~Happy new year!~

Det blir inte helt oväntat hemmafirande för oss i år, vi ska till mamma i morgon och sova där så det är bäst att hålla oss hemma idag så att stumpan är pigg och utvilad tills dess, man vet ju aldrig hur kul hon tycker att det är att sova borta.
Det blir en god middag och lite cider för mig och öl för herrn. Moa får kalasa till det med en god flaska mjölk eller två, hehe. Dessutom ska hon få smaka lite banangröt ikväll tänkte jag, om ett par veckor kan hon få lite större portioner och förhoppningsvis mättar det bra inför natten.

Vi har varit på COOP och handlat idag. Vi ska käka förrätt och grejer, tänkte ha satsat på ostbricka men det får bli små crostinis (som små miniskorpor) med lite olika pesto på, tror att det är oliv och soltorkade tomater vi har i kylen.
Grymt gott. Lite pilligt att göra i ordning och väldigt snabbt uppätet men vad fan, det är ju ändå nyårsafton.
Så här ser dem små rackarna ut för er som inte känner till det (sprang på det själv av en ren slump i affären när det var provsmakning för ett par månader sedan):



Och sen blir det fläskfilé med potatisgrattäng. Lite komiskt eftersom jag läste i ett diskussionsforum att just den maträtten är det TRÅKIGASTE man kan laga på nyår- därför var jag ju bara tvungen att ha just det till middag.
Det är grymt gott och jag kan faktiskt tänka mig betydligt tråkigare saker på menyn. Har köpt en hel liter vispgrädde som jag tänkte koka med vitlök innan, sen ska jag nog ha tomat och svamp i grattängen också. Åh, fy fan vad hungrig jag blir nu...


Eftersom att det är nyårsafton får jag klistra in den där listan som vandrat runt på de flesta bloggar redan.

Året 2008

Gjorde du något i år som du aldrig gjort tidigare?
Jag fick barn! Det är nästan lite sorgset att det aldrig kommer bli "första gången" man gör det igen. Vilken grej alltså!

Höll du några av dina nyårslöften?
Jag ger inga löften, man ska inte lova något man inte kan hålla, haha.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja, det var ju en gigantisk babyboom i år!

Dog någon som stod dig nära?
Nej (må det aldrig ske).

Vilka länder besökte du?
Det skulle väl vara Danmark då, haha!

Är det något du saknar år 2008, som du vill ha år 2009?
Större boende, helt klart. det är liksom proppfullt med prylar överallt och mer lär det bli.

Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas?
Givetvis dagen då Moa föddes, 17 september. Kommer alltid att minnas 3 september också eftersom det var då hon skulle kommit och dagen jag siktade in mig på i tio månader...

Vad var din största framgång år 2008?
Jag har äntligen fått någon slags inre frid, det var på tiden.

Vad var ditt största misstag år 2008?
Jag gör inga misstag...hehe. Men det var korkat att köpa ett jävla moster till barnvagn som jag tröttnade på efter någon vecka och fick köpa en ny...

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Nej, men jag har ju haft div. graviditetskrämpor.

Bästa köpet?
Den NYA barnvagnen helt klart.

Vad spenderade du mest pengar på?
Moa, helt klart. Har knappt köpt en enda pryl till mig själv på EVIGHETER.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Att få spendera tid med min lilla bebis och att jag haffat bästa farsan till henne.

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om år 2008?
Jag och Mikael lyssnade sönder nya skivan med "Poets of the fall".

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jag har ALDRIG varit i närheten så lycklig som jag varit hela året.

Vad önskar du att du gjort mer?
Jag önskar helt klart att jag hade passat på att sova mer och och njuta av sista tiden som barnfri innan Moa kom. Hur underbart det än är med bebis så ska man inte sticka under stol med att det är krävande, och totalt annorlunda mot innan när man bara hade sig själv att rå om.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Oroat mig.

Hur tillbringar du nyår?
Hemma, som sagt.

Blev du kär i år?
Jag, kärleken var hittad för LÄNGESEDAN.

Favoritprogram på TV?
Unga Mödrar.

Bästa boken du läste?
"Handbok för gravida" och "Viskningar".

Största musikaliska upptäckten?
Ingen alls.

Något du önskade dig, och fick?
Vår efterlängtade bebbe!

Något du önskade dig, men inte fick?
En solbränna, eftersom jag inte pallade en minut i solen i somras.

Vad gjorde du på din födelsedag?
Hade fullt upp med att amma som en idiot och bemästra sömnbristen då Moa var helt nyfödd.

Finns det någonting som skulle ha gjort ditt år ännu bättre?
Nej, det finns det verkligen!

Hur skulle du beskriva din stil år 2008?
Fick ju gå klädd i jättekläder för magens skull, och flipflop i typ 5 månader... Så, aningen hippie kanske?

Vem saknade du?
Mina tjejkompisar som jag borde sett till att träffa mer medan jag hade tid.


De bästa nya människorna du träffade år 2008?
Moa är min käraste nya bekant:)
Sen är det helt klart alla tjejer i vår mamma-tråd på familjeliv.se!


Nu blir det nog inga mer uppdateringar på bloggen idag, men man vet aldrig.
För säkerhets skull passar jag på att säga GOTT NYTT ÅR! Ni får gärna dricka lite skumpa för mig ikväll.

P.s Ang. den lilla frågestunden har jag fått ett par frågor, så jag svarar på detta i morgon ifall några fler skulle hinna dimpa in! D.s


Min konstiga bebis

Nej, bebis sover inte som vanligt. Vi tror at hon är någon form av vampyr. Snorig och hostig var hon i morse också, och väldigt grinig. Detta trodde jag skulle fortsätta hela dagen så jag dissade besök av min kära Emelie vilket visade sig vara rätt onödigt, för efter en lååång tupplur på dagen var hon pigg som lärka och snoret verkade vara som bortblåst (tacka gud för det visserligen), men det var ju synd och skam att jag ställde in dejten med min vän.

Jag blir så förundrad när jag ser andra små bebisar, syftar i detta fallet på nyfödingar, det var ju trots allt inte speciellt längesen Moa var helt nykläckt även om det känns som evigheter sedan. Typ när jag sitter och tittar på "Unga mödrar" och alla bebisar ligger tysta och snälla insvepta i en filt i famnen som en kåldolme och öppnar ögat lite då och då.
Det var en sån bebis jag förväntade mig men icke fick, haha. De två första dagarna på BB var hon trött och somnade vart man än placerade henne, men sedan dess är hon SUPERPIGG. Och hon har aldrig kunnat sitta still.
Det skulle spanas åt alla håll hela tiden och hon gjorde livsfarliga grodhopp och slängde sig åt sidorna när hon bara var ett par timmar gammal liksom. Mamma blev helt paff för jag var tydligen en zombiebebis som vägrade att ens öppna ögonen, hon berättade att pappa gapade "nu tittar hon!" ett par gånger om dagen av ren förbluffelse när han höll mig.
Jag har liksom alltid varit en slö jävel som inte rör på mig om jag inte måste, fysisk aktivitet är grym överskattad. Så kommer min dotter och är galet aktiv- hon ska stirra på allt och hålla igång HELA TIDEN, man skulle kunna kalla det en slags kulturkrock. Det kommer tveklöst bli en gigantisk utmaning när hon blir större och kan springa omkring och pilla på allt och välta saker- vilket man redan nu märker att hon är sjukt sugen på.
Antar att hon brås på sin far.

Nu ska vi kolla på film och äta chips med dipp. Det enda raka.

Frågestund?

Hinner inte skriva speciellt länge nu eftersom att Moa ligger i babygymmet och tjoar och förmodligen tröttnar på det VÄLDIGT snart. Babygymmet är bara populär i väldigt korta stunder åt gången. Det finns i alla fall en spegel som hon älskar att ligga och spegla sig i, vi har kommit underfund med att vår dotter är väldigt självgod. Vem skulle inte vara det om man var så galet söt? Kan ju knappast klandra henne.

Nu är det riktigt vintrigt här, svinkallt både ute och i lägenheten och snö på backen (egentligen är det nog bara förstelnad frost men det är vitt i alla fall). Var ute på långpromenad igår och passade på att shoppa lite bebiskläder. Blev grymt nöjd med mina köp, trots att det mesta INTE var på rea. Köpte två vrålsöta strumpbyxor som jag tänkte lägga in en bild på lite senare.
Sen blev det hemkörd pizza IGEN, fan vad vi är slöa. Tur att man har en sån grym ämnesomsättning, för annars skulle jag vara stor som ett jävla hus. Vår nyttiga period höll inte så länge, tror att det beror på att vi köpte en avocado som vi skulle envisas med att äta upp vid olika tillfällen och vi kräktes nästan varje gång, det måste vara den vidrigaste grönsak som finns! Och jag som gillar ALLT, beter mig som en jävla avfallkran och stoppar allt i munnen med glädje. Kvällen spenderades framför teven för en gångs skull, tittade på Cityakuten och grät som ett barn. Cityakuten är faktiskt ett jävligt underskattat program.

Nu är det i alla fall så att jag fick en kommentar om att JAG borde ha en frågestund. Är dum nog att tro att alla som läser min blogg redan känner mig eller har hängt med såpass länge att dem redan vet allt, men givetvis finns det en del nytillkomna läsare så det kanske kunde vara en trevlig idé, dessutom får det mig att känna mig intressant, hehe.
Så om någon har något ni undrar så passa på nu och lämna en kommentar, så ska jag fixa ett inlägg med svar. Fråga på bara, jag är inte blyg.
(Om inte annat så fick jag två frågor i förra inlägget som jag kan svara på så att jag slipper skämmas om ingen annan frågar något...).

Världens goaste skratt!

Man ser knappt ett skit i den här videon men det är inte det viktiga, det är LJUDET som är grejen, höj upp volymen och lyssna på världens underbaraste bebisskratt!
Ska försöka hinna uppdatera bloggen lite senare, nu ska här beställas pizza!


Jag var gravid!

Kom på att idag är det ETT HELT ÅR SEDAN vi fick reda på att lilla Moa existerade, det är så att man kan bli lite blöt i ögat...
Därför klistrar jag in dagens blogginlägg för exakt ett år sedan, du ljuva dag...

Jag har en bulle i ugnen!!! Fre 28 dec 2007 11:28 Föräldraskap & Barn, 190 läsare totalt
Åh nej! Nu kommer Mikael säkert bli jättesur på mig för att jag inte kan hålla min glappande käft stängd i mer än några minuter, men jag är alldeles för lycklig för att hålla min glappande käft stängd, det vill jag lova!

Tro det eller ej mina damer och herrar, pojkar och flickor men det verkar som om min tur fortsätter! Enda sedan jag knep min Mikael så har liksom livet rullat på så himla mkt smidigare än någonsin förut då jag haft total otur i alla år. Men inte nu längre, INTE NU LÄNGRE!
Finner nästan inga ord för det jag nu ska berätta utan jag slänger in en suddig bild istället!


Jodå, jomenvisst! Det tunna strecket i vänster ruta betyder att jag har ett litet pyre i magen! Hade egentligen velat vänta med att skriva om detta i bloggen tills vi har berättat det för alla nära och kära men faktum är att jag klarade inte av det. Skulle inte kunna skriva en rad i här om jag inte fick lov att berätta världens absolut bästa nyhet. Gårdagens datum 27/12-07 är härmed utvalt till mitt livs bästa dag.

Jag hade ALDRIG trott att jag var gravid den här månaden, jag har inte känt minsta lilla smärta i brösten ens en gång som kunde tyda på en graviditet, istället så har jag haft en ruggigt jobbig mensvärk. Men jag hade fel, och för kanske första gången i världshistorien njuter jag till fullo av att ha haft fel.

Detta är galet! Helt jävla galet!

Den enda som blir lite läskigt att berätta för är mamma, så lillasyster om du läser detta så HYYYYSSCH med detta än så länge, hehe. Tänk att det gick på andra försöket! Jag som hade ställt in mig på att det skulle ta MINST ett år innan jag fick rusa runt i lägenheten och vråla av lycka.

Bestämde mig igår för att testa trots att jag hade massor av mensvärk för mensen var ändå två dagar sen. Kissade i en lite plastkopp jag smugglat med mig från jobbet och doppade teststickan, mest på skoj för jag var säker på att det inte skulle bli någon bebis denna månaden.

Sist jag tog ett test så satt jag och råstirrade på testrutan efter ett streck i säkert 20 minuter, försökte vinkla testet i olika ljus och kisade för att se ett streck, men det var ju inget där. Så igår när jag sneglade på testet och tyckte mig se att det blev blått så fnyste jag bara åt mig själv. Vänta en minut och FLÖG in i sovrummet och kastade mig på Mikael som låg i sängen, släpade med honom ut till badrummet, skakade i hela kroppen och tjöt "VISST ÄR DET ETT STRECK DÄR!!!" och det kunde han intyga att det var det. Efter det var jag helt borta för en stund, mina tankar befann sig inte på denna planeten. Sprang omkring och skrattade galet och klappade händerna för mig själv som en säl, och Mikael smög efter och tittade nervöst på mig.

Sprang ner till affären för att bli av med lite överskottsenergi (vi höll dessutom på att laga tacos och kom på att vi inte hade något tacobröd). Kunde såklart inte låta bli att köpa en "Vi föräldrar, du som är gravid"-tidning och givetvis kunde inte den skumma gubben i kassan låta bli att påpeka detta och plötsligt var det en stor folksamlig omkring mig som försökte kika på magen och gratulera. I loved it.

Köpte en nytt test i morse för att vara på den säkra sidan, det har väl typ aldrig hänt att ett test har visat att man är gravid när man inte är det, men det känns så jävla overkligt att det behövdes ändå, och visst är jag gravid enligt det också:).


Kan tillägga att jag nu är i vecka 5. Så fort man har gått mer än 4 veckor och en dag så räknas man in i nästa vecka, lite krångligt det där men jag hoppas att ni förstår.

  Idag är det fredag och sista dagen på jobbet med andra ord. Kan säga som såhär att min koncentration är inte den bästa en dag som denna så det kommer bli en jävla röra med papper som jag lämnar kvar bakom mig för jag har bannemej viktigare saker att fokusera på än ett skitjobb som jag ändå ska sluta på. I helgen hoppas jag på att det blir ett PrisonBreak-maraton igen, vi har beställt säsong 2 nu och förhoppningsvis så hinner den komma idag. Också ska jag nog hjälpa till med Veronikas flytt också, kan ju skylla på att jag har en bulle i ugnen så att jag slipper lyfta en massa tunga saker:)

Trevlig helg på er! Förlåt för det korta inlägget men jag känner mig så sjukt stressad och är helt hispig!


Jag säger då det...

Igår höll Moa precis på att somna i rimlig tid på kvällen- då ringde telefonen och det var kört. I dag hann Moa somna i rimlig tid nu på kvällen, men pundhuvudet jag tyckte att hon såg så varm ut (pyjamasarna är i tvätten och hon hade sina vanliga kläder på sig) så jag försökte ta av henne strumporna och brallorna i sängen när jag la henne utan att hon skulle vakna. Jovisst. Det tog LÅÅÅNG tid att få henne att somna efter det vill jag lova.
Tänkte testa lite nya taktiker och gick omkring med henne på armen fram och tillbaka i det nedsläkta sovrummet en lång stund, hon bara kinkade och det funkade inte alls. Då tog jag små skutt fram och tillbaka, gjorde piruetter och gungande henne som en tok och ungen tystnade i min famn. Precis när jag tänkte "äntligen sover hon" börjar ungen ASGARVA, jag fortsatte hoppande och hon skrattade nästan ihjäl sig och var inte alls trött utan RUGGIGT PIGG. Suck. Hade hon inte varit så vansinnigt söt hade man blivit galen. Men nu sover hon i alla fall, äntligen...

En tråkig dag i dag, det ligger grov PMS i luften. Lagade i alla fall en god middag, potatissallad (jag har inte lagat det sen i somras, det känns mer som sommarmat) och stekt rostbiff. I love my meat. I morse åt vi upp sista resterna av julskinkan, lite sorgligt att ta farväl av mitt lilla mästerverk, är fortfarande häpen över att den blev så god då det smakade rövhål förra julen. Men, men, övning ger färdighet uppenbarligen.

Nu ska jag ägna mig åt mitt ljuva datorspel. Måste bara avslöja att Moa har fått två nya smeknamn: Fjärsing (en sån där liten giftig fisk) och Moufasa (denna variant blir ibland "Mostafa" om man slinter på tungan).
Vad kan man säga, kärt barn har VÄLDIGT många namn...

Fredag

Fan vilken bloggtorka det är just nu, det är knappt en enda av bloggarna jag brukar läsa som uppdaterats alls de senaste dagarna. Skäms på er. Till och med jag har hunnit uppdatera trots julfläng och bebis.

I dag har Moa varit hemma med pappa medan jag varit på mellandagsrean. Vilket skämt!
Skulle köpa julklappar till Mikael först och främst. Kollade på MASSOR av kläder, det fanns ingenting. Gick till och med in i såna där äckeldyra affärer som jag skyr som elden, hittade ett rea-stånd med snygga tröjor för halva priset, såg att prislapparna låg på 499:- och halva priset på det är ju helt klart överkomligt, men sen insåg jag att DEM REDAN HADE DRAGIT HALVA PRISET. Då smet jag ut, fort som vinden
På HM var det typ tre plagg på REA, jävligt kul. Slutade med att jag köpte en t-shirt, en skjorta och vantar för ordinarie pris, inga fynd där inte. Tur att HM är billigt.
Sen skulle jag kolla på kläder till Moa i storlek 68 och 74 och se till att få köpt en ny overall till henne, för nu sitter den vi har löjligt tight. Hittade INGENTING i någon affär, utom såna där supertjocka som vi verkligen inte behöver eller kan ha ihop med vår tjocka åkpåse. Det enda som fanns var en likadan som vi redan har, men den var i storlek 80 vilket känns lite väl överdrivet. Fan vad tröttsamt...
Inte ens Lindex babyrea var något för mig, alla söta kläder var i storlek 50 och 56, jävligt underligt med tanke på att det ALDRIG fanns något på REA i såna små storlekar när hon var riktigt liten eller innan hon föddes. Dessutom skämde jag ut mig och gick fram till en helt vanlig tjej och frågade lite småargt om det inte fanns overaller i små storlekar. Hon bara ryckte på axlarna och såg sur ut och inte ens då fattade jag att hon inte jobbade där, det tog flera sekunder att koppla vad det var frågan om och då sprang jag därifrån, skamsen med svansen mellan benen.
Så det blev bara lite kläder till Mikael och tetrapack med ersättning med mig hem. Kul mellandagsrea liksom...
Jag MÅSTE hitta några snygga kläder till dopet, allt jag äger är skitgammalt eller jättestort för att jag hade det när jag var gravid. Buhu.

Nej, nu blev jag arg igen över min rea-förlust. Avslutar nu.

Bonde söker fru...

Har ju tidigare uttryckt mina äckelkänslor för Magnus och skrattat rätt gott åt bruden som beter sig som han stora fan och nickedocka. Så jag har varit inne på TV4.se och bara måste återge dessa rader ur en intervju...

"- Från att ha bott hemma så bor jag plötsligt i ett stort hus. Jag städar och lagar mat. Det är smidigast om jag har maten klar färdig när Magnus kommer in. Jag har kommit på flera nya maträtter, till exempel lax som jag steker och har potatis och grönsaker till. Jag trodde att det var jättesvårt att göra men det var det inte. Det blir jättegott, och nyttigt, säger Emma."

Hahaha, vad kul tjejen verkar ha- och så begåvad. Blir lite mörkrädd.
 Fast det kanske bara är jag som är sur över att inte jag blir friad till i teve?

Så var julen slut för i år...

Min bebis har gett mig en julklapp i form av att somna på helt rimliga tider de senaste två dagarna, igår somnade hon strax innan 22 och idag somnade hon den MAKALÖSA TIDEN 20.30. Måste ju säga att jag är jävligt skeptisk till det hela och är rädd för att hon kanske vaknar till vid midnatt precis när jag vågat krypa ner i sängen. Men, men. Nu ska vi inte måla fan på väggen.

Igår var det julafton. Började som sagt dagen med att rulla köttbullar, duktig som jag är. Så all julmat var färdig lagom tills svärföräldrarna dök upp, och middagen blev jävligt lyckad bortsett från att potatisgrattängen inte var tillräckligt varm, men det kan jag leva med. Moa var snäll och fick en klick puré när vi åt- inte mycket till julmiddag men förmodligen betydligt godare än ersättniningen.
Måste ju dock säga att jag saknade min mor och Lina, vi har speciella (ja, eller ganska vanliga) rutiner på jul som ICKE BÖR BRYTAS. Till exempel var det bara jag som verkade intresserad av att kolla på Kalle. Och eftersom att jag faktiskt är vuxen låtsades jag inte om detta svek utan tänkte bara "nästa år då jävlar...". Hehe.
På kvällen ägnade vi oss åt att titta på tecknat i alla fall, haha! Laddade ner "Madagaskar 2" och "Björnbröder". Det var mysigt.

Idag har vi firat med hela Mikaels släkt, riktigt kul med alla söta barn. Dem hade hyrt en lokal eftersom att vi är för många för att få plats hemma hos någon, vi hann dit i tid och först av ALLA. Chockerande, det känns som om man alltid är sen när man ska någonstans med bebis i släptåg. Precis innan vi kom dit hade en uteliggare försökt ta sig in i lokalen när svärföräldrarna hade vädrat, han hade haft med sig en helt kundvagn med skit i. Han tyckte att det kunde bli hans nya hem och blev skitsur när han inte fick stanna kvar. Förr hade jag tyckt jättesynd om honom, nu när jag har barn är jag bara dödligt tacksam över att han inte var i närheten då vi dök upp. Creepy.
Det blev gött käk och goda cider och julklappar till barnen. Moa fick en jättesöt klänning, en tröja, mjuka tygkuber att leka med, en massa käcka skallror och hårspännen (längtar till att se dem på!). Hon var som väntat inte speciellt intresserad men jag tror att hon uppskattade klapparna på sitt egna lilla vis, det gjorde i alla fall vi!
Moa och Julia (snart 5 månader) var sinnessjukt söta där dem låg på samma filt och spanade på varandra, Moa fick till och med låna Julias skallra. Har massor av gulliga bilder på alla bebisar och barn men jag vågar inte lägga upp något ifall det inte skulle uppskattas av the parents. 
Vår lilla pingla var jätteduktig hela tiden TROTS en viss sömnbrist, sen lyckades hon faktiskt somna i vagnen en stund fastän det var ett jävla liv runt omkring med vilda barn och småberusade vuxna. Hon är så duktig.

Nu är hon mindre duktig och har givetvis vaknat, precis som jag förutspådde. Suck. Bussade Mikael på henne, får se om det funkar. Troligtvis inte.

P.s Jag fick bara två ynka God Jul-SMS igår och blev besviken, men IDAG på kvällen anlände en massa SMS,  allihop på samma gång, min telefon börjar nog bli kass D.s




 

God Jul käraste bloggläsare!




Uppesittarkväll

Nja, det är inte mycket till uppesittarkväll idag, inte ens Moa håller mig sällskap, hon somnade för en stund sen vilket innebär att det var absolut tidigaste kvällen på LÄNGE. Och då sov hon ändå i liften typ fem timmar när vi var iväg och efter att vi kommit hem igen. Mammas duktiga tjej! Hoppas bara att hon fattar att det är natt och vaknar och är pigg som en mört om några timmar.
Mikael har varit jävligt tråkig och nördig hela kvällen och sitter och spelar WoW i grupp med en massa tetiga människor varav "ledaren" pratar i mikrofon och ger resten av gruppen spelråd och han pratar brittisk engelska. Hmm. 

Nu är planerna som så att Mikaels föräldrar kommer hit i morgon och joinar oss i vårt julfirande, gött! Det ska vara lite folk samlat under julen, så är det bara. Jag firade jul med endast min far för ett par år sen och visst var det trevligt, men rätt dött (jag tror dessutom att jag smet iväg till datorn och MSN titt som tätt och saboterade julstämningen ännu mer, men det är inget att göra åt nu).
Vi har varit på promenad och handlat det sista julkäket, Jag borde egentligen rulla fler köttbullar, köttfärsen ligger tinad och klar och ropar på mig i köket, men jag orkar fan inte- det får räcka med dem vi har. Har gjort en GIGANTISK potatisgrattäng i alla fall istället för Janssons, Mikaels mamma skulle ta med sig lite egen Jansson istället eftersom varken jag eller Mikael är några ansjovisälskare. Så det mest är klart inför morgondagen, det enda som ska stekas upp är ju prinskorven och det går ju på ett kick.

Fick en tips från en trådkompis (trådkompis=någon som jag känner via vårt gravidforum på familjeliv.se) att duscha INNAN Moa ska badas för att det ska vara så varmt och mysigt som möjligt i badrummet så att hon slipper bli sådär kall och olycklig, och det funkade fint! Hon badade en lång stund och var belåten även när hon skulle torkas, sen blev hon ännu mer belåten när hon kissade ner mitt badlakan som jag så snällt svepte in henne i så att hon absolut inte skulle frysa. Hon ÄLSKAR att kissa i det fria, hon ser aldrig så lycklig ut som då. Jag trodde att jag skulle slippa de värsta kisserierna i och med att jag fick en dotter, men ack nej. Kan ju skatta mig lycklig över att kisset inte flyger åt alla håll i alla fall.
Insåg att jag ska sluta med babyschampoot, det luktar jättegott men det maskerar ju bebislukten, och jag ägnar många timmar om dagen åt att sniffa henne i håret. 

Tack för fikus och bajs-tipsen i kommentarerna!:) Skönt att höra att det inte är jag som saboterat den dyra jävla växten! 


La lista

Min trialperiod på WoW har gått ut så jag kan inte spela förrän vi köpt ett nytt spel. Så nu har jag inget att göra och slänger därför in en lista...

1. Tre namn jag lyssnar till:
Sofia (förstås), Soffan och älskling (det finns miljoner andra skumma smeknamn men för att ta de mest förekommande).

2. Någonting jag tycker om med mig själv:
Att jag är äkta och inte försöker framstå som någon annan än den jag är.

3. Någonting jag inte tycker om med mig själv:
Att jag är för mesig och så gott som aldrig kan ryta till.

4. Detta är jag rädd för:
Att någon ska hända dem jag älskar, jag vill alltid vara lika lycklig som jag är nu.

5. Tre saker jag vill ha varje dag:
Bebisgos, kramar och snus.

6. Tre saker jag absolut inte kan göra: 
Sjunga (stackars Moa), idrotta eller låta bli att äta chips om det finns i skafferiet. 

7. Detta tycker jag om att göra:
Prata, jag är fan aldrig tyst. Pratar jag inte med Mikael så pratar jag med Moa, pratar jag inte med Moa pratar jag med mig själv. Får inte heller glömma mina älskade tjejkompisar, fy fan vad jag har roligt med dem.

8. Detta vill jag göra just nu:
Få ryggmassage.

9. Bästa känslan:
Kärlek, förstås.

10. Värsta känslan:
Att känna sig ensam och sviken är det värsta jag vet. Hatar även när man sett fram emot något och det inte händer (ja, jag är fortfarande bitter över att våra julplaner inte blev som dem skulle). 

11. Egenskaper jag gärna ser att min partner har:
Först och främst humor, inget är så avtändade som seriösa människor. Sen vill jag att han ska vara en riktig man och ingen fjollig toffel- hur politiskt inkorrekt det än är. 

12. Är jag kär just nu?
Jag är skitkär!.

13. Jag vill gifta mig...
Med Mikael, inom sinom tid. Hur, var och när spelar inte så stor roll bara jag ser grymt snygg ut i min bröllopsklänning. 

14. Följande tre saker vill jag göra innan jag dör:
Få fler barn, skaffa ett roligt jobb och kramas med en massa söta djur.

15. Min käraste ägodel:
Är Moa en ägodel? Haha. Annars är det barnvagnen helt klart, utan den går mitt liv under.

16. Något jag vill ha i present:
Ett frisörbesök.

17. Detta har jag på mig just nu:
En av Mikaels jobb-t-shirtar och mysbyxor.

18. Favoritkläder:
Klänningar.

19. Favoritdjur:
Hundar..

20. Följande musikstilar tilltalar mig mest:
Rock, hårdrock och Oi.

21.Favoritlåtar just nu:
Herregud, ingen aning. Vi lyssnar på "Kamphund" här hemma och headbangar, men det är knappast någon favoritlåt- skräp egentligen.

22. Roligaste/tråkigaste ämne i skolan:
Under gymnasietiden var helt klart Psykologin roligast, de kurserna hade jag lätt velat gå frivilligt på fritiden, jag gillar även Religion, Filosofi och Samhällskunskap, Företagsekonomin var också skoj. Tråkigast var helt klart matten och naturkunskapen, får helt ont i huvudet bara jag tänker på det.  

23. Stjärntecken:
Vågen.

24. En bok jag älskar:
Kan inte välja, älskar på tok för många (jag är så jävla intellektuell).

25. En film jag älskar:
Bert den siste oskulden.

26. Tv-program jag gillar: 
Just nu kollar jag på Desperate Housewifes, Unga Mödrar och Bonde söker fru, det är allt. Har förresten glömt att påpeka att Magnus i Bonde söker fru är det VIDRIGASTE JAG SETT PÅ LÄNGE. Jag gör en skitbra imitation av honom, "Heej, det är jag som är Magnus. Om du är riktigt, riktigt snäll nu lilla Emma så ska du få massera mig. Ja, det är helt sant, du ska få massera den här fantastiska Magnus, som är snygg utan att veta om det". 

27. Favoritdoft:
Vanilj och bebishuvud. 

28. Detta äter jag gärna:
Jag äter gärna det mesta. Min magsäck är ett sånt där svart hål.

29. Dricker helst:
Coca Cola.

30. Favoritgodis:
Jag äter inte godis, håller mig till chips och dipp. 

31. Hit vill jag gärna åka på semester:
USA eller något ställe i Indonesien (eller vilket jävla varmt ställe som helst). I sommar blir det en resa till Turkey! 

32. Färg på mina ögon:
Blågrön.

33. Min längd:
178 cm.

34. Jag tror på:
Är ganska skeptisk till det mesta.

35. Jag spelar:
World of Warcraft.

36. Person jag beundrar:
Jag beundrar alla som har fler än ett barn och klarar det utan besvär, superkvinnor! 

37. Så här bor jag:
I Sveriges framsida Göteborg i en tvåa.

38. Antal döda krukväxter i hemmet:
Inga alls faktiskt, men vårt fikusträd börjar tappa blad på ett hotfullt sätt.

39. Det här tänder mig:
Just nu är jag ganska avsexualiserad eftersom jag tycker att man kropp ser ut som en sån där gummikyckling. Men tänder på min karl gör jag alltid, han är sexigast i världen.

40. Det här gör mig avtänd:
Magnus i Bonde söker fru- för att hålla en röd tråd i listan.

41. Favoritfärg:
Lila och rosa.

42. Favoritcitat:
"Efter regn kommer sol". Men det är inget citat, utan ett utryck som visat sig stämma. Har en massa favoritcitat som till största del kommer från min Tina, men ingen skulle förstå om jag skrev dem ändå. Utom Ve, Emelie och Memme förstås. 

43. En hemlighet jag vet:
Många hemlighet, folk gillar att anförtro sig till mig av någon anledning- trots att min glappkäfthet inte når några gränser.

44. Bästa present jag fått:
Min laptop av Mikael, helt klart.

45. Senast köpta skiva: 
Köper som sagt inte skivor. 

46. Det jag är mest nöjd över med mitt utseende är:
Är inte alls nöjd med något just nu eftersom jag är inne i fjortisfas. Men jag gillar mina naglar och är nöjd över att jag gick ner mina 15 graviditetskilon på bara ett par dagar (synd att brösten följde med på bekostnad). 

47. Det jag är minst nöjd över mitt utseende är:
Tuttarna, helt klart. Är vansinnigt deprimerad över deras utseende. Det blir ett par sillisar här om inte brösten ser piggare ut med tiden, sorgligt men sant. 

48. Udda förmåga/egenskap:
Jag är gryjmt bra på att berätta historier.

49. Om jag vore ett djur skulle jag vara:
En älg.

50. Vad lyssnar du på just nu?
Mikael som borstar tänderna..

51. Vad har du gjort/ska du göra idag?
Bada Moa och fixa mer julkäk. Har fortfarande en pepparkaksdeg att ta hand om. 

52. Var är dina föräldrar från?
De är bägge födda i Göteborg.

53. Vad är det senaste du installerade på datorn?
DC tror jag.

54. Vilken är din favoritrestaurang?
Kan inte välja.

55. När badade du i en pool senast?
När jag och Mikael var i Grekland förra året.

56. Har du varit med i någon skolpjäs?
Ja, mängder.

57. Hur många barn vill du ha?
Skulle fortfarande vilja ha fyra, men det går nog INTE herrn med på!.

58. Vilken musikstil tycker du mest illa om?
Klassisk musik, eller möjligtvis sånt där psykadeliskt larv.

59. Har du bestämt dig för vad du ska rösta på i valet?
Ja, sossarna givetvis.

60. Vad har du för TV-kanaler?
En hel del.

61. Har du åkt moped någon gång?
Ja, men inte många gånger, jag var en sån där femtonåring som det är synd om som inte fick någon moppe.

62. Har du busringt någon gång?
Oh ja!.

63. Har du fått felparkeringsböter?
Nej, har ingen bil så det är lätt att undvika.

64. Har du hoppat/kan du tänka dig att hoppa bungy-jump eller fallskärm?
Fallskärm hade jag gärna hoppat, men bundyjump ser för smärtsamt ut.

65. Vilken är den plats längst bort som du har besökt?
Egypten.

66. Har du en egen trädgård?
Nej, tyvärr.

67. Vilken är din favorit bland tecknade serier? 
American Dad och Family Guy. 

68. Kan du alla orden i nationalsången?
Nej, men jag kan väl första versen i alla fall.

69. Badkar eller duschkabin?
Vi har duschkabin, skulle dock vilja ha badkar för Moas skull.

70. Vilken är den bästa film du sett senaste månaden?
Hancook.

71. Favoritpizza?
Kebabpizza deluxe med gurka, tomat, sallad och grejer.

72. Chips eller popcorn?
Chips, men popcorn är inte heller fy skam.

73. Vilken färg på läppstift använder du?
Jag använder endast lypsyl eller någon enstaka gång något genomskinligt läppglans (vill inte dra mer uppmärksamhet till tandställningen än nödvändigt).

74. Har du rökt jordnötsskal någon gång?
Nej, men när vi var 13-14 rökte vi VASS av någon anledning.

75. Har du någonsin varit med i en skönhetstävling?
Nej, det har jag definitivt inte.

76. Apelsin- eller äppeljuice?
Apelsin.

77. Vem är den senaste som du åt ute med, vad åt ni?
Åt kycklingfilé med potatissallad på Liseberg med Mikael, hans föräldrar och Mathias med familj.

78. Favoritchoklad?
Kexchoklad eller möjligtvis daim. Eller nej för fan, vit Toblerone! 

79. När röstade du senast?
Sist det var val.

80. När åt du en hemodlad tomat sist?
Hos min mor i somras.

81. Har du vunnit en prispokal någon gång?
Nej...

82. Är du bra på matlagning?
Ja, jag är rätt grym.

83. Klarar du att tanka själv?
Nej. 

84. Har du beställt något från något av de där shoppingprogrammen som går på reklamteve-kanalerna?
Nej, och det lär inte hända. Är inte mycket för impulsköp (om det inte är bebiskläder då).

85. Pepsi eller Coca Cola?
Coca Cola..

86. Har du varit tvungen att använda uniform i något jobb?
När jag var värvare hade jag en Rädda barnen-jacka... 

87. Vad var det senaste du handlade?
Var precis iväg och handlade följande: Potatis, lök, rödbetssallad, vispgrädde, bebisfruktyoughurt, ölkorv, julmust och gräddfil.

88. Har du kräkts offentligt?
Ja.

89. Vill du helst bli mångmiljardär eller hitta den sanna kärleken?
Jag har ju redan hunnit mitt livs kärlek så miljarderna-lätt!

90. Tror du på kärlek vid första ögonblicket?
Ja. (För övrigt heter det väl "kärlek vid första ögonkastet"?).

91. Har du ringt något betalnummer?
Ja, vi ringde alltid dejtinglinjerna med alla snuskgubbar när vi var små.

92. Kan man vara vän med sitt ex?
Nej, ingen man haft ett seriöst förhållande med.

93. Vem var det du besökte på sjukhus senast?
Förmodligen farfar strax innan han dog:(.

94. Hade du mycket hår som liten bebis?
Nej, jag var skallig, därför är det lustigt att Moa är så fluffig. 

95. Vad har du för meddelande på din telefon/mobilsvar?
Inget alls på mobilen och ett vanligt på hemtele.

96. Vad har du i din väska?
Plånbok, smink och lite annat smått och gott.

97. Någon favoritsak du gör innan du går och lägger dig?
Ser till att den blå nappflaskan är diskad och att min morgonrock ligger i fotänden på sängen så att jag slipper kliva upp mitt i natten och frysa ihjäl. Sen kollar jag alltid att Moa andas ett par gånger innan jag kan sova. 

98. Vad är du tacksam för idag?
Att min bebis sover, haha.

99. Var hittade du den här listan?
I en annan blogg.




Haha, jag började fylla i listan i morse men har tagit typ fyra pauser för att det kommit saker (bebis) emellan.
Men nu är den färdig!


Julplanerna åt skogen:(

Nu sitter jag och är lite bitter. Moa är sig själv igen tack och lov, go och glad som alltid och det är givetvis huvudsaken.
Men det blir ingen tripp till mamma eftersom hon blivit sjuk och vi vill givetvis inte att hon ska smitta bebisen. Lillasyster är också sjuk så det kryllar väl av förkyldningsvirus där hemma och mamma misstänkte även att det kan vara halsfluss och då vore det ju KATASTROF om Moa blev smittad.
Man får ju använda hjärnan i såna här lägen, men jag är ändå ledsen över att det inte blir något julfirande hos mamsen, jag ÄLSKAR ju att vara där på julen. Där hemma i ödemarken kan man verkligen snacka julstämning, hade sett fram emot det så mycket att visa Moa alla fina julsaker. Är sjukt säker på att hon hade blivit helt kär i julgranskulorna för att inte tala om alla fina lampor. Hade tänkt ta med mig vagnen också så att vi kunde gå en skogspromenad i morgon på julaftonsmorgonen, så att lilla ärtan fick andas lite frisk luft för en gångs skull och inte bara äckelstadsluft med avgaser... Hon hade säkert älskat att sova en stund i vagnen på altanen också, buhu. Sen är jag självisk också, jag vill ha julklappar och bli serverad en massa god julmat och fira jul med mamma och lillasyster som alla andra år...

Får se hur vi gör i morgon då, tänker tvinga Mikael att hälsa på hans mamma och pappa i alla fall, vi MÅSTE ha lite sällskap på julafton vad fan! Mikael är en total grinch, det enda han verkar intresserad av är julmaten, julklappar och Kalle Anka verkar för honom vara helt orelevant (dessutom är jag sur för att han åt upp alla chokladbitar i chokladkalendern jag hade köpt på en och samma dag för att han var hungrig- och han öppnade inte ens luckorna utan vek upp pappen och tog ut platsgrejen inuti och HÄLLDE UT CHOKLADEN. Den jäveln).
Nej, jag ska fan fira min jul som jag alltid har gjort i alla fall.
Minns julafton 2002 kanske, eller var det 2001? När jag hade sovit hos min dåvarande pojkvän natten till julafton (det förhållandet höll för övrigt i två veckor, hehe) och jag vaknade på morgonen och studsade upp glad i hågen och killen VÄGRAR stiga upp utan fortsätter bara att sova, så jag satt och väntade på att han skulle vakna med radion på i köket och rökte säkert upp ett helt paket cigg under fläkten medan jag väntade på att han skulle vakna. Klockan 13 på förmiddagen gav jag upp och åkte hem.  Vet att jag bråkade med mamma resterande tiden av dagen om huruvid jag fick ha på mig slitna baggyjeans med tusen hål i eller inte under kvällens släktträff med Lars familj, haha. Men till och med den den julaftonen blev mysig till slut och det ska denna också bli.
Tur att jag fixat lite julmat i alla fall, har köttbullar och prinskorv i frysen och julskinka i kylen. Jag tror att jag ska göra en potatisgrattäng också, gillar inte ansjovis så det får bli en variant på Janssons. Borde köpa lite gröt och kanelstång också, och en Alladinask för det gillar herrn (jag äter bara en enda bit i hela kartongen och det är den med marsipan i).

Ska förresten erkänna en sak, vi har redan tjuvstartat med att ge Moa smakisar. Rekommendationen är att vänta med tills bebis är fyra månader och hon är ju bara 3 mån och en vecka (fast hon kom ju två veckor sent så EGENTLIGEN är hon faktiskt 3 mån och 3 veckor...).
Hur som helst kan man börja tidigare så länge barnets mage inte protesterar och om bebis verkar intresserad av mat, och det har hon varit sen hon föddes, hon blir arg och frustrerad så fort jag stoppar något i munnen som inte får.
Så i ett par dagar har hon ätit majspuré, hon har fått pyttepyttelite varje gång (en liten klick längst ut på en bebissked i teskedsstorlek) och hon ÄLSKAR det! Först tänkte jag att hon kanske bara uppskattade att tugga på skeden men hon grinar illa av AD-dropparna och slickar som en tok och tjoar så fort hon får purén. Dessutom bajsar hon bättre nu sedan hon fått äta lite, nu det sista så hoppar hon nämligen över bajsandet vissa dagar vilket inte är bra för då kan hon ju få ont i magen.
Härromdagen tog hon skeden ur min hand av ren lycka och slickade på den som en tok, jag och Mikael höll på att skratta ihjäl oss! Sen blev hon lite väl ivrig och körde in den i munnen så att hon höll på att kräkas- det är nog lite väl tidigt att äta själv så i fortsättningen är det endast mamma som får hålla den, hehe. Inte konstigt att hon uppskattar riktig mat efter att bara ätit äckelersättning hittills. Jag tycker att det är VANSINNIGT roligt också för den delen.
Idag ska hon få testa smak nummer två, ekologisk potatis och majspuré. Ska få mammas stavmixer och börja laga eget när hon vant sig lite mer, än så länge håller jag mig till burkmaten som är garanterat lättsmält. Men om några veckor ska jag köpa hem alla möjliga rotsaker, grönsaker och frukt att göra puré av. Har sett fram emot detta sedan jag blev gravid, hehe.
Nu ska jag kolla till min sovande bebis i spjälsängen.  

Angry, angry baby

Har precis tagit min första "desperata" promenad med vagnen. Moa sov som en sten nästan hela dagen och natten igår, men idag har hon inte sovit mer än 20 minuter PÅ HELA DAGEN! Jag VISSTE att detta skulle resultera i övertrötthet utan dess like, speciellt eftersom hon hållit igång hela dagen och tjoat och lekt. Så för lite mer än en timme sedan börjar hon störtgråta- som om man stuckit en kniv i henne och var otröstlig för första gången i sitt liv, hon vägrade till och med att suga på flaskan utan fortsatte bara vråla. Stackars lilla gumman, det har ALLTID gått att trösta henne med mat innan.
Så vi gick en promenad och tack och lov fungerade det, hon vaknade till min förskräckelse i hissen på väg upp men somnade om efter bara lite gungande, nu ligger hon med vovven och nappen i spjälis och sover och jag och Mikael vågar knappt andas.
Tyckte att det var lite komiskt att det var helt öde ute, förutom vi och två ledsna pappor med varsin barnvagn som vi mötte längs vägen. Vi nickade medlidsamt mot varandra. Det slog mig hur skraj jag är för att nästa bebis ska få kolik eller vara allmänt gnällig, hur fan pallar man att stackars bebisen bara gråter och gråter varje dag i flera månader? Vi har blivit så bortskämda med snälla Moa att det kommer vara en dödschock.

I dag har det varit full rulle, vaknade alldeles för sent och blev stressad. Mikaels föräldrar kom förbi på en kaffe och lämnade nya blöjpåsar som dem snällt nog köpt åt oss, sen begav vi oss till Frölunda och satt i en lååång kö på Nordea för att öppna ett sparkonto till Moa, sen handlades julklappar och mat. Nu på kvällen dök pappa och farmor upp och fikade och lämnade julklappar. Jag fick härliga pengar och trisslotter (jag vann inte ett skit men Mikael vann i alla fall 50 spänn).
Fan nu vaknade hon igen! Vad fan ÄR DETTA? Somnade om efter lite tröst, käre gud gör så att hon fortsätter sova.

I alla fall så fick Moa en massa söta kläder också, och en liten mjukiskanin vilket är enormt passande. Det söta hårbandet jag visade fick hon också.
Dessutom har jag hunnit koka julskinkan också, har inte hunnit smaka ordentligt än eftersom att bebis flippade ut men jag tog en liten bit som smakade mumsigt. Dock luktar den bacon- jävligt underligt.
Fan, nu pep det till från sovrummet igen. Fortsätter hon vakna såhär måste det vara något galet, magknip eller förkyldning eller kanske tandsprickning på gång, för såhär brukar hon då aldrig bete sig.
I dag hjälpte jag en karl att bära upp en stol för massa trappor, han stod som ett fån nere entrén och såg förvirrad ut när vi höll på att låsa in vagnen så till slut frågade jag om han behövde hjälp och han svarade "ja tack, jag trodde inte att den skulle vara så tung". Tänkte att det kanske var någon form av betongstol men icke då, den vägde max 10 kilo och jag lyfte den hur lätt som helst, då frågar mannen om jag inte ska be Mikael hjälpa till istället, eftersom att den är så tung. Jag svarade nej om bar upp stolen för trapporna på typ 3 sekunder, så jag måste ha stött på Sveriges svagaste människa. Och nej, han var varken gammal eller på något vis invalidiserad, utan bara svag. Mikael trodde att han var arbetsskygg, haha. Tur för människan att han inte har en bebis att kånka runt på hela dagarna.

Imorgon beger vi oss till mamma men ska försöka hinna skriva innan avgång så att säga.
Här är en bild på min bebis, som kan vara glad också:


Moas första hårband:)

Åh mitt hjärta! Mitt hjärta pallar inte den här sjuka sötheten!



Sunday

Vi har myst nu på förmiddagen och ätit varma mackor i soffan och tittat på "Harold & Kumar- Escape from Guantanamo Bay". Jävligt kul film, lite väl många sperma-skämt men JÄVLAR vad jag garvade åt vissa scener, och jag är ändå rätt svårflörtad när det kommer till komedier.
Lillrumpan sover middag med sin kära gosedjurshund som hon kramat hela natten. Jag har en hund själv som jag fortfarande sover med som heter Bassi Bo, därför köpte Tina och Veronika en liknande mindre version av samma vovve till Moa när hon föddes och på kortet till stod det att den hette Bassi Bo 2. Och den är som sagt väldigt populär, både att krama och äta på. Blir helt knäsvag när jag ser att hon myser med den.
Passat på att måla naglarna, köpte lite nya nagellack på Ullared sist och det är faktiskt skitbra. Flaskan har dock det opassande märket "WetNWild". Det låter ju faktiskt helt fruktansvärt, jag har inga problem med att köpa kondomer, glidmedel eller andra sexartiklar men jag skulle aldrig gå in i en affär och fråga efter "WetNWild". Skulle hellre aldrig beställa en Orgasm om bartendern var snygg- över min döda kropp. Höll på att dö när jag uppsökte akuten av anledningen att jag sket blod och var tvungen att stå i kö i receptionen och väsa "det blöder när jag går på toaletten" och tjejen bakom disken frågade "när du kissar eller?" och jag var tvungen att svara "öh, nej... det ANDRA".
Men det är ett bra nagellack i alla fall hur som helst.

Jag är så sjukt trött idag. Somnade ju löjligt sent igår. Mikael och Moa gick upp åtta i morse och när klockan blivit 10 kom Mikael in och försökte släpa upp mig ur sängen, han drog i mitt ben så att jag hamnade på mage med ansiktet i skåran mellan våra sängar och där somnade jag om, trots att Moa låg och tjoade som en tok bredvid.
Jag kan omöjligtvis lämna bort stumpan över natten redan, men när den dagen kommer- GUD VAD SKÖNT JAG SKA SOVA. Nu råkar ju jag ha en lyxbebis som inte vill upp och äta på nätterna men man får ändå släpa sig upp ett par gånger och stoppa in nappen och jag behöver typ 12 timmars sömn i sträck där inget kan störa mig så att jag får sova som en klubbad säl.
Har inte hunnit med något av de duktigheter som jag planerat att utföra under dagen, så nu är det dags att sätta lite fart.

Nattungla

Fan, nu sitter man uppe såhär sent igen. Det är Moas fel, helt och hållet. Varför kan hon inte fatta att bebisar ska sova ungefär 16 timmar per dygn? Varför? Hon sov knappt tre timmar mitt på dagen och sedan vägrade hon somna förrän kl 23 idag igen. Som tur är så är hon oftast inte gnällig, bara oerhört pigg.
Hon vill bara sitta och titta på spännande saker hela tiden och blir vansinnig när man sätter henne i sovposition med ansiktet mot mitt bröst och snuttefilten över huvudet funkar inte alls längre, hon flaxar som en tok och kastar med huvudet och ser ut som ett argt litet spöke. Suck.
Hon har fått en ny ovana, har ju redan nämnt att hon krafsar på mig hela tiden, härromdagen satt hon en lång stund och krafsade på samma ställe på min arm tills jag hade ett riktigt skrubbsår (ja, ja, huden var lite uppfläkt i alla fall...). Detta kan jag leva med, men nu har hon börjar krafsa på sig själv också. I bakhuvudet när hon är trött och på magen när hon ligger på skötbordet, det funkade inte alls att ha bodyn uppkavlad idag vilket försvårar blöjbyte.
Och en sak kan jag säga er kära läsare, hennes naglar är vassa som FAN. Fick nog idag och hämta "bebismanikyrsetet" jag inhandlade på Ullared men icke då, det funkade varken att klippa naglarna med lilla saxen eller mininagelklipparen, naglarna må vara vassa men samtidigt så mjuka att dem bara vek sig. I början kunde man riva loss vassa kanter men det funkar inte längre, så vad göra? Jag kan ju inte låta ungen klösa sig själv?

Idag fick jag någon slags energikick och hann rulla julköttbullar att frysa och steka dem, diska upp en rejäl laddning disk, koka nappflaskor, slå in en julklapp och laga dagens middag bestående av kyckling och ris på en ynka timme.
Blev ruggigt imponerad av mig själv. Tänk om man alltid kunde vara sådär handlingskraftig, nu går ju dagarna ut på att underhålla bebis och de få timmar som bebis sover passar jag givetvis på att lata mig vid datorn eller med en bok.
I morgon ska här tvättas, bytas sängkläder och städa ordentligt nu innan julafton, inser att det var skamligt längesedan jag skrubbade kaklet i duschen.
Måste se till att skicka in papperna med Moas namn till Skatteverket också, läste idag att man kan få BÖTER om man segar med att skicka in dem- det är en utgift jag mer än gärna slipper.

Förresten har jag hittat en grymt bra internetsida. Vågar inte länka den eftersom att jag är osäker på om den är laglig eller ej, men den listar i alla fall Sveriges dömda pedofiler och sexbrottslingar. Det finns bilder, namn och adress tillgängligt så att man kan ha koll på om det bor en vidrig pedofil i huset bredvid. Jävla äckel.
På ett sätt tycker jag att det är jävligt dåligt att publicera namn och bilder eftersom svinens familjer förmodligen blir lidande av det- kan ju tänka mig in själv i den sitsen om någon närstående till mig blev dömd för något så vidrigt. Men jag hoppas att folk har vett nog att inte döma närstående till personerna.
Har suttit och läst en massa domstolshandlingar och vill bara KRÄKAS. En snubbe hade fyra barn som han misshandlade och förgrep sig på under femtons års tid, den äldsta dottern tvingades ha sex med familjens hund och även med sin äldre broder bland annat. Han fick 14 års fängelse. Heja Sverige, vilken underbar demokrati- han har förstört livet för SINA EGNA BARN och får sitta i fängelse i 14 år, och det är väl maxstraffen för ett sånt brott. Jävla skitland! Jag hoppas att samtliga pedofiler som finns publicerade på den där sidan får påhälsningar i hemmet när dem kommer ut från sin lyxvistelse i fängelset.
Om någon är intresserade av länken så kan ni lämna er e-mail i kommentarer så skickar jag den. 

Moa i magen

Nu har jag snott en lista av Josse, var höggravid och less när hon la upp den i sin blogg och jättesugen på att få trycka ut ungen och fylla i listan själv så här kommer den:

GRAVIDITETSLISTA

När fick du reda på att du var gravid?
26 december 2007, tänk vad sjukt att det snart är ett år sedan! Skulle fått mensen på julafton men när den var två dagar sen testade jag och visst var det ett plus:).
Blev det en chock? Nej, graviditeten var planerad och vi hade sexat flitigt kring ägglossningen.
Hur gammal var du? 20.
Hade du mycket halsbränna? Nej, tack och lov inte. Fast jag åt ju Losec mot magkatarren och det ska förebygga halsbränna också, så det kanske beror på det.
Spydde du mycket? Inte en enda gång.
 Hade du mycket foglossning? Ja, fy fan vad ont jag hade i bäckenet i slutet eftersom att Moa fixerade sig så tidigt och låg så lågt ner.
Ditt sf mått som störst? 36 cm i vecka 40+6 (sen gick jag över tiden en vecka till utan mätning).
Har du fått bristningar? Ja, litegrann på höfterna och under naveln men tack och lov har de redan bleknat enorm mycket.
Trodde du att det var en pojke eller flicka? Både jag och Mikael trodde att det var en tjej från första början, men i slutet började jag tveka (speciellt när jag inbillade mig en snopp på tillväxt-UL).
Vad hoppades du på? Det spelade ingen roll alls. Låter som klyscha men så är det.
Gick du över tiden? Ja, två jävla veckor! STACKARS MIG.
Födde du för tidigt? Nej.
Hur var förlossningen? En besvikelse och en smärtchock. Ingen sömn på två dygn är inte de bästa förutsättningarna när man ska föda barn. 
Blev du sydd? Ja, sex inre stygn och en massa yttre, jag blev "ihoptråcklad"...
Dragen med sugklocka? Nej.
Hur många var inne i förlossningsrummet? Förutom mig och Mikael var barnmorskan och undersköterskan där, samt en till barnmorska precis när Moa kom ut eftersom hon skulle sugas ren från fostervatten.
Hade du någon nära med dig? Mikael.
Vilket BB födde du på? Varbergs BB.
Hur stor var bebisen? 52 centimeter, 3690 gram och 36 cm i hattmått.
Blev det en pojke eller flicka? En liten tös.
Vad fick den heta? Moa Emelie Veronika Ivemalm.
Var allting värt det? Gud ja! Oavsett hur galen smärtan var så kan det aldrig komma i närheten av kärleken till lilltjejen. Om jag fick bestämma skulle hon få en massa syskon.

Bara för att jag så nostalgisk ska ni få en video på när Moa lever rövare i magen, jag lyckades inte få med de ordentliga sparkarna och kullerbyttorna på film en enda gång, men här ser man i alla fall lite bebissprattel.

Friday night

NU sover Moa, efter en ganska lång nattning. Hon somnade som en sten vid 21 när hon hade käkat men vaknade av någon anledning en liten stund efter att jag lagt henne i sängen och vägrade somna om. Egentligen är det lite skitsamma när hon somnar nu eftersom vi är lediga och kan sova sent i morgon, men jag försöker hålla på våra rutiner och dessutom hade jag ställt in mig på att "nu ska ungen sova och jag ska få mysig egentid". Då blir man frustrerad när hon segar och är sådär äckligt pigg som bara en bebis som bör sova kan vara.
Tröttnade och lämpade av henne hos Mikael men faktum är att han suger på att få henne att sova- i alla fall jämfört med mig. Det här hushållet hade gått under utan min närvaro. Dessutom har han ingen tålamod och frustar och suckar irriterat efter bara några minuter. Så mamma fick ta över.

Idag har som vanligt inte gjort speciellt mycket. Har varit på promenad, hyrt film och handlat lite käk och ätit tacos- gud så gott.
Mina böcker från Bokus anlände idag, jippie! Har köpt "Viskningar" av Dean Koontz till min mor i julklapp (den är skitbra!) och två böcker till mig själv, dels "Växa och upptäcka världen, sju  utvecklingssprång under barnets första levnadsår", vi har redan klarat av tre av de jobbiga sprången. Och boken "Hur du överlever ditt första år som mamma" Har redan läst ett par kapitel och GUD vad jag ångrar att jag inte köpte den boken INNAN Moa anlände så att jag var beredd- den är helt klockren!
Här är ett litet stycke ur förtexterna:

"Så nu när barnet är fött är det värsta över? Eller?
Varför? Gastar du. Varför berättade ni inte för mig hur ONT det egentligen gör att föda barn?
Tja, för det första visste vi att du inte skulle trott oss och för det andra ville vi inte skrämma dig.
Alla blivande mammor, oavsett om de är gravida, ska adoptera eller har beställt på postorder bär med sig en skimrande bild av moderskapet som de har putsat och polerat sedan de var små; ett slags hopkok av det moderskap de själva blivit utsatta för, det de önskar att de fått uppleva och inslag av allt för mycket tevetittande.
Oddsen är stora att den rosaskimrande bilden inte innefattar stygnen, känslan av att blivit överkörd av en ångvält, värken och gud vet allt. Det läcker råmjölk från brösten, blodiga vidrigheter från slidan och en hel det tårar av av glädje och fruktan (ofta samtidigt). Och som ett hotande moln över allting ruvar den gnagande misstanken att livet som du känt det, är förbi (vilket för övrigt är helt riktigt).
Stora som små skalv kommer att drabba alla områden, från psyke till sexliv, från skostorlek till behåstorlek, från karriär till bil. Inget kommer att var sig likt. Det kan bli svårare, det kommer definitivt att bli underbarare men det kommer inte att bli sig likt.
Låt oss börja med den viktigaste informationen.
DIN BEBIS KOMMER INTE BARA ATT ÖVERLEVA DITT FÖRÄLDRASKAP, DEN KOMMER ATT STORTRIVAS OCH BLI DIN HERRE OCH MÄSTARE.
Ödsla inte ens en kalori av energi på att bekymra dig över att du är amatör eller huruvida du är kapabel till att ta hand om ett barn. Vi kan slå vad om att du kommer att uppoffra dig på alla sätt för att din förtrollade lilla diktator kommer att ha det bra".

Skitbra bok hur som helst, den ska jag tvinga på alla mina bekanta när dem ska föda barn, det är ett som är säkert!

Jag har FORTFARANDE inte bakat pepparkakor. Eller handlat klart julklapparna. Ska fixa detta på måndag tänkte jag och passa på att kila in på Nordea och öppna ett konto till vår lilla Moa så att diverse släktingar kan överösa henne med pengar så att hon får en trevligt buffert till sin artonårsdag (om det visar sig att hon är en galen partybrud som kommer bränna alla pengar på solsemestrar och sprit får hon dock vänta tills hon blir större och klokare och kan göra något vettigt med pengarna).
Själv hade jag 40 kronor att hämta ut på mitt sparkonto när jag fyllde 18, stackars mig. Jag var inget bortskämt barn minsann.
God natt på er!

Nyårsprylar

Här blir det väl en sjukt lugn nyår kan jag tro. Men för er som ska ut på dumheter så har jag kikat runt.
(Vad fan har hänt med Gina Tricot? Det finns ju fan ingenting på deras hemsida just nu!)



Peggy lace top 179:- (Gina)
Malin leopard skirt 199:- (Gina)
Blåblommig klänning 298:- (HM)
Svart väst 198:- (HM)
Armband m. berlocker 49:- (HM)
Svarta pumps 999:- (Scorett)
Svart kuvertväska 99:- (Gina)

Lilla damen är bekymrad

Här sitter Moa och pratar om livets mysterier. Såhär låter det här hemma hela dagarna, måste vara vansinnigt frustrerande att inte alla dumma vuxna förstår vad det är hon försöker säga!

Bilden är tyvärr rätt kass eftersom jag inte hade vett nog att tända lampan.


Torsdag

Tycker väldigt synd om mig själv, är snorig och ynklig och envisas med att ta tempen hela tiden och blir lite besviken varje gång över att jag inte har feber. Maxtempen har hittills legat på 36,2 grader vilket är väldigt långt från feber. Tvingade Mikael att testa bara för att se om det är något fel på temphelvetet men det var det inte. Han hade 35,5- snacka om kallblodig.

I dag har lilla barnet varit lite känslig. Vi har städat och donat och hon blev helt förstörd när jag dammsög- tydligen har hon blivit rädd för dammsugaren. Den var mycket läskigare än gårdagens spruta och hon grät helt hjärtskärande innan vi fattade vad som var fel. Nu som dock det lilla knytet, hon är väl helt slut efter sitt gastande.
I morgon pendlar jag mellan att stanna hemma i min varma lägenhet och baka pepparkakor eller ge mig ut i äckelvädret för att handla julklappar. Jag är fan inte sugen på att åka och handla nu, jag är ju DÖDLIGT SJUK. Men det är kanske bäst att få det gjort för nu är det inte långt kvar till julafton. Jag har beställt en bok till mamma i julklapp och skiten har inte kommit än, börjar känns mig lite stressad. Mitt eget fel för jag valde att skicka efter den i ett så kallat "ekonomibrev" för att slippa betala frakten och då är det längre leveranstid.
När det kommer till julmaten har jag bara köpt hem prinskorv än så länge. Ska rulla köttbullar i helgen och frysa in tror jag, sen måste givetvis en skinka köpas. Hoppas att det går bättre än förra året, haha. Mer julmat än så blir det inte, vi ska ju fan inte ens vara hemma. Janssons är rätt äckligt ändå, samma sak med diverse sillar. Mikael älskar dopp i grytan, jag åt det för första gången förra året och var inte speciellt imponerad- blev faktiskt rätt illamående men höll god min. Vörtbröd ska köpas i alla fall- såklart!

Jag har fortfarande inte en ANING om vad jag ska köpa till Mikael i julklapp. Det är samma visa varje gång, jag frågar vad han önskar sig och han säger "vill jag ha någonting så köper jag det själv". Kul. Jag VILL INTE köpa ännu en DVD-box för det får han jämt. Skulle ju kunna köpa en parfym eller något klädesplagg men jag är rätt övertygad om att han tycker att det är trist, och det vill jag ju inte. Suck. Tänk vad mycket lättare det hade varit att köpa julklappar i ett lesbiskt förhållande. Å andra sidan hade jag inte haft Moa då och varit tvungen att vara ihop med en jobbig tjej.
(På tal om lesbiskt, var det någon mer som såg dokumentären om den gravida mannen igår och reagerade på att han sa att han penetrerande sin fru med sin förväxta KLITORIS? Fan vad skumt det lät, det skulle jag verkligen vilja se hur det fungerar).

Moa Moa Moa

Fan vad jag borde sova nu egentligen, men bara för att Mikael är hemma är det fredag hela veckan och det känns trist att lägga sig tidigt. Tösabiten har ju sovit till 9 nu ett par dagar men man vet ju aldrigt hur natten blir.

Måste bara skriva om hur förälskad jag är i min lilla flicka!
Jag tänker på allt vi har framför oss, snart får hon börja äta mat, snart kommer hon att sitta själva och krypa och GÅ! (ack, ack...). Jag tänker på första lilla risgrynstanden, första gången hon kommer att säga mamma och hennes första födelsedag. Undrar hur hon kommer att vara när hon blir större? Undrar hur hon kommer att se ut och vilken personlighet hon kommer att få och vad som kommer att göra henne lycklig?
Det är vansinnigt skrämmande att tänka på att hon kommer bli stor men mest av allt är det fascinerande. Hon har fått en ny liten (o)vana att krafsa som en tok på mig när hon äter eller när hon är lite sömnig och idag låg jag och matade henne i soffan och hon krafsade som en galning och stirrade så ihärdigt på mig med sina små ögon att jag blev helt yr av kärlek... Tänk att hon har bott inuti mig, att det är vi som skapat den här lilla människan, det är så sjukt häftigt!

Vilket jävla mirakel att man får uppleva detta, det är ju nästan så att man blir religiös.
Jag kanske kommer grina som ett barn i kyrkan på dopet. Innan ville jag mest ha ett dop för att få en massa söta doppresenter, det ska jag icke sticka under stol med. Men jag tror att det blir en rätt mäktig upplevelse faktiskt. Den lilla bajsmaskinen är ju en gåva, om det är från gud eller inte är skitsamma- men det är en gåva från någon högre makt och det ska firas. Det skrämmer mig att det finns så många föräldrar som inte fattar vilken jävla tur dem har haft som har fått ett barn, det är OFATTBART att inte alla är tacksamma över sina barn!
Jag visste redan innan jag blev gravid att jag skulle älska mitt barn över allt annat, men en sån här galen kärlek hade jag aldrig kunnat föreställa mig. Jösses.

Man tackar!

Jag har fått en utmärkelse av http://allicen.blogg.se/index.html :



Jag tackar ödmjukast! Den här ska man egentligen skicka vidare till flera andra som har finfina bloggar men som vanligt är jag lite för lat för detta- hehe. Shame on me, men jag får skylla på att jag är stressad småbarnsförälder.

Moa har varit JÄTTEDUKTIG idag och verkar tack och lov inte fått feber eller ont i benet efter sprutan, vet inte hur länge man ska "oroa sig" men om jag fattat det rätt så brukar eventuella biverkningar visa sig det närmsta dygnet. Hoppas, hoppas...
Dock märker man att hon är lugnare än vanligt, hon sov i fyra timmar förut och somnade om för en stund sedan utan några större problem, i vanliga fall brukar hon kämpa för kung och fosterland för att slippa sova fast man ser att ögonen faller ihop på henne. Sover man kan man ju missa något fruktansvärt spännande i bebisvärlden.
Jag har suttit och kollat på "Pregnant man"-dokumentären och är alldeles varm i hjärtat efteråt. Det kanske bara är jag som är jävligt liberal men jag ser då inga som helst problem med att en karl blir gravid och föder barn, är bara glad för hans skull att han fick vara med om den mysiga upplevelsen. Fast man och man, jag vet inte om jag kan hålla med om att det är "ett mirakel att en man blir gravid" eftersom att han ju faktiskt är kvinna och har livmoder, äggstockar och hela köret från början. Är mer imponerad av att hans fru som inte födde barnet kunde amma med hjälp av hormoner, visste faktiskt inte att det var möjligt att dra igång en mjölkproduktion utan att föda. Hoppas att dem får ett härligt liv med bebben i alla fall!

En sak är säker och det är att min mage mår fan inte bra, hur kunde jag vara så dum att jag inte köpte magkatarrtabletter idag på Apoteket? Stackars, stackars mig.

Schnus...

Fick en fråga om inte snuset fastnar i min sexiga tandställning. Svaret är nej, tack och lov. Det vore ju otroligt obehagligt annars. Snusar ju portionssnus och den lilla påsen ligger ju långt ovanför tandraden under läppen, ju längre man snusar desto mer plats blir det ju under läppen- hehe.
Att det kan rinna så att man får fula bruna fläckar på tänderna som man måste gnugga bort är en annan femma, eller att jag ser helt hysterisk ut med både räls och snus under läppen- men så snusar jag inte bland folk heller, är för fåfäng för det. Dessutom är jag bara hobbysnusare numera och klarar mig utan snus i många, många timmar om det skulle vara så, så jag slipper gå omkring och se ut som en bonnläpp (ordvits!) bland folk. Med folk menas dock inte min Mikael, min dotter eller mina nära vänner, dem får älska mig hur jag än ser ut helt enkelt!


Hipp hipp hurra!

... För Moa tre månader idag!
Vi har varit på BVC och mätt och vägt, skruttan väger nu 6635 gram och är 64 centimeter lång- stora tjejen! Hon ligger en bra bit över normalkurvan, vår stora, starka tös.
Spruta fick hon också, jag var helt förstörd! Svettades som en gris och höll på att börja gråta minuterna innan sticket, Mikael fick hålla henne och jag satt mittemot och tjöt "HEJ GUMMAN- TITTA PÅ MAMMA, TITTA PÅ MAMMA!" med sprucken röst. Men gud vad bra det gick! Sticket tog en sekund och sedan var det över, Moa vrålade till en gång och sen var det som om ingenting hade hänt- totalt oberörd. Säga vad man vill om vår BVC-sköterska (tycker att hon pratar med en som om man vore en idiot), men hon var duktig på att ta sprutor.
 Får se om hon reagerar på vaccinet, har varit på Apoteket en sväng och köpt bebisalvedon i supp-form, hoppas att jag slipper använda dem- gud vad obehagligt att stoppa upp ett piller i hennes rumpa- men nöden har ingen lag. Köpte även ibumetin till mig och såna där dyra Strepsiltabletter till min onda hals för mamma känner sig väldigt krasslig.
Handlade på Kvantum på vägen hem och där var jag tvungen att visa leg när jag köpte snus, trots barnvagnen och allt. Sanslöst. Skyller på tandställningen.


Här är mina två älsklingar, min favoritbild för tillfället:


Fy...

Tittade precis på "Unga mödrar" och en stackars tjej åkte in till förlossningen med värkar, får ont i hela kroppen bara jag tittar på när någon ANNAN ska föda, haha. Tyckte så VANSINNIGT synd om henne när hon satt i början att värkarbetet och pratade om att hon inte klarade mer nu, stackarn anar inte vad som komma skall!
Jag vill helt klart ha fler barn men jag hade mer än gärna hoppat över förlossningen om det var möjligt. Vilken sinnessjuk jävla smärta alltså- det är bara att hoppas att det blir bättre nästa gång, annars vette fan om jag vågar mig på det igen, hehe. Tanken på att man pressat ut ett fyrakilosbarn ur ett pyttelitet hål är egentligen bisarr, svårt att fatta att man verkligen har gjort det (hade nog varit lättare att förstå om man varit mer medveten och inte helt dyngrak på lustgasen)...

Tror att jag håller på att bli sjuk också, jippie. Halsen värker och huvudet dunkar och jag är SÅ TRÖTT. Moa bestämde sig för att ta sig en lutare och det är jag väldigt glad över. Väldigt glad. Får se om Panodilen ger någon verkan, jag litar fullt ut på att den uträttar mirakel, pillerälskar som jag är.
Ha en trevligt fortsatt dag kära läsare!


Tisdag

Det lilla barnet sover sött. I natt var det faktiskt sömnrekord, Moa sov hela kvällen men somnade ändå runt 23 utan allt för mycket protester och sov sedan som en liten ängel till 09.30 på morgonen! Hon ylade till lite runt klockan 7 men somnade till vår förvåning om igen. Det känns sjukt konstigt att sova så många timmar utan avbrott! Och välbehöveligt eftersom hon krånglat hela helgen och verkat livrädd för att somna. Fan vilken tur vi har haft med en bebis som sover hela nätter, det är få förunnat! Är livrädd att vi ska få igen detta med nästa bebis, vilken chock det kommer bli om den vaknar varannan timme dygnet runt som de flesta nyfödingar. Fast å andra sidan har ju jag haft det tufft på så sätt att Moa VÄGRADE ligga någon annanstans än PÅ MIG och sova i två månader, de flesta bebisar brukar man ju faktiskt kunna lägga ifrån sig i alla fall en liten, liten stund. 

Igår var jag ute på min tredje ensamutflykt sedan Moa föddes. Ganska trista utflykter visserligen, första gången var jag på akuten med mitt förbannade munsår, andra gången på ett fullsmockat Ullared och igår hos tandläkaren.
Tandläkarbesöket kan beskrivas med ett ord, SMÄRTA. Jag gjorde ju tandavtryck till en nattskena, och det går till som så att tandis fyller en liten metall"spade" med lera och kör in den i munnen på mig så att jag får bita i leran tills den stelnar. Underkäken gick rätt smärtfritt men när avtrycken skulle göras på överkäken väntade galningen för länge och leran stelnade ordentligt och satt FAST. När hon drog i hela kalaset kändes det som om varenda tand skulle följa med ut i bara farten och jag viftade som en galning och pep "aaaaaj", då tar brutala tandjäveln tag i min panna och bänder loss leran med all sin kraft, det var en sjukt traumatisk upplevelse och jag spottade mängder av blod. Dessutom hade något äckel innan mig gurglat sig i handfatet bredvid stolen och när jag skulle spotta vatten såg jag en massa äckliga matrester och höll på att kräkas- jag har väldigt lättretade kväljreflexer. 
Som om inte detta vore illa nog fick jag en ny tid för att ta ut helveteskapet TJUGOSJUNDE JANUARI! Det är ju skitlång tid kvar och dessutom är Moas dop helgen innan, jag som SÅ GÄRNA ville vara tandställningsfri då och slippa se ut som ett monster i käften. Fy fan vad ledsen jag blev, så jag ska ringa och försöka få en tidigare tid, men det är nog rätt lönlöst eftersom att tiderna hos tandregleringen är jävligt fullbokade. Mikael tycker att jag är töntigt som gnäller nu när jag ju faktiskt haft tandställningen i fyra och ett halvt jävla år utan att klaga men nu inser man ju att slutet är nära, innan kändes det som att jag skulle gå med skiten för alltid. Buhuuuuu!

Idag har skruttan badat, det är inte roligt att bada henne längre eftersom att lägenheten är för kall för att bada bebisar i. Elementen står på max överallt och jag försöker vara blixtsnabb varje gång jag fiskar upp henne ur baljan och ner i badcapén men hon fryser alltid och blir jätteledsen, idag blev jag så förtvivlad när jag torkade henne och hon hade gåshud på sin lilla, lilla babyrumpa att jag struntade i att torka klart och slängde in henne i min morgonrock så att det blev hud-mot-hud-värme och mys. 
Det bådar inte gott inför morgondagens vaccinering att jag får ont i hjärtat bara hon fryser, hur fan kommer det inte att kännas när hon skriker av smärta då? Herregud, jag kommer att bryta ihop på BVC. HOPPAS att hon inte reagerar på vaccinet och får ont efter sticket och feber!
Nu ska jag klä på mig och bege oss ut på en promenix med vagnen och handla lite när plutten vaknar. 


 

Ungen rullar runt!

Här kan ni följa det spännande händelseförloppet med bilder! Fan vad stolt jag blev (både över att hon kan rulla och över att jag hade kameran redo att föreviga det hela!)








God natt

Nu bryter jag mot bebisförälder-regeln att alltid passa på att sova när bebis sover, illa! Men hon har bara sovit i knappt än timme så jag tycker att jag förtjänar lite datortid faktiskt. Ska dock lägga mig snarast, bäst att passa på...

Idag har vi varit i Kungsbacka på kalas hos Mikaels syster som fyllde år. Det var trevligt, speciellt att träffa alla småkusiner till Moa, lille Lucas som nyss föddes känns det som är jättestor nu, han kan snart gå och roade sig kungligt med att kravla omkring och äta på allt han såg och göra utfall mot varenda el-uttag i hela huset. Julia är bara sju veckor äldre än Moa men rätt stor hon också tycker jag, blir lite avundsjuk att inte vår bebis också kan vara sådär nöjd och belåten med att sitta i sin babysitter och roa sig själv. Moa gillar också att sitta i sin babysitter MEN då krävs det att det är full fart omkring henne så att hon har något att spana på samtidigt, typ att man lagar mat eller fixar med tvätten och att man dessutom pratar med henne samtidigt och det är ju inte speciellt vilosamt för mammas stackars armar och rygg (jag har fått JÄVLIGT ont i mina handleder sista tiden vilket jag misstänker beror på allt kånkande på bebis och diverse bebisprylar, läste att handlederna är grymt känsliga efter graviditeten och att man inte få belasta dem, lättare sagt än gjort när man har ett barn att ta hand om).
Det var trevligt i alla fall och på väg hem stannade vi vid Willys och handlade lite. Upptäckte att blöjorna är DYRARE på Willys än i svinpris-affärer som ICA Kvantum och Hemköp, sanslöst.

Kvällen har spenderats med tevetittade också lagade Mikael en löjligt god middag, marinerad fläskfilé och potatisgrattäng. Gud vad härligt det är att han inte ska till jobbet i morgon utan vara hemma med sina flickor!
Nej, nu ska jag fan sova. Nattinatti.

Lucia

Insåg att det ju faktiskt är Lucia idag, förbannat att jag inte har hunnit baka lussekatter än! Fick nöja oss med att köpa färdigbakade som faktiskt var väldigt goda. Nästa år ska Moa få vara en liten näpen tärna tänkte jag, gud så sött... I år skulle det bara vara skrattretande att tvinga på henne ett lusselinne även om tanken är frestade.
Ta det lugnt med supande idag alla tonårsläsare och vilda partydjur, för det är väl på Lucia som det är rekord för magpumpningar va? Det kan jag skryta med om att jag sluppit, magpumpning alltså- men det är väl ren tur visserligen.

Igår var en tuff dag för Moa sömnvägrade, lite ironiskt med tanke på mitt inlägg om att hon sov så fantastiskt bra, hon tog en liten tupplur på kanske två timmar men sen var hon vaken och rätt gnällig resten av dagen, TILL SIST somnade hon och då var klockan nästan halv tolv på natten, herregud...
Men idag är hon sitt vanliga käcka jag. Vi har varit i Frölunda idag och handlat lite och hämtat en massa framkallade bilder på Korthuset, framkallade 200 bilder på Moa som fyllde hela nya albumet jag köpte och det var bara bilder från hennes 7 första levnadsveckor, vi har mängder med bilder kvar att framkalla men får göra det i omgångar för annars lär det bli förbannat dyrt. Fick köpt två söta julklappar till kusin Vincent och lite käk också.
En långpromenad blev det också, verkligen på tiden eftersom jag suttit på mitt feta arsle hela veckan. förbannat kallt ute nu! 
På tal om feta arsle har jag varit inne i fjortissvacka de senaste dagarna och typ grinat varje gång jag tittat mig i spegeln, herregud vad jag saknar mina gamla tits och min icke-randiga mage, dessutom behöver jag göra något åt håret för mitt mörka hår börjar lysa genom skrämmande mycket, inget ser så skabbigt ut som utväxt. Det enda som är fulare än ljust hår med mörk utväxt är mörkt hår med ljus utväxt, försöker trösta mig med det i alla fall... Tror att jag ska önska mig ett frisörbesök i julklapp. Måste säga att jag blivit betydligt mer fåfäng sedan jag blev mamma, antar att det är något slags desperat försök att bevisa att man inte måste se skitskabbig ut trots att bebis tar upp all ens tid. Nu sminkar jag mig bara jag ska en liten sväng till ICA, det skulle jag ALDRIG gjort innan. 
Nu är det dags för att fixa lite käk!


"Isn't She Lovely"

Isn't she lovely
Isn't she wonderful
Isn't she precious
Less than one minute old
I never thought through love we'd be
Making one as lovely as she
But isn't she lovely made from love

Isn't she pretty
Truly the angel's best
Boy, I'm so happy
We have been heaven blessed
I can't believe what God has done
Through us he's given life to one
But isn't she lovely made from love

Isn't she lovely
Life and love are the same
Life is Aisha
The meaning of her name
Londie, it could have not been done
Without you who conceived the one
That's so very lovely made from love
  


Fredag

Har precis lagt Moa igen, utan problem i spjälis även denna gång, nu sover hon utan problem ensam både på nätterna och dagarna, JÖSSES vad mycket enklare det gör allting att hon inte är fastklistad på mig tjugofyra timmar om dygnet, nu är det LÖJLIGT LÄTT att ha en bebis helt plötsligt.
Jag har lyckats få igång sovrutiner nu, hela veckan har hon somnat i sängen vid 22-23 på kvällen, sedan sover hon till 6-7 då vi går upp och byter blöja och matar, sedan sover hon vidare direkt till 9, första middagsluren är mellan 11-14 ungefär och sen är nästa sovpass mellan 16-18 ungefär, det har fanimej funkat kanon och tiderna har passat varje dag. Men som sagt ska man inte ropa hej ännu, bebisrutiner kan förändras när man som minst anar det- dock njuter jag verkligen av hur gött det är just nu.

Det har varit en extremt seg vecka, bortsett från daten med Veronika i måndags har jag bara varit hemma och fixat och donat, igår fick jag ÄNTLIGEN tummen ur röven och ringde och bokade tid för dop, så nu ska tösabetan få sitt namn 24 januari klockan 15.00. Det är en lördag som vi ville eftersom man då slipper gudstjänsten, dessutom var församlingshemmet ledigt så jag utgår från att det bara är Moa som ska döpas den dagen.
Min kära vän Tina ska ju vara gudmor och hon frågade igår om man var tvungen att hålla tal och läsa dikter och grejer och det är man givetvis inte, men jag tänkte ändå utnyttja situationen att hon förberett sig på detta och tvinga henne att läsa en dikt, det kan ju vara myspys. Nu ska jag bara leta upp en fin dikt som passar.
Vi har dessvärre ingen dopklänning så jag var inställd på att vara tvungen att köpa en sådan, men man kan låna av kyrkan och det känns ju som ett mer lockande alternativ, så innan dopet ska jag komma förbi med Moa så att vi kan prova ut en klänning som passar, hehe. Är lite rädd för kyrkor, tycker att det är en ödslig stämning och är livrädd att råka svära vilket jag ju gör ett par gånger i varje mening, får väl tvätta munnen med tvål innan vi ska dit, hehe.
Kyrkan kunde dessutom bjuda på dop-tårta om man ville det, men jag tackade artigt nej. Jag vill ha en egen tårta på dopet, med text och grejer och gärna en bild på- såna tårtor är ju svindyra men ungen döps ju bara en gång.
Smörgåstårta känns ju nästan som ett måste, är det inte lite snålt att bara bjuda på tårta? Man kan ju faktiskt bjuda på annat också, göra lite olika sallader eller så. Sallad kanske inte passar så bra i januari visserligen, men vadfan- det är vårt dop och vi bestämmer.

Nu är Mikael pappaledig i två hela månader, JIPPIE! Jag är medveten om att det är en lyx att kunna vara hemma med bebis båda två, men med två så ekonomiska föräldrar som oss så löser det sig- även om inkomsten blir aningen lägre än vanligt. Det kan det vara värt, Moa är bara liten en gång.
Gud vad vi ska ha det mysigt, speciellt nu fram till jul, det är verkligen lite extra julstämning i år. Vi vet fortfarande inte vart vi ska spendera julafton i år, när man har en bebis blir man plötsligt galet eftertraktad av alla släktingar så det blir ett jävla fläng fram och tillbaka. Det är tradition att vara hos min mor på uppesittarkvällen och på juldagen ska vi fira med hela Mikaels släkt (det har blivit så många att de har varit tvugna att hyra en lokal, haha) men på julafton vet vi som sagt inte än.
Nu ska här spelas WoW!

Förlossningsminnen

Trots att jag är jävligt missnöjd med förlossningen så älskar jag att älta det lilla jag kommer ihåg, skulle kunna prata om att föda barn hela dagarna om folk orkade lyssna... Det fanns trots allt ett par aspekter som jag finner komiska:

* Vem fan kom på idén att hälla olja i badet till en födande kvinna?
Jag låg ju i spa-rummet på förlossningen en liten stund i ett stort badkar. Det var tända ljus och valmusik och dessutom lugnande oljor i badvattnet. Det skulle nog verka avslappnande och mellan värkarna så var det faktiskt det, men herregud när det kom en värk! Jag låg där som en inoljad, hal jävla valross och höll ju på att drunkna varje gång det kom en värk! Plaskade och sprattlade som fan och kastade mig efter handtagen på sidorna av karet och det blev väldigt ansträngade att kämpa för sitt liv varje gång det kom en fasansfull värk, hehe- så jag gick upp ganska fort.
Stannade faktiskt i badet betydligt längre än jag ville bara för att jag tyckte att det skulle vara otacksamt att kliva upp direkt när barnmorskan ansträngt sig och fyllt upp vattnet, herregud, till och med när jag ska föda är jag skrämmande väluppfostrad. Stackars Mikael försökte vara snäll och spola vatten på min stackars mage under värkarna och då blev jag ännu argare eftersom det blev ännu mer traumatiskt att undvika drunkning.

* 57, 57, 57....
Under mitt galna lustgasrus hörde jag massa konstiga ljud som ekade i huvudet, vilket var väldigt irriterande. Mikael satt och läste bredvid (ja, LÄSTE, hur fan han kunde fokusera på sin bok medan jag vrålade och hade mig är en gåta...), men jag lyckades snegla på hans bok hur som helst och han var på kapitel 57, och när jag blundade hoppade siffran 57 runt bakom mina ögonlock och galna röster sjöng "57, 57, 57, 57, 57" gång på gång på gång och det kändes precis som när jag var femton år och fick en snedtändning när jag rökte hasch och var helt borta i flera timmar.
Jag tyckte i alla fall att 57 var ytterst roligt och skrattanfallet övergick senare till att skratta åt folk som log och därefter åt folk som LOG SNETT (jag ser fortfarande bilden av en gammal bekant som hade ett gigantiskt underbett och log som en varg framför mig). Mikael fattade inte alls vad som var så kul med folk som log snett utan blev sur och trodde att jag drev med honom.

* Mobbingen av narkosläkaren:
Som jag skrivit innan hatade jag ju narkosläkaren från första stund och tyckte att han var sämst på jorden. När han lagt min ryggbedövning och gått väste jag ju "är han ny eller?" till barnmorskan som svarade att nej det är han icke. Skakade bara på huvudet och fnös och fortsatte att snacka skit om honom en lång stund med Mikael, kunde knappt prata för att jag hade så ont men var ändå tvungen att spy galla. Det roliga är att anledningen till att jag hatade honom var att han hade så fult hår.

* Smöreriet för narkosläkaren:
Trots att jag hatade honom och att ryggbedövningen inte hjälpte ett skit så svarade jag "Åh gud ja, tack så hemskt mycket!" när narkosläkaren återvände för att fråga om bedövningen funkat. Det gjorde fortfarande skitont och jag hade tappat känseln i låren men ändå låtsades jag att jag älskade ryggbedövningen bara för att alla kvinnor man ser på teve är superlyckliga efter att de fått sin bedövning. Varför?

* Min förlorade tofs:
I slutskedet av förlossningen var jag så trött och hade så ont att jag bara blundade och slutade prata. Någon timme tidigare hade jag blivit skitsur över att jag tappat bort min hårtofs och hade allt svettigt hår hängande i ansiket och Mikael, barnmorskan och undersköterskan ställde upp och letade efter den åt mig men hittade den aldrig.
Så i slutet när dem fällde upp huvudänden till min säng och jag tvingades stå och hänga över den för att Moa skulle sjunka ner den sista biten (det var för övrigt då jag somnade mellan varje värk och tappade min älskade lustgasmask hela tiden) så får jag plötsligt syn på tofsjäveln under sängen och blir jätteglad och pekar och mumlar "där, där..." i lustgasmasken och den snälla undersköterskan frågar fler gånger vad jag vill men jag orkar inte säga det igen. Så det blev ingen tofs för mig.

* Liten bebis? 
När Moa var ute blev vi förvånade över att hon var så liten, jag hade förväntat mig en rätt stor bebis (plus att jag ju trodde att det var en kille eftersom jag var säker på att jag sett en snopp på sista ultraljudet), men hon såg jätteliten ut och både barnmorskan och undersköterskan sa "oj, den här tösen var då inte stor". Innan hon skulle mätas och vägas gissade jag och Mikael att hon var 47 cm lång och vägde knappt 3 kilo. Så alla blev jätteförvånade när det visade sig att hon var maffiga 52 cm och vägde 3690 gram som ändå är ganska stort för att vara en flicka. Jag fattar fortfarande inte varför alla tyckte att hon var så liten.

* Splash! 
När jag skulle sys vet jag inte vad barnmorskan kan ha gjort men där sitter hon mellan mina ben och pillar med något och det bara splashar till och både jag och Mikael ser hur det kommer värsta blodskvätten rakt i stackarens ansikte, små, små röda prickar överallt och hon reagerade knappt. Stackars människa!

* Min packåsna:
Många är tydligen tillräckligt pigga för att själva GÅ till BB efter förlossningen, så var det inte i mitt fall utan jag blev hämtad av en barnmorska i en rullstol, jag hade Moa i famnen och sedan lindades både hon och jag in i en stor filt vilket måste ha sett komiskt ut. Därför fick Mikael bära alla våra prylar, en GIGANTISK väska, bilbarnstolen och basen till den, plus min handväska och ett stort bylte med kläder hela vägen till BB-avdelningen och det var LÅNGT att gå, tog säkert tio minuter innan vi var där, tur att jag har en sån stark och tapper karl, hehe.


Nej, nu ska jag försöka hinna spela lite WoW innan bebis vaknar igen, spelet har legat nere för underhåll hela morgonen.

Min bebis börjar bli stor...

12 veckor idag, snart tre månader! Måste ju säga att jag får lite panikångest av tanken på att hon växer så fort, och lite miniångest över att hon inte vill sova hos mamsen längre- eller vill och vill, klart att jag är favoritsovplatsen men jag märker ju att hon sover lugnare i sin egen säng, vilket inte är så konstigt eftersom att jag rör mig och för en massa oljud i alla fall på dagarna. Nu ligger hon på mig i alla fall, ska snart gå och lägga ner henne så att jag kan göra lite frukost.

Till min besvikelse tog dem inte bort tandställningen i måndags, det dröjer ett tag till. Ska dit igen nu denna måndagen som kommer för att ta avrtyck på tänderna till en sån där nattskena som jag ska ha sen på nätterna så att tänderna inte flyttar tillbaks sig- det vore århundradets mardröm att vakna upp en dag med mina gamla tänder, fy fan...
Men sen ska skiten ut i alla fall, blir väl ett ytterligare besök skulle jag tro, hoppas att dem hinner fixa det innan jul! Ska dock inte hoppas för mycket...
Sen mötte vi upp Veronika och promenerade hem eftersom jag var tvungen att springa in och köpa bindor eftersom jag inte kan använda tampong utan att det gör SKITONT, jag FATTAR INTE varför??? Blir jätteorolig att det finns något stygn kvar eller liknande, måste kanska ta och kolla upp det för detta håller inte. Bindor är vidrigt.
Hur som helst tog vi en fika här sen, årets första lussekatt åts! Dessvärre utan saffran i så det kunde ju ha kvittat. Så mysigt att träffa Ve, gud vad jag älskar den kvinnan! Mina tjejkompisar är outstanding, så är det bara. Moa var tråkig och sov nästan hela tiden men i slutet väckte jag henne så att Veronika fick prata lite med pluttan i alla fall.

Igår var en seg dag. Moa fick sig ett härligt bad i alla fall och sitt livs första shamponering, innan har vi bara tvättat håret och resten av henne med lite babyolja i badvattnet men jag tyckte att det var dags nu. Barnängen shampoo med hallondoft, hehe.
Planerna för dagen är få, det känns inte så lockande att bege sig ut i äckelvädret men en liten promenix blir det, nu ska jag passa på att ringa och kolla upp en sjukhusräkning som verkar skum (jag fick två fakturor med olika belopp). Jag är rätt pank nu efter Ullaredbesöket så julklappsköp får vänta tills föräldrapenningen kommer, kul att ge sig ut på stan då...

Här är två bilder, en på min tjockisbebis och en annan på hennes tjockismamma i vecka 36-37 kanske? (Fan vad nostalgisk jag blir när jag tittar på gamla magbilder!)

 

Måndag

Sen uppdatering, men, men...

Jul på Liseberg var trevligt men ack så sjukt mycket folk! Det var fan ett helvete att ta sig fram och man tappade bort varandra hela tiden, jag tappade räkningen på hur många stackare jag körde på med framhjulet på barnvagnen. Fint var det i alla fall och sedan bjöd svärföräldrarna oss allihop på käk, båda bebisarna var nöjda och belåtna, maten var god och jag drack min första öl på en hel jävla evighet. Men som sagt, fan vad mycket folk! Mathias och Josse stod i kö i säkert en halvtimme för att komma in på en toalett och byta blöja på Vincent (Moa gick med på att inte kissa eller bajsa på en stund så vi slapp tack och lov den skiten).
På väg hem stannade vi till vid Ica Focus i stan och köpte ersättning och blöjor till damen och sedan begav vi oss hem och tittade på "Hannibal Rising" och åt chips och dipp. Dessutom fick Moa sitt andra hysteriska skrattanfall, Mikael fick hoppa fram och flaxa med handen och göra konstiga ljud som hon tyckte var grymt skoj men det var det värt, vi hann till och med filma litegrann, det måste ju vara världens mest underbara ljud!
Igår tog vi det väldigt lugnt, det enda vettiga jag fick gjort på hela dagen var att slå in alla barnens julklappar, jag är VÄRDELÖS på att slå in paket men nu blev jag fan rätt nöjd ändå, det är bara första julklappen som ser helt efterbliven ut och då var det ändå rätt knepiga grejer att slå in med stora lådor (Emilia ska få en skitsöt gigantisk Ponny som pratar och skrattar och har sig, det var lite sorgligt att slå in den för jag brukar leka lite med den varje dag och få den att prata "GODMORGON MAMMA! SKA VI LEKA? JAG ÄLSKAR DIG! HIHIIHIHIHI!" Moa ser sjukt förvirrad ut varje gång, hon förstår ju givetvis inte vartifrån ljudet kommer).

Ingen sovmorgon idag, men jag är sjukt utvilad ändå, hon har fortsatt sova i spjälis på nätterna och inatt sov hon tungt och tjoade inte en enda gång så att jag fick gå upp och stoppa in nappen, så inatt var det rekord på oavbruten sömn för mamma, ha!
Ska snart iväg till Sahlgrenska och tandis, Mikaels mamma ska möta oss där och passa Moa, håll nu tummarna för att dem plockar ut den förbannade tandställningen idag, fick hintar om det förra gången så jag blir grymt besviken om den får sitta kvar. Sen kommer Veronika dit när vi är klara och ska komma hit på besök, myspys! Jag tänkte försöka hinna städa undan den värsta skiten här hemma men det verkar som om hon får leva med att det är lite småstökigt.
Dags att avrunda, kom på att nappflaskorna har kokat på spisen VÄLDIGT länge nu.

 

Lördag

Hinner egentligen inte blogga nu eftersom jag lovade Mikael att göra mig ordning innan han kommer hem från Willys, vi ska ju till Liseberg idag- men jag måste!
Vår duktiga bebis sov hela natten i sin spjälsäng och nu sover hon där igen! Helt plötsligt så somnar hon bara man lägger ner henne med nappis och snuttefilten, det är som att trycka på en SOV-knapp! Helt underbart, jag kan inte tro att det är sant... Sov SÅ gott med första djupsömnen på snart tre månader, hon vaknade inte förrän klockan halv 7 och somnade sedan snällt om efter käket. Jag FÖRSTÅR inte vad som händer!?

Måste bara svara på Linneas kommentar på förra inlägget. Jag håller med! De gånger Mikael får gå upp på morgonen vaknar jag alltid före och får väcka honom och istället för att fiska upp Moa och gå iväg och fixa käk i tystnad som jag gör så får jag vänta tills han först gått på toa och sedan får jag underhålla henne i sängen medan han gör ordning maten (och han är ICKE lika snabb som mig) och då är jag ändå klarvaken och kunde lika gärna gått upp från första början.
Dessa karlar, jag säger då det... Tänkte att han skulle få ta biten med att jaga efter henne när hon blir en trotsig tvååring som ska pilla på allt hela tiden sen istället, då är vi kvitt, haha!

Sweet Silence

Här sitter jag igen, ensam! Moa somnade i sängen på två röda sekunder IGEN när jag la ner henne där för någon timme sen och Mikael var tydligen trött för han har somnat bredvid. Fy fan vad skönt att slippa dem, haha! Det är nog första gången som far och dotter sover och jag har lite tid för mig själv eftersom jag gått upp själv varenda natt sedan hon föddes (ja, jag är lite bitter över det...).
Har just tagit en lång skön dusch och funderar på att fixa naglarna, köpte ett svart nagellack härromdagen av alla jävla färger, ganska stiligt faktiskt.
Nu vaknade herrn och det är slut på ensamtiden, suck.
Trevlig helg allihop!

Numerologisk kärleksanalys

Hittade ett test på internet som jag ju var tvungena att testa mig och Mikael på.

Resultat:

Jag
Karaktärstal Fem:
Personer med karaktärstalet fem har ofta många romanser bakom sig som inte lett till till något mer. Femmor gifter sig dock i regel bara en gång.

Mikael
Karaktärstal Nio:
För en person med karaktärstal nio är äktenskapet extremt viktigt. Detta kan få till följd att ett sökande efter äktenskap börjar för tidigt och att personen söker sig till partners som är betydligt äldre än nian själv.

Kompatibilitetsanalys för Person 1 och Person 2
Ett förhållande mellan en person med karaktärstal fem och en med karaktärstal nio blir ofta bra. Ofta delar båda femman och nian ett osäkert förflutet, men har blivit starka människor med åren som vet vad de vill. Bäst blir alltså förhållandet om de träffas litet senare i livet. Faktum är, att det är stor risk att ingen attraktion skulle ha uppstått, om de möttes när båda var unga. Det här alltså ett förhållande som bara blir bättre med åren. Detta gör det värt att invänta på om det nu inte skulle kännas perfekt från början.

Samstämmighet: 70%

Nu råkar ju vi vara rätt unga fortfarande, men vi har ju varit bekant i MÅNGA år innan vi blev tillsammans och då var vi ju måttligt imponerade av varandra, så den biten stämmer ju fint!

Här är länken för er som också tycker att sånt här är skoj:
http://www.ditthoroskop.nu/se/karleks_numerologi.htm

Vad fan händer?

Moa sover ÄN! Trots att jag varit inne och lyft på snutten 150 gånger så sover hon fortfarande. Hon började stånka lite för några minuter sedan när jag precis hade värmt en portion lövbiff och ris i micron såklart, eftersom att hon verkar hata när hennes mor äter. Men sen somnade hon om igen just som jag skulle fiska upp henne ur sängen.
Är detta en engångsgrej eller är det verkligen så lyckosamt att min bebis lärt sig att sova ensam? Såhär länge har hon inte legat själv på sissådär två månader, alltså när hon var alldeles nyfödd och supertrött. På natten får hon mer än gärna sova hos mig (misstänker att jag inte kan somna utan henne längre eftersom att jag är så van nu) men på dagarna får hon VÄLDIGT GÄRNA sova själv, det börjar ta på mina axlar och mitt tålamod att ha  bebis klistrad på mig HELA TIDEN. Och då menar jag ju verkligen helt tiden, bortsett från när hon ligger i vagnen eller någon kort stund i babysittern när jag diskar eller lagar mat, men för att hon ska vara nöjd måste jag ju vara i rörelse, antingen måste jag knalla med vagnen eller skutta omkring så att hon ser mig, så fort jag sätter mig ner eller stannar upp tröttnar hon på att titta och vill bli upplyft. Men nu! Tänk om detta håller i sig så att jag 1) Kan få äta i fred utan att hålla sprattlade bebis eller stirra nervös på arg bebis som ligger bredvid och börjar vråla vilken sekund som helt och framförallt 2) Ha ett sexliv i fred igen!
Innan jag fick barn trodde jag att jag ALDRIG skulle kunna ha sex om bebis befann sig i samma rum, även om den låg och sov i spjälsängen... Jag hade fel. Eftersom vår bebis aldrig sover (eller kanske sovit nu då) annat än i famnen och inte gillar att underhålla sig själv så tar man liksom vad man får. En snabbis (en riktigt jävla snabb snabbis) så fort man kommer innanför dörren om man har sån tur att hon inte vaknar direkt när man kommer in med vagnen eller så får bebis helt enkelt ligga i närheten bakom ett berg med kuddar så att stackarn inte ser något och får men för livet, men tillräckligt nära för att man ska kunna sträcka ut en arm emellanåt och stoppa in nappen om den hoppar ut...
Tragiskt jag vet, men vuxna människor har faktiskt vissa behov, oavsett om de är föräldrar eller ej.

Fast nu får hon fan vakna snart, jag vet inte vad jag ska göra av min ensamtid. Verklighetsuppfattningen blir helt rubbad när man inte har någon som nyper en med små bebisfingrar eller lägger små men välplacerande spyor hela tiden.

Fredag

Helt sjukt... Vi vaknade inte förrän strax före nio idag då Moa ville ha dagens första käk, så jag tänkte strunta i att gå och lägga mig igen som vi brukar eftersom att det var så sent. Men hon verkade trött efter att ha slukat hela flarran (200 ml, duktig tjej) och jag testade att lägga ner henne i min säng och la mig en stund bredvid och visst fan somnade hon! Smet iväg och nu har hon legat där i fem hela minuter utan att göra något liv av sig, hon som VÄGRADE sova en sekund om hon inte låg på mitt bröst eller min arm så sent som förra veckan! Hon ligger på sidan vilket är hennes favvoställning och jag har bullat upp med en kudde framför henne så att hon har något att krafsa och sparka på som substitut för min stackars mage- eftersom hon inte vrålar därinne och vill bli upplockad utgår jag från att något är fel och har redan varit inne två gånger och lyft på snutten och kollat att hon andas. Blir så nervös att hon ska rulla över på mage och lägga sig med ansiktet ner i kudden:(... Fy fan vad skönt det ska bli när risken för plötslig spädbarnsdöd är över, då slipper man oroa sig för att dem ska sluta andas bara sådär, även om det såklart kan hända saker med större barn också.
Ska kila in och kolla henne igen.... Det såg bra ut, ungen andades förstås. Hon BORDE inte kunna rulla över eftersom att kudden ligger framför men man kan aldrig vara riktigt säker när det kommer till bebisar, ibland blir man helt dödschockad över hur dem rör sig!

Fan vad härligt med helg och att vi har Mikael hemma, det ska bli skitmysigt med jul på Liseberg i morgon, på morgonen ska vi tydligen dessutom åka och storhandla på Willys, kyl och frys är löjligt tomma (i alla fall för matvrak som oss...), får se om Mikael får åka och handla själv eller om jag och därmed givetvis Moa också följer med, det är ett jävla pill att ta med alla hennes prylar och det blir mindre plats i bilen för matkassar men jag ÄLSKAR ju att handla mat! Tror att det kan vara värt att kånka på bebis...
Idag ska jag ta en promenad med vagnen i alla fall, har inte varit ute sedan i tisdags med lillbebis! I onsdags var jag ju på Ullared hela dagen och igår varken hann jag eller var speciellt sugen på att gå ut i äckelvädret. Men idag ska vi ut oavsett väder, barnet behöver frisk luft och jag behöver motion samt snus som snart är slut. Mmm, snus...

Tiden framöver är rätt fullspäckad. På måndag ska jag till tandis och TROR JAG, få ta ut min förbannade tandställning efter tre jävla år, på tisdag ska Mikael äntligen göra sin halkkörning och min far och farmor dyker upp någon kväll med julklappar i förskott. Till helgen ska vi på kalas hos Mikaels storasyrra som fyller år, veckan efter ska vi till BVC och ta sprutor (fan vilken ångest jag har!!!) och sedan är det vips jul. Måste hinna shoppa klart julklappar då jag har det mesta kvar (och väldigt lite pengar, käckt) och sen ska det hinnas baka både pepparkakor och lussekatter och fixas med julskinka och sådant. Väldigt mycket att göra i mitt vanligtivis väldigt händelselösa liv (om man nu kan kalla det händelselöst att ta hand om ett spädbarn 24 timmar om dygnet...).

Nu ska jag kika till sovande bebisen igen
Hej på er!


Till alla WoW-nördar

Jag är jävligt spelsugen just nu, jag och Mikael har spanat på en massa videor och varit nostalgiska. Blir dock svårt att spela dator med bebis.

Den är ju skittuff!


Ullaredshopping

Dessvärre har jag inte hunnit lägga in bilder på mina fynd än men det kommer senare.

Igår kom mor OCH mormor hit som sagt, Moa underhöll dem medan jag lagade lunch och sedan väntade vi in Mikael, han slutade senare än beräknat men jag tyckte att det kunde var värt att vänta lite så att hon slapp följa med till. Det beslutet ångrar jag ICKE, med tanke på att bilen blev helt fullproppad på väg hem UTAN alla bebisprylar i bagaget, dessutom började det snöa som fan under bilfärden och jag slapp oroa mig för att vi skulle krocka med bebis i bilen.

Fick som vanligt köpt en jävla massa prylar för en rätt skrämmande summa pengar, det var en hel del folk men inte så vansinnigt mycket som jag förväntat mig. Givetvis var det nästan bara bebisprylar, det fanns riktigt dåligt med fina bebiskläder så jag köpte bara två Alfons Åberg-bodys och ett par rosarandiga brallor som matchade och en miljon bebissockar, två par söta mössor och vantar (ett par exakt likadana som jag betalade typ 30 spänn mer för på Polarn o Pyret) i klädväg. Sen fick hon massa nya nappar och hakklappar, små tallrikar och bebisskedar för snart är det dags att börja ge henne smakportioner.
Mikael fick en collegetröja, kalsonger och en käck liten mössa och till mig själv köpte jag strumpor, trosor och behåar, inte ens i Ullared gick det att få tag på mig förbannade Bh-storlek utan att leta tills man blev helt matt, till slut hittade mamma ett par stycken åt mig. Det var välbehövligt.
Sen köpte jag julsaker, en stjärna att ha i fönstret, en jättefin stor tomte, en halmbock och massa olika ljus i diverse former, hittade även två fina kuddar att ha i soffan och sen köpte jag löjligt mycket godis och småprylar (typ en miljon schampooflaskor och pumptvålar...). Och givetvis julklappar till alla små barn i släkten, blev väldigt nöjd. 
Vi blev inte klara förrän Gekås stängde (jag har en väldigt mysig mormor men hon är från Norrland och gör allt i extremt, extremt makligt tempo...). När jag kom hem var jag helt död, Moa var desto piggare...

Den här dagen har bara sprungit iväg, vi tog en ordentlig sovmorgon och sen har jag ägnat mig åt att tvätta och plocka upp alla Ullaredfynd, jösses vilken tid det tar att pilla loss alla plastförpackningar och prislappar och skit! 
Tänkte att jag skulle se till att få upplockat alla julsaker en gång för alla nu, det börjar redan bli en ypperlig julstämning här hemma. På lördag ska vi på jul på Liseberg, fan vad mysigt det ska bli! I år är det tydligen snögaranti i parken, hehe. Har ju aldrig varit där innan så det ska bli grymt skoj, Moa uppskattar det nog på sitt egna lilla vis- om inte annat så gillar hon ju lampor.

Någon ville se hur mina tatueringar klarade påfrestningen av bebismagen så här får ni ett kort från härromdagen, som ni ser klarade dem sig fint, det är dock en bristning i den översta fjärilen. Just det, jag har nu fått i min navelpiercing igen! Hålet såg ju helt förstört ut innan när naveln var helt utploppad men det gick att få i smycket igen utan problem, helt otroligt...

 

Mormor på ingång!

Nu sitter jag och väntar på att min mamma (som numera är en gammal mormor) ska dyka upp. Det blir ju en Ullaredstripp idag, enligt köbarometern på deras hemsida är det just nu ingen kö- snälla gud låt det fortsätta så, och gör så att Mikael hinner hem i tid så att jag slipper ha med mig Moa. Både för att jag är skiträdd att något sjukt barn ska hosta ner henne med en massa äckliga sjukdomsbaciller och för att det är väldigt mycket enklare för mig att handla utan att släpa med barnvagnen, får ju liksom ta med både vagnen och bilbarnstolen och det tar ju upp en jävla massa plats. Sen ska ju bebis säkert äta två gånger minst medan vi är där och förmodligen fylla blöjan med en massa bajs så att man måste leta upp toalett med skötbord och grejer. Pust. Kul om hon är grinig också, då får jag ju gå och stoppa in nappen typ 15 gånger i minuten.

Nu ringde mamma och hon är snart här, dessutom ska MIN mormor också följa med så vid 12 ska vi åka och hämta henne på Frölunda torg, jösses vilket pådrag. Rätt tufft att mormor bara är 65 år och redan har typ sex stycken barnbarnsbarn (den äldsta är sex år och alltså blev mormor gammelmormor när hon var endast 59 år, vi får barn tidigt i den här familjen).

Nej, nu ska jag avrunda här. Håll tummarna att jag får en trevlig shoppingdag!:)

P.s Fick en fråga från en läsare om tips på vad man ska ge en nyfödd bebis i present. Vi fick en massa kläder till Moa i storlek 62 när hon föddes, och det är kanon! De första allra minsta storlekarna växte hon ut JÄTTEFORT och jag hann knappt använda hälften, så större kläder kan man satsa på. Sen är det väldigt skönt att slippa tänka på att laga mat när man har en nyfödd, så laga lite käk och ta med i matlådor- det lär uppskattas! D.s

Tisdag

Fan vad jag blev skraj i morse när jag inte kunde logga in varken MSN eller bloggen, skrev in fel lösenord hela tiden enligt datorn vilket jag givetvis inte alls gjorde, jag trodde att någon gammal fiende snott min identitet eller något. Det visade sig att tagentbordet på min laptop har flippat ut totalt och skriver siffror istället för bokstäver på vissa tagenter. Kul om inte det går att fixa- jag har kopplat in Mikaels tagentbord nu men jag misstänker att han kommer vilja ha tillbaka det...

Bloggskrivandet är jävligt sporadiskt nu jag vet, och det lär det nog förbli med tanke på att sprattelbebisen är rätt krävande, och som tur är prioriterar jag ju henne. Ni får nöja er med att jag bloggar så fort jag hinner helt enkelt.
I söndags lämnade vi knappt soffan på hela dagen bortsett från en liten promenad på kvällen, istället ägnade vi oss åt att ladda hem en massa Disneyfilmer, höhö. Kollade på "Hitta Nemo" som Mikael galet nog inte hade sett och "Djungelboken 2", försökte även kolla på "Wall-E", en ny film som handlar om robotar men det var faktiskt riktigt jävla trist så vi stängde av väldigt fort. Lika bra att man tränar upp Disney-minnet nu när Moa snart vill titta på film (så fort som det gått hittills är det bara en tidsfråga!).
Igår var Mikael ledig. På morgonen när han stod i morgonrock och jag i en nedspydd t-shirt utan BH så knackade det på dörren, när jag tittade i kikhålet såg jag inte ett skit så vi öppnade givetvis inte. Men människan där ute fortsatte bara knacka och sedan RYCKER någon i dörrhandtaget och brevinkastat öppnas. I detta läget var jag ju SKITRÄDD och hade glidit in med Moa bakom Mikael som stod i försvarsställning där i hallen, då säger en röst "HALLÅHALLÅ, ÖPPNA!" i det öppna brevinkastet och jag tänkte "Det måste vara Mathias!" men sen så inser jag att det inte alls lät som Mathias och blir vansinnig när Mikael låser upp. Det var Kristoffer, Mikaels andra brorsa, som tur var... Han stannade en stund på fika.
Sen gick vi och handlade på Ica Kvantum trots att det är svindyrt för kyl och frys är ekande tomma. Jag köpte givetvis varsin chokladkalender till Mikael och Moa (så nu får han äta två bitar om dagen) och på vägen hem köpte jag en marsipangris till mig själv. Marsipan är så jävla gott!

I morgon är det då Ullared som gäller. Har insett att jag inte vill ha med Moa bland så jävla mycket folk nu innan hon är vaccinerad, så jag hoppas att Mikael hinner hem från jobbet i tid så att hon kan stanna hemma med honom. Hoppas, hoppas, hoppas.

RSS 2.0