Efter bebismagen

Nog för att huden är rätt degig och bristningarna är mindre attraktiva men magen ser faktiskt helt okej ut nu.
Med tanke på hur gigantisk bebismagen var i slutet (den såg ju helt sjukt ut när jag gick på övertid) så ska jag vara tacksam för att den återhämtade sig såpass fort, och med tanke på hur löjligt många chipspåsar jag tryckt i mig efter förlossningen så ska jag vara JÄVLIGT tacksam.

Här är magen tre dagar innan Moa kom till världen och nu, 10 veckor senare:

  

Lördag

Får passa på att skriva en snabbis nu när bebis som aldrig sover numera för en gångs skull tar en liten tupplur, hehe.

Igår hade vi som vanligt en mysig filmkväll men varsin fet pizza, det är fan farligt att vi hittade den där pizzerian som har hemkörning OCH sjukt goda pizzor, ack, ack.
Idag har Memme och Daniel varit här och hälsat på, det var ALLDELES för längesen vi träffades! Dem fick träffa pruttbebisen för första gången, Moa var artig och väluppfostrad som vanligt när vi har besök. Memme hade köpt en sjukt söt stor Nalle som hade en grymt fräck finess, om man trycker nallen mot sig eller håller handen mot bröstet på den så kan man känna ett hjärta som slår! Hur tuff som helst, vi kom på att det är ju en alldeles ypperligt chans för oss att lura Moa att sova med den istället för klistrad på mig, haha. Men jag tror dock att döttra mi är för smart för att tro att nallen är mamma bara för att hjärtat slår- men man vet aldrig, hon är trots allt bara två ynka månader gammal. Väldigt trevlig visit var det i alla fall!
Precis efter att dem hade gått så lyckades vår fina lilla dam lägga ett sånt bajslass att det gick igenom blöja, body och brallor! Hur fan går det till? Blev helt dödschockad och tacksam över att vi befann oss i hemmets trygga vrå och inte borta någonstans, det hade blivit en knivig sits. Blöjan hade inte ens hamnat snett... Så det blev ett bad för lilla damen vilket inte var populärt (hon gillar bara att bada när hon är på gott humör) och sedan slocknade argbiggan på sin far och nu har jag tagit över medan han står i köket och förbereder dagens middag. Vi ska äta firre för en gångs skull, Hälleflundra- och eftersom vi inte har en susning om hur det ska tillagas så ska det bli en väldigt spännande middag. Satan vad hungrig jag är...

Höres i morgon, ha en trevlig lördagkväll alla festprissar och soffpotatisar! (själv tillhör vi givetvis kategori nummer två).

Innan jag blev mamma

Måste också lägga in den här mysiga texten i bloggen


Innan jag blev mamma
lagade jag och åt varm mat
Jag hade kläder utan fläckar
Jag kunde sitta i lugn och ro och prata i telefonen

Innan jag blev mamma
sov jag så länge jag önskade
och oroade mig aldrig över hur sent jag kom i säng
Jag borstade mitt hår och mina tänder varje dag

Innan jag blev mamma
städade jag mitt hus varje dag
Jag klev aldrig över leksaker
Jag glömde aldrig texten till vaggvisorna

Innan jag blev mamma
oroade jag mig aldrig för om mina väter var giftiga
Jag tänkte aldrig på vaccinationer

Innan jag blev mamma
hade jag aldrig kräkts på, bajsats på, spottats på,
tuggats på, kissats på,
ej heller blivit nypt av små fingrar

Innan jag blev mamma
hade jag fullständig kontroll över mina tankar, min kropp
Jag sov hela natten

Innan jag blev mamma
hade jag aldrig hållit hårt i ett skrikande barn
så att läkaren kunde ta prover och ge sprutor
Jag blev aldrig härligt lycklig över ett enkelt leende
Jag satt aldrig uppe sent och tittade på ett sovande barn

Innan jag blev mamma
hade jag aldrig suttit med ett sovande barn i famnen
för att jag inte ville lägga ner det
Jag kände aldrig mitt hjärta krossas i tusen bitar
när jag inte kunde stoppa smärtan
Jag visste aldrig att någonting så litet
kunde påverka mitt liv så mycket
Jag visste aldrig att jag kunde älska någon så mycket
Jag visste aldrig att jag kunde älska att vara mamma

Innan jag blev mamma
visste jag inte hur det kändes att ha hjärtat utanför kroppen
Jag visste inte hur speciellt det kunde kännas att mata en hungrig baby
Jag kände inte till dessa band mellan en mamma och hennes barn
Jag visste inte att någonting så litet kunde få mig att känna mig så betydelsefull

Innan jag blev mamma
hade jag aldrig gått upp mitt i natten var tionde minut för att se att allt var bra
Jag hade aldrig känt till värmen,
glädjen, kärleken, hjärtesorgen, undret eller tillfredsställelsen
över att vara en mamma
Jag visste inte att jag var i stånd att känna så mycket ...
innan jag blev mamma


- FÖRFATTARE OKÄND -

Torsdag

Nu sussar smulan så sött på mig igen i sin nya body med kaniner- den är finfin.
Idag tog vi en promenad till Frölunda Torg, nu är det helt plötsligt varmt ute igen så jag blev helt svettig och fick ta av mig halsduken och knäppa upp jackan, Moa blev la skitvarm hon också i sin overall i varma åkpåsen, det är då fan vad vädret ska växla hela tiden så att man inte vet vad man ska ta på sig.
Skulle kikat i affärer men bebis vaknade och blev lite kinkig så jag hann bara med en sväng till KappAhl där jag köpte lite nya bebisstrumpor, vi har bara ett par som passar Moas jättefötter nu, så nu blir det att säga farväl till dem pyttepyttesmå strumporna, gud så sorgligt! Köpte även två väskor till mig själv på rea, en svart handväska och en stor silvergrå som jag tänkte vara fiffig nog att använda som skötväska, jag spyr på vår fula Acta Graco-skötväska som vi fick gratis när vi köpte bilbarnstolen.
Som sagt blev det inga mer affärer för jag orkade böja mig ner i vagnen och stoppa in nappen som blev konstant utspottad hela tiden, så vi gick till Donken och jag åt lite Pommes och Moa fick sig en härlig flaska mjölk och sen begav vi oss hemåt. Det är lite av en pärs att vara ute på äventyr med bebis själv, speciellt med tanke på att jag är paranoid och tror att alla ska attackera/stjäla/hosta på mitt barn eller pilla på min älskade vagn. Men vad fan, varuhus är ju rena bakteriehärden, det är ett under att Moa ännu inte har lyckats dra på sig något virus, hoppas att hon ärver mitt ypperliga immunförsvar, jag är ju aldrig sjuk. Förra hösten hade jag hosta, det är det allvarligaste i sjukdomsväg de senaste åren.

På onsdag ska vi till Ullared, precis som alla andra. Frukar för att det lär vara mängder av folk där, hela Sverige vill ju julshoppa billigt.
Förutom kläder till Moa, en massa hygienartiklar och julgrejer så ska det inhandlas massa julklappar till diverse människor, tydligen har dem en gigantisk leksaksavdelning som jag inte haft någon anledning att gå in till innan, men nu ska det handlas till alla Moas kusiner, det är ju sjukt dyrt i vanliga leksaksaffärer och det finns tydligen exakt samma saker i Ullared. Just det, jag måste köpa behåar också, jag var dum nog att tro att jag skulle kunna ha mina gamla nu när jag inte är gravid och har megaboobs längre, men det funkar inte alls, dem är för små och behåarna jag köpte under graviditeten är för stora. Dessutom har brösten verkat få eget liv och sitter inte på plats lika bra som innan. Snyft, jag hade faktiskt snygga tuttar innan, den forna formen är numera ett minne blott. 
Det ska bli mysigt att handla en massa julsaker, förra året hade vi bara ett par ljusstakar, röda gardiner i köket och en minijulgran men nu ska jag fan slå på stort och vräka på mig smaklösa tomtar och renar överallt. Synd att vår lägenhet har ett något begränsat utrymme... 

Jag är sjukt julsugen nu. Snart ska jag inhandla saffran och baka lussekatter, vi hade en pepparkaksdeg i kylen också men den råkade en hungrig mamma äta upp så det blir att köpa ny.
Titta här vilken söt jul-outfit som min mor köpt till Moa på min begäran:

 

Fina från Gina

Fy fan vilken fyndig rubrik som rimmar!¨
Här är i alla fall lite söta grejer från Gina Tricot- min favoritaffär i alla kategorier.






Övre raden fr.v:
Rosa cardigan 249:-
Sydney knitted tunic 199:-
Margareta blouse 249:-
Deanna blouse 299:-


Undre raden fr.v:
Miranda long shirt 199:-
Monica 2in1 dress 399:-
Karen velvet tunic 199:-
Sabina skirt 299:-


BVC-update

Haha! Jag gissade på prick rätt, Moa väger nu 5950 gram. Dock var hon inte lika lång som jag trodde utan "bara" 61,8 cm- inte så illa gissat ändå måste jag säga.
Nu blir det käk så det är dags att avsluta.

Min dotter, min kärlek!

Jisses vad tiden springer iväg som sagt... Idag ska vi till BVC också, det har hunnit gå nästan en månad sedan förra kollen och jag är sjukt nyfiken på hur mycket lillrumpan har växt, vikten ökar ju inte fullt så mycket nu när hon hunnit bli så vansinnigt gammal som tio veckor men det går ju ändå ruggigt fort. Jag gissar på att hon väger 5950 gram och är 63 centimeter- uppdaterar senare hur rätt jag gissade (eller fel...).

Igår sprang dagen iväg, smulan sov lite halvkasst så när vi somnade om efter morgonflarran så sov vi enda tills klockan 11 och det blev typ kväll direkt, tog inte ens någon promenad vilket vi ALLTID gör annars. Badade bebis i alla fall, drar mig lite för det eftersom hon blivit så ledsen efter badet de senaste gångerna, lägenheten är förbannat kall och fast jag torkar henne blixtsnabbt så fryser hon jättemycket. Igår såg jag dock till att det var riktigt varmt i badrummet, lät Mikael ta en dusch först så att det var immigt och mysigt, sen torkade jag henne först med mitt stora badlakan och sen la jag ner henne på hennes utter-badcapé (den har öron och ansikte och hela kalaset). Då var hon nöjd och belåten och jag hann till och med smörja in henne med babylotion innan hon blev otålig, vet inte om det var smörjningen hon gillade eller om det var för att jag gjorde galna pruttljud med munnen hela tiden, men det var en populär stund hur som helst.
Hon har sovit ruskigt lite de senaste dagarna så nu hoppas jag att hon snart kommer i en sån där sovperiod igen som hon brukar. I natt vaknade hon och ville ha käk klockan 4 och så tidigt har hon inte vaknat på över en månad, vi brukar nästan alltid sova till 7-8 innan det är dags att gå upp en sväng. Jag är bortskämd.

Nu har bruden förvånande nog somnat så jag kan lika gärna passa på att skriva en lite längre blogg.
Moa har nu funnits här hos oss i tio veckor, veckor som visserligen gått fort men det är ju helt sjukt att hon låg i min mage för inte alls längesen och att det överhuvudtaget existerade ett liv innan bebis, för jag har redan glömt hur det kändes. Vad fan fyllde man dagarna med när man inte hade barn? Hur kändes det att bara ha sig själv att ha ansvar över?
Fick mig en sån tankeställare härromdagen när vi åkte till Kungsbacka. Där satt vi med Moa och Josse och Mathias med sin lille Vincent och jag fick flashbacks och insåg att det var inte så jävla längesen vi satt i lägenheten i Mölndal och spelade vrålhög musik och drack abnorma mängder alkohol och kedjeblossade på balkongen, det finns ganska färskt i minnet även om den tiden känns helt galet avlägsen, FAN VAD GAMLA VI HAR BLIVIT. 
Jag blev nästan lite gråtmild när jag tänkte på mina och Mathias nostalgiska samtal om livet och om våra förälskelser och tankar om att skaffa barn, vi var så jävla smarta och löjligt packade hela tiden, och tänk att vi fick det vi ville i alla fall, varsin liten guldklimp. 
Tänk om jag hade vetat vad som väntade mig när jag var tretton, femton eller nitton år. Tänk om jag hade vetat hur lyckligt lottad jag skulle komma att bli och att vår lilla MOA skulle finnas här, så jävla mycket lättare alla hemska år hade varit då!
Ja, det är synd att man inte vet svaren på saker från början och gör rätt val direkt, men å andra sidan sett så hade jag kanske inte uppskattat allt jag har nu om jag inte legat på botten innan (även om den där bottendykningen inträffade allt för många gånger...).
Man får ett sånt jävla perspektiv på saker och ting när man får barn. Det är jobbigt att lägga sig själv åt sidan på ett sätt, att alltid komma i andra hand och prioritera någon annan men det är förbannat skönt också, man är inte lika känslig och gnällig och deppar inte ihop för skitsaker längre för man har helt enkelt inte tid att tycka synd om sig själv, för nu finns det liksom viktigare saker att bry sig om. Gud, jag skulle inte vilja byta ut mammarollen för något i världen, det kan ju omöjligtvis finnas något som gör en lyckligare. Det finns i alla fall inget som gör MIG lyckligare.

Gah, nu vaknade bebis. Hon verkar inte fatta att sömn är något som är ganska nödvändigt när man är nyfödd.
Hej på er!

 

Måndag

Fan, jag hinner ju aldrig blogga känns det som, Moa har varit vaken hela dagen och igår var vi ju hos mormor, då vägrade hon också sova bortsett från en liten tupplur på sissådär tjugo minuter.

Ja, ïgår var vi hos mormor som sagt. Bebis var snäll och sen dök min kusin (en av alla nitton kusiner) upp med sin karl och två barn, henne gillar jag skarpt så det var trevligt, dessutom fick jag ju visa upp Moa också och vara mallig. Käkade skamligt mycket som vanligt, försöker låtsas som att jag äter normala matmängder när jag är hos andra men lyckades som vanligt inte, tjejportioner är inte min grej alls.
Sen gick vi över till min far som bor i hyreshuset mittemot (tragiskt att två av mina släktingar lyckas bosätta sig i västsveriges skabbigaste lägenhetsområde) och då blev bebis jätteledsen, hundarna anföll som vanligt och hoppade på mig en miljon gånger medan jag liksom försökte lyfta upp Moa i sin overall upp i luften och bort från bestarna, gav henne till pappa så att hundarna kunde få attackera mig ifred och då blev det nog för mycket för Moa, galna odjur och relativt främmande morfar med helskägg- vem som helst hade ju blivit skraj! Så det blev en blixtsnabb visit och sedan körde mor och syster hem mig igen. 

Nu ska jag sno en lista av Josse att slänga in. Mikael väntar på att få datorn av mig så att han kan spela, men tji fick han.

10 favoriter:

Färg: Rosa och lila.
Mat: Grillat med potatisgrattäng.
Band: Cock Sparrer (om jag nu måste välja endast ett).
Film: "Bert den siste oskulden", såklart.
Bok: Det kan jag fan inte välja faktiskt .
Sport: Sport är inte min grej.
Årstid: Tveklöst sommaren, bortsett från sommaren 2008 då jag var höggravid och lidande.
Veckodag: Fredag.
Glassmak: Daimglass.
Tid på dygnet: Tidig kväll.


9 för tillfället:

Humör: Sleten.
Smak: Snus, min underbara snus (Catch Eucalyptus).
Kläder: Lila mysbyxor, blommig tunika och grå kofta (fan vad kallt det är här inne).
Bakgrund: Bakgrundsbilden på datorn är på Mikael och Moa i soffan.
Nagellack: Just nu har jag ett ljusrosa som jag köpte från Mavala när dem hade Rosa Bandet-kampanj.
Tid: 20.33.
Omgivning: Vardagsrummet.
Irritationsobjekt: Min Mama-tidning som jag aldrig lyckas få tid att läsa klart (har läst några sidor då och då i ett par veckor nu).
Tankar: Ska pruttbebisen sova oroligt i natt också?


8 första:
Bästa vän: Tina och Ve.
Screen name: TobiQ, det har hängt med hela vägen.
Husdjur: En St Bernhardshund vid namn Zeb och en kakadua vid namn Frida.
Piercing: Öronen.
Förälskelse: Filip på dagis.
Musik: Arvingarna, hehe.
Bil: Ingen än så länge, men snart så!
Kyss: Med min första pojkvän i hans soffa.


7 senaste:

Cigarett: Läänge sen, Lite mer än ett år sedan, i samma veva som jag slängde mina p-piller.
Dryck: Fejk-cola (man blandar i sånt där colaextrakt i bubbelvattnet från sodastreamern).
Biltur: Till mormor igår.
Kyss: Pussas mest så det var nog ett par dagar sen.
Spelad låt: "Joline" av Dolly Parton.
CD-skivan du köpte: Ingen aning, Spice Girls för en miljon år sen kanske?
TV-program: "Halv 8 hos mig".


6 har du någonsin:
Blivit kär i en kompis: Nej.
Brutit mot lagen: Ja, många gånger.
Blivit arresterad: Nej.
Badat naken: Ja.
Varit med på TV: Ja.
Kysst någon du inte känner: Ja.


5 vem:
Pratade du med senast? Mikael.
Saknar du nu? Mina vänner, en del har jag inte träffat på löjligt länge.
Gick du på bio med senast? Min mor och min syster.
Ringde du senast? Pappa.
Ska du träffa imorgon? Ingen mer än la familia. 


4 saker:
Du gjorde igår kväll: Vi kikade på Hellboy 2 på datorn, ingen storfavorit för min del...
Du kan höra just nu: Mikael och Moa, han försöker få henne att sova och hon försöker vara vaken.
Du inte kan leva utan: Fyra saker... hmm... Min barnvagn (det skulle fan aldrig gå!), mina linser, datorn och hårborste. 
Du gör när du har tråkigt: Leker med Moa, bloggar, kikar runt på familjeliv.se eller tittar på teve.

3 personer:

Du kan berätta allt för: Får säga fyra, Tina, Veronika, Emelie och Memme. 
Du tycker om: Åh, jag orkar inte...
Du inte gillar: Många, men högst på listan ligger nog min f.d styvmor, en gammal pojkvän och något gammalt ragg till Mikael.

2 val:
Kaffe eller te: Te, men jag gillar varken eller.
Vår eller höst:  Vår.


1 önskan:
Att mitt liv ska fortsätta vara så lyckligt som det är nu!


Long time no see

Löjligt längesen jag skrev, detta beror på att herrns dator är på lagning och han är aningen mer sällskapssjuk än vanligt och därmed sitter även jag mindre vid datorn.

I torsdags var jag och Moa i stan och mötte Josse och Vincent, fikade och kikade efter bebiskläder. Väldigt trevligt, det får absolut göras om. Moa fick två söta klänningar, lite nya vanliga bodys och strumpbyxor, mer än så hann inte köpas innan bebisarna blev aningen otåliga, vilket man ju kan förstå.
I fredags följde vi med Mikael till Frölunda när han hade körlektion och inhandlade även där lite nya bebiskläder, det är ju så löjligt roligt. Köpte två bodys, ett par plyschbyxor och två par trosor till mig själv för den nätta summan 199:-, Lindex är förbannat bra. Moa fick se sitt livs första snö också, tyvärr ville den inte lägga sig utan smälte bort innan den nuddade marken men ändå- första gången på kanske tio år som jag tycker att det är kul att snön är på ingång, Moa är nog väldigt ointresserad och har förmodligen inte uppmärksammat att marken inte brukar vara vit men jag kan ju få låtsas det i alla fall.  På kvällen blev det filmmys förstås, vi hyrde Narniafilmer.
Igår lördag var vi i Kungsbacka och fotades, lillbebis spydde INTE ner sin outfit innan det var dags- tro det eller ej! Resan gick smidigt som det brukar när man beger sig på äventyr med dottern vår, hon sover alltid som en sten när vi är någonstans, smidigt som fan. Var där en stund innan fotograferingen också så hon fick lite käk på Pressbyrån, tur det för vi slapp raseriutrbrott med mätt bebis. Fick stå i löjliga poser som väntat, på några kort fick både jag och Mikael sitta på golvet som två fån... Så jag hoppas verkligen att Mikaels syster gör ett klokt val när hon ska välja ut vilket foto som ska bli "släktfotografiet". Höhö. Tog en promenix på kvällen och det var svinkallt! Sista gången jag går ut utan mössa, det är meningen att jag ska vara en förståndig mor och klä mig efter vädret. Hyrde ännu mer filmer (snacka om att vi är stamkunder!) och beställde hem pizza. Väldigt välförtjänt efter vår nyttiga vecka, har ätit en massa konstiga bönor och linser.

Snart ska vi iväg till mormor som fyller 65. Det blir middag där och sen ska jag passa på att hälsa på min far som bor i huset mittemot mormor, har inte varit där sedan jag var nygravid och mådde illa hela tiden. Det är lite läskigt att möta mina galna hundar med bebis för första gången, hon har ju redan träffat mammas lilla hund Sigge men han är ju i taxstorlek och aningen mer väluppfostrad än den stora vildhundarna hos pappa.

Höres senare, lägger upp lite finfina bilder då.

Moa tränar nacken!

Äntligen förstod lillsnuttan vad hon skulle göra när jag placerade henne på mage, hon brukar ju bara ligga och slicka och tjoa i vanliga fall men nu lyfte hon huvudet en lång stund HÖGT upp! Jag hann ju till och med hinna springa och hämta kameran vilket jag aldrig någonsin hinner när hon gör något skoj.
Efteråt blev hon så utmattad att hon slockade på mitt bröst direkt, det kan man ju förstå. Gud vilken löjligt mallig mamma jag är.

  

Godmorgon!

Moa ligger på mitt bröst och kör den vanliga proceduren, käka-rapa-vara sjukt trött-gäspa högljutt-vrida på huvudet 150 gånger-sparka mamma i magen-gäspa högljutt-somna. Än så länge har hon bara hunnit till vrida huvudet-delen men det börjar närma sig en John Blund nu. Intressant att se hur hon kämpar emot sömnen, det kan vara vansinnigt irriterande ibland när hon är gnällig och verkligen behöver somna ASAP. Då brukar det hjälpa med nappen när hon grinar men när hon hänger mot mitt bröst med nappis i munnen kan hon inte låta bli att som alltid vrida sitt lilla huvud helt hysteriskt så att hon skaver ut nappen HELA JÄVLA TIDEN mot mina tuttar, så det är verkligen en sport att få gnällig bebis att somna, man får stoppa in den där nappen sju miljoner gånger och ändå hålla god min.

Det går inte så jävla bra med vårt nya, nyttiga liv. Jag har fan varit skitduktig men Mikael sinkar oss, i måndags drack han cola och igår åt han CHIPS mitt på ljusa dagen! Jag har faktiskt varit duktig, lagade ju en jättenyttig grönsakspizza i måndags och igår gjorde jag pannbiffar i ugnen och en konstig tomatröra med linser till- det blev jävligt gott faktiskt! Sedan att jag var tvungen att äta lite chips på kvällen är helt och hållet Mikael fel eftersom att jag var tvungen att hämnas. Det suger att vara nyttig, jag mår fan inte bra utan mina bullar. Tänkte fortsätta lite halvhjärtat i alla fall, exempelvis så ska jag fortsätta med att dricka bubbelvatten på vardagarna och inte läsk, och att äta en massa grönsaker. Grönsaker är gott.
Idag pratade vi om att eventuellt äta fisk, jag har ingen aning om hur man tillaga fisk, om det inte är en simpel laxfilé eller något då (vilket det nog får bli när jag tänker efter).

Just det, Tina och Ve tyckte att det var komiskt att jag kallade Moa för Moset härromdagen i stan, och då insåg jag att hon har en sjuk uppsättning smeknamn av sin käre mor.
KÄRT BARN HAR MÅNGA NAMN:

* Moa-moset eller bara Moset (eftersom att hon alltid ser så mosad ut när hon ligger klistrad på någon och sover, hela ansiktet blir liksom ihopmosat).
* Moa-toa (det säger väl sig själv, det rimmar!)
* Bajs-Maja och Pruttbebis (för att hon är så sjukt bra på att fylla bajsblöjor).
* Mysen/Misen/Miesel (började som mysen just för att hon är mysig och utvecklades senare till två helt nya, fjantiga ord vilket är lätt hänt när man pratar bebisspråk).
* Squiggy (jag vet inte varför, det var någon figur i ett datorspel Mikael spelade som hette så och det fastande tydligen).
* Mammas lilla katt (allmänt puttinuttigt).
* Mjölkis (för att mjölk är hennes stora intresse).
* Picka-Picka (när hon var nyfödd pickade hon alltid mot mitt bröst med huvudet precis som en liten fågel).
* Sammetskatt/Sammetskanin/Sammetstass (för att hon är så mjuk!).
* Kanariebebis (jag har faktiskt ingen aning om varför).

Det var bara ett litet urval det där, stackarn blir kallad för allt möjligt hela dagarna, igår kollade vi på en tråkig tandkrämsreklam och då kallade jag henne för min lilla tandhals en stund efteråt... Stackars lilla ljuvliga barn.
Förresten sov hon igår en hel timme alldeles själv på sin lammis medan vi käkade och sedan sträckte ut oss i soffan, det är rekord av ensamsovning på MÅNGA veckor, hon kanske börjar bli en stor tjej nu och mindre igel (igel är för övrigt också ett smeknamn).

Tisdag

I natt har jag sovit rätt kasst, kunde inte somna igårkväll vilket är enormt frustrerande då man absolut bör passa på att sova när bebisar sover. Sen har Moa legat och krafsat och haft sig en hel del så mina stackars ögon känns helt dimmiga och svider som fan. Men med tanke på vilket galen tur jag haft med en bebis som sover 8 timmar i sträck varje natt så är det faktiskt rätt åt mig, det är inte mer än rätt när de flesta små bebisar väcker sina stackars mödrar sissådär varannan, var tredje timme.

Idag hade jag tänkt ta en lång promenad bort till 421, ett köpcentrum i närheten. Men nu har det regnat som fan hela dagen, var uppe klockan 6 och matade Moa och då var det typ storm och ösregn ute och det har fortsatt utan att vilja ge med sig. Kanske lika väl det, för jag är lite småfattig just nu, hade en hel del räkningar denna månaden.
Dessutom ska jag faktiskt in till stan på torsdag och shoppa bebiskläder, jag och Moa ska möta upp lille Vincent och Josse. På lördag ska vi nämligen modellera hos en fotograf, Mikaels far fyller år och har önskat sig ett fotografi på hela släkten. Ska förmodligen ta ett eget kort på familjen också, hade ALDRIG kommit på den tanken annars men det är ju faktiskt riktigt roligt att ha ett familjefoto, även om mitt ansikte på bild brukar bli ganska groteskt. Syns inte tandställningen så ser mitt ansikte helt förvridet ut eftersom jag gör mitt bästa för att dölja den- oavsett hur resultatet blir så brukar det bli katastrof. Men en proffsfotograf borde väl kunna få till en hyfsad bild tycker man.
Hur som helst så ska vi köpa fina bebiskläder inför fotot, jag har sett en massa söta klänningar på Zara som tyvärr är svindyra, så det blir att leta vidare. Måste klura ut vad jag ska ha på mig också, så att jag kan matcha våra kläder, haha. 
Måste tipsa om bodyförlängare som man kan köpa på www.pippilotta.se hur smidigt som helst, det ska inhandlas snarast! Moa växer ju helt sjukt mycket på längden men är fortfarande rätt smal så detta kan nog göra susen.




Bäst just nu är att "Unga mödrar" börjat sändas på femman igen, underhållning på hög nivå. 
Nu ska jag umgås med min karl och mitt barn som sitter i soffan bredvid och ser löjligt söta ut.
 

Grattis Moa på namnsdagen!

Moa

Kvinnonamnet Moa är förmodligen en smekform av ordet mor. Moa är en av 90-talets största moderaketer. För 30 år sedan fanns det bara 66 personer, unga som gamla, som hette Moa. Det finns 13434 kvinnor som har förnamnet Moa . Av dessa har 11422 namnet Moa som tilltalsnamn/förstanamn. Namnsdag: 18 november,




Ang. vagnen

Just det ja! Fick en förfrågan angående vår ljuvliga vagn.
Beställde ju från Tyskland och allt som allt med sitt och ligg del+ frakt och leverans till dörren gick det på ungefär 4000 spänn, men andra ord väldigt mycket mindre än man hade fått betala om man köpte den hos Babyproffsen eller något annat skamligt dyrt ställe.
Så köp, köp!

Lilla prinsessan 2 månader idag

Tiden går så fort, det stämmer faktiskt. Det är skitkul att se henne växa och lära sig en massa nytt men gud vad skrämmande, får lite panik när jag tänker på att nu är hon inte en liten bebis länge till, herregud om ett par månader ska det ju börjas äta riktig mat, tänderna kommer att pluppa fram en efter en, det ska krypas och (hemska tanke!) GÅ! En del barn går ju redan vid 7-8 månader, om tiden fortsätter att gå så här fort så är det ju löjligt kort tid kvar tills hon slutar vara bebis och blir ett BARN, ve och fasa... Kollar på korten från när hon var nyfödd och det är ju helt sjukt att man kan växa så mycket på så kort tid. Jag hoppas i alla fall att hon är lik mig och inte lär sig gå förrän hon är 1,5 år, hahaha. Mammas lilla bebisflicka, måste det gå så förbannat fort?

Idag var vi ute på en tidig promenad, lyckades se till att vi var påklädda, mätta och glad vid 10-tiden och sen var vi iväg nästan två timmar, vilket jävla gött väder! Det är ju ett rent nöje att spatsera med nya vagnen, skulle kunna gå hur länge som helst (nej, det där var en enorm överdrift men ändå).
Vi handlade lite på ICA Kvantum, jag och Mikael har bestämt oss för att bli nyttiga och sluta vräka i oss dessa sinnessjuka mängder chips, coca cola och min största last, kanelbullar. Dessutom så har jag ju i mängder av ost och annat ljuvligt i stort sett varenda maträtt jag lagar, ju fetare desto bättre. Kan ju tyvärr inte säga att jag bryr mig det minsta om onyttigheter, men Mikael har försökt kämpa för att bli lite sund nu hur många gånger som helst och misslyckas alltid på grund av mig när jag köper hem en massa gott och fettdrypande, så nu tänkte jag vara lite solidarisk och bli sympatinyttig. Så jag köpte en massa intressanta grönsaker, bland annat rotfrukter, massa konstiga bönor och en zucchini som jag inte har en jävla aning om hur man tillagar. Idag ska jag göra en hemmagjord pizza (utan ost, buhu) men grönsaker- köpte fullkornsmjöl så att även degen ska vara nyttig och förmodligen småäcklig.
Det blev en jävla massa matvaror att kånka hem, tänkte mig inte riktigt för när jag handlade, så satan vilken motion jag fick när jag släpade hem vagnen och två vansinnigt tunga kassar, det är en hemsk uppförsbacke på väg hem från ICA dessutom, jag var helt pissblöt av svett när jag hem men jag antar att det är positivt nu ( *kräks* ).

I dag fick jag ett vykort från min mormor. Hon har tydligen försökt ringa en massa gånger men inte lyckats få tag i mig och nu testade hon att skicka ett vykort i stället för att fråga om vi vill komma dit när hon fyller år. Oj vilket dåligt samvete jag fick över att jag aldrig orkar svara i telefon eller kolla av telefonsvarare. Stackars mormor.
Snart ska jag bada Moa, inser att det gått över en vecka sedan senaste badet, snart kommer hon att börja lukta illa om det nu är möjligt för en bebis att lukta illa, den här bebislukten som alla pratar om är ju helt ljuvlig, både jag och Mikael sniffar henne i håret hela dagarna, då får man se upp så att man inte blir skallad.

 

Söndag

Igår hade vi filmkväll efter att ha varit hemma och hälsat på hos svärföräldrarna. Dem passade Moas kusin Julia som är 12-13 veckor och det var vansinnigt kul att titta på när bebisarna låg bredvid varandra på filt på golvet och sprattlade och gjorde söta bebisljud och inte alls var medvetna om att det låg en annan liten bebis precis bredvid, tog sjukt många söta kort men vill inte lägga ut dem eftersom jag inte vet om Julias mor och far vill att hon ska finnas på bild på nätet. Det var trevligt i alla fall, och Moa skötte sig exemplariskt som vanligt när vi är iväg.
Sen blev det som sagt filmkväll och hemkörd pizza, fy fan vilken god kebabpizza jag åt! Kollade på någon komedi med Jessica Alba (hon är med i varenda film jag sett det sista känns det som) och sen såg vi "An American Crime", vilket visade sig vara den hemskast film jag någonsin sett, jag var faktiskt helt förstörd efteråt och kunde inte sova utan låg bara och mumlade "Men, men, men...". Här har ni en länk, rekommenderar den INTE för känsliga personer. Dessutom är den en sann historia vidrigt nog:
http://www.film.nu/filmrecensioner/an-american-crime/ 

Idag har vi städat (fy fan vad det behövdes!), tvättat som en tok och kikat på mer film, "The Mist" av Stephen King. Jag älskar Stephen King.
Tog en liten promenix med älskade vagnen, fy fan vad kallt det är ute! Åter igen ville jag hoppa ner till Moa och bädda ner mig i hennes mysiga lilla näste. Helgen har gått löjligt fort tycker jag, i morgon är det måndag och ny arbetsvecka för min karl. Kan dock trösta mig med att han snart ska vara pappaledig i två månader, jippie! Fan vad mysigt vi ska ha det då. Tanken är att han ska vara ledig från 15 december så det hinner vi med massa julmys med la familia. Ska gå på "jul på Liseberg" i år, har ALDRIG varit där innan.
Nu blir det käk, höres i morgon.


Lördagmorgon

Idag var jag duktig och gick upp efter Moas första käk, hon vaknade inte förrän 8 istället för 7 som hon brukar så jag tänkte att då kan jag lika gärna masa mig upp med mitt feta arsle istället för att slänga mig i sängen igen som jag brukar, trots att det blev väldigt sent sänggående inatt. Gårdagens kväll blev inte alls mysig som jag hade tänkt mig, väljer att inte gå in på detaljer den här gången.

Tog i alla fall en promenix med vagnen igår såklart, trots att det var mörkt och läskigt ute- ja, jag är ganska mörkrädd. Fy fan vilken känsla det är att köra med en ny, bra vagn och inte den vanliga dunderklumpen, man bara flyter fram på vägarna ju! Dock måste jag säga att jag är rätt kass på att hantera tre hjul och framförallt det svängbara framhjulet, man får ju verkligen se till att man håller styret upprätt när man går för hjulet vinglar ju åt sidorna hela tiden annars, jag måste sett rätt efterbliven ut där jag gick, man kan låsa fast hjulet också men det är lika bra att öva sig lite så att man får in tekniken.
Moa verkade vänja sig ytterst fort vid den nya vagnen och somnade som en sten redan i liggdelen när vi var i hissen på väg ner, dem är härligt anpassningsbara dem små bebisarna. Och åkpåsen är så äckligt snygg och mysig, man vill bara hoppa ner i vagnen själv och bli nedbäddad!

Idag ska ni nog hälsa på hos svärföräldrarna, Moas farmor och farfar. Det ska bli mys. Uppdaterar senare.

Nu är den här!





Antingen eller...


simma - löpa (om jag måste välja, ingetdera är det minsta lockande)
ful & lycklig - snygg & olycklig
plugga - jobba
bada - duscha
jordgubbar
- banan
lakrits - vanilj
gina tricot
- h&m
sola - bada
pool - havet
skidsemester - solsemester
singel - förhållande
planering - spontanitet
glass - godis
stökigt - organiserat
bio
- teater
svensk sommar - charter
julafton
- midsommarafton
inga barn - 12 barn
skånska - göteborgska
silikonbröst
- fettsugning (mina tuttar har sett bättre dagar)
landet - storstan
make up store - maybelline
desperate housewives - sex & the city (jävligt knivigt val)
romantiskt - dirty
kaffe - te
marabou - lindt
gorby's piroger resten av livet - big mac & pommes resten av livet
banta - träna (om man nu måste välja något)
the body shop - dove
farlig kille - snäll kille
shoppa på nätet - shoppa i butik
lyx - budget
fota
- bli fotad
förfest - efterfest (har aldrig fattat grejen med efterfest, då är man antingen för full eller för trött)
tidning - bok
ge - få
string - hotpants
förrätt
- efterrätt
falafel - kycklingsallad
pizza - kebabtallrik
kyckling - fisk
blind - stum
kramas - pussas
hemmafest - utgång
skräckfilm - romantisk komedi
mcdonalds - max
pommes - potatisgratäng
popcorn
- grönsaksdipp
drinkar - öl
grabbkväll - tjejkväll
frukt - grönsaker
hund
- katt
brun utan sol - solarium
zara - topshop
kjol - shorts
vitt vin - rött vin
zlatan - henke
familj - vänner

Slakthus

Ja, så har det sett ut inatt. Ursäkta att jag går in på detaljer men det borde ni väl vara vana vid vid det här laget. Fick min mens igår för första gången på ett år och är helt förvirrad, jag får inte använda tamponger än och kan inte alls handskas med bindor tydligen, dessutom blöder jag som en gris! Jag har inte använt bindor sedan jag var typ elva år, hur fan kan man sova med en binda UTAN att hela trosorna blir blodiga? Tacksam för tips! Två gånger har jag vaknat upp av att det ser ut som om flått en gris eller två i mina trosor, känns ju jävligt fräscht. Som tur är kom jag på för en stund sedan att jag ju tog mig med GIGANTISKA bindor från BB som jag hoppas att jag sparat någonstans- där ser man, man vet aldrig när saker kan komma till nytta (får väl sno en Moa-blöja i värsta fall, dem är festliga med diverse djur på framsidan, variationen är oändlig. Jag försökter lära Moa redan nu att blöjorna med vovvar på är bäst så att hon inte blir en kattmänniska som sin far).
Vet inte om jag ska skratta eller gråta över att jag inte vet hur man hanterar bindor på nätterna trots att jag haft mens varenda jävla månad i tolv år med undantag för graviditeten. Tamponger is the shit.

Hann aldrig uppdatera igår, var ju iväg hela dagen.
Jag och Moa åkte in till stan på förmiddagen för att möta upp Veronika, det gick smidigt bortsett från att en kärringjävel smög upp tätt intill oss när vi väntade på vagnen trots att hållplatsen sträcker sig på sissådär 20 meter och tände en cigarett typ 2 centimeter från min barnvagn, sånt där gör mig vansinnig! Blängde riktigt elakt (ja, nu när jag är mamma vågar jag blänga elakt på folk och inte bara låtsasblänga som förr) och rullade iväg.
Mötte Veronika i alla fall och gick och fikade, och efter en stund dök även Tinis upp som hade försovit sig. Moa sov så snällt i vagnen hela tiden tills vi var tvugna att väcka henne för att hon skulle hinna få lite käk innan det var dags för visit hos barnmorskan.
Väl där pratade vi lite om förlossningen och hon skrev ut nya p-piller till mig. Trots att jag aldrig varit särskilt förtjust i min barnmorska insåg jag när jag var där att det är väldigt ledsamt att jag inte ska gå dit något mer, dessutom kändes det jättekonstigt att inte få skutta upp på britsen med min feta mage och lyssna på bebisens hjärtljud med dopplern. (Beklagade mig dock över detta till Mikael igår och han lovade att jag ska få gå dit någon mer gång, hehe).
Alltid myspys att träffa mina damer, oj vad jag älskar dem. Trots att vi numera ses väldigt sällan med tanke på något annorlunda livsstilar så får man aldrig glömma vilka som alltid varit där för en, jag hade aldrig klarat mig genom livet utan dem, det är ett som är säkert!

 

Idag kan jag inte lämna lägenheten för jag väntar på en massa postmänniskor, dels ska posten komma hit och hämta vagnen som ska tillbakaskickas och dels ska några andra postmänniskor komma och hämta Mikaels dator som ska på lagning. Det ringde precis på och jag sprang för att välkomna postnissarna men det visade sig vara två gubbar från Riksbyggen som ville komma in och pilla med våra vattenkranar, det är något fel på vattnet vilket vi verkligen märkt av det senaste, trycket är helt konstigt i duschslangen så det är rentav smärtsamt att duscha ibland.

Idag är det fredag, jippie!

Min tomtebebis

Phu, nu har vi fotat årets julkort, först bajsades det i blöjan precis när dräkten tagits på, sen dog kameran, sen fick jag testa ungefär en miljon olika poser på damen och lyckades inte få henne att skratta en enda gång, hon som garvar hela tiden i vanliga fall.
Resultatet får ni inte se än, men jag tänkte bjuda på de sista bilderna ur dagens fotosession. Stackars barn!






Some fashion for the babies!

Inte mer än rätt att jag visar upp några plagg från babyavdelningen också, det är trots allt där jag gillar att hänga mest nu för tiden!



Övre raden fr.v:
Rosa klänning m. rosett 129:-
Grå kofta 149:-
Lila stickad "Hello Kitty" klänning 149:-
Rosa kofta 149:-


Nedre raden fr.v:
Jeans med hjärtformade fickor 149:-
Rosa blommönstrade strumpbyxor 59:-
Babyskor i satin 69:-
Grå björnoverall 179:-

Fröken Quick tipsar!

Fick en kommentar om att jag inte bloggat om kläder på länge- blev ju genast het på gröten och hittade dess godbitar hos HM.



Övre raden fr.v:
Vit ärmlös blus 198:-
Marinblått glittrigt linne 149:-
Grå, kort kofta 198:-
Röd stickad kofta 298:-


Nedre raden fr.v:
Svart tröja med röda detaljer 198:-
Grå kort cardigan 198:-
Blommig topp 149:-
Svart topp i spets 249:-

Onsdag

Nu ska jag egentligen vara ute på promenad, men Moa somnade som en sten när jag rapade henne på axeln efter maten, utan att jag hann reagera. Och det vet väl alla, att man väcker ICKE den bebis som sover. Så idag får vi ta en sen promenix eller också ingen alls, vädret är ju inte så vansinnig lockande. Måste köpa ett regnställ, Moa verkar älska att promenera i regnet där hon ligger i vagnen med regnskyddet på- det är dock mindre mysigt för Moas mamma som inte har paraply men en ulljacka som blir löjligt blöt och tung i regnet, sedan tar det sissådär ett halvår för skiten att torka.

En seg dag, jag har varit sjukt trött efter ännu en gnällig natt, känns som om jag blivit väckt femhundra gånger- i timmen. Mikael och hans pappa var dock här en stund och åt lunch, dem jobbar här i närheten idag och hade ingen lunchrum att tillgå, så vi fick sällskap en liten stund. Panikstädade innan dem dök upp, det blir inte så mkt tid över för städning när man har en spädis att underhålla och det rasslade ordentligt av all skit när jag dammsög. Har upptäckt att Moa gillar dammsugaren, hon satt som i trans och glodde på mig när jag sprang omkring och sög upp det värsta smutset, jag vet att min lillasyster ÄLSKADE dammsugaren när hon var bebis också, så det kanske är en verklig bebisattraktion.
I morgon blir det livat i alla fall, då ska jag till barnmorskan på återbesök, då ska man prata igenom förlossningen, göra gynundersökning (jippie) och diskutera preventivmedel, hon ska få skriva ut nya p-piller till mig, skönt att jag slutat amma nu för annars hade jag inte fått äta p-piller eftersom dem innehåller hormoner som går över i bröstmjölken, ammar man får man välja på minipiller eller spiral och inget av detta lockar mig.
Hur som helst så ska vi träffa Tina och Veronika på stan innan och fika och sen ska dem passa Moa medan jag är hos barnmorskan, det ska bli spännande, hehe.

När min trötta bebis vaknar tänkte jag försöka fixa bilderna som ska bli årets julkort, måste skynda mig innan tomtedräkten jag köpt till henne blir för liten, det är sista chansen nu att knäppa bodysarna i storlek 56.

Jag bjuder på denna!

Hittade en löjligt gammal bild på mig själv från nyårsafton 2004 (tror jag...). Det måste vara den mest smickrande bilden ever! Kan tillägga att jag dansar... och att det fanns fler personer på dansgolvet än mig även om det inte ser ut så på just den här bilden...


Tisdag

Jag är fortfarande grymt sur över vagnen, men det lär nog inte dröja så länge tills den RIKTIGA levereras hoppas jag, kommer sura tills dess och jag är inte rolig när jag är sur, blev riktigt trött på mig själv igår. Fick göra en nybeställning på Quinny Freestyle och den här gången beställde vi även liggdelen så att smulan kan börja använda vagnen direkt, visserligen har sittdelen fullt liggläge men det känns ändå bäst att ha en riktig liggdel ett tag till, dessutom kan den ju användas till nästa barn om vi får fler:)
Såhär ser liggdelen ut:




 I går åt vi tacos för första gången på evigheter, har inte vågat mig på det innan eftersom jag nästan alltid får sitta och äta med Moa i knäet och då är inte tacos någon smart idé och visst var det så, ibland kan hon sitta förnöjd i babysittern eller ligga på sin lammfäll hur länge som helst utan att klaga men så fort jag ska äta något så blir hon klängigast i världen och vrålar om man inte har henne i famnen. Men det gick ändå, även om det tog ganska lång tid att få i sig tacos med en hand. Fick smula sönder skalen och blanda ihop allting på tallriken och äta med gaffel, man får improvisera när man har bebis.

I dag har jag inte planer alls, jag och Moa ska snart ta en promenad bort till ICA med vagnen för att köpa grönsaker till middagen och ny modersmjölkersättning- hon var skitgrinig hela dagen igår och har sovit dåligt och först nu insåg jag att det måste berott på att vi råkade köpa en annan slags ersättning för allergiker som hon nog inte gillade- bajsblöjorna har luktat pyton! Stackars bebis, hon kanske var jättehungrig igår men ville inte äta för att käket smakade äckligt och vi fattade ingenting. Nu sover hon i alla fall som en sten på mig, mätt och belåten efter att ha fått en flaska med sin vanliga ersättning.
Här är en bild på sötisen i vagnen som ska skeppas tillbaka till Germany! En bra och fin vagn men inte något för oss.
Fan vad jag insåg att min engelska är skitkass igår när jag skulle mejla företaget som vi köpte vagnen av, inte ens jag fattade någonting när jag läste igenom det jag skrivit.






PS
Just det, innan jag glömmer. Fick en kommentar om mitt inlägg om att föda barn, vill poängtera att JAG GIVETVIS INTE TYCKER ATT MAN ÄR OKVINNLIG OM MAN INTE FÖTT BARN! Skrev ju om att det inte finns något som visar mer att man är kvinna än att gå igenom en förlossning, men jag hoppas verkligen inte någon uppfattade det som att man är mindre kvinna för att man inte vill eller kan få barn, jag är vansinnigt ledsen om någon uppfattade det så!
Jag menade rent fysiskt såklart, i övrigt så har inte kvinnlighet med barnafödande att göra alls. Ber tusen gånger om ursäkt ifall någon tagit illa upp!:(
DS

Förbannade jävla...

Givetvis kom fel vagn levererad från Tyskland. Fick ett papper från posten om att dem varit här med paketet i fredags och att dem inte kunde leverera det eftersom dem inte hittade mitt namn på porten, tydligen kan man ju inte ringa och förvarna att man är på väg... Fick ringa runt som fan för att få reda på vart min vagn hamnat eftersom dem glömt att fylla i vart jag skulle hämta vagnen.
Till slut fick jag reda på att paketet fanns att hämta ut på ett postkontor i ett industriområde mot Fiskebäck, så jag fick ta bussen dit och gå omkring och leta som en idiot- mitt lokalsinne är ju noll. Hämtade paketet och fick sen beställa en taxi för att komma hem, omöjligt att kånka hem den där jättelådan. Och hemma upptäcker jag att det är fel vagn, tänkte strunta i det först eftersom den var nästan identisk vagnen jag beställt men givetvis kan man inte justera handtaget på den jag fått och det är ett måste, annars måste ju Moa ligga utåt så att jag inte ser henne när vi kör.
Helvetes jävla skit... Skickat en del mail nu och förhoppningsvis går det att byta mot en riktig Quinny.

Nu måste jag kila, skriver mer sen!

Tips till alla gravida, vackra kvinnor

Nu anser jag ju mig vara en slags veteran på gravid-och-mamma-fronten, jag har helt klart svar på alla livets frågor nu efter åtta veckor som mamma, hehehe...
Men i alla fall har jag knåpat ihop lite punkter som jag önskar att JAG hade vetat innan jag fick barn (observera nu att jag skrev JAG, vilket inte innebär att det är några slags universaltips- så ni viktigpettrar kan bespara mig kommentarer om att "det där gäller ju inte för aaaaalla").

VAD SOFIA QUICK ÖNSKAR ATT HON HADE VETAT INNAN HON FÖDDE BARN:

"Man vet inte allt, snarare ingenting"
Man ska passa sig lite för att predika om barnuppfostran och spädbarnsvård innan man får barn, jag tror ju alltid att jag vet bäst i alla lägen och hade förutfattade meningar och åsikter om precis allt. Än så länge har ingen plågat mig med att påpeka att haft fel eller sagt "vad var det jag sa" men det räcker tillräckligt att jag själv vet det och måste leva med mitt sårade ego.
Jag är inte alls den exemplariska supermamman som jag hade målat upp framför mig, jag är skittrött emellanåt, har inget tålamod ibland och det blev inte alls som trodde att ha en bebis. Jag tycker att jag är en supermamma ändå, fast inte alls på det sättet som jag hade förväntat mig, och det gör inget. Man får inte bara en bebis, man får en UNIK liten bebis som har sin egna vilja som oftast inte alls stämmer ihop med bebisen man föreställt sig- det går inte att planera för sovvanor, matvanor eller överhuvudtaget någonting med en riktigt liten bebis, man får anpassa sig och flyta med i bebisbubblan och att leva i en bebisbubbla vet man ingenting om förrän man levt i den, oavsett hur många böcker man läser. Min nästa utmaning blir bebis nummer två, för då kommer jag garanterat vara inställd på att få en bebis som beter sig precis som Moa, och det lär den ju inte göra.

"Amning är svårare än vad man tror"
Det verkar inte flyta på problemfritt för nästan någon när det kommer till amningen- jag har hört alla möjliga varianter nu när jag har kontakt med massa andra nyblivna mammor. En del bebisar kan inte suga ordentligt, väldigt många tycker att amningen gör skitont, de flesta får såriga bröstvårtor och drabbas av mjölkstockning som tydligen är ett litet helvete. En del har inte tillräckligt med mjök och andra läcker floder med mjölk dagarna i ända.
Allt det där hade jag hört innan och var beredd på men ändå blev det inte som jag hade tänkt mig. Moa sög bra från första början (visserligen var mina bröstvårtor tydligen för små och jag fick använda amningsnapp för att hon skulle få ett bra tag) men det flöt på bra, jag hade tillräckligt med mjök och inte alls ont efter ett par dagar.
Vad jag däremot inte visste var att små bebisar äter konstant (de flesta i alla fall) och att amningen gör en trött, hungrig och vansinnigt törstig hela tiden. Det är tufft att ha en liten igel som suger ut näring från en vid bröstet hela dagarna, speciellt när man är dödstrött konstant eftersom det känns som om man aldrig sover- för att inte tala om alla hormoner som härjar i kroppen. Det krävs enorm ork för amningen ska funka för dem flesta, jag gav ju upp efter tre veckor eftersom hon aldrig verkade bli mätt och gav ersättning, nu är vi båda mätta och glada.
Slutsatsen är att man ska vara beredd på att det kan bli tufft och att man inte ska skämmas över att man man tycker att det blir jobbigt eller om man väljer ett annat sätt.

"Det blir lättare för var dag som går"
Jag har ju redan skrivit om hur dåligt jag mådde de 10 första dagarna som mamma, men jag måste poängtera det igen. Jag FATTAR INTE varför det pratas så lite om hur tufft det kan vara med omställningen att få barn, min barnmorska sa inte ett skit om det (hon var ju rätt värdelös i för sig, men ändå) och mest förvånande av alls, ingen i min omgivning pratade om det heller, visst hade man hört att det är skitjobbigt att ha bebisar men inte på det sättet.
Många mår dåligt i flera månader, jag tycker att jag hade TUR som bara deppade ihop i ett par dagar, och det är inget konstigt med det. Till nästa barn ska jag vara beredd på att hormonerna lever jävul, jag ska se till att vara utvilad och inte försöka dölja att jag mår dåligt om jag gör det- eftersom jag aldrig kan dölja någonting så var jag ju öppen med det den här gången också men jag vet att dem flesta håller det inom sig och sätter upp en fasad och det ska man INTE göra för då måste det vara så mycket tuffare. Att man mår dåligt efter förlossningen är normalt, det går över med tiden även om det tar längre tid för en del och det har INGENTING ATT GÖRA MED KÄRLEKEN TILL ENS BARN!  
Och mår man dåligt en längre period så ska man söka hjälp, det är inget pinsamt med det, det är ju tvärtom ett tecken på att man är en bra mamma att man gör någonting för att försöka må bättre, ett tecken på att man vill sitt eget och sitt barns bästa.

Och nu till de mindre seriösa, KROPPSLIGA råden jag kan ge inför förlossningen:
Att spricka:
Det låter så mycket värre än vad det är. Jag kände inte att jag sprack och jag sprack REJÄLT. Visst svider det en del efteråt men för de flesta så läker stygnen relativt snabbt. Tipset jag kan ge är att försöka lyssna på barnmorskan när hon säger till en att inte krysta, jag krystade som fan när jag kände för det i princip och dessutom innan jag ens var tillräckligt öppen. Sedan är det ju givetvis rätt påfrestande för kroppen när ett helt barn ska komma ut så man kan förstås spricka oavsett hur snällt man lyssnar och följer råden. Men som sagt, man överlever ändå och JAG ser inte ett enda spår efter några stygn såhär två månader senare.
(Nu i efterhand tycker jag att det är rätt komiskt att jag la ner så mycket tid på att smörja in mig mellan benen de sista två månaderna innan förlossningen med min olja som sades motverkar bristningar, men vet vet, jag kanske hade spruckit ÄNNU MER annars).
Att bajsa ner sig:
Jag var skitskraj (ordvits!) för att bajsa ner mig under förlossningen, tanken på att en massa främmande människor skulle se mig bajsa och detta på väldigt nära håll och kanske tvingas torka upp mitt bajs var hemskt, för att inte tala om att Mikael kanske skulle se det... Nu bad jag ju om lavemang och slapp bajsa ner mig såvitt jag vet (fast det hade ju tydligen droppat när jag sprang till toaletten efter lavemanget vilket min kära karl blev vittne till) och jag kan säga som så att det stämmer det dem säger, man BRYR SIG INTE. Svårt att förstå kanske hur man inte kan bry sig om något så förnedrande, men när man föder är tankarna någon helt annanstans. Jag lovar.
Att få bedövning:
Många tycker att man är mesig om man ber om bedövning eller har ideér om att man SKA föda naturligt om man är en RIKTIG kvinna. Vilket jävla trams tycker jag, att föda barn är den tuffaste utmaningen jag gjort och förmodligen kommer göra i mitt liv, är man inte en RIKTIG kvinna när man lyckats pressa ut ett barn på cirka 3,5 kilo genom ett hål som man kan täppa igen med en liten löjig tampong så kan man nog aldrig kalla sig en riktig kvinna. Dessutom är det ingen mer än man själv som bryr sig om ifall man födde utan smärtlindring eller ej, ingen får en tapperhetsmedalj efteråt i alla fall.
Min ryggbedövning funkade inte alls utan var bara i vägen och fick mig att må dåligt efteråt men för en del uträttar den underverk. Lustgasen var väldigt effektiv men mest för att man blev så packad att man glömde bort vad man gjorde emellanåt, men den är absolut värt att testa.
Att blöda som en gris efteråt:
Jag visste att man skulle blöda massor, men inte att man skulle blöda såna galna mängder. Jag hann inte ens dra ner trosorna och sätta mig på toaletten innan jag hann droppa blod på golvet, det kändes inte så fräscht eller trevligt för mig som har blodskräck. Kan säga som så att jättebindorna/blöjorna som finns på BB finns där av en anledning.

Allt för mig, dags att börja med maten.

Fars dag

Moa har glömt att köpa farsdagspresent till Mikael idag, vilken dålig stil... Hon har varit fullt upptagen med att hålla sin mor vaken i natt (antar att det inte är mer än rätt eftersom hon sover så sjukt bra i vanliga fall), att äta på allt som kommer i hennes väg som man kan få in i munnen (jag MÅSTE se till att filma när hon suger på min haka så att ni får se hur sjukt kul det ser ut, min haka är tydligen riktigt god för hon får in hela den i munnen ibland, haha), att sprattla omkring och skratta åt roliga lampor och sist men inte minst fylla en massa blöjor med gult bajs. Måste säga att jag GILLAR att byta bajsblöjor, det är så roligt att torka bort allt äckligt bajs och se hur ren och belåten hon blir och att sätta på en ny fin blöja- ungefär som att det är roligt att dammsuga när det är riktigt smutsigt på golvet så att man ser hur snyggt det blir när man är klar.
Hur som helst så har hon glömt att köpa present till sin pappa, så jag har lovat att hjälpa henne med detta nu i veckan när pappsen är tillbaka på jobbet och vi är själva och har all tid i världens att smida planer på en fin present. Han ska få en god gryta till middag i alla fall, det passar sig på en söndag och framförallt på en höstig söndag som idag med värsta stormen och ösregn ute.

I dag sov jag till tolv, var helt slut efter natten med en grymtande, kravlande bebis som hållt igång. Hon vaknar inte på nätterna längre, men hon är väldigt nära att vakna många gånger så du får jag lyfta över henne till min andra arm (hon ligger ju på mitt bröst eller tätt, tätt intill på min arm) eller också får man ligga och klappa henne på ryggen eller rumpan en stund så att hon somnar om. Detta är inte speciellt ansträngande men inatt kändes det som om jag fick få henne att somna om 150 gånger i timmen så det blev ingen djupsömn direkt.
Så Mikael gick upp med henne vid 9 och jag sov vidare, gud så skönt. När jag vaknade sprang han ner till bageriet och köpte bullar till mig, måste ha en bulle på morgonen annars blir hela dagen förstörd, min kanelbullecraving sedan graviditeten håller i sig. Han är underbar. Kunde inte ha önskat mig en bättre sambo, eller pappa till mitt barn för den delen.

Mine, all mine!

Nu har jag fått min åkpåse! Jippie! Eller min och min, det är ju faktiskt Moas... Men Moa är ju min så det jämnar väl ut sig... Hur snygg som helst är den i alla fall hur som helst, var lite sugen på en annan variant också i svart sammet men det fick bli den röda. Fan vad mallig jag kommer vara när vi cruisar runt med nya vagnen nu, hoppas att den kommer snart så att vi får ut och premiärköra! Leveranstiderna från Tyskland kan ju variera en del men man brukar tydligen få beställningen cirka en vecka efter man betalat och det gjorde jag i tisdags.
Åh vad jag älskar åkpåsen! Jag som aldrig brukar vara det minsta materialistisk, exempelvis så hade jag mer än gärna haft kvar min gamla Nokia 3310 om den hade fungerat än. Har ju alltid hävdat att det är mkt roligare att köpa massa billiga saker än en dyr och det håller jag fast vid. Åkpåsen är dock ett undantagsfall....



Snart ska jag laga lasagne, ska använda färska lasagneplattor vilket jag aldrig testat förut, det borde ju bli ÄNNU godare än vanliga. Sedan blir det filmkväll, jag lyckades få hyra två tjejfilmer, bland annat "PS I love you" som tydligen ska vara bra. Mikael fick hyra "Hulken" också så det jämnar väl ut sig.
Längtar tills Moa är så stor att vi kan gå och köpa lördagsgodis med henne och hyra en barnfilm också:)
Trevlig lördag allihop!

Smiling baby!

Hon blir bara sötare och sötare! God damn!


Fredagkväll

Nu sitter jag här igen med bebis på magen. Linnea frågade ju i kommentaren varför jag inte lägger ner Moa när hon somnat och svaret är att det inte går. Hon vaknar direkt när man lägger ner henne och tjuter som en brandbil tills hon blir upplyft, därav sitter hon klistrad på mitt eller Mikaels bröst dygnet runt. Snacka om curlingförälder...

Har just druckit en god Cassis-Lime-cider, det har hunnit komma lite nya, roliga smaker nu sedan jag kunde dricka alkohol sist. Mmmm... Mikael lagade middag till mig idag (det gör han de flesta dagar nu mera, min duktiga karl) bestående av tagiatelle med löfbiffröra (hans egna specialitet) och marinerade vitlöksklyftor samt soltorkade tomater.
Vi var ju iväg och handlade på Coop idag, köpte en massa gott+ de svindyra blöjpåsarna och en bok till Moa som Mikael fick syn på, det är en pekbok där man lär sig om olika djur, kan knappt vänta tills hon är stor nog att fokusera på en bok och inte bara stirrar på taklampan eller försöker äta upp min hand när jag ska vara pedagogisk och bläddra i boken och utropa saker som "TITTA KYCK-LINK!". Ska kanske poängtera ett jag givetvis inte tror att en sjuveckors bebis bör kunna koncentrera sig på högläsning ännu så att ingen tror det.
Ösregnade gjorde det ute, min mascara bara rann och ulljackan blev helt dyngsur, så nu tar det väl en vecka innan den är torr igen- suck.

Just det, VI SKA KÖPA DEN ROSA/RÖDA ÅKPÅSEN jag la in bild på förut idag, jippie! Mikael insåg hur galet mycket jag älskar den. Fan vad fräna jag och Moa kommer vara när vi glider runt med nya vagnen+äckligt snygga åkpåsen!
Wihooooo!

Lycka

Nu sitter jag här igen med sovande bebis på magen, jag börjar bli löjligt skicklig på att balansera henne där samtidigt som jag skriver på laptopen. Mikael sover fortfarande vilket är jävligt underligt eftersom han är så sinnessjukt morgonpigg. Själv är jag väldigt utsövd eftersom Moa och jag sussade sött från 23 till kvart över 8 i morse, hon var vaken hela kvällen i gårkväll så det var väl därför hon sov så snällt i natt utan att böka eller sparka mig i magen eller hennes nya lilla ovana, peta med i ansiktet i sömnen med sina små sylvassa naglar. Bebisar har SJUKT vassa naglar, i alla fall min bebis. Fick rådet på BVC att inte börja klippa dem än utan att dra av dem när dem börjar flisa sig, annars kan dem bli hårdare och vassare än vad dem är nu och det vill vi ICKE!

I dag ska vi en sväng till Sisjön och Babyproffsen för att köpa nya blöjpåsar och uträtta lite andra ärenden (bland annat köpa kondomer eftersom jag inte börjat med mina p-piller än, det kommer kännas så sjukt pinsamt att köpa kondomer för första gången på fan vet när, sissådär sju år kanske?). Blöjpåsarna är i alla fall svindyra, tre stycken PLASTPÅSAR som räcker i kanske en månad kostar 300 spänn, men det är så smidigt att kunna använda blöjhinken, då slipper man lukt och behöver inte byta påse lika ofta som i en vanlig.
Jag ska dessutum köpa lite nya snuttefiltar och kika lite på utbudet på åkpåsar till vagnen också, måste ju ha en varm och gosig variant i min nya UNDERBARA vagn. Även dessa är skamligt dyra, åtminstone de varianter jag sett på nätet. Kolla här vilka finfin. men dem kostar ju därefter också... 700 jävla spänn och då är dem ändå på REA! Men den rosa är ju så fin så att det kryper i kroppen på mig...




Jaja, nu till inläggets tänkta tema, alltså lycka.
 Det skrämmer mig faktiskt att jag mår så galet bra just nu, det känns som om allt är för bra för att vara sant. Jag tycker fan att jag förtjänar lite lycka nu efter alla år av total misär (jag är dramatisk som alltid), men jag vågar inte riktigt tro på att det faktiskt kan känna så här bra! Jag är ju en ständig pessimist och bara väntar på att något överjävligt ska inträffa så att min välmående sjunker till botten så att känslorna liksom jämnas ut igen.

Jag är så vansinnigt tacksam över mitt liv just nu, jag har ALDRIG mått såhär bra! Jag har Mikael, jag har min lilla dotter, jag har mina underbara, underbara flickor, jag har någonstans att bo, pengar i plånboken och bättre kontakt med min familj än vad jag haft på VÄLDIGT många år. Jag har inget att oroa mig för som ligger som en klump i magen och jag har inget sug på att varken supa, äta tabletter eller skära i mig själv som en idiot. Jag har ett LUGN som jag aldrig haft förut  
Alla mina spöken från det förflutna gör sig väldigt, väldigt sällan påminda längre, jag har inte tid att älta alla gamla hemska minnen, äntligen har jag slutat tycka synd om mig själv. Det ÄR INTE synd om mig, jag har blivit välsignad med världens underbaraste lilla barn, något finare kan knappast hända en människa och det är verkligen ingenting jag tar för givet. Det är fan så att man kan bli religiös!
Moa är det finaste som finns och det bästa jag har gjort. Detta är total, ren lycka!


Mamma på vift

Idag har jag varit ute på äventyr helt själv utan bebis, första gången sedan hon föddes bortsett från när jag var hos frissan en stund. Känns helt handikappat att gå omkring utan barnvagnen, känner mig helt naken och förvirrad och vet liksom inte vad jag ska fokusera på.
Tog först en tripp till Gina Tricot för att lämna tillbaka lite grejer som var för små som inhandlades i söndags, typiskt mig att köpa saker i storlek S bara för att det är det enda som finns på rean. Köpte lite nytt givetvis, denna gång i mer realistiska storlekar. Det blev en knallrosa mössa (har ett konstigt behov av att köpa hysteriska plagg ibland, vilket inte riktigt passar med mina andra hyfsat neutrala kläder, men vad fan), två polotröjor och en klänning. Är väldigt förtjust i polokragar just nu, och eftersom jag knappt ammar längre så funkar det ju- annars är det ju inget idealiskt plagg för att hala fram tuttarna ur. Så jävla nice att även Gina har en webbshop nu, men ack så farligt för plånboken! Speciellt när man är mammaledig och sitter och rullar tummarna framför datorn medan bebben sover.

Jaja, hur som helst. Har alltid torra läppar men de senaste dagarna har jag blivit sjukt torr runt hela munnen, vilken smärta! Vaknade i natt en miljon gånger av att det sved något så vansinnigt, varken lypsyl eller idominsalva hade minsta effekt, blev så desperat att jag till och med baddade munnen med alsollösning- det sved vill jag lova.
Gick i alla fall till apoteket i desperation efter något mirakelmedel och där kollade Apotekets egen sköterska (ja, det finns tydligen en sån nu för tiden) på mig och tyckte att jag skulle gå till vårdcentralen för att det såg infekterat ut och kanske var herpes(!), jag blev skraj som fan, herpes är inget som tilltalar mig direkt.
Så det blev en sväng till Axessakuten i stan, kändes lite fånigt att besöka akuten för ett munsår, men så fick det bli. Besöket tog chockerande nog kanske en kvart, jösses vad smidigt! Läkaren tittade och konstaterade att det absolut inte var herpes till min stora glädje, utan bara galet torrt. Fick en salva utskriven som tack och lov verkar fungera, det känns dock fortfarande som om hela ansiktet ska spricka när jag ler.
Hann med en sväng till systemet också, köpte några öl till Mikael och ett par cider till mig, det ska smaka gott nu i helgen. Köpte en mystisk Thailänsk alkodryck som stod i cideravdelningen, det ska bli väldigt spännande. Måste poängera att jag GIVETVIS inte har några planer på att bli det minsta berusad med Moa i närheten, tänker bara ta en cider till maten, det kan man förtjäna när man är en sliten morsa, höhö. 
Moa har skött sig exemplariskt här hemma med pappa när jag varit borta, ringde väl hem fem gånger och kollade läget, pinsam och övernervös som jag är, men så är det väl att ha barn antar jag- hjärtat sitter i halsgropen konstant.

Nej nu mina vänner är det läggdags! 


Utmanad

Nu har jag blivit utmanad av en dam som håller till i samma forum som mig på familjeliv.se, skoj, skoj!
 
7 Sanningar om mig:
  1. Jag var lite småkär i Robinson-Robban när han var med i första säsongen av Expedition Robinsson. Tur att jag var 10 år eller något då och inte kunde bli en av hans småstadsgroupies (ni vet såna där som fläker ut sig bara någon säger "kändis").
  2. Jag köpte en snusdosa idag. Efter nästan ett år utan nikotin är jag så dum att jag köper en underbar Catch Eucalyptus- and it tastes so gooood. 
  3. När jag är ute och går med barnvagnen schasar jag bort alla fåglar jag ser så att dem inte ska flyga ner i vagnen och picka Moa i ögonen.
  4. När jag viker tvätt brukar jag krama Mikaels kalsonger och le fånigt över att jag har haffat världens bästa karl.
  5. Jag tappade inte min första tand förrän jag var nio år, några mjölktänder tappade jag aldrig utan fick dra ut dem hos tandläkaren då dem satt som sten.
  6. Jag kan fortfarande inte knyta rosetter. 
  7. Jag börjar redan fantisera om småsyskon till min tös, trots förlossningen i färskt minne.
De regler som gäller är:

Länka till den person som har utmanat dig och glöm inte att lägga in dessa regler i inlägget. Berätta sju saker om dig själv, både alldagliga och oväntade.
Utmana sju personer i slutet av inlägget genom att länka till deras sidor.
Låt dessa personer få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar på deras bloggar.

Jag utmanar samtliga bloggläsare med egna bloggar, ingen nämnd ingen glömd!:)

Den sötaste bebisen

Här kommer några favoritbilder på tösabiten min från veckorna som gått. Blir helt galen av lycka när jag tänker på att veckor vi har framför oss. Blödigt men sant.














Jag är inte bara guldfisk...

Jag kan vara blåsfisk också!



No milkymum

Gud, vad lycklig jag är över min vagn. Kan knappt vänta tills min ljuvliga vagn anländer, jag kommer att kasta mig över den och kyssa dess underbara hjul... Trodde aldrig att en pryl (utom skor möjligtvis) kunde göra mig så lycklig men ack så fel jag hade. Någon undrade vart jag beställde den och det var på www.kidsroom.de . Ett fynd förstås, hade fått pynta minst det dubbla om jag hade trippat iväg till babyproffsen eller liknande affär här i sverige.

Mikael är ledig den här veckan vilket innebär lyxiga mornar för min del. Bebis sover ju sjukt bra på nätterna, och nu när han är hemma så kliver han upp med Moa och har pappa-dotter-mys i soffan medan jag får ligga kvar och sträcka ut mig utan bebis på bröstet, det är sällan det inträffar. Igår sov jag så tungt att jag nästan blev rädd, tvingade mig upp ur sängen vid 12 och då var jag fortfarande så trött så att det kändes som om någon hade drogat mig, snacka om att man märker att man inte sover speciellt djupt på nätterna längre direkt.
Moa har äntligen börjat bete sig som en normal bebis och sover på dagarna, flera timmar dessutom! Innan sov hon typ en halvtimme på hela dagen, förstår nu att det antagligen berodde på att hon inte hann sova för att hon var så hungrig och var tvungen att amma konstant för att bli lite mätt. Tack gode gud för mjölkersättning. Amningen är så gott som körd nu, jag tvingar ner tutten i munnen på stackarn någon gång per dag bara sakens skull och hon blir bara förbannad och släpper taget och vrålar hela tiden. Idag tog jag på mig en vanlig BH för första gången på fan vet när, gud vad skönt att slippa se dem fula amningsbehåarna som är ungefär lika sexiga som träskor...
Synd att amningen inte funkade, jag som yrat om att jag ska "amma minst ett år" tidigare. Men å andra sidan sa jag mycket konstigt angående bebisskötseln innan jag fick en bebis och visste vad jag pratar om. Jag har ingen ångest över att jag nästan slutat amma trots att hon är så liten, det kanske beror på lathet men jag hade inte pallat att sitta och amma 20 timmar om dygnet som jag fick göra de första veckorna, jag hade blivit galen. Och Moa hade förmodligen inte heller mått så bra med tanke på att varken hon eller jag hann sova någonting, sömn är ju rätt avgörande för en liten bebis välmåendet. Dessutom är hon sjukt söt när hon snuttar på flaskan, och jag slipper slänga fram tuttarna bland folk och slipper känna mig som en vandrande mjölkfabrik.
Och Moa verkar knappast må dåligt, hon är ju en riktig amasonbebisflicka med sina 60 centimeter.

7 veckor är hon idag, baben!
Tiden går vansinnigt fort.

Ny vagn till mamsen!

Klarade inte av att stå emot min barnvagnskåthet längre utan slog till idag och beställde en ny vagn från Tyskland, jag tycker att det är jätteläskigt att handla över internet men den här sidan har gott rykte. Gjorde ett klipp som vanligt, blev tipsad av en tjej i min tråd som skulle beställa en hon också, danke danke Meja!

Här ser ni skönheten:



Quinny Freestyle
-Roterbart framhjul 360 grader, kan även
låsas i fast läge.
-Vändbar sittdel med fullt liggläge.
Kan användas fram och bakåtvänd.
-Fempunktsbälte.
-Ergonomiskt utformat styre med skinnskydd.
Höj och sänkbart styre.
-Justerbart fotstöd.
-Ringklocka.
-Handbroms.
-Fotbroms.
-Perfekt i kombination med maxi cosi
bilbarnstol.Du behöver aldrig lyfta över
barnet när det somnat i bilen.
-Kan användas upp till barnet väger 20kg.
-Enkel att fälla ihop.
-Lufthjul, lätta att ta av.
-Reflexer.
-Adapter till sitt och liggdel, samt
bilbarnstol.
-Regnskydd.
-Myggnät.
-Stor varukorg.

Vilken pärla, jag har drägglat lite efter dem här vagnarna när jag sett dem på stan. Pruttbebisen och pruttbebisens mamma förtjänar helt klart en fin vagn och inte monstret vi släpar runt med nu.


Måndag

Jag har som sagt varit borta hela helgen och hälsat på min mor jag och Moa, därför ni inte fått någon uppdatering.
Haft en förbannat mysig helg faktiskt, ätit en massa gott käk, gått på långpromenader i dem djupa skogarna med vagnen och fått lite lyxig avlastning av alla bebistokiga släktingar. Jag och mamma promenerade fan över en mil med vagnen i lördags, blev livrädd när Moa vaknade halvvägs och började skrika, som tur var somnade hon om nästan direkt vilket var tur, jag hade inte velat gå typ en timmes väg hem med en skrikande bebis i vagnen.
Sigge, vår avlånga lilla hund var väldigt intresserad av bebisen, han sprang efter mig hela tiden när jag gick runt med Moa på armen, han var vansinnigt nyfiken, han fick nosa lite på hennes ben men sen vågade jag inte låta honom hälsa mer, han verkade inte det minsta arg utan viftade på svansen hela tiden men man vet aldrig med djur och bebisar, bäst att inte riskera något.
Moa var skitsnäll hela helgen , trots nya miljöer och allt. Hon skrek som fan en stund i fredagskväll då hon var ruggigt övertrött men det var allt, min duktiga, duktiga tjej. Hon fick bada i badkaret också, det var jävligt jobbigt för stackars mamma som fick hänga över kanten, gav upp efter några minuter då mitt ben somnade bort totalt. Jag drack min första alkohol sedan julafton också, två hela cider, hehe. Ammar så sällan nu att jag knappast behöver oroa mig, man "får" ju dricka små mängder alkhol även om man ammar men hade jag helammat hade jag inte vågat mig på det. Det var löjligt gott i alla fall.



Hon är ju så JÄVLA SÖT!

Idag har vi varit på Moas första läkarundersökning. Inga konstigheter, doktorn vänder och vred i lite leder och kikade i hennes ögon och lyssnade på hjärtat, allt såg tipptopp ut. Moa var dock ledsen för jag råkade riva henne med nageln precis innan, stackare. Idag vägde hon 5195 gram och var 60 cm lång! Shit vad lång hon har blivit, hon ligger 5 cm över "normalbebisen" som är 55 cm i snitt vid sju veckor. Doktorn beräknade att hon kommer bli minst lika lång som mig i alla fall, våran långa ståtliga lilla tös! Gud vad mallig man blir.

Som svar på kommentaren så nej, detta är inte min första graviditet. Jag gjorde en abort 2001 tyvärr, rätt beslut av mig eftersom jag var 14 år och långt från redo för en bebis, synd att man inte insåg att man dessutom var för liten för att låta pojkar doppa snoppen.
Hemsk att tänka på att man tagit bort en liten bebis som kunde ha blivit en liten Moa, men ett barn förtjänar att födas till föräldrar som är mogna och kapabla till att ta hand om honom eller henne.

Min förlossningsjournal

Spännande, spännande! (Ja, det tycker i alla fall jag...)

2008-09-16

22.30
20-årig kvinna inlägges på förlossningsavdelning.
Inkommer pga värkar i graviditetsvecka 41+4, värkstart föregående dag kl 16.00. Kommer nu med ca 5 minuters intervall.
Kvinnans andra graviditet.

Överkänslighet: Pencillin.

Status:
Huvudet fixerat i bäckeningången. Cervix (livmodertappen) utplånad, modermunnen öppen 3 cm. Huvud ej uppskjutbart, i höger snedvidd. CTG-intagningstest var normalt, normala fosterljud 135 slag/minuten.

23.30
Fina fosterljud avlyssnas med hjälp av tratt. Patienten önskar att bada.

23.45
Får smärtlindring av i form av bad/dusch.

2008-09-17
01.15

Får smärtlindring i form av lustgas/syrgas styrka 50/50.

02.05
Patienten är uppe och går med gåstol.

02.45
Patient önskar lavemang vilket gives. Vattenlavemang 750 ml.

04.00
Inget synligt fostervatten.

04.20
Mekoniumfärgat fostervatten synes (Mekonium är bebisens bajs).

04.30
Smärtlindring diskuteras och EDA (ryggbedövning) föreslås vilket patient antar.

04.35
Patient kissar på toaletten.

05.12
Epiduralblockad (ryggbedövning) lägges.

06.00
Dålig effekt av EDA. Patienten håller kvar vid lustgasen (haha, ja minst sagt).

06.05
Värkstimulerande dropp kopplas.

07.10
Byte av barnmorska.
Patient ligger i sängen och andas lustgas 70/30. Modermunnen öppen 7 cm, patient uppmanas att komma upp ur sängen en stund. Huvud ovanför spinae (en del av bäckenbenet).

09.17
Stram, hög perineum (mellangård). Infiltration (spruta med lokalbedövning) lägges för eventuell per sin (ett klipp, med andra ord).¨

09.24
Fin flicka föds i framstupa kronbjudning. Apgarscore 9-10-10 med avdrag för färg. Navelstränget ett varv runt halsen som lindas runt kroppen efter framfödandet. Barnet rensuges på mekoniumfärgat fostervatten.

09.36
Placenta (modekaka) avgår spontant, hinnor bedöms som kompletta.

09.45
Vid inspektion noteras djup bristning genom perineum nermot rectum (mellangården mot rumpan...). Dr. Havasi tillkallas för bedömning av bristning.

09.50
Dr Havasi bedömmer sfinktern som hel (antar att detta är ringmuskeln).Syr 6 inre stygn och bygger upp perinealkroppen. Patient bedövas.

12.17
Patient har varit uppe på toa och duschat. Lite tagen och yr, tenderar att svimma. Mår bra när hon ligger i sängen. Uterus (livmodern) väl sammandragen under navelplan.
Har kissat.

12.19
Mamma:
Blodtryck 112/52.
Temp 37,5.
Puls 77.
Total blodförlust 400 ml.

Barn:
Försökt suga.
Har ej kissat.
Mekonium avgått.
Temp 37,1.


RSS 2.0