Godmorgon!

Moa ligger på mitt bröst och kör den vanliga proceduren, käka-rapa-vara sjukt trött-gäspa högljutt-vrida på huvudet 150 gånger-sparka mamma i magen-gäspa högljutt-somna. Än så länge har hon bara hunnit till vrida huvudet-delen men det börjar närma sig en John Blund nu. Intressant att se hur hon kämpar emot sömnen, det kan vara vansinnigt irriterande ibland när hon är gnällig och verkligen behöver somna ASAP. Då brukar det hjälpa med nappen när hon grinar men när hon hänger mot mitt bröst med nappis i munnen kan hon inte låta bli att som alltid vrida sitt lilla huvud helt hysteriskt så att hon skaver ut nappen HELA JÄVLA TIDEN mot mina tuttar, så det är verkligen en sport att få gnällig bebis att somna, man får stoppa in den där nappen sju miljoner gånger och ändå hålla god min.

Det går inte så jävla bra med vårt nya, nyttiga liv. Jag har fan varit skitduktig men Mikael sinkar oss, i måndags drack han cola och igår åt han CHIPS mitt på ljusa dagen! Jag har faktiskt varit duktig, lagade ju en jättenyttig grönsakspizza i måndags och igår gjorde jag pannbiffar i ugnen och en konstig tomatröra med linser till- det blev jävligt gott faktiskt! Sedan att jag var tvungen att äta lite chips på kvällen är helt och hållet Mikael fel eftersom att jag var tvungen att hämnas. Det suger att vara nyttig, jag mår fan inte bra utan mina bullar. Tänkte fortsätta lite halvhjärtat i alla fall, exempelvis så ska jag fortsätta med att dricka bubbelvatten på vardagarna och inte läsk, och att äta en massa grönsaker. Grönsaker är gott.
Idag pratade vi om att eventuellt äta fisk, jag har ingen aning om hur man tillaga fisk, om det inte är en simpel laxfilé eller något då (vilket det nog får bli när jag tänker efter).

Just det, Tina och Ve tyckte att det var komiskt att jag kallade Moa för Moset härromdagen i stan, och då insåg jag att hon har en sjuk uppsättning smeknamn av sin käre mor.
KÄRT BARN HAR MÅNGA NAMN:

* Moa-moset eller bara Moset (eftersom att hon alltid ser så mosad ut när hon ligger klistrad på någon och sover, hela ansiktet blir liksom ihopmosat).
* Moa-toa (det säger väl sig själv, det rimmar!)
* Bajs-Maja och Pruttbebis (för att hon är så sjukt bra på att fylla bajsblöjor).
* Mysen/Misen/Miesel (började som mysen just för att hon är mysig och utvecklades senare till två helt nya, fjantiga ord vilket är lätt hänt när man pratar bebisspråk).
* Squiggy (jag vet inte varför, det var någon figur i ett datorspel Mikael spelade som hette så och det fastande tydligen).
* Mammas lilla katt (allmänt puttinuttigt).
* Mjölkis (för att mjölk är hennes stora intresse).
* Picka-Picka (när hon var nyfödd pickade hon alltid mot mitt bröst med huvudet precis som en liten fågel).
* Sammetskatt/Sammetskanin/Sammetstass (för att hon är så mjuk!).
* Kanariebebis (jag har faktiskt ingen aning om varför).

Det var bara ett litet urval det där, stackarn blir kallad för allt möjligt hela dagarna, igår kollade vi på en tråkig tandkrämsreklam och då kallade jag henne för min lilla tandhals en stund efteråt... Stackars lilla ljuvliga barn.
Förresten sov hon igår en hel timme alldeles själv på sin lammis medan vi käkade och sedan sträckte ut oss i soffan, det är rekord av ensamsovning på MÅNGA veckor, hon kanske börjar bli en stor tjej nu och mindre igel (igel är för övrigt också ett smeknamn).

Kommentarer
Postat av: mallan

Laxfile i ugn är super gott. 20 min på 200 grader. sen potatis oh fisksås till. lite sallad.. mumma.. blir nog det själv idag här :)

2008-11-19 @ 09:30:25
Postat av: Angelica

Du kan tillaga fisk på de flesta sätten, är bara fantasin som sätter stopp.

2008-11-19 @ 10:47:28
Postat av: Emelie

Vad rolig du är gumman:)

Jag har ringt dig i flera dagar nu, men du svarar inte. Är du arg på mig? Jag har haft fullt upp i veckan. Däckbyte och så har jag jobbat kväll och sådär. Idag måste jag åka hem och fixa massa saker inför i morgon och lägga mig typ nio för i morgon skall jag åka till Vetlanda på arbetstid. Upp och hoppa vid halv sex och kommer inte hem förrän vid sex på kvällen. Jag skall åka med 4 tåg. Håll tummarna för att jag inte blir avslängd i Falköping (IGEN!). Jag älskar dig gumman. Du kan väl höra av dig på något vänster. Puss

2008-11-20 @ 15:07:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0