Torsdag

Hjälp, vad jag har hunnit med en massa saker! Och klockan är bara 12, helt sjukt!

Blev väckt klockan 6 i morse att den lilla vandalen och gjorde som vanligt ett försök att få henne att somna om hos mig. Det gick INTE. Så vi släpade oss upp och jag upptäcker till min fasa att både internet och hemtelefonen har ballat ut IGEN, det har varit väääldigt mycket sånt det sista nu... Jävla skit-comhem...
Så vi satte på MTV och Moa blev helt trollbunden, hon älskar musikvideos, väldigt nyttigt att veta inför framtiden minst sagt. Jag åt mackor och Moa fick äta gurkskivor. Hon har blivit riktigt duktig på att tugga nu och kan bita av saker trots att hon inte har en enda liten tandsebisse i munnen än. Igår fick hon smaka på ett fryst björnbär (som jag höll i förstås) och hon blev helt lyrisk och smackade rekordhögt. Däremot gillar hon inte sånt hon borde tycka om. Jag har testat att skära smörgåsar i små, små bitar med smör och leverpastej på men hon bara petar på dem och smetar runt dem på matbrickan, jag tror hon är lik mor sin och inte gillar kladdiga, feta saker.
Roligast av allt är att ge henne en ostskiva, jag har testat att bara lägga en skiva framför henne och även att rulla ihop den, är det en rulle så kan hon gå med på att gnaga lite, men så fort skivan rullar upp sig igen så snörper hon ihop hela ansiktet som om världens äckligaste grej ligger framför henne. Hon gillar inte sladdret helt enkelt, så antingen slänger hon ner den på golvet fort som ögat eller också får den ligga på matbrickan framför också lutar hon sig åt sidan för att komma så långt ifrån osten som möjligt. Måste fan filma det så att ni får se!

Hur som helst så passade jag på att dammsuga lägenheten när jag ändå var internetlös och hänga tvätt samt stoppa in en ny maskin. Ringde pappa vid 7 för att skvallra lite, och då stod min far i omklädningsrummet på SATS och hade precis tränat klart. Helt sinnessjukt, han är där en timme varje dag innan jobbet nu för tiden, HUR ORKAR MAN?
Dessutom är han sjuk efter att ha släckt en brand på sitt jobb förra veckan, han andades in en massa rök och trots syrgas från brandmännen så har han mått skitdåligt sedan dess- ändå ska man iväg och träna.
Kan det vara en femtioårskris månne? Högst troligt då han fick en liknande fyrtioårskris och köpte en sportbil med uppfällbara framlyktor/framljus.
Sen stack jag och Moa iväg till Frölunda Torg för att hitta min tutt-tejp. Givetvis fanns det ingen. MEN, det var jätte-rea på HM och jag köpte en klänning med leopardmönster(!), jag har alltid varit lite svag för leopard, hur osmakligt det än må vara. Jag släpade med mig den+ två andra klänningar till provrummet med Moa och vagnen i släptåg. Givetvis fick inte vagnen plats i provrummet och jag insåg att Moa aldrig skulle gå med på att stå utanför själv så idag provade jag kläder med öppen dörr. Det var ju bara tjejer där så det var väl inte hela världen, men det blev en aning pinsamt när jag fastnade i en jävla klänning, det var en sån där variant med glansigt innertyg och dragkedja under armen och på någon vänster fastnade jag med bara en arm i och den andra armen genom halsöppningen och fick panik. När jag kom loss var jag helt svettig och hade säkert råkat spräcka någon liten söm i den hemska klänningen. Den köptes ICKE!
Moa fick en rosa luvtröja i frotté till hösten i alla fall och sen köpte jag även en brun ögonskugga om jag ska ha leopard-klänningen på mig i morgon.

På bussen hem slocknade Moa precis innan vi var framme, som vanligt. hon var så trött att hon tippade framåt i vagnen så att hon låg dubbelvikt utan att vakna innan jag hann fälla ner ryggstödet. Satte mig på bänken vid lekplatsen på torget för att hon skulle få sova lite i friska luften innan vi gick in, och efter bara fem minuter dök det fram en massa mörka moln och vi rullade hemåt med alla kassar.
När jag ska låsa upp dörren till förrådet upptäcker jag att min handväska är puts väck. Så jag galopperade ut och sprang över gräsmattan med vagnen i racerfart bort mot lekparken och TACK OCH LOV, där ligger min väska! Vaktmästaren (den söta gubben i vårt hus) och hans kompis hade satt sig på bänken bredvid vilket förmodligen var den enda anledningen att ingen hade vågat sig dit och norpat min väska. Den låg väl bara där i sissådär 3 minuter, men vi är faktiskt i storstan nu, här kan man inte lita på någon *längtar tillbaka till landet*.

Och ja just det, fick ju en fråga igår om vad jag ska göra i morgon eftersom jag har kläd och sko-noja. Jag ska iväg till stan och fira min barndomsvän Veronikas examen då hon precis blivit klar med sin treåriga logistik-utbildning. Jag är så stolt! Hon och hennes klasskamrat har hyrt en festvåning mitt i stan.
Detta är dessutom min första kväll utan Moa sedan hon föddes och dessutom första gången jag går ut och festar på snart TVÅ ÅR. Herregud. Jag är absolut inte van vid sociala sammanhang längre och absolut inte vid alkohol, så förmodligen kommer jag att göra bort mig totalt (har fått flera hot om att bli supen under bordet nämligen). Lär väl bli askalas och knappt kunna gå efter 4-5 cider. Dessutom är festen från kl 22-03... HUR ska man orka det?:o
Håll tummarna för mig!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0