Sunny day

Blir ett snabbinlägg idag för jag orkar faktiskt inte med mer:P

Underbar dag i solen för mig och Moset- dessutom härligt utvilad efter en ass-kicking nattsömn till min stora glädje.
Var och handlade på Ica Blomman först, det tog exakt tre minuter efter att vi kommit utanför dörren som dagens puré med tomatsås kom upp igen på lillans VITA kofta. Såklart. Tog sen en sväng till Videoaffären och köpte snus och parkerade oss sedan på gräsmattan igen, vi har tagit över husets gemensamma utrymme totalt (det är ju käckt att någon uttnyttjar det i alla fall).
Jag glassade i solen och Moa i skuggan, hade placerat filten väldigt strategiskt. Sen kom Mikael hem från jobbet och joinade oss (även han valde skugga) och vi delade på en påse non-stop. TJUGOFEM jävla grader i skuggan.

Nu vaknade den nyss nattade bebisen vilket INTE bådar gott för natten. Sover hon inte bra i början går det tveklöst åt skogen senare. Bläääää.
Här är i alla fall en bild på lilla dockan...


Bräääk

Idag är jag på ett utomordentligt uttråkad och rastlöst humör.
Har hunnit med följande:

- Mata Moa med flarra.
- Ringa till mamma och gnälla.
- Seriöst övervägt att gå till kyrkans babyrytmik men ångrade mig med tanke på min ateist-personlighet.
- Mata Moa med yoghurt och blåbär.
- Natta Moa för förmiddagsslummer (som pågick i cirka 40 min...).
- Ringa till Mikael och gnälla.
- Titta på Babblarna med Moa sex gånger.
- Ätit mackor med makrill i tomatsås och ost.
- Diska diverse köksatteraljer med diverse fastbränd skit.
- Dammsugit med Moa i bärselen (det går, men fy fan vad tungt för min klena rygg).
- Städad badrummet med Moa i bärselen (dock inte toaletten av rädsla för toalettvatten som skvätter upp på bebis).
- Lekt i sängen.
- Lekt på golvet och kryptränat.
- Blivit vansinnig på Mikaels datorpapper som låg i buntar överallt- slängt alla buntarna på hans datorstol- plockat upp alla buntar som rasade ner på golvet.
- Matat Moa med spagetti och köttfärssås.
- Kört igång en maskin tvätt.
- Badat Moa som skvätte som en galning.
- Rullat runt nybadad bebis sängen så att hon tjöt av skratt.
- Tröstat ledsen bebis som rullat in i benet på soffbordet.
- Matat Moa med flarra igen, och nattat henne för en väldigt tidig eftermiddagslur.

Ja, jag har varit effektiv av ren tristess. Kan tyvärr inte lämna hemmet idag eftersom jag inte hann duscha när Moa sov och mitt hår ser ut som en fettdrypande golvmopp (ja, jag är dramatisk) och resten av mig ser ut som en hej-kom-och-hjälp-mig.
Det ringde precis en JÄVLA TELEFONHORA igen, men jag hann klicka bort samtalet efter bara en signal och jag tror inte att fanskapet hann väcka bebis (tack gode gud för det). Tydligen kan det ta uppemot tre månader innan försäljarna slutar ringa efter att man gått med i det där NIX-registret. Funderar starkt på att avsluta abbonemanget tills dess eller att försöka sänka ringsignalen ordentligt.
Är som sagt extremt rastlös idag, övervägde som sagt både babyrytmiken och tro det eller ej- jag kollade upp vilken dag i veckan det är babygrupp på Öppna Förskolan... Jag som dissar ÖF så enormt. Frågan är vad som är värst, fler trista dagar eller den stigande panikkänslan som infaller då man entrar en lokal fylld av människor man inte känner?
Det hela blir väl förstås enklare när man har en massa bebisar runt omkring som bryter isen men fy fan vad jobbigt ändå! Föräldragruppsträffen var ju ett jävla skämt egentligen, hälften av alla som var där hade ju tolk med sig vilket innebär att kommunikation är omöjlig och resten verkade ju inte sådär oerhört tilltalande... Fast det fanns ju EN tjej med en söt bebis som faktiskt gillade mig och ville ha följe till bussen och grejer, henne var det faktiskt inget fel på.
Men jag är fördomsfull och tycker att dem flesta är jävligt skumma, tror att jag får skylla på min uppfostran och min far som hatar de flesta och det mesta, hehe. Ibland kan jag sitta och kolla på teve och se någon kändis och fnysa för mig själv och inser sedan att jag faktiskt inte vet varför jag hatar just den kändisen men inser alltid efter ett tag att det är min gamle far som drivit med honom eller henne- hehe. Han är så jävla klockren pappa, tur att man har ett arv att skylla sin något fientliga personlighet på- det är helt enkelt omöjligt att bli öppensinnad som vuxen trots det fria valet, såklart:P
Det är ni som är konstiga och jag som är normal!

För att peppa mig själv ska jag sammanfatta saker att se fram emot:

- Långhelg!
- Sex feta bitar entrecoté i frysen.
- Svägerskans bröllop.
- Desperate Housewives ikväll.
- Veronikas examensfest!
- Mikaels skatteåterbäring (hahaha!)
- Moas första krypsteg som är väldigt, väldigt nära nu.
- Sommaren.
- Nästa BVC-kontroll (JAG tycker att det är väldigt spännande).

Här är en kul bild på snäckan:


Måndag

Idag har jag och bebis varit på shoppingtur. Tanken var att handla något TILL MIG SJÄLV. Vad kommer jag hem med tror ni? En rosarandig body och en blommig body med matchande liten kjol till Moa. Suck.

Stegade först in på Lindex och blev stolt över mig själv när jag vek ifrån barnavdelningen utan något i näven, kikade runt lite på damkläderna och var föga imponerad, såg visserligen ett par söta blusar men jag är på jakt efter ljuva sommarklänningar, hade sett en fin långklänning på hemsidan men när jag såg den kändes den helt sinnessjuk lång, den hade säkert nått ner till marken om man gick utan klackar. Dessutom var det en urringning ner till naveln ungefär vilket innebär att man måste ha ett linne under och min skittomma garderob har inget stort förråd av linnen. Så jag struntade i den- ångar mig lite nu faktiskt.
Sen blev det HM där jag gled omkring länge och fastnade för en söt klänning som var på REA, men beslutsångesten satte in och av någon anledning hängde jag tillbaka den igen (eller okej, jag hängde den bland pojkkläderna för jag orkade inte gå tillbaka genom affären). Varför ska det vara så jävla svårt att unna sig själv något? 149 jävla spänn för fan!!!
Vi kilade vidare till MQ, jag brukar undvika att gå in där då jag inbillar mig att kassörskorna tittar på mig och skrattar när jag inte har råd med alla märkesplagg. Men nu fanns det en massa REA där med- REA betyder dock något annat i affären MQ om man jämför med vanliga affärer, för jag hittade massor av ljuvliga klänningar för halva priset- tråkigt nog var det halva priset av typ 900 spänn och uppåt... Fick gå därifrån med en klump i magen. Moa fick förresten tag i ett svindyrt plagg och jag räddade det sekunden innan hon satte sitt våta tandkött i det.
Det hela avslutades på KappAhl och där blev det som sagt inköp till bebisen- som ger själv fan i vad hon har på sig.

Har letat över hela jävla nätet idag efter söta, ljusa sommarklänningar och det är helt jävla tomt. Hittar ingenting på Gina, HM, Lindex, Ellos, Haléns, Nelly eller Asos. Vart fan ska man leta då liksom? Det är ju skrämmande att inte ens Gina Tricot har något roligt utbud- jag som verkligen är klänningsugen.
Har sett en massa söta, billiga skor på HM:s hemsida och i affären hittade jag exakt noll par skor. Antingen var dem väldigt gömda eller totalt utplockade ur sortimentet, hittade inte ens något som såg ut som en hylla för skor.
Bläääää.

Förstår för övrigt inte vad som händer med det härligt vädret! Det var varmt när vi gick ut i förmiddags men när vi skulle gå hem var det skitkyligt och blåste storm, jag hade köpt en liten kycklingburgare på Donken och papperet bara fladdrade i vinden och det var svårt att styra vagnen med en hand. Dessutom blåste det massor på Moa så jag var tvungen att fälla ner sufletten helt så att hon inte såg något- och det är ju inte så populärt. Fick göra det hela till en lek och fälla upp den med jämna mellanrum och vråla "tittut!". Det tyckte hon var väldigt roligt.
Nu ikväll regnar det i götet och för en stund sedan kom det en ensam men kraftig åsksmäll. Jag HATAR åska så jag är tacksam över att det inte fortsatte. Höll dock på att natta Moa så hon fick trösta mig med sina små knubbiga armar.

God natt på er!

Söndag

Galen bebis i natt igen! Först gick jag upp och bytte blöjan som kändes kissig och var EXTREMT kissig, sen gick jag upp och matade, sen gick Mikael upp och försökte vagga och sen gav han till slut upp och Moa fick sova hos honom som en liten ihoprullad larv. Hon vaknade tidigt ändå såklart men jag fick sova vidare till den enormt lyxiga tiden 08...
Det måste vara mardrömmar hon brottas med för hon låter jätteledsen när hon vaknar, vår lilla bananfluga. Det riktigt skär i hjärtat när hon skriker.

I går var vi i alla fall i Slottskogen och grillade, det skulle bli vi och Mikaels föräldrar men sen tillkom även Mathias och Josse som sällskap.
När vi kilade till bussen var det torgdag nere på torget, det är ofattbart att vi inte hade hört det genom fönstret för det var ett jäkla liv, fullknökat med folk på en pytteliten yta, en hoppborg med vrålande barn och en gubbe som pratade i en megafon. Måste erkänna att det var lite synd att vi skulle iväg för jag har missat den där torgdagen varje år, hehe. Bussen var sen som vanligt och jag och Moa rullade iväg med vagnen och spanade på dansuppvisningen, trodde att det skulle vara små söta barn (jag ÄLSKAR att titta på när småttingar dansar, speciellt om dem har ballerinakjolar) men det visade sig vara Finska föreningen 40+ som dansade någon mystisk macarenadans och sprang runt och höll varandra på axlarna. Vansinnigt kul att kolla på faktiskt, hehe.
Sen åkte vi i alla fall till Slottskogen i det KRIMINELLT härliga vädret och letade upp sällskapet. Brände igång engångsgrillen direkt och njöt, Moa lekte glatt med sin spann och lille Vincent kilade omkring. Svärföräldrarna hade marinerat fläskfilé som dessvärre visade sig vara för tjocka skivor för en ynklig engångsgrill, så det blev inte genomstekt men vi fick nöja oss med korv och potatissallad istället, gick utmärkt. Sen råkade jag och Mikael glömma att ta med bestick så vi fick dela på en gaffel och äta korv med handen, såg nog aningen suspekt ut. Vi glömde i alla fall inte något av Moas skitviktiga en miljon prylar- och det är huvudsaken. Hon var så belåten hela tiden trots att vi satt där länge, hon fick äta smörgåsrån, byta blöjan i en naturlig miljö (fan vad gött att man kan göra sånt utomhus nu och slipper leta upp sunkiga toaletter) och äta på sin farmors mobiltelefon, så hon var nöjd. Sen fick hon en flarra ersättning och somnade i vagnen efter att ha kräkts upp lite kyckling och ris från dagens lunch.
Vi var lite smått kissenödiga och bestämde oss för att promenera hem istället för att fortsätta kika på djuren, men vi hann i alla fall med att spana på sälarna. Fan vad besviken jag blev när vi kom och insåg att vi glömt att titta på de nyfödda dvärgpingvinerna.
I alla fall så promenerade vi hem i solen, det är nästan lite skrämmande hur mycket folk som invaderar Slottskogen en varm lördag, det var tiotusen barnvagnar, dubbelt så många hundar och ännu fler mystiska estetgäng som satt i ringar i gräset och hade det trevligt.
Vi handlade lite på vägen hem och stannade till i Videoaffären. Det blev filmerna Stardust (skitfräck!), Björnbröder 2 (haha) och någon tjejfilm med Anne Hatahway som vi inte kikat på än. En jävligt mysig dag i alla fall, har inte vågat mig till Slottskogen på egen hand innan med tanke på alla våldsmän som gömmer sig i buskagen, men det var så jävla gött och verkade inte speciellt hotfullt så det blir nog en tripp dit i veckan igen, bara jag och bebbsan.

Nu ska jag försöka komma underfund med min dator, Mikael var här och pillade och "rensade" den som han kallar det vilket gör mig vansinnig för jag hittar ingenting och alla automatiska inloggningar till sidor är borta och så vidare... Någon jävla Windows Mailbox öppnar varje gång jag klickar på internetikonen och jag blir helt knäckt.
Idag blir det grillning på balkongen, fan vad nice.

Bjuder på bilder på sötfis, ser hon inte ut som en liten docka? Helt galet underbar!

 



Torsdag

Bortbytingen var tillbaka i natt vill min stora fasa... Hon vaknade tio minuter efter nattningen igår och ville inte somna om, så det tog säkert två timmar innan hon äntligen somnade, då var jag trött och less och hade kramp i armen av allt gungande.
Och sedan blev det ännu igen natten från helvetet... Hon vaknade och vaknade och vaknade så vid ett i natt då jag ännu inte somnat tog jag upp henne och gav henne mat, hon åt nästan sovande för hon var ju skittrött. Sover bebis sen? Nej. Hon fortsatte att vakna en miljon jävla gånger tills hon vaknade på allvar runt halv 7 i morse. Pigg bebis, zombiemamma.
Och tror ni att hon tog igen nattens bravader genom att sova en lång härlig middagstupplur? Svar nej. Jag andades ut och passade på att rusa på toaletten med min oroliga, stackars mage så fort hon somnat och tror ni inte att jag hör ylande från sovrummet? Svar ja.

I alla fall så är jag inte lika trött som jag borde vara efter en fet kanelbulle, tre mackor med makrill i tomatsås och ett glas cola- jag är rätt pigg. Så jag bestämde att nu ska vi ut i solen, jag och lilla dockan som var rätt gnällig av sin sömnbrist.
Och ut gick vi, först till fiskaraffären och köpte päron till den förstoppade bebisen (kan vara därför hon sover så dåligt). 25 spänn fick jag betala för tre jävla päron, det är ju sanslöst! I alla fall tyckte fiskarn att Moa hade blivit SÅ stor och fin, vi diskuterade vilken tur det är att vi vuxna inte växer i samma takt. Igår var jag i bageriet med Moa i selen och min kompis bagaren blev helt till sig, hon har alltid legat nedbäddad i vagnen så han har inte sett henne innan, trots att jag ränner i bageriet som en blådåre. Han kunde inte prisa henne nog, hon var en fantastisk bebis! (jo tack, jag vet) och han tyckte att hon var så stor och välgödd, haha.
Nu ska jag sluta skryta och återgå till ämnet, jag hade med mig en stor filt ut under vagnen och jag och Moa placerade oss på den i trädgården utanför, man känner sig lite iaktagen med alla lägenhetsfönster som vätter mot gräsmattan, men det sket jag i. Moa tyckte att det var jättespännande att spana runt på allt och gick från grinig bebis till exemplarisk bebis, tänk vad lite solsken kan göra, haha. Vi lekte med hennes Hello Kitty-spann och plastträdgårdsredskap och jag passade på att få lite sol i mitt vita tryne. Allt var frid och fröjd tills Moa blev arg på sin solhatt och försökte slita av den hela tiden, men jag avledde henne med majskrokar och skönsång (en gubbe stirrade ut från sin balkong på oss när jag sjöng som bäst, han blev väl imponerad).
Sen fick Moa tafsa lite på gräset och sen begav vi oss in och nu sover det lilla knytet, efter en flarra ersättning. Hon var inte alls sugen på att äta mina rivna, svindyra päron- föga förvånande, hehe.

Min bebis är bäst. Men jag hoppas då verkligen, verkligen på att hon vill sova i natt.






Tisdag

Men hallå, INGA kommentarer på de finfina smyckena jag visade bild på igår? Är det bara jag som har ruggigt dålig smak eller vad är det frågan om?

Idag har jag varit ute på "äventyr" utan bebis. En kort tripp till Frölunda som visade sig bli lång, för bussen dök aldrig upp. Stod och lyssnade på tre tanter i busskuren som beklagade sig om diverse krämpor, lite tröttsamt men jag fick i alla fall tips på att välling kan bota magkatarront, det ska jag lägga på minnet. Hur som helst dök ingen buss upp och jag höll på att frysa arslet av mig, till slut ringde en av tanterna Västtrafik och buss 95 var som bortblåst tydligen, så den kunde vi få vänta på i evigheter. Jag valde då att ta bussen åt andra hållet och byta till spårvagnen, en av tanterna följde med mig över och vi beklagade oss över trafiken och vädret med vi väntade.
Väl framme i Frölunda hade hela köpcentrumet invaderats av närmare hundra (och då överdriver jag inte), extremt påfrestande små barn som sålda majblommor. I kön på apoteket var det sissådär tio ungar som ställde sig i en halvcirkel nedanför kassorna för att ingen skulle kunna smita ut utan att bli påtvingad en jävla majblomma. Hemskt roligt att kasta upp en paket Pevaryl på bandet med en stor publik utanför ("jag har svamp, jag har svamp").
Sen hann jag kika lite i affärer innan bytet på busskortet gick ut, såg en söt Barbapappaklänning på Åhlens som jag vill köpa till Moa och två par söta ballerinaskor med kilklack till mig för endast 199:- styck. Gillas.
Sen blev det en sväng på Hemköp, fyndade billiga skivor med entrecoté, en massa ölkorv och turkisk yoghurt som jag hade planerat ska bli Moas nya mellanmål tillsammans med lite bär. 

Mikael och Moa har städat medan jag var borta, han har slängt ALLA mina veckotidningar, den räven. Det hade i alla fall gått ypperligt här hemma trots brist på den ömma modern, det käkades nötkött med morot för fullt när jag kom hem och sen var det dags för Moas eftermiddagsslummer så idag har jag haft det väldigt glassigt. 
Dags att fixa lite käk snart, tror att det blir en extremt spännande köttfärssås med pasta idag. 

Jag är kär!

Kan ju börja med att visa dessa UNDERBARA förlovning/vigselringar... Jag skiter i om det kanske ser lite tacky ut med stora ringar, för dem är ju helt underbart vackra! Tänk om man kunde vara den lyckliga ägaren till någon av dessa dyrgripar? *Hint, hint till herrn i huset (jag har redan visat honom, haha)*.


Vitguld med diamanter och rubin:

Vitguld med briljant (visste inte ens att det fanns något som hette briljant...):

Rödguld och vitguld med diamanter och briljanter: 

Det stora kruxet är väl bara vad fan dessa ringar kostar (FÖRVÅNADSVÄRT nog finns inget pris utsatt!) men återförsäjare här i Göteborg var NK och bara det är ju lite småläskigt...
Hittade även lite annat underbart från samma designer:

    

Det sista armbandet är till barn, på baksidan av plattan graveras namn och telefonnummer till föräldrarna in om barnet skulle komma bort. Helt underbart!
Samtliga smycken är från www.handsweden.se


Sekunden efter det förra, arga inlägget ringde jag till NIX-registret direkt förresten, hade helt fått för mig att det kostade att vara med där men var så less att jag var beredd att betala hutlösa summar för att slippa alla rövhål som ringer, men det var minsann gratis! GUUUUUD vad skönt det ska bli att slippa dessa jävla samtal! Vi brukar aldrig svara men det är vansinnigt irriterande när det ringer hela jävla tiden, brukar klicka bort samtalet direkt om Moa sover men ibland hinner man fan inte.
Moa, förresten, vår lilla, lilla terrorist... Hon somnade sent och har pipit i sovrummet efter nappen ett par gånger, och det gör hon aldrig längre, har hon väl somnat brukar hon sova tungt. Men idag är det något lurt på gång helt klart. Är helt paranoid och det blinkar "FÖRKYLNING PÅ GÅNG, FÖRKYLNING PÅ GÅNG!" i mitt huvud men jag hoppas att det bara är en tillfällig svacka och att natten blir ljuv.
Hon har börjat äta smörgåsrån nu, lillfis. Hon suger i sig en helt rån på bara någon minut, hur hon lyckas är en gåta. Dessutom tycker hon att det är roligt att kleta fast slemmiga rånbitar på lite olika ställen, hittade en på sidan att köksbänken och en på matbordsskivan. Det är riktigt häftigt att se henne sitta och knapra på något som en riktigt liten människa. Sötnöten. Helt vild är hon, hur ska jag någonsin lyckas hänga med i det här tempot? Största och bästa utmaningen i mitt liv.


Sömnstrejk

Ja, det har vi haft här idag. Men nu sover bebbsan till slut (peppar, peppar!) och jag hoppas att hon sover en låååång stund- hemsk mamma va?
I förmiddags städades det, minst sagt på tiden. Moa är numera uppgraderad från räddhare-bebis till normal bebis då hon inte längre är rädd för dammsugaren (däremot är hon rädd för aluminiumfolie av någon anledning, men det är en annan historia). Mikael har fått något slags städryck och har tvättat sex maskiner tvätt sen igår, så nu hänger det klädesplagg överallt i hela lägenheten, vilket ger mig en klump i halsen får jag erkänna, har någon slags fix idé att saker ska ligga på sin rätta plats.
I alla fall flöt allt på som vanligt till klockan blev 10, Moa hade ätit sin gröt, fått ny blöja och det var dags för hennes förmiddagslur. Spenderade två timmar med att få henne att sova utan resultat, hon var superpigg. Till sist var hon så gott som sovande och jag stoppade ner henne i sängen med nappis... Sen tar det cirka 30 sekunder innan det tjoas och fnissas innefrån sovrummet. Så vi ger upp och beger oss ut på promenad, det är ju ett säkert kort.
Vi gick ut klockan 12- kl 13.15 somnar Moa ÄNTLIGEN efter totalt ointresse att sova trots att hon såg helt groggy ut. Jag var så arg! Har fått en våldsam attack av PMS och har dåligt tålamod rent allmänt, och dessutom somnade hon när vi var ca 100 meter hemifrån, försökte tvinga Mikael att släpa upp hela vagnen för alla våra åtta trappor för att hon inte skulle vakna när vi lyfte ur henne. Men hon sov vidare i sin säng efter att vi kom in i alla fall- i en halvtimme!

Sedär ja, nu vaknade hon igen efter cirka 15 minuter sömn, det var någon JÄVLA HORKUKTELFONFÖRSÄLJARE SOM RINGDE, IGEN!!! EN MILJON JÄVLA SAMTAL OM DAGEN!!!!!!!!. Strålande.
Vi har i alla fall ätit "heta" räkor med aioli och vitlöksbröd till middag. Det var gott.
Nu ska jag ställa mig och banka huvudet i väggen.

Bollen!

Här kommer en söt video, dumma jag har hållit kameran på sidan av någon anledning.
Observera Moas teknik att fånga bollen med tossingarna! Och givetvis slutar det hela med att intresset hamnar någon helt annanstans:)


Lördag

Nu har vi tittat på Robinson och en film med Samuel L. Jackson, där han spelade the bad guy, det gillar jag inte. Han och Morgan Freeman känns lite som mysfarbröder och bör hålla sig till det. Speciellt Morgan Freeman, han är så jävla mysig att jag önskar att han var min morfar eller dylikt.

Idag fick jag sovmorgon, fy fan vad skönt det var. Var uppe i natt igen och matade det hungriga barnet, är nästan säker på att hon kräver nattkäk för att hon vägrat sin kvällsgröt hela veckan men idag köpte vi den vanliga Äpplegröten från Nestlé som hon glatt sörplade i sig så nu hoppas jag verkligen att hon håller sig över natten.
Vi har varit på promenad i det härliga vädret och stanna till på en halvskabbig lekplats på vägen hem så att Moa fick gunga igen, hon tyckte det var skitkul! Fast gungan var dock lite för stor för henne, sist fick hon sitta med overallen på i en sån där gunga som ser ut som en blöja vilket var aningen stadigare, nu satt hon som en böj men var nöjd ändå. Mysgos-bebis. Övervägde att åka rutschkanan med henne också men var inte helt hundra om mitt arsle riskerade att fastna, sen nämnde Mikael någonting om kattpiss så vi struntade i det.
Sen hyrde vi lite film och skyndade oss hem, för Moa var uttråkad i vagnen. Fast sen fick hon leka med en limpa bröd resten av vägen och var nöjd igen, det funkar varje gång, lite plast att krafsa och tugga på så glömmer hon bort att hon var sur. Mikael har gjort en leksak till henne bestående av en hushållspappersrulle som han tryckt in ringen på hennes plastnyckelknippa, hon ÄLSKAR DEN. Det stämmer verkligen att småbarn roas bäst av leksaker som inte alls är tänkta att vara leksaker.
Sen lagades det potatis och köttfärsgrattäng som blev jävligt god, och sen har det som sagt varit myskväll framför teven.

Irritationsobjekt nummer ett just nu:
Alla jävla puckon som dras som flugor till uteserveringen på torget. Hade nästan glömt/förträngt vilket jävla liv det är på somrarna när man bor 100 meter från ett alkistillhåll. Ta mig ifrån den här jävla stan!
Jag verkligen fasar inför när festandet sätter igång på allvar, varenda lördagnatt var det hysterisk technodunk nerifrån krogen förra sommaren, och vad värre är- alla idioter som ska stå utanför och röka och gapa och kasta ölflaskor runt omkring sig. Det är jävligt populärt att istället för att gå hem efter stängningsdag så ska man sätta sig och fyllesnacka på bänken precis utanför vår port. Detta hände även igår när två aspackade karlar fick för sig att bråka precis nedanför och jag inte kunde sova av allt vrål och närkampsljud. Moa vred på sig i sängen och jag bara väntade på gallskrik. Den enda som sov skönt var Mikael- som vanligt. Tänk om man hade förmågan att slockna fem minuter efter man lagt huvudet på kudden.
Döden dö, alla äckel som kommer förpesta våra sommarnätter.

Till något trevligare, Moa är så sjukt nära att krypa nu! Hon kravlar som en groda med benen och rumpan är i luften hela tiden, men än så länge kan hon bara kravla framåt. Sen blir hon otålig när det inte går och rullar istället, hon verkar tro att man kommer närmare föremålet hon vill fram till om man bara rullar åt ena håller- sen åt andra hållet- och tillbaka igen. Man får verkligen hålla koll på henne för hon är farlig, och värre lär det bli. Håller fast vid att det går alldeles, på tok för snabbt.









Och här är vårt lilla "moment of fame"... Längst upp till vänster...


Mamma och Moa i tidningen

Ja, idag är ju lilla snörpan 7 månader, den sista månaden har verkligen sprungit förbi, tyckte att det var igår jag skrev att hon hunnit bli ett halvår.
Vi promenerade till Frölunda och mötte upp Mikael som varit på riskutbildning på körskolan (det är fan ingen ände på all skit man måste göra för att få det där jävla kortet...). Moa var arg som ett bi i vagnen så vi slank in på Mackedonken så att hon kunde få mat, de hungriga föräldrarna åt varsin burgare också, någon gästvariant som hetter någonting med Las Vegas (eller någon annan stad, blev osäker nu...) och den var riktigt jävla god faktiskt. Hur som helst var det stackars barnet fortfarande arg som ett bi och ville inte alls sova. Satte mig på en bänk och försökte gunga henne till sömn, helt utan resultat. Så jag fick ta Moa på armen och shoppa loss medan Mikael körde prinsessvagnen.
På Lindex köpte vi de ljuvliga kläderna i föregående inlägg, en katten Jansson-body, strumpbyxor med ankstjärtsrynk och en helt bedårande liten sjömansklänning (vi ska eventuellt få en riktig bebisfotografering av min kära mor och då ska hon LÄTT ha den på sig!). 
Sen begav vi oss till HM och köpte en solhatt i spets, där inne flippade Moa ut totalt av trötthet och gapskrattade och tjöt helt utan anledning, hon fnissade som en tok åt allt hon såg och sög på en flärp på min jacka, samma sak inne på Hemköp sen.

Ja, jag och Moa är kändisar i dag också. Vi är med i ett repotage om mammalycka i Familjelivs tidning, tyckte att det var dags att synas lite i rampljuset igen- har inte varit med i media sedan min krönika i Punkt.se 2007, haha. (Hoppas att ni förstod ironin och inte tror att jag drabbats av hybris).
Men i alla fall så var det roligt att jag blev tillfrågad, ska klippa ut vår lilla ruta text och bild och klistra in i Moas bebisbok, det blir ett fint minne. Och det är minsann inte dåligt att vara med i tidningen när man är sju ynka månader, även om det inte Sveriges största tidning direkt. Det vet ju inte hon, jag kan ju överdriva och säga att aaaaalla läste den:).

För övrigt har mina fräknar blossat upp av solens härliga strålar, det gillar vi. Ser ännu barnsligare ut i ansiktet än vad jag gör vanligtvis, men det är somrigt och charmerande. Dessutom har jag fått vårens första skoskav. Skoskav är acceptabelt om man har ett par jävligt snygga skor på sig, men nu har jag fått blåsor av mina skitfula rosa tygskor- har inga andra som är tillräckligt svala men samtidigt tillräckligt varma för vår oberäkneliga väder.
Dagens middag blev korv med bröd (fy fan) men det har vägts upp av en rejäl laddning chips (salt och vinäger) och dipp (löksmak).
Trevlig fortsatt fredag allihop! 

Fredagkväll i tårar

Så fruktansvärt, fruktansvärt hemskt!

Vila i frid lilla ängel!


Grattis Moa på 7-månadersdagen!

Ska se om jag hinner skriva lite ikväll, nu får ni bara lite bilder på stora damen!







Och här är hennes presenter!:

   

Lovely day!

I natt vaknade Moset vid ett-tiden och låg och bankade med sin napp mellan spjälorna i sängen, haha- Mikael kallar det för "fängelseljudet". Så vi gick upp och käkade nästan direkt, jag orkade INTE med en repris av gårdagens natt när jag utan resultat försökte få henne att somna om, tror att hon blir hungrig på natten för att hon ätit mindre än vanligt sista dagarna, men nu går det åt rätt håll! Sen sov hon i alla fall utan ett pip resten av natten och vaknade inte förrän kl 8, lycka!
Jag klarar verkligen inte av sömnstörningar, inatt grät jag igen när vi klev upp, det är inget ovanligt för förr när jag hade ett jobb att sköta grinade jag ofta på morgonen när klockan ringde, haha.

Vi hade den mys i morse och skruttan åt sin första portion gröt på flera dagar! Heja Moa! Blandade visserligen i nästan en hel burk banan och päronyoghurt för att dölja grötsmaken, men desto bättre då hon åt massor med andra ord.
Hon är så jävla rolig ungen, hennes favoritsång just nu är "Mitt i djungeln"-låten från Lejonkungen och varje gång jag kommer till versen "där soooover lejoooonen" så ylar hon som en galning vid ordet lejonen, varje gång! (och då ska ni veta att jag säkert sjungit samma låt 150 gånger senaste dagarna). Och hon härmas hela tiden, om jag sjunger "aaaaah" så hänger hon alltid med så att vi aaaaahar i olika tuffa beatbox-melodier. Gosunge! Och mamma säger hon hela tiden, dock fortfarande inte till mig... idag låg hon och rabblade "mamma-mamma-mamma" på skötbordet och jag stack fram huvudet för att hon skulle visa att det var mig hon menade men icke, hon verkade prata med sin hand.

Givetvis blev det en promenad men den nya ASSKICKING vagnen i det underbara vädret! 
Jag och Moa var uppe på vinden på morgonen för att hämta ner lammfällen (lammis) som hon ska ha i sin nya prinsesstron på hjul. Jag var skiträdd för Mikael skrämde upp mig igårkväll genom att prata om att det bor hemlösa galningar på vinden och att lampan släcks automatiskt efter två minuter. Jag var så jävla rädd! Moa satt i bärselen och babblade och jag hyssjade på henne för att lyssna efter "vindsfolket". Givetvis gick jag in fel vindsförråd, det finns två olika förråd högst upp i huset, ett på åttonde våningen och ett på nionde. Så jag fick gå igenom två riktigt läskiga förråd på jakt efter vårt, och jag var skitskraj, kunde knappt låsa upp hänglåset när jag hittade rätt för att min hand skakade så.
Hur som helst så var det värt att nästan skita ner sig av rädsla för ÅH vad mysigt hon satt i vagnen med lammis!
Vi promenerade till Frölunda för att handla lite livsnödvändigheter på Kvantum och då passade jag på att svänga in på BVC och väga Moa, det finns en våg i väntrummet och jag ville gärna ha en 7-månadersvikt trots att vi inte hade någon tid bokad. Jag hade aldrig vågat slinka dit om det inte vore för att en mammakompis på Familjeliv.se gjorde samma sak härromdagen. 
Hursomhelst vägde Moa som blir 7 månader i morgon hela:
9030 gram! 
Vår egen vägning hemma hos min mor var alltså inte helt korrekt, men det är minsann en stor tjej! Hon väger lika mycket som en flicka på 9,5 månad "ska" väga enligt normalkurvan. Det fanns möjlighet att mäta henne också men jag skippade det, det är nog lite krångligt att göra det själv och som sagt kissar hon blixtsnabbt när hon inte har blöjan på sig, kändes inte värt det besväret, hehe.

När vi hade handlat somnade Moa gott i vagnen, kan inte betona nog hur grymt mysig den är! Hon låg så himla mysigt nedbäddad och man kan fälla ner sufletten hela vägen så att lillfis slipper ha sin hatade sol i ögonen, den är så rymlig och go att trots att jag tryckt ner lammis hade hon plats att kura ihop sig om boll på sidan.
Och vilken jävla fjädring den har! Man kan guppa den både upp och ned och i sidled, underbart! Måste ju vara bästa köpet ever. Tack för alla kommentarer om vilken goding vi köpt! Den kostade 1700 spänn vilket är jättebilligt, de andra begagnade jag sett på Blocket och Tradera ha begärt runt 3000 för samma vagn, så det var ett klipp!
Hon sov så gott att jag satte mig på en bänk på torget och gungade henne när vi var hemma igen, baktanken var väl att dessutom få lite sol i mitt bleka ansikte. Hur skönt som helst, men icke långvarigt då tre kärringar satte sig bredvid och tände varsin cigg, då pep vi hemåt. Jävla rökare!


En ny vagn!

Hehe, ja idag har det shoppats en ny vagn allra minst. Det blev en Emmaljunga City Cross i färgen soft pink och jag ÄLSKAR DEN.
Ska man vara ärlig så behöver vi ingen ny vagn, vi har ju vår Quinny som funkar superbra och är väldigt smidig, men jag är lite vagnkåt och tycker att Quinnyn känns lite tippig på något sätt med sina tre hjul, har man skötväskan hängande på handtaget och lägger minsta lilla vikt på så flyger framhjulet i luften. Skulle ALDRIG våga åka buss med den utan att hålla fast stenhårt hela tiden. Dessutom satt inte Moa särskilt bra i den, liggdelen är ju kanon men sittdelen... nja...
Men jag kommer helt klart sakna det rörliga framhjulet, för det är skönt att kunna snurra den ett varv runt på plats, men satan vad go Emmaljugan var att köra! Vilket fjädring, och vilket gött gung!
Såg en annons på blocket igår och blev genast kär, så idag ställde min far upp och körde mig till Björkekärr (ligger nära Östra sjukhuset) och hämtade den härliga skapelsen. Är helt kär, den är ju ROSA! Fick ett kanonpris så jag är väldigt, väldigt nöjd med affären. Fast eftersom den är begagnad så är man alltid lite rädd att det ska visa sig att det finns något dolt fel, men jag har gått med en trött Moa på kvällspromenad och då märktes inget lurt. Däremot hörde jag ett väldigt suspekt rasslande ljud när jag körde ut den från bilen och blev genast orolig- men det visade sig att det sitter såna där små reflexer på fälgarna som klirrar när man går, första tanken var att plocka bort dem men det är ju inte helt dumt i mörkret! Det sitter en jättesöt reflex på sufletten också i form av en liten prinsesskrona...Åååh!

Just det, fy fan. Paret vi köpte vagnen av tittade lite suspekt på pappa och inte förrän en lång stund in i samtalet frågade mannen pappa "jaså det är inte ditt barn?" och både jag och min far halvskrek ett ruggande NEEEEJ och jag kved "det är min PAPPA!" och mannen såg genaste lugnad ut och sa att det var ju tur det... Blir helt illamående inombords när jag tänker att dem ett tag trodde att pappa och jag var ett perverst par med trettio års ålderskillnad...
Det är helt klart sista gången jag handlar bebisrelaterade saker med pappa i släptåg, käre gode gud...

Moa är ju friskt nu som sagt men på ett alldeles vedervärdigt humör! Det är bara gnäll, gnäll och åter gnäll och hon är jättetrött hela tiden, det tror jag det, med tanke på hennes sjukt dåliga sömn förra veckan. Det är säkert de där förbannade tänderna som aldrig vill spricka igenom som spökar, eller också är det en ny utvecklingsfas. Med tanke på att hon varit så gott som helt gnällfri i så gott som hela sitt liv är det väl inte mer än rätt att hon får kinka lite, griskultingen. Hon är en stor flicka nu och i natt sover hon för första gången utan sina kuddar i sängen, hon har alltid legat mellan två kuddar innan för att få det trångt och mysigt som i mammas mage, men nu tänkte vi testa och se om hon vill ha lite mer space, hon börjar trots allt bli gammal och självständig:P

Här är världens finaste tjej i sin ROOOOSA vagn!


Mysteriet är löst!

Nu vet jag vad som plågat pruttbebis, det var den där tredagarsfebern i alla fall, jag trodde verkligen inte att det var så eftersom febern inte varit speciellt hög vilket den brukar vara vid just den sjukdomen men det beror nog på att jag är så flitig med rumpalvedonen:) För igår blev det lilla livet prickigt, fullt med små röda prickar på rygg, mage och hals och det stämmer bra med just tredagsfebern- när febern sjunker då kommer prickarna.
Så nu är hon så gott som sig själv igen, men undantag för att hon äter dåligt, det enda som slinker ner utan problem är fruktpuré, gröten vägras och mat och ersättning får jag pillat ner efter stor ansträngning.
Det är tur att hon har lite fläsk att ta på nu när hon äter dåligt, vi vägde henne hemma hos mamma som har en sån där digital våg. Först skuttade Mikael upp och vägde sig, för att inte avslöja hans vikt här på internet (ja, även herrar är lite känsligt över det där...) så kan vi låtsas att han vägde 10,7 kilo. Sedan vägde han sig med Moa på armen och vägde plötsligt 20,3! Det verkar alltså som om hon redan har gått med i tiokilosklubben! Men nu hade hon ju kläder+ blöja på sig men hon väger ju absolut minst 9500 gram nu, JÖSSES vad hon har växt det sista! Det tror jag det, med tanke på att storlek 80-kläderna sitter som en smäck.
Mammas stora, starka tjej! Tänk om hon varit en pojk som i regel är större än flickor, då kanske hon hade varit helt gigantisk!

Moa somnade för sin förmiddagslur tidigt idag så jag har suttit och läst och GRÅTIT över gamla inlägg från September 2008 i bloggen, månaden då jag var höggravid och gick på övertid och då till slut Moa tittade ut.
Tänk om man hade vetat då vad man vet nu liksom, så mycket enklare allt hade varit, men på samma gång så mycket tråkigare- det är ju det som är så spännande med barn, att det händer nya saker hela tiden och nya personlighetsdrag hos bebben växer fram för var dag som går... Att hon har varit sådär liten är ju en gåta...
Nu i efterhand är jag glad att hon inte kom ut förrän fjorton dagar efter beräknat datum för när hon väl kom så var hon ju helt redo för omvärlden. Hon var pigg och sjukt stark för att vara nyfödd, hon lyfte upp huvudet och vred på nacken redan dag 2 och fäste blicken jättetidigt, när vi kom hem från BB var hon lampgalen och vred sig alltid mot lilla lampan på datorbordet. Och hon hatade att ligga som en bebis, ni vet i amningsposition med huvudet i någons armveck, hon ville alltid sitta upp för att kunna spana runt och vrida på sig.
Mamma var helt chockad över at hon var så stark och vaken, jag föddes ju fyra veckor för tidigt och ville inget annat än att sova dygnet runt, jag var för trött för att äta och somnade alltid vid bröstet. Moa somnade minsann aldrig, haha. Alla pratade om att spädbarn sover sissådär 18 timmar om dygnet de första veckorna och hon sov knappt ens första dygnet utan låg tyst och stirrade i baljan hela dagen (vilket visserligen drev mig till vansinne eftersom jag aldrig fick tid över då hon var vaken jämt och ammade i princip konstant hela dagarna).
Jag har funderat på om hon minns amningen, hon brukar ju säga "mamma" när hon är som mest hungrig så jag griper efter halmstrån och hoppas att det kanske ändå är riktat mot mig eftersom jag faktiskt VAR maten en gång i tiden? (ja, jag är lite bitter över att hon säger pappa...).

Här är två bilder, en på fialottan igår och en från när hon var pytteliten och nästan kallades för Puppan fortfarande och sist men inte minst en bild på mig när jag var löjligt nyförlöst och grinade konstant (den bilden är vansinnigt komisk såhär i efterhand, kan ni tänka er att jag hade en sån fixidé att Mikael skulle lämna oss att jag fick panik så fort han nuddade mig och när han satt vid datorn satt jag och grät i smyg och log hysteriskt varje gång han tittade åt mitt håll och sen bölade jag så att jag nästan skrek i duschen där han inte kunde höra mig... Det var ju inte hormoner, det var ju tillfällig sinnesjukdom!).






Sjukling-update

Åh vad jag är glad, idag var Moas temp nere på 36,5 grader i morse efter en hel natts ostörd sömn! Efter att jag fått henne i säng UTAN MAT vid strax före 22 igår så sov hon till 06.50 utan ett endaste pip, behövde inte ens stoppa in nappen!
Dumma, dumma mig som gick och la mig för sent och inte tog chansen att sova några timmar extra, men huvudsaken är ju att lillsnutt helt klart är på bättringsvägen! Lycka!
Det enda jag har att klaga på är väl att hon vägrade äta gröt nu precis, men hon gillar ju faktiskt inte gröt och den nya sorten vi köpte smakar faktiskt skit... Det är någon fruktgröt från HiPP som jag hade höga förväntningar på men yuck... Den smakar salt och är inte i närheten som god som äpple-pärongröten från Semper som smakar grädde eller äpplegröten från Nestlé som har lite muslismak över sig men är god ändå. Hon åt i alla fall lite banan och apelsin och somnade sedan sött.

Till Litetdahl som skrev en kommentar:
Jag misstänker att du har rätt, att det trots allt är tänderna som är på väg. Hon är ju snart sju månader och det borde ju vara på väg, har kikat en massa i munnen idag (höll på att skratta ihjäl mig när jag drog upp överläppen på henne och kikade för hon blev skrämmande lik en siameskatt, ska försöka ta ett kort på det...) och det syns inget ännu, fast när dem väl ploppar upp kanske det går fort? Tandköttet är knöligt på två ställen i överkäken, där de så kallade vampyrtänderna ska sitta sen, det vore ju vansinnigt roligt om hon fick dessa tänder först!

I dag ska vi grilla igen, enligt SMHI skulle vädret inte vara på topp idag men än så länge skiner solen i Göteborg. Himlen ser något gråaktig ut men vi har ju faktiskt tak på balkongen om det skulle krisa. Funderar starkt på att köpa en markis, det blir så varmt på balkongen när den riktiga sommaren sätter in att man knappt kan sitta där på kvällen utan att få värmeslag, dessutom är det en granne som har markis som alltid satt ute och åt där i somras när vi gick förbi och det såg vansinnigt mysigt ut, som en egen liten uteservering utan brölande fulla människor och cigarettrök precis överallt.
Käre gud vad jag längtar efter en cigarett... Mitt hat mot alla rökare blir verkligen värre och värre för jag blir bara mer och mer avundsjuk samtidigt som jag blir förbannad över att dem förpestar min tillvaro och tusen resor värre- Moas. Nej, någon rökande morsa tänker jag då aldrig bli, får väl plocka fram ciggapaketet lagom tills jag är sissådär 45 år och alla barn har flyttat hemifrån...


Och Moas första ord blev...

PAPPA!


Efter stenhård träning att säga mamma har hon än så länge bara sagt mamma till mat och jag misstänker att det är en förvrängd form av "namnam" som jag alltid säger när det är matdags. Så efter några månader av "dada" och "gaga" så sa hon idag ett klockrent "Pappa, pappa" när vi smög in i sovrummet och tittade på Mikael som låg och drog i sängen och jag pekade på honom när vi stod där. Sen sa hon pappa en gång till och petade honom i ögat när jag la henne till rätta bredvid farsan i sängen.
Och ja, det är lite surt att hon inte sa mamma först, men väl värt det när jag såg Mikaels löjligt stolta leende:).

Söndag-Påskdagen

Sitter med en klump i magen, är så orolig för Moa. Febern är nästan borta och hon är som vanligt mestadels av tiden men hon äter inte alls lika mycket som vanligt och blir jätteledsen emellanåt. Fattar fortfarande inte vad som är problemet, det verkar inte vara öronen (hon reagerar i alla fall inte när man knackar på örat) och inga tänder syns till än i alla fall. Hon sov helt okej i natt i alla fall, men det känns inte bra ändå. Och då värker mitt mammahjärta, det verkligen värker.

Igår var det inget vidare påskfirande får jag väl erkänna, men mysigt det var det!
Lagade en STOR frukost med omelett och korv och rostat bröd och grejer, sen begav vi oss ut på promenad för att handla, Ica Blomman (ja, det heter BLOMMAN, fråga mig inte varför) var givetvis stängt så vi fick bege oss till Marklandsgatan, det var inte populärt hos Moa som dessvärre blev kinkig och ännu argare av att solen sken henne rakt i ögonen och mössan hasade ner hela tiden, så jag fick dra barnvagnen baklänges hela vägen och det tog lång tid. Hon var ännu argare i affären men blev nöjd när hon fick tugga på min handväska och leka med en paket gröt när vi var färdiga. Årets påskmiddag blev thaimat, har ju varit så löjligt sugen på det länge nu. Vi tog två olika rätter och delade på här hemma, herregud vad gott det var.
På kvällen blev det chips och dipp och två filmer, först "Marley och jag" som var skitmysig, ljuvlig hund och Jennifer Aniston som jag är lite sådär hemligt kär i, och jag GRÄT. Sen kollade vi på en kul tonårskomedi som heter "Sexdrive", det är alltid kul med tonårsfilmer.
Idag har vi varit hos svärföräldrarna och ätit middag, galet gott. Som vanligt åt jag såna mängder att man skäms men ändå inte kan låta bli att ösa på mer, har faktiskt aldrig träffa en person av kvinnligt kön som äter mer än vad jag gör. Jag var beredd på att få vända i dörren när vi kom dit för Moa var jättegnällig innan vi åkte men när vi var där och hon fått sova var hon go och glad igen. Sen chockerade hon mig med att nöjt sova på en madrass i sin farmor och farfars sovrum i nästan två timmar, utan napp, utan kudde och utan sin mjukishund Bassi Bo 2. Hon som är så sjukt kräsen med hur hon sover här hemma, jag var så stolt så stolt. Det var faktiskt skönt att få sitta och tjöta i fred också, det ska erkännas.
Men sen när hon vaknade verkade hon må dåligt igen, fortfarande ingen hög feber men kinkig och inte alls på bushumör, hon skrattade inte ens när Mikael pruttade henne på halsen som hon älskar:(. När vi kom hem var det bättre men hon vägrade än en gång äta innan nattningen, jag fick i henne kanske 50 ml efter mycket trugande, och då hade hon ändå inte ätit mat till middag utan bara frukt och ingen gröt. Varför äter du inte allra käraste barn? 

Nu verkar hon sova gott i alla fall, må hon slippa vakna upp och skrika hysteriskt i natt också...
Här är lilla sjuklingen, man ser verkligen att hon inte mår bra på ögonen...

 

Longfriday

Ja, dagen har faktiskt varit ganska lång och väldigt trevlig!

Natten var helt bedrövlig faktiskt, vilket spring och vilken ledsen bebis som aldrig kom till ro! Mikael tog upp henne och skulle mata vid ett-tiden men hon ville inte alls ha utan bara sova, fastän hon vaknat och vaknat hundra gånger och sen fortsatte det så hela natten och vi vaknade inte förrän 08.30. Då tog jag tempen på Moa som visade 38,1 vilket inte räknas som feber hos en bebis men det var ändå högt för hon brukar ha 37,2 i vanliga fall. Hon fick i alla fall en supp och var hur glad och pigg som helst, så vi åkte till min mor som planerat. Lars kom och hämtade oss och Moa sussade sött i bilen.
Satt först och hade det mysigt på altanen och åt rostbiffmackor, sen tog jag och Mikael en promenad med monstervagnen jag köpte på Tradera som vi tagit med till mamma för att ställa den där hemma för gott, skitkäckt att ha en extra vagn där och slippa släpa med vår "riktiga" vagn varje gång, den andra stod ändå bara och samlade damm i källaren. Moa somnade direkt och sov som en prinsessa i solskenet och det var så varmt och gött att vi blev svettiga trots att vi bara fick med t-shirt. Vilken jävla skillnad det är att gå ut och promenera på landet alltså, vi blev ännu mer trötta på att bo i stan när man får lite andra perspektiv. Hade kunnat skutta fram där i solen hur länge som helst men vände om efter en stund för att vara lite sociala.
Jag fick en ny jacka av käraste mamma istället för ett påskägg i år, tusen tack! Och Moa fick ett GIGANTISKT påskägg med massa strumpor och ett set med en rosa tunika och rosavit-prickiga tights till, så sött! (jag fick också strumpor i hennes ägg, välbehöveligt!).
Sen anlände min morfar och hans fru (ja, ALLA i min släkt är skilda) som jag inte sett på evigheter. Moa fick ännu mer kläder och vi fick godis. Sedan åts det en gigantisk måltid, stackars mamma hade slitit ut sig i köket totalt. Det var ägghalvor (förstås), en smörgåstårta med lax, sill (inte min grej), kycklingklubbor, janssons och potatisgrattäng och sen körde Lars igång grillen och det serverades grillspett. Fy fan vad gött, jag hade på mig en för liten kjol så jag kunde knappt andas när min mage svullnade upp. Mikael åt skrämmande stora lass mat som vanligt, han orkade till slut inte äta upp så jag åt resterna på hans tallrik, gam och skitsnål som jag är.

Sen blev det marsipantårta med kycklingar i solen och Moa sov i vagnen IGEN som jag rullade fram och tillbaka på gräsmattan, jag blir så lycklig när jag tänker på all frisk luft hon andades in istället för avgasskiten här i stan...
Men sen vaknade hon och verkade lite gnällig och orolig och jag tog tempen igen och då hade hon fortfarande feber, 38,4 grader:(. Så då packade vi ihop våra prylar och begav oss hemåt, inte ens minut försent för Moa fick till ett riktigt hysteriskt gallskrik där i slutet som inte är likt henne, så hon var nog lite dålig trots allt när suppen slutat verka.
Vi blev skjutsade hem av min morfar och väl hemma var hon glad och nöjd igen, och vid 21 somnade hon som vanligt och har än så länge inte vaknat utan sovit gott. Lilla gumman, jag får så jävla ont i hjärtat när hon inte är riktigt kry, jag hoppas VERKLIGEN att den där jävla febern är borta i morgon. Förstår inte varför hon har feber, för hon är inte förkyld utan verkar må toppen i övrigt. Samtliga släktingar gissade på en tand, hoppas det är därför.

Såhär söta var vi:


Utmanad!

En utmaning av Karin ska jag givetvis hinna med också, hade glömt av det totalt!

 

1. Hur gammal är du om fem år?
Fyller 27 i oktober om fem år, känns väldigt underligt att tänka på...
2. Vem var den sista du träffade? Mikael och Moa, förstås.
3. Hur lång är du? 178 cm. 
4. Vilken var den senaste film du sett? "Deathrace" med Jason Statham.
5. Vem ringde du senast? Memme.
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? Det var till Mikael och jag var sur, första argsint sms:et jag skickat på år och dag.
7. Vad är helgens planer? Det ska påskfiras hos diverse släktingar.
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Inget alls egentligen numera, men måste jag välja tar jag ringa för Moa tycker att det är skitkul med högtalarfunktionen:). 
9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Skilda sedan jag var cirka tio år.
10. När såg du senast din mamma? När hon barnvaktade Moa på vår tvåårsdag:) 
11. Vilken ögonfärg har du?
Blågrön.
12. När vaknade du idag? Vi klev upp ca. 07.15 och hade då legat och dragit oss i sängen ett bra tag.
13. Har du någon gång hittat en katt? Hur hittar man en katt? Dem är ju överallt kattrackorna:)
14. Vilken är din favoritplats? Vid havet!
15. Vilken plats föredrar du minst? Arbetsfömedlingen konkurrerar ut sjukhus. 
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? På landet med min Mikael i ett stor hus fullt med knubbiga barn!.
17. Vad skrämde dig som barn? Jag var jätterädd för vampyrer och vargar, och det kan man ju förstå.
18. Vem fick dig att skratta senast? Moa.
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Ja, det tror jag helt klart.
20. Har du stationär eller bärbar dator? Vi har både och, vilket krig det hade varit annars!. 
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Med trosor, om det är kyligt har jag linne också för att slippa frysa halvt ihjäl när Moa kallar på mig under natten.
22. Hur många kuddar har du i sängen? Jag har en sån där ergonomisk lyxkudde som jag stulit från Mikael och han har tre stycken vanliga. 
23. Hur många landskap har du bott i? Två, Halland och Västra Götaland. Desto fler städer! 
24. Har du någon gång spytt på någon? Aldrig på fyllan men när jag var liten och magsjuk kräktes jag en kaskadspya över pappas rygg+väggen.
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Strumpor.
26. Är du social? Nej, jag är nog rätt osocial, men jag är inte blyg.
27. Vilken är din favoritglass? Daimglass.
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Köpa hus!.
29. Tycker du om kinamat? Jag ÄLSKAR kinamat!
30. Tycker du om kaffe? Nej.
31. Vad dricker du till frukost? Juice eller bubbelvatten beroende på hur välfylld kylen är. 
32. Sover du på någon särskild sida? Ja, sover alltid på höger sida.
33. Kan du spela poker? Nej.
34. Tycker du om att mysa? Det är nog min favoritsyssla. 
35. Är du en beroendemänniska? Ja.
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Nej.
37. Vill du ha barn? Just nu fokuserar jag på Moa, sen vill jag ha en hel skock!:).
38. Kan du några andra språk än svenska? Ja, engelska. 
39. Har du någonsin åkt ambulans? Nej.
40. Föredrar du havet eller en pool? Havet helt klart, har ju bassängfobi.
41. Vad spenderar du helst pengar på? Bebiskläder.
42. Äger du dyra smycken? Nej, mitt ringfinger väntar spänt.
43. Har du någon gång testat narkotika? Ja, äckligt nog.
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? En snus.
45. Vem är den roligaste människan du känner? Får väl säga kände eftersom han inte finns med oss längre, men det är tveklöst Bertil "Ajaj" Quick, min underbare farfar.
46. Välj ett ärr på din kropp? På överläppen där en liten kille en gång valde att kasta en glasburk på mig.
47. Vad har du för ringsignal? Ingen aning, har alltid mobilen på ljudlös om den ens är på.
48. Har du kvar något klädesplagg från när du var liten? Tveksamt.
49. Flirtar du mycket? Nej, haha.
50. Vart togs din profilbild? Profilbild till vad? Bloggen? Den togs hemma.
51. Kan du byta olja på bilen? Gud, nej.
52. Har du fått fortkörningsböter? Nej, men jag har ju inget körkort heller.
53. Vilken var den senaste bok du läste? Har en massa barnböcker som jag skumläser i just nu, har inte så vansinnigt mkt lästid till övers.
54. Läser du dagstidningen? Nej.
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej förutom Familjeliv.se egna tidning.
56. Dansar du i bilen? Om jag får tillfälle till det, ja.
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? Banditrock, webradio.
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Ett porträtt av Moa. Jag vet, jag är bebisskadad:)
59. När var du i kyrkan senast? På Moas dop, 24 januari.
 


Vad är din fobi?

Sitter och läser lite bland mina gamla blogginlägg på Lunarstorm och sippar på en cider, fan vad bra dem är! Inser att jag måste hänga mig om all denna text skulle försvinna så jag blir nog så illa tvungen att sätta mig ner och spara ner sida efter sida efter sida i ett word-dokument för att vara på den säkra sidan. Litar inte på tekniken.
Hittade i alla fall en kul, lååång lista där man kan räkna ihop hur många fobier man har:

Fobipoäng, hur många får du?
Aatefobi = Rädsla för rutiner.
Ailurofobi = Rädsla för katter (1 poäng).
Ablutofobi = Rädsla för att tvätta sig.
Acerofobi = Rädsla för bitterhet.
Acousticofobi = Rädsla för larm.
Aerofobi = Rädsla för flygning.
Agrizoofobi = Rädsla för vilda djur (1 poäng, herregud, jag blir ju rädd för en ynka ekorre).
Aikmofobi = Rädsla för skarpa föremål, knivar.
Akarofobi = Rädsla för insekter (1 poäng).
Akrofobi = Rädsla för höjder.
Akustikfobi = Rädsla för ljud.
Algofobi = Rädsla för smärta (1 poäng).
Alliumfobi = Rädsla för vitlök.
Alektorofobi = Rädsla för höns (1 poäng, tveklöst).
Amathobobi = Rädsla för damm.
Ambulofobi = Rädsla för att gå.
Anglofobi = Rädsla för England.
Anthofobi= Rädsla för blommor.
Antropofobi = Rädsla för andra människor (0,5 poäng. Ingen rädsla för människor i allmänhet men det finns många som skrämmer skiten ur mig).
Anuptafobi = Rädsla för att inte bli gift.
Apeirofobi = Rädsla för evigheten.
Apotemnofobi = Rädsla för amputerade människor.
Arachibutyrofobi = Rädsla för att mat ska fastna i tänderna (1 poäng).
Asymmetrifobi = Rädsla för asymmetriska former.
Autofobi = Rädsla för ensamhet (1 poäng).
Automysofobi = Rädsla för att vara smutsig (1 poäng, tvätta-händerna-hysterin är påtaglig).
Bakteriofobi = Rädsla för bakterier (1 poäng).
Barofobi = Rädsla för tyngdkraften.
Basofobi = Rädsla för att falla.
Batrachofobi = Rädsla för kräldjur (1 poäng, man skulle nästan kunna tro att jag är rädd för alla djur).
Belonofobi = Rädsla för vassa föremål.
Bibliofobi = Rädsla för böcker.
Bromidrosifobi = Rädsla för kroppslukter (1 poäng).
Brontofobi = Åskrädsla (1 poäng, jag har upplevt helt galna åskoväder i Kroatien och det är inte roligt kan jag lova).
Cancerofobi/Carcinomatofobi = Rädsla för cancer (1 poäng, vem fan har inte det?).
Centofobi = Rädsla för nya ideer.
Chaetofobi = Rädsla för hår.
Chrematofobi = Rädsla för pengar.
Chromofobi = Rädsla för färger.
Cibofobi = Rädsla för mat.
Coulfofobi = Rädsla för clowner (1 poäng, givetvis).
Cynofobi = Rädsla för hundar.
Demofobi = Rädsla för folksamlingar (1 poäng, jävligt obehagligt).
Dementofobi = Rädsla för sinnessjukdomar.
Dentofobi = Tandläkarskräck.
Dikefobi = Rädsla för rättvisa.
Emetofobi = Rädsla för att kräkas.
Eosofobi = Rädsla för solnedgången.
Equinofobi = Rädsla för hästar (1 poäng, oh yeah, scored again).
Ergasiofobi = Rädsla för att arbeta.
Erotofobi = Rädsla för sexuell samvaro.
Erytrofobi = Rädsla för att rodna (0,5 poäng, hade väldiga problem med det där under högstadietiden).
Filofobi = Rädsla för att bli kär.
Fobofobi = Rädsla för att drabbas av någon fobi.
Fonofobi = Rädsla för ljud eller högt tal.
Fotofobi = Rädsla för ljus.
Gallofobi = Rädsla för Frankrike, fransk kultur.
Gamofobi = Rädsla för äktenskap.
Gefyrofobi = Rädsla för att åka över broar.
Grafofobi = Rädsla för att skriva.
Gymnofobi = Rädsla för nakenhet.
Gynefobi = Rädsla för kvinnor.
Harpaxofobi = Rädsla för att bli rånad (1 poäng, alla man möter är potentiella rånare).
Hedonofobi = Rädsla för nöje.
Hematofobi = Rädsla för blod (1 poäng).
Hierofobi = Rädsla för kristna föremål och präster.
Hodofobi = Rädsla för resor.
Homofobi = Rädsla för homosexuella.
Hydrofobi = Rädsla för vatten.
Hypnofobi = Rädsla för sömn.
Iatrofobi = Rädsla för läkare/Läkarskräck.
Iktyfobi = Rädsla för fiskar (1 poäng).
Kakorrafiafobi = Rädsla för misslyckande.
Kardiofobi = Rädsla för hjärtsjukdomar.
Kenofobi = Rädsla för tomhet eller öppna ytor.
Kinesofobi = Rädsla för rörelser.
Klaustrofobi = Rädsla för små stängda utrymmen (1 poäng).
Klinofobi = Rädsla för att gå och lägga sig.
Koprofobi = Rädsla för avföring (inte längre, efter alla dess bajsblöjor).
Levofobi = Rädsla för saker på sin vänstra sida.
Lilapsofobi = Rädsla för orkaner.
Linonofobi = Rädsla för snören.
Logofobi = Rädsla för ord.
Lygofobi = Rädsla för mörker (1 poäng, tack vare "svarta madam"-leken).
Lyssofobi = Rädsla för att bli galen (1 poäng).
Macrofobi = Rädsla för långa väntetider.
Mekanofobi = Rädsla för teknik och maskiner (1 poäng).
Megalofobi = Rädsla för stora föremål.
Melafobi = Rädsla för att hata musik.
Metrofobi eller mysofobi = Rädsla för poesi.
Molysmofobi = Rädsla för smuts (1 poäng).
Mysofobi = Rädsla för smuts och smitta (1 poäng).
Nekrofobi = Rädsla för döden, döda kroppar (1 poäng, och ett rejält sådant).
Nebulafobi = Rädsla för dimma.
Neofobi = Rädsla för allt nytt.
Novarcafobi = Rädsla för svärmor.
Octofobi = Rädsla för talet/figuren åtta.
Olfaktofobi eller osmofobi = Rädsla för lukter.
Ombrofobi = Rädsla för att få regn på sig.
Onomatofobi = Rädsla för att höra ett speciellt ord.
Ornirofobi = Rädsla för fåglar (1 poäng, hehe).
Pantofobi = Rädsla för allting.
Papafobi = Rädsla för påven.
Paraskavedekatriafobi = Rädsla för fredagen den 13:e.
Paralipofobi = Rädsla för ansvar.
Parthenofobi = Rädsla för oskulder.
Patofobi = Rädsla för sjukdomar (1 poäng).
Peniafobi = Rädsla för fattigdom.
Placofobi = Rädsla för gravstenar.
Pnigofobi = Rädsla för kvävning (1 poäng).
Poinefobi = Rädsla för bestraffning.
Politikofobi = Rädsla för att avsky någon politiker.
Pteronofobi = Rädsla för att bli kittlad med fjädrar.
Pyrofobi = Rädsla för eld (1 poäng).
Scholionofobi = Rädsla för skolan.
Siderodromofobi = Rädsla för att åka tåg.
Sitofobi = Rädsla för att äta.
Skopofobi = Rädsla för att bli iakttagen.
Social fobi = Rädsla för dra på sig uppmärksamhet.
Spektrofobi = Rädsla för att titta i en spegel.
Spermofobi = Rädsla för spermier.
Stygiofobi = Rädsla för helvetet.
Tafefobi = Rädsla för att bli begravd levande (1 poäng).
Teutofobi = Rädsla för tyskar och tyska föremål.
Thallassofobi = Rädsla för sjön.
Thanatofobi = Rädsla för döden, att dö (1 poäng).
Traumatofobi = Rädsla för skada eller skadas (1 poäng).
Triskadekafobi = Rädsla för talet 13.
Uranofobi = Rädsla för himlen.
Verbofobi = Rädsla för ord.
Vitricofobi = Rädsla för svärfar.
Xenofobi = Rädsla för främlingar.
Zoofobi = Rädsla för djur (1 poäng).
SUMMA: 36,5 poäng. Illa, illa, illa.

Man kan ju fråga sig vem som faktiskt är rädd för rättvisa eller rädd för att hata någon politiker? Men å andra sidan sett så saknades en av mina stora fobier på listan som kanske också verkar lustig. Jag är rädd för papper, att ta i papper och framförallt- PAPERCUTS. Det var ingen höjdare när jag jobbade på kontor vill jag lova.

Och här kan man räkna ihop sina eventuella böjelser!

Agalmatofil = Tänder på utställningsdockor.
Anasteemafil = Tänder på långa eller stora människor (0,5 poäng, föredrar ju mina herrar långa, även om dem inte får vara löjligt långa).
Apotemnfil = Tänder på tanken att mista en kroppsdel.
Axillisme = Tänder på att ha sex i armhålan.
Bisexuell = Tänder på båda könen (jag är väldigt osäker där med väljer att svara nej).
Dacryfil = Tänder på att partnern gråter.
Dendrofil = Tänder på träd & växter.
Krematistofil = Tänder på att betala för sex.
Emetofil = Tänder på att spy eller bli spydd på.
Exibitionist = Tänder på att visa upp sig (1 poäng, det bor en blottare i mig).
Fetischist = Tänder på ett speciellt föremål.
Formikofil = Tänder på att ha insekter kravlande på könsorganet.
Gerontofil = Tänder på gamla människor.
Heterosexuell = Tänder på motsatta könet (1 poäng).
Homosexuel = Tänder på samma kön.
Koprofag = Tänder på bajs.
Maschosist = Tänder på att bli slagen och förnedrad (1 poäng, så länge det är med glimten i ögat och frivilligt det vill säga).
Nasofil = Tänder på näsor.
Nekrofil = Tänder på döda människor.
Oculolinctus = Tänder på att slicka partnerns ögon.
Pederast = Tänder på småpojkar.
Pedofil = Tänder på små barn.
Sacofricosis = Tänder på att onanera offentligt, utan att bli upptäckt.
Sadist = Tänder på att slå och förnedra.
Siderodromofil = Tänder på att köra tåg.
Taphefil = Tänder på att bli begravd levande.
Urofil = Tänder på kiss.
Vourerist = Tänder på att smygtitta.
Zoofil = Tänder på djur.
SUMMA: 4 poäng. Ganska rimligt tycker jag.

Orkar faktiskt inte skriva något djupare idag, är riktigt trött i huvudet och måhända lite lullig. I morgon åker vi till min mor och blir borta hela långa dagen, om inte annat återkommer jag på lördag.
Moa är lite ledsen för att inte fler önskade Glad Påsk tillbaka till henne när jag la upp den finfina påskkärringbilden...

Bebisen gav mig ett sugmärke

Blä, Moa somnade inte förrän 22.10 idag, senare än sin far! Men det var ganska väntat och föreståeligt för hon har sovit sjukt mycket idag, två långa sovpass på säkert fyra timmar totalt och det är inte likt henne.
Men det blev lite knöligt att få henne att somna, grötmatningen blev försenad i och med att hon vaknade från middagsluren så sent, så hon var inte speciellt intresserad av god natt-flaskan nu, sen bajsades det lite för ovanlighetens skull (det finns tydligen bebisar som bara bajsar en gång i veckan, den här bäsen bajsade säkert trettio gånger om dagen när hon var nyfödd och numera i alla fall tre rejäla lass om dagen- hon brås väl på sin far. Tycker att det är lite jobbigt när man ska iväg för det är ingen höjdare att byta bajsblöjor på diverse golv eller ve och fasa- offentliga toaletter. Fast själv blöjbytandet tycker jag är ganska kul, har en sån där läggning som blir äckelförtjust av att eliminera diverse klet, det är därför jag älskar att klämma finnar på folk).
Nåväl, hon ville inte somna på en bra stund och blev som alltid förvandlad till DEN GALNA SUGFISKEN efter en stunds gnällande. Det är ju så vansinnigt roligt att jag gapskattar varje gång, trots att hon också börjar skratta och blir ännu piggare. Hon suger på min ansikte som en galning, först näsan, sen kinderna och sist favoriten hakan. Suger stenhårt och gör kluckande ljud samtidigt, så att jag nästan skrattar ihjäl mig och måste stampa med fötterna i golvet, är inte särskilt kittlig men jag blir hypernervös när det är så nära halsen och jag samtidigt hör snaskande ljud. Så jag fick idag ett stort, fint sugmärke mitt på hakan.

På tag om slaskande på halsen så har jag en gammal pojkvän som var sådär löjligt hångelgalen. Jag är verkligen ingen kyss-människa, jag skulle tro att jag är vansinnigt dålig på att kyssas. Jag tycker att det är så meningslöst och pubertalt att flaxa omkring med tungorna i varandras munnar, och värst av allt är att jag inte kan andas, försöker andas med näsan lite desperat men det slutar alltid med att jag får slita mig loss och kippa efter luft.
Hur som helst så slafsade den här pojkvännen så jävligt på min hals och ansikte jämt att jag till slut fick eksem, skulle tippa på att det någon form av vattenskada eller också var jag bara allergisk mot honom. Och detta är tydligen inte något som bara hänt mig, för min Tina var med om samma sak (med en annan expojkvän till mig, den förrädiska räven. Jag är fortfarande lite sur för det, och det vet hon, haha).

Dagen har bara sprungit förbi, har inte fått gjort något vettigt alls förutom en snabb sväng ner på torget och köpt snus samt vaniljbulle till mig och wienerbröd till Mikael i bageriet. När vi lämnar Västra Frölunda (för gott!) så kommer jag verkligen att sakna det där bageriet och mysbagaren. Han tittar alltid ner i vagnen och frågar om Moa sover varje gång- vilet hon aldrig gör men han blir lika förvånad ändå, trots att jag förklarat att det är en icke-sovande bebis.
Jag har förresten varit grymt flitig med situpsen idag. Anonym frågade om jag märkt någon förändring med magen och nja, jag TYCKER allt att den känns något mindre sladdrig och den svullnar inte upp lika mycket efter käket som innan, men antagligen är det inbillning då jag bara sysslat med de här dumheterna senaste veckan. Så förändringen kanske bara finns i mitt huvud- men det är ju positivt det med i så fall.

Onsdag

Blir nog ett kort inlägg för jag misstänker att Törnrosa vaknar snart, hon har redan sovit en bra stund.
TACK OCH LOV så var natten helt okej, stoppade in nappen tre gånger men det var allt, sen vaknade hon vid 6 men jag lyckades få henne att somna om till 7, vilket känns som en mycket rimligare tid att kliva upp. Fan vad skönt att ta igen lite sömn, även om jag känner att jag fortfarande ligger back på sömnfronten.

Som ni ser så har vi försökt ta lite påskkärring-kort idag, vilket gick åt skogen... Jag lyckas visst alltid pricka in fel tillfällen när jag ger mig på såna projekt för hon var icke på humör, inte sur eller så men hon totalvägrade titta in i kameran trots att jag hoppade runt som en skållad råtta och flaxade och tutade med hennes pekbok. Nej, hon ville bara slita i sjalen runt huvudet och äta på sitt påskägg som jag tyckte skulle bli en trevlig rekvisita, uppenbarligen tyckte Moa att den var ännu trevligare.
Men söt det blev hon! Och jag tyckte att det blev ett rätt kul kort ändå, har mejlat runt det till diverse släktingar nu. Synd att inte farmor behärskar en dator, för hon hade blivit eld och lågor. Hon hade ramat in julkortet på Moa som vi skickade sist jag var där och dessutom gett kortet en hedersplats bland alla fotografier på barnbarn och släktens hundar. Så funkar det när man är sötast i stan.

Till anonym som undrade om situpsen:
Jag är alldeles för klen för att köra 50 stycken på en gång, så jag har spridit ut det över dagen. Passar på att göra 15-20 åt gången när jag ändå ligger och leker med Moa som en klubbad säl på golvet. Fast nu är jag rätt säker på att jag gör dem på fel sätt, för SATAN vad ont i ryggen jag har fått, försöker verkligen se till att använda magmusklerna när jag drar mig upp men det hjälper uppenbarligen inte, ryggen gör ont som fan!
Mikael har en sit-upsbräda (ja, tydligen finns det sådana) där man ligger i en sjukt äcklig vinkel med knäna om kanten och drar sig upp som om man hängde knäveck i något jävla träd. Det är säkert jätteeffektivt men det verkar helt livsfarligt för en otränad kvinna med noll sinne för balans. Lyckades göra en upphävning sen sprang jag därifrån i panik.
Såhär ser den ut, men man kan höja upp ena änden vilket min kära sambo gjorde så att den lutade i stort sett rakt ner:


Moa önskar er alla en "glad" påsk!



Tisdagkväll

Jävla horhockey som ställer in Desperate Housewives ikväll, det är veckans teve-höjdpunkt helt klart. Jag HATAR hockey, det finns tamejfan inget tråkigare, som tur är verkar mestadels av matcherna numera gå på menlösa kanaler- precis som det ska vara. Släng över all jävla sportskit till en enskild kanal så slipper resten av befolkningen få sin kväll förstörd.
Det finns INGEN sport som är värd att kasta ett öga på, live-fotboll är det enda jag uppskattar och det beror väl mest på stämningen, öl i plastglas och hejarramsorna.
Jo, gymnastik är kul att titta på, men det är mest för att det är så spännande att se hur nära alla är att knäcka nacken av sig och att skaka på huvudet åt att nästan samtliga gymnaster heter Svetlana, är 1,50 cm långa och har tränare som står och stirrar elakt och att man nästan ser hur tränaren i fråga gömmer en ridpiska bakom ryggen. Stackars ryska barn, börjar i cirkusskola när dem är nyfödda och kommer inte ut förrän dem vunnit guldet. Ja, så brukar samtalen här hemma låta. Då är jag fan hellre smidig som ett kylskåp och småfet.

I dag var jag först och handlade på ICA och gjorde en rejäl tabbe, är så van vid att ha min store starke karl med mig som bär en massa kassar medan jag kryssar fram med vagnen att jag inte tänkte mig för utan köpte alldeles för mycket tunga varor. Fick tryckt in en hel del under vagnen som tur var, och stackars Moa fick ha en paket med toalettpapper på sig i vagnen, det tyckte hon var roligt att klösa på med sina små rakbladsnaglar minsann.
Sen köpte jag årets påskägg, som jag givetvis inte kunde gömma ett par dagar utan överlämnade till Mikael så fort han kom innanför dörren. Köpte en överdrivet stor godispåse också, så godisen fick inte plats i ett snyggt guldägg som jag spanat in så jag fick köpa ett stort fult ägg med ett lamm på istället, som tur var så är det ju innehållet som räknas.
Fan vad svårt det är att köpa lösgodis till andra, vet ju själv att man alltid får en massa konstigt äckelgodis i sina ägg- de där godisbitarna som man inte tror att någon vettig människa äter. Vidrigast måste de små glansiga sockeräggen vara, och det verkar ALLA köpa. Men inte jag, istället satsade jag på chokladhyllan till herrn. Är verkligen inte chokladmänniska själv så jag var väldigt förvirrad och tyckte inte något såg gott ut, det enda jag kände igen var kinapuffar, center och romerska bågar, så det plockades på. Sen fick han en massa pussmunnar och en jättestor grön gelékrodil som fick ligga högst upp.
Minns när jag och mina väninnor var unga (-yngre) och köpte påskägg till varandra och kom överens om att köpa lösgodis för 150 spänn var och sedan dela upp det på tre (vi var fyra stycken), så att vi alal fick tre jättestora påskägg. Men så fick Tina för sig att ha godislöfte precis just då och önskade sig tuggummi istället, så hon fick tre ägg med extra-tuggummin. Det såg kul och väldigt sorgset ut.

Eftermiddagen ägnades åt att göra ett storkok på potatis, morot och palsternacka till Moa. Sen raserades dock den planen när tillbringaren till min mixer SPRICKER när jag häller i hela härliga blandningen, det var lite varmt kokvatten med så jag antar att det var det som var boven. Men vad fan? Ska en jävla PLASTTILLBRINGARE spricka av lite varmt vatten? Helt jävla sanslöst. Så jag och Mikael satt och löste av varandra med att mosa skiten med potatismospressen. Och NEJ, det blev inte slät puré. Skitmixer!
Nu överväger jag att sova, men vet inte om jag vågar för vampyrbebisen kanske sätter igång igen och då blir jag väldig, väldigt ledsen.

Godnatt på er, njut av er skönhetssömn alla pojkar och flickor som inte har bebisar som lurpassar i mörkret! 

Bebis förlåten

Efter en lång dusch och ett möte med denna rackaren efter middagsluren är allt förlåtet!
(Observera benet hon tryckt in i spjälorna, herreminjes...)


Only work and no play makes jack a dull boy

Nu ligger en nybadad, hallondoftande bebis i sin spjälsäng och sover. Och nybadad, sovande bebis är den bästa av bebisar bortsett från möjligtvis naken bebis på skötbord som tjuter av skratt eller trött och kelig bebis som kurar ihop sig i ens famn och snurrar förstrött med fingret i ens hår.

Men nej, natten och morgonen har INTE varit frid och fröjd. MÅNGA illvrål från spjälsängen i natt och en väldigt less mamma. Och tror ni att man får lite sovmorgon då efter att ha sprungit sig gråhårig hela natten? Nej det får man inte, istället vaknar hon klockan jävla sex i morse, jag flög upp halvdöd för att vyssja henne till att somna om men det var lönlöst. Mikael försov sig IGEN och flög i väg som en vante för att jag väckte honom vid sexsnåret- precis innan bebis vaknar. Så vem tror ni att jag skyller på? Ville bara vråla "DU STANNAR HEMMA FRÅN JOBBET OCH HÅLLER KÄFTEN!" men dessvärre funkar det ju inte så, så jag visade mitt vrede genom att marschera upp och kissa och BOXA i hallväggen väldigt dramatiskt som en hormonstinn tonårspojk. Det hjälpte inte.
Jag var (och är) så vansinnigt trött, ser suddigt och känner mig svimfärdig. Tack och lov att Moa är på ett väldigt bra humör, hon fick mig till och med att skratta lite i sängen innan vi klev upp för hon låg och studerade sin napp och pratade med den, och sen flängde hon upp bebisfoten i vädret och pickade på den med nappen och babblade vidare, såg ut som om napp och fot hade någon form av bebissamtal.
Så på något sätt har jag matat med bebis med både flaska och gröt, lekt lite på golvet och dessutom badat henne, hon brukar bli trött av att plaska runt och jag hoppas att hon sover lääänge. Jag vågar ärligt talat inte lägga mig själv för jag är för rädd att hon ska vakna precis när jag har somnat för då kommer jag att gråta som ett barn.
Har någon konstig smärta i ryggen men tack vare några panodil börjar det kännas bättre, har också ätit ett par smörgåsrån med ost för att få lite jävla energi, jag sprang mot kylen för att värma resterna av gårdagens köttfärs och pasta-grattäng men märkte då att NÅGON tagit med sig det till jobbet.

Slutsatsen är att jag kan omöjligt fungera som en normal människa med denna sömnbrist- jag blir ett jävla monster som slår i väggar och grinar till James Blunt-låtar på youtube och slutsats nummer två är att det är jävligt imponerande att moderskänslorna är såpass starka att dem kan få även en totalt utslagen zombie som knappt kan gå rakt att ta sig samman och utföra sina sysslor felfritt. Inget annat i världen hade kunnat hålla mig vaken just nu. 
Nu tänkte jag ta en dusch för första gången någonsin när jag är ensam med Moa, snälla ni håll tummarna att hon inte vaknar! 

Måndag- zzzzz....

I natt var bortbytingen tillbaka igen och man såg ingen skymt av min lilla Moa. Man får väl acceptera att det blir jobbiga nätter några gånger i månaden, men bläää vad tröttsamt det är, och då fick jag ändå sovmorgon på två timmar av Mikael.
En stund efter att vi lagt oss i gårkväll vaknar Moa och gallskriker- halvvaken. Flyger upp och stoppar in nappen och hon somnar om. Sen upprepar samma sak 10-15 gånger och jag är helt yr i huvudet av allt jojoflygande. Har ingen ANING vad det var med henne men jag hörde två ljudliga pruttar så hon är nog dålig i magen.
Så vid ett eller tvåtiden på natten gav jag upp och hämtade Moa till vår säng. Då var nappis givetvis borta och jag letade som en idiot i mörkret i spjälsängen utan resultat. Sprang i väg till köket och rotade upp en ny, vi lägger oss i sängen och då är napp nummer två OCKSÅ borta! Jag var tvungen att tända taklampan och då blev Moa jätteledsen som jättepigg. Så jag låg och klappade henne på ryggen lääänge medan hon pratade lite för sig själv, rev mig i ansiktet och ploppade ut sin napp som jag stoppade in femtioelva gånger. Sen sov hon i alla fall, men jag sov desto sämre. Låg i helt omänskligt obekväma ställningar och vågade knappt flytta på mig för att hon skulle vakna. Så fy fan, det var ingen rolig natt alls. Har en riktigt jobbig huvudvärk.

Nu sover lilla snäckan middag och herrn i huset är hemma, även han fick ju ta del av nattens illvrål och försov sig i morse. Tacka gud för det måste jag erkänna, jag fick i alla fall sova ut två timmar i morse när han gick upp med den förvånandsvärt pigga bebisen. Så det blir att försöka komma ut på en prommis lite senare, min kropp skriker NEEEEJ men det kanske kan få bort min bomull i huvudet. Dessutom blev jag galet sugen på thaimat igårkväll och måste nu tveklöst ta en sväng förbi närmaste thaiställe som lyckligtvis finns vid Marklandsgatan. Mmmm.

Jag är faktiskt jävligt flitig nu med mina sit-ups och jag vågar nästan säga att det gett lite resultat, har gjort ungefär femtio stycken om dagen och första dagarna fick jag helt galet ont av träningsvärken men nu känner jag ingenting, må det vara för att magmusklerna blivit lite härdade redan. Med tanke på hur sjukt otränade musklerna har varit efter att ha blivit puttade åt sidan i nio månader när bebismagen växte så borde det inte vara så svårt att få lite förbättring.
Gud- så sund jag känner mig. Kanske kan gå med lite fräscha kläder i sommar och inte känna mig som en 65-åring ändå.
Har spanat in en massa fint på Gina, som vanligt. Problemet med mig är att jag suktar efter saker som fan ett par veckor på hemsidan och sen vips, när jag ska köpa det så är det tamejfan ute ur sortimentet. I sommar är jag i alla fall ute efter mycket ljusblått, vitt och broderat. Köpte ett par söta vita leggings med blå ränder och gulddragkedja nere vid foten förra sommaren när jag var gravid som jag aldrig fick någon användning för, tänkte faktiskt plocka fram dem snart. Vet inte om man ska glädjas över att ha ett helt oanvänt klädesplagg att ha på sig eller sörja över att dem passar nu trots att jag köpte stor storlek för att få plats med magen? Buhu.  
Skulle vilja ha ett par färgglada chinos också, men misstänker att mitt höftparti är för gigantiskt för att bära upp något sånt, såna byxor passar bäst när dem hänger lite slappt på någons utstickande höftben. Nej fy fan, som sagt så var det roligare att vara gravid och fet med gott samvete istället för att vara icke-gravid och rätt fet utan anledning.
Nåja, Mikael tycker i alla fall att jag är snygg- och jag tror inte ens att han säger det för att han vill vara snäll och hålla uppe husfriden. Tack, min underbara älskling.

Till Anonym som är höggravid i sommar nere vid Medelhavet: Skaffa en fläkt eller två, lägg några kylklampar redo i frysen och förbered din karl på dygnet-runt-betjäning! Och grattis till bebben!

Vår dag i bilder

Vart har alla mina kommentarer tagit vägen? Är jag så jävla tråkig? Skämt åsido, hehe- är sämst i världen på att kommentera bloggar själv så nu kanske jag lär mig en läxa. Bjuder i alla fall på en trevlig bildsamling (pass på för den döda räven på mitt huvud!)















Lördag

Det bidde ingen grillning igår, det blir idag i stället! Det låg en dyster dimma utanför hela dagen igår så vi var inte så peppade att ställa oss på balkongen, men idag skiner solen! Mikael har marinerat champinjoner och paprika på spett förutom köttet och jag tänkte snart hasa iväg till köket och förbereda klyftpotatis i ugnen. Fan van nice när färskpotatisen dyker upp, fast det kanske den redan har gjort? Jag vet att vi åt färskpotatis, ägg och gräddfil till påskmiddag förra året.

Tänk, vid den här tiden förra året hade jag nästan kommit halvvägs i min graviditet, whäää vad jag saknar magen! Precis som med förlossningssmärtan så verkar man förtränga hur jävla smärtsamt det var att vara gravid framåt slutet- ja det var väl ingen del av graviditeten som var helt fri från plågor. Just vecka 20-30 var ju faktiskt helt underbara (nu i efterhand sådär), sparkarna var roliga och inte alls smärtsamma, magen var rund och vacker utan bristningar, man kunde röra sig hyfsat ohindrat och jag var kåt som ett djur.
Det är så många som fått barn det sista och massor som är gravida och man blir ju grymt avundsjuk! Det måste ju vara det ultimata att få barn i april-maj, varken för varmt eller för kallt och man slipper helt att vara höggravid i stekhet värme, eller nygravid och illamående i stekhet värme. Den ända nackdelen jag kan komma på är väl att man fortfarande kommer vara rätt fet och degig på stranden- om man nu ens kan vara utomhus så mycket med en nyföding under sommaren. Men ändå, tänk att komma hem med sin lilla kotte från BB och fåglarna kvittrar och alla träd blommar. Sen kan jag ju med handen på hjärtat säga att jag nog inte hade lagt märke till det ändå om Moa fötts under sommaren, jag hade ändå bara stängt in mig, gråtit som ett barn och maratonammat. Haha, jag vet när Tina och Veronika kom och hälsade på när hon var kanske 1,5 vecka gammal och någon föreslog att jag skulle dra upp persiennerna i vardagsrummet, kanske till och med hade fräckheten att sträcka sig efter en persienn och jag väste "FAN HELLER" och kände mig omringad av idioter. Nej fy fan, tufft var det- tacka gud för att man aldrig behöver vara förstagångsmamma igen.
Förresten så har jag börjat med en vansinnigt hårt träningsprogram, jag lägger mig ner bredvid Moa på golvet några gånger om dagen och gör sit-ups. Tanken är att börja lite lätt med femtio stycken om dagen och det har fan gett resultat redan, inga magrutor förstås men vidrig träningsvärk och det är ju fan alltid nåt! Både min mor och min far är träningsidioter och byggde muskler som unga båda två och jag har faktiskt ärvt detta på något underligt vis och har väldigt lättränade muskler, så jag hoppas på någon jävla utdelning i alla fall.

I dag har jag klippt Moas lugg, hon har haft den hängande i ögonen länge nu och hon kan ju inte ha tofsar dygnet runt så det var dags. Har ingen som helst talang för sånt, dessutom är jag livrädd att hon ska få för sig att kasta sig åt sidan (händer väldigt frekvent) och bli spetsad av saxen så jag samlade ihop allt hår som hänger ner i ansiktet, tvinnade ihop det till en tofs och kapade kanske 2 cm, mer än så tänker jag fan inte klippa bort! Så det blev en liten lock som nu ska sparas såklart.
Hon blir bara mer och mer blond i huvudet nu, det kanske är svårt att se på kort men man ser tydligt att håret som växer ut är mycket ljusare än topparna. Det gör mig faktiskt väldigt deprimerad, alla tjatar om hur lika hon och Mikael är så jag har stoltserat med att hon i alla fall har mammas mörka hår, men det verkar gå i stöpet det med. Mikael är ju också åt det bruna hållet i håret men mitt är väldigt mycket mörkare och den naturliga färgen är ju nästan svart- likadant som Moas när hon föddes. Dessutom hade det varit lite häftigt men en liten unge med mörkt hår också eftersom de flesta barn i Svea rike blir linblonda. Men än är hon minsann mörk som sin mor!


Alla heter Glenn i Göteborg

Usch, har just varit inne och stirrat förvirrat med öppen mun på försäkringskassans sida och våra föräldradagar. Efter att Moa fyller ett år måste man ta ut minst fem dagar i veckan så nu gäller det att snåla som fan fram till september, jävla skitregler! Man kan ju tycka att man borde få lägga upp sin föräldraledighet hur fan man vill men icke, alltid ska det vara en massa jävla finstilta regler. Men vi har hade nästan 300 dagar kvar i alla fall och nu begärde jag bara ersättning för 14 dagar denna månaden så det ska nog gå bra trots allt.
Huvudsaken är att jag inte behöver skicka iväg lilla snäckan till dagis alltför tidigt (eller viktigaste av allt, att vi slipper sätta henne på något ghetto-dagis innan vi hinner flytta ut på vischan).

I går hade Mikael en dubbelkörlektion mitt på dagen så han tog ledigt hela dagen och jag och Moa mötte upp honom i Frölunda när han var klar. Jag provade jackor på HM och blev faktiskt lite förtjust i två olika, den ena var i brun mocka (av alla material...) med gulddetaljer men den var SKITKORT och inte vidare praktisk för en ansvarsfull mor, den andra var den här:

Den fanns i svart också och satt jävligt snyggt, men kändes aningen militäraktig. Jag HATAR att göra viktiga klädinköp som dessutom brukar kosta en del. Det är därför jag aldrig köper nya jackor eller byxor utan lallar omkring i leggings vareviga dag och bara köper nya tunikor och klänningar (sedan Moa föddes, knappt det).
Det blev dock givetvis ingen jacka till modern utan bara kläder till Moa, två nya matchande bodys till bondgårdsbyxorna och en sverigebody+pyjamas som Mikael valde. Det är första gången han visat minsta intresse för bebiskläder, haha. Eller nej förresten, jag tror att det var han som köpte pyttepyjamasen med texten "If I dont sleep, nobody sleeps" när Moa låg i magen.
Sen tog vi en sväng på Hemköp och inhandlade helgens snacks. När vi stod i kassan kom en gubbe fram och brölade "JA, SÅDÄR TRÖTT BLIR MAN AV SÖMNLÖSA NÄTTER" bara för att jag stod och gäspade, och sen kikade han ner i vagnen och brölade ännu högre "WHÄÄÄ, EN LITEN TORBJÖRN NILSSON!" och jag förklarade att det var en flicka men att hon säkert kunde bli en jättebra fotbollsspelare ändå. Jävla blåvitt-supportrar, det bara kryllar. Såg förresten av Jävlar anamma gjort en låt som heter "Morgan Blåvitt" som jag tänkte ladda hem och bränna ut till pappa, han kommer att bli eld och lågor över en blåvittlåt med hans namn i sig!
Jag är så jävla sugen på att gå på fotboll snart, jag har inte varit på en enda ÖIS-match på år och dag, och jag ÄLSKAR att stå i klacken och sjunga. Jag är så jävla entusiastisk att jag sjunger så högt att en gång tappade jag rösten, en gång fick jag ont i bröstkorgen och en hemsk gång tog jag i så jävligt att min tampong nästan gled ut. Det ni, det är en äkta supporter.

Kvällen igår avnjöts med tacos, hade dukat upp ett rejält bord med massor av tillbehör, såser och annat roligt- tänk att vi inte visste hur gott det är med guacamole tills alldeles nyligen!
Och idag ska vi grilla- oavsett om solen väljer att visa sig eller inte. Marinerad fläskfilé ligger och gottar sig i kylen och ropar våra namn. Fan vad härligt att det snart är sommar!

I och med detta fotbollsinspirerade inlägg bjuder jag på denna underliga video:



And the winner is...

Kom att tänka på min egen vadslagning här i bloggen angående när Moa skulle ploppa ut, för jag såg att Linnea startat ett vad om när hennes lille pöjk kommer lära sig gå. Så jag letade bland gamla dokument och hittade era gissningar. Det såg ut på följande vis:

NÄR KOMMER PUPPAN?


Namn: Mikael (pappa). Datum: 27 augusti. Tid: På morgonen. Kön: Flicka.
Namn: Emelie M. Datum: 29 augusti. Tid: Under natten. Kön: Flicka.
Namn: Danielle Datum: 29 Augusti eller 5 september. När: Eftermiddagen eller tidig morgon. Kön: Pojke.
Namn: Madde E Datum: 30 Augusti. Tid: Under natten. Kön: Pojke.
Namn: Malin S. Datum : 30 aug. Tid : Värkarna startar på natten men kommer ut på eftermiddagen. Kön : Flicka
Namn: Sofia (mamma). Datum: 5 september. Tid: Under natten. Kön: Flicka.
Namn: Lina (blivande moster). Datum: 5 september. Tid: Under natten. Kön: Flicka.
Namn: Theres. Datum: 6 september. När: 05.00. Kön: Pojke.
Namn: Therese. Datum: 6 September. Tid: Morgon 06-09. Kön: Pojke!
Namn: Amanda. Datum: 6 September. Tid: sent på förmiddagen/tidig eftermiddag (ja, mitt på dan alltså) Kön: Pojke
Namn: Kajsa. Datum: 7 September. Tid: Tidig morgon. Kön: Flicka.
Namn: Jenny S. Datum: 7 september (du får "mitt" datum) Tid: 07.30 Kön: Pojke (Jack!).
Namn: Allicen. Datum: 8 September. Tid: 11.40. Kön: Pojke.
Namn: Sandra. Datum: 9 September. Tid: 13.15 Kön: Pojke.
Namn: Jenny A Datum: 10 september 09.05 Kön: Pojke
Namn: Veronica M. Datum: 10 September. Tid: Fm snåret. Kön: Flicka.

Först och främst kan vi ju konstatera att vi är värdelösa på att gissa allihop men med tanke på att det blev nedkomst den 17 september, Kl 09.24 och att det var en flicka så kan vi konstatera att vinnaren är Veronika M, grattis i efterskott! Sen var ju faktiskt Jenny nära också med tanke på att hon nästan prickade in tidpunkten på minuten!
Kan inte låta bli att undra om nästa bebis också kommer vägra komma ut på år och dar, det sägs ju att man brukar gå över tiden med samtliga barn om första föds efter beräknat datum. Men på samma gång så sägs det ju även att det är mer regel än undantag att förstföderskor går över tiden... Hur som helst så kommer jag att ta det säkra före det osäkra och räkna mitt BF minst två veckor senare än vad ultraljudet säger nästa gång...

Det blev en shoppningsväng för mig och Moa idag i alla fall! Och satan vilket gött väder! Moa slapp vara påbyltad som en kåldolme för en gångs skull och jag höll på att svettas ihjäl i min jacka, övervägde att ta på mig halsduken innan vi gick och är väldigt glad att jag lät bli det. På promenaden hem gick jag faktiskt i bara tunikan, så grymt varmt var det!
Det inhandlas finfina kläder idag, bilder finns på min bilddagbok som vanligt. Det blev det söta bondgårds-setet från Lindex, sen blev det en rödvitrandig body, en brunrosarandig body, röda strumpbyxor och bruna velourtights.
Det var rea inne på Polarn och Pyret och jag var jävligt sugen, vill ha tröjan och bodyn i gult och vitt och var sugen som fan, men beslutade att låta bli för jag får betydligt mer för pengarna på Lindex. Men det kliar allt i fingrarna, kanske går tillbaka i morgon...
Kikade efter jeansjackan jag spanat in på HM men givetvis fanns den inte, hittade en enda som jag misstänker kommit fel från barnavdelningen för det stod 158 på lappen? Stor förvirring. Det är då själva fan att inget kan finnas när man vill ha det. Provade även ett par vita tygskor med blå blommor på Din Sko men dem var inte alls lika söta som jag trott. Mår fan dåligt av skor utan klack, tycker det ser helt efterblivet ut på min fot.

För övrigt har vi haft världens mysigaste kväll, Moa har varit jättekelig och jag bar omkring henne i bara blöjan insvept i en ullig filt, hon gick faktiskt med på att vara liten bebis igen för en stund. Sen låg vi i sängen och lyssnade på giraffspeldosan och sen somnade hon så sött i min famn. Ljuvliga pruttbebis.


Bra musik!

Ni som hört den måste ju älska den och ni som inte hört den- lyssna och njut!
Men vad kallas genren egentligen? Punk? Jag tror inte att jag kan kategorisera en enda låt på rätt sätt, det blir alltid pinsamt när man ska prata musik med kunniga människor. Fast det är väl skitsamma egentligen, öronen är ju glada i vilket fall som helst.


Ibland är hon söt också...

Kvällsmys med mamsen



Måndag

Idag ska jag och Moa till Frölunda och inventera Lindex på deras barnkläder för här har ni en bebisgarderob som behöver uppdateras! (att min egen garderob är i minst lika akut behov av uppdatering är en annan femma som jag MÅSTE ta itu med när jag blivit lite rikare).
Om vi nu någonsin kommer iväg förstås, först måste Moa vakna och äta lunch- och framförallt måste Moa SOMNA för att att handlingsförloppet ska kunna forsätta framåt. Hon har precis ätit en stoooor portion gröt och en massa päron som borde kunna knocka vilken bebis som helst till sömn, men nej, nej. I natt gick dessutom Mikael upp med henne klockan TRE och matade henne för att hon av någon oförklarlig anledning valde att vakna och vara skitpigg just då. Min hjälte.
Och nu har lilla damen levt djävul hela morgonen konstant, hon är ALDRIG still. Ska göra ett nytt försök att få henne att sova nu.

Tio minuter senare
Sådärja, nu sover den lilla "ängeln". Hon har som sagt varit helt galen idag, vägrar sitta i knäet om hon inte får luta sig framåt och slå sönder min laptop under tiden, och då får hon ju inte. Så då fick hon burna runt i gåstolen och hann då med att slita ner en massa blöt tvätt från tvättstället och äta på den, banka med en leksak i glasskivan på bordet, få igång stereon och riva loss en lucka och sist men inte minst rycka tag i sladden till Mikaels hörlurar, tugga på den och starta hans dator. Suck, och då hade dett gått kanske 1,5 minut och jag sprang efter och jagade hela tiden.
Sen har hon lyckats fylla två bajsblöjor, svingat sig i sladden från tvättmaskinen och försökt rulla ner från skötbordet otaliga gånger medan jag försökte byta blöja, sen kissade hon som vanligt ner min fot. Och värst av allt, hon har lärt sig en ny teknik när hon ligger på golvet på en filt hur hon kan hasa runt och glida över hela golvet skitfort på filten så att jag får springa efter och släpa tillbaka hela bebispaketet till mitten av rummet, försökte filma hela galenskaperna men då var batteriet på kameran dött. Hon lyckades rulla in under tevebänken och klicka igång DVD:n, som hon absolut inte BORDE nå från golvläge.
Ack, ack, stackars mig... Är fan helt slut, men jag tänkte försöka få i mig frukost nu när det onda barnet sover. Ska förelå till Mikael att vi döper om henne till Damien.

Ni ser ju själva hur full i fan hon är!


RSS 2.0