Gillar ni inte potatisen?

Inte en enda kommentar på min fräcka potatis... buhu. Mikael tyckte i alla fall att den var rolig, that´s my boy!

Har suttit och fixat naglarna i skuggan på balkongen, vädret är ju helt underbart!
Undrar om jag måste klippa av mina långa naglar helt när bebis kommer? Jag kommer nog sörja en hel del men det är rätt otäckt att hålla på med en liten ömtålig bebis när man har väldigt vassa naglar, vet hur övernervös jag var när jag höll i nyfödde Lukas för ett tag sedan, jag vecklade liksom in fingrarna mot handflatan och klappade hans lille fot med knogen i stället, hehe. Dessutom är det rätt äckligt att hålla på med blöjor, spyor och annat bebisklet om man har långa naglar för det fastnar trots allt en väldig massa bakterier även om jag försöker att inte låtsas om det.

Nya skorna har som alla andra  nya skor i världen gett mig ett rejält skoskav, jag hade inte ens MÄRKT det förrän igår när Mikael pekade på min fot och såg äcklad ut över blod som hade kletat ut sig, jag är nästintill immun mot skoskav vid det här laget, min känsel i fötterna är borta.
När det gäller övriga kroppen gråter jag nu nästan som ett barn för minsta bloddroppe (värst är när man råkar riva sig på tummen när man använder rivjärnet...) men fötterna skiter jag totalt i. Höjer knappt på ögonbrynet över alla möjliga fasansfulla blåsor och köttsår och blodstänk. Man blir så illa tvungen när man råkar avguda högklackade, sylvassa pumps i alla dess former.
Mmm, shoes..... 

Fredag

Det känns som om jag blir mer och mer fantasilös när det kommer till överskrifter, men, men. Det är ju trots allt innehållet som räknas hoppas jag, hehe.

Idag ska jag ju som sagt till mamma, hon har varit i Finland sedan igår så jag ska möta henne på flygplatsen så åker vi därifrån. Gud så sorgligt att besöka Landvetter om man inte ska åka någonstans! I stället för att släpa iväg sina väskor på såna där käcka vagnar så får man åka hem igen. Surt. Men å andra sidan sett har jag totalt flygförbud på grund av graviditeten från och med nästa vecka så jag kan ju faktiskt omöjligtvis åka någonstans ändå, får försöka tänka på det.

Gud vad hemskt det kommer att bli i kväll när jag ska sova ensam! Det är visserligen bra att jag befinner mig hos mamma för då kommer det inte kännas lika galet att somna som i vår stora dubbelsäng. Låg vaken i går kväll och klappade på Mikael när han snarkade och hade sig, tänkte ge mig själv en sista "dos" med min älskade karl. Sniffade lite också, än så länge luktar han ju godast i världen (misstänker dock att bebis kommer att knycka den platsen när den kommer ut!).
Men, men det blir till att bita ihop helt enkelt. Ska bli SÅ gött att bli ompysslad hemma hos mamma och på söndag kanske vi ska åka till stranden för det ska bli galet varmt, DET är jag sugen på vill jag lova!

Herregud, bebisen är helt psycho i magen just nu! Vad fan håller den på med? Den liksom snurrar runt och guppar och samtidigt känns det som om den trummar med sina minifötter på exakt samma ställe, någon i mitt forum uttryckte det som en känsla av "pianospel" vilket passar väldigt bra. Gud vad jag önskar att man hade kunnat titta in och se vad som händer! Det börjar bli jävligt obehagligt nu i alla fall så det hade varit skönt om bebis ville sova en stund...

Här är två bilder från igår, den ena är på magen som fick gå en promenad i friska luften (jag lät den alltså sticka ut genom kläderna, skiter i om folk tycker att det ser vulgärt ut, den är ju kalasfin!) och andra bilden är på en väldigt fräck färskpotatis!

 

Ps. Ignorera mina ofixade naglar... Ds

Vecka 27

PREGNANT-NEWS OF THE WEEK:

Vecka 27
Nu har du kommit till sista veckan i graviditetens andra tredjedel. Din mage är nu ganska framträdande, men storleken beror också på din kroppsbyggnad, längd, vikt samt om du fött barn tidigare. Ytterligare en faktor som spelar in är mängden fostervatten. Mammans vikt ökar och den kommer att göra så fram till graviditetsvecka 36. Det kan vara dags att handla saker till barnet, eftersom det förmodligen ganska snart blir besvärligt att gå och handla. Lite tips på vad som kan vara bra att ha köpt innan barnet anländer hittar du här.

Barnet är nu ca 24 cm långt från huvud till stjärt och vikten är runt 1kg. Huden är mycket skrynklig men skyddas och får näring av ett lager vernix/fosterfett. Under huden lagras alltmer fett och fostret börjar bli knubbigt. I den här fasen suger barnet ofta på tummen och det stärker musklerna i kinder och käke. Kanske kan det även ha en tröstande funktion. Smaklökarna på tungan och insidan av kinderna är nu fullt utvecklade. Barnets avancerade hjärnfunktioner utvecklas och blir alltmer sofistikerade.

Runt denna vecka börjar ögonen öppnas och näthinnorna bildas. Nu uppfattar ditt barn ljusskiftningar och studier visar att om man lyser med en ficklampa på mammas mage, så rör sig barnet mot - eller bort från - ljusskenet. De första synintrycken utanförlivmodern delas för barnet in i ljus och mörker - det är därför många leksaker avsedda för spädbarn är svartvita. Ögonfransarna är fullt utväxta för att skydda ögonen efter födseln.

image228

Fräcka mamma och pappa-kläder!

Sista inlägget med roliga kläder nu jag lovar! Helt vansinnigt kul sida det där, dessvärre får man beställa tröjorna från England men jag undrar om det inte är värt det alltså, kolla vilka söta gravidtröjor jag hittade och LÄTT att jag ska beställa pappa-bebis-tröjorna till Mikael och bäsen sen! Får väl bli det första setet eftersom att herrn trots allt inte är skallig än.
Har ni svårt att se texten får ni hojta! På första mammatröjan står det i alla fall "It aint over til the fat lady SCREAMS!".

image227


T-shirt for twins!

Haha, jag är helt galet förtjust i tanken på bebistvillingar (och trillingar och fyrlingar och...) så jag DOG nästan när jag såg dessa! Den sista t-shirten med texten "The ugly" är till för pappan till barnen kanske ska tilläggas!

image226


Awesome baby t-shirt!

Hur jävla underbara är inte dessa tryck då? Fanns en massa annat kul också men jag orkade inte spara ner alla!

image225

Snippa

Har varit inne i ett forum senaste dagarna där man diskuterar vad man ska lära sina småbarn att använda för ord på sina könsorgan. När det gäller killar är det ju hur lätt som helst, klart att man säger snopp! Det är det enda ordet som passar ett litet barn och dessutom använder jag alltid "snopp" eftersom att det känns väldigt, väldigt fjortisaktigt att säga kuk och väldigt skolfrökenaktigt att säga penis.

Men med tjejer är det lite svårare, men efter lite diskussioner ska vi nog lära bebis om den är en tös att det heter Snippa, ett ganska fånigt ord visserligen men låter varken konstigt eller snuskigt på något sätt. När jag var liten fick jag lära mig att det hette "Tippa", måste komma ihåg att fråga mamma hur dem kom på det... Hur som helst så är det tydligen många som lär sina döttrar att det heter PULLA! Man har ju hört konstigheter som framstjärt, mus och räv men PULLA måste ju ändå slå allt! Misstänker att det har lite med dialekter att göra, men här i Göteborg betyder Pulla verkligen inte underliv utan är detsamma som petting på en tjej, jag skulle ju tappa hakan om jag hörde att en liten tös pratade om sin så kallade pulla... Någon i tråden föreslog att då kan man ju lära småkillarna att deras snoppar heter "runka" också, för det är samma sak, hehe.
Löjligt att det ska vara såna problem med att hitta ett vettigt ord! Jag är rätt pryd själv så jag brukar bara mumla "där nere" eller "mellan benen" om jag måste prata om härligheten. Man kanske skulle ta efter barnmorskan som gjorde vårt ultraljud som kallade det för "livets naturliga väg ut". Haha! Jag och Mikael fick bita ihop flera gånger för att inte garva.

Hur som helst så kommer våra döttrar (och söner för all del!) få lära sig att det heter Snippa, kan inte komma på något bättre förslag. I forumet jag pratade om skrev en tjej att hennes treåriga son helt enkelt kallade sin snopp för "kissmaskinen", hehe.

Inköpslista till bebbe

SKÖTA

Skötbordsdyna
Frottéhanddukar (att ligga på/torka efter byte)
Blöjor (Avvakta till slutet)
Blöjhink (Får gratis från Babyproffen eller om det var Libero?)
Tvättlappar (skum)
Tvättlappar i papper (avvakta till slutet)
Våtservetter (avvakta till slutet)
Tops
Puder
Salva
Sax
Nagelfil
Badhjälp/badstol
Badbalja
Badtermometer
Schampo
Duschtvål
Badolja
Badlakan/badcape
Febertermometer
Borste/kam


SOVA

Säng
Madrass
Plastad frotté
Lakan
Spjälskydd
Kudde
Täcke
Sängkläder
Mobil
Mysfiltar KÖPT


ÄTA

Nappflaskor (+ rätt napp/hål)
Flaskborste
Haklappar KÖPT


UTE

Vagn KÖPT
Åkpåse KÖPT
Kudde
Täcke
Vagnkläder
Lakan
Skötväska KÖPT
Parasoll
Regnskydd KÖPT
Myggnät
Vagnleksak
Babyskydd/Bilstol KÖPT


ÖVRIGT

Babygym KÖPT
Babysitter
Nappar (köper förmodligen inte)
Fårskinn KÖPT
Kramdjur
Speldosa
Lekfilt


100 dagar kvar!

I dag är det "bara" 100 dagar kvar till förlossningen! Helt sjukt fort har det gått med tanke på hur många dagar jag redan gått. Spännande, spännande!

image224

Grattis till oss!

Nu höll jag på att glömma det IGEN! Grattis till min älskling och till mig-mig-mig på vår fjortonmånadersdag!
Bara för att man passerat ettårsdagen finns det ju faktiskt ingen anledning att sluta gulla lite extra en dag i månaden, i vårt fall då tjugoåttonde.

image223

Det fick bli Lady och Lufsen på bilden för att dem är ett NÄSTAN lika sött par som mig och Mikael och för att jag idag ska laga spagetti och köttfärssås trots att det inte är någon favorit bara för att jag är en sån snäll flickvän, Mikael älskar det av någon anledning.

Mama I´m coming home!

Efter mycket övervägande har jag bestämt mig för att spendera helgen som kommer hemma hos min mor. Jag har inte varit där och hälsat på eller träffat min syster och mammas gubbe sedan i julas! Det är för fan ett jävla halvår sedan snart!
Mikael ska bort hela helgen med bror sin till en gammal klasskamrat till oss och ha ett så kallat LAN-party, det blir alltså tre gossar, tre datorer och en hel del öl. Kan ju inte för mitt liv begripa hur man kan välja bort att spendera dyrbar tid med sin runda, goda flickvän men han behöver komma iväg och umgås med folk av sitt eget kön som inte bara babblar bebis hela tiden.
Först hade jag tänkt passa på att utnyttja min ensamma tid till något festligt och tjejigt men jag inser att jag inte riktigt är i form för att vara grymt social och att det hade varit rätt trist att ordna en tjejmiddag eller dylikt eftersom att jag bara orkar hålla igång i ett par timmar och sedan bara vill ligga och fnissa åt magen i tystnad- jag är ingen festprisse direkt. Så jag åker till mamma istället, dem saknar väl ihjäl sig efter mig där borta kan man tro, och jag kan sitta och jäsa på altanen och sola och grilla och leka med min taxliknande hund. 
Jag saknar min söta lillasyster! Jag ska med glädje låta bebis sparka lite på sin blivande lilla moster och sedan hoppas jag att hon ska bli lite avskräckt från killar och annat syndigt, det är ju inte direkt så att min sexappeal är på topp direkt... 

Här är två mysiga bilder som jag och Mikael tog förra sommaren hos mor min, först är det mamma och Lars som spelar badminton och sedan är det mamma lilla i sina fina tunika som hon fått av mig i födelsedagspresent.

 
 

Svar på läsarfrågor!

Nu har jag samlat ihop en massa frågor och svarat på dem, jag är duktig idag.


Vilka 3 personer (döda eller levande) skulle du vilja träffa in real life??
Klurig fråga det där, speciellt eftersom att jag inte har några direkta "idoler" sådär bland kändisar som man brukar vilja träffa... Antar att jag inte får välja bebisen i magen heller trots att jag inte fått träffa den på riktigt än, hehe.
Först och främst hade jag velat träffa min döda farfar igen eftersom att han är den enda jag älskat som jag faktiskt omöjligt kan få träffa igen, en timme med honom hade varit guld värd, oj vad mycket jag skulle få skratta!
Sedan hade jag lätt valt Dr Phil, för jag ÄLSKAR verkligen Dr Phil! Tänk vilka mirakel han hade kunnat uträtta med mina gnagande lik i bagaget, allt han säger är så uppenbart rätt, den mannen kan ju fan lösa varenda världsproblem ju, han borde nästan bli enväldig diktator över hela planeten- jag kanske borde starta värsta Dr Phil-sekten så hade det äntligen funnits en vettig sekt.
Den sista personen vet jag faktiskt inte... hade jag varit singel hade jag gärna stämt träff med Heath Ledger eller Paul Walker på någon paradisö med endast kokkosskal som beklädnad eller också hade jag gärna velat kasta något kladdigt (t.ex en bajsblöja) på någon rik arvtageska iklädd Louis Vuitton.

Jag har en fråga,hur "märker" man att man kanske är gravid egentligen?
Det här med graviditetssymtom är ju så himla olika, men först och främst så är det ju att mensen försvinner som är ett rätt tydligt tecken som ni alla vet- men man kan börja ana att man kanske har en bebbe i magen redan innan det är dags för mens.
Jag kan ju bara tala för mig själv men jag märkte av väldigt tidigt att brösten ömmade mer än vanligt också blev jag väldigt hungrig och helt sjukt sugen på Fanta- jag började nästan grina när jag var på väg hem och märkte att jag hade köpt en Fanta GRAPE istället för en vanlig med apelsinsmak och samma eftermiddag fick jag mitt positiva graviditetstest:). Sedan tog det ett par veckor innan jag började må illa (tack och lov) men en del kan börja må illa nästan så fort den lilla spermien når fram till ägget- vi får hoppas att ingen av er läsare behöver må illa så tidigt!
Sedan kan jag också tillägga att jag hört att ofta är man gravid när man är som MEST säker på att mensen ska dyka upp, jag brukar ha lite ont i magen ett par dagar innan mens men just den månaden när jag var gravid hade jag sjukt mycket mensvärk en hel vecka innan jag skulle få mens, och sedan fortsatte mensvärken i flera veckor. Det är ju inte mensvärk utan VÄXTVÄRK eftersom att livmodern börja tänja sig för att bebben ska kunna bli större, men det kändes precis likadant som när mensen var på väg, så jag trodde absolut inte att jag var gravid men det var jag minsann.
Får väl tillägga det också att jag har varit gravid tidigare och då märkte jag inte konstigt alls utan mådde precis som vanligt i över två månader- så alla behöver inte inte må konstigt. En del får till och med mens som vanligt och förstår inte alls att dem är gravida förrän magen börjar växa! Det kan inte vara någon kul sits direkt, speciellt inte om man kanske druckit och rökt en massa innan man visste (detta är dock ovanligt!).


Vilken skola gick du på?
Jag gick ettan till nian på en skola som heter Frillesåsskolan, den ligger i en liten bonnhåla i Halland och väldigt få människor vet om att den existerar, hehe. Det var en liten skola i alla fall, tror att vi var knappt 500 elever men GUD vad mysigt! Även om det kan bli lite trist när alla känner alla så var det hur bra som helst, man kände sig alltid jättetrygg och lärarna hade tid för alla elever och brydde sig verkligen till skillnad från gymnasiet. Nej, man skulle haft vett att uppskatta grundskolan lite mer!
Mitt gymnasie hette Kunskapens Hus och låg också i en riktig bonnhåla. Det var en fin skola det också, men jag trivdes aldrig där, det var ljuvligt när de tre åren var avklarade! Gick förresten samhällslinjen med inriktning ekonomi.

Hur stor/liten lägenhet har ni? och Var i frölunda bor ni?

Vi har en lägenhet på 56 kvm, en tvåa som ligger i ett område som heter Järnbrott. Bor precis vid ett torg också, men sedan mataffären stängde ner så känns det lite skitsamma eftersom de enda affärerna vi har nära nu är en fiskaffär (jag har lagat fick EN GÅNG det senaste året...), en spelbutik, en hockeyaffärer och en HUNDFRISERING. Hehe. Så vill man handla lite roliga grejer tar vi bussen till Frölunda Torg.

Vilka är dina favorit tvprogram?
Jag spelar så mycket WoW på kvällarna nu att jag inte följer så många program, men just nu tittar jag i alla fall alltid på "Unga mödrar" varje dag på femman, "Desperate Housewives", "Prison Break" (som ju är slut för säsongen tyvärr) och "Dr Phil". Fast egentligen är jag en tevekåt jävel så jag kan sitta hela dagen och glo utan att bli uttråkad om jag vill, överväger att kika på nya säsongen med "Pussycat dolls" som är i kväll, jag är trots allt tjej och jag älskar de flesta tjejprogrammen.


Vad fick du namnet tobiq ifrån?
TobiQ har jag haft som nick på internet på alla möjliga sidor sedan jag var liten i princip, hehe. "Tobi" kallades jag när jag var yngre- fråga mig inte varför för det är ju inte det minsta likt Sofia, men det var min kära vän Tina som kom på namnet och hon kallade mig allt möjligt (Ralf, Kalleponken, Blöjan..) men det var just Tobi som folk fastnade för, numera är det dock ingen som kallar mig det, tack och lov. Och sedan la jag till ett "Q" efter Tobi eftersom att jag heter Quick i efternamn. Det blev alltså TobiQ och det hänger kvar än idag!


Skall du gå en sådan kurs? (Profylaxkurs)
För er som inte vet kan man som gravid gå på en så kallad profylaxkurs innan förlossningen så att man lär sig att andas rätt inför att man ska föda, tydligen ska det göra mindre ont om man vet hur man ska andas rätt för att få kroppen att slappna av så gott det går när man ska trycka ut en hel bebis genom sitt lilla, lilla hål.
 Nej, jag ska inte gå någon sådan kurs- tyvärr. Tror att det är en bra grej men det kostar nästan 2000 kronor här i Göteborg och så mycket pengar vill jag inte slänga ut på något som man inte ens vet ifall det hjälper, förhoppningsvis går det bra ändå (så bra det nu KAN gå...).

Jag är oxå svartsjuk av mej,kan inte låta blli...hatar det! men hur skall man bota svartsjuka??
Ja den som det visste! Jag tror att det är bra att vara lite smått svartsjuk, det visar ju bara att man verkligen bryr sig om någon att man inte ville att andra elaka tjejer eller killar ska sätta klona i ens älskling. Men det finns såklart en gräns, börjar man följa efter sin pojk/flickvän eller liknande så ska man nog börja fundera lite på VARFÖR man är så svartis, ska förhållandet funka så måste man ju kunna lita relativt mycket på varandra- annars blir man galen, galen,galen och då riskerar man verkligen att bli dumpad för någon annan.


Mina nya dojor

Här kommer kort på mina fynd, alla tre paren för 199 kronor! We like!
Vet att det inte är några skönheter direkt men dem är sköna och som sagt, billigare and cheep shoes make me happy. Måste faktiskt säga att jag är riktigt förtjust i sista paret, trots att jag är medveten om att många säkert tycker att dem är riktigt butt-ugly. Kan tillägga att mina svullna anklar inte har något med graviditeten att göra- jag ser helt enkelt ut sådär.

   

Magen vecka 26

I dag blir den en bild i en liten konstig vinkel, men den får duga för jag blev så jävla uttråkad på att ta kort.

image217

Sunny, lovely day!

En lång dag men jag är överraskande pigg i alla fall så jag ska försöka skriva ett litet inlägg i alla fall!

Åkte till Sisjön i morse och letade efter MP3 till Mikaels mamma som sagt, jag var grymt tekniskt och övervägde länge och väl vad som skulle köpas, orkade dock inte kika genom resten av affären för Media Markt är GRYMT stort men jag tog en sväng förbi avdelningen med rakapparater i alla fall, en sak som är smidig med att vara gravid är att (i mitt fall i alla fall) så växer håret på benen grymt långsamt, behöver bara raka dem kanske en gång varann vecka! Helt ljuvligt men jag antar att håret fortsätter att växa som vanligt när bebis kommit, funderar på att köpa en sån där epilator eller vad det heter som ska dra ut håret med roten, någon som har erfarenhet av en sån? Hört att dem ska göra grymt ont men jag är rätt härdad när det gäller hårborttagning, jag har trots allt använd HEMMA-BRASILIANSK VAX. Ni kan ju föreställa er hur skönt det är... (jag drack upp en hel liter vin under tiden kan jag tillägga...).
Såg en örontermometer för bebisar också, men ska vänta till ullaredbesöket nästa vecka och jämför priser.

Sen gick jag in en sväng till Cubus av alla affärer, alla jag känner avskyr Cubus som pesten och skulle hellre dö än att handla där så jag brukar inte gå in där av ren skrämselpropaganda- vem vet om någon kastar in en bensinbomb just när man är där. Men jag gick in i alla fall och fick köpt tidernas skönaste byxor, dem är så sjukt sköna att jag skulle kunna ha på mig endast såna byxor resten av livet, mina mammabyxor kan slänga sig i väggen!
Det är ett par haremsbyxor i trekvartsmodell i något slags slinkigt tyg, och det ser visserligen ut som om man bajsat ner sig hundrafemtio gånger när det är en stor påse mellan benen liksom, men jag kunde inte bry mig mindre. Slänger in en bild på dem och min lyckliga mage i morgon eller nåt.
Sedan var det dags för en tripp till SkoPunkten, jag fastnade där inne så länge att jag missade bussen jag tänkt ta och fick vänta jättelänge på nästa. Det fanns inte så mycket fint men jag gav mig fan på att jag skulle fynda, hittade två par jag gillade och sedan fick jag leta i evighet efter ett tredje par (det är ju tre par till priset av två). Blev ganska nöjd ändå, hade glömt hur tillfredsställande det är med nya dojor!
Lägger in lite bilder på skorna med i morgon, dem fanns inte kvar på hemsidan så jag får väl ta kort då.

Käkade lunch med Veronika på La Gondola i stan, beställde en pizza och TVÅ glas cola och Veronika var duktig och åt fiskgrattäng. Hade det hur mysigt som helst, fick bästa bordet på hela uteserveringen och glodde på studenter som åkte förbi på sina lastbilsflak. Tydligen sjunger inte studenter längre, för dem hade bara bergssprängare med jobbig musik som överröstade varenda samtal på hela avenyn och åmade sig och hade GULDIGA studentmössor, herregud vad saker förändras- det var ju bara två år sen jag tog studenten själv!
Sedan satte vi oss på en bänk i skuggan och pratade gamla minnen och asgarvade i ett par timmar och Veronika fick en liten spark av bebisen, den var inte alls lika blyg som den brukar, hehe.
Sedan tog vi en glass på Burger King och mötte upp Tina på ett fik men då kände jag att det var dags att bege mig hemåt, det blev en väldigt lång och svettig dag, jag börjar förstå varför gravida gnäller på hettan.
Tack Veronika för mysigaste dagen på länge och tack för att du minsann tycker att min mage är en bamsemage:)

Skriver mer i morgon, DÅ ska jag besvara lite frågor!
P.s Ber om ursäkt än en gång till er som gjort det där förbannade testet, jag har mailat och försökt slippa betala men icke... Jävla svinpälsar som pappa skulle sagt D.s

No time!

Hinner inte blogga i dag på morgonen för jag ska strax iväg, ska hinna bort till Media Markt först och köpa en MP3 till söta svärmor som fyller år, erbjöd mig att gör det eftersom min stackars karl jobbar hela dagen och sedan ska jag hinna in till stan tills Veronika slutar och ta en fika vid tolv.
Sån här stress är vi inte vana vid jag och bebis.
Uppdaterar senare, ska se till att svara på lite kommentarer då!


Här är Veronika, vacker som en dag!

image216

Det börjar dra ihop sig...

Ja, som sagt så är det bara drygt tre månader tills bebis kommer ut nu och hur mycket man än längtar så ska jag inte sticka under stol med att det är läskigt! Det är bara några veckor kvar tills livet kommer att förvandlas till ett helt annat och jag kan få panik över att det ska bli annorlunda- jag älskar mitt liv som det är!

Jag tvivlar inte en sekund på att mammarollen kommer bli det mest underbara jag varit med om, herregud jag älskar ju min lilla bebis över allt annat redan samma sekund som jag fick mitt positiva graviditetstest. Sömnlösa nätter och babyskrik och ett obefintligt sexliv skrämmer mig visserligen en aning, men det jag fruktar är väl egentligen att förlora en del av myspyset som jag har med Mikael nu när det bara är vi två och vi inte behöver ta hänsyn till något annat än oss själva.
Försöker tänka som såhär, livet kommer att bli väldigt mycket mer krävande när man har barn. Att gå från att vara två till att bli tre är ett gigantiskt steg och vi kommer att få ett ansvar som är helt galet viktigt, och det kommer att bli tufft och jobbigt och jag kommer säkert att längta tillbaka titt som tätt till dagar som denna då jag bara sitter för mig själv i soffan iklädd morgonrock mitt på dagen.
Men det är lättare att vara singel än att ha förhållande också, då handlar allt verkligen bara om JAG-JAG-JAG om man vill att det ska göra det, och det avskydde jag! Jag trivs som fisken i vattnet när jag har en relation och att vara VI istället för JAG. Förhoppningsvis kommer vår lilla bebispuppa bara tillföra ytterligare glädje och jag är helt säker på att den kärleken inte hamnar i skym undan för alla filmkvällar och mysiga middagar och möjligheten att ha galen sex på valfri plats valfri tid på dygnet (jag oroar mig redan för hur man ska kunna slappna av det minsta när man har ett spädbarn i närheten även om den sover- vi bor trots allt rätt trångt).

Nej vi kommer att klara det här finfint helt enkelt... För guds skull, vi är ju som klippta och skurna för familjelivet! Klart att det kommer vara tufft i början innan man vant sig men vad gör det när man tänker på allt man får igen? Världens bästa bebis, det går inte av för hackor det inte!


Kan för övrigt tillägga att jag skrattade jättemycket åt att "avföringen kan bli svart eller blåfärgad" som det stod i bipacksedeln till mina järntabletter som jag måste äta nu. Det lät ju helt sjukt med blått bajs! Det låter fortarande sjukt men jag kan erkänna att det stämmer dessvärre väldigt bra, blått bajs existerar....

Måndag

Godmorgon!
I dag blev jag väckt av någon slags grävmaskin eller liknande igen, måste ha varit maskinen från helvetet för jag trodde att mitt huvud skulle sprängas. Det är väl rätt åt mig som är arbetslös och har sovmorgon varje dag, men ändå. Hatar maskiner och oljud och byggplatser och FRAMFÖRALLT blir jag vansinnigt nervös av byggarbetare (lite ironiskt med tanke på att Mikael jobbar inom bygg...) men dem gör mig faktiskt grymt nervös. Speciellt såna som jobbar på byggställningar, man känner riktigt hur dem stannar upp i arbetet för att glo när man går förbi för att sedan diskutera om man hade snygg röv eller inte. Därför är det extra kul att gå förbi numera om jag har mina mammabyxor på mig, för även om det inte syns att jag är gravid bakifrån så är dem gräsliga brallorna som hänger som en påse i röven garanterat avtändande.

Jag blir helt paff över hur vild bebben i magen är hela tiden, JÖSSES vilket liv det är där inne hela dagarna (och nätterna...). Jag och Mikael är ändå lugna som två filbunkar båda två, hur har vi lyckats få fram detta överaktiva lilla barn? Hur som helst så må det vara underligt med ändå galet skönt eftersom att jag blir så livrädd så fort stackars bebis tar sig en lutare och inte gör akrobatiska övningar konstant, då får jag panik och vansinniga skuldkänslor över att jag gnällt över att den sparkat på blåsan eller satt en vass armbåge på en nerv timmen innan eller sådär.
Den väger ju runt ett kilo nu så man förstår ju att det kan bli lite obekvämt ibland:)

Jag hittade en bild på en nyfödd bebis som kommit ut samma vecka som jag är i nu, alltså vecka 26 och det är helt sjukt att den är så stor redan! Givetvis är den ju inte STOR, speciellt inte när man ser jämförelsen med pennan men den är ju helt färdig liksom! Det är absolut ingen liten alien-bebis längre, den lille plutten har ju till och med hår! 

image215 

Eurovision Song Contest

Som sagt övertalade jag Mikael att kolla med mig i går kväll, måste dock medge att det var rätt trist. Trodde faktiskt att det skulle gå bättre för Sverige, dock bryr jag mig väldigt, väldigt lite och blev inte direkt upprörd. Fast omröstningen var rätt trist när Balkanland efter Balkanland gav varandra sina jävla tolvor som alltid- det verkar ju vara något slags måste att rösta på grannlandet för alla utom Danmark, Norge och Finland som fan inte gav några tolvor till oss...
Måste få fråga vad alla ser i den där fjantiga Björn Gustafsson? Tyckte att han var ruggigt pinsam igår och vägrar gå med på tanken att typ hela Sverige satt hemma framför sina dumburkar och fnissade förtjust- för det var inte roligt utan kändes mer som någon konstig Öststat som försökte vara rolig...

Jag hejade lite lätt på Grekland bara för att det var så trevliga färger på scenen när hon uppträdde och för att jag inte ville att Ryssland skulle vinna, jag är verkligen inte förtjust i Ryssland. De har läskiga namn (Sergej, Vladimir, Boris...) och dessutom tränar dem upp sina stackars barn som cirkusdjur, får alltid rysningar när jag ser ryska tränare stå vid kanten på idrottstävlingar och gömma sina piskor bakom ryggen... Jag och Veronika kom överens om i högstadiet att vi inte skulle åka till Ryssland, Vitryssland, Ukraina, Lettland eller Polen ens om någon betalade oss. Nu skulle jag kunna överväga Polen bara för att det är sjukt billigt, men jag skulle ändå oroa mig för att bli ihjälskjuten och tro att alla kvinnor med päls var horor.
Sist men inte minst önskar jag att vi kunde sparka ut Frankrike ur tävlingen också om dem inte lär sig att prata engelska snart, det känns lite sinnessjukt att programledarna ska behöva översätta all engelska för att ett sniket jävla land vägrar lära sig några andra språk än sitt eget, tänk om alla länder krävde översättning! Det hade varit intressant minsann... Nej, jag säger då det....

image214

Morgonen började med att jag tappade ut min linsburk i handfatet- ingen bra början med andra ord. Däremot kändes det som om bebis typ ställde sig på alla fyra när jag vaknade, magen såg helt galen ut, det var kul i alla fall. Nu får den komma ut snart!

Jag och puppan!

En vacker pose som alltid och ett strålande leende, höhö. Här har ni i alla fall mig och bebisen i vecka 26!
("puppan" är för övrigt arbetsnamnet på bebis i magen för tillfället...)

image213

Shoppat!

image210

image211

Lukas dop

Jättemysigt dop idag! Kanonfint väder och liten kyrka UTAN gudstjänst! Tydligen kan man numera döpa bebbar utan att behöva sjunga 300 psalmer och trängas med alla söndagskyrkobesökare, det var bara vi gäster där och gästerna till en annan liten Lukas som också döptes idag.
Garvade mig genom hela ceremonin eftersom att Lukas storebror Sebbe 2 år löpte amok där framme och hoppade jämnfota, svingade sig i altare och lekte med en platsbil, sedan hittade han en liten söt flicka i samma storlek som han följde efter och flörtade lite med, jag var tvungen att bita mig stenhårt i tungan och tänka på begravningarna för att inte frusta rätt ut när Sebbe körde in sin bil i den andra bebisens sura pappa om och och och om igen... Det hjälpte inte heller att bebis i magen sparkade på min blåsa konstant.

Sedan blev det fika och tårta i församlingshemmet, fan vilken god tårta! Har haft en craving efter marsipan länge nu så jag övertalade Mikael att hämta två bitar till mig när jag ätit upp, kunde inte med att gå fram och kasta mig på den igen-tog en stor bit redan första gången.
Sedan öppnades presenter och det togs en massa kort och Lukas var hela tiden en exemplarisk värd, han bara låg och såg avslappnad ut i pappas knä hela tiden, ruggigt söt med sitt fluffiga hår, hoppas att vår bebbe också kommer ut med en sån jättekalufs!

Efter dopet fick vi skjuts med Mikaels syster till Mölndal och tog därefter bussen till Frölunda torg och kikade lite i affärer, Mikael köpte en stor väska på Stadium (hans tanke är nog att ha något käckt att transportera öl i medan jag blev belåten över att vi nu har en stor väska att ta med när det är dags för BB-visiten).
Sedan köptes två pyjamasar till bebis och några tuffa hakklappar, lägger in det i nästa inlägg- här kommer lite bilder från dopet och alla söta små barn!

Observera sista bilden där man ser hur perfekt min älskade Mikael passar med bebis i famnen (kortet togs visserligen 2 sek innan Vincent började gråta, men ändå...).


         

Barnmorskebesök

Så var man hemma igen!
Det gick finfint hos barnmorskan, här är mina siffor- ska försöka förklara lite vad det betyder:

SF-mått: 23. (Måttet på min livmoder, jag ligger precis på kurvan så min bebis är inte alls liten utan helt normal! Ha! Skönt att veta, nu tycker jag bara att det är bra att jag har min lilla kulmage trots att folk tror att man skämtar när man säger att man är i sjätte månaden...).
Bebis hjärtljud: 132 slag/minut. (Skrocket säger att det är en flicka om det är över 140 slag i minuten och en pojke om det är mindre än 140- så nu blev jag givetvis genast lite tveksam, hehe. Man ska inte lita på det där alls, det varierar hela tiden beroende på om bebis är vaken eller inte och så, men ändå- förra gången vi lyssnade på hjärtat var det 150 slag/minuten).
Blodtryck: 120/70. (Wihoo, för första gången i mitt liv har jag ett helt normalt blodtryck och det är inte lågt som det brukar, galet skönt. Hoppas bara att det inte blir högre!).
HB-värde: 107. (Järnvärdet i blodet, och mitt värde var jättedåligt så nu har jag fått köpa tabletter och ska äta två om dagen vilket man tydligen blir sjukt förstoppad av- stackars, stackars mig!).
Viktuppgång: 0,5 kilo sedan inskrivning. (Förbannat, jag som trodde att jag hade lagt på mig flera kilon. Barnmorskan tittade sådär elakt på mig igen och såg skeptisk ut när jag sa att jag åt som en tok, undrar verkligen varför jag inte lägger på mig? Men det lär väl komma förr eller senare...).

Jag ska dit igen på en extrakoll om två veckor redan för att se om mitt järnvärde har blivit bättre.

Efteråt sprang vi i stan och kikade, jag var inne på Gina Tricot (min älsklingsaffär) i FYRTIO minuter och velade runt, det är sjukt svårt att handla kläder när man ska tänka på ifall det är lagom längd, lagom bredd för magen och plats för tuttarna. Till slut köpte jag nya leggings (yay!), en beige tunika och en blåvit-randig lång t-shirt som jag har tänkt använda som klänning- mkt trevliga plagg! Försökte fixa bild på det men det funkade inte från Ginas hemsida...
Sedan fnissade vi över bebiskläder på HM och sedan handlade Mikael en massa nya kläder igen, blev återigen förbluffad över hur snabbt killar köper kläder.

Nu är vi i alla fall hemma och jag har precis slukat tre mackor med makrill i tomatsås på... Ikväll blir det lasagne och filmtittande tror jag och i morgon ska vi som sagt på dop- ska bli trevligt.
Fick för övrigt rosor i dag med, jättefina rosa den här gången. Jag måste ha varit väldigt, väldigt snäll det sista.

Vecka 26

PREGNANT-NEWS OF THE WEEK:

Vecka 26
Förmodligen passar inte dina vanliga kläder längre, för nu börjar du lagra fett kring bröst och höfter. Graviditetsstrimmor på mage och bröst bör dyka upp nu, om du alls kommer att få några. Ditt hjärta och dina njurar jobbar hårt för att hålla igång blodcirkulationen, och ta hand om den ökade mängd vätska som finns i kroppen.

Barnet är ca 23 cm långt från huvud till stjärt och väger ungefär 900g. Ryggraden blir starkare och smidigare, för att den skall orka bära kroppen. Lungorna utvecklas alltjämt och barnet växer till sig mer och mer. Med lite tur kan man höra barnets hjärtslag genom att någon lägger örat mot din mage. Ögonen är nu färdigbildade och barnet har lärt sig att både andas in och ut. När barnet hör ljud reagerar det med högre puls, och spelar du musik kan det hända att hon/han rör sig i takt. Det finns studier som visar att barnet reagerar på beröring runt denna vecka.

Har du börjat tänka på bilbarnstol ännu? Det kan vara skönt att redan på ett tidigt stadie lära in sig vad man behöver veta om detta. Tillsammans med AktaGraco har vi här information om bilbarnsstolar.

Nu börjar det bli dags att fundera på om en profylaxkurs är något för dig och din partner. Genom att förbereda er fysiskt och mentalt inför förlossningen ökar era chanser att få en fin förlossningsupplevelse. Är du ute i god tid kan du välja det kursdatum och den kursplats som passar er bäst och ni får mycket tid för träning innan förlossningen startar.

image203

Bilbarnstol köpt!:)

Wow vilket kap vi fick tag i! (jag säger ju det, jag har näsa för att leta fram saker för låg-låg-lågpris helt enkelt, måste vara en medfödd talang). Det bidde ingen Brio utan en Acta Graco Logico S, det var kampanj på Babyproffsen så dem sålde ut stolen och skötväska för bara 1200 kr (ordinarie pris var 1695 kr för bara stolen). Dessutom, bäst av allt, fick man med basen också så att man slipper köpa till en sån- det är inte billigt. Basen är som en liten låda under stolen som man spänner fast i sätet på bilen och sedan slipper man krångla med bältet varje gång utan kan istället bara sätta fast och ta loss stolen med en litet klick.
Och JA JAG VET, färgen är helt gräslig men å andra sidan köper jag inte en bilbarnstol för att ha den som accessoar så det gör faktiskt inget att den är i en äcklig orange nyans (den fulaste färgen jag vet faktiskt...). Hellre en säker liten bebis än en frän färg på stolen...
Isbjörnen Isor är här stand-in för bebisen som tyvärr inte kan provsitta stolen än!

image201


Förresten fick jag rosor i dag när Mikael kom hem! I´m such a lucky girl!
Och säga vad man vill om färgen på stolen men den matchar i alla fall blommorna:)


Torsdag

Nu sitter jag och surar lite över mina 149 kronor, får bara hoppas att ingen av er läsare gått in på länken och också missat att det kostar, jag FATTAR inte hur jag kunde bli blåst av en sån grej- det har aldrig hänt förut. Jävla idiotsida. Men, men jag är på gott humör idag ändå så jag ska förtränga det där nu!

Har inte sovit något vidare i natt för jag tillät Mikael att krypa över till min sida av dubbelsängen i går kväll bara för att han var så förkyld och febrig och ynklig och det var tydligen väldigt skönt att sova hos mig för jag vaknade inte en enda gång av att hostande eller snorsnytning. Dock vaknade jag själv för att det var så trångt- jag klarar verkligen inte av att ligga på ett sånt lite utrymme, det räcker med att bebisen sparkar som en tok varje gång jag vaknar. Den har förresten lärt sig en massa nya konstiga rörelser i magen nu, jag känner tydligare när den vrider på sig och nu kan man också känna när dem kissar, för då vibrerar bebisarna, trodde först att det var någon form av spädbarns-steppdans som kändes då och då men som sagt så ryser bebisarna när dem kissar och det kan kännas som vibrationer.
Nu är jag i alla fall uppe och mätt och belåten (för stunden) och väntar på att Mikael ska höra av sig med besked om när han kommer hem, troligtvis kommer han att sluta tidigt i dag och i så fall om inte hans förkyldning är värre ska vi ska bussen till Sisjön och Babyproffsen där vi ska köpa vår bilbarnstol. Tror fortfarande att det blir en Brio, kommer nog att köpa till basen också senare men det är lika bra att prata med personalen för att få lite tips. Dem kan ju glömma att dem kan blåsa oss så att vi köper något onödigt dyrt bara sakens skull, en gemensam egenskap som vi har är nämligen är vi är förbannat bra på att hålla i pengar (förutom när det ska handlas mat, då bränner vi SJUKT jävla mycket!).

Och i morgon är Mikael hemma för han ska med mig till barnmorskan mitt på dagen. Det är dags för besök nummer tre nu och jag ska ta en massa blodprover (why god? WHYYY?), lyssna på hjärtat och sedan ska livmodern mätas för att se att bebisens hus är så stort som det bör vara den här veckan.
Det ska bli spännande att se vilket mått jag får på livmodern (SF-mått heter det för att vara korrekt) eftersom att jag får höra att min mage är så himla liten hela tiden, man blir ju nästan nervös och börjar undra om vår bebis kanske är för liten för sin ålder- hemska tanke! Men jag tror att han eller hon växer precis som den ska och att det kommer visa sig att min lilla mage är helt normal.
I går fick jag en jättegullig komplimang av en tjej i mitt forum att min mage var så rund och fin, jag blev alldeles tårögd:)

Här får ni en bild på världens helt klart sötaste kroppsdel!

image200 

Gör inte testet!

Tack Stina för att du upptäckte att det förbannade dödsdag-testet jag tog härromdagen kostade 149 jävla spänn! Det missade jag TOTALT kan jag säga, skulle aldrig i livet slänga ut pengar på ett sånt fånigt test som finns i hundra andra upplagor GRATIS på nätet.
Och jag som är så fattig ändå med min lilla a-kassa, buhuuu!:(


Jag vill shoppa!

Har varit rätt duktig idag tycker jag! Håller på och tvättar, har diskat en bamsedisk och varit och handlat, åt precis en ljuvlig tunnbrödsrulle med ost, skinka och gurka i. Har blivit lite av en påläggssnobb nu och köper sån där dyr delikatess-skinka i prassliga omslag och med bilder av grisar som ler och bär höga hattar på framsidan (förlåt till er vegeterianer som läser, jag gillar också grisar men det går inte att komma ifrån att skinka smakar himmelskt).

Har insett att jag är väldigt sugen på att handla nytt. Kan numera använda följande kläder i min garderob:

* Ett par leggings med FYRA hål bara i skrevet, och ännu fler hål på sidorna. Dem är så sköna att jag inte kan slita mig ifrån dem, mjukt bomullsmaterial med resår i midjan och inte bara äckligt strumpbyxematerial.
* Två par mammastrumpbyxor som är vansinnigt obekväma. Nästan alla pratar om hur skönt det är när strumpbrallorna täcker hela magen och går upp till behån men jag kan verkligen inte andas och dessutom kliar det.
* Ett par mammajeans och dem är fula som stryk, och då menar jag verkligen riktigt jävla fula.
* En mammakjol, ett mycket bra köp för den är faktiskt helt okej och ser ut som en vanlig jeanskjol.
* Två par skor, de ena är chockrosa och skär sig med en massa kläder och det andra paret är prickiga och i Mimmi Pigg modell och visserligen söta men sjukt slitna, ingen sliter skor så bra som jag.
* En behå som även den är för liten sedan flera veckor tillbaka men den går i alla fall att få knäppt.
* En tunn jacka som jag haft i snart tre år som också är för liten och för ett tag sen gjorde magen att nedersta knappen FLÖG iväg.

Sedan har jag lite tunikor och linnen och ett par klänningar som fortfarande kan användas, men det mesta är för kort eller också är brösten för stora och allt med exempelvis halterneckringning är bara att glömma.
Jag förtjänar allt en ny bikini så att jag kan bada i sommar, några söta sandaler, en jacka där magen får plats och ett par solglasögon där inte glaset i ena ögat poppar ut hela tiden (det händer visserligen oftast när jag tappar dem i trapphuset men ändå...). Japp det är nog dags för lite shopping tror jag!

Magen vecka 25

Här kommer en morgonbild på magen från idag, med min älskade och enda mammakjol på!

image199

Svartsjuka Sofia

Idag vaknade inte jag och bebisen förrän klockan 10, det var riktigt längesen vi gick upp så sent (kan väl tillägga att bebis säkert varit vaken minst 7 timmar innan men ändå). Och jag är ändå trött, trots att jag somnade vid elva igårkväll och endast var uppe på en enda kissepaus, bortsett från de TRE gångerna jag var tvungen att gå upp igen och kissa innan jag väl somnade. Man blir faktiskt latare av att gå hemma på dagarna än när man jobbar- underligt nog.

I dag när jag gick upp låg Mikaels mobil och såg dum ut i vardagsrummet, antar att han måste haft grymt bråttom i morse för det är första gången han glömmer den hemma. Som tur är så spökar inte mina graviditetshormoner lika jävligt som vanligt idag så jag har sluppit jobbiga svartsjuke-tankar om att han stuckit iväg till någon hemlig brud klockan 05.45 i morse istället för jobbet.
För just nu är jag löjligt svartsjuk, antar att det kanske beror på någon slags inbyggd instinkt att jag inte får förlora min hane och flockledare nu när vi väntar tillökning. Jag råkade snubbla in på en internetsida där det fanns en bild på självaste tjejen som knep min kärestes oskuld för många, många år sedan- jag har inte vetat hur hon såg ut förrän nu och självklart skulle det visa sig att hon var jättesöt och hade jättefina kläder på sig på en bild och bara därför blev jag skitsur hela dagen. Jag kan acceptera att han har gamla flickvänner och ragg och sånt men dem ska ju vara SKABBIGA! Det är ju meningen att jag ska kunna hånskratta när jag ser dem och tänka "yeah, där har du bytt upp dig du!" Nu var ju inte denna tjejen någon miss universum heller för den delen men min sjuka hjärna får henne att framstå som typ sexigast i Sverige medan jag sitter här och ser ut som Alien-Roger.
Tänk att man är så ytlig ändå att självförtroendet sjunker som en sten bara för att man blir lite framtung så att säga... Ja, ja jag kan ju glädja mig över att det inte är många som slår mina mjölktuttar i storlek just nu i alla fall, haha! (försöker förneka det faktum är det känns rätt oattraktivt när dem liksom skumpar och nästan gör ett "splash"-ljud när man hakar loss behån...).

Nej gud vad jag svammlar nu, det får allt räcka. Tänkte krypa ur morgonrocken, äta upp en pytteliten bit tårta som Mikael lämnat (tack, älskling...), och sedan ta en sväng med min vän dammsugaren.

The day of the doom!

OBS! DETTA TEST KOSTAR PENGAR! 149 JÄVLA SPÄNN OCH DET ÄR INTE VÄRT DET, SÅG INTE DETTA FÖRRÄN EFTERÅT!


Jag blir alltid väldigt belåten och förvånad över resultaten i alla dessa "döds-test" som man kan göra på internet. Nu har jag gjort ett test på www.livsprognos.se och även det blev rätt lyckat, ganska underligt att någon som inte motionerat en dag i sitt liv, som ätit minst 3000 påsar chips och som rökt som en skorsten i 7 år av 20 möjliga kan få en så trevlig prognos- men jag klagar minsann inte!

Nu ska jag fortsätta skratta åt bebisen som får min mage att hoppa (har försökt filma det hundra gånger nu men lyckas aldrig fånga sparkarna!) och sedan ska jag gå och förbereda dagens middag. Kålpudding- god I LOVE kålpudding!

image198

Brio Primo

Nu har jag bestämt vilken bilbarnstol vi ska köpa! (Notera att jag säger att JAG har bestämt, när det gäller shoppingbiten är det helt klart jag som får styra och ställa om det ska bli något gjort- Mikael är bara förvirrad och verkar inte alls ha samma panik över tidspressen som jag när det gäller bebisprylar).
Det får helt enkelt bli en Brio Primo, den har ett bra pris och verkar inte på något vis vara sämre än dess dyra konkurrenter, har däremot bara hört bra saker om det här babyskyddet.
Dessutom känns det lite onödigt att köpa till en massa finesser och prylar innan vi ens har en bil faktiskt, man vill ju gärna att stolen ska passa om man lägger ut ett par tusen liksom när vi väl skaffar en bil!

Här har vi det, bebben kommer att vara king of the roads i September!

image197
Hoppas att det finns lite tuffa färger att välja på också, annars får jag bara pimpa stolen med diverse nallar och små kaniner i plyschtyg.

Baby Bolognese

Hittade inte ett enda barnmatsrecept på datorn nu, har sparat ner det mesta på Mikaels dator men här kommer ett från en "Amelia Baby"-tidning. Blir man inte kär i namnet så säg!

Baby Bolognese
(Från åtta månader)
400 gram nötfärs
1 gul lök
1 morot
1 sellerisjälk
1 vitlöksklyfta
2 matskedar mjölk
1 burk krossade tomater
cirka 2 matskedar olivolja.

Gör så här:
Riv alla grönsakerna på ett rivjärn och stek på låg värme i lite olja.
När grönsakerna mjuknat, lägg då i köttfärsen och stek tills färsen är helt genomstekt, häll sedan på lite mjök och låt den koka in. Sedan är det dags att hälla i tomaterna och låt sedan hela röran puttra i en halvtimme.
Frys in små portioner som du sedan serverar med ris, pasta, potatis eller couscous. Om man vill kan man tillsätta saltfri buljong eller färsta örter för mer smak.



Det verkar inte alls vara krångligt att göra egen barnmat så jag fattar inte varför inte fler gör det då barnmatsburkarna är sjukt dyra! 10 spänn per burk blir nog en rätt rejäl summa i veckan, dessutom gillar ju jag att laga mat:).

Någon undrade hur mycket herrn min tjänar i månaden och det vill jag faktiskt inte skriva här, tror inte att han skulle uppskatta det. Men det är en väldigt bra lön i alla fall och väldigt, väldigt mycket mer än vad jag tjänade när jag jobbade. Tur det nu när jag är arbetslös... 

Såja, såja...

Har lugnat ner mig lite nu både jag och bebisen som också blev vansinnigt arg på arbetsförmedlingen nu och sparkade som en tok vilket jag inte uppskattade eftersom att jag har en ganska tight kjol på mig som får mig att känna mig som en stoppad gris. Vågar faktiskt inte byta om innan jag fått tag på min handläggare så att jag vet om jag måste åka dit som en idiot i alla fall idag.
Jag klarar inte av sån här irritation i tillvaron nu när jag är gravid, VERKLIGEN INTE!

Min tårta igår blev smarrig som satan! Gud vad käckt det är att ha en mixer när man ska göra tårtor! Äntligen fick jag lite användning för den apparaten bortsett från milkshakes (som inte är att underskatta det heller!). Den är helt enkelt krånglig att diska så jag släpar inte ut den ur skåpet i onödan, men när det är dags för bebis att börja äta mat kommer jag att få användning för den! Jag har sparat recept på hur man gör sitt eget bebiskäk redan innan jag blev gravid, hehe. Hade gärna velat testa på att göra lite olika purér och diverse mos redan nu men då kommer Mikael att titta väldigt underligt på mig tror jag så det får allt lov att vänta.
Tårtan var det ja, den blev som sagt grymt god! Jag var duktig och nöjde mig med endast en bit och Mikael var mindre duktig och åt upp halva jävla tårtan och blev såklart äckligt mätt och beklagade sig efteråt. Det är som med alkohol det där, äter man för mycket tårta vill man bara spy efter en stund.

På lördag ska vi på dop för lille Lukas, det kryllar verkligen av bebisar i tillvaron i år. Vi ska vara tråkiga och ge honom pengar i doppresent, men för att vara ärlig så tror jag att det uppskattas mer än en fjantig Beatrix Potter-mugg med kaninmotiv. Nej gud, jag tar tillbaka det där. Insåg precis hur väldigt gärna jag vill ha saker med Beatrix Potter-motiv till vår bebis i doppresent, det är ju helt sjukt sött! Pelle Kanin is the shit! (för övrigt har jag varit med i en Pelle Kanin-pjäs på dagis då jag spelade kaninen Ulltott).

image196


I alla fall så vet jag inte vad jag ska ha på mig alls, jag har verkligen ingen fullmatad garderob just nu. Får ju pengar på torsdag så att man kan köpa lite nytt om det verkligen kniper men det känns så trist att köpa gravidplagg, bättre att spara slantarna tills bebis har tittat ut och jag kan få min gamla vanliga kropp tillbaka (får se om det går så lätt eller om det bara är önsketänkande att man ska få en platt mage igen, hehe).

Pissmorgon!

Nu måste jag få beklaga mig lite. Hade möte på arbetsförmedligen idag FÖR OVANLIGHETENS SKULL- faktum är att mötet började för tjugo minuter sedan och att bussen jag stod och väntade på i evigheter aldrig dök upp.
Hade jag tagit nästa buss kommer jag inte vara där förrän 45 minuter för sent vilket kändes jävligt pinsamt och onödigt så jag gick hem igen och satte mig i kön till arbetsförmedlingen.
Nu visar det sig att idioterna kommer tvinga mig att gå dit i alla fall och meddela att jag "är arbetssökande igen" trots att jag snart ska på ett nytt jävla småbarnsmöte igen! Förbannade jävla bussar som inte kan komma som dem ska när man är uppe tidigt och gör sig i ordning för ännu ett förnedrande jävla möte som ger en typ 200 spänn i ersättning om dagen FAST jag jobbat heltid och betalat skatt och a-kassaavgift som alla andra!!!
Nu är jag så jäääävla sur och ska försöka ringa arbetsförmedlingen igen.

Ingen plats på BB i sommar

Det blir ugnspannkaka med bacon och purjolök idag med, tyckte det var vansinnigt gott sist så jag måste ha det igen! Även inhandlat ingredienserna till tårtan och jordgubbarna luktar helt sinnesjukt ljuvligt i kylen men jag har lyckats att inte ta någon än- duktig Sofia.

Fick med mig en Metro hem där förstasids-artikeln ropar ut att "GRAVIDA VARNAS FÖR ATT INTE FÅ PLATS PÅ BB I SOMMAR". Det var ju utmärkt... så jävla typiskt! Mitt absolut enda önskemål inför förlossningen är att jag ska få ett eget rum så att Mikael kan sova kvar över natten men nu verkar det ju som om man har tur om man får plats för sig själv och bebisen ens.
Det beräknas födas 2700 barn under sommarmånaderna i bara Göteborg så man rekommenderas att föda på andra sjukhus om man vill få plats, jag är väldigt sugen på Varbergs BB- det ska tydligen vara jättebra och är nyrenoverat och man får bestämma själv hur länge man vill stanna kvar (riskerar alltså inte att bli hemskickad för att det är dåligt med plats). Problemet är bara att det ju är en bit att åka och vi har ju fortfarande ingen bil... Mikael hoppas hinna få körkortet innan men det börjar bli väldigt, väldigt tight med tid nu så jag utgår från att vi inte kommer ha någon bil att tillgå och det känns ju rätt jobbigt att ringa runt till bekanta och hoppas på att dem kan ställa upp och köra, sedan får man sitta i deras bil och försöka att inte dränka sätena med fostervatten och vackert knipa ihop i minst en timme som bilresan kommer att ta.
Har jag tur så kanske det inte är lika många som ska föda i september som i juli och augusti men med tanke på att jag föder typ i månadsskiftet så tror jag att det kommer vara rätt packat med folk ändå...

En sak är säker och det är att om jag tvingas dela rum med en massa andra nyblivna mammor och deras bebisar och Mikael tvingas åka hem kommer jag att åka hem så fort jag kan, blir grinfärdig av bara tanken. Det verkar som ingen fattar grejen med att jag inte vill att vi ska tvingas dela på oss första timmarna som föräldrar, alla bara pratar om att man ändå kommer ha fullt upp med amning och annat.
Men jag vill ha min familj på samma ställe i början, hur fjantig jag än må vara. Så jag ska nog tjata mig till ett enkelrum- vänta bara:)

Finally!

Emelie läskade mig så mkt med bilder från hennes födelsedagsfirande att saken är klar. Jag måste åka och handla och göra en smaskig jordgubbstårta. Jag gillar att ha mosade bananer som fyllning med det vill tydligen inte Mikael så det får räcka med vaniljkräm, grädde och jordgubbar förstås.
Fy fan vad gott det ska bli- ska springa till bussen nu.

image195

Olydiga bebis!

Godmorgon!
Nu är det måndag igen och min inbillade sjösjuka är i alla fall långt, långt bort som tur är.
Vill börja med att säga grattis i efterskott till min älskade Emelie som fyllde 21 igår, kom på att jag inte grattade henne i bloggen och ett STOOORT grattis till min gamla bekanta Anna P som fick en liten dotter i torsdags kväll som ska heta Beatrice:) Hur gulligt är inte det då? En liten bebisflicka som heter Beatrice? Jag är inte mycket för gamling-namn egentligen men nu när man föreställer sig namnet framför sig så låter det ju hur sött som helst. Jag blev jätte-jätte-jätte avundsjuk som jag blir varenda gång det föds en liten bebis och gud vad jag hade velat snabbspola de sista veckorna fram till beräknad födsel nu.
Fast å andra sidan sett så kan jag få lite småpanik när jag tänker på att nu är det verkligen inte många helger kvar med bara Mikael-mys och i fortsättningen kommer det att vara full rulle hela tiden så jag ska ändå njuta av vår sista tid då det är bara vi två och inte ett litet pyre som kräver tutte och blöjbytning och uppmärksamhet hela dagarna.

I går skrämde bebis upp mig jättemycket.. Egentligen var det inte konstigt att den var rätt lugn under dagen eftersom den höll på som en propeller hela lördagnatt när jag inte kunde sova, men igårkväll när vi kollade på film så kom jag på att jag inte känt bebben på flera timmar och det hjälpte inte hur mycket jag än knuffade och klämde på magen. När vi la oss kröp till och med Mikael ner och gjorde sina berömda val/säl/späckhuggare-ljud till magen utan att någon hände, visserligen sa han att han hörde det lilla hjärtat galoppera men jag litar inte en minut på att han kan höra skillnad på min puls och bebisens.
Som tur var hann jag inte mer än att lägga mig i min sköna sovställning innan sparkandet började- och det var rejäla "OOPS-nu-är-jag-tveksam-på-att-ifall-det-kom-lite-kiss"-sparkar på min stackars blåsa. Men tack gud att den kom igång för annars hade jag aldrig kunnat somna. Nu har den hur som helst varit helt vild hela natten igen, tycker mig uppleva ett oroväckande mönster då bebisen är pigg som satan när stackars mamma vill sova och tvärtom.

I går tittade vi på "Alvin and the chipmunks" och den var lika ljuvlig som man kan förvänta sig när det är pratande ekorrar med i en film. Kollade även på "Superhero-movie" och en film som hette "Street Kings". Helt okej faktiskt, även om det börjar kännas väldigt uttjatat med det där Scary-movie konceptet där man ska driva med andra filmer.
Nu ska det spelas lite dator tror jag!

Danmark

Är fortfarande rätt trött efter en lååång dag igår. Var hemma rätt tidigt men kunde inte somna för jag fick någon slags eftersläng av sjösjuka och det har känts som om hela sängen har gungat hela natten, när jag gick upp i natt och kissade vinglade jag i hallen som ett fyllo- mina ben känns fortfarande som om dem är på danmarksbåten.

Det var trevligt igår i alla fall men det kanske ändå inte är någon god idé att åka till Danmark när man är gravid, nykter och lättretad för det kändes som om varenda kotte på hela båten var dyngraka redan på morgonresan klockan åtta, hehe.
Tur att Mikaels syster som också är gravid var med i alla fall, och inte att förglömma Emilia som är fyra år och med andra ord nykter hon med. Vi åt goda tunnbrödsrullar (japp, jag hade packat värsta matsäcken) och jag vann 200 spänn på en enarmad bandit och blev väldigt förtjust.
Väl i danmark käkade vi på en mysig restaurang och kikade lite i affärer, som väntat så var vädret inte det bästa men det var trevligt ändå.
På återresan var alla som sagt väldigt fulla, två grogghaggor på toaletten garvade som kråkor i flera minuter över att jag inte fattade hur man fick ut tvål ur tvålautomaterna (ni vet när det är som en liten svart spene...), folk i baren vrålade och vuxna människor dansade och grovhånglade på dansgolvet klockan halv tre på eftermiddagen... Det fanns till och med en fånig trubadur som  gapade i högtalarna hela tiden. Jag gick iväg med Emilia och spelade lite, det var väldigt underhållande att titta på när hon räknade mynt i sin lilla "Hello Kitty"-plånbok. Förresten ville Emilia sitta bredvid mig hela dagen- då blev jag mallig eftersom barn brukar vara lite smårädda för mig, det blir lätt så när man har tanduppsättning som ett vildsvin, men hon gillar mig minsann! Vann för övrigt 150 spänn till på automaterna, tydligen är jag någon slags enarmad bandit-expert (spelmissbrukarna som kryllade omkring mig blängde jätte, jätteelakt och jag skrattade jätte, jättehögt).
Slutsatsen är väl egentligen att danmark är ingen bra idé när man är nykter, lite grann som att gå på krogen fast en krog som gungar hela tiden. Hehe.
Nu låter jag jättegrinig och det är jag faktiskt- jag fick aldrig köpt min Toblerone som jag längtat efter så:( 

       

Mikael och svärfar käkar, jag käkar och ser allmänt snygg ut, ett café där det SURPRISE dracks öl:), en bild på havet genom fönstret och Mikael som spelar (och inte vann en spänn, hehe).

Nu ska jag käka och reta Mikael lite för att han vattnar en kruka där han har planterat chilifrön för att han tror att det kommer växa upp chilifrukter där... Vi har slagit vad om 100 spänn...

Godmorgon!

Det blir inget bebisbesök idag- lille Vincent har blivit förkyld! Stackars pluttis, vad vansinnigt jobbigt det måste vara att ha hela näsan full med snor och inte veta själv hur man ska få ut det, jag tyckte ju att det var tillräckligt synd om mig själv förra veckan när jag var vrålförkyld och jag väger ändå inte 6-7 kilo och kan lyfta mitt eget huvud.
Men vi har bestämt att det får bli träff en annan dag i stället!

Jag kan ge mig fan på att det blir regn i morgon bara för att vi ska till Danmark, precis som när vi skulle titta på kossorna sist- himlen är helt klarblå i flera veckor och bara för att man ska iväg någonstans så tömmer den sig på fjorton dagars regn under ett par timmar.
Mikaels syster, hennes och snubbe och dotter kommer och hämtar upp mig och Mikael läskigt tidigt i morgon på morgonen så det blir till att gå och lägga sig tidigt ikväll för att det ska vara fysiskt möjligt för mig att vakna. Mikael är så äckligt morgonpigg att jag nästan blir förbannad- som idag så skulle han ta bussen 06.50 härifrån för dem hade sovmorgon idag. En normal människa (eller jag i alla fall) kliver då upp absolut tidigast 06.20, så har man tjugo minuter att göra sig i ordning och tio att rusa ner till bussen på. Men nej då, jag vaknade och var kissenödig 04.45 och då var han redan uppe och pigg och spelade dator och smög in till mig och babblade trots att jag varnat honom att han inte fick befinna sig i sovrummet om han inte var tyst.
JAG som har normala sovbehov kommer i alla fall säkert grina i morgon när klockan ringer, jag är van vid att sova från 22 till 09 varje natt, alltså ELVA timmar, och då är jag ändå trött.
Men åh vad kul det ska bli! Förbannat synd att Mathias och Josse och lille Vincent inte ska med bara vilket ju var tanken...

Min kycklingsallad blev hur som helst väldigt god igår, även om jag misstänker att fetaosten passerat bäst före-datum då den smakade lite jäst. Se här vad gott det ser ut, och jag passade på att få med grillchipsen på samma bild så att ni ska förstå att vi inte blivit nyttiga bara för att vi äter sallad en dag, hehe.

image189

Vecka 25

PREGNANT-NEWS OF THE WEEK:

Vecka 25:
Nu växer magen och blir tyngre. Allt eftersom kan du få ont i ryggen, kramp i benen och känna ett tryck ned mot bäckenbotten. Kramper är vanligt och kommer att vara det även längre fram. Undvik att knipa med tårna. Barnet kan trycka på blåsan vilket medför att du måste gå på toaletten ofta. Det kan hända att du lättare blir andfådd nu. Tänk på din hållning och vila mycket.

Ditt barn är nu ca 22cm långt mellan huvud och stjärt och väger runt 800g. Det kan ta tag om sina fötter och knyta nävarna. I lungorna bildas allt fler blodkärl och näsborrarna börjar öppnas. Barnets benkärnor blir hårdare. Barnets livlina - navelsträngen är tjock och elastisk med innehåll av två artärer och en ven. Dessa blodkärl ligger inbäddade i en tjock geléartad massa som hindrar dem från att trassla ihop sig. Detta är ett sätt att säkra blodflödet mellan moderkakan och barnet och dess livgivande funktion.

De permanenta tänderna bildas långt in i tandköttet men kommer inte att bryta fram förrän barnet börjar tappa sina mjölktänder i sexårsåldern.

image188

Nya godsaker från HM

image187


Plockat ihop lite godsaker till er! Tror bestämt att det får bli en sån där väska till gravida kvinnan! Behöver en ny bikini också eftersom mina gamla nu duger enbart till bröstvårtslappar...
Håll till godo!

Övre raden fr. vänster:

Brun klänning 249:-

Lång ljusblå blus 249:-

Dubbelknäppt kjol 198:-

Grön byxdress 198:-


Undre raden fr. vänster:

Blommig trekantsbikini 98:-/del

Trefärgad scarf 79.50:-

Ljusgrå heltäckande leggings 149:-

Väska i skinnimitation 198:-


Torsdag eftermiddag

Det fanns såklart ingen grillad kyckling i affären, just den ICA-affären är givetvis helt öde jämt bara för att det är den enda som jag har gångavstånd till. Men det blir en kycklingsallad ändå, fast jag får steka fileér till istället. Hatar egentligen att tillaga kyckling, jag får panik av att tänka på alla salmonellabakterier som kan krylla på knivar, skärbrädor och annat efteråt- vidrigt.

I morgon får jag besök av Josse och lille Vincent, som ju faktiskt är vår lilla bebis kusin och helt galet bedårande. Han har redan hunnit fylla fyra månader och är jättestor jämfört med när vi var och kikade på honom första gången. Eftersom att Vincens pappa och min käre Mikael är enäggstvillingar så grubblar jag lite på om våran bebbe kommer att vara lik Vincent som är en KOPIA av Mathias, kan säga som så att blir dem lika blir jag väldigt glad för Vincent är än så länge sötaste bebisen i stan- tills våran tittar ut givetvis.
Hur som helst ska det bli spännande att få en liten inblick i bebislivet! Jag kan ju inte sticka under stol med att jag har INGEN som helst erfarenhet av bebisar, jag blir en riktig nybörjare när det väl är dags, som tur är vänjer man ju sig fort. Men det hade ändå varit käckt att natural-born-baby-person som min kära vän Memme som dessutom jobbar med småttingar hela dagarna på dagis. Jag har praoat på dagis och efter åtta timmar där var jag så trött att jag bara ville grina och dessutom hade jag tovor i hela håret då sexåringarna roat sig med att knyta knutar (eller i deras ögon- flätor) på mig hela eftermiddagen.
Tur att man hinner bli lite barnvan innan våran bebbe blir en elak sexåring.
Förresten har bebis börjat hicka i magen tror jag, det känns som om luftblåsor spricker inne i magen väldigt rytmiskt då och då, eller som en liten fis. Därför har bebisen nu fått namnet "Prutt-bebis" under två dagar, stackarn.

Dags att fixa käk!
Tack för alla gratulationer!

Min dubbelgångare!

Jag har hittat honom nu- min klockrena kopia!
Först och främst har han en gigantisk skalle precis som jag, han äter hela tiden och vår figur blir bara mer och mer snarlik, påpekade redan i helgen till Mikael att jag kände mig som Roger the alien när jag lufsade upp på morgonen i bara mässingen. Men för att citera Roger själv
"We can´t all look like those anorexic aliens in the movies!"image186

Grattis till mig på Sofia-dagen!

Ja idag är det min namnsdag så gratulera på! Hehe. Vaknade i morse av ett sms från mor min, hon må vara sämst i stan på att höra av sig men hon har alltid varit en jävel på att komma ihåg min namnsdag.

Jag är så sjukt hungrig hela tiden att jag bara vill grina! Vad jag än äter och hur mätt jag än blir så tar det inte många sekunder innan jag är vrålhungrig igen. I går läste jag en att en tjej i vårt forum på familjeliv.se hade bakat rabarber och jordgubbspaj och blev sjukt sugen på det (trots att jag inte gillar paj) och detta sug övergick sedan till sug efter tårta- prinsesstårta i synnerhet. Så min snälla Mikael sprang med mig ner till konditoriet precis innan dem stängde klockan sex på kvällen för att stilla min ångest. Fanns dock inga tårtbitar utan bara så kallade "Nellybakelser" som faktiskt smakade rätt äckligt, det var någon blandning av wienerbröd och vaniljkräm och en konstig grön grej som vi inte vågade smaka på.
I dag tänkte jag kila iväg till Flatås och köpa en grillad kyckling och göra en kycklingssallad, det gillar till och med Mikael även om sallad inte ligger på hans topplista av mat direkt- det är faktiskt första gången jag gör en sallad sedan vi flyttade ihop, hehe.

image185

Hur som helst så undrar jag hur jag ska lösa den här mathysterien. Frukt funkar inte för mitt fruktsug har gått över (bortsett från jordgubbar förstås!) och om man ska vara ärlig- inte fan blir man mätt på en apelsin liksom. Åtminstone inte om man har en skrikande, kvidande magsäck och en tjockisbebis som knycker all näring.
Jag tror att bebisen är ganska tjock, på rutinultraljudet sa hon ju att hon såg lite hull på sidorna av revbenen, om inte annat så önskar jag verkligen att det är en liten tjockis som kommer ut så att jag får nypa den i grodlåren och prutta den i magen utan att vara rädd att skada några inälvor.

På lördag ska vi ju till danmark, åh vad jag har sett fram emot det! Hoppas att det blir fint väder och att jag inte har en sån gravid-dag då jag måste springa och kissa HELA TIDEN för sist jag var inne på en toalett på danmarksbåten var det ingen angenäm upplevelse.
En sak är säker och det är att vi ska köpa vit toblerone i tax-freebutiken!:D



PS Såg nu när jag uppdaterade att jag redan fått en gratulation på namnsdagen, tack, tack! DS

Ännu mer svar på frågor:)

Tänkte börja med att svara Emma som skrev en kommentar om hon var hemligt kär sådär i en kille i sin klass.
Klart att du ska säga något! Själv är jag så feg att jag aldrig vågar ta första steget men så är jag en mes också, frågar man aldrig får man ju aldrig veta, tänk vad mycket trevligt man går miste om då!
Du får helt enkelt bedöma vad som är värt mest, att kanske lyckas snärja den här killen eller riskera att det blir jäkligt jobbigt om det skulle visa sig att han inte är intresserad. Det är ju en helt annan sak att få nobben när man kanske måste träffa samma snubbe varje dag sen än om man stöter på en total främling som man aldrig behöver träffa igen.
Men jag måste ändå säga att man MÅSTE ju nästan ta redo på om ens känslor är besvarade eller inte i ett sånt läge, det finns ju inget som är så vansinnigt irriterande som att gå och undra vad som KUNDE ha hänt om man försökt... Det värsta som kan hända är ju att få ett nej, men då kommer man i alla fall veta hur det ligger till istället för att gå omkring stel som en pinne och leta efter tecken på vad han känner...
Hejar på dig tjejen!

Har även fått frågan om jag har mer läsare nu är vad jag hade när jag bara bloggade på Lunarstorm och det har jag, fortfarande är det nästan enbart tjejer men nu tror jag att det är lite mer varierande åldrar också.
Och någon frågade vart det bästa stället jag bott på är, och jag måste nog svara Frillesås- där bodde jag ju som liten knatte och dessutom ligger det vid havet och jag ÄLSKAR havet! Fast det är klart, det beror ju på vad man gillar. Det är underbart att bo i en liten by vid havet på sommaren men på vintern är det inte lika skoj, dessutom har jag väldigt svårt för alla skvallerkärringar och rykten som det kryllar av på små orter, ni som bott i större städer hela livet kan inte ANA hur sjukt det är, skvaller sprids med ljusets hastighet.
Kan verkligen rekommendera Göteborgsområdet över huvud taget, vi har ju Liseberg och Leif Loket Olsson och här säger alla "gött". Det borde ju säga en hel del- Sveriges okrönta huvudstad.

Sist men inte minst svar till Alice som undrade vad min naturliga hårfärg är, så jag grävde fram ett foto från den tiden då jag ännu inte hade hunnit hälla i några i kemikalier.
Är en väldigt liten Sofia på den här bilden, bara fjorton år och med väldigt, väldigt groteska ögonbryn. Snäll ser jag ut men låt inte bilden lura er, jag var ett MONSTER!

image184 

Magen vecka 24

Den här veckan får ni en bild på magen framifrån! Notera hur läskigt mitt gamla piercing-hål ser ut!
Skriver mer senare!

image183

Lite läsarfrågor!

Hemma i någotlunda tid från arbetsförmedlingen idag, och jag slapp träffa den tykna handläggare från förra veckan och fick istället prata med Stellan som är mysigast i världen och vi diskuterade lägenheter och min tandställning vilket är väldigt mycket trevligare än att prata om jobb jag ändå inte kommer att få.
I dag känns det som om jag har fullt upp, ska snart slänga mig in i duschen och färga håret, sedan ska jag ringa Försäkringskassan och bege mig ut och posta en massa jobbiga papper.

Fick en hel radda med frågor som jag tänkte svara på först:

vilka är dina favoritfilmer?
favvo mat?
bästa resturangen?
drömresemålet?
drömyrke när du var liten? drömyrke nu?
1 person du skulle vilja vara under en dag?
skulle du kunna ställa upp i sanningens ögonblick,big brother o.sv?

Svar:
* Mina favoritfilmer är helt klart följande: "Bert den siste oskulden", "Smala Sussie", " Den gröna milen", "Pulp Fiction", "Kill Bill vol 1 och 2", "När lammen tystnar" och "Jurtjyrkogården". En salig blandning med andra ord, men ack så bra.

* Helt jävla omöjligt att välja bara EN maträtt som favorit eftersom att jag älskar allt. För att välja en kategori säger jag grillat i alla fall, det finns nog fan inget godare än en grillad köttbit och en krämig potatisgrattäng. Jag är galen i potatis, all slags potatis gör mig lycklig. Sedan är jag löjligt fäst vid en massa annat också, som kinamat och kebabtallrikar och tacos och så vidare i all oändlighet...

* Har ingen favoritrestaurang direkt heller, men grekiska ställen brukar vara riktigt mysiga. Måste jag välja ett ställe dock i Göteborg får det bli Pasta+ vid Heden bara för att deras lasagne är helt gudomlig.

* Helst av allt hade jag velat åka till USA bara för att det finns så sjukt många platser där som man skulle vilja besöka, till exempel Miami, Las Vegas, New York, Hollywood... ja, allt man ser på film helt enkelt, hehe.
Annars skulle det inte sitta fel med någon söderhavsö med palmer och långa, långa vita stränder.

* När jag var liten ville jag bli allt möjligt, konstnär och eldslukare och skådespelare och hunddagisägare, hehe. Inget av det där känns särskilt lockade längre som tur är... Nu är jag lite bitter och inställd på att få jobba med tråkiga kontorsjobb resten av livet men jag hoppas att jag kan få försörja mig på att skriva någon gång, annars hade jag gärna blivit Psykolog men det kommer inte att hända med mina betyg:D.

* Jag har ingen lust att byta liv med NÅGON just för tillfället. Igår satt jag och beklagade mig för Mikael över en massa gamla klasskamrater från gymnasiet som inte verkar ha gjort annat än att resa runt till lyxiga ställen i Asien sedan studenten, skällde om att somliga har minsann tur som kan leva livet på pappas pengar.
Dock ångrade jag detta genast när Mikael frågade om jag hade lust att byta, gud jag får en klump i halsen bara jag tänker tanken på att byta bort mitt liv som kanske inte må vara superspännande med någon annan, för allt jag vill ha har jag redan. Jag är nästan syndigt lycklig.

* Hehe lite kul fråga det där om jag skulle kunna ställa upp i "Sanningens ögonblick" för jag tänkte faktiskt söka dit när dem sökte deltagare i vintras, tänkte att det skulle passa mig perfekt eftersom att jag står för allt dumt jag gjort i mitt liv, även om det är mycket som man verkligen inte kan stryta med direkt. Nu sökte jag aldrig TACK OCH LOV för det verkar ju vara ett helt sinnessjukt program! Jag har inte sett det själv än för vi har missat både avsnitten när vi spelat WoW men jag har hört folk prata om det och nej för fan, jag skulle ALDRIG sitta i teve och berätta för hela Sverige och tvingas välja mellan kompisar och kläcka elaka kommentarer om dem jag älskar. Inga pengar skulle vara värt det.
Big Brother skulle jag LÄTT varit med i om jag fick chansen (dock inte nu när jag är gravid såklart...), tror att det skulle passa mig perfekt. Dels är jag vansinnigt sällskapssjuk och blir sällan uttråkad och dels är jag så snäll att ingen hade klarat av att rösta ut mig, hehe.

Nu måste jag ta tag i försäkringskassan och det men jag svarar på mer frågor senare! Speciellt till stackars Emma som hade kärleksproblem.
Extra hälsning till Camilla och Emelie från Frille som hittat min blogg, kul med bekantingar:D 

Flyttproffset

Fick just en kommentar angående bostadssökande vilket jag tyckte var lite komiskt eftersom jag ändå är Sveriges kanske mest rutinerade flyttare. Jag har bott i åtta olika städer (eller byar eftersom en del ställen varit rena bonnhålor) och dessutom har jag flyttat fram och tillbaka mellan olika bostäder på samma ort också så totalt har jag flyttat ungefär TJUGO gånger- och det är en hel del när man bara levt i tjugo år, hehe.

Det är ett rent helvete att hitta bostad i Göteborg vilket du säkert redan vet du som kommenterade, men det bästa du kan göra är nog att bli medlem på www.boplats.se och se till att vara riktigt aktiv där inne och satsa på oattraktiva områden som Bergsjön, Biskopsgården och Angered. Eller att köpa lägenhet om du har möjlighet, det gjorde vi.
Jag har bott i Angered och det är inte så farligt som alla tror, enda anledningen till att vara räddare där på kvällarna än någon annanstans är ens fördomar. Fast jag ska inte sticka under stol med att jag är glad att jag inte bor där nu när vi ska ha bebis, det är ju ingen trevlig miljö för barnvagnspromenader inne i centrum direkt.
Hur som helst är det vansinnigt svårt att hitta lägenhet här oavsett om man nöjer sig med en skruttig etta i något slumområde, så bästa tipset är väl att söka i kranskommunerna om det är brådskande.

Jag blir mer och mer sugen på ett litet radhus, det finns så söta hus i området där vi bor som jag brukar sukta efter när jag går förbi. Jag är väldigt svag för just radhus, antagligen för att vi bodde i radhus när jag var liten. Det hade varit så mysigt att ha en liten trädgårdsplätt som bebisen kunde öva sina första steg på och lite mer yta så att jag kunde inreda ett helt barnrum istället för bara en liten hörna i vårt sovrum även om det får funka tills vidare.
Får se när det blir husköp men förhoppningsvis dröjer det inte alltför många år:)


image182

Min karl

GOD I love him!


image181

So hungry!

Har varit på ännu en fjantig gruppaktivitet på arbetsförmedlingen idag, ruggigt tråkigt som vanligt. Fick dock en massa frågor om bebismagen av tjejerna i gruppen och det är alltid trevligt att babbla på om bebisen och ännu trevligare när man inte måste stanna upp och undra om folk verkligen är intresserade, frågar dem får dem skylla sig själva.
Fick titta på en oerhört fånig film också, typ "Hej alla barn, jag heter Lisa och nu ska jag visa hur man söker jobb! TIHIHIHI!". Försökte få ögonkontakt med handläggare för att ge honom ett "är detta verkligen seriöst?"-ögonkast men lyckades inte. Förnedring på hög nivå i alla fall.

Efteråt var jag som vanligt dödligt kissenödig och kunde inte kissa påa arbetsförmedlingen heller (såg en riktigt vidrig bajsfläck i toaholken där för ett tag sedan vilket innebär att jag aldrig kommer gå in där igen).
Vad är det med oss tjejer och offentliga toaletter egentligen? Gud vad härligt det är när man är full och struntar blankt i toaletten är sunkig och till och med slänger handväskan PÅ GOLVET ibland- i nyktert tillstånd får jag kväljningar av bara tanken. I gymnasiet råkade jag kliva in på en toa där någon hade sprutlackerat HELA holken med bajs och efter det blev jag illamående bara jag tittade på dörren till den toaletten och tyckte att alla stackars ovetande människor som gick in där var hur äckliga som helst.
Hur som helst så fick jag springa iväg jättekissenödig till Frölunda Torg istället för att ta bussen hem för jag var tvungen att köpa kuvert och någon slags gelé som jag ska ha när jag borstar tänderna för att mitt stackars tandkött ska må bättre. Köpte en cheeseburgare och en mellanpommes på Donken också och ångrar mig fortfarande att jag inte köpte mer för FY FAN vad gött det var. Nya jordgubbar inhandlades också.... Mmm.

Vi tittade på Guldkompassen igår, snacka om mysig film! Själva handlingen var väl rätt ointressant men det var en massa söta, talande djur med och det kan ju göra vem som helst knäsvag.

image180

Så trött så trött!

Godkväll!

Vi har varit ute på en lång promenix och kikat i ett köpcentrum en bit härifrån, visade Mikael en massa bebiskläder och så var vi inne i en stor bebisaffär och kikade lite på bilbarnstolar, det är ruggigt svårt att veta vilken man ska välja- den billigaste känns ju lite riskabelt att köpa men å andra sidan är märket Brio så det borde väl inte vara någon skit i alla fall- har ju inte lust att sätta bebben i en stol som är värsta rishögen.

Sedan köpte jag en ny sjal och en hårfärgning då jag ser ut som fan i håret. Eller en toning fick det bli, jag är lite rädd för ångorna från färg så det känns bättre att ta en toning även om det går ut mycket snabbare. Dessutom kan färgen bli konstig av alla hormoner men förhoppningsvis går det lika bra som sist. Är lite småsugen på att göra mitt hår ljusare sen när bebis tittat ut, men det ser så förbannat fult ut med mina svarta ögonbryn till, det tåls att tänkas på...

Nu ska vi titta på film! Tack för alla länkar jag får ska jag säga innan jag glömmer det och till dig som frågade vilken server jag spelar på så är det Aggramar, hehe.

image179

Hehe

Nu har jag fått en fin, mekanisk struts att rida på med min gubbe i World of Warcraft.
Ja det är är nördigt men I LOVE IT!

image178

Tandis

Hemma igen från tandläkaren, vansinnigt öm i hela munnen som vanligt. Så fort jag kom dit skulle vi ta nya röntgenbilder för att se hur tänderna flyttat sig, tänkte inte så mycket på det förrän precis när hon skulle sätta in plåtarna, tänkte att det kunde nog inte skada att påpeka att jag var gravid om hon inte såg det.
"Oj då, vilken tur att du sa det!" sa tandsköterskan då och plockade genast ihop all utrustning, tydligen är det inte alls bra att röntga tänderna med bebis i mage, TACK GUD att jag kom på att säga till om det! Tänk om det hade hänt något, fy fan...
Sedan fick jag veta att mitt tandkött tydligen är grymt infekterat, det blir mycket känsligare när man har graviditetshormoner i kroppen så nu måste jag köpa någon slags operationsrengöring och borsta med, ajaj... Fick i alla fall världens sötaste tandsköterska och inte hon galningen som brukar bända sönder käften på mig i vanliga fall. Fråga hur länge hon trodde att det skulle dröja innan jag får plocka ut tandställning och hon tippade på ett halvår till ungefär, jippie! Hade ju hoppats på att få ta ut den innan bebis men sex månader är ju ingenting det heller- jösses vad ljuvligt det ska bli.

Grillningen med svärföräldrarna blev jättemysig och maten blev ruggigt god! Vi var lite osäkra på ifall fläskfilé skulle funka på spett men det gjorde det vill jag lova. Vi pressade ihop oss allihop ute på balkongen och hade det väldigt trevligt, det var helt galet varmt hela lördagskvällen om jag fick äntligen lite färg i ansiktet och är inte lika lik en levande död längre- jihoo!
Mikaels pappa har också anslutit sig till den tappra skara av bekanta som tror att vi får en dotter nu, jösses vad alla kommer att bli förvånade om det kommer ut en liten pojk.

Igår spenderade vi säkert tre timmar i sängen mitt på dan och roade oss med att ligga och titta på min mage medan den guppade, har upptäckt att minsta lilla spark syns hur tydligt som helst utanpå magen och igår visade bebis upp vilka starka benmuskler den hade hur många gånger som helst. Mikael var helt fascinerad och jag tror nog att han misstänker att det är jag som rör mina magmuskler och inte alls vår lillpuppa där inne som kickar på mammas inälvor.
Det känns som om bebis aldrig är stilla numera, jag älskar det. Fast det kommer nog bli JÄVLIGT tröttsamt när dem väger ett par kilo mer, redan nu kan han/hon få in rörelser som man blir illamående av, tur att den snart blir för stor för att få plats för sina vilda volter.

Idag är min käre pojkvän hemma och skolkar från jobbet. Som straff tänkte jag släpa med honom till Skopunkten och när vi kommer hem blir det nog jordgubbar med glass!


Godmorgon!

I natt har jag sovit! Vaknat ett par gånger och kippat efter luft som en fisk eftersom att jag är så förkyld men det är ändå en KLAR förbättring mot gårdagen. Inte ens bebisen har tvingat upp mig på min nattliga kissetur så nu är jag såklart lite nervös över att den varit så lugn trots att jag kände den så fort jag vaknat- den ligger i en väldigt knepig ställning nu.

Grillningen blev ruggigt god igår- såklart. Tror att vi satt igång grillen nästan halv sju på kvällen och ändå var det alldeles svettigt att sitta på balkongen, detta vädret är ju helt jävla gudomligt. Irriterande bara att min näsa rinner i trippel takt så fort man visar sitt bleka ansikte för solen. Jag är helt sinnessjukt blek, och det är inte bara som jag säger varje år "gud jag är så blek" för att folk ska säga att man visst är brun vilket jag brukar se till att vara. Men i år har inte en gnutta färg fastnat ens en gång, dock har fräknarna ploppat fram som dem brukar göra i solen. Hade hellre haft en solbränna faktiskt...

Nu ska vi fortsätta städa, har en del att göra. Ska ta en koll på vår tvättmaskin som igår hade HOPPAT över till andra sidan rummet när den centrifugerade medan vi var i stan, det måste ha låtit som fan hos grannen under för den väger närmare 100 kilo, det var precis så att Mikael lyckades släpa in den till väggen igen.
Svärföräldrarna kommer vid tre men jag känner mig rätt lugn, allt som ska grillas ligger redo i kylen marinerat och klart sen igår. Vill dock ta en sväng till Ica och köpa mer Turkisk youghurt och Pommes Pinnes, vi har kommit på att alla föräldrar verkar vara löjligt förtjusta i just Pommes Pinnes. Dont know why.

Just det, fått frågan vilka internetsidor jag besöker VARJE dag, det är följande:
* Familjeliv.se
* Bilddagboken.se
* Facebook.com
* Nattstad.se
* Lite olika bloggar, mest såna som jag känner. Den enda kändisbloggen som jag läser emellanåt är Katrin Shulmans eftersom jag tycker att hon är rätt underhållande.
 * Min hotmail såklart.

Och någon frågade om jag har körkort och det har jag verkligen inte, jag har en inte ett sånt där lämp som man skaffar när man är sexton om man är smart. Jag bodde ju själv när jag hade möjlighet att börja övningsköra och hade ändå ingen som kunde köra med mig- och absolut inga pengar till körlektioner och sedan dess har det inte blivit av.
Det är egentligen först nu som jag är i behov av körkort också när bebis kommer, speciellt med tanke på att Mikael inte har något heller- men han ska försöka hinna ta en intensivkurs innan plutten kommer ut. Det hade jag gärna gjort också men saknar dessvärre pengar till det:(

Nej nu ska jag kila iväg och kolla hur det går för Mikael, har har råkat välta omkull en glasljusstake (en jättefin!) som han försöker laga med superlim nu trots att det är en miljon småbitar, får se hur länge det dröjer innan han börjar vråla av frustration.

Cute babies!



Hehe, hur sött får det lov att bli då? Nu måste ni ju förlåta ifall jag lät grinig förut!

Be inte om ursäkt för guds skull!

Ja som sagt, sluta be om ursäkt i kommentarerna!
Jag sa att ni stressar mig med glimten i ögat, därav skrev jag hehe efteråt. Jag har bloggen för att jag älskar att skriva i den och för att jag älskar kommentarer, så missuppfatta mig rätt.
Nu vet ni det i alla fall!:)

Det är glassigt

Jösses vad ni stressar mig! Jag lever i alla fall, även om uppdateringen blev sen idag! Hehe.

Först och främst hade jag natten från helvetet, kunde inte somna förrän jättesent och klockan 2 vaknar jag av att Mikael som var ganska rund under fötterna babblar väldigt, väldigt högljutt i telefon från vardagsrummet, det visar sig att han fått för sig att ringa upp en gammal klasskompis till oss som vi inte pratat med på år och dag, så jag lät honom babbla på trots att jag inte kunde sova av hans fyllegarv här ute.
Han la inte på förrän en timme senare och då vrålade jag att han skulle komma och lägga sig och sova, vilket han gjorde. Jag somnade däremot inte. Hann gå upp två gånger och kissa och FYRA gånger för att snyta mig och sista gången jag jag kollade på klockan var den 5. Sen var jag uppe och kissade en gång till och vaknade slutligen vid 8 av att Mikael snarkade och sedan kunde jag inte sova igen.

Gick upp och surade och sedan spenderade vi eftermiddagen åt att städa och ha oss och begav oss sen till Frölunda Torg för lite shopping. Jag hittade inget roligt alls, förutom en massa fint på Vero Moda (eller Rut m.fl som det tydligen heter nu...) men det var inget som jag kan drömma om att få på mig med min mage.
Mikael däremot hittade två par långa shorts, en sommarjacka och en keps. Det är ju sjukt med killar, vi tjejer kan gå i tio affärer på jakt efter en tröja och killar bara spatserar in i första bästa affär och köper en halv garderob. Jag köper ingenting om jag inte kollat på åtminstone ett par ställen först att det inte finns något bättre där.
Men så är ju jag en snål jävel också.

Sedan sprang vi runt inne på Hemköp och köpte en massa gott till idag och i morgon när Mikaels föräldrar kommer hit och grillar. Det blir spett med fläskfilé, lite olika starka korvar, paprika, champinjoner och majskolv, majsen orkade jag dock inte pilla fast på spett.
Vi ska grilla om någon timme bara jag och Mikael också, det blir fläskkarré med pommes också köpte vi en vitlöksbaguette, fy fan vad gott det ska bli. Men det bästa blir till sist, årets första jordgubbar med vaniljglass. Det är ju så galet varmt i dag att det är ett måste!
Mat, mat, mat- finns det något bättre eller? Kan ju tillägga att min ugnspannkaka med bacon blev jääävligt god igår, så god att jag åt upp resterna i morse och mådde jätteilla efteråt då jag inte är van att äta så tidigt.


image177

Nu måste jag vila mig lite, svarar på frågor senare. Alldeles för mycket aktivitet för en gravid kvinna som inte sovit idag.   

Vecka 24

PREGNANT-NEWS OF THE WEEK:

Vecka 24
Nu går det att höra barnets hjärta med ett vanligt stetoskop. Någon gång runt denna vecka är det dags för ett besök hos din MVC. Om du inte börjat träna dina muskler i bäckenbotten, så är det hög tid. Bäckenbottenmusklerna börjar tänjas ut, vilket kan leda till att du läcker urin när du hostar eller skrattar. Denna muskelgrupp används inte i dagliga aktiviteter och det kan därför vara svårt att veta om man tränar rätt. Ett tips för att träna upp musklerna igen efter att du fött är det kliniskt testade träningshjälpmedlet, Axuaflex, som finns att läsa om och beställa i graviditetsshop.

Hormonnivåerna i kroppen börjar plana ur och humöret brukar jämna ut sig. Många känner sig lugnare och gladare. Livmodern når nu ovanför naveln.

Barnet är nu ca 21cm långt mellan huvud och stjärt och väger omkring 700g. Skulle barnet födas nu har det 20-25% chans att överleva. Det är fortfarande litet, finlemmat och alldeles hårigt. I kroppen har vita blodkroppar börjat bildas och dess funktion är att bekämpa infektioner.

Lungorna fortsätter att utvecklas och luftvägarna formas till rör för att kunna ta in och stöta ut luft. Blodkärl och lungblåsor utvecklas i lungorna och mellan dessa kommer så småningom utbyte av syre och koldioxid ske. I lungorna börjar också ett ytspänningsnedsättande medel att bildas. Dess uppgift är att hindra lungblåsorna från att klibba ihop.

image176

Vilken spjälsäng?

Det blir en massa blandade inlägg i bloggen idag! Det får ni leva med nu när jag är lite krasslig och inte orkar röra på mig, sitter så fint här så med laptopen i knäet.

Är inne och kikar lite på IKEA´s sida på bebisprylar, det är ju inte superbråttom än direkt men jag vill ha spjälsängen och sånt klart åtminstone en månad innan BF (beräknad födsel) för det är trots allt många bebisar som föds för tidigt.
Så, vilken av dessa sängar är sötast? Jag är rätt inne på den träfärgade eftersom att den ser rejäl och bra ut och dessutom passar den till våra gula tapeter, hehe. Men den vita är ju också söt, blir extra sött om det är en liten tös!

 

Jag gillar trämöbler, har nog rätt bonnig smak egentligen men trä och blåvittrutigt och volanger på gardiner och prydnadskossor får mig att le.
Egentligen hade jag velat ha en "Baby-bay"-spjälsäng om jag hade fått välja och inte behövt tänka på priset, den verkar hur bra som helst men kostar också dubbelt så mycket som en vanlig säng och är svår att få tag i, dessutom är den liten och bebis kommer inte att få plats särskilt länge. Men visst är den söt!:


Dagens middag

image171

Min egen hunk-lista

Så, nu har jag tagit mig samman lite och varit ute en sväng, knallade bort till Ica och köpte mitt förbannade bacon och lite Coca Cola. Just det, efter att ha varit fri från cola-missbruk i över fyra månader så har jag börjat dricka lite grann igen, dock inte litervis som förr i tiden utan bara max två-tre glas om dagen, mums-mums! Jag var trött på att vara så nyttig och dricka vatten.
Skrattade en del åt en par i femtioårsåldern som var framför mig hela hemvägen, dem hade en cykel och den stackars kvinnan fick skjuta sin karl på pakethållaren men vinglade hela tiden så att dem fick stanna- det hade gått dubbelt så fort att leda den jävla cykeln. Tyckte också att det var lite underligt att hon skjutade honom och inte tvärtom, Mikael skulle förmodligen aldrig i livet gå med på att sitta på en pakethållare bakom mig pga sin manliga stolthet.

Just det ja, givetvis tycker jag INTE att det är jobbigt att ni ställer frågor i bloggen! Det är bara skoj och jag försöker verkligen svara på allt, annars får ni upprepa frågan igen om jag skulle missa den. Tack till alla som är gulliga och skickar länkar förresten!

Nu ska jag bjuda på en snygg-kille-lista som också är hämtad från ett gammalt blogginlägg, men nu när jag inte skriver på lunar längre kan jag ju lägga in bilder också så att ni ser vad jag pratar om, lovely!

SOFIAS LISTA PÅ VÄRLDENS SEXIGASTE MÄN:


10. Alexander Skarsgård 

Såg honom i nån mystisk serie på ettan för ett tag sen innan vi skaffade Boxer till teven och då var han faktiskt inte mycket att ha, men förr var han i alla fall jäkligt snygg. Vet inte om det beror på att man själv var typ fjorton år men visst satt man och drägglade en aning efter honom när han var med i "Vingar av glas".

9. Brad Pitt

Det tar emot en liten aning att ha med Brad, jag brukar alltid gnälla om att han är så jävla överskattad och det är han faktiskt också. Men nu råkar det ju faktiskt vara så att jag är svag för blondiner och så länge han inte bär sitt groteska helskägg är han faktiskt jävligt het.


8. George Clooney 
 Ja, jag vet att han är jävligt gammal. Jag har väldigt svårt för att finna män som passerat trettioårsstrecket attraktiva, kan inte riktigt förstå Persbrant-hysterin även om hans röst må vara sexig (Förlåt Veronika, slå mig inte!) men Clooney är och har alltid varit förbannat sexig. Här har vi åtminstone något som jag och min mor är överrens om, höhö.


7. Eddie Cibrian (Cole i Sunset Beach)
 Vad fan, det är ett faktum, Sunset Beach ÄR beroendeframkallande. Och han var förbannat snygg! Och det är tamejfan en bedrift att lyckas med att charma mig trots att man är med i en av de mest tragiska teveserierna som någonsin sänts på teve.

6. Sugar Ray 
 Egentligen har han ett jävligt kantigt ansikte vilket jag inte brukar gilla, men fy fan vad sexig han är ändå med alla tatueringar och piercings. Blir ju helt knäsvag när jag ser honom i videon till den där "Butterfly"-låten.

5. Big Brother-Danne 
 Han som var med förra säsongen, den blonde norrlänningen som var kär i den töntiga norska bruden. Fy fan vad han var porrig, den med liten smör på skulle man knappast tacka nej till.

4. Jude Law 
 Jag är inte överförtjust i den brittiska engelskan måste jag säga men han är blond, han är snygg och han får mig att dräggla.


3. Paul Walker

Vin Diesel kan dra dit pepparn växer, är det något som gör "2 fast 2 furious" värt att ses så är det denna blonde snygging. Det är för fan en BILFILM, men han får det att vara värt varenda sekund.

2. Colin Farrell 
 Ska jag vara ärlig så vet jag inte riktigt vad det är som gör honom så sexig, men det är han. Till och med ögonbrynen som är helt jävla gigantiska är sexiga.


1. Heath Ledger
 Man kan ju säga som så, det krävs då fan inte mycket hjärna för att lista ut vad den här mannen fått sitt förnamn ifrån. Mums, mums, mums säger Sofia och tackar gud för denna gåva i form av en man.
( Och nu är han död, varföööööör?:´(  )


Måste tillägga det också att helklart porrigast av alla är min egen Mikael, och det menar jag verkligen, i mina ögon finns det inget vackrare, och med solbrännan han har dragit på sig är det helt sjukt, den solbrända nacken är så ljuvligt att man bara vill slicka på den.
Åh, min underbara karl!

Det är så synd om mig!

Buhu, jag känner mig fortfarande inte alls bra och jag vill ut i det fina vädret! Försökte sova en stund i Mikaels del av sängen eftersom jag alltid sover så gott där, dels har han en skönare madrass än mig och dels luktar det så gott om hans kuddar, men icke då. Bebisen sparkar som en galning så fort jag lägger mig ner så jag gav upp nästan direkt.
Försökt ringa mamma också som jag alltid gör när jag är sjuk för att hon ska trösta mig och tycka synd om mig, men hon svarar fan inte i mobilen, precis som om det inte vore tillräckligt illa att hon inte är här och pysslar om mig med blåbärssoppa och en massa kuddar och disneyfilm. Men nej, nu när man är vuxen är det inte alls lika mysigt att vara sjuk längre, jag hade velat börjat med städningen inför svärföräldrarnas besök i helgen eller åtminsone gå en promenad och köpa bacon- tänkte göra fläskpannkaka idag, det var åratal sen jag åt det. Men jag är så matt i hela kroppen att jag blir glad om jag orkar slänga in en maskin med sängkläder.

Jag har fått frågan vad jag gillar för musik i kommentarerna. Det är lite blandat men jag är hårdrocksbrud i grund och botten, det skulle man inte kunna tro! Ju argare, gapigare musik desto bättre, man skulle kunna säga att min musiksmak representerar allt min personlighet inte är, eller åtminstone visar.
Om sanningen ska fram så älskar jag musik som åtminstone 90% av befolkningen avskyr, sån musik som ger folk ont i huvudet. Förutom rock så lyssnar jag på punk, Oi! (som inte betyder att man är rasist på något vis) och resten kan jag nog inte sätta namn på, jag är värdelös på att avgöra i fall musik är psykobilly eller rockabilly eller annat trams. Det enda jag kan säga med säkerhet är att jag avskyr tuggummipop och klassisk musik.

Här är ett smakprov på musik jag gillar,
"Perfectly Broken" med Raised Fist.  Ni behöver inte vara snälla och skriva, "åh den var bra" om ni inte gillar det för jag är väldigt medveten om att det är oljud för de flesta


Och här har ni "All this and more" med Mad Sin, dem har betydligt bättre låtar men alla var live utom denna:




Sist men inte minst får ni en låt som jag ändå tror att många gillar, "Whiskey in the jar" med Metallica.



Sicko

Nu har jag gått och blivit sjuk, som alltid när det börjar bli fint väder ute. Hade grymt ont i halsen i går på morgonen men tänkte inte mer på det förrän framåt eftermiddagen när jag fick en förjävlig huvudvärk som höll i sig hela kvällen och i natt har jag vaknat en massa gånger med igentäppt näsa och slem i hela svalget (försöker intala mig att det inte är snor vilket det förmodligen är...) Sedan kunde jag inte somna om vid sju så jag har legat och försökt sova i två timmar men gav upp nu.

Hann aldrig skriva det igår att bebisen var vild och galen hela dagen, tydligen bryr den sig inte alls om att jag mår pyton vilket är skönt att veta. Och sedan jag vaknade har det också varit fullt ös i magen, vilket känns väldigt bra eftersom jag tycker att den varit så lugn hela veckan- det kan jag lova att den inte är längre!
I bland funkar det att sätta igång kickandet om man trycker in handen i midjan så att det blir mindre plats där inne och igår märkte jag att den sparkade tillbaka varje gång jag ropade "BEBISEN!". Roade mig med det där säkert en timme och sedan försökte jag få bebisen att kommunicera ännu mer och sa till den att den skulle sparka om den var en kille, och visst sparkade den. Dessvärre frågade jag samma sak fast om den var en tjej och det sparkades där med, så jag blev inte klokare.
Man märker så tydligt hur livmodern växer uppåt också, för nu får jag ganska ofta sparkar en bit över naveln vilket känns helt sjukt fräckt, innan har det mest sparkats neråt ljumskarna. Jag hoppas dock att min livmoder inte kommer växa så högt upp att bebisen kan hamna under revbenen för det gör tydligen riktigt ont om den kilar fast sig där. Kan redan få ont i revbenen om jag suttit framåtlutad länge så jag hoppas som sagt att bebis tycker att undre delen av magen är mysigare.

Här är tre magbilder från vecka 5, vecka 13 (tror jag) och sist nu då vecka 23. Även om det inte är samma vinklar så ser man ändå en betydlig skillnad!

    

Nu ska vi rycka upp oss!

Ska svara på lite andra frågor också, så slipper jag skrämma upp Mikael med zebrarandigt ansikte av rinnande mascara när han kommer hem.

* Fått frågan om jag vill bo kvar i vår lägenhet efter att bebisen kommit och börjat sno all plats. Svaret är både ja och nej, trivs jättebra i lägenheten som är jättefin och området är också kalasbra, det är perfekt att bo i utkanten av stan för det är nära till allt men ändå inte bilar och folk överallt. Men samtidigt så kommer det bli trångt, vi har ju bara ett sovrum så det blir att trycka ihop oss där alla tre, och alla bebisprylar tar ju verkligen plats, bäsarna måste ju ha massor av kläder så att dem har att byta med när dem ska kräkas och bajsa ner sig hela tiden, hehe.
Vi har sagt att vi kan bo kvar här något år till i alla fall, men när plutten börjar gå så vill vi ha större, dessutom är det opraktiskt att bo på fjärde våningen med småbarn. Ser verkligen fram emot att titta på hus och greja sen, så att man kan få en trädgård som bebis kan springa runt och leva djävul i.
* Fick frågan om jag har någon talang och nej, jag är rätt talanglös. Mina största talanger måste dock vara:
- Berätta historier, jag är grymt bra på att överdriva så att vardagliga saker låter jättespännande.
- Stava, grammatik är min grej.
- Snurra pennor mellan fingrarna (väääldigt nödvändig sak att kunna).
- Hålla koll på grejer, jag tappar aldrig bort något. Är antagligen ensam i Sverige om att aldrig tappat bort en mobil ens på fyllan.
- Massera folk har jag hört att jag är grymt bra på, tackar och bockar.
- Googla- jag hittar ALLT!

* Mina tre största önskningar är just nu en frisk bebis, att jag blir en bra mamma och att vi lever lyckliga i alla våra dagar. Bebisfixerad som sagt!

Förresten, hur hemskt var inte Desperate Housewives igår? Blev helt chockad!

~The sweetest man ever~

Jag och min lilla farfar för många, många år sedan.
Aldrig har någon fått mig att skratta så och aldrig har en gubbe med så elak humor kunnat så snäll ut när han i hemlighet drev med hela världen.



image157


Vila i frid
Bertil "Ajaj" Quick
1929-2003

Usch och fy!

Har fått ännu en jättejobbig kommentar (menar såklart att det är ett jobbigt ämne och inte att personen som skrev det är jobbig!).
" En kompis till mej tog sitt liv i somras. han hängde sej i hällesåkers fotbolls plan. kan inte sluta fråga mej själv varför? hur skall man gå till väga för att komma igenom detta egentligen? har inte ens vågat besöka hans grav :S har du förlorat någon? uch så hemskt".

Jag läste den faktiskt för en bra stund sen men blev så förvirrad över vad jag skulle svara att jag fortsatte grubbla ute i solen. Sånt där är så hemskt att man verkligen aldrig vet vad man ska säga, det finns inget riktigt svar på det, i alla fall så har inte jag hittat något än så länge. Jag brukar ha ganska mycket dödsångest i vanliga fall och nu när jag är gravid är det tio gånger värre- får hela tiden för mig att bebisen ska sluta sprattla och att Mikael råkar ut för något på jobbet (att han jobbar på tak gör ju inte det hela mindre läskigt) och att han ska försvinna och jag ska förlora det bästa jag har OCH att lilla bebisen i magen aldrig ska få träffa sin pappa.
Enda sedan jag var liten har jag inte kunnat tänka på att dö eller att andra ska dö utan att hjärtat börjar klappa och jag nästan börjar gråta, så jag försöker än i dag intala mig att varken jag själv eller någon jag älskar någonsin ska dö och än så länge har jag haft sån tur att ingen riktigt nära mig har dött.

Det var helt fruktansvärt när min farfar dog, jösses vad jag älskade den mannen. Fast hur orättvist det än kändes att han var tvungen att dö så är det i alla fall lättare att smälta när en äldre människa dör, det är man beredd på och i de flesta fall så känner ju gamlingarna att dem levt ett bra liv och hunnit med det dem velat.
Men när en yngre människa dör så känns det inte alls likadant, jag menar inte bara barn utan även vuxna, såna som liksom inte får vara kvar så länge som dem "borde". En av mina bästa kompisars mamma dog för ett par år sedan och det kändes och känns så fel, min kompis hade förtjänat att få ha henne kvar så betydligt mycket längre, ingen ska behöva säga farväl till sin mamma när dem fortfarande är barn, och ingen mamma ska behöva lämna sina barn innan dem blivit vuxna! Hela bilden av verkligheten blir så fel.

Det enda svaret jag kan komma med till dig som skrev är att jag tycker inte att man måste "komma över någon" eller att man ska acceptera att dem är borta, för det är inte okej att en ung människa dör och framförallt är det inte okej att folk ska må så dåligt att dem vill dö själva. Alla har ju sitt eget sätt att sörja och det är ingenting man ska få dåligt samvete över, man måste inte besöka en grav för att banka in i skallen att personen är borta, känns det bättre att minnas dem som levande så varför skulle man inte få göra det?
Jag pratade precis med min söta farmor (var tvungen att ringa henne, man ska verkligen passa på att lägga lite tid på dem man tycker om som snart kan vara borta) och vi pratade lite om farfar och hon berättade att hon ser honom titt som tätt och härromdagen hade han legat borta på sin säng och flinat och varit ung och pigg och ropat dit henne för att få en puss. Och jag vill så himla gärna tro att det kanske var farfar som spökade lite för henne, vi kan ju faktiskt inte veta hur och om dem döda finns kvar och ser oss långt efter att vi tror att dem är borta och hur som helst så tycker jag att det är underbart att våra minnen kan lura oss ibland så att vi inbillar oss att vi ser saker, för det betyder ju att dem lever vidare hos oss i alla fall.
Nej fy fan, nu blev det ALLDELES för sorgligt för mig, har grinat så mycket nu att jag knappt ser vad jag skriver längre. Så nu får det räcka.

Onsdag

I går var Emelie här och det var myspys. Självklart guidade jag henne fel i telefon hur hon skulle köra men till sist så kom hon ändå fram till vår lycka, jag har aldrig påstått att mitt lokalsinne inte är Sveriges sämsta.
Emelie fick sin tjugoårspresent som hon skulle fått i maj FÖRRA året men som hon inte hunnit få än, vi har inte haft en tanke på den när vi träffats och den har legat så fint inslagen så i min garderob och dammat, hon fick i alla fall en t-shirt som hon var väldans söt i. Verkligen på tiden att vi träffades. Jag var vågad nog att tillåta henne att röka på balkongen (med stängd dörr givetvis) och det var imponerande av en cigarettpolis som jag.
Här är två bilder på en söt Emelie och en likblek Sofia:

 

I dag var jag duktig och gick upp tidigt för att se till att vara först på plats på arbetsförmedlingen så att jag slapp sitta och vänta så länge, man får skriva upp sitt namn på en lista så ropar dem upp en när det är ens tur. Jag kom dit strax efter nio och upptäckte att på onsdagar öppnar dem inte nio UTAN KLOCKAN JÄVLA TIO!
Först blev jag så sur att jag tänkte åka hem men jag samlade mig och fick sedan roa mig med att spatsera fram och tillbaka på parkeringen utanför arbetsförmedligen, inte ens en förbannad bänk fanns det att sitta på. Övervägde ett tag att slå mig ner på gräsmatten men jag lät bli, en arg gravid kvinna på en gräsmatta ser inte så snyggt ut och dessutom skulle det blivit knöligt att ta sig upp efteråt.
När klockan började närma sig tio dök det upp mer folk som ställde sig och väntade utanför, varav tre stycken som går i samma fjantiga ungdomsgrupp som jag, så jag blängde lite arg på dem så att dem skulle fatta att jag var där först, jag hade faktiskt stått där sjukt jävla länge och väntat. Men givetvis lyckades SAMTLIGA tre personer springa före mig när dörrarna låstes upp och skriva sina äckliga namn på listan, trots att jag hade ställt mig nära ingången och markerat mitt revir. Faktum är att till och med en fet gubbe i medelåldern hann skriva sitt namn före mitt på listan, trots att den är till för ungdomar. Oj, vad arg jag var. Så fort mamma kommer tillbaka från lunchen på jobbet ska jag ringa och skälla ut henne för att hon gjort mig så väluppfostrad att jag inte kan med att kasta mig före folk i kö trots att jag stod längst fram.

Fick dessutom prata med en ny idiotisk handläggare när det äntligen blev min tur och inte den mysiga tanten som jag brukar få träffa. Det tog evigheter och han envisades med att skriva ut varenda ledigt jobb som fanns på platsbanken, jag sa att jag kunde tänka mig i stort sett vad som helst UTOM telefonförsäljarjobb eller något som är farligt för bebisen, men ÄNDÅ envisades han att skriva ut såna jobb ändå och babblade om att "jag måste jobba om jag skulle ha råd att köpa kläder till mitt barn".
Precis som om jag var någon dum jävla skitunge som inte förstod att barn kostar pengar och att jag var ensamstående utan rätt till föräldrapenning och bodde hemma hos mamma. Just sånt där är jobbigt med att vänta barn när man är ung, folk verkar tro att alla unga föräldrar är helt oansvariga. Vi har en stabil ekonomi och jag har jobbat ihop en bra mammapenning, annars hade vi inte skaffat barn nu. Så ska någon idiotförklaras så är det handläggaridioten.

Tog en sväng in på HM och Lindex innan jag åkte hem och tittade på babykläder, det finns så mycket sött nu att man blir galen, speciellt för småtjejer. Jag blir helt tokig när jag ser små vita solhattar, rosa små lackskor och bodys med rosetter och volanger runt rumpan. Det krävdes verkligen all min självbehärskning för att inte köpa något, även om jag känner mig så säker på att det är en flicka i magen så är ju chansen att det är en pojk ändå 50%. Eller 51% snarare, tydligen föds det lite fler pojkar i världen men det finns fler kvinnor i befolkningen eftersom att vi blir äldre.

Ska svara på era frågor lite senare, nu är jag sugen på att lapa sol!

Magen vecka 23

Nu börjar den verkligen bli rund och go och redan såhär på morgonkvisten innan jag hunnit äta något så är den som ett litet klot. Love it!

image154

Högstadieminnen

Nu har jag BÅDE städat undan det värsta i lägenheten OCH gått en promenad, det är helt klart mer än tjugo grader i skuggan idag och förmodligen årets varmaste dag i Göteborg hittills.

Fick en fråga i en kommentar som gav mig lite ont i hjärtat, någon undrade hur man hittar kompisar såhär på äldre dar när man inte går i skolan längre och kanske inte träffar så många jämnåriga. Jag är faktiskt helt fel person att fråga detta för jag är så bortskämd att jag haft mina tjejkompisar i hur många år som helst, Tina och Veronika har jag hållit ihop med sedan vi var TVÅ ÅR gamla, och Memme och Emelie har jag känt sedan grundskolan och dem har jag haft turen att behålla alla dessa år och det är nog tur det, för jag är också jättedålig på det där med att ta kontakt med nytt folk.
Jag har flyttat runt en massa och känner inte en kotte där jag bor, förutom en tjej som jag kände lite halvt under gymnasietiden som också flyttat hit senare men henne umgås jag aldrig med. När jag jobbade på kontoret nu i ett år så var jag en ensamvarg, just för att det bara fanns folk i femtioårsåldern som jobbade på samma ställe som man inte hade mycket mer att prata om än att säga hej på morgonen. Sedan fanns det yngre tjejer på en annan avdelning men jag är inte personen som slänger mig fram till deras bord i matsalen på lunchrasten direkt.
Men tyvärr är det ju så att man måste bjuda lite på sig om man vill träffa nya människor, man får tvinga sig själv av vara social. Internet är ju ett bra sätt om man är blyg att lära känna människor, eller din pojkvän kanske har killkompisar som har flickvänner du som skrev kommentaren?
Själv är jag så självupptagen och besatt av bebistankar att jag känner att jag försummar de få kompisarna jag som tur var har, så jag hade helt enkelt inte hunnit med fler hur galet det än låter.

Det var kul att ni gillade mitt sista inlägg för dagen igår! Tänkte dela med mig av ännu mer nostalgiminnen!
(Förlåt till er gamla läsare som måste läsa gamla inlägg igen!).

BLANDADE HÖGSTADIE-MINNEN:
* Ekorre-incidenten:
En dag någon gång i högstadiet satt jag på en bänk bakom skolan och solade med Richard i min klass och två andra, kommer inte riktigt ihåg vilka det var men hur som helst så ser vi plötsligt en liten ekorre som klättrar runt i ett träd framför oss (jag kommer från landet så det fanns en del träd runt vår skola). Vi är så där uttråkade som bara tonåringar kan vara och Richard tar upp en liten sten eller möjligtvis en kotte som han försökte pricka stammen på trädet med så att ekorren skulle börja hoppa och underhålla oss lite. Tyvärr missar han stammen och träffar istället den stackars, stackars ekorren som ramlar ner från trädet som en vante, ner på cykelbanan på andra sidan staketet.
Vi flyger upp allihop för att kolla om ekorren verkar levnadsduglig men den ligger bara på vägen och ser allmänt död ut, och någon fräser till Richard att han fan får flytta den så att den inte ska bli överkörd av någon brutal cyklist eller moppepojke. Efter mkt om och med går Richard med på att flytta ekorren till diket och vi andra ställer oss i en klunga en bit bort och biter på naglarna, Richard lyfter upp djuret i svansen och plötsligt blir ekorren förvandlad från att ha varit ett snällt, fluffigt samt skadat litet djur till ett rabiessmittat ODJUR, den sprattlar som fan och fräser som en mkt stor katt och Richard blir livrädd och kastar iväg den. Givetvis mot oss som står där, och jag har nog aldrig hört sådana hjärtskärande skrik som när vi allihop kastade oss åt sidorna medan ekorren flög i en båge genom luften liksom i slowmotion. FY FAN vad läskigt det var, tack och lov lyckades allas ansikten undvika ekorreattacken och den sprang i väg pigg och kry in i buskarna.


* Emelies fight med träslöjdlärare:
Vi var riktigt jävliga i högstadiet, det kan ingen förneka. Lärarna hade ingenting att säga till om och vi gjorde i stort sett precis vad vi ville och skrattade bara när vi blev skällda på, men Emelie visade sig vid detta tillfälle vara kaxigare än oss allihop.
Det var vinter och vi avnjöt vår kanske tionde cigg för dagen vid cykelställen, vi brukade röka lite överallt trots att det var strängt förbjudet och idag stod vi faktiskt utanför skolans område för en gångs skull, men ändå dyker det som vanligt upp en gnällig lärare. Det var träslöjdläraren Robert, allmänt känd som "bögläraren" i våra munnar, och han brukade faktiskt hålla sig till sitt lilla område runt slöjdsalen men jag antar att han var rastvakt och förmodligen hade tråkigt så han dök upp och började predika om rökningen. Istället för att oja sig och prata om "hur farligt det var för oss" som de flesta andra lärare så hade han någon slags taktik där han babblade om att han inte ville använda sina skattepengar för att finansiera våra sjukhusplatser när vi fick lungcancer och dog typ, han trodde nog att vi skulle få en AHA!-upplevelse med vi brydde oss exakt lika lite som när alla andra lärare gormade om ciggen.
Hur som helst stod vi där och tjötade med honom om hur lite vi brydde oss om farliga cigaretter och vad han tyckte om det när Emelie plötsligt får för sig att böja sig fram och blåsa ut sin rök rakt i böglärarens ansikte, och det skulle hon inte ha gjort. Den i vanliga fall ruskigt mesiga mannen blir helt vansinnig och rycker ciggen ur Emelie hand och slänger den åt helvete och ser sedan ut som om han vill stycka henne med en motorsåg. Det råder total tystnad och vi andra står där med gapande munnar och bögläraren vrålar "DET DÄR VAR JÄVLIGT DUMT GJORT VA!?" en millimeter från Emelie ansikte, och istället för att börja störtlipa som ett barn vilket jag hade gjort var Emelie helt kolugn, öppnade väskan, tog fram sitt cigarettpaket och svarar "Ja det där var jävligt dumt gjort för nu måste jag ju tända en till".
Jag tror att bögläraren stormade därifrån som reaktion på denna fullkomliga brist på respekt. Fast jag tror ändå att Emelie som trots detta är en väldigt snäll tös letade upp honom senare och bad om ursäkt (Emelie om du läser får du gärna lägga till en kommentar:) ).


* Natten i skogen:
Något geni fick för sig att vi skulle använda hela vår klasskassa som vi samlat ihop i två år till ett läger i skogen som skulle "förbättra gemenskapen" i klassen vilket egentligen var helt meningslös eftersom att vi redan var vråltighta, man inser det såhär i efterhand.
Sagt och gjort, det var slutet av november och SVINKALLT ute, men vi åkte ändå snällt med långt åt helvete upp i skogen. Dagen tillbringades med en massa fåniga aktiviteter, man skulle bygga mänskliga broar och sådant i grupper, tack och lov slapp jag vara med efter att jag ramlat baklänges och slått skallen i stubbe efter att ha hängt i något jävla rep (för övrigt så var vår mystiska bildlärare Ray med när det inträffade och efter det älskade han mig och var mkt trevligare mot mig än dem andra elaka barnen).
Det var ruskigt kallt hela dagen trots värmebyxor och hela kittet, och när solen gick ner blev det riktigt jävla svinkallt. Ingen toa fanns det vid lägerplatsen heller så alla tjejer samt en kille som heter Benny begav sig i släptåg genom skogen för att komma till ett hus med toalett, det var kolsvart ute och på vägen tillbaks ramlade Tina som jag höll i handen och drog med sig mig ner i fallet i en vatten/gyttjepöl så att vi blev om möjligt ännu kallare med blöta kläder. Käkade lite korv och så och sedan skulle vi släpa in våra sovsäckar i kåtan (ett stort tält med hål i taket) som vi skulle sova i, där fanns det också en brasa och Benny hällde en hel flaska med t-sprit i elden och brände bort ögonbrynen och nästan hela taket.
Stackars Tina blev febrig så vi fick bädda ner henne tidigt, hon var helt borta och låg och yrade i sin sovsäck, det enda klara ordet vi fick ur henne på hela kvällen var ett "NEEEJ!"
när en sliskig kille föreslog att han skulle krypa ner hos henne och hålla henne varm, haha.
Sedan var det dags att sova vilket visade sig var helt jävla omöjligt, det var inte bara minusgrader utan det blåste in genom en massa hål i tältet också, alla var skitsura och jag ägnade kvällen åt att kedjeröka och gunga fram och tillbaka på mitt liggunderlag, och trots att vi alla höll på att frysa ihjäl orkade vår lärare Åsa sätta sig upp i sovsäcken och säga "Fröken Quick nu släcker du cigaretten!" varje gång hon hörde min tändare.
Till slut när vi nästan hade somnat allihop hör man ett slaskande, välbekant ljud och det visar sig att en av brudarna (vill inte nämna namn) har krypit ner i en av herrarnas sovsäck och nu ligger och suger av honom mitt i tältet bland alla 23 elever ink. en lärare. Alla blev genast pigga och roade sig med att slänga pinnar på kärleksparet.
Jag lyckades till slut somna genom att krypa ner med huvudet först i sovsäcken och dra ner min mössa över näsan, men jag kan lova att så kalla har vi aldrig varit i våra liv.
Nästa morgon var våra påmålade ögonbryn bortkletade (vi rakade ju bort dem riktiga brynen och målade då) och man hade sot från brasan i alla möjliga hål som näsa och öron. Alla var arga och jag kan nog lätt säga att det var dem mest bortslösade pengarna i världshistorien att åka på den resan.

Jihoo!

Idag kommer Emelie hit och hälsar på efter jobbet så det blir lite besök för en gångs skull, har suttit och funderat på hur mycket jag orkar fixa i ordning men jag har redan förvarnat henne att det är en aning stökigt. Eller det är inte alls stökigt egentligen, men vi har ett par tomma kartonger på golvet i hallen som jag inte orkar slänga, dels måste man springa till återvinnscentralen på andra sidan gatan och dels så hatar jag att vika kartong, har en fobi mot att skära mig på papper så jag antar att det kan ha med det att göra.
Härligt väder i alla fall, så jag kanske kan få Emelie att gå med mig ut på en promenix, det är inte lönt att tjata på Mikael om att gå med mig på vardagarna när han kommit hem och det förstår jag, jag hade inte heller velat gå ut och gå om jag hade bränt fast pappskivor och kastat rullar med isolering hela dagarna på ett soligt tak.

Har varit på arbetsförmedlingen på möte idag IGEN. Måste säga att den här gången var det rätt underhållande ändå, en av dem jobbiga, tjatiga brudarna fick något slags vansinnigt raseriutbrott och började gapa och ha sig när vi fick en ny ytterst fånig inlämningsuppgift.
Först blev jag väldigt förtjust för jag höll med om att det var slöseri med vår tid och att det var förnedrande att sitta och göra inlämningsuppgifter som verkade vara lämpade för förskolebarn, jag satt till och med och nickade glatt och bebisen sparkade som en galning i magen, troligtvis på grund av oljudet. Men sedan slutade hon liksom aldrig utan började vara skittyken mot handläggarna och gapa om att "SKAFFA ETT JOBB ÅT MIG DÅ FÖR HELVETE!" precis som om det var stackarna som höll i mötets fel att hon inte hade något jobb. Sedan fortsatte hon mala på om att hennes pappa ägde Göteborgs största krogar och att hon kunde få jobb som chef där när hon ville men att hon liksom var för fin för såna skitjobb.
Och när den ena jobbiga bruden äntligen var klar så började en annan jobbig brud också gapa över hon inte fick jobb på Stena Line för att hennes mamma hade jobbat där och dem inte hade gillat hennes mamma, och gnällde på handläggarna om att hon inte tänkte byta efternamn bara för att få jobb precis som om det var handläggarna som döpt henne.
Jag tyckte faktiskt SYND om den stackars killen där framme för han såg helt förstörd ut så jag log mitt snällaste leende mot honom några gånger, såg sedan till att klappa lite på magen också så att han skulle förstå att jag inte satt där och flirtade.

Nej, nu ska jag ta tag i köket så att det inte ser alltför hemskt ut innan min käre vän kommer, det blev en massa disk i gårkväll för vi åt chokladpudding med vipsgrädde och gjorde en sån stor laddning att vi var tvunga att äta ur stora skålar- fy fan vad illa vi mådde efteråt. Tror att vi åt sex portioner pudding och dessutom tre deciliter grädde på det. Men gott var det.
Höres senare!

Back in the days

Har suttit och läst i mina gamla blogginlägg och garvat för fullt, och eftersom att det är långt i från alla mina läsare som hängt med ett tag så tänkte jag bjuda på en bit ur en gammal blogg, hehe.
Så här har ni den!:
P.s Japp, jag använder King Edward och liknande sorter till potatissalladen D.s


EN LITEN SAMMANFATTNING ÖVER UNDERLIGA PERSONER JAG MÖTT GENOM ÅREN, WHY ME, WHY?

* Äckelpeddot:

Detta är den kanske enda gången i mitt liv som jag visat upp den minsta gnutta stake, den enda gången som visar att jag på NÅGOT VIS skiljer mig från ett försvarslöst spädbarn.
Detta var på nattbussen, linje 732 till Frillesås och jag var tretton år. Hade spenderat kvällen hos min pojkvän och hans kompis i Kungsbacka. Nykter var jag också har jag för mig, vilket gjorde att jag blev ännu mer irriterad när det plötsligt dyker upp ett huvud som ler mot mig något säte framför.
Det var en dyngrak kille (man?) som måste varit minst trettio som antagligen försökte sig på kvällens sista ragg på bussen hem. Han satt i alla fall där och log perverst medan jag försökte kolla åt ett annat håll, när han inte slutade hoppade jag in ett snäpp till det inre sätet för att slippa se fanskapet. Givetvis tar det max 10 sekunder innan han är där och dunsar ner bredvid mig, stinker sprit och viskar alla möjliga opassande saker. Då ringer min mobil och jag passar på att pressa mig förbi honom och byta plats medan jag pratar (man blir ju alltid mkt modigare om man har någon att prata med samtidigt). Men aset följer såklart efter och fortsätter sitt jävla kackel, så jag byter säte igen och IGEN följer han efter. Vid det laget är jag så uttråkad så när äcklet säger "jag är jättebra på att slicka fitta" och gör en ansats att dyka ner med huvudet mellan mina ben gör jag det enda rätta (som jag förmodligen inte hade vågat idag), jag lappar till honom i ansiktet. Då visar det sig att vi tydligen har haft publik för längre bak är det några ungdomar som klappar i händerna. Och vad gör fyllot? Han börjar låta på något oroväckande sätt och sedan inser jag att han sitter och grinar! Haha! Fy fan vad stolt jag är över mig själv ibland. Sen gick han i alla fall av rätt snabbt så jag kunde fortsätta resan i lugn och ro.

* Kinestjuven:

Jag hade som vanligt missat sista bussen hem så att jag fick vänta på första turen som går på söndagmorgonen, vilket innebar ganska många timmar dödtid. Jag var fyllesjuk efter en lång kväll och givetvis trött eftersom att klockan började närma sig sex på morgonen, så jag bestämde mig för att åka pendeltåget fram och tillbaka medan jag väntade, lika gärna det som att trängas med fyllon på terminalen. Tåget var helt tomt vid den här tiden så jag la mig ner över några säten och sov en stund, med axelbandet på väskan omsorgsfullt lindat runt armen så att jag skulle vakna om någon drog i den och sedan tog jag av mig skorna för att slippa göra tågvärdarna upprörda.
Kan inte ha sovit speciellt länge för sen vaknar jag av att det känns som om någon iakttar mig. Flyger upp fort som fan och vad ser jag? Det står en kines framför mig och inte nog med det, han har mina skor i famnen! "SLÄPP MINA SKOR!" skrek jag och sedan tyckte jag nästan synd om honom en millisekund när han släppte dem och rusade därifrån. Det hade varit nåt, att åka hem i strumporna. Frågan är varför man tar någons skor? Och den STORA frågan är, hur fan kunde någon vilja ha skorna jag hade då, vita gympadojor som var skitiga som fan som Mathias skrivit på med bläckpenna? Hmm.

* Världens sötaste barn:

Förutom att dra till mig konstigt folk så hade jag även en tendens att skaffa ovänner när jag var yngre, kan än idag inte förstå varför för även om jag var ett pain-in-the-ass när jag var yngre så var jag knappast någon som var elak eller uppkäftig, men ändå så tyckte folk att det var kul att bråka med mig.
Min främsta dispyt som jag hade i tonåren var med en brud som blev förflyttad till vår klass från en annan skola för att hon ställde till med en massa bekymmer (tydligen är det väldigt populärt att skicka ut problembarnen till små skolor på landet, men inte fan funkar det). Hon var i alla fall tyken, uppmärksamhetstörstande och givetvis blond och snygg och vi hatade varandra, orkar inte dra upp allt tjafs men hur som helst hamnade vi på samma bussen dag.
Äckeltjejen, Johanna som hon hette (heter) och hennes kompis satt längst bak och jag stod längst fram bland en massa småbarn, bussen var helt proppfull. Såklart började dem skrika en massa skit där bak när dem såg mig och jag behöll för en gångs skull min värdighet och skrek inte tillbaks, jag hade ju trots allt en hel skolklass med småttingar runt mig (möjligtvis pekade jag väl finger åt dem om man ska vara helt ärlig).
Jag har ju en sexig tandställning nu för tiden, men då var mina tänder riktigt, riktigt FULA och självfallet älskade ju folk som inte gillade mig att påpeka detta, så dem gapade "Bäverhora" och annat där bak, och även att "djur ska vistas i bakre delen av bussen" (vilket jag i ett annat sammanhang hade tyckt varit ganska fyndigt, hehe). Jag låtsades som ingenting men efter ett tag frågade en av småtjejerna varför dem skrek så elaka saker till mig, jag svarade då att det var för att dem tyckte att mina tänder var så fula. "Va? Dina tänder är inte fula, titta mina är också sneda!" sa en liten kille då och sedan öppnade varenda unge i närheten munnen och visade sina egna gluggar, sneda och utstående tänder för mig för att visa att jag inte var ensam, försäkrade dem alla om att dem hade rätt, det är inget fel på en för att man inte har raka tänder. Sedan ville alla bli kompis med mig och tvingade mig att skriva upp mitt lunarnick i deras handflator.
Så jävla söta ungar! Fy fan vad det värmde kan jag säga, för även om man knappast bryr sig om vad en galen fjortis skriker till en så blir man ändå glad över sånt där. Tack till er, alla söta barn på bussen den gången, ni gjorde min dag!

Orkar inte med att skriva ner fler historier nu men ska göra en snabbgenomgång här för några andra skumma typer/guldkorn, skulle jag skriva om alla skulle jag få sitta här i DAGAR:
* Mannen med fez som friade till mig på bussen och till och med visade upp en vigselring.
* En kille som ljög ihop en historia om att jag liknade hans kompis Alexandra som sedan blev min pojkvän.
* Den snåla tanten som satt sig bredvid mig i en helt tom buss och log elakt hela tiden medan hon läskade mig med sin påse med godis-persikor.
* Tanten som kom fram till mig och Tina och hällde solrosfrön i våra händer.
* Fyllot som drev en egen verksamhet tillsammans med sin mystiske kompanjon "Salomon". Dem tillverkade tröjor med batiktryck.
* Chauffören som gick med på att stanna bussen mitt på vägen och jaga ut en bålgeting bara för att jag var så rädd för den (förmodligen tröttnade han väl på att se mig springa fram och tillbaka och skrika i bakspegeln).
* Killen som spenderade 2,5 timme med mig när jag väntade på bussen bara för att han var så fascinerad över min koring-piercing i näsan (som förövrigt var fejk och i plast).


Heartbreak hotel

Ska börja med att svara på några frågor så att jag inte glömmer det! Lätt hänt när det kommer många nya kommentarer rullande (ja, jag skryter lite, hehe).
Jag har faktiskt inte testat att göra potatissalladen med färskpotatis men det funkar säkert, tycker att färskpotatis är löjligt gott och det gör ju ingenting om potatisbitarna är lite småhårda, bara gott.
Slaskskrapan med tigerfejset köpte vi i en vanlig Hemköp-affär och mitt tuffa förkläde köpte vi sist vi var på Ullared.

Idag har jag förutom att städa pratat en lång stund med en av mina flickor som var väldigt deppig, återigen har stackaren råkat ut för en idiotkille (för alla killar som dumpar mina kompisar är solklara idioter i mina ögon).
Olycklig kärlek är ju det värsta som finns, ändå är vi tjejer så duktiga på att dras till killar som är fel- och det är säkert samma sak för killar men det är ju så UPPENBART att tjejer är mästare på att välja fel eller åtminstone inte rätt. Jag är ju typ sämst i världen och absolut dåligast av alla på att välja bra killar så det var REN TUR att jag fick in en lyckoträff nu till slut efter mängder av drägg till killar.
Hatar att se mina töser ledsna! Dumma, dumma pojkar som inte har vett nog att uppskatta ett guldkorn när dem har ett framför sig, men det är ju bara att hoppas att dem får sitta ensamma resten av livet och stirra på text-tv och pilla på sin egen snopp lite halvhjärtat medan mina asskicking-kompisar hittar grymma killar som faktiskt förtjänar dem.
När vi var fjortisar så klottrade vi fjantiga små ordspråk överallt med tuschpennor (som vi snott från bildsalen i skolan) och det fanns faktiskt ett som är ganska gulligt och om som passar sig än idag. Så kom ihåg följade alla ni stackars flickor som har otur i kärlek än en gång! (För det blir liksom aldrig lättare hur ofta hjärtat än blir krossat).

"No boy is ever worth you tears
and the one who are will
never make you cry"
  


Potatissalladsrecept på begäran!

Stina har önskat sig ett recept i en kommentar och det delar jag gärna med mig av- grymt smaskigt!

Potatissallad (Recept knyckt från svärmor från början med min egna lilla touch!)

För 2 personer:
4-6 potatisar beroende på storlek
En halv purjolök
En liten rödlök
5 dl Turkisk youghurt
2 matskedar olivolja
Valfri mängd chilisås
Pressad vitlök
Svartpeppar
Citronpeppar

Skala potatisen och hacka i tärningar och låt sedan koka och svalna.
Hacka sedan purjo och rödlöken och blanda med de kalla potatistärningarna, gegga sedan ihop allt med den turkiska youghurten och oljan och krydda efter smak. Sedan kan man om man vill tillsätta vitlök och chilisås, jag brukar bara ta en skvätt själv.
Hur lätt som helst!

image153


Har förresten fått en kommentar från Alice 11 år, oj vad förvånad jag blev över att jag har så unga läsare, väldigt skoj men åh vilken panik jag får över att jag svär så mycket! Hehe.
Förresten Alice så kanske vi döper våran lilla bebis till Alice också om det visar sig att det är en flicka!


Duktiga Sofia

Hittills har jag spenderat morgonen åt att göra mina ytterst fjantiga inlämningsuppgifter som vi ska ha med oss och redovisa MUNTLIGT i grupp på arbetsförmedligen i morgon- suck. Jag har alltså betalat 400 spänn i månaden i a-kasseavgift för att få cirka 4000 kronor varje månad som arbetslös och då måste jag ändå springa på en meningslös kurs två dagar i veckan trots att jag är gravid och ska föda inom kort.
Men, men det är väl bara att bita ihop och gå dit, men dem får ju fatta att jag varken tänker söka eller börja på ett jobb som kräver en massa fysiskt arbete och som varken är bra för mig eller bebisen, det finns ingen a-kassa i världen som är värd att riskera bebisens säkerhet, speciellt inte om det handlar om 4000 ynka kronor i månaden.

Snart hade jag tänkt börja städa och ha mig, så jag samlar lite kraft och skriver ett inlägg under tiden. Egentligen vill man ju låtsas som att det inte alls är stökigt och gå ut i solen i stället, speciellt med tanke på att vi bjudit hit Mikaels föräldrar till helgen och ändå måste städa en gång till i slutet av veckan, men jag klarar inte av när det är såhär stökigt- en jobbig gen jag ärvt av min mor.
Efter grillningen igår avslutades kvällen med chips och dipp och en film, "No country for old men". Det har kommit en ny chipssmak som heter "Sourcream and Pepper" som är vansinnigt god, det var nästan FÖR gott tillsammans med vitlöksdippen så jag satte i halsen men fortsatte ändå att äta såklart och fick en jobbig hostattack som höll i sig i tjugo minuter.
Sovit som en kratta har jag gjort i natt, varit uppe och kissat två gånger, vaknat av jobbiga drömmar och dessutom har jag vaknat av att mina händer har gjort helt galet ont och varit som bortdomnade, så jag misstänker att jag kanske dragit på mig vätska i kroppen redan nu, men det är ju underligt att händerna är precis som vanligt nu på morgonen. Ont gjorde det i alla fall så jag hoppas att jag slipper det mer. Mikael var dessutom väldigt, väldigt pratsam i morse klockan fem innan han skulle bege sig till jobbet vilket var trevligt bortsett från att jag blev helt pigg och inte kunde somna om på jättelänge. Så ikväll kommer jag förmodligen att somna som en sten.

Nej nu måste jag sätta igång här men först vill jag bara visa vilka grymt söta skötväskor jag hittat- dyra som stryk visserligen men ÅH SÅ FINA, jag förtjänar nästan en sån om jag ska springa omkring med bebisspya i håret och annat trevligt under bebis första levnadsår.
Titta så fina dem är!

image152


Bola

I dag är det söndag och planerna är grillning IGEN, vi har verkligen snöat in på grillgrejen men det blir lätt så när man bor i ett land som har kanske trettio soliga dagar om året. Har precis trätt champinjoner på spett och penslat dem och blandat tsatziki- mat är trots allt en av de få laster som man som gravid tillåts ha.
Veronika berättade att hon hade gått en promenad på NIO KILOMETER med en gammal bekant härromdagen som är i nionde månaden. Vet inte om jag ska skratta eller gråta, men jag vet bara att redan när jag var i tredje månaden så hade jag gråtit blod efter att ha promenerat nio kilometer (skulle nog i för sig ha gråtit även när jag inte var gravid...). Hur som helst är det osolidarisk att som gravid vara så vältränad och pigg, det är att dra skam över oss "vanliga" gravida som pustar och håller sig för magen så fort vi böjer oss ner i köket.

Idag får jag bara konstiga sparkar av bebisen, vet inte ens om det ens är sparkar eller om den vrider på sig och håller på för det känns inte alls som vanligt, misstänker att den vänt ryggen utåt och nu roar sig åt att enbart sparka boll med mina inälvor. Det är i alla fall underhållande att märka att om jag trycker på ena sidan av magen så dröjer det inte många sekunder innan bebisen blir sur och försöker få tillbaka utrymmet och sparkar på min hand så att jag ska flytta på mig.
Har hittat en ny meningslös men gullig gravidpryl. I ett sånt här smycke eller "bola" som det tydligen heter så finns det en liten minixylofon som ger ifrån sig ett lågt, lågt ljud när mamman rör sig som barnet kan höra från tjugoende graviditetsveckan om man bär smycket i en kedja ner på magen och som tydligen ska vara rogivande för bebisen inne i magen. Antagligen bara båg men vilket mysig grej ändå... Synd att man är arbetslös och inte så jävla tät för tillfället, jag klarar inte av att slösa för mkt nu på saker som inte är till bebisen trots att jag inte har mycket kläder att variera mig med nu när magen är rund och go.

image151

Vi har varit och handlat idag och dem hade inga kanelbullar utan bara någon torr gammal fralla och jag känner paniken växa sig större över det faktum att jag inte kommer ha några bullar i morgon, åt upp den sista innan vi knallade iväg till affären förut. Men vi har i alla fall kanel så jag kan ju testa ifall det funkar lika bra att äta filmjölk med kanel eller något istället. Buhu.

Mätt som ett jävla as!

Nu har vi grillat igen, och jag känner mig som ett klot.
Först var vi och handlade tusen grilltillbehör som oljor och marinader och redskap och till och med grillspettspinnar och även massa smaskig stark korv och marinerad fläskfilé. SEN gick vi vidare till Rusta för att köpa grillen jag skrev om förut och den gick inte att hitta, och när jag frågade en butikspersonal så sa att han att grillen nog fanns med att (jag citerar) "ingen kunde hitta den, vi vet inte vart den är". Kul. Våra grilldrömmar gick upp i rök eller "grillades" om man vill vara fyndig.
Men vi hade gett oss fan på att få vår grill så vi gick vidare till Jula där vi hittade en elektrisk grill som såg nice ut- den kostade 800 spänn men vi slog till ändå och släpade hem åbäket på bussen.
Och det visade sig vara succé- fan vad gött det blev. Jag gjorde potatissallad igen och spett med smålökar och champinjoner som åkte in i kylen i vitlöksmarinad. Nu är vi väldigt, väldigt mätta och nu ska vi ligga och rulla som sjölejon och flämta resten av kvällen. Yeah.

Här får ni lite bilder! 
Kan inte låta bli att lägga in en bild på den roliga slaskskrapan vi köpte med tigeransikte, hehe:



Här är mitt sexiga förkläde som jag har när jag utför mina husfrusysslor:



Såhär bra är vi på att grilla!:)

      

Och sist men inte minst en bild på mig som slängt mig i soffan och är sjukt mätt!


License to grill

I dag vaknade vi sent, var vaken till NÄSTAN tolv i natt vilket måste vara rekord sedan nyårsafton, hehe. Jag är sjukt trött på kvällen även om jag inte jobbar, det är väl den elaka bebisen som suger musten ur mig skulle jag tro, läste igår att vara gravid själ lika mycket energi som två timmars hårt fysiskt arbete varje dag, så då kan jag ju få skylla på det.

Idag ska vi åka till Sisjön och Rusta och köpa en elgrill som vi kan ha på balkongen, det blir inte riktigt lika gott som en vanligt kolgrill men tyvärr så uppskattar ju inte grannarna all rök som kommer från en sådan. Så nu har vi hittat en variant som åtminstone SER UT som en vanlig grill och det är hur som helst väldigt mycket smarrigare än att steka. Titta, här är vår lilla vän:



Sedan blir det en liten sväng till Coop också, ska köpa marinad och Mikael är ute efter en sån där sprayflaska som man har olja i som kocken i "License to grill" brukar göra. Han är vår stora idol här i världen och vi funderar på att flytta till England bara för att kunna bekanta oss med honom så att vi får komma på hans grillpartyn- att kolla på det där programmet är ju nästan bättre än sex...

Just det, ska tacka för ännu mer för alla snälla kommentarer och svara på lite frågor.
Innan jag blev gravid och arbetslös så jobbade jag på kontor på ett elföretag, jobbade heltid där ett år och innan dess har jag jobbat på lovet medan jag gick i skolan på samma ställe- ett skittråkigt jobb om man ska vara ärlig. Sitta framför datorn och knappa in siffror eller kopiera eller sortera i pärmar är sällan speciellt underhållande, men det gav ju en mysig lön varje månad som jag saknar nu.
Förutom det jobbade jag ett par veckor med att stå på stan som en idiot och försöka värva medlemmar till Rädda Barnen, men det känns mer som en väldigt utdragen tortyr istället för ett jobb, det jobbet är INGET jag rekommenderar om man inte älskar att få höra en massa elaka kommentarer från främlingar hela dagarna eller stå upp i ett folkhav med en pärm i handen utan rast i typ fem timmar varje dag.
Mitt drömjobb är som ni säkert förstår att få skriva, även om det är tillräckligt att ha det som en hobby så hade det ju förstås varit drömmen att tjäna pengar på det man älskar. Så vem vet, det kanske blir någon form av bok i framtiden men till dess nöjer jag mig med bloggen:).
Sist men inte minst har jag fått frågan om mitt favoritdjur, hehe. Det är hundar, jag blir så lycklig att jag bara vill gråta av hundar i alla dess storlekar och former. Så om några år när vi flyttat till något större ska det minsann köpas hund här, oavsett vad Mikael som är kattmänniska tycker. Just nu har jag två hundar hos pappa och en hos mamma men dem träffar jag alldeles för sällan.

Speciell hälsning till Stylte lille, GOD I MISS YOU! Läste din kommentar hundra gånger i går.

Koss-katastrof

Nu ska vi snart ut och handla lite men tänkte skriva en snabbis innan i alla fall.

Igår var vi och tittade på koutsläppet och precis som jag trodde så ösregnade det, det ösregnade redan på morgonen, medan vi var där och resterande tid av dagen. När vi åkte dit hade vi ändå hopp om att vädret skulle ordna sig och jag hade tagit min tunna jacka och Mikael hade inte tagit någon jacka alls utan bara en collegetröja, så jag blev ganska skraj när vi började närma oss och såg allt folk som klampade runt med sina blåställ och inplastade barnvagnar. Svärfar erbjöd mig att låna en regnjacka som dem hade i bilen och det var jag väldigt, väldigt tacksam över och jag tror nog att han ångrade att han inte tagit den själv i efterhand.
Nästan en och en halv timme fick vi stå i spöregnet innan dem släppte ut de förbannade korna. Gick en meningslös poängpromenad och svarade på frågor om mjölk (eller jag och Mikael vägrade svara på några frågor utan gick bara med som sällskap och surade). Sedan bjöds man i alla fall på bulle och mjölk vilket var trevligt bortsett från att det regnade så mycket på bullarna att pärlsockret och kanelen klibbade ihop till en jävla smet.
Sedan släppte bönderna ut lite får och en vallhund men inte ens det kunde muntra upp mig (och jag älskar hundar som utför sysslor), hela jag var dränkt och lerig och hade en mystisk mensvärk i svanken och inbillade mig att jag hade blod i trosorna vilket givetvis bara var regnvatten som trängt in överallt.

Vi var så lyckliga när det var dags att åka hem. Inte ens Emilia, 4 år var road utan gick bara och höll för näsan för att det luktade gödsel överallt. Vi stannade i alla fall till vid Willys och brände pengar på onödig mat.
Sedan satt vi och kikade på film och var lyckliga över att vi var inomhus och torra igen hela dagen. Kollade på "Min brors flickvän" och "27 dresses" som var väldigt underhållande, Mikael var väl kanske inte lika imponerad.

Nu ska jag busa lite med bebisen i magen som sparkar mig konstant, sedan ska vi ge oss iväg. Bebis fyller ju faktiskt 23 veckor idag, det är inte fy skam det inte.

Vecka 23

PREGNANT-NEWS OF THE WEEK:

Vecka 23
Din mage blir större och desto mer påverkar den din matsmältning
. Vissa kvinnor kan dras med förstoppningsproblem eller halsbränna. Halsbränna kan du själv försöka lindra genom att äta många små mellanmål istället för färre rejäla måltider. Ta gärna en lätt promenad efter maten för att hjälpa matsmältningen på traven. Nu går det att känna (palpera) barnets olika delar genom bukväggen. Det kan smärta i sidan av magen, det är livmodersmuskeln som töjer sig. Smärtan bör försvinna efter vila. Nu brukar sammandragningarna (förvärkarna) bli påtagliga. De tar tag om barnet och masserar det.

Ditt barn är ca 20cm långt mellan huvud och stjärt och vikten omkring 600g. För varje dag som går ser kroppen mer proportionerlig ut. Barnet börjar se ut som en fullgången bebis, men fortfarande kan man urskilja skelett och organ genom huden.

Innerörats ben har hårdnat och då hörseln blivit skarpare kan barnet särskilja olika ljud, såväl inifrån som utanför din kropp. Tänk dig hur bullrig din kropp är. Magen bubblar, hjärtat bankar och blodet forsar. Ditt barn kommer att känna igen din röst på tonläge och rytm när det föds. Prata gärna med det så mycket du kan redan nu. Då forskning visat att barnet i magen lättare uppfattar djupa manliga röster än höga kvinnliga, är det lika viktigt att pappan pratar mycket med det ofödda barnet. Det kan mycket väl hända att du får en spark till svar och du stimulerar även nervsystemets utveckling.

image142

Magen vecka 22

Hehe, ja jag VET att kläderna är fasansfulla och att jag inte ens orkat ta på mig en behå till veckans magbild men jag får väl skylla på de fasansfulla upplevelserna i lervällingen i kohagen idag, berättar mer i morgon.
Se vad stor den är i alla fall!

image141

RSS 2.0