Min jordgubbsflicka!

Ni må tro att jag har letat efter en sån här mössa! Tusen tack HM!







På den här bilden kan man se den alldeles nya, supersöta tandisen!


Fredag

Nu uppdaterar jag efter lite påtryckningar, haha. Veckan har seglat förbi i galen fart och sen spelar jag WoW igen, det tar sin lilla tid av min ytterst lilla del ensamtid om dygnet.

Moa har precis somnat gott efter ynka 30 min nattning! Har bestämt mig nu för att JAG ORKAR INTE med våra asjobbiga nattningar längre, jag har ju som bekant världens mest svårsomnade bebis och nu börjar min rygg och psyke sparka bakut, nattningen går ju ut på följande vis:
- Ny blöja och mätt mage, förstås.
- In med nappis i munnen i mitt knä så sitter vi och tittar på några musikvideor i avslappande syfte på laptopen (för att vara exakt tittar vi på "I try" med Mac Gray, "Put your records on" med Corinne Bailey Rea, "The scientist" med Coldplay och slutligen "Your beautiful" med James Blunt).
- Sen kommer "Goodbye my lover" med James på och då vänder jag på Moa så att hon sitter med ansiktet mot mitt bröst och sen gungar jag henne och buffar som en besatt i rumpan. Låter henne ha kvar nappen en stund tills hon börjar leka med den av tristess och sen sliter jag som ett djur för att hon ska somna, för tro mig, hon vill INTE SOMNA.

Sista delen i sömnplanen kan pågå om man har tur i ungefär 45 minuter men ofta tar det upp till 1,5 timme eller mer. Vid det laget är jag vansinnigt frustrerad, svettig och har kramp i armarna. Gunga en nyfödd bebis i all ära, men en klump på nästan 11 kilo är tungt, tro mig. Så vi inser liksom att vi måste vänja henne av med detta om hon inte ska sitta i vårt knä varje gång hon ska sova tills hon blir tonåring.
Jag är HELT emot alla sömnmetoder där bebisen ska skrika sig till sömns då den inte orkar vråla längre, det skulle aldrig funka eftersom jag är allergisk mot min dotters skrik. Vi har istället försökt med att sitta bredvid sängen och hålla en hand på henne och liknande, men hon ställer sig bara upp och hoppar och skrattar och det är ganska tydligt att hon aldrig i helvete kommer att somna. Men nu har jag börjat lite lätt att vänja henne av med allt buff i rumpan, så när den förbannade James börjar spela så håller jag bara om henne ganska hårt i famnen så att hon ska sitta stll och komma till ro och det har funkat kanon nu i två dagar, hon har somnat mycket fortare än vanligt. Så nu är steg ett avklarat i nattningsprocessen. Skönt.

I onsdags var vi på kalas då lila Julia fyllde ett år! Dom hade hyrt lokalen hemma hos Mikaels föräldrar och jag funderar på att göra samma sak när Moa fyller år, annars får vi ha typ tre olika kalas i vår pyttelägenhet för att alla ska få plats.
Det var jättetrevligt hur som helst och Moa var tuff som aldrig förr, hon blev inte alls skraj av alla barn som sprang omkring och lekte med ballonger och jagade varandra utan skrattade bara och ville ner på golvet och där satt hon belåtetet mitt i stormen med en ballong att tugga på hela kalaset, hon kröp till och med omkring och drog i främmande damers byxor och grejer, min blyga lillfis börjar bli stor!
Vi fick god tårta och den nyblivna ettåringen (som just lärt sig gå, herre jesus så sött det är!) fick en massa fina presenter och verkade väldigt belåten.
Här är lite bilder (observera Moas snygga teknik att hålla fast ballongen på!):

   


Igår åkte jag med min gamla far till IKEA; fick äntligen inhandlat en massa prylar att barnsäkra hemmet med, lådspärrar, skåpslås och klämskydd i mängder. Skulle ljuga om jag sa att jag inte skrattar lite elakt varje gång Moa försöker slita upp en låda med farliga prylar i eller försöker klä handen av sig i dörrarna nu utan att lyckas. Äntligen kan man andas lite.
Köpte även en ny svindyr stekpanna då "någon" använt en svamp och skrubbat bort beläggningen i vår gamla så att allt fastnar och sen fick Moa en stor krokodil av sin morfar och en liten råtta av mig, råttan är väldigt poppis för den har morrhår som kittlas och den gigantiska krokodilen har vi lagt bredvid Moa i sängen så att hon inte kan rulla in och fastna mellan spjälskydden, perfekt! Den är liksom avlång och rund så hela vänstersidan i sängen är skyddad nu.

Idag ska jag ta bebisen i selen och sticka iväg till Frölunda och se om jag kan hitta någon mer present till min karl som fyller år på måndag. Jag har fan fått sovmorgon hela veckan så han kan förtjäna en stund utan bärserkbebisen.

Söndag

Jaha, nu har Moa lyckats slita loss inte mindre än TRE tangenter från min dator. Saknar för tillfället knappen över skift som gör att man får stora bokstäver, bokstaven Y och den lilla knappen som gör det här tecknet: <. Helt sanslöst, och detta har hon lyckats med de sista dagarna bara, jag räknar med att vara helt tangentlös inom kort, hon har fått pippi på min dator.

Idag har vi haft en riktig mysdag, jag fick sovmorgon igen (tack älskling) och till lunch stekte jag pannkakor, det var evigheter sen. Har fått ett tips att det blir mycket enklare om man har en extra skvätt mjöl i och det var det minsann, inte ens den första pannkakan blev missbildad, att det smakade aningen annorlunda kan man leva med; jag vet inte hur många gånger jag stått och vrålat med stekpannan i högsta hugg när jättefina pannkakor gått sönder. Det var gott i alla fall, trots att vi inte hade någon sylt. Jag kom dock på den geniala idén att stjäla lite fruktpuré av Moa och det gick.
Moa fick smaka pánnkaka också och hon blev väldigt förtjust! Äntligen har hon börjat kunna äta lite större bitar, den enda lilla tanden hon har som inte ens kommit upp halvvägs gör susen!
Sen har vi varit ute och gungat på en lekplats i Flatås, den ligger mitt i ett bostadsområde och man har typ sjuttioelva balkonger och fönster runt omkring med folk som man spionera på en men det finns i alla fall en bebisgunga vilket det är dåligt med på lekplatser här i närheten. Moa tyckte att det var skitkul och tjöt som en räv, hon fick även sitta på ett gungdjur (ni vet en sån där som sitter på en stor spiral men jag missbedömde nog vikten på mitt feta arsle och vi höll på att trilla av så det blev ett kortvarigt gung. Fick några skitfina bilder som jag lägger ner här nere sen!

På tisdag ska till Liseberg om det inte skulle ösregna eller inträffa andra katastrofer, först var jag aningen skeptisk till alla folkmassor och arg bebis i vagnen och sådär men sen insåg jag att det finns ju massor man kan göra även med en lillfis där! Först och främst har vi ju sagoslottet (vem vill inte åka det liksom efter alla dessa sagoslott-lösa år?), sen finns Kaninresan (det verkar vara en båt som åker runt i något slags kaninland) och givetvis finns ju Farfarsbilarna och Ponnykarusellen, om jag minns rätt finns det små koppar i karusellen som man kan sitta i. Jag tror att Moa hade tyckt att det var jättespännande, även om möjligheten att hon blir skraj givetvis finns... Om inte annat så kommer JAG att tycka att det är roligt, haha. Dessutom så åker man gratis nästan överallt med småttingar, perfekt!
Jag är SKITLADDAD nu!

Här kommer das lovely pics:








Lördag

Idag har det varit en riktigt jävla boring dag, jag brukar ju trivas bra med att ha noll aktiviteter för mig men idag är jag förvånande nog uttråkad. Har bakat en chokladkaka och skyfflat i oss den med vaniljsås till men annars har det inte hänt mycket, Moa är väl helt slut kan jag tänka mig för vi har lekt järnet från morgon till kväll och hon sov bara middag en kort, kort stund.

Igår var vi och hälsade på hos svärföräldrarna i stan, höll på att bli vansinnig på vägen dit då diverse bussar och spårvagnar stängde dörrarna PÅ barnvagnen flertalet gånger, 80-bussen hann till och med öppna och stänga sina dörrar innan vi hade gått av fem jävla gånger innan bussen var tömd, antingen var det något fel på dörrarna eller också var det något fel i huvudet på chauffören- jag gissar på det sistnämnda.
Det var trevligt hos svärisarna i alla fall, Moa fick käk, vi fick varsin öl och sedan gick jag och Mikael ut och käkade medan Moa blev barnvaktad- andra gången någonsin och första gången sedan hon var ett halvår. Vi gick ner på kinarestaurangen precis nedanför och maten kom på två röda så vi var väl borta max en timme, men det hade i alla fall gått kalasbra att vara hos farmor och farfar på egen hand, Moa hade bland annat fått ett av sina legendariska skrattanfall när farmor hade snurrat på pedalen på deras träningscykel. Vi hade nyckel med oss ner och smög in när vi kom tillbaka och då kröp Moa och Mikaels pappa omkring på golvet och stojade för fullt. Moa hade inte ens reagerat när vi gick, men däremot började hon gråta när hon såg oss igen, vet inte om vi ska ta det som en pik eller att hon först då insåg att vi varit elaka nog att lämna henne, haha.
Maten var ypperligt god, jag var tråkig och tog biff med bambuskott som jag alltid tar på kinaställen och Mikael tog tre små rätter, sen delade vi på allt och jag kunde belåtet konstatera att bambuskotten var godast- det är dom alltid. Det var mysigt att komma iväg en stund och oerhört skönt att kunna äta en måltid ostört och utan att springa som tokar och plocka bort Moa från dvd:n/palmen/ugnsluckan/balkongdörren. Tänk på det, ni som inte har barn, bortsett från sömnen så NJUT av att kunna äta ifred, för sen är det slut på lugnet vill jag lova! Men det är trots allt bättre nu än när Moa var nyfödd och jag var tvungen att amma henne samtidigt som satt med tallriken under hakan och försökte få något i mig- inte konstigt att min mjölk sinade.
När vi åkte hem var det en miljon människor som skulle åka samma jävla spårvagn som oss, hälften var givetvis skränande tonåringar som skulle på fest. Vi var helt slut när vi äntligen kom av och Moa såg helt snurrig ut efter att ha spanat in att gaphalsar.

Imorgon lovas det fint väder, då ska vi fanimej ut och röra lite på oss. Nu har det känts som november sista två veckorna.

Skitsnygga bilder sen igår:

     

Onsdag

Först svar på kommentar från Litetdahl:
Vi har kört med ungefär 50/50 välling och ersättning i kvällsflaskan den sista tiden, hon ratade vällingen först men om man blandade ut det gick det bra, igår testade vi att köra med bara välling och förvånande nog gick det ner och hon sov hela natten! Nu har hon precis fått en flaska med bara välling igen så vi får se om den goda trenden håller i sig! Tjoho!


Nu sover lillfis och regnet öser ner utanför- utmärkt. I vanliga fall brukar ALLTID solen dyka fram från ingenstans vid 19-20 på kvällen även om det har spöregnat hela dagen, helt uppenbart för att reta gallfeber på mig när jag ska natta Moa. Men inte idag alltså, det tackar vi för!
Idag har Mikael varit förste barnpassare och jag fick en lång härlig sovmorgon igen och dessutom stack jag iväg till Frölunda och kikade i affärer på egen hand. Kollade först in nya höstkläderna på HM (är inte så vansinnigt imponerad) och sedan gick jag runt på jakt efter billiga skor, köpte ett par på Scorett-outleten när vi var i Ullared sist och efter att ha utsatt mina stackars fötter från ond tortyr i ett par veckor (jag har fan ärr efter skoskaven) så går helveteskapen sönder.
Det är lätt att vara efterklok och inse att skorna helt enkelt var för smala för mina fötter, sömmarna har liksom spruckit upp på sidorna, hehe. Så nu är jag skolös förutom en massa sketna flipflopvarianter från förra sommaren så jag behöver nytt som ni förstår, men har ingen lust att lägga en förmögenhet på ett par sommarskor när sommaren snart är slut. Givetvis hittade jag ingenting, så nu får jag gå omkring med traaaasiga skor och sura.
Sen inhandlade jag i alla fall present till Moas kusin Julia som blir hela ETT ÅR nästa vecka och då är det kalas som gäller. Moa fick också lite nya kläder, rätt ska vara rätt. Stod och velade mellan Muminkläderna på Lindex i hundra år, kunde inte bestämma mig för om jag skulle köpa röda eller svarta velourbyxor- dom röda var finare men matchar i stort sätt ingenting. Sen var nästa dilemma vilken färg på body jag skulle köpa och där fanns det fyra jobbiga alternativ:
* Rosarandig body med ett glatt mumintroll och blomma på (tyckte att färgen var rätt trist men den var ju trots allt rosa).
* Svart och vitrandig body med ett ledset mumintroll och paraply på (käck färg men varför ett LEDSET mumintroll?).
* Blårandig body med figuren Stinky på (min favorit men jag är löjlig och undviker helst blått).
* Helsvart body med mumin som inte gör något alls på (boring, men matchar med mycket).

Det slutade med att jag inte köpte någon body alls utan svarta velpurbyxor med mumin, ett set med rödvit body och tights och två par strumpor i fyndhögen. På något jävla vänster lyckades jag få med mig två solhattar och en mössa i handen när jag stod i kön och snart skulle betala, antar att jag rafsat runt i klädhögarna och på något sätt knipit fast dessa hattar mellan ett finger eller två, så jag fick diskret kasta undan dom på närmaste klädställning för att slippa förlora min plats i kön.
Sen köpte jag en liten hemlig present till mannen i mitt liv också som snart fyller år, det var ett väldigt spontant köp som jag hoppas att han gillar, det är ju så vansinnigt tråkigt att köpa saker till killar. 
 
Nu på kvällen har vi ätit tacos framför teven och byggt torn med Moa som hon fått rasa. Hon är väldigt bra på att rasa torn vår dotter!

SÅ trött

Bläää vad trött jag är, börjar bli jävligt less på dessa skitjobbiga nätter nu. Saken blir ju inte bättre av att vi är dumma i huvudet och sitter uppe och tittar på film till midnatt varje kväll heller. Somnade vid 24 i natt, Moa vaknade strax efter 03 och först försökte Mikael få henne att somna om en stund och sedan tog jag över- utan resultat såklart. Igår natt lyckades vi få henne att somna om utan mat och det försökte jag envisas med i natt också, dumt av mig. Gick upp och bytte blöja och gav Moa en slurk vatten ifall det skulle vara så att hon var törstig. Låg sedan i en hel evighet med henne i sängen men hon vägrade somna så Mikael gick upp och gav henne flaskan och då somnade hon, ungefär halv 6 på morgonen, och klockan 7 ringde klockan för vi skulle ju bege oss mot BVC. Kul.
Nu har Moa precis somnat och jag MÅSTE lägga mig senaste 22 idag även om det tar emot, man njuter verkligen av dom där barnfria timmarna på kvällen när hon har somnat och man kan andas ut och luta sig tillbaka.

Det gick bra på BVC i alla fall, jag var ju helt ute och cyklade angående vikten men längden prickade jag in klockrent åter igen! Moa var jätteglad när vi vad där och klappade händerna som en tok och när hon blev nedsläppt på golvet så kröp hon iväg till sköterskan och petade på en sköldpadde-brosch som hon hade satt fast på sina foppatofflor och tjöt glatt.
Frågade om svininfluensan men fick inget vettigt svar. Gnällde även över krångelnätterna och hon föreslog att vi skulle blanda till "äcklig" ersättning, bara använda pyttelite pulver till vattnet för att hon inte ska bli mätt på det och därmed äta bättre på under dagen istället (är rätt skeptisk till det där, men det är värt ett försök), sen ska vi lägga en matsked fett i varje omgång mat och för att få bukt med vårt spotta-ut-maten-problem ska vi INTE säga nej eller ajja när hon spottar eftersom att hon då får bekräftelse och tycker att det är roligt- även det värt ett försök.
Nästa gång vi ska dit är det ettårskontroll och läkaren är där, helt sjukt att hon snart är ett år. Då ska det även tas spruta, usch och fy. Trots att hon knappt rört en min vid vaccineringen innan så gillar jag det ICKE!

Idag är det förbannat synd om mig ska ni veta! Förutom dödlig trötthet så är det något allvarligt fel med mitt öra. Jag tror att det är en finne av sällan skådat slag inne i örat för det är helt svullet och gör SÅ ont, jag kan inte ens ligga på vänster sida och sova för att det värker så. Har försökt att ta hål på finnen (eller vad jag tror är en finne) genom att trycka/banka/pressa med handen på örat, jag har huggit det stackars örat med en tops och även försökt göra hål med en nål. Ingenting hjälper och nu gör det riktigt jävla ont, sådär ont att man bara vill skrika när man trycker på det och halva huvudet pulserar.
Känner mig helt febrig också och om det inte är bättre i morgon får jag gå till vårdcentralen eller nåt, vilket måste vara det tråkigaste som finns. Synd att man inte kan kombinera ett besök där med flera olika åkommor, jag skulle vilja kolla upp några födelsemärken också (har tänkt göra det de senaste fem-sex åren men verkligen inte orkat än).

Här är en söt bild på Moa i allt elände i alla fall:


10-månkontroll på BVC

Längd: 77,5 cm (fortfarande på högsta kurvan).
Vikt: 10600 cm.
Huvudomkrets: 46 cm.


Måndag

Ja, bloggtorkan fortsätter som ni kanske har märkt. Det är full rulle här hemma med vilda bebisen som verkar ha ledsnat på att sova på nätterna. Det kanske är en ny tandsebisse på gång eller också är det bara någon krånglig utvecklingsfas- hur som helst är det tröttsamt. Jag sänder en tacksam tanke till högre makter över att hon satte igång och sömnstrejka nu i alla fall, när Mikael har semester, hehe. Hon har vaknat vid midnatt ett par nätter nu och vill inte alls somna om och ÄVEN när hon får komma upp och käka så fortsätter hon att vakna och vara orolig även efteråt, de ytterst få tillfällen då hon får mat på natten så brukar hon somna som en sten sen och ge oss sovmorgon, men inte just nu inte.
I morse så låg hon bredvid mig i sängen och sov och jag har inget minne av alls när jag bar dit henne, och det bevisar ju kanske att man är lite sömnbristskadad.

Idag öser det ner regn här, kan inte låta bli att tycka att det är skitmysigt! HM-katalogen kom idag och jag har suttit och läst och njutit. Jag ser faktiskt fram emot hösten och regnvädermys. Då kommer Moa att vara stor tjej och gå själv och den kommande julen kommer nog att slå ALLT tidigare upplevt i mysighetsgrad med hästlängder!
Jag har redan börjat spana på höst och vinterkläder till fisen.
(Fick spara inlägget typ klockan 14 och fortsätta nu, 21.00. Det är hårda bud att vara småbarnsförälder!).
Men höst och vinterkläder var det ja! Har hittat en regnställ på Lindex som fisråttan ska få ha i höst i alla fall, vet ju inte hur mycket hon kommer att sitta i vagnen med regnskyddet men ändå:

Skor är SKITSVÅRT, bebisskor är skrämmande dyra, speciellt om man ska ha ett bra märke, och det bör väl stackarn få första gången hon ska pröva sina små fötter. Men det väntar jag med att köpa tills jag vet hur bra hon går och framförallt vilken storlek hon har, just nu har jag inte en susning men skulle tippa på cirka storlek 19.
Overall ska ju också köpas och jag är sugen på en från Reima och det kostar skjortan nytt, så jag tänker kika lite på Tradera. Moa kommer ju liksom inte vara stor nog att leka vilda lekar i vinter så det är väl inte SÅ viktigt att ha toppkvalitet på overallen, men begagnat kan man ju få ett hyfsat pris. Tittade en fin på Tradera som jag har lagt på bevakning nu, men fan vet att det inte är speciellt billigt som begagnat heller, men åh så fin luva den har:) :
http://www.tradera.com/Reima-Tec-overall-auktion_95795644

I morgon ska vi till BVC för tiomånaderskontroll tidigt på morgonen. Har för en gång skull lite frågor till sköterskan som jag nog bör skriva upp för annars kommer jag att glömma allting, men viktigast är det här med svininfluensan och vaccinet mot den, lite läskigt tycker jag (har läst en massa trådar på familjeliv och skrämt upp mig).
Hur som helst så tror jag att Moas vikt och längd inför morgondagen är MAX 10200 gram (tror egentligen att det är mindre men hon är hård i magen och kanske lite förstoppad nu, haha) och 77 cm lång. Ska bli spännande att se om man har rätt!

Fan vad fort det går!

Ja, idag är lilla Mosan tio månader, och har därmed gått in på tvåsiffrigt. Uääääh, det går för fort och man hinner liksom inte med, hör det där uttrycket "barn har man bara till låns" i huvudet hela tiden och får ont i magen. Snart är hon stor och tycker inte alls att jag och Mikael är bäst i världen utan bara pinsamma och "fattar ingenting". Har vi riktigt otur så "har vi förstört hennes liiiv" också. Bara tanken på en arg tonårstjej är läskig. Speciellt om hon är lik sin mor och far, vi hade tonårsrevolter som hette duga.
Men än är hon mammas lilla trollbebis och man får väl njuta av tiden så länge det varar, haha.

I morse fick jag en ljuv sovmorgon (blev visserligen väckt otaliga gånger av plingande leksaker och bebistjut från vardagsrummet, men ändå). Och när jag var uppe så ringde pappa och ville komma på en visit vilket han givetvis fick- han meddelade att han skulle ta med sig sin rakapparat så att jag kunde raka hans rygg när vi ändå träffades, så att han kan gå utan tröja nu i sommarvärmen. Min far är väldigt hårig, och det är tradition att jag hjälper honom att trimma bort det värsta luddet.
Så pappa dök upp vid tolvtiden och hade med sig bakelser (någon marängbakelse till sig och Mikael och prinsessbakelse till mig, förstås!). Han hade även köpt en UNDERBAR klänning till Moa från Mee Too- jag blir alltid lika förvånad över hans öga för barnkläder. Den är grön med blommor och hur söt som helst, ska lägga in en bild så att ni får se.
Så vi fikade och snackade skit, Moa var mallig och visade hur duktig hon är på att banka på saker med sin träklubba. Sen trimmade jag som sagt faderns rygg på balkongen och upptäckte att han tatuerat sig- det var ganska otippat. Däremot var motivet ganska tippat- en blåvitt-logga på axeln. Han har blåvittmotiv på allt, tröjor, ölglas, tallrikar, nyckelringar, doktgranar i bilen och till och med disktrasor. När jag var liten tyckte jag att det var väldigt festligt att svara i telefon när det ringde män från "Änglarna i göteborg". Jag tror att pappa är ganska sorgsen över att jag är Öisare.

Moa fick hälsa på sin första hund-vän idag. Det var en karl i videoaffären som stack ner sin chihuaua (eller liknande minihund) i vagnen, lite väl nära enligt min mening men på såpass avstånd att det inte förelåg risk för attacker. Moa var inte så jävla imponerad, hon tycker mest att hundar som rör sig är roligt och hunden såg rätt ointresserad ut han också.
Ikväll blir det väl mer film antar jag, vi kollade på "The wrestler" igår och den rekommenderas ICKE. Inte för att den var dålig på något sätt och vis utan för att slutet inte var till min belåtelse, och sånt gör mig frustrerad.
Trevlig helg allihop!

Ps Jag är löjligt nyfiken på hur lång Moa är nu, jag tycker att hennes ben har blivit sjukt långa det sista. Herregud, hon når ju överallt! Ds.

 

Moa 10 månader!










Torsdag

Bloggtorka, jag vet. Händelselös vecka och dessutom har börjat spela WoW igen, fan vad skoj det är!

Igår var jag och Moa och hälsade på hos tant Tina och tant Veronika. Blev bjuden på jättegod mat och en härlig öl, öl är svårslaget när man svettas som en gris på sommaren. Moa var snäll men dock inget bra middagssällskap alls, hon kan som bekant inte sitta still i två sekunder och dessutom bjöd damernas lägenhet på en helt uppsjö av intressanta och livsfarliga prylar att slita i- jag utfärdar härmed en varning; alla som planerar att umgås med mig de kommande åren bör barnsäkra sina bostäder från golvet och minst 1,5 meter upp om ni vill behålla era prylar intakta, annars sker våra besök på egen risk. Hehe.
Moa fick smaka lite glass och hallon också av Tina, den boven. Här försöker man vara sockerpolis utan minsta resultat, fast jag måste ju erkänna att det var väldigt intressant att se vad Moa tyckte om saken och hon verkade uppskatta det, hon gick ju för guds skull med på att äta med en vanlig metallsked som hon skulle dissat totalt om det var mat och inte glass.
Det är alltid supermys att träffa mina kära väninnor men det blev inte så länge dessvärre, så är det när man har bebbsa att lotsa hemåt och i säng i vettig tid. Fick köpt med mig mer naturgodis också, så kvällen var räddat trots allt!

Idag har jag varit huslig och bakat bullar. Lyckades såklart klanta mig i början och glömde att blanda mjölk i det smälta smöret så Mikael fick springa ner på torget och köpa ny mjölk, men sen gick det bra. Fast i ärlighetens namn så är jag fan inte bra på bullbak, eller något bakverk alls för den delen. Det blev inga snygga bullar i alla fall, men gott var det i alla fall.
Nu har jag kikat på norska "Unga mödrar" och ska ta en spelrunda tänkte jag. Det är fina grejer.

     

Tisdag

Åh, jag har ju inte skrivit att lill-moset igår fick sin allra första tand! Nu har vi ju en klockren förklarning till varför hon var som ett åskmoln hela förra veckan. Det var verkligen på tiden att hon fick sin allra första tandis, vi hade nästan börjat tro att hon skulle förbli tandlös. Men i går när hon bet mig i vanlig ordning så kände jag något sylvasst och vi sprang iväg till toaletten och skötbordet som om det gällde liv och död (det är bara där man kan få henne såpass stilla att man kan dra ner underläppen och kika, det vet vi sedan innan). Först såg vi ingenting och jag trodde att jag inbillat mig igen men visst var där en liten pigg! Och idag är toppen på hela tanden synlig och man känner den tydligt, det är så sött! Kritvit är den! Åh vad jag ska vårda denna lilla tandsebisse så att den alltid förblir kritvit!
Hon sov bra inatt också till vår stora glädje så det värsta onda kanske är över nu, nu ska den bara växa sig upp. Undrar hur lång tid det tar innan hela tanden är framme? Misstänker att det inte kommer att dröja så länge tills tanden bredvid i underkäken också kommer, har sällan sett en bebis flina med endast en tand, hehe.
Mammas stora tjej!

Idag har jag varit iväg på morgonen för att först hämta bilder som vi framkallat på Korthuset (vi har framkallat 400 bilder och som tagits innan Moa ens blivit fyra månader, det kommer att bli dyrt det här...). Sedan begav jag mig till arbetsförmedlingen, den HATADE arbetsförmedlingen. Jag spenderade på tok för mycket tid där förra våren och sommaren när det var kurser tre gånger i veckan då jag var med i "ungdomsgarantin". Ganska meningslöst när man skulle kläcka fram en unge inom kort.
Men i alla fall så skrev jag in mig nu under sommaren ändå, för Mikael är pappaledig till slutet av augusti. Hade ingen aning om att jag hade rätt till a-kassa men det har jag. Eller inte, för kärringen jag pratade med meddelade att jag kanske blir tillbakaskickad till ungdomsgarantin igen, suck-suck. I så fall struntar jag i det, även om det innebär att jag blir utan pengar. Jag tänker inte springa där som ett fån på hundra möten när jag ändå fortsätter vara mammaledig snart.
På vägen hem handlade jag och fick köpt en stor påse av mitt nya beroende, naturgodis. Antar att detta fenomen har funnits i flera år men det är först nu jag upptäckt det. Trodde att det bara var äckliga nötter men det är det ju inte! Jag fyllde en påse med banan i yoghurt och choklad, sourcream-cashewnötter, texmexrispuffar, chilijordnötter och en massa annat konstigt som jag inte minns namnet på och det är ju löjligt gott! Det är ju svindyrt kilopris men med tanke på att det mesta jag plockade väger i stort sett ingenting så blev det inte alls farligt dyrt, inte alls lika dyrt som lösgodis. Så nu kanske man blir smal också eller vad tror ni? Vilken härlig bonus det hade varit...

I morgon är jag och Moa bjudna på middag hemma hos Tina och Ve, åh vad mysigt det ska bli! Jag och Moa ska skryta rejält om hennes nya gadd!

Behå-behå.

Jag och Mikael har precis tittat på "Changeling" med Angelina Jolie, den var bra måste jag säga! Vi var lite skeptiska först när vi såg att den var så lång och förväntade oss att den skulle vara riktigt seg men icke. Jag ÄLSKAR ju "based on a true story" i alla lägen. Den rekommenderas.

Idag har jag varit iväg på en liten shoppingtripp utan man och barn i släptåg, ack så skönt. Jag är så van att gå med barnvagnen att jag faktiskt gick fram till hissen inne på KappAhl och tryckte på knappen innan jag insåg att jag kunde ta rulltrappan.
Gick och suktade efter alla söta VILA-klänningar inne i en butik som heter Shyme som jag blivit väldigt förtjust i, jag har alltid trott att det var någon form av hiphop-affär för loggan är liksom spraymålad men det är det absolut inte, dom har massor av fina grejer. Ser fram emot höstmodet när det kommer in för jag är övertygad om att det kommer att finnas massor av fina jackor där.
Sen handlade jag lite nytt smink på Lindex (herregud vad det behövdes) och sist begav jag mig för att göra något jag borde ha gjort för LÄNGESEN. Nämligen att besöka en riktig underklädesaffär och köpa en ny behå. Behåar är det tråkigaste som finns att handla och dessutom svindyrt. Det var en helt annan sak när man var spinkig och hade relativt små bröst och kunde köpa alla möjliga ljuvliga kreationer i vanliga affärer. Men av någon outgrundlig anledning så finns det inga söta behåar som är större än kupstorlek A-B-C. VARFÖR? Jag förstår inte varför? Det måste väl ändå finnas FLER kvinnor i svea rike som har storlek D och uppåt än vad det finns A-kupor? Det är ju sjukt. Om man letar noga kan man hitta några enstaka större storlekar i vanliga butiker men dom är tråkiga som fan och kostar skjortan, det finns för fan inte ens amningsbehåar i speciellt stora storlekar. Vet inte behåtillverkare att de flesta tuttar svullnar upp helt enormt när mjölken rinner till?
Hur som helst så gick jag till Twilfit och smög in med en behå i provrummet som jag tyckte satt helt okej. Blev sen osäker och försökte vifta dit mig en expedit för att få lite hjälp men hon såg mig inte alls (lustigt att när man för en gång skull vill ha hjälp så blir man inte tillfrågad). Som tur var såg en snäll dam mig där jag stod och erbjöd sig att hämta expediten åt mig. Fick sedan veta att min nya storlek (istället för 75C som jag hade innan graviditeten) nu har utökats till 75E! E! Det var en mindre chock men jag fick i alla fall köpt behån, som var dyr (dock halva priset, ordinarie pris var 450 spänn, galet!) och det var värt varenda krona. Nu sitter jag och myser.

Moa har blivit sitt lugna, snälla jag sedan vi kom hem igen. Så mysig att man blir svimfärdig!
Hon lär sig nya saker i en rasande fart nu. Vi inser att det är en förbannelse att hon är så lång för hon når hela vägen upp till rattarna på spisen nu och kan vrida på dom utan problem, som tur är har vi listat ut hur man stänger av elen på spisen när den inte används så att inga små klåfingriga händer kan köra igång plattor utan vårt tillstånd.
Hon är så ofattbart underbar, trots att hon ger en magsår.

Just det innan jag avslutar EMELIE, så är blinning visst en slags broms. här får du en länk som bevis! (Komma och rätta mig sådär! *fnys*).
http://www.entomologi.se/cgi-bin/enter.cgi?iljwhat=3005

Nu är vi hemma igen!

Ja, nu är hela familjen samlad igen äntligen! Och nu har Mikael utegångsförbud under lång tid framöver, haha. Jag vill ge världens största eloge till alla ensamstående supermammor där ute för det var inte alls kul att ha hand om bråkig bebis i fem dagar på egen hand, och då har jag ändå haft hjälp av mamma och min lillasyster som underhållt Moa när jag har duschat och liknande.

Vi har ju varit ute på landet hos min mor i flera dagar. Blev hämtade i måndags och stannade i Kungsbacka och köpte en ny (svindyr) resesäng till Moa då den andra gick sönder utan förvarning för ett tag sedan och tog även en sväng till Kungsmässan så att jag fick byta en kjol på Lindex- givetvis blev det bebiskläder och inte något nytt plagg till mig som inhandlades för bytet. Moa var hyfsat lugn i bilen trots sitt hat mot babyskyddet och var nöjd bara hon fick tugga på en binda hela vägen, plasten är tydligen mysig mot tandköttet.
Sen har vi hunnit med en massa saker under dagarna som gått. Det har ätit god mat och grillats, promenerat med den fula vagnen, hälsat på kossor i en hage, lekts på gräsmattan och vi fick låna en plaskpool av Lars föräldrar som Moa fick bada i, dessvärre var det ju bara varmt nog för ett dopp under en av dagarna.
Moa har sovit bra på nätterna men varit arg som ett bi på dagarna! Det har varit gnäll-gnäll-gnäll stup i kvarten. Men det är väl inte så konstigt, hon är inte van att åka bort helt enkelt. En massa nya intryck och betydligt mer full fart än vad hon är van vid kan ju göra vem som helst trött (hennes mor också...).
I onsdags blev jag stucken av en blinning (eller broms som vissa säger). Skit också. Jag är VÄLDIGT allergisk mot alla slags vidriga småkryp, så fort jag vistas i en lantlig miljö blir jag attackerad av mygg från alla håll och kanter och mina myggbett är inte att leka med utan blir gigantiska. Så när samma jävla blinning stack mig fyra gånger på noga utvalda delar av benen så innebar detta givetvis katastrof. Fick först bara stora utslag som kliade så att man kan bli tokig men sen, dagen efter när Moa valde att vakna klockan 5 (såklart) så hade betten blommat upp rejält. Hade stora bölder på benen som gjorde skitont och ena ankeln var liksom borta och såg ut som en stor klumpfot. Det pulserade och värkte i benen hela dagen och jag var helt slut och ville bara ligga i soffan med en massa varma kläder och sova. Antar att allergitabletterna gör en lite sömnig också. Åh vad det var synd om mig.

Moa har lekt massor med sin moster och skrattat ihjäl sig åt diverse saker. Allra roligast var en flugsmälla som hade ett ansikte, hon höll på att dö av skratt när lillasyster flaxade med den. En mjukisapa med långa sladdriga armar och ben var också oerhört poppis. Så roligt har vi haft det, även om det varit en massa gnäll från både bebisen och mamman också. Och åh, MIN mamma bakade sina underbara kanelbullar också, det finns inget godare. Jag tror att jag hann äta upp minst en plåt och ångrar verkligen att jag glömde ta med mig resten hem...

Idag är det mys som gäller. Vi har laddat med film och jag är väldigt sugen på "Dolan´s Cadillac" av Stephen King. Jag älskar Stephen King.
Här får ni fina bilder!












Snart börjar en vecka som ensamstående

Ja, imorgon åker Mikael- bläää. Men vi åker minsann också, fast hem till min mor. Har ingen aning hur länge vi stannar där, det beror på lillfis och vad hon tycker om att sova borta så länge, men det kommer nog bli en liten bloggpaus om jag inte stjäl datorn från min lillasyster när vi är där. Hade önskat att vi hade en babyvakt nu, det hade varit käckt att ha när Moa somnat på kvällen om jag vill sitta på altanen och gotta mig, för då är det svårt att höra ut om hon vaknar. Alla bor ju inte på 55 ynka kvadratmeter.

I helgen har vi myst för fullt. Har ätit en massa god mat, idag pasta och köttfärsgrattäng med spenat och fetaost. Jag har blivit sjukt kär i spenat, synd att jag inte upptäckte denna fetisch under graviditeten när mitt blodvärde låg i botten (jag tror i alla fall att det var spenat som var rikt på järn, annars blir det pinsamt nu).
Igår var vi ute och solade och tog vara på (vad jag misstänker) var den sista solen på ett bra tag. För min del tycker jag att det är väldigt skönt med svalare väder, men det är ju trist om solbrännan jag lyckats dra på mig ska blekna bort. Jävligt tråkigt om vi inte kan åka till stranden med mamma nu i veckan när vi ska dit heller, när man har tillgång till bil och allt. Jag packar med bikini och badkläder till Moa för säkerhets skull i alla fall, även om är väderleksrapporten ser mörk ut.
Vi har hunnit se två läskiga filmer också. Igår kollade vi på en fransk skräckis som hette "Martyrs" som nog försökte härma Hostel lite, jag mådde illa efteråt. Och idag hyrde vi en annan skräckis, "The unborn" som handlade om en tjej som blir besatt av en demon, den var okej men även det konceptet känns lite uttjatat. Men jag älskar ju skräckfilmer så jag tackar och tar emot.

Idag ramlade Moa igen, den andra vurpan den här veckan. Det gillar vi INTE och Mikael tycker att vi ska köpa en hjälm till henne, hade ju tänkt strunta i det där eftersom det är nyttigt att barn lär sig att det gör ont att ramla- men den tanken är bättre i teorin än när man hör sin egna bebis lilla huvud smälla till i golvet. Huuu... Idag ramlade hon dessutom på ett av hjulen på Mikaels datorstol, men lustigt nog verkade hon helt oberörd och skrek nog mest för skrikandets skull i några sekunder.
Det är sjukt vad tåliga småttingar är. Jag minns när jag ramlade ordentligt sist, då var jag var tretton år och vi hyrde en sommarstuga över vintern (fan vad kallt det var!!) och jag hade fått något otroligt spännande SMS och skulle springa ut ur mitt rum och ner på undervåningen och tar ett -för högt- skutt över tröskeln och slår pannan i dörrposten som var väldigt låg och jag bara flög baklänges och trillade rakt i golvet. Det gjorde ont. Men så var ju min fallhöjd något högre än Moas också visserligen, men ändå- bebisars skallben är för fan mjuka!
Moa är så vansinnigt rolig hela tiden, trots att hennes klättrande går en på nerverna. Hon älskar att peta en i munnen och är väldigt fascinerad av tänder, så Mikael brukar bita henne (löst givetvis) när hon sticker in sin lilla hand och det gjorde han idag och hon gapskrattade varje gång och efter varje gång han bet henne så gav hon igen och bet honom i näsan och så höll det på hur länge som helst. Sen tyckte hon nog att det blev lite läskigt för hon närmade sig honom jättelångsamt och stack fram handen trots att hon visste att han skulle hugga henne och sen kröp hon jättefort över till mig och liksom gömde sig ett tag innan hon försiktigt kröp tillbaka till honom och inte kunde låta bli att sticka dit handen ändå- också fort tillbaka till mig. Våran knäppis.
Har för övrigt kommit på ett nytt sätt att söva henne nu. Igår medan Mikael lagade mat så dansade jag runt med Moa i famnen till "Baby got back" och sjöng för full hals fram och tillbaka i lägenheten och efter bara några minuter så lutade hon sig mot mig och blundade. Var tyvärr tvungen att avbryta för klockan var runt 17 och hon sover ju för natten runt 19. Men nu vet jag att det är effektivt i framtiden.
Också har hon börjat gömma saker också, speciellt en liten blinkande bläckfisk som hon gillar, den hittar jag nedtryckt i burkar och fastkilad på konstiga ställen, hon är en fena på att peta in saker på konstiga ställen. Detta är dock rätt tröttsamt när hon ska envisas med att putta in saker under tevebänken och sedan lägger hon sig på golvet och spanar efter dom och blir arg om hon inte kan få fram dom igen.
Kära gode god vad jag älskar den tösen.


Fredag

Fredag och idag börjar Mikaels semester, tjoho! Försöker att ignorera det faktum att han ska iväg en vecka för nu ska han vara ledig lääänge och det ska bli så jävla gött! (det där med att ignorera att han ska bort funkar inte så bra, men jag jobbar på det).

Igår var jag och lill-mos och shoppade lite. Man får köpa shopping i racerfart när man har henne med sig nu för man vet aldrig när hon utan förvarning tröttnar på att vara min shoppningkompis och studsar upp och ned i vagnen som en jojo.
Kan inte klandra henne, minns hur VANSINNIGT tråkigt jag tyckte att det var att gå i klädaffärer när jag var liten- där har vi kanske förklarningen till varför min mor beställde så mycket på postorder.
Moa fick i alla fall en tuff dress från KappAhl med svart tunika och svartvitrandiga tights, ska se om jag kan visa er en bild lite senare. Det är nog första gången hon får på sig ett svart plagg, hon är ju faktiskt en rosa-i-olika-nyanser och knalliga-färger-bebis, hon kan behöva lite rockigt, det passar hennes personlighet.
Och till mig själv gick jag loss på rean på Lindex (jag börjar bli en riktig mamma nu). Köpte ett blommigt linne, ett mörkblått linne med vita spetsdetaljer upptill, en ceriserosa kjol (skitsöt!) och en vit kjol som både var för liten och riktigt ful på, snacka om blåsning. Så den ska bytas så fort jag orkar, synd för vita kjolar är ju skitsnyggt till bruna ben och jag har faktiskt fått en bränna även om jag hållit mig inne med min AC i ett par dagar nu. Olidligt varmt ute.

Moa har sovit bra nu i flera nätter i rad, lycka! Och igår sov hon i HELA 2 TIMMAR mitt på dagen, jag trodde knappt mina ögon. Känns som om hon har blivit något mindre grinig nu, eller också har jag vant mig, haha.
Men gud vad farlig hon är. Igår gjorde hon sin första vurpa på länge, hon är duktig på att sätta sig ned på knä eller dunsa på rumpan när hon står upp men igår glömde hon bort sig totalt när hon höll i tevebänken, hon tappade nappen och försökte böja sig efter den och välte och dunkade i bakhuvudet i golvet, jag var upptagen med att äta en kletig taco precis då så jag slapp se när hon ramlade som tur var. Hon grät bara några sekunder och var sedan glad igen, mammas tuffa tjej!
Dagens ris vill jag ge till en surgubbe som gick förbi oss när vi satt på gräsmattan härromdagen. Moa blir alltid superglad så fort hon ser någon och vinkar som en tok, så även denna gång, jag såg att hon lyste upp i hela ansiktet när gubben kom gående en bit bort och hon släppte alla leksaker hon hade och även nappen, ställde sig på knä och gjorde sig beredd- så när han gick förbi oss gurglade hon glatt, studsade på knäna och vinkade som en tok och gubbfan svarade inte när jag hejade och bara blängde på Moa som såg förvånad ut när han bara passerade (och lite ledsen, inbillade jag mig).
Är inte det elakhet om något? Har man inte hyfs nog att hälsa när någon hälsar så kan man väl åtminstone reagera på den goaste, vackraste lilla bebisflickan i världen som vill ha lite respons? Mitt hjärta bara värker!
Det var samma sak igår på bussen, då satt Moa också och vinkade till två tjejer i tolvårsåldern som inte såg henne, fastän hon tjöt flera gånger för att dom skulle titta på henne. Inte okej. Min bebis ska aldrig behöva bli besviken.

Kan inte låta bli att undra vad man gett sig in på när man blev mamma. Hur ska man någonsin kunna stå ut med att ens barn inte är älskat av alla och inte får annat än gott i livet? Kan någon förklara det för mig?


Min sofistikerade dotter

Moa har lagt till med en oerhört irriterande vana, att prutta med munnen och spotta när man lassar in mat från skeden. Detta har resulterat i många smutsiga tröjor, mat i stackars mammas ansikte och en allt stigande irritation. Så nu fick jag tipset att låta henne äta själv, ge sig på plockmat trots att hon inte några gaddar har.

Och det gick väl sådär...



Onsdag

I måndags eftermiddag kom vår räddning, en helt underbar AC som nu står och brummar i vardagsrummet! Den är stor och var dyr men fan vad underbar den är! Man klickar bara in vilken temperatur man vill ha i rummet och sedan tar det någon minut och sen är det precis så svalt och gött som vill ha det! Yaaaay!
Tror ärligt talat att det hade slutat i något slags inferno om vi tvingats sitta i den kokheta lägenheten länge till, Moa har sovit fruktansvärt dåligt och varit vansinnigt trött och less på eftermiddagarna. Och som alla vet, är bebis inte glad så är INGEN glad och om bebis inte sover så sover inte jag (Mikael har minsann inga problem med att sussa vidare...). Så nu har vi laddat våra batterier.

Jag och Moa har hållit oss inne mestadels av tiden de sista dagarna men har dock vågat oss ut i trädgården och legat och jäst på gräsmattan. Jag får passa på nu innan hon börjar springa och jag aldrig får ligga still på en filt igen. Fram till nu så har hon hållit sig kvar på filten av någon anledning, jag tror att hon tycker att gräset är lite äckligt att krypa på men nu har hon börjat sticka iväg om hon ser något intressant och hon klättrar som en tok på vagnen som står i närheten.
Nu har lilla damen minsann lärt sig att ställa sig upp helt och klänga på möbler, och om hon står på mjukt underlag, t.ex gräs eller i sängen så släpper hon även taget och svajar i några sekunder innan hon sätter sig på rumpan. Hon är försiktig ändå, det var samma med krypandet, hon kröp ju i sängen lång tid innan hon vågade sig på det på golvet.
Det ser helt sinnessjukt ut att en sån liten står själv, jag är mäkta imponerad, speciellt över det faktum att hon står själv i sängen av alla ställen, det är ju knappt att jag kan stå där och hålla balansen.
För övrigt tror jag att hon har fått en släng av klängperioden, hon vill helst bli buren på hela tiden och klänger sig fast runt min midja med händer och fötter som om det gällde livet och hon kryper alltid bort till mig när jag sitter i soffan och vill upp i knäet- sen tar det cirka två sekunder innan hon tröttnar och vill ner igen, sen vill hon upp igen och så fortsätter det så i all evighet. Man är rätt trött när hon äntligen somnar på kvällen. Tack och lov så sov hon hela natten idag utan att vakna vilket hon inte gjort på flera dagar i den här hettan, jag har sprungit som en jojjo och tröstat arg, svettig bebis hela nätterna. Det var väldigt välbehövelig sömn kan jag lova.
Sen har hon börjat använda napp igen vilket är oerhört mystiskt, hon har inte haft nappen på flera månader och knappt när hon var liten så var den speciellt populär utan användes bara när hon vaknade på nätterna och skulle somna om. Men nu har nappen suttit fastsugen i munnen i flera dagar, hon kanske behöver lite extra tröst nu när hon är lite känslig stackarn.

På måndag börjar Mikaels semester och gissa vad han ska göra då? JO, han ska åka iväg en vecka och spela dator med sina herrbekanta. Jag har vetat om detta hur länge som helst men nej, jag är inte glad. Vi har ALDRIG varit ifrån varandra så länge och framförallt inte med bråkbebis i närheten. Det kommer att bli tufft.
Ska passa på att hälsa på mamma och fördriva tiden med lite trevliga strandbesök, men med min vanliga tur lär det väl bli skitväder när man kommer ut på landet och kan sola och bada och inte sitter instängd i en lägenhet mitt i stan.


RSS 2.0