka hjärnceller fram till att barnet är fött och försvinner sedan. Barnets hjärna fortsätter dock att växa fram till fem års ålder.

image121

Liten bildspecial

Tänkte bjussa på lite bilder!

image118

Först en bild på min nya tröja som jag fått ärva av Josse som redan klämt ut sin rockstar Vincent, tack tack!
Erkänn grymt fräck! Nu ska vi bara ha lite solbränna också så att man inte ser så grisfärgad ut längre.

Sedan är det bara en bild på dagens shopping och gårdagens middag (det såg ju så jävla fint upplagt ut!)

    

Svar på läsarfrågor:)

Kom precis hem från ännu ett möte på arbetsfömedlingen och jag trodde att jag skulle dö av hunger, någon gång under mötets gång blev jag hungrigare än jag varit i mitt liv hittills och dessutom dödligt kissenödig (bebis så givetvis till att förvärra detta genom att bolla med min urinblåsa konstant...). Fick dessutom stå och vänta på bussen i över en kvart så jag nästan grinade nu när jag kom hem och fick kissat och ätit två ostmackor samt en chokladdoppad digestivekaka. Hade kunnat äta 300 till men ska försöka sansa mig eftersom Mikael kommer hem snart och jag ska laga lasagne.

Förstår på era kommentarer att jag fått en massa nya läsare- hurray! Så då får jag väl se till att svara på era frågor också!
Både jag och mannen i mitt liv är födda 87 och fyller alltså 21 i år så vi är väl vad man kallar "unga föräldrar" vilket jag inte vet om jag håller med om... Han jobbar inom byggbranschen vilket jag är dödligt tacksam över eftersom att jobbarkläderna och solbrännan inte är heeelt fel att dräggla efter såhär på våren/sommaren och jag är ju då arbetslös för tillfället, tvivlar STARKT på att jag kommer att få något nytt jobb innan bebis kommer ut.
Vid årsskiftet blev jag av med mitt jobb efter ett år på samma ställe, inget jag sörjde över direkt eftersom att det var på kontor och livet som kontorsråtta inte var särskilt underhållande, men kruxet var ju att precis samtidigt som jag var tvungen att sluta jobba där så fick vi veta att jag var gravid- och det är totalt omöjligt att få ett jobb när man är gravid vill jag lova, åtminstone för mig. Så jag har gått hemma och klappat på magen nu sedan i januari och det börjar bli jävligt långtråkigt även om bebistankarna samt bloggen håller mig sysselsatt:)

Bäsen i magen var väldigt planerad. Jag har varit bebissugen väldigt länge men egentligen hade vi tänkt vänta ett år till i alla fall innan vi började försöka bli gravida, fast nu i november fick jag min vilja fram (HAHA!) och vi bestämde att jag skulle sluta äta p-piller och två dagar efter julafton fick vi ett positivt graviditetstest, herrejävlar vad lycklig jag var! Eller ÄR snarare. Är dödligt tacksam över att det gick så fort att lyckas, för i snitt tar det sju månader att bli gravid om man har oskyddad sex vid ägglossningen.
Vi vet ju inte om det är en pojke eller flicka än men pojknamnet är spikat, det blir en Jack, det är svårare om det blir en tös men namn vi funderar på är Alice, Julia och Kitty. Det är klurigt det där, men blir det en flicka ska hon i alla fall få andranamnen uppkallade efter mina barndomsvänner.

Magen vecka 21

image117

Killjävel!

Fick precis följande MMS av min käre pojkvän som SLUTAT snusa av sympati till sin vansinnigt snus-sugna flickvän!

image116

Så nu blir det mattpiskan när han kommer hem! Hans dumma tvillingbror ska också få sig en snyting eftersom det med största sannolikhet är han som bjudit på en prilla på jobbet. Nu jävlar!:D

Bebisrädsla

Ser att ni är många som håller med mig angående gårdagens arga inlägg om rökning och graviditet, det gillar vi! Jag blir alltid väldigt belåten när folk håller med mig, det blir så mkt lättare då- hehe.

Igår kväll kollade jag på "Barnmorskorna" på SVT, big mistake säger jag bara! Dum som jag är fortsatte jag att kolla trots att dem varnade innan programmet att innehållet kunde vara känsligt. Man tror att man är så himla tuff och opåverkbar men sedan var det en liten bebis som dog i vecka 26 på sjukhuset och man  fick se när dem pyntade en liten minikista med en liten snuttefilt och blommor.
Och det vill jag lova- det vill man INTE se när man är gravid, det spelar liksom ingen roll att man har inställningen att "sånt där händer bara alla andra" för man blir livrädd ändå. Satt och storbölade klappade på magen och som tur är förstod bebisen allvaret i situationen och började sparka som en tok så att jag kunde andas ut för stunden att ÄN lever i alla fall får bebis.
Såna där saker är helt enkelt för hemska att ens tänka på, så det är bara att koppla bort tankarna på att det ens kan inträffa, jag är grymt duktig på att städa utan hjärnspöken och låtsas som om det ösregnar, men det går ändå inte att komma ifrån att jag suckar lättat varje morgon när jag lägger handen på magen och bebis sparkar godmorgon...

Vi försökte göra samma sak i morse när Mikael skulle till jobbet, för det funkar alltid att få den att sparka när jag precis har vaknat men icke då, bebisen tvärvägrar alltid så fort jag säger till Mikael att komma och känna- ungefär som när man var liten och försökte stå på händer på gräsmattan och man alltid lyckades när mamma tittade bort. Jag börjar nästan tro att den vill retas med sin gamle far, han har ju hittills bara fått känna på EN spark av sissådär 200 möjliga, så nu orkar jag inte ens ropa på Mikael när ett sparkmaraton sätter igång.

Snart ska jag iväg till Frölunda och arbetsförmedlingen- för ovanlighetens skull sådär. Ska dit på ett annat möte i morgon också, som sagt för ovanlighetens skull.

Äckliga gravida rökare

Hemma igen, har gått en promenix och sedan har jag suttit på en bänk på torget och läst en trevlig pocket (min mor är beroende av pocketböcker som jag brukar få ärva). Det var mysigt värre, fast det skulle varit ännu trevligare om inte en underlig man med en glass envisats med att sätta sig på samma bänk som jag trots att det fanns sissådär fem andra lediga. Han sneglade konstigt men höll åtminstone tyst och hade vett att inte tända en cigg i min närhet...

Cigaretter gör mig verkligen helt vansinnig numera, och det blir bara värre och värre. Jag har hatat främlingar som blåser rök på mig hela graviditeten men har ändå kunnat förlåta dem åtminstone litegrann eftersom det ändå är rätt svårt för dem att veta att jag har en bebbe i magen.
Men nu syns det och desto mer kommer det att synas och gud nåde den som blossar på mig då! Jag skiter i ifall du är en korkad tonåring, en halvblind åttioåring eller min bästa vän, ingen JÄVEL ska blåsa rök på mig när jag är gravid. Att jag själv är gammal kedjerökare (och då menar jag riktigt jävla inbiten rökare) så slåss jag både med avundsjukan till alla som får röka och framförallt att det är skitfarligt för bebisen.
Har jag levt som ett jävla praktexempel till gravid i nio långa månader för bäsens skull så tänker jag inte tillåta att något skabb ska utsätta den för passiv rökning. Kort och gott, kan inte jag röka ska ingen annan göra det heller.
Mikael skulle få stryk om han skulle få för sig att röka och komma hem hit och stinka rök, och det vet han. Hade han tänt en cigg bredvid mig nu hade jag nog gjort slut- det vet han också.
Som tur är så är han lika röknojig som mig så han brukar putta runt mig i olika riktningar när vi är ute i stan och går bland alla rökmoln för att jag ska undvika det värsta. That´s my boy.

Nästan lika illa är alla gravida och nyblivna morsor som röker- jag tror att jag har skrivit om hur förbannad det gör mig i samtliga forum som finns på internet nu.
Huvudsaken är ju att ingen förgiftar min bebis, sen får väl folk ta kål på sina egna om dem vill det men något som gör mig spyfärdig är när dessa brudar försöker FÖRSVARA att dem röker (eller snusar för all del).
Tydligen är det helt omöjligt för en del att sluta med nikotin, andra mår alldeles för psykiskt dåligt för att sluta och en del tycker till och med att stressen med att sluta röka är FARLIGARE för bebisen än röken.
Kan man inte offra sina jävla cigaretter för sin unge tycker jag inte att man förtjänar att skaffa barn, det verkar inte speciellt lovande inför framtiden där man lär få göra en hel del RIKTIGA uppoffringar.
Det borde vara förbjudet att supa, röka och knarka som gravid, det finns alltid några jävla hippies som pratar om att "blabla ens egen kropp" men när man blir gravid är det inte bara ens egen kropp längre, det är för fan gasande av spädbarn!
Nej, nu får jag sluta tänka på det här, blir så vansinnigt upprörd.

Idag blir det färskpotatis, creme fraiche och köttbullar, somrigt och nice. Orkar dock inte göra egna köttbullar idag, är fortfarande slut efter promenaden igår:D

And the sun keeps shining

Nu börjar jag verkligen undra när det är dags för snön att dyka upp? Nu har det varit sol och vackert väder i FEM dagar i streck vilket jag känner mig mkt skeptisk till, när ska den obehagliga överraskningen dyka upp? Iskylan som tvingar mig att ta på mig vinterjackan igen och alla andra att gå och frysa i sina tunna jackor för att dem vägrar inse att det inte är varmt längre.
Om vädret håller i sig till helgen ska vi i alla fall premiärgrilla, det har vi tjatat om nu enda sedan i fredags så det måste bli av nästan oavsett väder. Trots att vi bor i stan så råkar vi faktiskt ha en grillplats i trädgården som hör till vårt hus med bänkar och hela kittet och det är det ju inte alla lägenhetsbor som får så det måste uttnyttjas, så då får vi åka iväg och inhandla en engångsgrill. Har aldrig grillat förut så jag kommer utse Mikael till grillmaster, han har inte heller grillat men det är bättre att han är ansvarig om köttbitarna skulle förvandlas till kål.

17 maj ska vi förresten till Danmark med svärföräldrarna och Mikaels syster, antar att hennes gubbe ska med han också. Det är bara en dagstripp men jag är ändå eld och lågor över att få åka lite båt- jag ÄLSKAR att åka båt.
En gång när jag och Memme var sissådär tio, elva år åkte vi färjan över med mamma och när vi stod på däck och käkade glass bröts min glasspinne av och trillade ner på däcket under där det också stod en massa folk, och när vi kikade ner hade en stackars tjej fått fullt med choklad och nötkrokant i hela håret, hehe.
Hur som helst ska det bli kul, och bättre upp är att Josefine (Mikaels syrra) också är gravid så att jag slipper vara ensam, uttråkad nykterist när de andra får för sig att hinka danskt öl.
Får väl se danmarksresan som årets lilla semester egentligen för om ett par veckor så får jag inte flyga längre, en del bolag har flygförbud redan i tjugosjätte graviditetsveckan. Nästa sommar hade det varit gött att komma iväg på någon lämplig familjecharter med bebisen som kommer vara nästan ett år då (!). Då kan jag sola med gott samvete också utan att riskera en massa pigmentfläckar som nu.

Nu ska jag fila mina naglar eftersom jag klippte av allihop under ett vansinnesutbrott förut, man kan helt enkelt inte ha 2 cm långa naglar när man skriver på en laptop- det var bara att acceptera.
Efter det ska jag ut och glassa i solen igen.

Rätt ska vara rätt...

Japp, eftersom att jag är så fäst i mina tröjor med "Bebis" tryckt på magen ska även den blivande pappan få sig en frän tröja. Det fanns tryck med ett ditmålat foster och texter som "Blivande pappa" också men det känns lite väl...
Men en sån här blir det! Mikael fyller ju år på sommaren så det passar ju YPPERLIGT att beställa en till dess.





image115

Svettigt värre!

LJUVLIGT väder idag med till att börja med! Kom just in från en två och en halv timme lång promenad och fy fan vad trött jag är.
Problemet med att vara gravid är att humöret och orken kan dala väldigt fort och idag promenerade jag glatt till ett stort köpcentrum här i närheten utan minsta problem, hade inte magen stuckit ut som en boll hade jag totalt glömt att jag ens har ett pyre i magen. Men sedan när det var dags att gå hem efter att ha knallat runt i en massa affärer var jag helt slut- det hjälpte inte ens att sätta sig på en bänk i solen och smutta på en Ramlösa- benen kändes som två cementklumpar så jag flåsade som ett ånglok hela vägen hem och skämdes när det kom en gråhårig dam joggandes.

Hur som helst så var jag inne på Barnens Hus idag och kikade, vilken jävla affär alltså. Det var precis en sån affär som man blev alldeles förhäxad i när man var liten och som om man drömde om att på vara helt ensam i efter stängningsdags och leka med alla grejer.
Kilade dock förbi alla leksaker för annars hade det tagit mig hela dagen att kolla igenom allt, gick istället direkt till bebisavdelningen och suktade. Kika på bebisprylar måste vara det mysigaste som finns, jag kan ge mig fan på att vi kommer ha det proppfyllt med massa onödiga gåstolar och meningslösa hopp-anordningar här hemma, tur att man har en så vansinnigt stor lägenhet på två rum och kök- höhö.
Kollade på en massa bebiskläder också, såg en vansinnigt söt rosa keps med texten "MOM" i ett hjärta, en sån ska jag köpa även om vi får en son tror jag, hehe. Kan ju klä på grabben vad jag vill när inte Mikael ser egentligen...

image114

Hello Kitty-saker känns väl dock lite väl överdrivet att ta på en liten kille, någon gräns får man väl ha. Tycker bara att det är fånigt med debatter om att det är så vansinnigt fel attt tjejer ska ha rosa och killar blått- finns det inget viktigare att kriga om egentligen?
Man får väl klä sin unge hur man vill men faktum är att då kan man inte gnälla sen när alla tror att ens lille pojke i rosa spetsmundering är en tös- en rosa outfit signalerar HEJ-JAG-ÄR-EN-FLICKBEBIS, det är väl ändå det som är vitsen med att ens ha någon färg på kläderna?

Mjölkkossa

Jag hade hoppats att jag skulle vara en av de lyckliga som inte börjar läcka bröstmjölk förrän ungen ligger på bröstet och skriker, men icke då. Efter att ha varit på nattens vanliga kisstur på toan så känner jag att  "vad i helv...!" och visst hade det ena bröstet börjat läcka, så även nu på morgonen.
Så nu känner man sig inte bara som en ko-kvinna, nu beter man sig som en också. Jag kan ju hoppas att bröstmjölken på något sätt symboliserar att den värsta växperioden av titsen är klar nu i alla fall och att mjölkkörtlarna vuxit tillräckligt, jag har inte en aning om hur det där funkar.

I går fick jag en kommentar där någon undrade varför jag inte kan/vill gå i mina vanliga högklackade skor nu som gravid när alla blivande kändismammor trippar omkring i stilettos.
Svaret är följande- givetvis är det MÖJLIGT för mig att ha på mig mina älskade skor nu, men verkligheten skiljer sig en hel del från paparazzibilderna på Nicole Richie. Dels får man förbannat ont i ryggen och vaderna av klackar även i början av graviditeten (det fick jag i alla fall) och jag har ingen tillgång till ett personligt team av massöser, sjukgymnaster eller fotvårdsspecialister, och framförallt lever jag inte på någon image som kräver att man måste vara snygg hela tiden och riskera att trilla och slå i magen och bebisen bara därför.
Överhuvudtaget är jag väldigt fördömande när det gäller mammor som utsätter sina ofödda bebisar för fara i onödan men det är en annan historia, kan skriva ett helt inlägg om alla mina fördomar om allt från klackskor till såna som bolmar cigaretter ner i barnvagnen.
JAG tänker i alla fall inte riskera något med min unge, hur trista låga skor än är:).

Jag är så sjukt sugen på att bege mig till havet eller åtminstone någon liten damm någonstans idag, det ska tydligen blir över 15 grader och ännu skönare väder än igår. Funderade lite på att åka till Slottskogen och traska omkring där men insåg att med min vanliga tur kommer det gömma sig en massa våldtäktsmän i buskarna swå jag vill inte promenera där själv en vardag när folk jobbar och skogen kommer vara relativt öde.
Det är tamejfan sjukt att man inte ska få ta sig en promenad vart man vill utan att behöva vara rädd för sån skit, ibland kan man undra vad fan man tänkte med när man vågade sig på att skaffa barn i det här vidriga samhället. Tvi!

P.s Bortsett från mina militanta tankar så är jag fortfarande solsugen så om någon bekant är ledig och läser- give me a call D.s

Gårdagens "dagens"...

Jag skrev ett litet inlägg igårkväll men det strulade när jag skulle lägga upp det så ni får gårdagens tankar nu på morgonkvisten istället!


Dagens humör:
Finfint men som vanligt lite gravid-lättirriterad.
Dagens mående: Frisk och kry.
Dagens frisyr: Hästsvans vilket jag nästan alltid har- får panik av att ha håret i ansiktet. 
Dagens klädsel: Leggings, kjol och svart t-shirt med blommor.
 Dagens planer: Resterande planer för dagen är endast att kika på Prison Break.
Dagens materiella vill ha: Nya leggings utan hål i skrevet.
Dagens längtan: Att kunna dricka coca cola igen.
Dagens fundering: Är det farligt att klämma på bebisen utanpå magen?:S 
Dagens beroende: Inget.
Dagens tråkigaste: Att bebisaffären vi skulle till var stängd- verkar som om den gått i konkurs.
Dagens tidning: Ingen alls. 
Dagens låt: Låten med Nickelback som jag la in i bloggen förut. 
Dagens Tid: 21.56 
Dagens Gör : Väntar på att Prison Break ska börja. 
Dagens borde göra : Skicka in min deklaration!. 
Dagens har gjort: Gått långpromenad, ätit glass, lagat en smarrig middag och spelat dator.

Never again- Nickelback



He's drunk again, it's time to fight
She must have done something wrong tonight,
The living room becomes a boxing ring
It's time to run when you see him clenching his hands,
She's just a woman... Never again

I hear her scream from down the hall,
Amazing she can even talk at all,
She cries to me... "go back to bed,"
I'm terrified that she'll wind up dead in his hands,
She's just a woman... Never again

Been there before but not like this,
Seen it before but not like this,
Never before have I ever seen it this bad,
She's just a woman... Never again

Just tell the nurse you slipped and fell,
It starts to sting as it starts to swell,
She looks at you... she wants the truth,
It's right out there in the waiting room with those hands,
Lookin' just as sweet as he can... Never again

Seen it before but not like this,
Been there before but not like this,
Never before have I ever seen it this bad,
She's just a woman... Never again... Never again...

Father's a name you haven't earned yet,
You're just a child with a temper,
Haven't you heard "don't hit a lady,"
Kickin' your ass would be a pleasure oh ohhhh......

He's drunk again, it's time to fight,
Same old shit, just on a different night,
She grabs the gun, she's had enough,
Tonight she'll find out how fuckin tough is this man,
Pulls the trigger fast as she can... Never again

Seen it before but not like this,
Been there before but not like this,
Never before have I ever seen it this bad,
She's just a woman... Never again x2

Grymt bra låt!

Långpromenix idag

Idag är Mikael ledig (jihoo!) så vi ska bege oss på en långpromenad om en liten stund, har suttit inne alldeles för mkt den här helgen och pillat med datorn trots att det varit så fint väder. Får lite halvpanik när jag tänker på alla soltimmar som försummats.

Hur som helst ska vi kila bort till "Babyboom", en affär som säljer bebisprylar inte så vansinnigt långt härifrån för jag såg på nätet att dem har fet rea och det passar ju oss alldeles ypperligt! Har fortfarande en del inköp att göra som bilbarnstol, spjälsäng och annat smått och gott som är ruggigt dyrt så kan man få fina grejer för halva priset är det ju kanon.
För hur jävla snål jag än är så finns det vissa saker som är värt att lägga pengar på helt enkelt, som schampoo, diskmedel och i detta fallet då bilbarnstol, skulle aldrig förlåta mig själv om det skulle visa sig att man köpt något skitgrej som bara spricker som ett ägg i en krock. Så det ska faktiskt få bli en märkesstol trots att jag avskyr att betala dubbla priset för en löjlig loggas skull. När det kommer till ens barn är det väldigt annorlunda.

image113

Bebisen är fortfarande sjövild där inne, igår gjorde den en favorit i repris och kröp iväg och la sig på sidan av magen som en korv, denna gången på vänster. Mikael tyckte att det var jätteläskigt att ta på den när livmodern är så hård vilket jag kan hålla med om, det känns som om man klämmer på bebisen.
Pratade med pappa igår och berättade om dem lustiga bebismovsen och han började garva för att han kom ihåg när jag och Lina låg i mammas mage och att han brukade trycka ner oss om vi stack upp som bulor sådär på lustiga ställen i magen.
Det kanske förklarar varför man blev som man blev....


Nostalgibilder

Har suttit och kikat på gamla bilder från studenten och balen 2006- tänk att det redan är två år sedan, mycket har hänt men ändå känns det som igår. Det var ett par jävligt roliga månader i alla fall, balen var kanske största vinsten med att gå på gymnasiet, rent jobbmässigt har det knappast gynnat mig alls:D

Här kommer i alla fall lite bilder!

        

Det är intressant att se hur fyllan syns mer och mer allteftersom kvällen rullar på- fy fan vad det dansades! Jag har för övrigt tänkt sälja min balklänning eftersom att den bara hänger och skräpar hemma hos mamma. Om ni inte känner igen mig är det den vit/silver-färgade.

Och lite från studenten:

       

Studenten var egentligen lite överskattad tycker jag, hade roligare under dagen än på kvällen i alla fall, vilket visserligen kan bero på att studentfesten var på Harrys i Kinna, byhålornas byhåla och det var så packat med folk att man knappt kunde röra sig (därav inga kort från kvällen).
Observera förresten vilken jättekvinna jag ser ut som bredvid lilla Aida på mittenbilden!

Pojke eller flicka?

Du har en pojke i magen om...

( ) Du har ofta huvudvärk
( ) Du gillar inte citrus eller apelsinjuice
( ) Bebisens hjärtslag är 140 eller färre
(x) Du är sugen på kött och ost
( ) Du har svårt att andas och är ofta snuvig
( ) Du har klart urin
( ) Ringen i snöret över magen pendlar
( ) Brösten är olika stora
(x) Brösten har blivit mycket större
( ) Du var knappt illamående i början
( ) Du och din mammas relation är sämre
( ) Pappan går inte upp under graviditeten
( ) På mackan äter du helst kanten
( ) Dina fötter är kallare än vanligt
( ) Du sover med kudden mot norr
( ) Bebisen ligger högt i magen
( ) Håret på dina ben växer ut fortare
(x) Din mage står ut
(x) Magen är klotrund och toppig
( ) Din pigmentrand är stark och markerad
( ) Du visar handryggen när du visar händerna
(x) Ditt hår är tjockt och glansigt
( ) Du sover helst på din vänstra sida
(x) Ni hade samlag ofta
( ) Samlaget var kort och snabbt
( ) Du känner dig ofta ledsen
( ) Det är synd om dej
(x) Du gick upp lite i början
( ) Tandköttet blöder inte eller bara lite
( ) Du har ingen svamp eller urinvägsinfektion
( ) Bebisen sparkar hårt och ofta
( ) Bebisen har hicka sällan / aldrig
( ) Du har enorm utstrålning som gravid
(x) Du känner dig bekväm i din mammakropp
( ) Du har mycket halsbränna 
 
Du har en flicka i magen om... 
(x ) Lite eller ingen halsbränna
(x) Du känner dej oattraktiv
( ) Babyn hickar mycket
(x) Babyn sparkar mindre, bökar gärna
( ) Du har lättare att få urinvägsinfektion
( ) Du har större risk att få svampinfektion
(x) Tandköttet blöder mycket
( ) Vikten går upp mycket i början
( ) Du är ofta irriterad
(x) Du är ofta arg
( ) Ni hade samlag sällan
(x) Samlagen är ofta långa
(x) Du sover helst på din höger sida
( ) Ditt hår är tunnt och matt
(x) Du visar händerna med handflatan upp
(x) Du har en svag pigment rand/ ingen alls
( ) Din mage är bred
(x) Du har en platå på magen
(x) Håret växer som vanligt på benen
(x) Bebisen ligger lågt i magen
( ) Du sover med kudden åt söder
(x) Fötterna känns som vanligt
(x) Du äter gärna mackans mitt
(x) Pappan går upp under graviditeten
(x) Du o din mammas relation är oförändrad
(x) Du var illamående i början
( ) Brösten har blivit lite större
(x) Brösten är lika stora
(x) Ringen i tråden cirkulerar över magen
(x) Du har grumlig och blek urin
( ) Du kan andas som vanligt
(x) Du är sugen på frukt och sallad
(x) Bebisens hjärtslag ligger över 140
(x) Du älskar citrus frukt och apelsinjuice
( ) Koppen greppar du runt om för att lyfta


Enligt den här skrocken är det ju solklart en tös.... hmm, det återstår att se!


Busunge!

Tänk att det bara var ett par dar sedan jag skrev och ojade mig över att bebben inte sparkade så ofta för nu är det andra bullar vill jag lova!
Igår var den helt vild från tretiden på eftermiddagen tills vi gick och la oss vid midnatt, och då snackar jag alltså kontant kickande från alla möjliga vinklar, vet inte om den alltid kommer hålla på sådär numera eller om den helt enkelt blev asförbannad över att jag satt med laptopen i knäet i flera timmar, roligt var det i alla fall och till slut önskade jag nästan att den kunde sova lite så att jag kunde spela i fred.

Livmodern har börjat dra ihop sig och bli hård till och från också, då känns det som om jag har ett betongägg under huden, igår trodde jag att det var lite vanliga sammandragningar men efter en stund såg jag att kulan på magen inte alls var i mitten längre utan hela bulan hade lagt sig på höger sida, så bebisen måste ha rullat ihop sig där- fy fan vad sjukt det såg ut! Mikael fick också känna på sid-bebisen och tyckte att det var mycket underhållande, dock är jag glad att den la sig tillrätta igen.

Älskar nya datorn, den passar perfekt i mitt knä redan nu, precis som om den var gjord för att passa mina fläskiga lår. Dock var nya söta, rosa musen till helt värdelös så jag har fått ta en vanlig grå variant som vi hade hemma, lite synd men skönt för ögonen eftersom jag för tillfället har en röd musmatta *ryser*.


Söta toppar till sommaren

På begäran lägger jag in lite fler tips på kläder medan jag väntar på att World of Warcraft ska installeras på datorn:), (måste poängera att jag faktiskt blivit tillfrågad att dela med mig av min klädsmak- jag är definitivt ingen modeexpert, speciellt inte nu när jag praktiskt taget bor i min mysoverall).

Men här är lite överdelar från HM som jag tyckte var finfina, det fina med tunikor och annat är att det faktiskt är gravidvänligt och rymmer även en bebismage.

image102

Övre raden från vänster:

Mörkblå skjorta 98:-

Röd blus 198:-

Ljusgrå blus 249:-

Mullvardsfärgad tunika 149:-


Undre raden från vänster:

V-ringad tröja 249:-

Vit cardigan 249:-

Puderrosa topp 198:-

Fjärilmönstrat linne 98,50:-






Jag måste erkänna att jag är löjligt fäst vid schackmönstret som är på tröjan längst till vänster undre raden, fy fan vad fräscht när (eller OM) man blir solbränd, jag har redan en likadan svart men den vita är finare.

Vi har köpt barnvagn!

Nu har jag varit så himla upptagen hela dagen att jag helt glömt bort att berätta att vi köpt en vagn som levererats!
Eftersom att jag är så vansinnigt grym på att fynda har vi nu en sprillans ny vagn som levererades fram till dörren och priset gick på drygt 2000 kronor för frakt och allt!

Den är importerad från USA så den har inget av de "kända" märkerna som vi svennar är bekanta med utan heter kort och gott "Baby Stroller". Det är en kombivagn vilket innebär att man kan göra om den till både ligg och sittvagn när bebis blir lite större, dessutom ingick regnskydd och skötväska. Snacka fynd!
Enda kruxet är att den INTE går in i hissen, så om det verkligen kniper får man vika ihop den eller som vi ska, ha den stående nere i ett förvaringsrum där alla pensionärer har sina diverse rullatorer på bottenvåningen, sedan kan man bara lyfta ur liggdelen och bära upp bebben även om den sover sött.
Åh, fy fan vad underbart det är att göra såna här kap!

image101

Men trots barnvagnsklippet så har vi fan bränt pengar idag vill jag lova... Vi har inhandlat min nya, sprillans glänsande laptop och en ROSA mus till det, en router så att båda datorerna kan vara inkopplade till Internet, en ny plattskärm till Mikaels dator (och ny mus och blinkande, flashigt tagentbord) OCH en ny DVD.
Givetvis var det inte jag som stod för kalaset eftersom jag är väldigt arbetslös.

Nu ska jag fortsätta utforska min nya dator men först vill jag bara hälsa att DET ÄR KLART att jag läser alla kommentarer och kikar på länkar som ni skickar! Och Linnea, jag hade också A+ som blodgrupp.  

MVC-besök med mera

Nu har vi precis kommit hem från stan och barnmorskan och min söta barnmorska har slutat! Blev uppropade av en ung tjej istället för vår snälla saft-och-bull-tant. Det visade sig att hon flyttat till Kungsbacka så från och med nu är det tjejen som ska ta hand om mig och bebisövervakningen.
Är fortfarande lite sura över att vi blev av med snälla tanten, men, men den nya får duga.

Fick tillbaka alla mina provsvar från förra gången, hade originellt nog blodgrupp A och inga otäcka sjukdomar som HIV och Syfilis- tack och lov.
Sedan kollade hon blodtrycket (som blivit bättre! Jippie!) och så fick jag väga mig, på något underligt vis har jag gått NER ett kilo sedan i februari istället för upp så nu hoppas jag faktiskt att jag kan lägga på mig lite (nya barnmorskan tittade misstänksamt på mig precis som om hon misstänkte bantning eller liknande och jag har inte bantat en dag i mitt liv, har inga planer på att börja som gravid heller).
Sedan, bäst av allt, fick vi lyssna på bebisens hjärtljud med en doppler, jösses vad det tickade på så fint så! 150 slag/minuten slog bebisens hjärta vilket enligt skrocken tyder på en flicka precis som vi trott. Eller också har den bara dålig kondition och därför hög puls precis som sin mor, hehe.
Galet skönt att det lät bra i alla fall.

Sedan tog vi en sväng i stan, åt på Burger King och sedan handlade vi en massa prylar på Clas Ohlson inför datorköpet i morgon och sedan var jag fanimej inne på HM och köpte mig en mammakjol- äntligen har jag en kjol som passar! Jihoo!

Bjuder här på en bild på nya kjolen och min solbrända kropp!
449489-100




Busring.se

Vecka 21

PREGNANT-NEWS OF THE WEEK:
Vissa kvinnor får halsbränna vid det här stadiet. Det kan kännas som en brännande känsla i bröstet och du kan även få sura uppstötningar. Det finns receptfria läkemedel som neutraliserar magsyran, t ex Gaviscon. Blir det extra besvärligt kan din läkare skriva ut medicin. Kanske kan du svettas ovanligt mycket och det beror helt enkelt på de extra kilon som du nu bär runt på. Omkring denna vecka känner du livmodern strax under naveln.

Ditt barn är ca 16cm långt mellan huvud och stjärt och väger omkring 420g. Det kan röra sig fritt i fostervätskan och kan sparka både långt upp i magen och ända nere vid blygdbenet.

Nu är matsmältningsapparaten tillräckligt utvecklad för att kunna tillgodogöra sig vatten ur det fostervatten som barnet sväljer. I början av graviditeten är det moderkakan som producerar fostervatten men när njurarna fungerar ungefär i fjärde månaden, tar de över produktionen. Njurarna tar även hand om en del avfallsprodukter i barnets blod och tillverkar urin av dem. Men det finns inte mycket urin i fostervattnet utan det mesta av avfallsprodukterna som bildas, transporteras bort via moderkakan och ut i ditt blodomlopp. Det är dina egna njurar som tar hand om det mesta av renandet efter barnet.

Sinnesorganen som barnet ska använda för att lära känna världen utvecklas nu raskt. Smaklökarna på tungan är färdiga. Hjärnans och nervtrådarnas utveckling har kommit så långt att barnet ska ha fått känsel. Vid ett ultraljud skulle du nu kunna fånga en bild, där barnet suger på tummen eller smeker sitt ansikte.


449489-99


Halvtid!

Idag mina kära vänner har jag avverkat exakt 50% av min graviditet!
Nu får vi hoppas att andra halvan vill springa iväg med ljusets hastighet så att vi får ut bebben någon gång!

Dags för frukost och sedan ska vi iväg, men jag återkommer senare idag!

449489-98


Ett väldigt meningslöst inlägg

Nu har jag tagit en långpromenad igen, härligt väder men höll dock på att blåsa bort- så jag hoppade över idén att köpa en mjukglass på torget. Får se till att släpa med Mikael ut om det blir glassväder i helgen istället, det känns så puttinuttigt att sitta med herrn sin och äta glass.
Sedan har jag spelat i någon timme, jag har börjar oroa mig lite för att det kanske inte är bra för bebisen med alla stresshormoner som jag slungar vidare medan jag slår ihjäl spindlar och troll i den virtuella datorvärlden, för väldigt ofta sitter jag faktiskt med hjärtklappning och vrålar här i datorstolen för att det är så spännande.
Hur som helst så verkar inte bebisen bli sur i alla fall för den har sparkat på så glatt så hela dagen (fast det kanske är protester?).

Snart dags för middag, har inte riktigt listat ut vad jag ska laga än men det blir i alla fall något med lövbiff, antingen en pastasås med lövbiff eller också steker jag den bara och gör grattäng till. Eller potatiskroketter om man vill vara extra lat.

Har fått ännu fler frågor i bloggen vilket är skoj!
- Ja, jag läser andras bloggar men mest folk jag känner faktiskt, eller andra gravida (snacka om insnöad). Läste bloggar som Blondinbellas tidigare tills jag insåg att hon faktiskt får betalt för att jag sitter där och retar mig på hennes vansinniga inlägg. Men har ni något tips är det bara att hojta!
- Kollade upp den där sidan med kläder som du Stina tipsade om och du har rätt! Helt sjukt ljuvliga klänningar!
- Det var någon som ville att jag skulle lägga upp bilder på familjen och om sanningen ska fram så har jag knappt en enda, förutom på lillasyster som jag helst inte vill lägga ut bilder på för ofta med tanke på alla onda nätpedofiler. Men jag vet att det finns bilder på tösa i något inlägg från mars-månad!

Detta blir nog sista inlägget för dagen så ha det så bra tills vidare!

Parfym.se

Why god why?

Jag blev riktigt varm i kläderna nu efter att ha kikat runt på söta klänningar och gjorde då tabben att klicka in mig på diverse sko-hemsidor...
Det här med att inte kunna ha höga klackar är tjugo gånger värre än att inte få dricka eller röka eller ens ta en ljuvlig snus, jag känner mig helt naken utan mina klackar. Först hittade jag inget fint alls, exempelvis hade Din Sko ett skittrist sortiment men sedan var jag dum nog att titta på Scorett också...
Men jag tänkte ändå bjuda på en ljuvlig (men dyr) skatt som jag hittade för er andra skogalna kvinnor som inte behöver bry er om tunga magar och bäckenuppluckringar såhär till sommaren...

Är hon inte ljuvlig så säg?

449489-97



Förresten så har jag fått tips om hur jag kan tjäna lite pengar på bloggen, och man vore ju dum om man inte nappar. Så ni andra gravida och föräldrar eller bara barnsugna kan ju klicka på rutan här under och bli medlem på minbebis.com, jäkligt mysig sida och det säger jag inte bara för att jag tjänar pengar på det:D

Affiliator Affiliateprogram

På begäran!

Fick förfrågan att ge lite förslag på söta vårklänningar av en läsare och sånt är ju skitskoj så det nappade jag givetvis på. Jag blandade lite, både klänningar som jag själv suktar efter och faktiskt KAN ha på mig trots växande bebismage och lite andra varianter som inte fungerar alls men som jag inte hade tackat nej till i ogravida tider så att säga.

Dem fyra översta kommer från HM och de fyra understa från Ellos, glassigare än så blir det tyvärr icke!
Övre raden från vänster:
Småblommig klänning HM 149:- (Ska inhandlas!).
Gul tubklänning HM 298:-
Grå skjortklänning HM 298:-
Rosa tubklänning HM 129:-

Undre raden från vänster:
Vit klänning Ellos 299 :-
Orangerutig klänning Ellos 299:-
Lila klänning Ellos 179:-
Orangeblommig klänning Ellos 299:-

449489-96


Ni är så söta!!

De senaste dagarna har jag blivit helt bombaderad av galet gulliga och snälla kommentarer både på bloggen och på andra sidor- nu får ni lägga av! Jag är redan ganska egenkär och om det fortsätter med sånt här så kommer ju jag bli helt vidrig av storhetsvansinne.
Jag går redan omkring och känner mig belåten och självgod bara för att jag har bebismagen framför mig som ett gyllene ägg, bara magens existens känns som ett stort smaskigt lyckopiller. Äh, eller vem försöker jag lura? Jag lapar i mig alla snälla kommentarer som en katt, jag kan aldrig få nog av dem!

Ska svara på lite frågor ni ställt också ja...
- Besökarantalet på bloggen varierar från dag till dag men det brukar åtminstone vara 50 unika besökare varje dag (något som ger mig dåligt samvete när jag inte uppdaterat.
- Nej, jag tjänar ingenting på bloggen, den är endast till för min egen njutning.
- Jag och Mikael är uppväxta i samma bonnhåla och gick i samma skola genom hela grundskolan, till och med i samma klass i nian. Vi växlade dock inte ett ord på den tiden och var inte alls speciellt imponerade av varandra (om ni hade fått sett ett kort på mig under skolfotograferingen i sexan hade ni förstått varför jag inte klandrar honom...).
Men tack vare att jag varit nära vän med hans tvillingbror Mathias i många år så träffades vi även som "vuxna" och drack några pilsner ihop och sedan dröjde det inte lång tid förrän love was in the air. Sedan höll vi på med en tröttsam katt-och-råtta-lek i några månader innan vi blev ett par och resten av historien vet ni ju.
Vi blev sambos efter två månader och blivande föräldrar efter sju, så man kan tycka att det gick undan- men när det är rätt så vet man bara... Ingen har någonsin gjort mig så lycklig.

På tal om lycklig så tänkte jag belöna er med någon rolig bild eftersom att ni lämnar så söta kommentarer som sagt, och valet blev väldigt enkelt. Om ni och jag är det minsta lika kommer ni också fnissa hysteriskt till detta- en tiger som ammar kultingar iförda tigerdräkter. Människan som kom på det måste varit ett geni.

449489-94


Ursäkta, men en lista är på sin plats!

Man kan fortfarande inte redigera texten i bloggen så det får se ut såhär för tillfället, även om det gör mig aningen nervös.

HAR DU..
Folköl i kylen: Ja (det är väldigt sällan kylen är tom på folkis här...).
Något husdjur: Tre galna vovvsar hos mor resp. far.
Någon favoriträtt: Grillat kött, och blodigt ska det vara! (Drägglar ner på golvet...).
Någon Flick/pojkvän: Ja.
Puder på dig: Nej, jag är för arbetslös för att orka bry mig.
Några framtidsplaner: Det enda jag fokuserar på nu är att bli mamma.
Någon sjukdom: Skulle vara magkatarr då.
Gymkort: Nej, har inget, har aldrig haft och kommer förhoppningsvis aldrig skaffa något.
Några kärleksproblem: Nej.
En homosexuell kompis: Nej, ingen nära vän i alla fall.
Någon favoritlåt: Nej.
Om ja, vilken? Som sagt.
Duschat idag: Nej, men jag duschade igårkväll.
Någon kompis som snarkar: Nej, men Mikael brukar snarka rätt bra efter några öl.
Någon vän som spelar i ett band: Nej.
Några MVG? Ja, ett som jag är ruggigt stolt över i Marknadsföring.
Någon som förstår dig: Det är tveksamt, men bebisen i magen är rätt medgörlig än:).
Tuff kompis som kan försvara dig: Ja, alla mina kompisar är grymt tuffa.
Något beroende: Eftersom att jag numera inte är slav under nikotinet så nej... Gud så stolt jag känner mig.
Fikat idag: Nej.
Något favoritmärke: Nej, jag är lite av en märkesprotestant- den märkesfixerade livsstilen äcklar mig.
Nagellack: Ja, alltid.
Någon vän som bor i ett annat land?: Ja, Elena som bor i Bolivia för tillfället.

VEM..

Avskyr du?: Alldeles för många, men inte alls lika många som när jag är ogravid och inte lika blödig.
Hånar du? Alldeles för många där med.
Delar du mest minnen med?: Tina och Veronika- 19 år tillsammans nu.
Längtar du mest efter?: Min söta lillasyster som jag inte träffat på evigheter.
Gosar du med: Mikael, bebisen och alla våra bebiskläder.
Lagar mat?: Jag.
Diskar?: Vi har diskmaskin.
Städar ditt rum?: Mikael städar faktiskt oftare än mig.

VILKEN..

Tidning läser du?: Diverse gravid och mamma-tidningar.
Buss åker du oftast?: 95 till Frölunda torg.
Frisyr har du?: Nu sedan jag klippte mig kan man ana en viss frisyr faktiskt, frågan är vilken.
Dag fyller du år?: 6 oktober.
Årstid?: Sommar.
Stad är du uppväxt i?: Frillesås (om man nu kan med att kalla det stad...).

VAD..

Gör du nu?: Samlar kraft för att resa mig och göra ordning frukost.
Gör dig till en bra människa?: Att jag är så vansinnigt, överdrivet snäll. Dumt för min egen del- men ingen kan komma och säga att det inte gynnar andra.
Gör dig till en dålig människa?: Det skulle väl vara avundsjuka i så fall.
Vill du arbeta med?: Det vet jag inte än, och tanken ger mig lite panik.
Är roligast nu?: Bebisen, förstås.
Har du på dig nu?: Min morgonrock och ett par strumpor.
Äger du för skor?: En hel garderob full av ljuvliga tingestar, mina käraste av ägodelar...
Har du för storlek?: Skostorlek 38.
Läser du för bok?: "Tre svarta kjolar- kvinnans sätt att överleva".

RANDOM

Kallt ute?: Förmodligen.
Idrottar du?: Nej, om man inte räknar promenader som en idrott.
Elitnivå?: Nej, om man inte räknar promenader som elitnivå.
Sista du åt?: Hamburgare och pommes i går till middag.
Har du en gitarr?: Nej.
Vilket land vill du helst besöka?: USA.
Tycker du om dataspelvåld?: Att det är löjligt att tro att våldsamma barn är våldsamma på grund av ett datorspel.
Mario eller sonic?: Mario.
Har du bra hörsel?: Ja.
Tittar du mycket på tv?: Ja.
När spydde du senast?: På bussen efter Josephines bröllop för lite mer än ett år sen.
Varför?: För att det var öppen bar!:)
Bästa jeansmärket: Ingen aning, har aldrig burit ett par märkesjeans.
Designkläder elr H&M?: Det beror på om jag måste betala eller inte.
Senast spelade dataspel?: World of Warcraft.
Har du någon pearcing?: Nu har jag bara i öronen, både navel och tungpiercingen är utplockade.
Har du någon tatuering?: Ja, på magen.
Är du rik?: Hehe, nej.
Har du bra betyg?: Hade hyfsade betyg.
Vad har du för mattebetyg?: Jag fick icke godkänt i två kurser av två möjliga.

Den lyckligaste flickan i världen

Wei! I dag vaknade jag för första gången av att det var ett jävla liv i magen. Rullade över på rygg och då blev det verkligen livat (misstänker att bebis tyckte att det var trångt eftersom jag inte varit uppe och kissat på hela natten och blåsan därmed nog var rätt stor).
Först så kändes det som om pyret vänt på sig för jag kände tydliga kickar precis vid sidan av naveln, "duktig bebis" tänkte jag eftersom jag trodde att den lagt sig med huvudet neråt som lydiga bebisar ska men som den inte hade gjort på ultraljudet. Men sedan började det sprätta längst ner i livmodern också så nu är jag förvirrad- antingen boxades eller skallade bebisen mig så hårt att det kändes på utsidan eller också voltar den runt som en tok därinne och undersöker omgivningen.

Hur som helst så var det helt underbart att få känna på säkert över tjugo små sparkar som tydligt kändes på utsidan, det har ju varit lite snålt med det hittills. Synd att den aldrig kan kicka sådär galet när Mikael är i närheten, han har bara känt en spark än så länge förutom något litet fladder som han inte visste "om det var bebisen eller pulsen". I morgon ska vi ju vara lediga båda två innan besöket hos barnmorskan så jag hoppas att bebis är lika vild i morgon när jag vaknar.

På lördag ska vi iväg och köpa en laptop. Jag tycker att det är lite pinsamt eftersom att den är till mig och det är Mikael som betalar, jag är inte alls bekväm med att ta emot saker- SPECIELLT INTE svindyra saker. Så jag försöker intala mig att han köper den endast för egen vinning (så att vi kan spela ihop och för att han ska få ha sin dator i fred) även om jag vet att det inte stämmer.
Hur som helst ska det bli grymt härligt med två datorer, då lovar jag att inte slarva med bloggen på helgerna, hehe.


449489-93


Åh Frillesås!

Idag såg jag att Linnea hade lagt upp en massa bilder i sin bilddagbok från stranden i Frillesås- och nu längtar jag helt galet!
Jag tror faktiskt inte att någon som växt upp vid havet kan känna sig helt hemma någonstans där man inte blir väckt på morgonen av förbannade fiskmåsar. Och jag borde inte ha någon rätt att klaga eftersom att jag ändå bor på Västkusten och "bara" har en dryg mil till havet härifrån i Frölunda.

Har varit ute och gått i kanonvädret idag, det enda som förstörde promenaden en aning var min MP3 som slutade fungera sådär mystiskt som den gör ibland. Det var hur skönt som helst men det går faktiskt inte att komma ifrån att det inte är samma sak med vår i stan som på landet.
Jag behöver lite sandstrand och tånglukt eller åtminstone lite körsbärsträd för att det ska kännas äkta. Så en tripp ner till Frillesås inom kort känns nästintill livsviktigt, det kommer liksom alltid att vara HEMMA trots att jag är väldigt glad att jag slipper inavelsbönderna och skvallerkärringarna under vinterhalvåret (eller, det är såklart skönt att slippa de aspekterna året runt men det bleknar så snabbt i jämförelse med miljön- tro det eller ej).
En sak är säker, Frillesås i Hallands är Sveriges härligaste sommarställe.


449489-92


Magen vecka 20

Såhär ser alltså magen ut nu, naveln kommer nog inte klara av trycket i många veckor till innan den ploppar ut. Åh, jag älskar min bäsemage!


449489-91


Är det ingen som vill sticka till oss?:(

Har insett att hittills har ingen snäll släkting erbjudit sig att sticka några näpna bebissaker till vår lille/lilla i magen. Jo, farmor pratade om att någon Mary som jag på något sätt är släkt med på något avlägset, invecklat vis sagt att hon ska sticka något till bebben när farmor berättade att den är på väg.
Väldigt snällt helt klart eftersom jag såvitt jag vet aldrig träffat den här Mary, men tydligen röker hon som en borsbindare och en sak är säker- hur sött ett plagg än är kommer det inte i närheten av vårt pyre ifall det är inrökt.

Funderar på om jag skulle tvinga mamma att sticka något eftersom att det nästan är hennes plikt som blivande mormor, första barnbarnet och allt. Tyvärr är mamma förmodligen tillräckligt skärrad över hela grejen att hon ska bli MORMOR att det skulle bli dödsstöten att tvinga henne att sitta som en gammal tant och fippla med stickorna.
Så det enklaste är egentligen att göra det själv, jag är faktiskt riktigt grym på att sticka- i högstadiet stickade jag en mössa som blev 1,20 meter lång. Problemet är bara att jag inte förstår hur man ska byta rad, eller garnnystan heller för den delen, den biten skötte våran slöjdlärare åt mig.
I går såg jag ett mönster till en gosekatt som man kunde sy i en tidning vilket skulle vara ett stort jävla skämt, jag är förmodligen sämst i världen på att sy och med tanke på mitt temperament som gravid så är det inget smart drag.

Kan förresten passa på att berätta att jag precis grät som ett barn för att min köttfärs blev förstörd. Det blir köttbullar till middag idag och köttfärsen var nästan helt tinad så jag skulle bara ställa in den någon minut i micron, råkade dock trycka på fel knapp så när jag öppnade luckan var mitt halva kilo köttfärs helt kokt och totalt omöjligt att forma till bullar.
Hemska, onda jävla värld... (Fick tinat ny köttfärs som tack och lov klarade sig i alla fall).


449489-90


My lovely baby-bump

Idag har jag roat/plågat mig med att prova mina sommarkläder för att se om det finns NÅGOT som kommer passa de kommande månaderna.
De flesta klänningarna fungerar, men överlag ser det ut som om det inte bli någon större variation i klädväg sommaren 2008. Allra mest skrattretande såg en såkallad catsuit med korta ben (väldigt tight linne med skrev så att säga) ut som faktiskt var riktigt gullig förra sommaren, nu såg jag mest ut som en jättebebis.
Dessutom kan jag inte ha något med halterneckringning för tuttarna får verkligen inte plats längre. Men som ni ser på bilden nedan så får jag söka tröst i stretchiga, sladdriga material. Bebismagen är trots allt värd att visas upp.

449489-89


Mina nätbeundrare...

Här har ni ett exempel på ett av alla drägg som skriver till mig på MSN dagligen trots att jag aldrig någonsin svarar.
Man blir så trött, så trött... Allra tröttast är jag på mig själv som fortfarande inte förstår hur man blockerar någon som man inte har på listan.

449489-88


Money, money, money- always funny...

Gud vilken trist summa jag fick tillbaka på skatten i år då, förra året blev det ett ganska trevligt tillskott men i år var det inte mkt att hurra för, men mn får ju veta sin årsinkomst så jag har kunnat beräkna min kommande mammapenning.
Än så länge vet vi inte alls hur vi ska göra med föräldraledigheten men med tanke på att jag knappast lär ha något fast jobb då med tanke på att jag inte har det nu så blir det väl så att jag tar ut mestadels av tiden, fast några månader måste Mikael ta, oavsett hur fattiga vi kanske blir de månaderna- pengar känns liksom inte speciellt relevant när det vägs upp emot att missa en massa tid med vår lille tös/grabb.
Hur som helst så räknade jag i alla fall ut att jag kan vara hemma ett helt år och få ut dryga 7000 i månaden så det var en VÄLDIGT god nyhet, fördelen med att inte ha tjänat multum tidigare är att de där 80 procenten av ens inkomst inte blir så annorlunda mot vad man är van vid. Och jämför man 7000 med min nya a-kassa så är det ju hur glassigt som helst.

På fredag är det dags för besök två hos barnmorskan- äntligen får man väl säga eftersom att det var flera månader sedan jag var där sist.
Då ska jag få reda på resultaten av alla blodprov hon tog på mig sist, det ska bli spännande att få veta vilken blodgrupp jag tillhör för jag har inte den blekaste. Dessutom känns det som om MVC borde ha hört av sig om det hade visat sig att jag fått positivt resultat på alla läskiga HIV och syfilistester och så, så jag utgår från att jag är frisk och kry.
Sedan ska hon kika på mitt blodvärde och så igen, och jag hoppas för guds skull att jag inte har järnbrist för då blir det att äta järntabletter som tydligen proppar igen tarmen som en kork, och det är tillräckligt tillproppat redan!
Bäst av allt blir såklart att lyssna på hjärtljuden, det är enda anledningen till att både jag och Mikael ska dit, för vi har aldrig lyssnat av dem med doppler förut.
En del säger att man få ledtrådar från hjärtljuden som ska kunna avgöra könet, pojkar brukar ha låga hjärtljud och flickor höga. Jag är dock väldigt skeptisk till det där så jag blir nöjd så länge det tickar på, vilket det bör göra med tanke på hur vild bebis varit de senaste dagarna.

Jävligt nice väder idag, så jag antar att jag måste passa på att släpa ut mitt bleka arsle i solen. Önskar att bebisen kunde gå promenader med mig i barnvagnen istället, DET hade varit den perfekta promenaden.


Affiliator Affiliateprogram

Finfin helg

Såja nu är det måndag än en gång, och jag är hemkommen från arbetsförmedlingen precis. Man skulle nästan kunna tro att jag har ett hemligt kärleksförhållande med någon utav handläggarna med tanke på hur ofta jag ränner där- men icke, det är bara Fredrik Reinfeldt och hans rövhåll till anhängare som tycker att det är nödvändigt att jag liksom flyttar in på arbetsförmedlingen, jag får ju faktiskt den HISKELIGA summan av drygt 4000 i månaden som jag själv beskattat när jag jobbade och det går ju inte an.
Pratade med en snäll tant i dag och om jag har tur så kanske jag slipper spendera två dagar i veckan där på diverse fåniga jobb-sökarkurser eftersom att jag faktiskt ska föda om lite mer än fyra månader. Tack!

I lördags var Mathias här en sväng och dessutom fick vi ett ny tillskott i form av IKEA´s bokhylla Billy. ÄNTLIGEN har jag någonstans att stoppa undan alla mina pocketböcker som jag fram till nu placerat strategiskt på olika platser i lägenheten i små högar.
På kvällen var det filmhyrning i vanlig ordning, vi lyckades faktiskt hyra tre BRA filmer för första gången i världshistorien. Kan verkligen rekommendera "Room 1408" med John Cusack och Samuel L Jackson, den är baserad på någonting av Stephen King och det brukar ju bli jävligt lyckat- så även denna gången.

Igår var jag i stan och träffade Tina och Veronika, efter lite velande så hamnade vi på ett ställe i Linné som serverade brunch- mitt livs första faktiskt, trodde inte ens att det existerade i Sverige och i så fall hade jag trott att det endast var på snobbiga ställen i Stockholm.
Det var i alla fall en salig blandning av mat och man fick äta hur mycket man ville (för en rätt rejäl summa, men ändå). Det är populärt hos en gravid kvinna vill jag lova.
Hittills har jag bara gått upp ett kilo under graviditeten men jag tror att det kommer att börja öka i rask takt nu för den senaste veckan har jag varit konstant hungrig och haft galna ost-cravings.
Hur som helst så hade vi det jättemysigt och vädret var så fint att vi satt på uteserveringen och gottade oss. Något som är lite trist med att vara gravid och dessutom arbetslös är att jag har ett enda samtalsämne som jag finner intressant, och det är förstås bebisen. Det händer liksom inte mkt annat i mitt liv just nu och OM det gör det så har jag inte tid att släppa tankarna på bebisen i alla fall, så jag misstänker att jag bara blir tråkigare och tråkigare att umgås med- och det lär knappast bli någon skillnad när bebben väl ploppar ut, hehe.
Hur som helst är jag vansinnigt lycklig i min babybubbla.

Suck och stön...

Idag har jag faktiskt varit vansinnigt duktig och städat som en tok- dock på fel sätt.
Det är alltid samma visa, man är så himla entusiastisk i början av städningen att man ska överdriva allt så jävligt, så jag gav mig på jätteprojektet att gå igenom alla papper, tidningar och mystiska kuvert som legat i ett stort berg under bordsskivan på vårt soffbord. Det tog tid. Sedan fick jag för mig att bli någon slags dammdrottning och damma varenda litet utrymme inkl. vissa lister i vardagsrummet. Det tog också tid. Så när jag äntligen dammsugit och gick vidare till köket var jag helt död. Den gravida kroppen sa ifrån och jag var tvungen att ta TRE pauser från att diska en stackars tratt för annars hade jag tuppat av framför slasken.

Så nu sitter man här i en glänsande rent vardagsrum och resten av lägenheten ser ut som fan, ja eller åtminstone inte glänsande. Fast i för sig kan det vara en god idé att vänta med att dammsuga och ha sig i kök och hall eftersom vi ska laga middag ikväll+ att Mikael alltid lyckas dra med sig en skrämmande samling grus och ludd från sina arbetskläder... (för att inte tala om arbetsskorna när det varit dåligt väder...).

Förresten har två liter Loka Apelsin spårlöst försvunnit från vår kyl. Jag stod och stirrade upp och ner bland hyllorna skitlänge för jag trodde att det kanske var någon yrselhallucination- men icke. Jag kollade till och med i frysen och den är fan inte kvar.
Synd eftersom det är min "partydricka" nu när alkoholen inte finns med i bilden och det är helg och allt. Kan trösta mig med att jag har en till mkt godare flaska med "Päron och citronmeliss".
Nej, nu ska det fortsätta spelas World of Warcraft. Jag har faktiskt blivit riktigt skicklig- vet inte om det ska ses som något positivt eller bara pinsamt...

Vecka 20

PREGNANT-NEWS OF THE WEEK:

Vecka 20
Ungefär vid den här tiden är det dags för ett nytt besök hos MVC. Modern märker att barnet rör sig alltmer och det går ibland att se dess rörelser. Livmodern växer alltmer och skjuter fram magen. Det kan hända att naveln börjar puta ut, i sådant fall kommer den att göra det tills förlossningen. Bröstkorgen växer och det kan vara mycket bekvämt med en justerbar BH.

Ditt barn är 14-16cm långt från huvud till stjärt och väger ca 350g. Barnet är fortfarande mycket litet men växer snabbt och är nu halvvägs. Nu följer en kritisk fas i utvecklingen av sinnesorganen - hörsel, syn, känsel, smak och lukt. Äntligen kan barnet höra och känna igen din röst. De olika sinnesorganens nervceller utvecklas nu i sina specifika delar av hjärnan. Nybildande av nervceller har trappats ned något, och koncentreras istället till utveckling av komplicerade förbindelser mellan nervceller som krävs för funktioner som minne och tänkande. Bär du på en flicka finns det redan omkring två miljoner ägganlag i äggstockarna. Barnet kan nu njuta av att sträcka ordentligt på armar och ben, eftersom nervsystem och muskler har utvecklats tillräckligt för att det ska vara möjligt.

449489-87



Min Bebis

Babyhängmatta

En sån här vill jag har till snutte-bäsen när den tittar ut!:)

Babyhängmatta


Åh vilken gött väder!

Nu har jag och bebisen varit ute på en lååång promenad i solen och det var sinnessjukt nog ganska varmt- till och med JAG kan erkänna att jag tyckte att det kändes vårigt och härligt ute.
Bäst just nu är helt klart Losec Mups som jag äter mot magkatarren, innan har jag fått skitont i magen så fort jag gått en längre bit nu som gravid men vips så är det borta! Fy fan vad härligt att slippa ligga och vrida sig som en ål i sängen varje kväll för att man har så förbannat ont. Tänk vad mycket djävulskap jag hade kunnat bespara mig om jag känt till dessa ljuvliga tabletter tidigare.

Helgen är som vanligt inte planerad direkt, men jag ska luncha med Tina och Veronika på söndag i stan. "Luncha", ett ord som jag egentligen avskyr, det låter som om man har näsan i vädret och försöker vara lillgammal på något sätt. När man är fyrtio är det okej att använda ordet luncha men innan dess låter det lika tragiskt som att kalla sina tjejkompisar för "väninnor" eller att kindpussas. Kindpussar borde undantagslöst bara få användas av bögar på teve eller plastikopererade damer. Det känns som att jag ska spy varje gång jag ser ett gäng sextonåringar överösa varandra med tuggummidoftande kindpussar i sina seglarjackor från Fred Perry.
(Måste dock erkänna att jag verkligen gillar dem där jackorna...).
Öh just det ja, Mathias kommer kanske hit och hälsar på en stund i helgen också, det kan ju vara trevligt att terrorisera honom med mitt babbel eftersom att det var så galet längesen- inte så konstigt eftersom att han flyttat från stan och dessutom fått sin lille Vincent.

Nej, nu ska jag kila för jag är vansinnigt hungrig.

Magen vecka 19

Ja som ni ser så rör det sig framåt- kanske inte i en rasande takt men är jag faktiskt rätt glad för, det gör tillräckligt ont när det stramar i ligamenten (ledband i magen som håller uppe nya tunga livmodern). Naveln håller dessutom REDAN på att ploppa ut(!)

Magen vecka 19


Hallå? Bebis?

Ja nu börjar jag noja mig igen, i förrgår var det som sagt en jävla aktivitet i magen, det var sprattel hela dagen och även de omtalade utanpå-sparkarna men sedan dess har det varit helt stendött!
Jag ska väl vara glad att jag ens fått känna några rörelser än med tanke på att många får vänta flera veckor men varför ändrar det sig SÅ mycket från dag till dag? Försöker trösta mig med att bebisen antagligen bara lagt sig åt en att annat håll och att den förmodligen sprattlar som tusan ändå trots att jag inte känner något, som på ultraljudet, då såg vi ju att den boxades och var helt vild men jag kände inte minsta kurret.
Hade velat ringa min barnmorska Tiina och beklaga mig, men jag VET ju att det är fullt normalt att inte känna bebis hela tiden såhär tidigt och att jag ska vara glad att jag ens fått chansen att göra det redan.

Man slutar liksom aldrig oroa sig, det blir alltid något nytt på listan. De första tolv veckorna var jag livrädd varje gång jag drog ner byxorna för att där skulle vara blod, och när vi hade klarat oss såpass länge så är man istället rädd för att det ska vara något fel på fostret på stora rutin ultraljudet och nu när vi sett att allt ser bra ut så kan jag ändå inte slappna av utan oroa mig för att min moderkaka ska sluta fungera och att bebis inte får någon näring, att fostervattnet ska gå plötsligt eller för plötslig spädbarnsdöd i magen.
Att man ska få missfall efter vecka 12 om man har sett att fostrets hjärta slår är inte mer än 1%, ändå är jag övertygad om att man givetvis inte är ett av de 99 fallen då det går bra.
Längtar till nästa vecka då det är dags att kolla bebisens hjärtljud+ mina blodvärden, då kanske jag får ett par dagars sinnesro i alla fall.

I går fick jag ett brev från Arbetsförmedlingen, nu vill idioterna få med mig i en jävla ungdomsaktivitet. Jag har ju inte bättre för mig direkt men saken är att först ska man springa dit typ två dagar i veckan på fåniga "jobbsökarkurser" och liknande i TRE månader och sedan kan dem skicka ut en på praktik (jobb utan lön för er som inte vet), problemet är bara att om lite mer än fyra månader så ligger jag förmodligen och föder.
Inte speciellt attraktivt på arbetsmarknaden.

Dagens

Dagens humör: Ovanligt pigg.
Dagens mående: Fin hittills, inga otäcka graviditetskänningar TROTS promenad.
Dagens frisyr: Hästsvans.
Dagens klädsel: Har krupit i mina myskläder igen, för ovanlighetens skull...
Dagens planer: Laga lasagne till min karl.
Dagens materiella vill ha: En ny vårjacka, lutar väl åt en parkas eftersom magen förhoppningsvis ska få plats hela sommaren (ja, jag utgår från att man behöver jacka även då...).
Dagens längtan: Tinis.
Dagens fundering: Vad jag egentligen tycker är gulligast, en liten bebis eller en liten valp?
Dagens beroende: Cheddarost.
Dagens tråkigaste: Skulle nog vara mitt hår.
Dagens tidning: Köpte en Amelia "Babyspecial"-tidning precis i affären.
Dagens låt: "Milkshake" med Kelis.
Dagens Tid: 12.53
Dagens Gör : Skriver blogg...
Dagens borde göra : Dammsuga, igen. Det är fan inte klokt.
Dagens har gjort: Ätit frukost, pratat med Tina, duschat och gått en promenad till Ica Blomman.
Dagens tankar : Oj, det är för många.

Nej, ingen korv...

Vill bara svara på en festlig kommentar angående om jag stod på stan och sålde korv igår...
Nej, det gjorde jag inte. Ingen korv, inget torg.
Hehe, jag säger då det.

Första sparken för pappa!

Jodå, jomenvisst! Igår var bebisen så duktig att den fick in ett par rejäla kickar för första gången TROTS att moderkakan ligger i vägen. Är ingen moderkaksexpert men jag misstänker att bebben lyckades sparka vid sidan om.
Inte bara att jag lyckades känna sparken från utsidan- dessutom hann jag väsa till Mikael att känna på magen fort som fan på samma ställe och bebisen var lydig nog att göra om det igen.

Fy fan vad tufft säger jag bara! Jag känner ju att den rör sig hela tiden men aldrig såhär tydligt och jag var beredd på att det skulle dröja flera veckor innan det blev möjligt för Mikael att känna något.
Det är helt galet att den verkligen finns där inne och lever djävul. Numera uppfattar den ju också ljud från utsidan så jag försöker prata med den lite då och då även om jag råkar vara ensam, sedan har jag tvingat Mikael att försöka kommunicera lite med den också så att den verkligen kan känna igen hans röst på utsidan sen, så nu kör han med några slags skrämmande val-ljud till magen (ja, jag menar val som i jättefisken val. Fråga mig inte varför).

För övrigt känner jag mig aldrig riktigt utvilad längre på grund av alla mina skumma drömmar, istället blir man helt matt efter en lång natt av total galenskap. Så är det inte blåsan som tvingar en att vakna så är det bisarra drömmar. Ska jag vara ärlig har hunnit beta av även ett par sjukt perversa drömmar också, så perversa att jag aldrig skulle drömma om att avslöja innehållet för NÅGON.

Pink shoes

449489-84


Bebisträning

Helgen har varit trevlig, i lördags var Mikael iväg på "grabbkväll" så stackars jag spenderade kvällen ensam, men å andra sidan sett var vi i Frölunda och kikade i affärer på dagen för att han hade dåligt samvete.
Jag köpte ett par rosa söta dojor trots att jag är löjligt fattig efter Ullared-trippen- nu ska jag bara vänta tills det blir varmt och torrt ute så att dem kan premiäranvändas.
Kvällen spenderades som sagt ensam för första gången NÅGONSIN faktiskt sedan vi flyttade ihop, vilket är lite skrämmande ändå. Tyckte synd om mig själv med beställde kebabpizza och njöt av att ha datorn för mig själv. Men jag var ändå belåten när Mikael rasade in vid tvåtiden.

Igår var vi och kikade på bebisen Lukas. Sicken snuttis! Numera vill jag kidnappa varenda bebis jag ser och han var inget undantag. Dessutom blev jag övertalad att hålla honom trots att jag inte hållt en nyföding på år och dar. Måste säga att jag gjorde ett förbannat bra jobb, hehe- min famn är som gjord för bebisar. Om inte annat lär dem i alla fall uppskatta mina nya, gravida bröst som är väldigt mycket större än originalet och förmodligen gosvänliga.
När vi varit där oc fikat en stund begav vi oss och storhandlade, vilket var helt sjukt nödvändigt nu när vår affär är stängd och jag måste ta bussen för att köpa minsta lilla grej.
Resten av dagen spenderades i soffan, för omväxlings skull sådär:D

Jösses vad jag längtar tills bebis tittar ut! Snart halvtid nu, det ska firas!

Ett inlägg om ingenting

I dag är det lördag och jag har blivit väckt hundra gånger av Mikael som krupit över på min sida i sängen och flaxat med sina vassa armbågar i sömnen, jag vaknade liksom av att hans armbåga nuddade min stackars näsa så det är ett under att jag vaknat utan blåtiror.
"Min säng är inte stor nog åt oss alla tre"- ett roligt och uttjatat skämt jag brukar köra. Sist när vi åkte hissen här hemma och svärfar var med påpekade han att "Oj man får max åka 3 personer i den här hissen, vi är ju fyra" och jag stirrade dumt omkring mig och förstod ingenting, vilket var pinsamt med tanke på att jag kör samma fåniga ordvitsar hela dagarna. Som när jag och Mikael diskuterar till exempel vad som ska ätas till middag och jag kan säga att vi är två mot en. Haha, fy fan vad kul det är- sitter här och fånler även nu.

I dag ska vi till Frölunda Torg och kika lite när Mikael behagar gå upp, har lite att kika på. Ska försöka att inte frestas att köpa något ljuvligt mammaplagg, men jag har sett ett par jättesöta blusar på HM så det kliar i fingrarna varje gång jag går förbi.
Fast jag borde lägga pengarna på ett par mammabyxor i stället som inte är så groteskt fula som dem jag har, och sedan måste jag faktiskt köpa ett par låga skor- buhu! Lika bra att ta tag i det redan nu, hur jävligt det än känns. Min rygg kommer att tacka mig.

För övrigt så mailade jag över ultraljudsbilderna till min far igår på morgonen, det finns liksom ingen mening med att försöka ge honom instruktioner att gå in på min bilddagbok eller blogg.
Så igår kväll fick jag ett sms. Pappa mobil: "Dom såg bra ut Soffan tack".
Ett sånt långt sms har han nog aldrig skickat förut. Jag är imponerad trots att han stavar som en grottmänniska pratar.
Gamle far, jag säger då det.

Grisiga jävla kvinnomisshandlare!

Måste bara få skriva av mig lite. Idag har jag pratat med en tjej som jag känner lite lätt över internet. Tjejen i fråga har i alla fall nyligen blivit ihop med en kille som flippade ut igår och gav sig på henne, slängde in henne i väggen, tog stryptag med mera och allt detta inför hans tvååriga dotter.
Så nu har jag suttit och försökt övertala henne att inte ens tänka tanken på att förlåta svinet när han kommer krälande i stoftet och är i så himla, himla ledsen över vad som "råkade hända".

Det här gör mig så jävla, jävla upprörd.
Jag är en väldigt snäll människa som har svårt att säga ifrån men jag vet vad jag vill, och jag tar inte en massa skit av någon som står mig nära även om jag är den sista som skulle snäsa åt en otrevlig främling. Jag står för vad jag tycker och har absolut ingen vacklade självkänsla.
MEN, jag har suttit i samma jävla situation som den här bruden och jag hade tyvärr inte vett nog att veta när det var nog.

Jag slängde bort ett par av de bästa åren i mitt liv i ett förhållande som var ett jävla skämt redan från start.
Med det menar jag inte att det var dålig jämt eller att killen i fråga alltid var ett svin, utan att man vet att det är dödsdömt från den sekund som ens EGNA JÄVLA POJKVÄN ger sig på en utan anledning, från den stunden VET man att ingenting någonsin kommer att vara som förut och man kan aldrig mer koppla av i närheten av honom- och det är en jävligt konstig kombination i ett förhållande, att älska någon men samtidigt vara rädd för honom.
Men ändå fattar man det inte, jag fattade det inte trots att jag själv inte anser mig vara mindre intelligent eller svagare än någon annan. Man vet helt enkelt inte hur man reagerar när det väl händer i en relation med någon man älskar, det är väldigt lätt att säga "det där skulle jag aldrig acceptera, sådär svag kommer jag aldrig att bli", men man ska vara jävligt försiktig innan man dömer någon. Jag har sagt samma sak själv om tusen saker, men det gör jag inte längre.

Det värsta med att hålla ihop med en sån här kille är att även om man lyckas ta sig därifrån så blir man ändå aldrig fri.
I början var jag helt inställd på att Mikael skulle slå mig på käften han med om vi tjafsade eller om han var full eller bara grinig. Jag ryckte till så fort han rörde sig hastigt och någon gång på fyllan så försökte jag liksom övertala honom att han skulle slå mig någon gång, så att vi fick det överstökat.
Men det gjorde han aldrig. För de flesta människor är det liksom naturligt att det sista man vill är att skada den man älskar, jag håller fortfarande på att smälta att jag haft turen att träffa en av "de snälla".
Nu börjar jag vänja mig vid tanken på att min pojkvän istället för att slå mig är löjligt och alldeles underbart överbeskyddande, han FÖRSVARAR mig istället för att ge sig på mig, precis som det ska vara.
Men bara för att jag haft turen att nu ha en riktig karl (för det finns fan ingen stake i killar som slår tjejer) så har jag inte glömt hur den andra sorten är, sorten som skallar en eller sätter sig på ens bröstkorg så att man inte kan andas för att man sagt något fel.

Jag föraktar er alla, det är ni killar som är de svaga och pinsamma, ingen annan. Ni är inte ens värda en spottloska!

Fredag

Tar en liten paus från dammsugandet och skriver ett inlägg, trots att det är skittrist nu för det är fortfarande något fel med bloggen så man kan varken ändra texten eller lägga in mer än en bild.

Härromdagen efter ultraljudet åkte jag och Mikael med mamma till Ullared, HERREJÄVLAR vad vi handlade!
Brände 4000 spänn men nu har vi också ett lager med schampoo, tvål, tvättmedel och diskmedel som kommer räcka minst ett ÅR, sen köpte vi en massa käckt till hemmet, Mikael köpte en massa träningskläder och framförallt fick vi inhandlat en massa billiga och grymt käcka bebisprylar:D
För er som vill skåda vilka vackra prylar som inhandlades så har jag fotat en del grejer som finns på min bilddagbok, heter TobiQ där som nick.
Jag blev faktiskt riktigt trött på mig själv att jag handlat en massa bebiskläder på HM och liknande innan för dem hade HUR MKT SOM HELST att köpa i Ullared för en tredjedel av priset. Helst hade vi velat köpa med oss hela affären hem, men vissa grejer som spjälsäng och sånt måste vi vänta med eftersom att det tar sån plats- vi bor ju trots inte på någon slags herrgård med femtioelva sovrum utan vi får vackert trycka ihop oss i ett sovrum med bebben när den kommer.
Däremot kunde vi inte motstå en del saker, förutom kläder köpte vi en massa galet mjuka babyfiltar, ett babygym i tyg och en stor fluffig lammskinnsfäll som bebis ska få ligga och jäsa på sen som en prins eller prinsessa:)
Fick även köpt en tavla med tre ramar för foton där jag har satt in våra bilder från ultraljudet så att det ska vara enkelt att beskåda världens vackraste lill* pojk eller flicka. Den fjärde bilden ska Mikaels föräldrar få så att dem kan titta på sitt kommande barnbarn dem med. Oj vad svårt det var att välja bort en bild som dem skulle få vill jag lova...:D

Helgplanerna är inte många som vanligt, men vi ska nog hälsa på nyfödde lille Lukas på söndag, gud så kul! Fast egentligen är det väldigt påfrestande att umgås med småttingar nu när man längtar som en dåre efter sin egen bebis. Den såg ju FÄRDIG ut på ultraljudet så det är svårt att förstå varför vi måste vänta flera månader till... Faktumet att bebben är knappt 20 centimeter förklarar ju dock en del:)
Lukas ska i alla fall en stentuff svart body med gitarrer på som välkommen-till-världen-present. Vi har också insett att det är nog bäst att köpa något till nyblivna storebrorsan Sebbe också, han är nog rätt trött på att bara bebisen får presenter.

För övrigt kan jag meddela att jag plockat ut min tungpiercing, har varit livrädd för att fastna med den igen efter att jag slet av strängen under tungan.
Det var verkligen på tiden när man tänker på allt äckel som jag haft i munnen sedan jag var femton år, huuu...
Gud så vuxen man börjar bli:)

Vecka 19

PREGNANT-NEWS OF THE WEEK:

Vecka 19
Du har en snabbare ämnesomsättning och en ökad blodmängd i kroppen, det kan ha en positiv inverkan på ditt hår och dina naglar. Hos vissa gravida kvinnor kan de höga östrogenhalterna ibland påverka huden i ansiktet. Fenomenet kallas kloasma och uppträder hos ljushyade som mörka fläckar och mörkhyade som ljusa. När hormonhalterna sjunker bleknar oftast fläckarna. Om du solar kan fläckarna i ansiktet förstärkas. Använd ett bra solskydd.

Det kan snart vara aktuellt med järntillskott, de allra flesta gravida kvinnor behöver järntillskott från och med den 20:e graviditetsveckan. Läs mer om järntillskott.


Barnet är 13-15cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 280g. Det börjar nu få anlag till de permanenta tänderna under de redan klara mjölktänderna. Talg från barnets talgkörtlar blandar sig med hudceller och bildar fosterfett/vernix. Fosterfettet skapar en vattentät barriär som hindrar barnets hud från att bli uppblött i fostervattnet. Nerverna i barnets kropp täcks med myelin, ett fett ämne som isolerar och möjliggör det snabba, friktionsfria utbyte av information som krävs för att en människa ska kunna koordinera och balansera sina rörelser harmoniskt. I tarmkanalen börjar magsafter produceras, de hjälper till att absorbera fostervatten och föra det vidare till njurarna. Där filtreras och renas det för att sedan utsöndras igen till fostervatten.


449489-83


Magen vecka 18

Här får ni en bild på magen för veckan, om ni tycker att den ser hög ut beror det på att jag har på mig världens kanske lägsta trosor...


Vecka 18


Ultraljud vecka 18

Nu har vi precis kommit hem från ultraljudet på Östra (dit vi för övrigt höll på att komma försent till på grund av att bussen för ovanlighetens skull var sjukt sen...)

Men det är oviktigt, totalt jävla oviktigt. Ultraljudet gick utmärkt. Än en gång var jag så nervös att jag bara ville kräkas helt i onödan, för vår bebis är i tipptopp skick, den är helt, helt perfekt!
Däremot hade den en knepig position, istället för att ligga snällt i profil som de flesta bebisar så satt vår upp med huvudet mot mina revben och ansiktet utåt, så vi såg den framifrån nästan hela tiden. Dessutom satt den skräddare med benen hela tiden så det var svårt att spana efter en liten snopp, är idiotsäker på att det var något där men det kan ju bero på att navelsträngen sitter på nästan exakt samma ställe.
Alla mått var EXAKT som de skulle, hjärnan såg precis ut som den skulle och hjärtat slog så fint så. Barnmorskan var rolig och kallade bebisen för Stig-Helmer och sa att vi skulle läxa upp den när den kom ut för att den inte ville lägga sig snällt i profil när den skulle plåtas. Vi fick med oss fyra bilder men det var egentligen bara den första som var rolig, för bebben vägrade visa upp sig när korten skulle tas, den tyckte att det var roligare att boxas.

Jag har moderkakan i framvägg oturligt nog vilket kan innebära att det dröjer innan Mikael får känna på några sparkar, moderkakan blockerar liksom vägen mot magen. Men huvudsaken är att jag känner den, hehe.
Jag har gått exakt 17 fulla veckor och 5 hela dagar som jag trodde, men när hon räknat lite på min menscykel fick hon ändå fram 4 september istället för tredje som vi trott. Det gör ingenting för jag gillar ändå jämna nummer mest:).

Hinner inte berätta mer nu för vi ska strax i väg till Ullared, har inte varit där på år och dag, var nog närmare bestämt 13-14 år sist.
Jag är så galet lycklig, så GALET, GALET lycklig!



Här är en bild på lilla underverket!


Bebbe1


Mannen i mitt liv

Mannen i mitt liv



Från i fredags aka ettårsdagen. Jag är som vanligt inte med på något kort, det är ingen som vill föreviga min nuna- buhu.

Bloggen funkar igen!

Den här gången kan ni faktiskt inte skylla på mig heller, för nu har sidan legat nere typ hela helgen och den är fortfarande lite konstig, men det är bättre än inget i alla fall!

Just hemkommen från Frölunda, har köpt Losec Mups till min förbannade magkatarrsmage och hämtat ut lite Weleda-baby-produkter samt köpt lite färskpotatis som är min nya passion.
Sen har jag suttit i telefonkö en lååång stund för att få pratat med någon på arbetsförmedlingen för att meddela dem att jag inte kan komma på något fånigt gruppmöte i morgon, för då har vi ju tid för vårt efterlängtade ultraljud! Nu har jag räknat ner dagar sedan jag fick lappen med kallelsen någon gång i mitten av februari. Egentligen borde jag vara nervös, dem ska ju trots att undersöka bebbens organ och det KAN ju upptäckas missbildningar, men jag är faktiskt lugn trots allt, med tanke på min svällande mage och allt bebissprattel kan jag inte tänka mig att något kan vara galet.

Vår ettårsdag blev jättemysig! Känns som om jag beskriver allt nu för tiden med ordet "mysig", men med tanke på att aktiviterna är begränsade och jag lever i en fluffig babydimma finns inget bättre ord.
Tyvärr var Mikael tvungen att jobba sent så vi hann inte med bion, eller vi hade hunnit om vi stressat ihjäl oss men det får bli en annan dag i stället. Det blev indisk middag i alla fall och det var mkt gott även om vi var rätt förvirrade av menyn, givetvis fegade vi och tog en köttgryta som såg mild och snäll och inte allt för indisk ut på menyn.
Vi käkade vid Friggagatan och passade givetvis på att hälsa på Mikaels föräldrar innan vi tog en taxi hem, för dem bor nästan vägg i vägg med restaurangen.

I lördags var vi på Wettergrens bokrea där dem sålde ut varende jävla bok för 25 spänn! Så nu har jag massa trevligt att läsa, bland annat fick jag köpt en bok med babynamn och så givetvis "Livsstrategier" av Dr Phil. Jag är ju typ Dr Phils trognaste fan så jag väljer att låtsas som om boken är bra fastän den i själv verket är dödligt tråkig.
Mkt mer har egentligen inte hänt, bortsett från nedräkningen till ultraljudet.
Just det, vi har nästintill bestämt oss för att vi nog ska vänta med att kolla upp könet på bebben, Mikael tog upp det härromdan just precis när jag hade suttit och grubblat över det och det känns faktiskt som om det är värt att väntas på, trots att jag är så dödligt nyfiken. Det är faktiskt väldigt mysigt att spekulera om vad det är som gömmer sig där inne.
Därmed inte sagt att jag inte beordrat Mikael att vi ska stirra oss galna efter en liten snopp på ultraljudet i morgon, hehe.

RSS 2.0