Barnmorskebesök vecka 36+6

Sitter på jobbet och ska jobba sent så nu tar jag mig en paus och lägger in dagens siffror!

Graviditetsvecka 36+6:
Blodtryck: 105/60.
HB-värde: 131.
B-glukos: 4,7.
Viktuppgång: +7 kilo.
SF-mått: 36 cm.
Bebis hjärtslag: 137 slag/minut.
Fosterläge: Huvudet nedåt, rörligt.

Allt såg bra ut (jag är bra på att vara gravid, synd att jag inte är lika bra på att föda barn som att bära dom, haha). Fast förra kontrollen var bebis så gott som fixerad och nu kunde BM flytta huvudet ganska mycket, det gillar jag ju inte. Är inte jätteförtjust i att jag gått upp 2 kilo på bara två veckor heller, men det var rätt väntat för fötterna och anklarna börjar se rätt svullna ut.
Frågade även min vanliga BM idag om hon tror att bebis kommer bli en tungviktare (förra kontrollen var hon på semester så jag var hos en annan) och hon lugnade mig lite. Hon tror att bebis är relativt stor men ingen "jättebebis" som hon uttryckte det. Efter mycket klämmande och hummande så tippade hon på att den väger ungefär 3400-3500 nu och att den troligtvis skulle sluta på 3,9-4 kilo. Och huvudet kändes normalstort till min stora lycka.
Mos-grodan var supergullig och knyckte ett stetoskop som hon lyssnade på sin egen mage med när vi var där, haha. Saknar henne nu när jag jobbat hela dagen, och detta trots att hon var vaken mellan 01-03 i natt och roade sig med att krypa mellan oss i sängen och säga "tittut" och petas i ansiktet. Vette katten vad det var med henne, men jag hoppas att det var en engångsgrej...

Måndag

Börjar med att svara på kommentarer! Tack för det hjärtliga välkomnandet tillbaka!
Alexandra:
Moas säng är ett hemmabygge av min far som han snickrade ihop till min lillasyster när hon var liten, den står direkt på golvet utan ben och huvudgaveln är huvudet på en nalle och fotänden är fötterna. Toksöt! Ska fota och lägga upp i bloggen så att ni får se, fördelen är främst att det är skvatt omöjligt för henne att trilla ur då det är ganska höga kanter och ingen fallhöjd, och nackdelen är att det är rätt svårt att lägga sig där bredvid henne om det skulle behövas. I alla fall om man är höggravid och vill komma upp igen...
Det gick supersmidigt att få henne att somna där redan första kvällen, innan när hon haft spjälisen utan ena sidan uppe har hon bara rest sig upp hela tiden. Man märker tydligt att hon njuter av det större utrymmet! Ikväll var första nattningen av kanske tjugo som jag fick säga till på skarpen att hon skulle ligga ner för hon flängde omkring som en tok helt övertrött.
Johanna:
Men vilket sammanträffande! Var du också lite halvnöjd med den där barnmorskan eller är det bara jag som är känslig? Kände du igen mig från bloggen eller hur visste du att det var jag?
Hanna:
Japp, jag sprack från "hål till hål" så att säga under förra förlossningen. Känns dock överraskande lite även om det låter hemskt, och jag läkte jättefort efteråt. Dock var ringmuskeln illa ute och väldigt nära att gå sönder, och det är ju inget drömscenario. Så jag hoppas på bättre tur nästa gång eller vad man nu ska säga...

En ganska seg men skön dag har vi haft idag. Varit ute med Mosan och lekt på den stora lekplatsen vid skolan här, ätit hamburgare och sen har jag tagit mig en två timmar lång tupplur så det var i princip dags att natta lillfis när jag vaknade- det var en udda upplevelse.
Är inte alls behagligt gravid längre, har en bebisfot som skaver på samma ställe i magen och har så gjort i ett ANTAL veckor och nu känns hela högra sidan som ett jätteblåmärke och nu guppar bebisens huvud på blåsan så fort jag rör mig och jag börjar känna den välbekanta "ett-knippe-humrar-mellan-benen"-känslan i blygdbensfogen. Aj. Så kom hemskt gärna ut i förväntad tid bebis!

Bilder från juli


Magbilder v. 35+6

Här är lite magbilder, inte helt färska men ändå!
Gissa bebis!

Tänkte att det kunde vara dags för en liten gissningslista när tvåan tros komma och vad ni tror att det är för en typ. Har ingen koll på alls om jag lyckats behålla några läsare efter mitt lååånga datoruppehåll men vafan, vi kör.
Startar listan med våra gissningar:

NÄR KOMMER TVÅAN?
12 augusti
Pojke, 4200 gram och 56 centimeter föds kl. 09.13 (Gissar Mikael, bebispappan).
15 augusti
Flicka, 4330 gram föds 18.23 (Gissar Johanna).
16 augusti
Pojke, 3820 gram och 52 centimeter föds klockan 23.40 (Gissar Susanne).
18 augusti
Flicka, 3100 gram och 51 centimeter föds klockan 09.15 (Gissar Kajsa).
19 augusti
Pojke, 4105 gram, 53 centimeter föds kl. 03.10 (Gissar anonym).
20 augusti
Pojke, 2900 gram och 50 centimeter föds klockan 23.15 (Gissar Camilla 1).
Pojke, 3540 gram föds klockan 16.30 (Gissar Camilla 2).
23 augusti
Pojke, 3789 gram och 53 centimeter föds 06.14 (Gissar Josefine, faster).
29 augusti
Flicka, 3950 gram och 52 cm föds kl 01.15 (Gissar Sarah).

3 september
Pojke, 4050 gram och 53 centimeter föds klockan 02.40 (Gissar Sofia, bebismamman).
Så om du vill vara med och gissa kan du kommentera detta inlägg och gissa på datum, kön, längd, vikt och vilken tid på dygnet den lille föds. Kan ju tillägga att bebis är beräknad att födas 18 augusti och förra gången gick jag över tiden 14 dagar och lill-Mosan vägde 3690 gram och var 52 centimeter lång.

Tillbaka

Juli har varit fullspäckad om man säger så, förutom flytten som innebär en miljon resor till diverse möbelaffärer/byggvaruhus/stormarknader så har vi hunnit med en tripp till Ullared (hej och hå, vad dyrt det blev!), utflykt till Borås djurpark, massor av dopp i diverse badvatten och den senaste veckan har Mikael varit iväg på LAN och jag och Mosan har roat oss för fullt med mormor.
Allt är färdigt nu förutom lite tavlor och sånt som väntats medvetet med att hängas upp eftersom bostadsbolaget kommer hit och tapetserar om hela Mosans rum och en vägg i vårt sovrum i början av augusti. Vi har byggt staket runt uteplatsen också och det är inte helt färdigt än eftersom vi inte kan bestämma oss för om vi ska hägna in en liten rabatt eller inte.
Men jävlar vad vi trivs bra än så länge! FAN vilken skillnad i yta! Och det är helt sjukt skönt att ha en uteplats där Moa kan härja runt. Hon är väldigt nöjd med flytten såvitt jag kan avläsa, hon har fått sin egna säng nu som hon älskar, hon somnar där själv på kvällen vilket hon ALDRIG har gjort innan. När jag säger "somnar själv" så innebär det dock att jag sitter bredvid och sjunger i hennes barbapapa-puff medan hon dricker välling visserligen, men det är en grym förbättring efter att ha somnat i min famn varje kväll i snart två år.
Hon har även kommit över sin rädsla för sand(!), lyckats rymma spritt språngande naken en dag så att en granne fick komma bärandes på henne (det var nog höjden av skräck att inte veta vart hon var under någon minut där) och varit allmänt underbar. Hon bjuder oss på tepartyn flertalet gånger per dag och blir mer och mer besatt av grodor. Hon är sjukt jävla fantastisk! 22 månader redan, det är tokigt.
Bebis i magen växer ju på kan man säga. Är nu i vecka 37 och barnmorskan säger att vi kan förvänta oss en rejäl bebbe den här gången, förmodligen en bit över 4 kilo. På senaste kontrollen i början av vecka 35 gissade hon på att den vägde en bra bit över 2,5 kilo redan. Och det känns kan jag säga. Det är än så länge världens snällaste bebis som gör väldigt lite ljud från sig, men när hen väl bökar runt känns hela magen på sprängningsgränsen.
Har mått oförskämt bra fram till nu trots värmen och jagandet av Mosan, det är först denna veckan jag börjar känna mig lite svullen och det är fan inte dåligt. Nattsömnen börjar tryta lite också, men gud vilket skillnad jämfört med förra graviditeten! Jag känner mig som rena fitnessbruden i jämförelse.
Passar på att svara på kommentaren ang. oljan som ska minska bristningar som jag använde innan förlossningen med Moa. Det var Weledas förberedelseolja och jag smorde flitigt varje dag där nere från vecka 34. Eftersom jag sprack "all the way" så att säga kan jag inte direkt hylla den där oljan men det kanske hade blivit ännu värre utan den, vem vet? Tror att det mer berodde på slarv under krystandet som gav mig mitt hemska öde.
Tänkte skriva mitt förlossningsbrev rätt omgående förresten, det ska jag dela med mig av här inne med.

Vi lever! (Och är ännu gravida)

3 veckor utan internet sedan flytten nu, därav den något bristande uppdateringen. Får för närvarande stötar av laptopen så en längre uppdatering kommer när vi har kopplat in Mikaels dator också.
Vi mår i alla fall finemang, jag, herrn i huset, Mosan och lillbebis! Hoppas att samtliga läsare gör detsamma!

RSS 2.0