Everyone loves you when you´re dead

Måste ju erkänna två saker:

1) Det är FÖR VARMT. Kanske inte om man bor i ett hus eller en lägenhet med hyfsad temperatur inomhus, eller om man slipper släpa på en svettig bebis överallt eller om man kan parkera sig på en strand med fläktande vind.
Detta gäller dessvärre inte mig. Vår lägenhet är EN JÄVLA BASTU och Moa sover som en kratta på nätterna TROTS att fläkten går på max i sovrummet dygnet runt i princip. Var uppe femtioelva gånger i natt och la henne till rätt i sängen där hon krälar omkring i sömnen, antagligen försöker hon fly från värmen som är OMÖJLIGT att fly ifrån. Sen så vaknade hon strax efter 4 i morse och ville absolut inte somna om. Så hon fick en flarra och sedan efter mycket om och men fick jag henne att somna om och sova ett par timmar till, jag var helt död och äcklad av värmen och det bara rann tårar nedför kinderna. Stackars mig.
Vi behövde handla en massa livsviktigt som toapapper och ny påsar till soporna så vi tog vagnen och rullade iväg till ICA vid niotiden i morse för att slippa värmen. Yeah right. Jag var helt svettig i ansiktet när vi kom hem igen, och jag HATAR ATT SVETTAS. Varför kan det aldrig vara lagom varmt ute? Antingen är det ösregn och 14 grader eller också är det något jävla ökenklimat som plågar ihjäl bebisar och trötta mammor.

2) Jag är så less på detta tjöt om Michael Jackson, det har fan varit förstasidors-rubriken i flera dagar nu, idag var det något om hans arv till sina barn och något annat om hans barnskötare som tagit över hans liv. FAN vad intressant, verkligen. Jag tycker alltid att det är hemskt när någon dör, oavsett vilket pucko det än är. Det ÄR jättetråkigt när hyfsat unga människor dör och lämnar familj efter sig.
Men seriöst, killen hade uppenbart inte alla hästar hemma och personligen tror jag helt klart att han var lite väl förtjust i alla småpojkar som han delade säng med i sitt Neverland och att han köpte sig fri från anklagelserna. Gillar inte musiken heller, men det är väl orelevant i sammanhanget.
Men hur som helst så känns det som om det är fan så mycket sorgligare och riktigare att lägga energi och sörja över exempelvis den lilla ettåriga flickan som dog i Danmark i helgen för att hennes pappa glömde kvar henne i en stekhet bil, eller de tre små barnen som blivit torterade av sin mamma i en massa år (i Stockholm om jag minns rätt).
Sen tycker jag att det alltid är ganska skrattretande när folk plötsligt börjar bry sig och uppskatta andra helt plötsligt bara för att personen i fråga är död, det får mig osökt att tänka på en låt av Perkele, lyssna på den och njut (här har vi riktig musik):



Igår stannade vi inne som sagt för att lillfis skulle få lite lugn och ro, det är en rejäl utmaning att sitta inne med henne en hel dag vill jag lova... Vilken sinnesjuk energi hon har! Hur är det möjligt? Hon har västsveriges slöaste föräldrar och ändå är hon totala motsatsen.
Helst skulle jag vilja klä in hela lägenheten i bubbelplast eller ÄNNU BÄTTRE, investera i en lekhage så att man vet att hon inte slår ihjäl sig om man skulle få för sig att kissa eller något lika omöjligt när man har en liten marodör som löper fritt.
Hon fick sig i alla fall ett bad på balkongen igår. Bild nummer två är den vanligaste sidan man ser av Moa numera, ständigt iväg mot något livsfarligt att kasta sig på:




Lördag

OJOJOJ vilken lång dag det har varit... Eller lång vecka egentligen, det var väl år och dar sedan vi var så aktiva och fullbokade.
Jag är helt slut, Mikael är helt slut och Moa är TOTALT utmattad.

Idag har vi varit i Skene och hälsat på Mathias, Josse och lille kusin Vincent. Vi fikade och tog sedan en tripp till en sjö i närheten och det var jättetrevligt om man bortser från det faktum att Moa har varit på ett fruktansvärt uselt humör, idag har hon varit gnälligare än hon NÅGONSIN har varit i sitt 9,5 månader långa liv.
På resan dit var hon gnällig och supertrött men tokvägrade att sova ändå (såklart) och när vi kommit fram fortsatte hon att vara gnällig och måttet var verkligen rågat när vi skulle gå iväg och bada. Då var hon så trött att hon bara vrålade rätt ut hur man än drog henne i vagnen i den stekheta värmen och när några moppepojkar kom åkande förbi blev hon skiträdd och skrek helt hysteriskt, förmodligen gjorde det inte det hela bättre att jag var halvhysterisk själv och desperat. Tro mig, det snappar bebisar upp. Så då tjöt hon som ett brandlarm och jag fick bära henne, hon fortsatte att vråla eftersom hon fick solen i ögonen hela tiden medan vi gick så till slut fick jag gå baklänges på vägen för att hon skulle lugna sig. Det var VARMT, men det behövs väl knappast tilläggas.
Sen somnade hon till sist och sov en stund i vagnen så att jag fick sola lite, sen vaknade hon på tok för fort och fortsatte att vara gnällig och uppskattade inte alls sitt premiärbad (det blev inget riktigt bad, men ett dopp av underkroppen i alla fall). Vincent uppskattade i alla fall badet och sprang omkring och var gullig i sina badbyxor.
Sen hann faktiskt Moa visa sin rätta sig lite och skratta åt en barbapappa-gubbe hemma hos M och J innan vi åkte, men på bussen brakade helvetet ut igen... Vi var HELT SLUT när vi kom hem som sagt, och nu sover den lilla terroristen.

Man märker att hon inte är van vid att fara och flänga varenda dag så imorgon stannar vi helt klart hemma trots kanonvädret, hon behöver lugn och ro nu. Vi är ju hemmasittare både jag och Mikael och hon har ju faktiskt våra gener, då kan man inte fara runt halva Sverige varje dag. Så imorgon blir det bara slappande i vår bastu-lägenhet.

Just det, min far var här härromdagen efter jobbet. Han hade med sin en massa glass vilket var lite olyckligt då jag hade gjort en tårta, det blev ju ingen på midsommar för vi glömde att köpa jordgubbar så det var dags för en sådan nu. Och god blev den, och jag är seriöst ledsen över att jag inte hann fota den. Jag älskar att fota mat (eller bakverk i det här fallet).
Moa var inte alls rädd för pappa längre utan helt sjukt förtjust trots allt hans skägg och hans mörka stämma. Hon kröp runt soffbordet och drog honom i byxorna hela tiden så fort han släppte blicken från henne en enda sekund, sen satt hon och gosade i hans knä och smiskade honom  på flinen och drog honom i näsan. Pappa var löjligt charmad och helt såld.
Här kommer en bild på Moa och hennes morfar (om ni tittar på pappas arm kanske ni förstår varför mitt arm-hår är en aning vildvuxet...) och ett par bilder från idag:




     

Pics

Borde passa på att sova med tanke på min dotters morgonvanor, men vad fan. Det är fredag.

Dagens frukost, mackor från subway:



En bebis i hamnen:




Jag är sjukt svag för träbåtar:



Kladd med majskrok:



Mikael har en sjuk förmåga att ta fina kort ur fina vinklar. Jag ser ut som en karl:



En svettig sötnos:



Vänersborg

Nu har vi tillbringat ännu en heldag i Vänersborg, fan vilken go stad! Det har promenerats i hamnen, legat på stranden (dock var det ingen sandstrand utan GRÄS vilket känns lite skumt, men, men) och ätit god mat på uteservering.
Det är på tok för varmt för att ha laptopen i knäet tillräckligt länge för att återge allt så det får bli en kort uppdatering idag.
Jag är helt kräftröd. Har fått en del färg på framsidan av kroppen de sista veckorna men baksidan har varit vit som snö som alltid (jag får andnöd av att ligga och sola på mage) så herregud vad jag har bränt mig på ryggen idag, hela förmiddagen var det blåsigt och faktiskt lite småkyligt när man var vid vattnet så jag tänkte inte alls på att jag fick färg. Men det fick jag. Natten kommer att bli obehaglig.
Shoppade lite också och inhandlade en bamsekeps för 15 spänn (yay!) till Moa samt ett par röda jeans i storlek 86 som kommer att sitta som gjutet i höst. Och tro det eller ej men jag köpte något till MIG SJÄLV(!), det blev en vit bikini som jag är ganska nöjd med, även om överdelen verkligen är på gränsen till för liten:

   

Moa fick även igår en UV-dress till sommarens bad och en supergullig klänning av sin morfar (det är samma klänning men olika motiv på fram och baksida):

 


Idag när vi satt och skulle äta thai-mat i Vänersborg kom från ingenstans ett helt gäng med hollänska MC-knuttar brummande och invaderade hela uteserveringen, Moa var så grymt imponerad av alla långa mustascher och skinnvästar att hon höll på att trilla ur matstolen och var totalt omöjligt att få att fokusera på maten, så jag fick stå och böja mig över henne och stoppa in skeden med mat för att hon skulle få något i sig, hon vägrade att släppa knuttarna med blicken.
Och efter den långa promenixen och käket så begav vi oss som sagt till stranden, jag och Mikael kände oss tjocka och utanför när man såg alla fåniga volleybollspelare med magrutor och solbrända storlek 34-tjejer med avklippta shorts. Men det struntade vi i och vräkte ut oss ändå och Moa roade sig med att sitta och terrorisera omgivningen som vanligt, fan vad roligt hon är det lilla livet.
När vi väntade på tåget hem var jag helt utslagen av värmen och halsade en colaburk och en lokaflaska i ren panik, det är SJUKT varmt ute nu alltså, jag är så lycklig över att jag inte har en gigantisk gravidmage att släpa på i värmen den här sommaren. På tåget fick Moa en ny 13-månaderskompis som vi ej uppfattade namnet på, Mikael hävdar att mamman kallade henne för Liam vilket känns rätt orimligt med tanke på att det var en tös. Hur som helst så såg mamman helt hysterisk ut, hon hade en vit klänning med blommor och gigantiska axelvaddar, det såg ut som om hon hade två badbollar i varje ärm. Till det hade hon knallrosa klackskor med spetsig tå, ett knallgrönt bälte i midjan med en SKALBAGGE I METALL SOM SPÄNNE och håret var blont, permanentat och sprayat rakt upp. Total pudel.
Men hon var jättegullig och pratsam till en början, sen blev jag och Mikael lite rädda för henne. Hon började att sjunga konstiga sånger för sin bebis (med "Carola som sjunger vaggvisor-röst", svårt att förklara men det var helt klart läskigt), vagga runt och gick sedan runt till en massa andra resenärer och höll fram barnet och sa saker som "här är någon som vill bekanta sig med dig". Sen satt hon och vinkade hysteriskt till Moa hela resan (1 timme, 10 min) och vi blev väldigt obekväma- Moa uppskattade det dock såklart. Sen gick hon in på toaletten och sprayade sitt pudelhår ännu mer för säkerhets skull, haha.

Nu ska vi titta på film och äta chips och dipp så jag återkommer i morgon med lite bilder från dagen.

Bad i balja

Moa har blivit helt knäpp, det lilla krypet. Hon ägnar skrämmande mycket tid åt att äta på mitt hår varje dag, hon är helt GALEN i mitt hår. Så fort hon kommer i lagom höjd så morrar hon och går till anfall mot mig, buhu. Det är verkligen inte konstigt att man går med håret i hästsvans vareviga dag, men trots det hugger hon jämt ändå och mitt hår är ständig stylat med bebisslem (vilket är visserligen är det bästa av slem).
Dessutom har hon blivit vansinnigt fascinerad av bröstvårtor, hon har alltid petat på och slitit i Mikaels men nu har hon attackerat även mig, låg halvt utslagen i sängen i morse med en klarvaken bebis som ville leka och när jag minns anade det och var på väg in i dvala igen nöp hon tag i min bröstvårta och drog så hårt att den säkert blev 2 cm lång. Det var så längesen jag ammade nu att jag hade glömt hur elastisk en bröstvårta i själva verket är.

Idag har vi hur som helst haft det oerhört mysigt. Det är SJUKT varmt här i götet och i brist på närliggande havsbad/sjö så tog vi med oss Moas badbalja ut i trädgården samt tre colaflaskor med kallt vatten som vi fyllde upp badet med, hade till och med spetsat med lite babyolja. 
Så hon fick sitta i skuggan och plaska med t-shirt på sig (en mycket ful sådan som vi fått av en släkting, nu kom den väl till pass!) med sin anka och vattenkanna och hon trivdes som fisken i vattnet (ordvits!). Jag fläkte ut mig i solen och Mikael låg först i skuggan men kom sedan även han ut och stekte.
Sen fick Moa komma upp och ta på sig torra fina kläder och leka en stund innan vi begav oss in igen. Jag fick faktiskt lite bränna, vågade mig på att sola min fläskiga mage idag till och med, hellre tjock och solbränd än tjock och likblek. 
I helgen SKA jag till stranden, det är inget snack om den saken.
Idag var åt vi hamburgare och pommes till middag, så nu är vi nöjda och belåtna och det kära barnet sover. Det har varit några oroliga kvällar nu sedan värmen satte in, Moa vaknar massor av gånger svettig som en gris och kommer inte till ro förrän det börjar mörkna och bli svalt ute. Nu är i alla fall fläkten igång i sovrummet så jag hoppas på att hon får sova ordentligt.

Har hittat sveriges kanske roligaste blogg. Det är underhålling på hög nivå, spana in den:D. Man vill bara poppa popcorn och gotta sig i de nya inläggen!:
http://desireenilsson.blogg.se/ 


Här är bilder på badbruden:




Onsdag

Igår bidde det ingen uppdatering för då var vi i Vänersborg över dagen, Mikael håller ju på att greja sitt körkort och var tvungen att åka dit för att göra teoriprovet, första provtiden här i stan var i slutet på augusti, helt jävla idiotiskt.
Och han klarade det, hurra, hurra, hurra! Så nu är vi glada i hågen här hemma.

Vi åkte vid 10-tiden på morgonen, Moa höll på att somna på bussen in till stan men piggnade såklart till så fort vi gick av vid Nisseterminalen och tokvägrade att somna på tåget till Vänersborg som såklart var 50 minuter försenat så det blev en lång resa med arg bebis. Som tur var dök det upp en annan mamma med bebis på tretton månader så hon och Moa roade sig med att vinka till varandra och göra andra bebissignaler. En supergullig lite Nova var det och hennes mor hade den goda smaken att ha exakt samma klänning på sig som jag (även om hennes förmodligen var en mindre storlek, snyft) så vi hade trevligt under resan och snackade skit om tågvärdarna och tågets alla evinnerliga tvärstopp.
Vi hann mirakulöst fram i sista sekund för att hinna med en buss till Trestad där Vägverket låg och Moa somnade till sist på den bussen. Bussar är oerhört effektiva för henne att somna i, vi skulle haft en egen buss och sparat en massa besvär.
Så medan Mikael skrev sitt prov gick jag runt med vagnen helt planlöst som en idiot kring väggrenen, det var något slags industriområde vi hamnat i och inte särskilt spännande, höll på att dö av törst i värmen också men vågade inte gå in någonstans och köpa dricka och väcka den björn som sov i vagnen. Hittade i alla fall en trevlig liten skogsväg som vi promenerade på tills det var dags att möta herrn. Moa fick ingen särskilt lång sovstund dock för en bärfis kröp in under sufletten så att jag var tvungen att fälla upp den och vifta och ha mig, så då vaknade hon förstås.

Sen käkade vi på en lunchbuffé innan bussen kom, det var trevligt. Var inte så impad av deras pizza eller pasta med kycklingsås (all you eat-buffé) men sen åt jag potatis och fläsk med bruna bönor och det var helt sjukt gott, har inte ätit det på flera år.
Sen kom bussen och vi fick åka tillbaka till tågstationen och vänta på tåget, så vi parkerade oss på en gräsplätt så att Moa fick krypa av sig lite inför tågresan hem, vi såg förmodligen rätt hippieaktiga ut men så länge bebis är glad är alla glada.
På tåget hem fick vi sitta i kioskvagnen, haha. Det fanns ingen annan plats för barnvagnen, vilket i mina ögon är väldigt underligt, HUR tänker dessa tåg-konstruktörer? Dom kanske tror att inga barn färdas med tåget nu för tiden? Och det mest komiska är att tåget hade åkt hela vägen från Norge, kul att åka en sån bit med en bäse om det inte finns någon jävla plats för vagnen. Sanslöst.
Moa var i alla fall på topp, helt övertrött och skrattade åt allt, hon skrattade åt varenda människa som gick förbi och vinkade och vinkade helt hysteriskt till tågvärden. Sötrumpa.

Nu hoppas jag att det lilla livet vaknar snart så att vi kan bege oss ut i det GRYMMA vädret!


En dag med min mor

Ja, som sagt så har lilla mamma varit här idag och hälsat på. Moa kluckade av skratt så fort hon såg henne som vanligt, jag börjar få världens mest sociala bebis.
Mamma drack kaffe och Moa åt dagens lunch bestående av grönsakslasagne och sen begav vi oss till Frölunda, jag var elak och lät inte mamma köra vagnen- den är min rättighet.
Vad är det för löjligt pissig midsommar-rea i år? Det fanns ju fan INGENTING NÅGONSTANS! Orkade inte lägga ner någon energi på att leta efter kläder till mig utan letade efter barnkläder som vanligt, helt utan resultat. Ärligt talat så fanns det nästan mer rea-kläder i affärerna INNAN den "stora" rean började. Inte ens Lindex hade något som lockade, såg ett par väldigt söta tights på Kappahl men det var i storlek 74 givetvis- enorm frustration.
Måste dock säga att PoP hade ganska mycket sött på rea, men ett rea-plagg på PoP kostar liksom mer än ett plagg i fullpris i någon annan affär, så det bidde inget. Har övervägt att köpa en svindyr skaljacka på rean för den ska ju vara så vansinnigt bra, men den kostade för fan 485 spänn och var löjligt tunn, då måste man köpa till en lika dyr fleecejacka att ha under och såna summor kommer jag inte ens upp i om jag handlar vinterkläder till mig själv. Jag är ledsen Moa, men du tvingas överleva hösten med en billig variant till jacka, någon måtta får det lov att vara. Barnen svälter trots allt i afrika.
Jag köpte i alla fall en korallfärgad klänning till mig själv (98 spänn) och ett par mörkblå jeansliknande byxor med ett tygskärp i midjan (49 spänn till Moa) på HM, för jag hade inte lust att gå hem totalt tomhänt.

Sen skulle det ätas lunch, jag hade siktat in mig på fiket på Åhlens som Mikael alltid vägrar gå på men det var givetvis stängt så då tänkte vi våga oss på den indiska restaurangen. Dumt av oss, det var så trångt att man med nöd och näppe kom in med vagnen och vi hann inte ens sätta oss ned förrän fyllegubben med medhavande fyllekärring på bordet bredvid började tjata och peta på Moa, så vi bytte bord rätt omgående. Detta bord var nedkletat med ris och när jag skulle plocka fram bebisstolen till Moa i hörnet märke jag att den var smutsig som fan och insåg att jag hellre äter middag på en parkeringsplats än där, så vi gick.
Till slut hittade vi i alla fall ett lämpligt ställe och fick till och med ett bord med gott avstånd från rökarna på uteserveringen, och där njöt vi en väldigt god souvlaki med klyftpotatis och en härlig cider till. Mmmm. Moa var snäll trots att hon var uttråkad och roade sig med att äta på mina hemnycklar medan vi åt (känns jävligt ohygieniskt men hellre det än en ledsen bebis, hon ÄLSKAR allt äcklig med metallsmak).
Tack för en trevlig dag kära mor!

Moa var helt slut i kväll och somnade strax före 19, då gick det inte att hålla henne vaken längre, hon illtjöt vad man än gjorde. Det bådar inte gott inför morgondagen, kan förvänta mig en superpigg bebis som sitter i spjälsängen vid 4-tiden och vill gå upp. Huuu.






Söndag

Först vill jag säga tack å Moas vägnar för alla söta kommentarer om hennes niomånadersbilder! JA, hon är helt galet söt och JA vi är så stolta att vi inte vet vart vi ska ta vägen!
Sen vill jag säga BUUU till min dator som har börjat med den ytterst fula vanan att helt plötsligt dö utan förvarning, det är ju en laptop men strömsladden sitter ALLTID ikopplad men nu de sista dagarna har den bara slocknat helt plötsligt, jävla skit! Den dog totalt nu medan jag höll på att natta Moa med den vanliga James Blunt-videon och hon blev genast klarvaken när musiken försvann plötsligt, men som tur är var hon såpass trött att det gick att få henne att somna ändå. Annars hade jag blivit VANSINNIG.

Hon börjar bli så smart min lilla tös, hon är inte lika lättsövd av James Blunt längre, vi brukar kika på lite andra videos först och hon blir alltid sur när "Goodbye my lover" sätter igång att spela för nu vet hon att det betyder natti, natti bebisen. Dessutom är det en stor gul smiley i början av videon som hon gillar, så varje gång låten börjar om från början så vänder hon sig om och ska stirra på smileyn- väldigt irriterande. 
Hon har förresten slutat med nappen helt nu, enda gången den används är i vagnen om hon skulle bli sur av någon anledning, men det är allt. Känns ganska bra att hon inte är beroende av napp för då slipper vi ju avvänja henne från den sen, men snuttbehovet finns där trots allt, nu sög hon på mitt behåband innan hon somnade, stackarn.  
Men som sagt så börjar hon bli för smart för oss, hon är visserligen rätt lätt att avleda men har hon väl bestämt sig för att klättra på palmen bredvid teven eller försöka öppna ugnsluckan så ger hon sig inte, hur många gånger man än springer efter och sätter ner henne på lektäcket igen. Och jag blir förbluffad över hur fort hon listar ut saker, hon fattar alltid när man gömmer något och hur hon ska pilla fram saker och lyfta på filtar eller burkar eller vad det kan vara. Hon fick testa en bultbräda härromdagen och bankade klockrent med träklubban på pinnarna, jag blev helt paff. Så jävla tufft att se.

Har inte uppdaterat på länge nu, får skylla på att jag börjat spela Sims3 nu, så jag lär väl vara rätt fast ett tag.
Midsommarafton var väldigt trevligt, trots att regnet pissade ner hela jävla dagen, maken till tråkigt väder har jag inte sett på länge. Solen visade sig först kl 18 på kvällen och det kunde ju ha kvittat, för då var det ju ändå snart dags för lilla damen att sova.
Svärföräldrarna kom hit (med jättefina blommor och en JÄTTESKÅL med godis...) och vi fick improvisera och grilla på balkongen, oj vad gott det blev. Moa var på ett strålande humör hela dagen och helt vild, hon njöt av all uppmärksamhet i fulla drag. Sen satt hon i nästan en timme mellan farmor och farfar i soffan och var supernöjd och skrattade och visade upp sin kissekatte-min (det är min favoritmin, ni kan skåda den på den första bilden bland hennes niomånadersbilder längre ner, hon kniper ihop ögonen, flinar och blottar sitt tandlösa tandkött i överkäken, helt klockrent).

Igår fick jag äntligen sålt vagnen. Köparen bor ju i Skellefteå men hennes sambo skulle ju ner till götet över helgen, han skulle ha kommit i fredags men hans tåg blev så försenat att vi skjöt upp det till morgondagen, förväntade mig att han skulle komma ganska tidigt men det visade sig att den hyrda bilen hade gått sönder så han fick åka kommunalt och ringde och meddelade att han hade åkt fel, så det tog sin lilla tid innan han dök upp, jag gick ner med vagnen till busshållplatsen för att undvika fler missöden.
Det blev en lite halvpinsam situation då jag skulle demonsterar hur man fäller ihop vagnen och inte lyckades, det är SKITSVÅRT och den uppgiften brukar jag lämna över till Mikael. Men han bara skrattade och köpte den ändå, som tur var- själv hade jag blivit lite suspekt om det varit jag som skulle köpa den.
Så nu blir det lite extrapengar att shoppa för, mamma kommer hit idag och jag hoppas att vi kan kolla in rean, wiho!

Här är en bild på midsommarbebis (sörjer lite över att hon inte fick någon krans, men den hade bara blivit uppäten ändå):


Dumhetstestet

Knycker ett litet test av Sandra, kunde inte motstå!

Tuggummi har trillat ur munnen på dig när du har pratat [ ]
Nej, men det beror nog på att jag aldrig tuggar tuggummi, får så sjukt ont i magen.

Tuggummi har trillat ur munnen på dig när du INTE har pratat [ ]
Nej, som sagt...

Du har gått in i en glasdörr [X]
Många gånger och det gör alltid skitont, och ändå måste man låtsasskratta och se glad ut om någon tittar fastän ögonen tåras.

Du har hoppat ur ett fordon som rör sig [x]
Ja, en taxibil som sniglade sig fram längs avenyn, och det var ett bra beslut...

Du har tänkt på nåt roligt så du har börjat skratta, och därmed fått folk att titta konstigt på dig [x]
Oh ja!

Du har sprungit in i ett träd [ ]
Nepp.

Det är möjligt för dig att slicka dig på armbågen [ ]
Nej, verkligen inte.

Du testade precis om du klarade det [ ]
Nej, det vet jag sen innan.

Du har trampat på ditt skosnöre och snubblat/trillat [x]
Många gånger, så går det när man går med oknutna buffaloskor i storlek 41 (väldigt stora med andra ord).

Ditt hår är/har varit blont [x]
Det har varit, och jag passar verkligen inte i det, så jag hoppas att jag har vett att vara brunett för gott nu.

Folk har kallat dig långsam [x]
Ja, och det är väldigt ironisk med tanke på mitt efternamn.

Du har råkat tända eld på nån sak ett flertal gånger [ ]
Jag har tänt eld på mitt hår ett par gånger när jag tände cigaretter- inga större eldsvådor dock så det kanske inte räknas?.

Du har nån gång somnat på en lektion [ ]
Nej, jag somnar sällan utan ansträngning hur trött jag än är, det måste vara bekvämt..

Du kan ibland berätta om nånting och sen plötsligt glömma bort vad det var du pratade om [X]
Ja det har hänt.

Folk skakar ofta på huvudet och går iväg från dig [ ]
Nej tack och lov.

Du använder dina fingrar när du ska räkna enkla mattetal [x]

Det gör jag nog, jag är helt värdelös på att räkna, men det beror förstås på vad man räknar som "enkelt".

Du har ätit en insekt utan tvång när du var liten/mindre [ ]
Det skulle jag aldrig göra! Hu!.

Du gör detta test när du borde göra nånting viktigt [ ]
Nej faktiskt inte, Moa sover efter en lång dag så jag har all rätt att göra onödigheter.


Du har satt på dig dina kläder bak-och fram eller avigt utan att ens märka [X]
Ja, massor av gånger. En gång glömde jag att ta på mig behån när jag gick till jobbet, förstår inte hur det var möjligt, fick ha tjock tröja på mig hela dagen.

Du har letat överallt efter nåt som du hade i handen eller i fickan [X]
Oh ja! "Vart är saxen?".

Du råkar göra sönder väldigt många saker [ ]
Nej, jag är ganska försiktig.

Du har trillat av stolen då den stått helt still [x]
Ja, flera gånger, speciellt i högstadiet när man alltid satt och vägde på stolen. Balans är inte min starka sida.

Du använder ordet "eh" väldigt många gånger om dagen [ ]
Jag tror inte det.

Summa:  10.

18 eller mindre betyder att du inte är dum.

Yay!

Moa nio månader!










Vilket härligt midsommarväder!

Det har ÖSREGNAT och stormat sedan jag och Moa vaknade i morse (eller, det var väl snarare Moa som vaknade och jag som väcktes). Så jävla typiskt, i morgon kommer svärföräldrarna hit och då ska det grillas. Tanken var ju att nyttja engånggrillar i trädgården och sitta ute och käka vid bänkarna, om man bortser från snokande pensionärer i fönstren så blir det nästan som en egen trädgård.
Men det ser ju inte speciellt lovande ut för den planen utan det blir väl troligtvis så att vi får grilla med elgrillen på balkongen istället, och trycka ihop oss i vårt minimala kök. Och jag överdriver fan inte, köket är så trångt att man inte ens kan dra ut stolarna helt på ena sidan utan får trycka sig in mellan stol och bord.

Grillning blir det i alla fall hur som helst, vi har biff i skivor och lövbiff som ska sättas på spett, och paprika, smålökar och champinjoner till det. Jag är skeptiskt till hur det blir att grilla lövbiff men mamma sa att det blev jättegott med massa marinad på så jag får väl lita på henne, det lär ju knappast bli icke-genomstekt i alla fall (jag råkar i stort sett den enda i min bekantskap som gillar blodigt kött).
Sen får vi se om vi är traditionella och bara koka färskpotatis och har gräddfil och gräslök till det (jävlar, vi har ju ingen gräslök kom jag på nu!) eller om vi gör någon form av potatissallad till. Mikaels mamma gör så löjligt god potatissallad så jag är osäker på om jag vill konkurrera med detta. Sill blir det också förstås, men det äter inte jag så det är ointressant.
Har även köpt tårtbottnar och grejer och funderar på att göra en jordgubbstårta istället för att bara äta jordgubbar med glass eller grädde (eller mjölk om man vill vara torr och tråkig). Problemet är bara att vi inte har några jordgubbar heller och jag är inte lockad att gå ut i helvetesvädret. Har jag tur kanske fiskarn på torget har några gubbar att sälja, annars blir det jobbigt. Herregud, vår närbutik stängde i januari 2008 och inget har hänt ännu i den förbannade lokalen, det ska dock öppna en Lidl i närheten med förhoppningsvis har vi redan stuckit ifrån götet då...

Pappa ska komma förbi en stund i morgon också, han skulle kommit igår men var tvungen att jobba över. Så besöken avlöser varandra vilket kanske blir aningen stressigt, plus att den där killen kommer och ska hämta vagnen också någon gång under dagen. Har inte hört av tjejen som köpte den något mer, ska mejla om en stund och kolla läget. 
Nu ska jag passa på att gå på toaletten medan Moa sover, det är inte speciellt avkopplande när hon är vaken... 

Stackars Moset...

Hon fick fira sin niomånadersdag på sjukan... Som jag skrivit innan så har hon varit så sjukt hes och pipig de sista dagarna och idag tyckte jag att andningen lät väldigt ansträngd och när hon sov gjorde hon ett väldigt märkligt kippande ljud.
Så jag ringde till barnmedicin här i Frölunda och givetvis fanns det inga akuttider kvar men sköterskan tyckte att jag skulle åka in med henne till barnakuten vid Östra. Så vi väntade in Mikael som slutade tidigt och tog sedan en sjuktaxi dit (fy fan vad värdelöst det är att inte ha bil!).
Till vår stora häpnad var det BARA vi inne på akuten när vi kom dit, ensam på en akutavdelning har knappast hänt förut. Sen dök det upp en liten kille som ramlat och slagit handen på dagis (Moa var hemskt förtjust i honom och fnissade så fort han gick förbi) och en bebis med ljumskbrock, men det var allt så vi behövde inte alls vänta länge.

Som tur var slapp Moa ta något blodprov till min stora glädje, först kontrollerades tempen och genomströmningen av blod eller något sånt med en klämma på foten. Man kan fråga sig varför sjukhuset har en stjärttermometer som tar tre min istället för en snabb som vi har hemma? Tempen låg i alla fall på 37,7 grader vilket är betydligt högre än vad den brukar men inget oroväckande. Sköterskan tyckte att allt verkade okej men skickade ändå in oss i ett ett annat rum så att vi fick träffa en läkare.
Moa var löjligt förtjust i läkaren (som tack och lov var en kvinna, annars hade hon inte varit lika from). Hon fick känna på stetoskopet och vägrade sedan att släppa, haha. Hon rös ordentligt när hon fick stetoskopet på ryggen och sen smiskade hon läkaren på handen med ett rejält klatsch när hon skulle klämma och titta om några körtlar var svullna.
Hjärtat och lungorna lät jättefint och det var inga konstigheter med öronen heller, men hon har ju en massa blåsor i munnen som kom från ingenstans idag och det visade sig vara förkylningsblåsor. Hon har ett virus i kroppen som satt sig i halsen och är därför hes, tydligen kan man vara jätteförkyld utan att ha snuva och hosta, det var något nytt för mig men ACK så skönt att höra! Vi blev ordinerade att köpa ipren i supp-form och flytande alvedon för blåsorna kommer troligtvis att göra ganska ont först när de är på väg att läka.
Moa fick ta med sig träpinnen som doktorn kikade i hennes mun med och hon tuggade krampaktigt på den hela taxiresan hem, sötnöten.

Början inse att det verkligen, verkligen är dags för en ny bilstol snart, hon skrek som en besatt så form vi knäppte fast henne och det såg verkligen inte bekvämt ut, dessutom är hon så lång att huvudet snart är ovanför kanten.
Jag ska ta några fina 9-månadersbilder i morgon istället, då ska vi ta igen allt mys vi missade idag.
Godnatt på er! 

Onsdag

Förlåt för det obegripliga inlägg ett igårkväll, det låter som att jag var full men det var jag faktiskt inte. Och TACK söta Emma för kommentaren! Men det är faktiskt en underbar sida med föräldraskapet åtminstone för min egen del, man oroar sig för sin guldklimp tjugofyra timmar om dygnet och det finns ingen hejd på alla skräckscenarion i huvudet. Det är skitläskigt att ha ansvar för en annan människas liv, allt jag gör kommer att påverka henne.
MEN, man lägger liksom annat på hyllan. Sånt som man mådde dåligt av och tyckte var oerhört viktigt att älta timme efter timme förträngs och glöms bort, man lär sig förmågan att prioritera sina problem. Dessutom ser man ett helt annat värde i livet och man passar på att njuta av nuet (jag är så jävla filosofisk just nu, det kanske är en form av PMS).
Man kan inte supa sig full när man är olycklig eller ägna sig åt annat ångestdämpande för stunden och man kan inte ligga i sängen och grina en hel dag, och ett litet leende från bebbsan överglänser liksom allt, ingenting känns nattsvart när man har det allra ljuvligaste barn hos sig.

I natt har Moa sovit hos mig för första gången på länge, hon bara vaknade och vaknade och vred oroligt på sig av okänt anledning så hon blev parkerad bredvid mig från 01 på natten och framåt. Nu på morgonen  visade det sig att hon är jättehård i magen så det var väl det som var kruxet.
Igår var jag och Moa på utflykt i slottskogen. Vi hade skitbråttom till bussen och stod och trixade med selen till barnvagnen när en tant dyker upp bredvid oss och frågar om jag vet vart man hämtar påsar till komposteringen, hon var nyinflyttad. Jag var dum nog att svara att jag tyvärr inte visste då vi slänger alla sopor i samma påse, hemska människor som vi är. Det skulle jag förstås inte ha gjort, för då blev tanten väldigt upprörd och körde igång en lång utskällning som inkluderade ord som "lilla flicka", "mot reglerna" och "förbjudet". Den vanliga Sofia hade givetvis stått kvar och blivit skälld på men klockan tickade och jag har kanske blivit lite tuffare trots allt, för jag avbröt tanten, ursäktade mig och rullade iväg. Men tro mig, tanten har inte glömt- hon gav mig ett "det här ska du få sota för"-ögonkast innan jag försvann. Men hon får skvallra hej vilt, jag har en bebis som trumfkort så vi är liksom redan förlåtna.

I Slottskogen kikade vi på ankor och pelikaner och även på sälarna som låg på torra land. Blev helt förfärad först när bassängen var tom och sälarna låg och flämtade på botten, men givetvis hade vi lyckats pricka in dagen då säl-vattnet byts ut totalt.
Sen fick jag den geniala idén att gå med Moa till barnens zoo. Tyvärr hade jag totalt glömt att detta zoo ligger högst upp berget och jag fick rulla barnvagnen i en nästan lodrät backe typ 200 meter. Flåsade som fan och såg antagligen väldigt plågad ut för det var en tjej som frågade om hon skulle hjälpa mig att köra vagnen en bit. Fy fan vad tungt det var, undrar var Slottskogens grundare tänkte på när han placerade barndelen av parken högst upp dit alla måste släpa sina vagnar.
Var helt död när vi kom upp och vände typ direkt, insåg att Moa var aningen för liten för att få något utbyte av barnens zoo, det var mest femåringar som jagade ledsna getter och hönor där inne.
Så vi vände om att placerade oss på gräsmattan (efter att först råkat hamna i ett gigantiskt stim med knott vilket gjorde mig aningen panikslagen. Moa var i alla fall vansinnigt road hela tiden och hängde ut över kanten på vagnen och stirrade med stora ögon på allt, hon verkar bara dissa vagnen om det inte finns något roligt att titta på, så fort minsta lilla träd dyker upp vid sidan om blir hon lyrisk. Ännu en anledning att flytta ut på landet.
Det var en mysig dag hur som helst, riktig husmanskost till middag och sen ett DUBBELAVSNITT av Desperata hemmafruar, herregud vad jag grät. Tråkigt dock att det var säsongsavslutning, men tevekvällarna är rätt späckade nu faktiskt. Ikväll kommer norska barnmorskorna och i morgon börjar norska Unga mödrar, det ska bli väldigt spännande med denna norska invasion. "Mommas boys" på måndagar på trean är grymt kul också faktiskt. Och just det, SVT har börjat sända "Hammarkullen" på teve igen, det är fan underhållning på hög nivå! Jag tycker att alla program och serier från göteborg är kul för då kan man peka och skrika "där har jag vart! där har jag vart!".
Kan tillägga att Hammarkullen ser ännu skabbigare ut nu än för sissådär tio år sen när serien spelades in.

Och viktigaste av allt idag då, det är Moas niomånadersdag! Jag ska fota 9-månkort sedan att lägga in och sen tänkte jag komma iväg till BVC och få en vikt också, trots att det inte var sålängesen vi var där. Tippar på 10200 gram MAX, hon kan inte behålla mycket fett nu så som hon kryper omkring.


Fullkomligt svammel

Tänk vad häftigt det hade varit om man hade sparat alla sina MSN-konversationer genom tiderna. Numera är jag ALDRIG inloggad överhuvudtaget, men gud vad man har suttit och knapprat genom åren.
Så många vänner man haft kvar som man aldrig hade pratat med annars och så väldigt många intressanta samtal man haft (det väger faktiskt upp alla "kåtkille_2000" som terroriserat en).
Bara en sån sak som att min och Mikaels flört började via MSN, av en ren tillfällighet faktiskt, vi har visserligen känt varandra sedan länge men absolut inte haft någon kontakt i det verkliga livet på flera år.

Hittade till min oerhörda glädje några oerhört gamla och ångestladdade mejl i min inkorg på Hotmail, hade inte en aning om att dessa låg kvar, än mindre något minne av innehållet. Det var rad efter rad av diskussioner om saker man får lite ont i magen av tillsammans med en gammal vän. Ack så unga och deppiga men så KLOKA ändå, fick en deja vu av tonårsångest i magen.
Tänk att det inte var så längesen man satt där och slösade bort sitt liv på en helt fruktansvärd relation i FLERA ÅR, Tänk att det ens var möjligt att sitta i en sån jävla sits och ändå fungera hyfsat normalt fast man hade ett helvete. Men heja mig, jag tog mig igenom skiten och sitter nu här, lyckligare än någonsin och rätt härdad. Nu klarar jag vad som helst.

Det är nästan lite skrämmande att all smärta och ångest försvinner när man skaffar någon som älskar en, och framförallt när man skaffar barn. Kan inte låta bli att fråga mig om det verkligen inte är för bra för att vara sant, om inte all gammal sorg och ångest ligger och vilar i det undermedvetna. Jag hoppas inte det. 
För jag är helt lycklig, det är inget som fattas mig just nu- efter många års kamp. Allt djävulskap hamnar liksom i skuggan totalt av det mirakel som vi satt till världen Mikael och jag. Jag kommer aldrig att förlåta eller glömma det som elaka människor utsatt mig för, det skulle vara en lögn.
Men tänk vad en underbar partner och en liten, liten flicka kan få ett hjärta att läka bara sådär. Det är inte "jag" längre, det är VI.

Då vet du att du är från Sverige

Du vet att du är från Sverige om:
1. Du litar inte på väderleksrapporten om den inte presenteras av John Pohlman.
2. Du trodde att Astrid Lindgren var odödlig och grät krokodiltårar när hon ändå dog.
3. När det diskuteras internationella problem undrar du alltid varför "dem inte gör så som vi gör i Sverige?"
4. Du har en tendens att dela på amerikanska ord när du skriver på engelska eftersom att "särskrivning" är en en synd.
5. Du bryr dig egentligen inte om att vinna så länge Sverige slår Danmark och Finland, vad tävlingen än handlar om.
6. Du vet att Sverige aldrig kommer att vinna VM i fotboll men fortsätter heja och fira i alla fall.
7. Du har väldigt svårt för att passera gatan när det är rött ljus, även om det inte är några bilar i närheten.
8. Du anser inte en samling träd vara en "riktig" skog om den inte tar minst 20 minuter att köra i genom.
9. Du vet att det inte är sant, men du tycker ändå att det är en väldig skillnad på smaken i påskmust och julmust
10. Du vet att Sveriges vanligaste bil inte är Volvo eller Saab, utan Ahlgrens bilar.
11. Du kan debattera i timmar om skillnaderna mellan dem rosa, gröna och vita bilarna i en påse Ahlgrens.
12. Du har en favoritfärg av Ahlgrens bilar, och har en stark åsikt på denna punkt.
13. Överlag gillar du när saker är "lagom".
14. Det retar gallfeber på dig att det inte finns någon bra översättning för ordet "lagom" i något annat språk.
15. Du tror att om Sverige vinner guld i någon sport kräver ett firande som innebär att bli riktigt full och plaska runt i en stor fontän.
16. Du har ett sommarhus på landet. Det har inget rinnande vatten eller riktig toalett men du kan inte förstå varför ingen vill komma och hälsa på.
17. Du älskar Kalles Kaviar, alla utanför Skandinavien avskyr det.
18. Du försöker ständigt undvika dina grannar i trapphuset.
19. Du försöker ständigt förklara "The law of Jante" (Jantelagen) för icke-svenskar.
20. Det gör dig inget att gå upp tidigt på morgonen 24 dagar i december för att titta på 15 minuter av julkalendern på teve.
21. Du tror att du förstår danska.
22. Danskarna tror att du förstår danska.
23. När det väl kommer till kritan så förstår du inte alls danska.
24. Du dör lite inombords om du inte får din veckoransion av Mamma Scans Köttbullar.
25. Du tror att det är är tillåtet för alla att promenera på din mark och när folk utomlands säger till dig att det är privat egendom förstår du inte utan säger "But, what about Allemansratten?"
26. Du förväntar dig att folk dricker åtminstone en flaska vodka var på fest och tycker att det är normalt.
27. När du märker att någon står på din fot på tunnelbanan anser du att det bästa är att inte säga något alls eller också att hosta till eller nicka åt personen som står på din fot.
28. Du tycker att icke-skandinaver är högljudda men tycker att det är helt normalt att bli dyngrak, bröla, sjunga ikapp till "när vi gräver guld i USA" och pissa offentligt när du är utomlands.
29. Du vet vem Bamse är och älskar honom med hela ditt hjärta.
30. Du vägrar tro att snus skulle vara skadligt.
31. Eftersom att snus är så ofarligt kan du inte förstå varför inga andra är svenskarna använder det.
32. Du kan eller har kunnat tala Rövarspråket.
33. När du pratar om svenska kändisar nämner du dem alltid vid deras smeknamn fastän utlänningar inte har en aning om vem du pratar om. Exempelvis "Svennis" (Sven-Göran Ericsson) eller "Henke" (Henrik Larsson).
34. Du står hellre upp på bussen istället för att be någon flytta sin handväska från det enda tomma sätet.
35. Du ser fram emot Augusti varje år för att få samlas med dina vänner, bära fåniga pappershattar, dricka vodka, sjunga och äta kräftor.
36. När du åker utomlands på semester är det första du gör att leta upp en svensk bar eller resturang.
37. Du älskar Carola och kan alla hennes sånger även om hon blivit halvgalen nu för tiden.
38. Det stör dig fortfarande att Carola inte vann Eurovision Song Contest 1983.
39. Du ryser när du hör orden "flour-tant".
40. Det är helt okej att ta en paus i arbetet om Anja kör ett lopp och att samlas med dina kollegor framför en teve som någon tagit med sig.
41. Du säger alltid att "det där är inte riktig snö!" när det snöar i länder det normalt inte snöar i.
42. Du tycker att det är förtjusande när människor i andra länder blir upphetsade av några millimeter snö på marken som försvinner efter några timmar.
43. När det regnar hör du dig själv tänka "Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder".
44. Du måste påpeka att alla i Sverige inte är blonda, och att det faktiskt är så att dem flesta inte är det.
45. Du tycker bara att man är blond om man är nästan vithårig, allt annat är väldigt, väldigt ljusbrunt.
46. Även om det egentligen är äckligt att hoppa i höstackar gör det ändå därför att "Bullerbybarnen" gjorde det.
47. Allt du vet om sex har du lärt dig från "Bullen" eller KP´s "Kropp och Knopp"
48. Du blev förfärad när du fick veta att varken Skurt eller Televinken var riktiga personer.
49. Du avslutar varje telefonsamtal med "puss".
50. Du tycker att det är hemskt att "puss" och "kyss" heter likadant på engelska.
51. Om du ser en kvinna med barnvagn som ska på bussen låtsas du sova för att slippa hjälpa henne med vagnen
52. Smörgåstårta. Inga tillägg.
53. Om du är från Stockholm eller Göteborg reagerar du inte ens när du ser en 18-årig pojke med skjorta, svindyra märkesjeans, backslick och silkesscarf handla hummer i Saluhallen.


54. Du tycker att tonårsmammor är chockerande, du känner ingen som fått barn före 25 års ålder och du tyckte att DET var ungt.
54. Du vet att det är samma sak, men ändå litar du inte på Ibumetin och Paracetamol på samma sätt som Ipren och Alvedon.
55. Även om du i vanliga fall hatar Abba, Roxette och Ace of Base kommer du att älska det på nattklubbar utomlands (och du kommer förmodligen be DJ´n spela det).
56. Dina föräldar betalade dig för att inte äta godis på ett år (godislöftet).
57. Ditt mellannamn är samma som en hylla på IKEA (Exempelvis Ivar).
58. Du blir väldigt irriterad när folk utomlands inte vet att Pippi Longstocking är svensk.
59. Du täcker toasitsen med dubbelvikt papper när du använder offentliga toaletter.
60. Du skrattar åt kassa dansar på krogen trots att du är precis lika värdelös på att dansa du med.

Tisdag

Nu har Moa somnat till James Blunt igen, FAN vad nöjd man blir när man kommer på såna här käcka sätt att få vardagen att bli enklare- bara att sitta och sjunga en stund och sen sover hon. Fantastiskt. Och med min sångröst också, jag låter som en klämd ko (och det kan ingen som hört mig sjunga förneka, Veronika skulle förmodligen försöka men hon ljuger ju inte särskilt bra och skulle genast genomskådas).

Vi fick sålt vagnen igår på tradera, fan vad skönt med lite extrapengar! Vi hade satt 2000 spänn som lägsta belopp (reservationspris) och den blev såld för 2521 kronor så det kan man vara väldigt nöjd med, vi betalade ju trots allt inte ens 4000 kronor för den när den var ny.
Jag blev väldigt skrämd när jag upptäckte att köparen bodde i Skellefteå... Jag har inte en susning om hur man skickar en vagn över hela landet på bästa sätt och även om det var köparen som skulle betala frakten så kändes det inte lockande med att fixa kartonger och skit (för vi har givetvis slängt lådorna som vagnen levererades i). MEN det visar sig att Skellefteåtjejens sambo skulle till Göteborg på fredag så han hämtar upp den här och betalar kontant, yay!
Så nu ska jag snart släpa upp vagnen hit och in i duschen och spola rent hjulen, för övrigt är den i toppskick, vi har ju nästan bara använt liggdelen.

Igår var jag och Moa ute och promenixade och satt på gräsmattan (för ovanlighetens skull). Träffade vaktis och pratade lite med honom. Insåg att jag kommer att sakna följande när vi flyttar härifrån:
- Vaktis, han är så himla mysig.
- Bageriet och dess ljuvliga kanelbullar för att inte tala om helt gudomliga semlor.
- Fri tillgång till varmvatten, det lär man inte ha när man bor i hus.
- Avsaknade av humlor.
- Videoaffären!
- Hemkörningspizza, det är fina grejer.

Jag kommer INTE att sakna följande:
- Att bada Moa i badbaljan INNE i duschkabinen.
- Alla fyllon som vrålar nedifrån puben.
- Soprummet (som jag visserligen i stort sett aldrig går in i).
- En frys så minimal att vi proppa den full med våld när vi har storhandlat.
- Bänken nedanför vårt fönster där det alltid sitter skräniga grogghaggor* och vrålar.
(*grogghagga= en dam i fyrtiofemtioårsåldern som vanligtvis är frånskild, har knallrött färgat hår i spretig frisyr, röker som en skorsten och vinglar runt på krogen och skrattar hest och drar gifta män i slipsen. Tidernas mesta grogghagga mötte jag på puben Pullmans på centralstationen när jag var cirka 16 år, hon såg ut som följande beskrivning men hade även på sig en heltäckande catsuit i neonrosa och var så full att hon satte sig i toalettstolen och skränade).


Måndag

Ingen sjuk bebis här än så länge, men hon är fortfarande extremt hes och jag förstår inte varför. Så som hon babblar hela dagarna så är det ju inte helt förvånande om hon skulle tappa rösten lite, men om det fortsätter utan att det kommer någon hosta eller snuvig nos så vill jag nog kolla upp det, kan inte avgöra om det är andningen som är pipig eller om hon bara gör pip-ljud som vanligt emellanåt.

Idag är det ÄNTLIGEN fint väder ute, ingen storslagen värme men ändå helt okej. Moa ligger och sussar nu men när hon vaknar ska vi nog bege oss ut, måste inhandla lite käk. ALLT är slut i kylen, alla grönsaker, mjölk, ägg, matlagningsgrädde och pålägg. Det hjälper inte riktigt om man har en massa kött om man inte har något att ha till. Tomma kylskåp gör mig vansinnigt deprimerad.
Det ska bli ljuvligt att få lite sol i mitt bleka tryne, jag hade jobbat upp en helt okej solbränna nu för ett tag sen, men den bleknar ju bort så löjligt fort. Synd att detta inte gäller otrevligt saker som ärr, bristningar och extra graviditetskilon. Moa blir snart 9 månader nu och jag förväntar mig att jag är smal och slimmad lagom till onsdag, för det står överallt att "det tar 9 månader att gå upp alla extrakilon och 9 månader att gå ner". Det står ingenting om att man måste vara fysiskt aktiv så jag förlitar mig på detta nu, hehe.

Vi har hunnit skåda MASSOR med film i helgen förresten:
He´s just not that into you.
En shopaholics bekännelse.
Wild child
Fast and the furious 4
Som ni ser var jag helgens vinnare, tre tjejfilmer mot en actionfilm, det är så det ska vara. Kan faktiskt rekommendera samtliga filmer, Fast and the furious framförallt för att Paul Walker är löjligt snygg.

Bjuder på två bilder på den vackraste flickan i världen i brist på intressanta livslärdomar att skriva om idag:




Bilder från fredagen






Mamma på vift

Sammanfattning av gårdagens kväll:
- Nio(!) cider.
- 4 cigaretter.
- Hemkomst vid 01.45.
- Antal utförda pinsamheter: 0 (tror jag i alla fall...).

Ja, det gick förvånadsvärt bra! Hade förväntat mig att bli dygnrak och totalt nedsupen under bordet, men det blev jag inte, haha!
Åkte in till stan vid 20.30 och mötte upp Veronika på en förfest hos hennes klasskompis. Vilken syn! Hon såg ut som en prinsessa, och då överdriver jag inte. Fick genast lite panik över min HM-trasa för 149 spänn samt diverse fettvalkar över hela kroppen men som tur var hade alkoholen en lugnande effekt (det hjälpte mig till och med att förtränga marsvinet i mitt bakhuvud efter en misslyckad tupering... inser i efterhand att man inte bör göra frisyrexperiment för första gången om man vill vara säker på att se fin ut).
Sen fick jag äran att åka med Veronika och Ida till festlokalen där det skulle förberedas lite innan gästerna dök upp och efter en stund poppade det upp massor av gamla bekanta som jag inte sett på EVIGHETER, blev vansinnigt tacksam över lite välbekanta ansikten eftersom att min sociala förmåga är lika med noll- hade helt klart följt Veronika som en svans alternativt hoppat upp på ryggen på henne för att inte tappas bort under kvällen annars. Det var skitkul att träffa alla och att få koppla av en stund.
Och cigaretterna ja.... oh! Första ciggen var inte angenäm, det ska inte stickas under stol med. Det högg till i halsen under varje bloss och mina tillbakaväxta flimmerhår protesterade säkert för fullt. Men sen flöt det på helt perfekt, herrejävlar vad jag har saknat mina cigaretter! Jag hade trots allt en giftpinne fastklistrad i mungipan väldigt stor del av min vakna tid under en massa herrans år, jag ÄR en rökare. Men redan i taxin på väg hem kände jag mig sjukt äcklad och satt och sniffade på fingrarna och i håret och när jag kröp ner i sängen efter att ha dumpat alla rökiga kläder i badrummet så kändes det som att jag skulle spy av äckelröken. Morgonens dusch var den kanske bästa någonsin.

Och jag var duktig och höll mig till cider hela kvällen, var riktigt skraj att någon skulle lura på mig en shot. Det hade varit rena häst-bedövningsmedlet för mig. Jag var sådär perfekt salongsberusad hela kvällen, varken högljudd eller överdrivet kelsjuk. Lyckades till och med dansa lite utan att få till några hemska fyllemoves alá strippdansös.
 Men när klockan närmades sig halv 2 så kände jag direkt att nu är det slutpartat för min del, man ska sluta när man är på topp. Så jag var tråkig och åkte hem kanske först av alla, men så är det när man är orutinerad. Hemmet är min borg. Vi har haft mysdag hela dagen och tittat på massa film och vräkt i oss fet mat, Mikael överraskade mig med en kanon-bakisfrukost i morse när jag kom upp (och det var före kl 9, jag är sannerligen en god mor).
Det enda som inte varit perfekt med dagen är att lill Moa låter som en kråka. Hon är helt sjukt hes av någon anledning, inte förkyld och inte någon feber så jag vet inte vad det är frågan om, stackars lillstumperumpan. Hon somnade helt utan förvarning på Mikael förut, och när hon somnar bara sådär utan förvarning vet man att hon inte på topp.
Håll tummarna för att hon inte blir sjuk!

Det funkar inte att lägga upp bilder på bloggen nu av någon anledning, så jag fixar det senare!


Badbruden


Torsdag

Hjälp, vad jag har hunnit med en massa saker! Och klockan är bara 12, helt sjukt!

Blev väckt klockan 6 i morse att den lilla vandalen och gjorde som vanligt ett försök att få henne att somna om hos mig. Det gick INTE. Så vi släpade oss upp och jag upptäcker till min fasa att både internet och hemtelefonen har ballat ut IGEN, det har varit väääldigt mycket sånt det sista nu... Jävla skit-comhem...
Så vi satte på MTV och Moa blev helt trollbunden, hon älskar musikvideos, väldigt nyttigt att veta inför framtiden minst sagt. Jag åt mackor och Moa fick äta gurkskivor. Hon har blivit riktigt duktig på att tugga nu och kan bita av saker trots att hon inte har en enda liten tandsebisse i munnen än. Igår fick hon smaka på ett fryst björnbär (som jag höll i förstås) och hon blev helt lyrisk och smackade rekordhögt. Däremot gillar hon inte sånt hon borde tycka om. Jag har testat att skära smörgåsar i små, små bitar med smör och leverpastej på men hon bara petar på dem och smetar runt dem på matbrickan, jag tror hon är lik mor sin och inte gillar kladdiga, feta saker.
Roligast av allt är att ge henne en ostskiva, jag har testat att bara lägga en skiva framför henne och även att rulla ihop den, är det en rulle så kan hon gå med på att gnaga lite, men så fort skivan rullar upp sig igen så snörper hon ihop hela ansiktet som om världens äckligaste grej ligger framför henne. Hon gillar inte sladdret helt enkelt, så antingen slänger hon ner den på golvet fort som ögat eller också får den ligga på matbrickan framför också lutar hon sig åt sidan för att komma så långt ifrån osten som möjligt. Måste fan filma det så att ni får se!

Hur som helst så passade jag på att dammsuga lägenheten när jag ändå var internetlös och hänga tvätt samt stoppa in en ny maskin. Ringde pappa vid 7 för att skvallra lite, och då stod min far i omklädningsrummet på SATS och hade precis tränat klart. Helt sinnessjukt, han är där en timme varje dag innan jobbet nu för tiden, HUR ORKAR MAN?
Dessutom är han sjuk efter att ha släckt en brand på sitt jobb förra veckan, han andades in en massa rök och trots syrgas från brandmännen så har han mått skitdåligt sedan dess- ändå ska man iväg och träna.
Kan det vara en femtioårskris månne? Högst troligt då han fick en liknande fyrtioårskris och köpte en sportbil med uppfällbara framlyktor/framljus.
Sen stack jag och Moa iväg till Frölunda Torg för att hitta min tutt-tejp. Givetvis fanns det ingen. MEN, det var jätte-rea på HM och jag köpte en klänning med leopardmönster(!), jag har alltid varit lite svag för leopard, hur osmakligt det än må vara. Jag släpade med mig den+ två andra klänningar till provrummet med Moa och vagnen i släptåg. Givetvis fick inte vagnen plats i provrummet och jag insåg att Moa aldrig skulle gå med på att stå utanför själv så idag provade jag kläder med öppen dörr. Det var ju bara tjejer där så det var väl inte hela världen, men det blev en aning pinsamt när jag fastnade i en jävla klänning, det var en sån där variant med glansigt innertyg och dragkedja under armen och på någon vänster fastnade jag med bara en arm i och den andra armen genom halsöppningen och fick panik. När jag kom loss var jag helt svettig och hade säkert råkat spräcka någon liten söm i den hemska klänningen. Den köptes ICKE!
Moa fick en rosa luvtröja i frotté till hösten i alla fall och sen köpte jag även en brun ögonskugga om jag ska ha leopard-klänningen på mig i morgon.

På bussen hem slocknade Moa precis innan vi var framme, som vanligt. hon var så trött att hon tippade framåt i vagnen så att hon låg dubbelvikt utan att vakna innan jag hann fälla ner ryggstödet. Satte mig på bänken vid lekplatsen på torget för att hon skulle få sova lite i friska luften innan vi gick in, och efter bara fem minuter dök det fram en massa mörka moln och vi rullade hemåt med alla kassar.
När jag ska låsa upp dörren till förrådet upptäcker jag att min handväska är puts väck. Så jag galopperade ut och sprang över gräsmattan med vagnen i racerfart bort mot lekparken och TACK OCH LOV, där ligger min väska! Vaktmästaren (den söta gubben i vårt hus) och hans kompis hade satt sig på bänken bredvid vilket förmodligen var den enda anledningen att ingen hade vågat sig dit och norpat min väska. Den låg väl bara där i sissådär 3 minuter, men vi är faktiskt i storstan nu, här kan man inte lita på någon *längtar tillbaka till landet*.

Och ja just det, fick ju en fråga igår om vad jag ska göra i morgon eftersom jag har kläd och sko-noja. Jag ska iväg till stan och fira min barndomsvän Veronikas examen då hon precis blivit klar med sin treåriga logistik-utbildning. Jag är så stolt! Hon och hennes klasskamrat har hyrt en festvåning mitt i stan.
Detta är dessutom min första kväll utan Moa sedan hon föddes och dessutom första gången jag går ut och festar på snart TVÅ ÅR. Herregud. Jag är absolut inte van vid sociala sammanhang längre och absolut inte vid alkohol, så förmodligen kommer jag att göra bort mig totalt (har fått flera hot om att bli supen under bordet nämligen). Lär väl bli askalas och knappt kunna gå efter 4-5 cider. Dessutom är festen från kl 22-03... HUR ska man orka det?:o
Håll tummarna för mig!


Thank you James!

Blev idag väckt av skruttbebis klockan 05.45. Det uppskattas inte. Var skrämmande pigg i alla fall och vi studsade upp nästan direkt Moa och jag (med nästan direkt menar jag efter endast 30 minuters jämrande i sängen från min sida medan Moa kröp omkring och brottades med diverse kuddar och försökte knäcka mina glasögon).
Mikael tittade in för en stund sedan med en kasse mat och en snusdosa till mig- upptäckte i ottan i morse att snusen var slut och ville hoppa från balkongen, så TACK älskling!
Sedan har vi ägnat oss åt att äta dubbelmacka med stekt ägg, ost och ketchup (jag), äta turkisk youghurt med blåbär (Moa), prova alla mina miljon par skor i garderoben och få panik över att inget passar till min klänning (jag) och äta på mina skor samt putta omkring en bal med toalettpapper under glada tjut (Moa).

Jag är på ett synnerligen gott humör trots sko-katastrofen faktiskt, skiter i om ljuslila och brunt inte är någon förstklassig kombo och står nu och velar mellan ett par enkla bruna pumps med söt rosett eller bruna remsandalar med kilklack. Sandalerna är just nu i ledning eftersom att dem är helt klart skönast (i alla fall när man provar dem, minns mer än väl vilka skoskav jag fick första och enda gången jag använde dem. Mikael hatar pumpsen också vet jag sedan innan, han har alltid fnyst när jag haft på mig dem. Men å andra sidan är inte Mikael någon att lita på när det kommer till damskor...
Skofrågan löser sig i alla fall, nu är det största problemet mina tuttar. Klänningen är väldigt urringad och det bildas en, om jag får säga det själv väldigt tjusig klyfta. Problemet är bara att alla mina behåar sitter så fruktansvärt illa, har bara ett par stycken som jag ens kan använda och den "bästa" (snarare den minst värdelösa) sitter liksom inte på plats den heller och om man inte ser upp kan i värsta fall en bröstvårta ploppa ut... Och så fort man rör sig lite så bildas två extrabröst genom att fettet väller över kanterna på behån. Snyggt, verkligen elegant.
Så nu är jag ute efter någon form av dubbelfästande tejp som kan hålla behån på plats (det bästa skulle vara att tejpa fast både behån OCH i sin tur klänningen som gärna glider åt sidan och blottar behån också. Är helt säker på att jag sett sådan här tejp någonstans, måste kika efter det senast i morgon... Någon som vet? Det BORDE ju finnas eftersom att det finns bröstvårtsskyddande tejpbitar i form av blommor till och med...

Men nu måste jag berätta något helt fantastiskt!
Moa ville inte sova middag när jag började försöken för en stund sedan- för ovanlighetens skull. Så jag lessnade och sökte efter lite låtar på youtube.
Hann lyssna och yla med i följande låtar:
"Rose garden" med Lynn Anderson.
"I try" med Macy Gray.
"Baby got back" med sir Mix Alot (här märkte jag att Moa verkade sjukt trött så jag bytte genre).
"Sometimes u cant make it on your own" med U2.
"Goodbye my lover" med James Blunt.
Och när James-låten var nästan slut så såg hon så trött ut att jag vände henne från skärmen och mot mitt bröst och trots att jag sjöng med med min kraftiga, något maskulina stämma så somnade hon som en sten. Utan en enda buffning i rumpan eller ens lite gungande. Ett mirakel! Min Moa somnade, hon som kräver total tystnad, rörelse och helst mörker för att hon ska somna.
Mys på hög nivå.

2009 eller 1972?

Idag har Moas elaka mamma gått loss med saxen igen och klippt av hänga-i-ögonen-luggen.
Resultatet blev lite sjuttiotals-aktigt minst sagt, den bruna bodyn och klänningen blev pricken över i:et. Ska lätt inhandla ett par senapsgula hängslebyxor med utsvängda ben till henne!
Moa ser inte överförtjust ut på första bilden, men vilken flicka blir det när håret ryker? Inte hennes mor i alla fall!







Måste svara på två kommentarer också!

Litetdahl:
Jag var inne och tittade på hårdliftar på Emmaljungas sida senast igår, vilka ljuvliga skapelser! En sådan blir det till nästa barn om vagnen håller tills dess OCH, VIKTIGT om det blir en flicka. Herrn i huset har nämligen gjort klart att en rosa vagn ICKE accepteras om det är en pojk.

Och Anonym:
Planerar barn gör vi, vi försöker dock inte avla något i skrivandets stund och förmodligen inte på ett tag därefter heller. Om allt går som vi önskar så kanske det börjas en bebisverkstad nästa sommar, men det är långt ifrån spikat. Hade jag fått bestämma själv och bara lyssnat på mitt hjärta hade jag gärna blivit gravid igen i morgon, men vi måste tänka lite ekonomiskt... Tyvärr!

Dagis

Nu har Moa somnat efter mycket om och men, varför förstår inte bebisar att sova är det bästa och mest önskvärda som finns? Jag tror inte att NÅGON uppskattar sömn tillräckligt mycket förrän man skaffar barn och det inte längre är en självklarhet att få sova när och hur man vill. Väckarklockor må vara fruktansvärda, men är ingeting i jämförelse med en dygnet-runt-jour åt det finaste man har.
Hur som helst så var hon så där fånig och dramatisk som bara hon kan vara och skulle absolut inte sova utan blängde på mig med "åååh-det-är-så-synd-om-mig-ögon" och låtsasgrät, man hör direkt vad som är äkta eller inte för det är ett slags jämrande som låter "nejnejnejnej-huuu-nejnejnejnej". Men det kunde inte rädda henne den här gången, haha! (visserligen står det väl 1-4 till mig nu eftersom jag redan försökt natta henne otaliga gånger idag).
Natten har varit bra, hon fortsätter att somna tidigt på kvällen och det är vansinnigt skönt med lite tid för sig själv! Någon 13,5-timmes sömn har inte upprepat sig men hon sover i alla fall 11-12 timmar vilket är kalas.

I dag har jag suttit och gråtit på morgonen över dagis. Är så vansinnigt splittrad.
Har kikat runt på nätet på diverse dagis i kranskommunerna (tänker absolut inte skola in Moa på dagis här i stan, och vet ju inte vart vi ska flytta än) och det är med en blandning av sorg och förtjusning som jag kan konstera att de flesta dagis ser jättemysiga ut- stora gårdar med massa leksaker, fina lokaler, nära till skogen och så vidare. Det verkar som att de flesta dagis lagar maten på plats och barngrupperna har käcka namn som Ekorren och Miniblixtrarna.
Inser hur vansinnigt roligt Moa säkert kommer att få på dagis- snacka om att det blir en aningen annorlunda stimulans om man jämför med en liten lägenhet och en back med leksaker, förmodligen kommer hon inte alls att lida utan tycka att det är jättekul. Det är bra.
Men sen har vi den egoistiska, självupptagna delen av mig som helt enkelt INTE VILL DELA MED MIG AV MIN LJUVLIGA FLICKA. Jag är visserligen av uppfattningen att barn ska vara hos sina föräldrar när dem är små, dem mår bäst hos mamma och pappa och hemmets trygga vrå. Men jag vet också att Moa är en vildbase som även om hon kan vara lite blyg älskar att vara med andra och bara strålar när hon ser andra barn (inte bebisar då, såna tycker hon är tämligen ointressanta) och jag kan faktiskt inte tänka mig att hon skulle ha något emot att leka järnet med andra barn några timmar om dagen när tiden är inne.
Det är nog hennes mamma som kommer att stå vid dagisgrinden och gråta varje morgon. Buhu.

Nu till något trevligare, jag håller på att sälja vår Quinny-barnvagn på tradera!
 Tog en sista promenad igår med Moa i vagnen för att övertyga oss om att vi verkligen inte ska ha kvar den. Den används ju inte och lär inte användas något mer, enda problemet är väl att vi inte har någon liggdel till vår Emmaljunga tills nästa bebis kommer, men det problemet får vi ta då.
Moa fick testsitta sin gamla liggdel också, fan vad jobbig det var att släpa på uppför trapporna...
 

Hur som helst så är det första gången jag säljer något på tradera så jag är helt grön. Satte utropspris på 1 krona och trots att auktionen inte går ut förrän på måndag så ligger högsta budet redan 1500 spänn, folk brukar ju inte ens börja buda förrän sista timmen innan avslut, så detta ska nog gå bra!
Jag ber till gud att personen som köper vagnen bor i närheten av stan, har skrivit att jag helst vill att den avhämtas här men att jag kan tänka mig att skicka den också. Och jag har INGEN ANING om hur man postar iväg en hel vagn, om man ska använda sig att bussgods eller DHL eller fan och hans moster. Vad ska man packa den i liksom? Någon som vet? Ångrar plötsligt något kopiöst att vi inte sparade kartongerna som vagnen kom i...
Håll tummarna för att vi får ett bra pris i alla fall!

På tal om ingenting så kom det en tant fram till mig och Moa igår när vi pysslade med vagnen och skulle ta kort och grejer nere i svalen. Först trodde jag att det var surfitte-tanten som bor längst ner och stirrade bara in i väggen (jag har hejat glatt en miljon gånger, hållit upp porten för henne och till och med hjälpt henne med kassar utan att hon har sagt ett pip, hon svarar inte på tilltal överhuvudtaget utan glor bara på en med en äcklad min, samma sak med Moa. Hon brukar öppna sin dörr när man står och väntar på hissen och blänga argt på en).
Hur som helst så insåg jag att det ÄR nog inte surtanten trots att hon kom ut från hennes lägenhet för hon ställde sig och babblade en oförklarlig jargong, det var så obegripligt att jag inte ens kunde urskilja vad hon bröt på. Trodde först att det var finska men det är nog snarare ryska eller något östeuropesiskt land.
Hur som helst så såg hon glad ut så jag log och nickade tillbaka aningen förvirrat, då lämnar hon sin väska bredvid mig och springer in i lägenheten igen och kommer ut med en tomteflicke-docka inslagen i papper och räcker fram till Moa. Hon fortsatte prata en massa och jag uppfattade efter många "ursäkta"? Att surtanten verkar vara henne syster och att dockan var ny och låg i ett skåp. Blev varm i hjärtat och tackade så hjärtligt. SÅ ska tanter bete sig!
Mikael tror dock att surtanten ligger bakom det hela och har något lömskt i baktanke och att det är någon äckligt/farligt/fel med dockan så den får vara prydnad fram tills i jul och vara utom räckhåll för Moa. Ja, ni ser vad mycket spännande det händer här i storstan!

Nu ska jag försöka våga mig in i badrummet och döda ett kryp. Hade precis bytt blöja på Moa och var på väg ut när en flygande skalbagge (tror jag...) kom farandes mot oss i vansinnig fart, så jag hann bara skrika och smälla igen dörren. Eller fan, undrar om jag inte ska vänta tills Mikael kommer hem istället, kan ju byta blöja på golvet och hålla mig tills dess.

Jag skäms

Varken jag eller karln i huset har röstat idag. Jag som brukar hytta med näven mot alla soffliggare, det är skamligt. Men jag har mina lama ursäkter:
1) Röstlokalen (kulturhuset på Frölunda torg) känns ack så avlägset. Släpa med mig Moa och vagnen på bussen och stå och köa i en förmodligen rätt skabbig lokal, nä. Det har regnat hela dagen.
2) Jag förstår faktiskt inte grejen med det här EU-valet. Tänkte faktiskt läsa på härromdagen och googlade efter info men blev avbryten av något, förmodligen mitt barn som försökte äta jord eller nästan klämde handen i dörren.
3) Jag har blivit bitter sedan riksdagsvalet, jag sörjer än. Dumma, dumma svenskar.
Så det bidde ingen röstningen den här gången, får se om sossarna loosar nu enbart för att de gick miste om min röst (hemska tanke).

En seg helg. Vansinnigt dåligt väder och den enda utflykten vi har gjort var till Hemköp igår för att handla hem blöjor, bebisgröt och annat livsviktigt. Mikael har blivit upp över öronen förälskad i sitt nya datorspel och är fortfarande halvt okontaktbar så jag har ägnat mig åt att läsa ut en bok ("Sängläge" av Sarah Bilston- rekommenderas varmt!) det är inte illa att hinna läsa ut en bok på två dagar med en galen virvelvinds-bebis här hemma.
Hon har fortsatt att somna tidigt på kvällen- fortfarande ofattbar lyx! Men någon härlig sovmorgon har det inte blivit något mer av, trodde att jag skulle svimma i lördags "morgon" när jag vaknade av att hon satt i sängen och gurglade kl 05.30. Att gå upp en sådan tid är lika med DÖDEN, tack gode gud att min käraste Mikael klev upp istället så att jag fick sova vidare till överkomliga 8 på morgonen (han är så fäst vid spelet att han förmodligen flög ut sängen bara därför, men man kan ju låtsas att han gjorde det för min skull, haha).
I morse vaknade hon i alla fall runt 7 vilket är en mycket vettigare tid.
Helgens höjdpunkter har varit (jag är på listhumör idag):
1) Vi har plastlådor på fyra hjul som vi förvarar Moas en miljon leksaker i, nu har vi kommit på hur vansinnigt roligt det är att istället förvara MOA i lådan. Hon blir jättemallig när hon får sitta där med sina leksaker (som inte rullar iväg tack vare kanterna!) och hon tjuter som en räv av skratt om man dessutom rullar lådan över golvet med henne i.
2. Gårdagens ljuvliga middag bestående av fläskfilé med fyllning av fetaost och rödlök samt färskpotatis i ugn och dagens middag; pannbiff, kokt potatis, sås och lingon. Så jävla gott!
3. Idag satt Moa inrullad i ett fluffigt täcke i min famn i soffan EN HEL TIMME och tittade på något modell-program på trean och bara myste. Hur ofta händer det att hon sitter still helt vaken utan att ens tugga på mitt hår/suga på min hals/peta mig i ögat? ALDRIG!
4. Jag har överlevt min första veckan utan coca cola på FAN VET NÄR. Är inte ens speciellt sugen, ett mirakel. Nu ska jag bli fit och en pudding på stranden.

Just det ja, idag har jag varit med i GP (utan att veta om det, tidningen har tydligen något samarbete med familjeliv-sajten). Så alla göteborgare kan bläddra till sid 88 i del 3.

   

Är hon inte vacker, så säg?

Fredag

Sedärja! Nu sitter man här igen med en nattad Moa och klockan är inte ens 20! Nya, superfina rutiner and WE LIKE IT! Hon somnade som sagt 19.30 igår också och tro det eller ej men hon vaknade inte förrän 08.50 i morse! Det här med bara en middagslur på dagen var ju det bästa som kunde hända. Äntligen slipper vi allt strul och allt evinnerligt gungande och rump-buffande på kvällarna OCH dagarna.
Det är verkligen som om en stor börda lyfts från mina axlar, för det har INTE varit roligt att kämpa sig gul och blå för att hon ska somna varje gång medan lilla hjärtat kämpar med näbbar och klor för att hålla sig vaken. Jobbiga nattningar är väl visserligen en lyxproblem med tanke på att en del bebisar håller igång hela nätterna igenom, men min stackars högerarm är galet tacksam över att slippa gunga och ha sig på den lilla 10-kilosklumpen säkert 2 timmar om dagen för att hon ska somna. Den enda nackdelen med att hon somnar så fort efter vällingen på kvällen nu är att hon är så trött att jag inte hinner rapa henne och det kan ju bli bubbligt i magen under natten. Men GUD vilken nyvunnen frihet om hon fortsätter att somna såhär tidigt och att vi kan ha kvällarna för oss själva i fortsättningen!

Vad söta ni är som skrivit så snälla kommentarer om min mamma-mage! Åh vad varm i hjärtat man blir.
Mikael spyr på mitt eviga tjat om mina extrakilon så jag ska försöka ta mig samman, men man får verkligen en klump i halsen varje gång man försöker klämma sig ner i något plagg som passade eller till och med var FÖR STORT förut. Jag var smalare veckorna efter förlossningen än vad jag är nu...! Men det berodde ju på amningen såklart och det faktum att jag knappt åt eller sov utan bara var en halvdöd gråt-maskin. Haha.
Kollade på norska barnmorskorna härromdagen på tvåan, har sett alla avsnitt innan på webben men utan text så nu äntligen förstod man vad som sades. Snacka som snedvriden bild som framgår, kvinnorna kommer in- får på sig förlossningskläder och någon minut senare har dem nästan krystat färdigt, haha. Detta beror ju givetvis på att programmet är 30 minuter långt och att det blivit aningen klippt, men ändå, man får hoppas att folk inte tror att det går sådär fort i verkligheten (förutom för somliga som har tur då, min mormor har fött fyra döttrar och berättade att förlossningen med min mamma "tog längst tid, jag hann säkert ligga på britsen i fem minuter innan hon kom ut").
Lipade som vanligt som en tok när alla kletiga, underbara bebisar kom ut. Jag hade SÅ gärna velat bli barnmorska, men jag vet inte om mina nerver hade klarat av krissituationer i stil med att "bebisens axlar sitter fast", "hjärtslagen går ner" eller liknande och jag hade DEFINITIVT inte klarat av att bevittna dödfödda barn eller sena missfall, jag kan inte ens läsa om det utan att få lätt panikångest. Läste ett reportage om en liten tvååring som dött efter att ha fått en infektion av att äta jord i "Föräldrar och barn" och satt på toaletten och störtlipade så att snoret bara rann (ja, jag har med mig tidningar på toaletten). Kanske ska tillägga att jag nu får panik när Moa kryper bort till vår palm och ska gräva i krukan...

Idag har varit en tråkig städ-dag. Har städat som en tok och njutit över den nya dammsugaren, den har aroma-kulor instoppade någonstans så istället för dammsugar-äckellukt så doktar det lavendel eller något liknande när man dammsuger, förträffligt!
Har även tvättat massor av tvätt och bytt lakan och varit riktigt huslig. Tog en bild på hur vårt nystädade vardagsrum såg ut nu på kvällen när Moa hade vänt upp och ned på sin leklåda men kameran var död, så ni kanske får se hela spektaklet i morgon. Lika bra att vänja sig vid att lägenheten ser ut som en cirkus nu när man har en sjövild men ack så naggande god krypbebis!


Magen, 8 mån efter förlossning

Jag tror inte att det blir bättre än såhär alltså, jag får nog aldrig tillbaka min forna figur. Tough shit.
Jag är KRAMGO!


Torsdag

Jahapp, här sitter jag kl 19.59 och Moa sover redan... Kändes nästan lite snopet idag när hon somnade innan jag ens hann stoppa ut flaskan ur munnen på henne, jag som är van vid att vyssja och vagga och buffa i rumpan i runt en timme varje kväll och ABSOLUT INTE såhär tidigt.
Hon har fortsatt att sömnvägra och har nu de sista tre dagarna bara sovit ett pass under dagen, idag på morgonen och igår samt förrgår på eftermiddagen. Och det är verkligen inga långa pass utan max en timme. Hon är inte trött helt enkelt, den lilla krabaten. Det känns helt galet att en så litet barn bara sover en kort stund under dagarna men det är väl bara att acceptera och bita ihop, får se om det är en övergående fas eller inte. Men jag tror faktiskt inte det, Moa är Moa liksom- NOT A BIG FAN OF SLEEPING. Och hon sover ju helt oklanderligt 10-11 timmar per natt så det kanske är som det ska vara trots allt.

Igår var jag i Frölunda och köpte lite smått och gott- på Lindex igen, tro det eller ej. Förra veckan handlade jag ett blommigt linne, en svart trikåkjol (passar oss lite småknubbiga mödrar) och en svartvit klänning (det är köp 3 betala för 2 sommarplagg, kanon!) och klänningen såg inte klok ut när jag provade den, den var skuren jättekonstigt upptill och tuttarna såg ut som tennisbollar och resten av kroppen såg ut som ett tält. Så den byttes och jag köpte ett gult linne och en svart ganska enkel solklänning istället.
Var ju tvungen att handla lite till Moset också, blev en helt bedårande vit kofta och två par söta tights (ett par i mörklila och ett i knallrosa), handlade på HM för omväxlings skull faktiskt. Upptäckte precis när jag tittade på HM-online att dem rear ut typ hela sortimentet, det var ju jävligt typiskt. Blev löjligt sugen på att handla lite mer men då stryper väl Mikael mig. Han har rätt, vi har tillräckligt med bebiskläder... Här är tightsen iaf, hittade ingen bild på koftan:



Idag har jag och Moa varit hos tandläkaren för att laga min ståltråd som jag så käckt bet sönder härromdagen under tandgnisslan när das bebis inte ville sova. Jag var väldigt skeptiskt till hur det skulle gå att hålla Moa nöjd i vagnen medan jag låg i tandläkarstolen, hon brukar som bekant bli ganska sur och slingra sig som en ål om hon måste sitta i vagnen långa stunder- speciellt om den står still.
Det visade sig att jag inte behövde oroa mig alls, Moa var på ett ypperligt humör och vrålade DADADA i väntrummet så att alla oborstade tonåringar ryckte till varje gång, det var faktiskt en liten kille på 16-17 som satt och log mot Moa hela tiden och vinkade, det var överraskande. Inbillade mig att han kanske tyckte att hon hade en het morsa, men insåg att ingen kan konkurrera ut den lilla damen, inte ens originalet.
Inne hos tandis gick det kanon också, jag knöt fast Moas kvack-ankor i deras snöre i vagnen så att hon inte skulle kasta iväg dem efter två röda och hon sa inte ett pip på hela tiden, däremot hörde jag ett hysteriskt skrammel när jag hade diverse slangar i munnen och inte kunde titta dit, men då meddelade tandläkaren att det var lugnt och att Moa "verkade leka med fötterna istället". Hehe. Dessutom slapp jag betala för besöket, jag är ju faktiskt gammal nu och får egentligen inte gå gratis till tandläkaren men tandregleringschefen verkade ha en bra dag så det kostade mig inte en krona, jippie!

Undrar vad jag ska pyssla med hela kvällen utan bebis i närheten? Mikael har fastnat i ett nytt spel så han är väl knappast kontaktbar. En god bok känns hemskt lockande, det får det bli! Lyx!

Här är jag och Moa idag:




Aaaaaw!

Idag har varit en jobbig dag. Moa var trött tidigt i morse så jag började natta henne vid 9.30 ungefär. Gissa när Moa somnar? 15.20!!! Då hade jag försökt ALLT. Gungade, vyssjade, låg bredvid henne i sängen, killade henne på ryggen- you name it. Jag var så vansinnigt frustrerad att jag gnisslade tänder så våldsamt att metalltråden på insidan av mina tänder (efter tandställningen) lossnade i kanten, har inte orkat ringa tandregleringen än men ska göra det i morgon och få en uppskattning på hurpass katastof det är och ifall jag måste dit "akut". Skit också!
Hur som helst så somnade Moa inte utan tjöt som en räv och vägrade sova, så hon fick mat och vi gjorde sen ett nytt försök. Nej. Stoppade då ner henne i vagnen och gick en lååång promenad i vansinnigt tempo, måste sett helt skogstokig ut. Hon somnade inte. Testade då att stå och rulla vagnen på en bullig gräsmatta. Inget resultat.
Så hon fick sitta och leka med mig i gräset istället, totalt oberörd av sömnbristen. Vi väntade in Mikaels buss, gick hem och hon somnade till slut efter ännu mer mat. Brööööööl. Så idag vill jag säga upp mig som mor.

Dessutom har det börjat dyka upp mystiska skalbaggar här inne, vi har ALDRIG insekter här men nu har jag fångat 5-6 skalhelveten de sista månaderna, så jag misstänker att det är såna fanskap som äter kläder. Vad göra? Insekter på sommaren är väl inget ovanligt men det känns jävligt suspekt. Blä.

Men något som fick mig att smälta denna otäcka dag är den här bilden som jag hittade på facebook. Det är jag med det korta mörka håret och mina kära vänner Veronika och Tina bredvid. Vi är på sexårskalas hos Veronika allra minst!:


Sommarbebis

Ni måste lyssna med ljudet på så att ni hör de fina indian-ljuden i början. Och titta vad duktig hon är på att pilla med glasspinnen!
Dessutom är hon lite skraj för gräs tror jag, lämnar aldrig filten. Skitskönt!:P



Måndag

Nu sitter jag och väntar på att lillfisen ska vakna så att vi kan bege oss ut på mys i solen, tydligen är det fina vädret på väg bort igen och det verkar som om man kan förvänta sig skitväder och ca 15 grader från onsdag och framåt, så det är bäst att passa på!

Moa sov konstigt i natt, antingen beror det på att hon och Mikael sov i över två timmar helt utslagna i sängen som klubbade sälar tidigt på kvällen eller också vill hon helt enkelt ha sin varma pyjamas på sig. Det är ju skitvarmt i sovrummet på nätterna så inatt fick hon sova i bara en body utan ärmar men hon verkade inte vara så förtjust i det.
Så när hon vaknade vid 4 i natt var jag stygg och bebissjuk så jag knyckte henne bort till sängen och hon rullade ihop sig på sidan intill mig och var så söt att jag bara ville skrika i kudden. Pussade och klappade och sniffade henne i håret så mycket jag vågade för att hon inte skulle vakna. Så gudomligt, gudomligt söt.
Har vikt tvätt och kört igång en ny maskin, ätit frukost och nattat den trötta bebisen och sitter nu som sagt och väntar. Fick en rejäl dusch sprutande grapefrukt-saft i ansiktet förut, varken jag eller Mikael lär oss någonsin hur mycket kolsyra man kan ha i varje flaska när vi trixar med SodaStreamern, tar man för mycket så pyser det i bästa fall och SPRUTAR i värsta fall när man sedan häller i extraktet. Så nu är det klibb-klibb på golvet vilket är något av det mest obehagliga jag vet.

För er som inte ska ut och solglassa har jag hittat en vansinnigt roligt tråd inne på familjeliv.se. Förstår man inte att detta är kul har man verkligen ingen humor, jag höll på att kissa ner mig härromkvällen när jag läste den. Tråden är alltså den beryktade Svan-tråden, med en konstig människa som älskar svanar och är nog med att alltid ha stor bokstav i början av ordet Svan:



Här är länken till tråden, glöm inte att klicka er till sida ett, trådstart:

http://www.familjeliv.se/Forum-5-82/m31791592-1.html

RSS 2.0