Fredag

Sedärja! Nu sitter man här igen med en nattad Moa och klockan är inte ens 20! Nya, superfina rutiner and WE LIKE IT! Hon somnade som sagt 19.30 igår också och tro det eller ej men hon vaknade inte förrän 08.50 i morse! Det här med bara en middagslur på dagen var ju det bästa som kunde hända. Äntligen slipper vi allt strul och allt evinnerligt gungande och rump-buffande på kvällarna OCH dagarna.
Det är verkligen som om en stor börda lyfts från mina axlar, för det har INTE varit roligt att kämpa sig gul och blå för att hon ska somna varje gång medan lilla hjärtat kämpar med näbbar och klor för att hålla sig vaken. Jobbiga nattningar är väl visserligen en lyxproblem med tanke på att en del bebisar håller igång hela nätterna igenom, men min stackars högerarm är galet tacksam över att slippa gunga och ha sig på den lilla 10-kilosklumpen säkert 2 timmar om dagen för att hon ska somna. Den enda nackdelen med att hon somnar så fort efter vällingen på kvällen nu är att hon är så trött att jag inte hinner rapa henne och det kan ju bli bubbligt i magen under natten. Men GUD vilken nyvunnen frihet om hon fortsätter att somna såhär tidigt och att vi kan ha kvällarna för oss själva i fortsättningen!

Vad söta ni är som skrivit så snälla kommentarer om min mamma-mage! Åh vad varm i hjärtat man blir.
Mikael spyr på mitt eviga tjat om mina extrakilon så jag ska försöka ta mig samman, men man får verkligen en klump i halsen varje gång man försöker klämma sig ner i något plagg som passade eller till och med var FÖR STORT förut. Jag var smalare veckorna efter förlossningen än vad jag är nu...! Men det berodde ju på amningen såklart och det faktum att jag knappt åt eller sov utan bara var en halvdöd gråt-maskin. Haha.
Kollade på norska barnmorskorna härromdagen på tvåan, har sett alla avsnitt innan på webben men utan text så nu äntligen förstod man vad som sades. Snacka som snedvriden bild som framgår, kvinnorna kommer in- får på sig förlossningskläder och någon minut senare har dem nästan krystat färdigt, haha. Detta beror ju givetvis på att programmet är 30 minuter långt och att det blivit aningen klippt, men ändå, man får hoppas att folk inte tror att det går sådär fort i verkligheten (förutom för somliga som har tur då, min mormor har fött fyra döttrar och berättade att förlossningen med min mamma "tog längst tid, jag hann säkert ligga på britsen i fem minuter innan hon kom ut").
Lipade som vanligt som en tok när alla kletiga, underbara bebisar kom ut. Jag hade SÅ gärna velat bli barnmorska, men jag vet inte om mina nerver hade klarat av krissituationer i stil med att "bebisens axlar sitter fast", "hjärtslagen går ner" eller liknande och jag hade DEFINITIVT inte klarat av att bevittna dödfödda barn eller sena missfall, jag kan inte ens läsa om det utan att få lätt panikångest. Läste ett reportage om en liten tvååring som dött efter att ha fått en infektion av att äta jord i "Föräldrar och barn" och satt på toaletten och störtlipade så att snoret bara rann (ja, jag har med mig tidningar på toaletten). Kanske ska tillägga att jag nu får panik när Moa kryper bort till vår palm och ska gräva i krukan...

Idag har varit en tråkig städ-dag. Har städat som en tok och njutit över den nya dammsugaren, den har aroma-kulor instoppade någonstans så istället för dammsugar-äckellukt så doktar det lavendel eller något liknande när man dammsuger, förträffligt!
Har även tvättat massor av tvätt och bytt lakan och varit riktigt huslig. Tog en bild på hur vårt nystädade vardagsrum såg ut nu på kvällen när Moa hade vänt upp och ned på sin leklåda men kameran var död, så ni kanske får se hela spektaklet i morgon. Lika bra att vänja sig vid att lägenheten ser ut som en cirkus nu när man har en sjövild men ack så naggande god krypbebis!


Kommentarer
Postat av: Sandra

Med gud så söt hon är!!

Milo skickar massa pussar ;)

2009-06-06 @ 12:09:08
URL: http://skumling.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0