Killkillkill

Buhu, sovit som en jävla kratta flera nätter i rad nu, TROTS fläktarna. Bebis har hållit på att sprattla som en tok sedan Mikael åkte till jobbet strax innan sex i morse, det börjar bli förbannat tröttsamt nu för den ligger på samma ställe hela tiden och skaver och putar med en farligt vass kroppsdel, det sparkar så mkt åt alla möjliga håll i magen nu att det är helt omöjligt att avgöra vad som är vad, men ont gör det i alla fall. Ska fråga barnmorskan i morgon om hon är helt säker på att huvudet verkligen ligger fixerat och orörligt för det är helt SJUKT hur den kan röra sig så galet med sitt lilla huvud fastkilat.

I går invaderades vår lägenhet av svin, små, små svin. Hade gjort tabben att låta en soppåse stå i hallen i ett dygn eller så istället för att springa ner till soprummet direkt, så igår när jag skulle springa ner med den visade det sig att det var ett helt moln av säkert 15-20 vidriga bananflugor runt påsen, jag fick med mig en drös ut i trapphuset och slängde igen ytterdörren bakom dem fort som fan, men en hel armé stannade och har nu spridit ut sig i lägenheten.
Jag hatar alla insekter och kryp, för min del hade man gärna fått utrota hela småkrypsläktet, jag skiter fullkomligt i det innebär undergången för det biologiska systemet då fåglar inte får någon mat och bla bla bla (jag hatar fåglar också...). Nej skämt åsido, hoppas att ingen djurälskare tog illa vid sig. Jag hatar dem i alla fall och nu har jag byggt upp ett nästan omänskligt hat mot just bananflugor, jag vill bara kräkas när jag tänker på hur vidriga dem är och att jag garanterat äter och dricker saker som haft bananflugor på sig hela dagarna, varje gång jag ser en nu så vrålar jag helt vansinnig.
Därmed har jag nu ägnat nästan hela morgonen åt att kasta mig in i köket med dammsugaren påslagen, det gäller att överraska dem små kräken för annars flyger alla åt olika håll och försvinner spårlöst i några minuter. Hittills har jag sugit upp sex strycken flugor, och dammsugaren står redo och inkopplad i köksdörren- har tänkt att göra regelbundna attacker hela dagen.
Gud nåde den bananflugan som cirkulerar runt bebis när den är född och ligger och sover, jag kommer ju bli tvungen att sanera spjälsängen varje dag, speciellt då bebis föds i september och mitt under rötmånaden, det lär vara mängder av flugor här...:´(




Nu får jag byta ämne för jag mår fanimej illa.
I går vågade jag mig ut för första gången på ett par dagar, det har blivit NÅGOT svalare ute nu även om det fortfarande är helt vidrigt varmt. Till helgen lovade dem dock regnskurar och härliga 19 grader, åh vilket lycka!
Åkte hur som helst till Frölunda och fastnade där ett bra tag. Köpte en skitsöt  "Mina första år"-bok till bebisen som jag spanat på innan och längtat efter, den här var lite rolig för man skriver in både "mammas tankar" och "pappas tankar" om en massa saker så med andra ord kommer inte Mikael kunna slippa ifrån att skriva, jag har ju en tendens att ta över sånt där annars.
Sedan skulle jag leta efter något sött bebisplagg till lilla nyfödda Julia men hittade inte ett skit trots att jag luskammade HM, KappAhl och Lindex, jag gick till och med in på Polarn och Pyret och kikade, jag som tycker att PoP är en totalt överskattad affär- plaggen kostar dubbelt så mkt som andra babyplagg och finns bara i konstiga färger som svart, orange, mörkgrön och brunt- sedan kanske kvaliteten är bättre än andra, men vad fan ska man ha kläder som tåls att tvättas 150 gånger för när bebis ändå växt ur allt efter max en månad?
Hur som helst fanns det inget sött alls i storlek 50-56 (nyfödd) utan alla fina sommarutstyrslar var till större bebisar, jag blev skitsur. Hittade till slut en liten klänning som jag tyckte var hyfsad, men när jag skulle betala var det något fel på mitt kort så kortköpet medgavs ej, tjejen i kassan sa till mig att hon skulle lägga klänningen bakom disken så kunde jag kila till en bankomat, vilket jag givetvis inte orkade så jag struntade i klänningen och gick och köpte gratulationskort i stället.
Slutligen handlade jag så mycket käk jag orkade bära på Hemköp och vad fan händer då? Jo, mitt kort fungerar inte i kassan igen- vansinnigt pinsamt när det är kö som säkert tror att jag har övertrasserat kontot vilket jag INTE hade. Så jag fick köpa mina varor bakom kassan och springa till den förbannade bankomaten ändå och tillbaka igen och betala kontant, och AAAAAJ vad ont jag hade i ryggen och höfterna. Jävla skitkort!

Eftersom att det här är gnälliga veckan måste jag ju meddela att jag har fått kliande värmeutslag överallt, precis vad min sönderslitna kropp behövde- lite härlig klåda... 

Grattis Josefine!

Nu har min sista bekanting klämt ut sin bebis också, nu är det bara våran plutt som fortfarande ligger kvar och gottar sig i mammas mage. Gud vad jag är avundsjuk, jag blir nästan gråtfärdig över att alla kan sitta och gosa med sina nyfödingar utom vi. Men det är icke långt kvar!

Hur som helst blev det en liten flicka så jag hade fel IGEN! Förbannat! En liten Julia blev det, så nu är det helt uteslutet att vi kan döpa våran pärla till det.
Tusen grattis i alla fall!


Magen vecka 35

Inoljad och stooor!


Min älskling

Nu har vi två ljuvliga golvfläktar hemma! Helt underbart och käckt med två stycken också för nu slipper vi fightas om vem som ska sitta närmast- och när jag lagar mat i vårt kokande kök så kan jag bara plocka med mig en fläkt och sedan är allt frid och fröjd (dock upptäckte jag att man ska stänga av fläkten medan man kryddar käket...).
Trots fläktarna svullnade mina fötter upp helt sjukt mkt lagom till läggdags, tårna var så tjocka och korvliknande att man inte såg mellanrummet mellan dem, allt trycktes ihop till en enda stor fläsksvål, en KLÖV skulle nog passa ganska bra in på beskrivningen.

I går firade jag och Mikael 16-månadersdag och jag glömde bort det totalt och insåg det inte förrän sent på kvällen, och även om inte Mikael bryr sig så blev jag väldigt besviken på min egen insats som flickvän, jag glömmer INTE datum sådär, snacka om att bebis har tagit över all slags hjärnverksamhet.
Men han fick i alla fall en mumsig middag (färsbiffar med texmexsmak) och en äppelpaj med vaniljsås på kvällen, jag envisades med att ta en portion jag också trots att jag ALLTID vill kräkas efter ett par tuggor paj, recept eller fyllning spelar ingen roll. Men herrn gillar det i alla fall, och det är huvudsaken.
På söndag fyller han år som sagt, och det gör även Mathias med tanke på att dem är tvillingar, och förra året hölls det gemensamt "kalas" här så i år ska vi till Skene och hem till Mathias, skönt att slippa springa och servera kalastillbehör till en massa folk i den här värmen, nu kan jag bara sitta och jäsa i stället.
Jag har fått beställning på en marängswich (stavning?) på kvällen vilket ska bli spännande för det har jag inte ätit på många herrans år, och så får jag väl bjuda på någon sexy surprise- även om det är rätt svårt att känna sig sexig när man ser ut som en blåval, har ju ingen ork eller balans i kroppen till annat än att ligga hela utslagen på sidan och flämta. Tur att inte killar är så kräsna.
Hur som helst blir det en laddning filmer som present den här gången också, letade i flera timmar efter något kul att köpa men beslutade mig ändå för att det är bättre att köpa något som jag VET att han vill ha och inte bara något som jag tycker att han ska vilja ha, det är trots allt hans födelsedag. Vi ska köpa en ny flashig blu-ray-DVD och såna filmer är svindyra så det passar utmärkt att jag köper ett par sådana.

Tänk att jag är så kär fortfarande, så jävla störtkär trots att det har gått lång tid sedan nyförälskelsen borde vara bortglömd. Jag är så vansinnigt lycklig och så glad att jag har hittat någon som det klaffar så jävla bra med. Om ett par veckor är vi dessutom föräldrar och det måste ju vara det ultimata.
Djisses.

Måndag

Jag håller fortfarande på att avlida av värmen bara så att alla är medvetna om detta, men ska försöka låta bli att gnälla hela inlägget, hehe. Köpte en bitleksak i form av en gummifot till bebben på Ullared sist, det är en sån variant som man ska lägga i kylen för att det ska bli kallt och gott för deras kliande tandkött, men nu har jag snott den och stoppat den i frysen så igårkväll hade jag den i pannan hela kvällen vilket var ljuvligt. Önskar att jag hade 30 stycken likadana till så kunde jag täcka hela kroppen med isgummifötter.

Måste trots allt säga att bebben har varit galet duktig nu under värmeböljan, det beror väl mest på att det är så trångt i magen nu men jag försöker intala mig att den är lugn och snäll för att den vet hur stackars mamma lider just nu. Nu känner jag i stort sett bara när fotterna glider omkring uppe vid revbenen och nästan inga galna sparkar, dessutom har den blivit löjligt snäll på kvällarna då den brukar utöva sin värsta terror och sticka ut så mkt spetsiga kroppsdelar att huden är hela öm efteråt.
Mikael köpte en sån där ergonomisk lyxkudde för flera hundra som ska forma sig efter huvudets form för ett tag sen och han hatade den så nu har jag övertagit den och kilar fast den under magen när det är dags att sova, hur gött som helst.
Hickar gör bebis som en tok nu, för ett par veckor sedan trodde jag att det var minisparkar inåt men nu är det tveklöst hickningar och rejäla sådana, föga förvånande eftersom att både bebbens mor och far hickar extremt högljutt.
Brukar smyga och hämta speldosegiraffen en stund varje dag och låta den sitta på magen och spela sin "vyssanlull"-trudelutt, tanken är ju att bebis ska känna igen den melodin efter födseln och bli lugn och glad när man spelar den. Om inte annat ser det förbannat sött ut och speciellt när Mikael hämtar den och placerar den på magen, då svider det i hjärtat vill jag lova...
Kolla här vad trångt och jävligt det är i magen nu:





Han har börjat jobba igen nu, Mikael. Dock bara i två veckor sedan har han sista veckorna av sin semester precis innan bebis kommer, men jag sörjer i alla fall! Fy fan vad tråkigt det är att vara ensam, speciellt nu när lägenheten typ brinner. Kommer vara tvungen att slå av datorn snart också för den gör det ännu varmare.
Ska kika lite på internet nu efter någon rolig födelsedagspresent till herrn som blir 21 på söndag. Jag är helt jävla clueless, köpa presenter till killar är det värsta som finns...

Fucking, fucking heat...

Nej nu jävlar får det räcka! Värmen är inte bara vidrig längre utan helt jävla OUTHÄRDLIG! Lägenheten är en jävla bastu och det är inte bättre utomhus direkt, igår när vi skulle iväg till Videobutiken för att lämna tillbaka film (kan tipsa om "Funny Games U.S förresten) så var mina fötter så svullna att dem inte fick plats i mina flipflop. Och flipflopen är betydligt större än alla andra skor och dessutom har jag töjt ut dem till bristningsgränsen i flera år. Men nej. Jag fick stappla fram med halva foten i skon helt enkelt. Svettas konstant och värmen gör hela bäckenbotten helt svag, det värker som fan i höfterna och ibland så försvinner liksom kraften i underkroppen och benen viker sig, det är inte särskilt trevligt kan jag lova. Men värst är nog att jag verkligen känner hur bebisens huvud guppar mellan benen när jag går, och för varje steg känns det som om man ska kissa ner sig om jag inte kniper stenhårt.
Fy fan vad synd det är om mig just nu, STACKARS Sofia. Måste försöka ta mig till havet, men frågan är hur det ska gå till när man inte orkar gå mer än sissådär 20 meter utan att tjuta som en räv och hänga mig på Mikael. I går var jag så svettig hela kvällen att jag bara gled runt i skinnfåtöljen när jag försökte läsa så till slut gav jag upp och grinade och gick och la mig trots att jag var rätt pigg.

Middag för svärföräldrarna igår. Jag gjorde mitt bästa för att vara social trots att blodet kokade, och maten blev god- dock blev jag vansinnigt besviken på några minibaguetter jag köpt som inte alls smakade vitlök trots att det var vitlöksbröd. Dem tyckte att målningen och våra nya dörrar var kanon, och det är det verkligen måste jag säga. Bastu eller inte bastu- vår lägenhet är förbannat fräsch.
Både Mikaels mor och far tror att vi får en liten pojk. Det känns som om Mikael är den enda som fortfarande är säker på att det är en flicka, jösses vad mallig han kommer att vara om det visar sig att det bara var han som hade rätt. Fast jag tror att lillasyster tror att vi ska få en tös också.

En sak är i alla fall säker, hade det inte varit för bebben i magen hade den här hettan fått mig att hoppa från balkongen. Gjorde fruktsallad med glass igår, den enda svala stunden på hela JÄVLA dagen...

I´m so hot

Fy fan vad varmt och jävligt det är! Gud vad lycklig jag hade blivit om himlen bara öppnade upp sig och det ösregnade fram till förlossningen. Nu vägrar jag tamejfan att gå ut! Jag mår illa och blir yr i skallen av solskenet, svettas som en gris och får en massa vätska i kroppen, jag har klarat mig från svullnader jävligt bra hittills och är inte alls sugen på att börja dra på mig 10 kilo vatten nu i händer och fötter.
I går höll vi oss inne hela dagen och det var riktigt skönt, men idag (Mikaels sista semesterdag, buhuuuu!) så måste vi iväg och handla lite för i morgon kommer svärföräldrarna och hälsar på, ska bjuda på middag och försöka vara lite social i ett par timmar, och visa alla bebisprylar som står färdiga förstås. Ska bli trevligt hur som helst.

Så nu är man alltså i vecka 35 av 40. Helt jävla galet. Det är skönt att bebis blivit så stor nu att den inte kan röra sig lika våldsamt som innan, det är inte så mkt sparkar längre utan mest kroppsdelar som trycker åt olika håll. Hela magen känns öm som ett gigantiskt blåmärke, snacka om att vara fullproppad till bristningsgränsen, jag kan inte fatta att den ska fortsätta växa en månad till- men å andra sidan trodde jag aldrig att den skulle kunna bli större för en månad sedan heller men det blev den minsann.
Jag tror mer och mer att det är en pojke där inne, förstår inte varför jag ändrat mig men som det känns ju skulle jag bli jätteförvånad om det är en liten tös som kommer ut. Är jävligt glad att vi väntade med att ta reda på könet för det är faktiskt kul att vara såhär vansinnigt nyfiken trots att det på samma gång gör en helt galen av frustration. Hur som helst ska det bli en väldigt spännande överraskning att se om där finns en liten snopp eller inte. Tror inte att det dröjer lång tid nu, har en hel del förvärkar som känns rätt rejält.

Har insett att vi har plats för en liten byrå eller hylla bredvid spjälisen, hittade passande nog en hylla som passar PERFEKT med sängen, vad tror ni om att skaffa en sån här?



Sängen är ju i samma serie, och ser ut såhär som sagt:


Vecka 35

PREGNANT-NEWS OF THE WEEK:

Vecka 35

Det är inte ovanligt att modern får ont i ryggen eller bäckenet i det här stadiet. Anledningen är att ligamenten och musklerna i korsryggen har mjukats upp av graviditetshormonet relaxin. Även barnets tyngd påverkar bäckenet att vidga sig inför förlossningen. Brösten är nu tyngre och bröstvårtorna blir större.

Ditt barn är omkring 33 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 2,6 kg. Barnets centrala nervsystem håller på att mogna, matsmältningsapparaten är nästan färdigbildad och lungorna är vanligtvis helt färdiga. Risken för andningsproblem om barnet föds nu, är mycket mindre jämfört med för några veckor sedan. Nittio procent av alla barn som förds i denna vecka överlever utan några allvarliga men. Nu börjar barnets armar och ben bli knubbiga och fina. Barnet har väldigt lite rörelseutrymme så det fyller ut nästan hela livmodern och tvillingar är ännu mer trångbodda.

Om ni inte börjat fundera på namn ännu är det hög tid. På namnsidan får du veta vad för regler som finns gällande efternamn, samt även historik, statistik information och betydelser för mer än 1000 olika förnamn.


Ytterligare en fjantig lista

Vad:
har du på dig just nu: En stor ljusrosa t-shirt och svarta mysbyxor.
pratade du med sist: Mikael.
åkte du med sist: Min kära Veronika.
åt du senast: Müsli med youghurt och banan. 
stör du dig mest på i din familj: Att alla använder varandras tandborstar, på något vänster var min tandborste ALLTID blöt trots att man inte använt den på ett halvt dygn när jag bodde hemma.
senaste sak du köpte: Mat.
vart ska du fira midsommar: Det är väldigt, väldigt långt till dess... Men bebisen kommer ju att vara med nästa gång, myspys!
vilket hus var du i senast,förutom hemma: Ica Blomman.
vilken är din favorit glass: Mjukglass eller daimstrut.
senaste låt du lyssnade på: Något med Rod Zombie.
är du nöjd med dig själv: Ja, jag är ganska nöjd- har alldeles för dålig självdisciplin för att bryta mina dåliga vanor så bättre än såhär lär jag inte bli.
skriv två meningar som rimmar: -
hur ser din mobil ut: Den är silverfärgad och rund i kanterna, gammal som gatan men fungerar felfritt. Jag skulle ALDRIG slänga en mobiltelefin som funkar, är totalt ointresserad av fräcka finesser.
hur ser dina trosor/kalsonger ut just nu: Vita och rejäla, we like!
har du långa naglar: Ja, har tänkt att klippa av dem lagom tills förlossningen så att jag inte riskerar att sticka bebbens mjuka hull.
är du bra på att fiska: Nej.
känner du någon som begått självmord: Nej, tack och lov.
känner du någon som dött av ålder: Ett par, för många.
vad tycker du om folk som skär sig: Riktigt, riktigt korkat. Fungerar för stunden men sedan får man gå omkring med ärr över kroppen resten av livet och det är fan inte roligt.
vem är bäst, mamma eller pappa: Fånig fråga.
har du en snygg kill/tjej kompis: Ja, alla mina vänner är förbannat snygga.
är du kär nu: Jag är vansinnigt kär!
vill du flytta: Nja, jag trivs jättebra här men hade gärna flyttat till större.
vad heter du på msn: Fröken Quick.
har du ngt husdjur: Nej, inte här hemma.

antingen eller
glass el. godis: Just nu på sommaren och under graviditeten är det helt klart glass.
dag el. natt: Natt.
sommar el. vinter: Sommar.
öl el. cider: Cider (hade dock gärna tagit en öl också...)
surt el. salt: Salt!                 
katt el. hund: Hund, utan tvekan. Men jag gillar missar också.
snarka själv el. höra ngn som snarkar: Snarka själv!
oboy el. te: Oboy.
saft el. mjölk: Mjölk.
äta upp ngn el. bli uppäten: Beror på vem man tvingas äta, höhö.
dansa el. sjunga: Dansa, om man nu måste välja.
mörk choklad el. ljus choklad: Ljus, helst vit.
december el. januari: December, julmånaden!


VÄRDELÖS uppdatering!

Måste be om ursäkt över mitt bloggförsummande den sista tiden, dagarna har bara flugit iväg sedan jag kom hem från mamma och jag har inte ens satt på datorn sedan i måndags eller vad det nu är.

I tisdags ringde Tinis och väckte oss på morgon och bjöd dit mig på middag på kvällen. Jag blev löjligt bortskämd och upphämtad av Veronika när hon slutade jobbet och sedan åkte vi hem till Tinas mammas hus och käkade, jag är inte den enda som passar hus medan mödrarna är och semestrar.
Åt en jättegod middag- själv har jag aldrig lyckats få kyckling att smaka annat än papper så jag är imponerad för det var kanongott, vi satt på altanen och käkade och det kändes lite somrigt för en gångs skull, det skulle inte suttit fel med ett glas vin eller en flaska eller så... Veronika fick kolla in min mage som växt massor sedan hon såg den sist, hon verkade helt fascinerad över hur totalt utplånad min gamla inåtnavel numera är, den är knappt värd namnet navel.
Sedan tog vi en termos kaffe och åkte ner till Lillebybadet och satte oss på klipporna där (det är inte särskilt bekvämt att sitta på klippor när man är gravid men jag ignorerade min protesterande kropp, höhö). Jag var givetvis löjligt badsugen, som tur var så var det rätt sent och lite kyligt annars hade jag inte kunnat motstå ett dopp- med badkläder eller ej. Behöver ändå inte oroa mig för att några småpojkar ska spana bland vassen, dem hade ändå bara blivit rädda om dem såg min blekfeta kropp.
Sedan fick jag skjuts hem också och töserna följde med upp och tittade på nymålade sovrummet och spjälisen, åh så mallig jag är. Jag älskar mina flickor.
Försökte ta lite käcka kort men fick nöja mig med dessa, eftersom fotoobjekten i fråga tydligen var osminkade.

   

I går var det bara Mikaelmys hela dagen, vi var och handlade lite käk och uppdaterade mitt pillerförråd på apoteket och hämtade ut ett litet paket som Mikael beställt till mig, det var en bok "Viskningar" av Dean Koontz som jag velat läsa i många herrans år fast inte fått tag i. Ska bli spännande att se om den är lika bra som Mathias alltid sagt.
Kollade på massor av filmer, kan tipsa om "The Ex"- och varna för "10: 000 BC" som var rätt trist vilket jag i för sig misstänkte, grottmänniskor som krigar är inte min filmsmak direkt. VI har fått hem en grym version av "Sex and the city the movie" också men hittills inte hittat någon text till, och jag vill ha text så att man inte missar en massa kul.
Nu ska här ätas frukost, det har inte blivit av än och det är för fan nästan eftermiddag.

Magen vecka 34

Det syns inte på den här bilden, men jag har just upptäckt att även jag har fått en "linea negra" från naveln och nedåt. En hormonrand helt enkelt, oj vilken tid det tog innan den dök upp. Har även fått en rätt överraskande bristning över svanken, av någon jävla anledning...?


Home sweet home

Nu är jag hemma igen! Helt underbart att komma hem till min älskade karl, JÖSSES vad jag har saknay honom!
Han har fixat och donat en massa när jag varit borta, förutom att måla sovrummet vilket för övrigt blev skitbra så har han köpt lite nya lampor till sovrummet och fixat så att vi äntligen har en lampa över diskbänken så att man slipper diska i blindo på kvällarna.
Var med mamma på IKEA idag och köpte spjälsängen, en förpackning med små tvättlappar i frotté till bebis samt en hylla där vi ska ha skötprylar och blöjor. Köpte även en stor förvaringslåda i tyg som jag tänkte ha bebiskläder i bredvid spjälsängen men färgen skar sig mot nya väggfärgen rätt rejält så det blir att köpa en ny och stuva in den här i klädkammaren.
Det blev en vit spjälis, kanske lite tjejig i modellen men SÅ söt, lägger upp en bild här på första lilla bäddningen, är inte helt nöjd med spjälskyddet men mor min sa att alla spjälskydd tydligen är ett pain in the ass att knyta fast. Nu fattas bara bebben!




De senaste dagarna har varit hur slöa som helst, jag och min söta lillasyster har bara legat och glott på teve och lekt lite lätt med Siggehunden, men det har varit jättemysigt.
Jag slapp ta bussen dit i torsdags för pappa ringde och erbjöd sig att köra kvällen innan, lyxigt värre. Och jag fick hans videokamera som han knappt använt! Wihoo! Nu ska här filmas bebis när den behagar dyka upp. Den är väldigt välkommen nu när allt är färdigt!

Här är lite trevliga kort, på Sigvard, på nya kameran och på en söt bricka som mamma kom in till mig med i morse för att det är min namnsdag idag (Sofia Johanna)

   

Im alive!

Och har inte åkt och fött barn heller om någon händelsevis skulle tro att det är därför jag inte varit inloggad.
Är som sagt hos mor och gottar mig och lyfter knappt arslet från soffan, men i morgon ska jag hemåt och då ska ni uppdateras!

Ha det ljuvligt tills vidare.

Vecka 34

PREGNANT-NEWS OF THE WEEK:

Vecka 34

Vid varje besök framöver mäter man på de flesta MVC blodtryck och urinprov.
Däremellan mäter man ditt blodvärde samt blodsocker. Barnets hjärtfrekvens fortsätter barnmorskan att följa kontinuerligt, med start runt v.25 och fram till förlossningen.

Nu kanske du märker att dina ringar inte passar längre, att händer och fötter svullnar, detta beror på att vätska samlas i kroppen. Tänk på att inte förvärra det med att använda åtsittande kläder som bromsar blodflödet. Din kropp har ökat mängden blod med 50 % under graviditetens två första tredjedelar men från vecka 34 håller sig blodmängden konstant fram till förlossningen. Omkring denna vecka är moderkakan fullmogen och därefter börjar den åldras.

Barnet är ca 32 cm långt från huvud till stjärt och vikten ungefär 2,3 kg. Det kan skilja på ljus och mörker. Om solen skulle lysa på magen kommer barnet att bada i ett rött sken. Naglarna på de pyttesmå fingertopparna är vassa. Nu kan barnet själv bekämpa lätta infektioner med sitt immunförsvar. Det är för stort att flyta omkring i fostervattnet och rörelserna blir större och långsammare.

Ibland kan en del barn fixera huvudet i denna vecka, det vill säga lägga sig tillrätta i bäckenöppningen. Ungefär 3-4% av alla barn lägger sig med stjärten eller benen ned mot bäckenöppningen s.k. sätesbjudning/fotbjudning. Då är det möjligt att en läkare försöker få fostret att vända sig rätt i livmodern, men det sker först i vecka 37 och kallas yttre vändning. Läkaren försöker då genom försiktig massage av buken förmå barnet att göra en kullerbytta i magen. Detta sker i regel på sjukhus under övervakning av mor och barn. Är det tvillingar som ni väntar kanske bara ett av barnen lägger sig med huvudet mot bäckenöppningen, medan syskonet lägger sig intill.

Nu är risken att det börjar kännas mer otympligt än tidigare att gå, det kan vara dags att redan nu planera för efter födseln genom att t ex köpa någon amningsbehå och några amningskläder.





Läskig nostalgitripp

Suttit och kollat på en massa gamla bilder och garvat en lång stund, hade glömt att skiten existerade. Hur som helst tänkte jag bjuda på lite blandade "Sofia-moments" som dessvärre fångats på bild under årens lopp.


Här är först en riktigt fräck webcam-bild på mig när jag var blond och hade väldigt friserade ögonbryn. En aning fjortis får erkännas, men jag var i alla fall väldigt smal , höhö. Har precis fyllt 16 enligt datumet på bilden.




Detta är en bild från sommaren 2006 då jag var en riktig krogprinsessa. Här är jag och Tinis på vårt stammishak Bryggeriet, ibland kan jag sörja lite över att personalen troligen skulle misstänka att mitt stamgäst-kort som jag sparat i plånboken var fejk.




Här var det partaj i Frillesås, jag håller en öl på bilden men i själva verket hade jag groggat Smirnoff hela kvällen och var löjligt packad.



Här är jag och Emelie, lite osäker på året men kan det vara 2005 kanske? Hur som helst så gillar jag faktiskt den här bilden, vi ser snygga ut båda två och mitt hår ligger sådär perfekt som om det hade en minifläkt som blåste på det. Yeah, I like it alot.



Hmm, en bild från en skolresa till Skåne. Skulle önska att det var från högstadiet men det är från gymnasietiden, och det bara skriker fjortisvarning om den, men vad skulle livet vara om man inte kunde bjuda på sig själv? Observera att jag är typ dubbelt så stor som alla mina små nätta väninnor- jag ser ut som en vänlig gåsmoder.



Den här bilden sprang jag på inne på Facebook senast igår, det är från nyår 2006 och jag har troligtvis inte hunnit bli så full än. Den får mig att inse att jag saknar mitt långa hår...



Jag och Veronika på tjejmiddag, har förmodligen druckit en hel del vin men är söta ändå. Kortet är taget under min tjockis-period när jag levde på chips och cola (drack minst 3 liter om dagen...)



Sist men inte minst en väldigt gammal bild- 2003 kanske? Vet inte vad som är värst, att jag har en SJAL på huvudet som någon slags wannabe-muslim, att jag spydde i vasken samma kväll efter att ha blivit vrålpackad på Absint eller att killen i rosa skjorta senare var min trafikkunskapslärare på gymnasiet.



Som godnatt-bild bjuder jag på en Sofia under tidiga 2007 som var väldigt, väldigt nedsupen och förmodligen jävligt pinsam på krogen. Samma kväll snodde jag en julgranskula som jag hittade i jeansfickan dagen efter...



Onsdag

I morgon beges det hem till mamma ute i obygden som sagt. Har börjat få lite abstinens över att jag kommer vara ifrån Mikael så länge, jag åker i morgon och kommer inte hem förrän på måndag! Jag som var ett vrak i helgen när han var borta EN NATT. Men usch och fy, nu ska jag inte tänka mer på det för då lär jag bara börja böla.
Det ska i alla fall bli mysigt att umgås med min lillasyster i ett par dar, och att slippa vara hemma när det ska målas, hehe. Mikael håller på och slipar och har sig i sovrummet nu, och bara det får mig att rysa i hela kroppen. Får se om jag pallar att gå någon promenad med Sigge, men jag är livrädd för att det ska dyka upp en hare eller liknande för då flyger man bara efter honom trots att han är så liten och taxliknande.

Vilket jävla sketväder det är hela tiden nu det sista, måste säga att jag är rätt tacksam över det, däremot hade det ju varit rätt kul med lite sol nu när man ska ut på landet, jag är helt kritvit, har gett upp planerna på solbränna 2008 helt, jag får bli brun nästa år istället när jag inte släpar på 10 extrakilon.
I dag har jag varit på arbetsförmedlingen och fått lite papper påskriva, resten av dagen har bara spenderats med att fixa med tvätt- nu körs sista maskinen med bebisprylar, alla filtar, sängkläder och lakan är nu redo att användas så det är bara att bädda och fixa hej vilt på måndag när vi kommer hem med spjälsängen. Funderar på om vi ska ta en vitmålad säng ändå? Kommer ju se finare ut till gråa väggar än en träfärgad variant... Får se vad som känns bäst på IKEA sen helt enkelt.

Jo, just det- fick frågan om vi bestämt bebisnamnet helt nu och det har vi ICKE, jag börjar få lite småpanik över det men förhoppningsvis kommer flicknamnet att känns helt självklart sedan när man ser sin lilla tös. Pojknamnet har vi ju i alla fall, tack och lov:)

Magen vecka 33

Inser att bristningarna på höften börjar bli större och större, kan dock trösta mig med att dem inte syns fullt så tydligt utan kamerablixten på.



Barnmorskebesök

Nu ska ni få höra! Precis som jag misstänkt så har vår duktiga bebis lagt sig med huvudet nedåt och inte nog med det, den har dessutom sjunkit ner i bäckenet och fixerat fast huvudet så nu är den redo för att glida neråt! Jag har varit rätt skraj att den skulle ligga åt fel håll eftersom både jag och min syster låg med rumpan nedåt och det kan vara lite ärftligt. Men nejdå, den här bebisen ligger rätt! Duktig puppa!

Här är dagens uppgifter:
Besök hos BM i vecka 32+4.
SF-mått: 31.
Bebis hjärtljud: 142 slag/minut.
Viktuppgång: +7,5 kilo.
Blodtryck: 110/65.
HB-värde: 110.
B-glukos: 5,6.
Fosterläge: Huvudet nedåt och fixerat.

Livmodern har växt tre centimeter sedan sist och ligger åter igen PRECIS på mitten av tillväxtkurvan, måste säga att jag känner mig lite mallig över mina "perfekta" mått, men det behöver inte betyda att bebis är si eller så stor, det kan bero på mängden fostervatten och sånt också, men det känns ändå bra att veta att det verkar som om den är normalstor.
Hjärtat lät jättefint, det tog ett tag innan hon hittade hjärtat idag också, men hon skyllde på att maskinen var gammal och skruttig, men huvudsaken var ju i alla fall att det tickade på som det skulle, något snabbare än vanligt.
Nu har jag gått upp 7,5 kilo sedan inskrivningen och ungefär 10 kilo sedan innan graviditeten, känns lagom- med tanke på hur mkt onyttigt jag vräkt i mig borde jag vara smällfet, haha.
Alla värden såg bra ut, har fortfarande lite blodbrist men det hade i alla fall inte blivit sämre än innan.

Gud vad spännande att huvudet ligger redo att födas fram, inte konstigt att det känts lite småläskigt att ha sex de sista veckorna. Barnmorskan klämde som en tok på min stackars mage, nästan så att hon hade fått vad hon förtjänat om jag hade kissat ner mig av trycket, hehe. 
Här är en bild på hur stiligt bebisen ligger nu:

 

Längtar efter bebis!

I dag surar jag lite över att alla får sina bebisar innan vi känns det som, känner vansinnigt många som också fått smått nu 2008 och ALLA var beräknade innan mig, nu är det bara Mikaels syster kvar och sedan har verkligen ALLAS bebisar kommit... Linnea hade lagt upp SÅ FINA kort från deras förlossning och herregud vad man längtar!
Jag har börjat få en konstig känsla i kroppen att bebisen kanske dyker upp tidigare än förväntat, sammandragningarna i livmodern känns rätt rejält nu och det är en mensvärk i ryggen som smyger sig på rätt ofta- förmodligen är det väl dem första, rätt lindriga förvärkarna. Hur som helst så är bebis hjärtligt välkommen om sissådär två veckor, innan dess får den fan inte komma- speciellt inte under den närmsta veckan då jag kommer befinna mig ute i skogen 100 mil från lokalbefolkning och sjukhus hemma hos mamma när jag ska passa hus. Med min vanliga jävla tur kommer väl förlossningen att starta i blixtfart när jag är där så att min stackars fjortonåringa lillasyster får agera barnmorska. Gud, hemska tanke...

Har sovit FÖRVÅNADSVÄRT gott nu i två nätter, måste vara något slags rekord... Vaknade inte förrän 10 idag och då hade jag ändå bara varit uppe och kissat en ynka gång i natt. Har lyckats raka benen, men det var nog en av de sista gångerna jag kan göra det själv, sedan får Mikael rycka in. Jag vill knappt veta hur luden jag måste vara mellan benen nu eftersom att jag rakar i blindo, enda sättet att få en överblick över hårväxten där nere är att ställa sig i kullerbytte-position och det är jag inte så sugen på, så nu rakar jag i blindo. Tur att man är rutinerad och kan raka utan att skära loss diverse könsdelar när man inte ser något samtidigt.
Har städat lite i köket också, ätit lasagnerester till frukost och snart är det dags att bege sig till barnmorskan. Ska passa på att köpa present till min mor som fyller år på fredag. Får inte glömma att göra mig väldigt lustig över att hon är så gammal. Egentligen är hon bara 45 vilket ju är en relativt späd ålder men det är tacksamt att reta henne då hon verkar ha någon ålderskris från helvetet.
Ska köpa Weledas förberedelseolja också som man ska smörja muttan med tio minuter varje dag fram till förlossningen från och med graviditetsvecka 34, det ska göra huden lite mer mjuk och elastiskt och förhoppningsvis göra så att man spricker mindre när huvudet ska krystas ut. Vet inte om det är bluff och båg men väl värt ett försök. Jag kan dock ge mig fan på att det kommer att sluta i kejsarsnitt så att allt smörjande har varit i onödan... Kan ju låta Mikael sköta smörjandet, det låter i alla fall mycket roligare.



Trött och fet

I dag har varit en vansinnigt seg dag, har suttit planterad i soffan båda två men begav oss i alla fall ut på en rätt lång promenix till Ica Blomman för att köpa toapapper. Kom hem med flera kassar med diverse mat och tilltugg men dock utan toapapper, då ville jag gråta lite grann. Gud vad kroppen värker vissa dagar nu alltså, idag har ändå bebis varit snäll för en gångs skull, igår kändes det som om den försökte gräva sig ut ur magen och hela huden var öm som ett blåmärke, men idag är den som sagt lugn och snäll men jag fick ändå stappla fram hela vägen till och från affären helt hjulbent så att det såg ut som jag skitit ner mig.

Dagens egenkomponerande middag:

"SOFIAS PASTAGRATÄNG"

*
Ett paket pasta, t.ex penne (jag hade någon rörformad variant idag, minns inte det krångliga namnet)
* Ca 200 gram kassler
* 2 dl turkisk youghurt
* 4 msk chilisås
* 1 ägg
* 2 tsk röd currypasta
* 1 röd paprika
* 1 tomat
* Ca 10 medelstora champinjoner
* 1/5 burk majs
* 2 dl matlagningsgrädde
* Riven ost efter behag
* Svartpeppar, ingefära och vitlökskrydda.

Koka pastan, låt den rinna av. Blanda turkiska youghurten, chilisåsen, ett ägg och currypastan i en bunken och häll sedan ner den kokade pastan och rör om den så att det ser lite krämigt och trevligt ut.
Skär kasslern i tärningen och stek denna, hacka sedan grönsakerna i lagom stora bitar och bryn dessa lite lätt. Häll i allt i bunken och blanda ytterligare. Peppra efter behag.
Smöj en stor ugnsform och häll i blandningen, strö över önskad mängd riven ost (me like cheese) och häll sedan på matlagningsgrädden. Låt stå i mitten av ugnen ca 15 min i 200 grader.
Vi käkade med vitlöksbaguette till, var mumsigt.


Får lite sömnattacker då och då och vill bara sjunka ihop som en hösäck där jag sitter eller står och ta en tupplur, men nej, nej- det är tillräckligt svårt att sova på nätterna som det är nu med bebisen, jag kommer vara skitpigg i kväll om jag skulle sova mitt på dagen. Har slutat ställa mitt alarm sådär militäraktigt som jag brukar i alla fall, det finns faktiskt ingen anledning att inte sova ut på morgonen när man inte har några tider att passa, det gäller ju att njuta av tiden nu innan man får en natt och morgonpigg liten bebis som vrålar i gryningen.

I morgon ska vi till barnmorskan på koll igen, ska bli spännande att se hur mkt magen har växt och att lyssna på bebbens lilla hjärta förstås.


72 tråkiga frågor


1. Vad är klockan: 15.35
2. Vilket namn står på din legitimation: Sofia Johanna Quick.
3. Smeknamn: Soffan, Soffi och Fia är väl vanligast numera, Mikaels senaste påfund är "Heffa" vilket jag kan leva med eftersom jag faktiskt är rätt heffaklumpslik och dessutom har många, många fåniga smeknamn på honom.
4. Vad heter dina föräldrar: Monica och Morgan.
5. Antal ljus på din senaste tårta: Det vet jag inte, 20 BORDE det ha varit i alla fall.
6. Husdjur: Inga alls hemma men tre vovvsar hos min mor och far.
7. Hårfärg: Just för tillfället är det någon slags urtvättad rödbrun och det ser ut som FAN, men färgning får vänta tills bebis är ute.
8. Favoritfärger: Rosa och lila.
9. Piericing: Inga alls längre, förutom öronen då.
10. Tatuering(ar): Tre fjärilar på magen som jag ber till gud inte ska spricka under resterande tid av graviditeten.
11. Födelseort: Mölndal.
12. Bostadsort: Västra Frölunda, Göteborg.
13. Nuvarande bostad: En bostadsrätt på två rum och kök.
14. Har du varit kär: Ja.
15. Har du varit någon annan världsdel: Ja, i den delen av Egypten som underligt nog tillhör Asien.
16. Har du varit med om en bilkrasch: Nej.
17. 2 eller 4 dörrar (på bilen): Vi äger ingen bil men vilken dörrvariant som helst hade tacksamt tagits emot.
18. Kaffe eller glass: Glass!
19. Snuttefilt eller kramdjur: Kramdjur, även om bebisfiltarna vi köpt är vansinnigt frestande...
20. Salladsdressing: Något med vitlök i.
21. Färg på strumporna: Inga alls, är alldeles för lättsvettig av med numera.
22. Lyckotal: 16.
23. Favoritfilm: Åh jag orkar inte, har rabblat mina favoritfilmer så SJUKT många gånger!.
24. Kommer du ihåg de drömmar du har haft under natten: Oftast, hade varit skönt att slippa det.
25. Bästa semestern: Måste ju givetvis vara Kretasemestern med Mikael förra september, helt oslagbart! Sol och bad (för mig i alla fall...), underbara kvällar och massor av semestersex.
26. Favoritmat: Grillat.
27. Bästa veckodagen: Numera när jag inte jobbar har lördagen tagit platsen som ny favoritdag.
28. Senaste låt du lyssnat på: "Astro Zombies" med Discipline.
29. Tandkräm: Ingen aning, vi köper olika märken varje gång.
30. Favorit TV-program: Just nu är jag vansinnigt förtjust i nya säsongerna av Project Runway och Hells Kitchen.
31. Favoritrestaurang: Pasta+ får jag väl säga som vanligt.
32. Favoritfågel: Jag är skiträdd för fåglar men måste jag välja någon sort så är det väl ankor, dem är trevliga.
33. Tycker inte om: Det är VÄLDIGT mkt saker jag inte tycker om.
34. Sport att titta på: All sport är sömnpiller men måste jag välja så tycker jag Handboll är rätt underhållande, och gymnastik.
35. Snabbmatsrestaurang: Burger King.
36. Senaste sjukhusvistelse: Sist jag besökte sjukan var när jag var gravid i vecka 7 och hade ont i magen, fick göra ett vaginalt ultraljud och som ni förstår var det ingen fara på färde!
37. Favoritdricka: Coca Cola, det slår faktiskt allt.
38. Vilken färg på väggarna i ditt sovrum: Just nu är dem gula med blågrå fläckar utspridda över väggarna, det är Mikael som spacklat och grejat lite inför målningen. Det ser icke vackert ut just nu vill jag lova.
39. Hur många gånger kuggade du på körkortet: Har aldrig försökt, tänkte dock försöka hinna göra teoriprovet innan 1 sep när en ny jobbig körkortslag börjar gälla.
40. Vem/var är du om 10 år: Jag är mamma till en tioåring, jösses vad galet! Förhoppningsvis har vi fått fler barn och flyttat till ett läckert hus. Skulle inte vara fel om jag lyckas sno ihop en välbetald karriär inom skrivandet tills dess heller.
41. Vem fick du senast e-mail från: Elena.
42. Har du någonsin blivit dömd för något brott: Nej, det är fortfarande bara moppeåkning utan hjälm som finns i mitt register, hehe.
43. Om du fick ett enda kreditkort, vilken affär skulle du välja: Jag skulle inte vilja ha något jävla kreditkort, kreditkort är till för prylkåta pantade damer och herrar som lever över sina begränsningar.
44. Vad gör du när du är uttråkad: Pratar med bebis och läser i forumet på familjeliv.se
45. Fras/ord du använder (för) ofta: Skulle vara alla svordomar, jag har inte alls lyckats lägga ner det inför kommande mammarollen.
46. Vän som bor längst från dig: Elena, hon bor i Bolivia numera.
47. Vad retar du dig på: Det mesta, jag är en gnällkärring och det med all rätta.
48. Det bästa du vet: Att ligga sked med min karl tidigt på morgonen.
49. Läggdags: Oftast runt 22.
50. Vem tror du kommer att svara på det här snabbast: Ingen aning.
51. Vem/vilka tror du kommer låta bli att svara: Ingen aning.
52. Vad är klockan: 16.06

53. Använder du parfym: Sällan, under graviditeten mår jag rätt illa av starka dofter oavsett hur trevliga dem är.
54. Favoritspel: Måste nog säga att World och Warcraft spöar Sims2 i längden!
55. Favoritmusik: Rock och Oi!
56. Skostorlek: 38.
57. Syskon: En söt lillasyster som är fjorton.
58. Favoritpålägg: Ost funkar alltid, trots att makrill är favoriten just nu.
59. Om du var tvungen att skänka bort 25 000 till välgörenhet, vem skulle få dina pengar: Bris eller något liknande tror jag.
60. Vilket är det vackraste ordet/orden du vet: Ska klura lite på det där...
61. Bästa bok du läst: Måste jag välja en så är det "Jurtjyrkogården" av Stephen King, men jag har läst mängder av böcker som jag bara älskar.
62. Är du Internetberoende: Ja det är jag, mitt liv skulle vara väldigt tomt utan min laptop.
63. Favoritdjur: Hund.
64. Gillar du snö: Nej jag hatar snö i alla sammanhang, inte ens på julafton vill jag se skiten.
65. Favoritglass: Mjukglass.
66. När köpte du något åt dig själv sist: I torsdags på Ullared köpte jag ju lite nya trosor, ett par tröjor och lite mysiga hygienartiklar.
67. Är du långsint: Ja, jag är löjligt långsint och det skäms jag för.
68. Favoritgrupp/artist: Många, allra mest förtjust är jag väl dock i Blood for blood.
69. Vilken är din bästa egenskap: Att jag är så förbannat snäll, skiter i om det är ett tecken på mesighet, snälla människor är underskattade. Dessutom kan jag bjuda på mig själv, en ganska sällsynt egenskap.
70. Vilket är ditt nästa mål i ditt liv: Att föda barn genom ett litet, litet hål och påbörja nästa kapitel av livet.
71. Skulle du döda en kattunge om du fick 20 000kr: Nej det skulle jag verkligen inte, skulle inte kunna göra det för 200 000 heller.
72. Vad gör du i sommar: Är höggravid och längtar efter bebis varje minut som jag försöker överleva värmen.

Jo, det var 100 frågor från början, men jag ORKAR INTE MER! Ursäkta tråkig läsning.


Godmorgon!

Har precis ätit mina vanliga makrillmackor, fy fan vad gott det är... Min vansinniga hunger och sockersug har lagt sig aningen nu, förmodligen beror det mest på att jag mår så illa hela tiden, det är inte lyckat för matlusten men å andra sidan höll jag på att äta ihjäl mig där ett tag så det är nog bäst såhär trots allt...

Natten sög. Höll mig uppe och vaken till klockan ett för att jag skulle vara så trött som möjligt när jag la mig och slippa ligga vaken och lyssna efter läskiga ljud. Men inte fan hjälpte det. Det stormade som satan ute (scary shit...), jag längtade ihjäl mig efter att ha min sovande Mikael bredvid mig och framförallt var bebis riktigt, riktigt arg. Den är helt galen på nätterna, inatt stack den ut sina vassa små fötter så långt att jag tryckte tillbaka dem i panik för att det kändes som att det skulle säga PLOFF! också har jag en spädbarnsfot utstickande ur kroppen. Hur som helst tog det väldigt, vääääldigt lång tid innan jag somnade.
Det bidde ingen tripp till videobutiken, jag mös med en bok i mitt kuddberg och hade planerat att titta på en film som gick på trean, givetvis visade det sig att jag redan hade sett den så jag valde att fortsätta läsa ut min bok istället, åt Pringles med vitlöksdipp och hade det allmänt gött. Ringde Mikael som var rätt på örat och tackade gud för att jag inte var med på det där fylleslaget, kan inte tänka ut något som hade varit jobbigare än en massa drängfulla killar och stackars lilla jag.

Nu är alla bebiskläder färdigtvättade, förutom dem nya MINIstrumporna som jag givetvis glömde slänga med i tvätten, oj vad det svors när jag upptäckte detta vill jag lova...
Här är en bild på bara vittvätten till bebis så kanske ni förstår att jag har en hel del små plagg redan:



Nu tror jag att jag ska ringa min far, det var ett bra tag sen. Alltid spännande att höra vad som händer för honom i hans galna dejtingvärld.

Ms Lonely...

I kväll ska jag sova ensam för min dumma Mikael ska iväg till Mathias på något slags partaj- som tur är så är det korvfest (inga brudar närvarande, bara herrar). Tur det, annars hade jag väl grinat hela dagen tills han gick med på att stanna hemma, min svartsjuka var ju liksom tillräckligt illa förut och nu tio resor värre när jag är gravid.
Första gången jag sover själv här hemma någonsin, och vi flyttade liksom in April 2007. Bebisen är helt galen idag i alla fall, så på det viset får jag ju i alla fall lite sällskap. Förstår inte alls vad den håller på med idag, den bökar som en galning på vänster sida av magen så att jag har vrålat rätt ut ett par gånger, satan vad ont det gör när vad jag antar är nerver kommer i kläm.

Igår kikade jag lite i affärer medan Mikael hade körlektion, köpte de absolut sista bebisplaggen, fyra par miniatyrstrumpor i storlek 13. Helt galet att dem kommer att sitta på bebis fossingar inom kort, det är inte ens sju veckor kvar nu... Håller just på att tvätta alla bebiskläder nu så att det ska vara klart sen, bebisar ska helst inte ha helt nya kläder på sig för det är oftast en massa jobbig lukt på, har tvättat hälften med anti-allergitvättmedel. Höll på att svimma av när jag hade hängt upp vittvätten på tork och insåg att hela tvättställningen var full- jag ska nog inte oroa mig för att vi ska få klädbrist längre direkt...

Undra vad jag ska ägna mig åt ikväll då? Orkar inte åka någonstans i alla fall, hade önskat att jag hade kraft att knalla ut på krogen och festa nykter men jag är i åttonde månaden och det gör ont typ överallt om jag rör mig snabbare än en vaggande anka.
Kanske ska beställa pizza och läsa en massa tantsnuskböcker eller gå till Filmtajm och köpa en gigantisk lösgodispåse och hyra en riktigt fjantig tjejfilm? Hmm, tåls att tänkas på...

En sån här goding sprang jag efter en lång stund på torget härromdagen, den gnydde och ville stanna hela tiden men den dumma matten bara skyndade vidare. Jag vill ha den!


Ullaredshopping

Lååång dag igår med tripp till Ullared, jag tror att det tog runt tre timmar bara att packa upp allt och pilla bort alla små prislappar och etiketter, vi fick inte ens plats med allt i en vagn utan var tvungen att hämta TRE korgar också, jag och Mikael satt helt gömda i baksätet på väg hem under alla grejer och Mikael fick ha bebis nya badbalja på huvudet- hehe. Jag fick en jävla foglossning av allt springande och bärande och kånkande, men det var det värt. Notan gick på 6000 jävla spänn men JÖSSES vad mycket vi köpte!

Lite fynd:
* Bebis har fått en badbalja med en liten insats så att den inte ska glida runt, tydligen är spädbarn i olja ungefär lika hala som ålar. Köpte även MASSOR av våtservetter och tvättlappar och salvor och barnoljor och fan vet allt. Dessutom fick bebis en hel badankfamilj och blinkande(!) bläckfiskar. I baljan ligger även mobilen till spjälsängen och ett gips-set så att man kan göra hand och fotavtryck som är jätte-jätte-små och spara.
Beskåda här:
 

* En resespjälsäng som vi inte orkat fälla upp och kika på än, den får ligga kvar i lådan.
* Spjälskydd, täcke, kudde och lakan till spjälsängen samt tre olika bäddset med trevliga motiv på, såg till att alla går i en grå nyans för att matcha nya väggfärgen i sovrummet. Vill gärna fota detta också men ska vänta tills sängen är på plats och färdigbäddad!
* En babysitter till kanonpris! (189:-!)


* En hel del bebiskläder och babyfiltar som jag inte heller har orkat fota, det låg stora klädberg överallt och jag var så trött att ögonen gick i kors. Jag blev hur som helst rätt besviken på utbudet i går, det fanns inte EN ENDA tröja eller liten sparkbyxa i storlek 50 och det var den storleken jag behövde. Jaja, jag köpte en massa mössor med öron på i alla fall och det väger upp besvikelsen.
* En skötbädd eftersom att vi inte får plats med ett helt skötbord, och se vad fint det blev!


* Nappflaskprylar och lite saker som är bra att ha när plutten ska börja smaka sin första mat. Bebis har fått en helt egen kökslåda nu så att man kan hålla ordning på prylarna.


* Lite blandad smått och gott till bebisen som vagnleksak, insektsnät till vagnen, speldosa, skallra m.m



* Massor av nya trosor till mamma eftersom att min röv bara breder ut sig mer och mer, köpte även gigantiska tanttrosor och bindor som jag ska ha efter förlossningen, dem var vansinnigt osexiga. Mikael fick en skitsnygg skjorta och jag köpte två stora tröjor/tält som magen får plats i (dem kostade för fan bara 40 spänn styck så döm mig icke!). Skulle köpte minst en amningsbehå också, men nejdå, det fanns inte i min storlek.



* Massor av nya sängkläder så nu har vi ÄNTLIGEN lite set som matchar, köpte ett vansinnigt sött set med rosor som jag knappt kan vänta på tills vi får in i sovrummet, men det ska som sagt renoveras lite först så det får vänta. Köpte också mängder av nya gosiga handdukar så igår kunde vi rensa ut och slänga alla gamla slitna handdukar och badlakan som man samlat på sig från släkt under åren, jippie! Dessutom blev det nya gardiner till sovrummet och nya stolsdynor till köket.
* Lite annat smått och gott till köket, dessvärre fick jag inte med vår nya "omelett-stekpanna" med en kyckling på på denna bild:


Sedan köpte givetvis mängder av godis och lite blandad smaskigt, har uppdaterat mitt förråd av makrill i tomatsås, oh yeah!

Vecka 33

PREGNANT-NEWS OF THE WEEK:

Vecka 33
Är detta ditt första barn, så kanske barnet nu lägger sig tillrätta med huvudet nedåt inför förlossningen. För omföderskor kan det ibland dröja ytterligare några veckor. När barnet väl lagt sig tillrätta så brukar det bli lättare att andas och har du haft magbesvär bör även det lätta nu. Däremot ökar trycket nedåt och symtom som stickande känslor i bäckenet kan uppträda.

Ditt barn är ungefär 30 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 2,2 kg. Huden börjar ändra färg från röd till rosa och kroppen fortsätter att lagra underhudsfett. Nu ökar inte mängden fostervatten längre utan ligger kvar på den här nivån fram till födseln. Den här veckan växer hjärnan mycket snabbt och barnets huvud ökar ca 9,5mm. Rörelserna i magen känns nu mer som rullningar än sparkar då det inte finns så mycket svängrum längre. Äntligen slipper du de där hårda träffarna mot revbenen.

Har du märkt att dina aktiviteter påverkar barnets beteende! Barnets aktivitetsnivå påverkas av hur mycket eller på vilka tider du äter, din kroppsställning och ljud från yttervärlden. Försök att ha en avslappnande stund varje dag, där du känner efter hur barnet rör sig. Din barnmorska kan tala om hur ofta du bör känna barnets rörelser. Ungefär sex rörelser per timme kan du förvänta dig, men inte under hela dygnets alla timmar.


Onsdag

Förlåt för den kassa uppdateringen, men det har varit fullt upp.

I går mötte jag upp min vackra Tina i stan och åt lunch, vi åt på Brasseri Lipp där jag aldrig vågat mig in förut (snobbiga miljöer gör mig väldigt änslig och malanpassad) men maten var inte alls så skrämmade dyr som man skulle kunna trott. Beställde varsin pasta med parmaskinka- dum i huvudet som jag är, tyckte att jag var listig som inte beställde laxen eftersom att vi gravida icke får äta lax men parmaskinka är nog snäppet värre, så jag fick nöja mig med pastan.
Hur som helst så var ju sällskapet det viktiga och vi hade hur mysigt som helst, som alltid. Fick skvallrat en massa och jag fick lite uppdateringar om vad som händer utanför min bebisbubbla, tro det eller ej men världen går vidare utan mig medan jag sitter och lusläser om spädbarnsvård och föräldrapenning...
Sedan gick vi en liten promenix i stan, sprang på en liten fågelunge utanför Seven Eleven som verkade föräldralös och övergiven, Tina var väldigt sugen på att ta med den hem men gjorde det som tur är inte. Sedan kikade vi en snabbis på Tinas nya lya som hon delar med en tjejkompis, jättesöt lägenhet. Sedan fick jag dra upp tröjan så att Tina kunde inspektera magen och puppan som vägrade att röra på sig för en gångs skull, den som ALDRIG ligger stilla numera. Till slut vred den i alla fall lite på sig så att min kära vän fick känna.
Jag älskar mina flickor!

I dag har Mathias och Josse varit här och hälsat på med lille Vincent- Vincent var helt galet söt som vanligt, det bara skär i hjärtat när man tittar på honom. Vi fikade lite och lillkillen fick kräla runt på golvet, vi hade dammsugit noga som satan innan för att stackarn inte skulle behöva svälja en massa dammråttor.
Jösses, vad jag längtar tills vår egen lille bebbe ligger här och sprattlar! Kan inte tiden bara springa iväg nu det sista?
Nu ska jag hursomhelst kika på Project Runway och ladda inför ullared-trippen i morgon!

   

Här har vi gulleVincent på filt, Mikael som busar med herrn och sist men inte minst matar mamma Josse:)

Magen vecka 32

Ni får en underlig bild på magen den här veckan, tyckte att den såg så fräck ut i den här vinkeln:)


Grattis Linnea!

Grattis Linnea och Totte till er lille bebispojke Anthony!

Herregud, jag har varit inne och kikat på bild på nytillskottet och en massa andra nyfödingar och ÅH vad jag längtar ihjäl mig nu! Om tiden fortsätter att snigla sig såhär blir jag galen, jag vill ha vår bebbe här nu!
(Eller om 14 dar passar bättre, då är spjälsängen och att ommålningen av sovrummet definitivt klar!)


Dizzy girl...

Jösses vad trött jag är, vi har varit på förlossningskurs ett par timmar och det känns som om det är mitt i natten. Hade visserligen världens jobbigaste natt utan knappt någon sömn, låg vaken i tre timmar och svettades och blängde på Mikael som sov som ett barn och sprang upp på toa ett antal gånger såklart. Sedan vaknade jag flera gånger av mardrömmar och att det ösregnade och trummade på fönsterbrädan, till och med min Törnrosa till sambon vaknade till. Sedan sov jag faktiskt en stund fram till kl 6 då jag gick upp och kissade och kunde knappt somna om innan klockan ringde igen. Ja, fy fan vad det är synd om mig!

Kursen var intressant idag också, först blev jag sur över att det var en ny barnmorska som hoppat in för den förra var ledig, men jag fäste mig rätt fort i den här också. Hoppas att jag får en snäll barnmorska när jag ska föda! Hade jag varit lite modigare (och pinsammare) så hade jag gärna smygit efter barnmorskan som höll kursen idag och frågat lite snyggt sådär om jag kanske kunde be om att få hennes namn och fråga efter henne på förlossningen om hon råkade vara ledig, det hade varit mysigt att någon bekant skulle ta hand om en när man har ont och är livrädd- får jag en sträng tant är det kört!
I dag fick vi lära oss om smärtlindring, igångsättning, tiden på BB, amning och lite allmänt hur kroppen mår efter en förlossning. Jag kan ge mig fan på att jag kommer gå över tiden och att dem måste sätta igång förlossningen, min vanliga jävla tur... Förresten lyckades jag med bedriften att nästan svimma idag igen, TVÅ GÅNGER. Den ena gången var när hon pratade om Västerviksbedövning och om en stor spruta som skulle in i slidväggen och den andra gången var det när hon pratade om att ibland lossnar inte hela moderkakan utan det sitter kvar bitar i livmodern som kan ge jättefarliga infektioner och blödningar. Jag satt och kallsvettades och kände bara hur allt bler mer och mer suddigt och jag tänkte nästan slänga mig i Mikaels knä eller på golvet trots att alla andra kursdeltagare hade stirrat konstigt, men jag klarade mig som tur var.
Någon som lät lite mysigt var att alla rum på Östra har badkar och att man kan koppla in lustgasen i badrummet om man vill, så kan man ligga i badet och flåsa hela tiden utom när man ska krysta om man vill det, tyckte det lät rätt behagligt trots att badkar ger mig bakterieskräck. Sen blev jag alldeles tårögd när hon pratade om att bebisarna visar att dem vill amma genom att smacka och räcka ut tungan när dem kommit ut- så sött!

Nu är vi hemma i alla fall, ska snart laga köttbullar och mos, kände för lite smarrig husmanskost idag. Har dock bara färskpotatis så moset lär bli mystiskt, men garanterat ätbart...
I morgon ska jag äta lunch med Tinis i stan! Ska bli kalasskoj! 

End of the week

ÄNTLIGEN är det molnigt ute! Jag blir helt vansinnig av den här värmen, det är verkligen inte roligt att vara höggravid i den här värmen. Lägenheten har varit en jävla bastu nu dygnet runt i flera dagar och jag HATAR att svettas, och svettas har jag gjort vill jag lova. Dessutom mår jag ännu mer illa i värmen än vanligt och kroppen drar åt sig en massa vätska som jag brukar slippa och det gör ont i varenda led.
Just nu vill jag bara ha regn-regn-regn och om jag inte kan få regn vill jag i alla fall åka och bada någonstans. Helst i havet förstås men igår blev jag till och med grymt sugen på att bada i en sjö- och sjöar är verkligen inte min grej. Det är inga vågor, slemmig botten och bara tanken på blodiglar gör mig livrädd trots att jag aldrig sett någon. Men nu skulle jag vara överlycklig om jag fick bara även i en äckelsjö, kan till och med tänka mig att bada i en skabbig bassäng i brist på annat- och bassänger ger mig enorm bakterienoja.

Vi har kört filmrace nu i två dar, fick ju hem en massa roliga filmer härromdagen. Bölade som en galning igår först till "Nyckeln till friheten" som alltid får mig att bryta ihop och sedan till en hemsk film på kvällen som handlade om en jättelak alkispappa och hans stackars barn, "Krigarens själ". Gud, jag mådde dåligt hela natten.
Beställde hem pizza igår för första gången på evigheter, fy faan vad den satt där den skulle! Jag slukade hela min calzone på ett kick, jag tror till och med att jag var snabbare än Mikael. Så jävla gott...

I morgon är det del två av förlossningskursen, på torsdag ska vi ÄNTLIGEN till Ullared (jag har skrivit världens längsta lista med saker som ska inhandlas) och dessutom vill jag hinna träffa Tina som fyller år idag och de andra töserna och bjuda henne på middag i veckan. Fullspäckad vecka för mig med andra ord.  

Fredag

I dag har jag varit ganska duktig och började dagen med att sortera tvätt och köra igång en ny maskin, det är en klar förbättring sen igår då jag knappt orkade vända på mig i soffan utan att bli gråtfärdig. Värmen driver mig till vansinne, den saken är klar. I går hade jag ont i hela kroppen, bebisen var helt vild HELA dagen, skinnet sved över hela magen och dessutom svettades jag som en gris, var så klen att jag var tvungen att ropa på Mikael och be honom leta reda på korv i frysen för jag orkade inte böja mig ner och dra ut frysfacket... Men idag är det bättre, åtminstone än så länge. Ge mig regn och rusk för fan...

Allt är köpt nu inför ommålningen av sovrummet, Mikael är så sugen att sätta igång att han spacklade redan igår, men sen blir det stopp minsann- han får vänta tills jag åker till mamma så jag slipper se eländet, mina nerver pallar inte att se en massa tejp på väggarna och utflyttade möbler som får tränga ihop sig i vardagsrummet eller ljudet som uppstår när man slipar med sandpapper på väggarna. Dessutom är det inte bra att sova i nymålat som gravid.
Vi valde i alla fall en ljusgrå färg som skiftar i blått, vår lägenhet är så ljus och fin att det vore synd att måla någon mörk färg, dessutom ville vi ha något hyfsat neutralt så att kommande köpare av lägenheten inte kommer att kräkas. Det ska nog bli snyggt, och lagom till att allt är klart så kommer jag hem med spjälsängen äntligen, jag ska skruva ihop den och bädda direkt. Det blir nog en spjälis från IKEA, finns knappt att hitta på andra ställen och det kommer att bli den träfärgade varianten jag visat innan, istället för den vita som också är söt. Jag är en trämöbelmänniska, så är det bara.



I går kom den nya Halénskatalogen med en massa höstkläder, jösses vad det kommer att klia i fingrarna efter att handla kläder när jag är smal och normal igen, just nu känner jag mig gråtfärdig varje gång jag ska klä på mig.
Ska unna mig ett par riktigt snygga jeans när jag fått bort mina överflödskilon, den saken är redan klar, planen är att bli en riktigt hot mama... Att tandställningen ryker kommer ge mitt stackars utseende en rejäl puff på vägen.
Hur som helst såg jag en jättesnygg jacka i den där katalogen igår, den ska vi ha!


Vecka 32

PREGNANT-NEWS OF THE WEEK:

Vecka 32
Din barnmorska gör vid varje undersökning en bedömning av barnets tillväxttakt och lyssnar på dess hjärta. På vissa håll görs en ultraljudsundersökning den här veckan. Du ökar nu i vikt, snabbare än i något annat skede av graviditeten. Kanske förvånas du över hur stor din mage kan bli. Snart har livmodern intagit det högsta läget som den kommer att ha, ungefär 12cm ovanför din navel.

Barnet är nu ca 29 cm från huvud till stjärt och väger omkring 2 kg. Skulle det födas nu kan det klara sig i kuvös. Kuvös behövs bland annat för att underhudsfettet ännu inte är utvecklat. Nu fungerar barnets fem sinnen och hon eller han kan också vrida på huvudet. Alla inre organ fortsätter att mogna, tånaglarna är färdiga och huvudhåret fortsätter att växa. Barnet sover ca 90-95% av tiden - men under de vakna perioderna tränar den på att öppna och stänga sina ögon. Andningslektioner pågår hela tiden för att stärka lungorna och få dem att mogna. Relativt ny forskning visar att andningsövningarna även stimulerar lungorna att tillverka ett ytaktivt medel, som behövs för att lungorna skall utvecklas på rätt sätt.



Åh fy fan...

Gick precis min vanliga promenadsträcka som jag inte gått på ett par veckor... kan säga att det gick lite långsammare än sist, tog nog runt 45 minuter istället för 15 som det brukar, jag märker inte själv hur långsam jag är längre men jag förstår att det inte går speciellt fort när jag hinner lyssna på typ tre låtar i MP3:n innan jag når nästa kurva...

Det är inte så roligt att vara gravid längre, vissa stunder är det hur mysigt som helst men oftast så vill man bara kräkas eller grina. I dag är det den 3 juli och alltså exakt två månader kvar till vårt beräknade förlossningsdatum och även om hjärnan ibland skriker "Hjälp, bara åtta veckor!!!" så vrålar kroppen konstant "HUR I HELVETE SKA MAN ORKA DETTA I ÅTTA VECKOR TILL???".
Jag är inte ens gullig med min putmage längre, nu känner jag mig bara som en klump. Än så länge kan jag raka mig själv på samtliga ställen även om det krävs en hel del tålamod, men Mikael få knäppa mina sandaler och härromdagen fick den stackaren måla mina tånaglar! Vänster fot gick bra trots att jag fick halvligga i någon bisarr ställning men höger var helt kört, det gick bara inte. Tur att det är hans sista arbetsdag i morgon och sedan har han tre veckor semester, jippie!!! Åh vad vi ska ha det mysigt, det enda som är planerat är en tripp till Ullared på torsdag och att måla om i sovrummet, sen ska vi bara gotta oss. Grilla en massa och igår beställde vi hem ett jävla lass med filmer från cdon.com så det blir en massa mys. Måste verkligen se till att passa på nu...

I dag blev jag uppringd av Försäkringskassan som ville fråga en sak angånde min mammapenning, jösses vilken tur att jag svarade! Vi svarar ALDRIG när det ringer skyddat nummer eller ett nummer som ser lurigt ut, det är alltid bara jobbiga telefonförsäljare som jag blir jättenervös av och lägger på rätt i örat, jag har inte hjärta att säga att jag inte är intresserad. Till exempel så är det konstigt nummer med 01 i början som ringer oss i stort sett varje dag och vi svarar aldrig, och så har det hållit på i ett halvår nu och jag fattar inte hur dem orkar? Misstänker att det kan vara radio och tele-tjänst så vi kommer aldrig någonsin att svara.
Hur som helst var det ren tur att jag svarade i dag, måste varit mitt sjätte sinne. Hon ville bara fråga en snabb grej, för övrigt såg mina uppgifter jättebra ut så jag räknar med att det inte blir något krångel med föräldrapenningen, jihoo!

Svar på kommentar:)

Har fått en fråga som jag tänkte svara på här i bloggen, kan ju vara intressant för flera!

"Hej. Jag har en fråga som kanske låter konstig, men jag ställer den ändå.. I början av din graviditet, kunde du dra in magen då? Alltså, om den var sådär bäbis svullen, kunde du ändå dra in magen lite då? Jag är nämlig orolig för att jag är gravid.. Jag har svullnat lite över min mage och har räknat ut att om jag är det så är jag i omkring 4 veckan.. skall göra ett test på fredag.."

Jag kan fortfarande dra in magen lite grann, underligt nog finns det fortfarande lite magmuskler kvar. Var väldigt irriterad över detta faktum när jag ville att bebismagen skulle synas, men faktum är att det är först i vecka 12-13 som en riktig bebismage kan synas för fram till dess är livmodern så liten att den fortfarande gömmer sig i bäckenet och är omöjlig att se eller kännas uppe på magen, däremot blir många jättesvullna innan dess också för det händer ju mycket i magen- mestadels beror det på gas, hehe.
Ta ett test om du misstänker att du kanske är gravid, men du ska inte oroa dig för att magen redan har börjat växa för det kan bero på massor av andra saker att den är svullen, sedan blir man ju lite paranoid om man misstänker graviditet såklart! Jag har varit stensäker på att jag varit gravid och haft försenad mens flera gånger och det var bara falskalarm.
Lycka till!

Förlossningskurs

Nyss hemkommen från Östra sjukhuset och förlossningsförberedande kursen, det tar sin lilla tid att åka dit kommunalt och dessutom så var spårvagnarna fullproppade med otäcka barn som spelar Gothia-cup (fy fan vad glad jag är att jag slipper pendla varje dag nu när det är fotbolls ungar ÖVERALLT!).

Kursen var kanonbra, hade återigen problem med att hitta dit, sist sprang jag och Mikael omkring och letade efter Kvinnomottagningen tills vi var helt svettiga och det var samma sak idag, bara att jag inte kunde röra mig lika fort. Till min glädje fick jag syn på en liten tant som körde en matvagn och hon räddade mig från mitt öde och lät mig åka med henne och matvagnen i personalhissen upp till förlossningen, sedan lyckades jag faktiskt hitta rätt på egen hand.
Kursen hölls i en aula och givetvis var jag inte bara sissådär 15 år yngre än samtliga deltagare, jag var dessutom den enda som var där ensam- så jag kunde inte låta bli att känna mig som om en riktig outsider fastän jag vet att det är fånigt att oroa sig över att folk ska tro att man är en dum unge som blivit påsatt på fyllan och inte vet vem som är pappa till bebisen. För det är ju rätt långt från verkligheten.
Barnmorskan som höll i kursen hette Cilla och jobbade på specialförlossningen på Östra, hon var verkligen kalasbra. Hennes dator var sönder så hon kunde inte visa en enda bild men det var riktigt intressant och aldrig långtråkigt ändå, trots att hon bara babblade och hade en babydocka och ett skelettbäcken som enda rekvisita. I dag gick det igenom hur förlossningen startar, de olika stadierna medan man öppnar sig, kejsarsnitt, sugklocka och britstningar. Jag har en tendens att bli yr i skallen och väldigt, väldigt blek av att bara lyssna på sånt där men jag höll mig alert hela tiden med undantag för när hon pratade om moderkaksavslossning och vad man ska göra om vaknar av stora blödningar, ska väl erkänna att jag kände mig lite skraj när hon pratade om katastrofsnitt och bebisar som inte får något syre heller, men jag hade bunkat upp med apelsindricka som jag hällde i mig som tröst.

Intressanta saker jag lärt mig (trots att jag känner mig löjligt påläst):
* Det är inte farligt om man blöder innan förlossningen så länge det är en SLEMMIG blödning, för det betyder i stort sett alltid att det är delar av slemproppen som lossnat. För övrigt så berättade hon att folk ibland tar med sig sina slemproppar till sjukhuset i glasburkar efter att dem har lossnat och plumsat ner i toastolen, fy fan vad vidrigt...
* Vid kejsarsnitt får pappan ha operationskläder såklart, men även en bricka på bröstet där det står "Pappa" för att ingen ska råka förväxla honom med en doktor... (tyckte att den biten var grymt gullig!).
* När dem fäster en skalpelektron i bebisens huvud för att mäta hjärtaktiviteten så är det en liten pigg på elektronen som borrar sig in under bebisens hud och fastnar där, tyckte att det lät skitvidrigt men den måste ju sitta fast på något vis, jag hade föreställt mig en liten magnet innan, hehe.
* Man måste få i sig något sött under förlossningen, vägrar man äta eller dricka något annat än vatten så måste man få ett dropp med sockerlösning. Vattnet ger ju ingen energi.

Nästa vecka ska hon prata om tiden på BB, amning och lite annat smått och gott. Får se om jag kan lura med mig Mikael då, han har trots allt semester. Fast om han kommer sitta och se lika uttråkad ut som en del andra pappa gjorde så får han fan hellre stanna hemma, herregud att inte folk kan ta sig samman. Sedan fanns det en hel del jobbiga, "klämkäcka" pappor som jag spydde på, jag klarar inte av män i 35-årsåldern med ryggsäckar och för korta khakibyxor som ska försöka skämta hela tiden och skratta högljudda hästskratt.
Förresten så var den en blivande mamma som hade med sig sin dotter på kanske fjorton år som också skulle vara med på förlossningen av den nya bebisen, hon stirrade väldigt konstigt på mig men jag förlät henne hjärtligt när hon kom fram och sa "Gud vad du är lik Liv Tyler!" till mig i pausen. Jag blev alldeles förlägen och fnissade belåtet. Liv Tyler är ju het som få och det var precis vad jag behövde just nu eftersom jag känner mig väldigt, väldigt osexig. Mikael kallade mig för hans lilla kalkon igår när jag låg i fåtöljen med korsade ben och magen i vädret som en stor boll, och jag insåg verkligen vilken klockren liknelse det var.
Nu ska jag vila mig lite innan jag börjar spåna på dagens middag.

Magen vecka 31

Oj oj oj vad det växer... Har klarat mig från ordentliga bristningar än så länge, även om jag tycker att de på höften blivit lite kraftigare.


Tisdag

Är fortfarande sur över att mina pengar inte kommit än, lånade en tusenlapp av bebisen tills på måndag vilket jag inte gillar men nu har jag i alla fall betalat lite räkningar. Man blir så förbannad bara när man nu faktiskt råkar vara lite av ett ekonomiskt geni som ALDRIG gör slut på pengarna innan månadens slut, jag ser alltid till att ha pengar på kontot i slutet av varje månad men det hjälper ju fan inte om de nya pengarna inte kommer när dem ska.

Vi var inne på Åhlens idag och kikade, helt folktomt tidigt på förmiddagen och en massa rea, dem har ju en hel del fina inredningsprylar som såldes billigare men dessvärre blev det inte särskilt billigt trots att det var halva priset. Jag vill ha nya kuddar till soffan, de vi har nu passar inte alls in sedan vi bytte gardiner och jag behöver något rejält bakom ryggen nu så att jag kan resa mig utan att frusta som en valross, vill ha lite fint porslin också, skulle vilja ha en uppsättning med svarta tallrikar i olika storlekar, är sugen på någon rolig form istället för runda tråkiga.
Såg en svindyr men skitfräsig prydnadskatt som står på golvet med bisarrt lång hals, så nu har Mikael lovat att jag ska få den i födelsedagspresent, hehe- frågan är bara hur käckt det är att ha en svindyr porslinskatt stående på golvet när man ska ha en bebis som ska lära sig att åla och krypa och- hemska tanke- springa omkring.
Mikael köpte i alla fall lite ny film och sedan världens gulligaste grej till mig, jag har inte ens tänkt tanken på att skaffa en sådan trots att jag ältar sönder förlossningen men det hade han, så jag fick en jättekäck elektronisk värmedyna som förhoppningsvis ska lindra smärtorna i svanken när det är dags att föda, förvärkarna kan ju också vara rätt jävliga så den lär komma väl till pass! Jag hade tänkt att kanske skaffa en rispåse på sin höjd så jag blev väldigt förvånad och väldigt glad. Fy fan vad söt han är, min gosse, man tror att dem är helt ointresserade av förlossningsförberedelser men där ser man!

I dag ska jag baka bröd, fick någon slags bak-hysteri igår och bakade en kardemummakaka och sedan ville jag göra små frallor och blev SKITSUR när jag insåg att vi inte hade någon jäst och att det tydligen var obligatorisk ingrediens i varenda jävla degbulle. Men nu har jag köpt jäst så nu jävlar.
I morgon ska jag på förlossningskurs hela förmiddagen på Östra Sjukhuset, det ska bli spännande så jag uppdaterar efter hemgång.

Ska man ha något gjort ordentligt...

Får man fanimej göra det själv!
Mina pengar som skulle kommit i fredags har ännu inte dykt upp, föga förvånande eftersom att det är försäkringskassan vi pratar om. Suttit i kö nu på morgonen och fick prata med en "dam" som sa att jovisst hade dem fått in mina papper men istället för att skicka mina pengar hoppade dem liksom över det för att jag inte hade begärt ersättning för en månad utan för "en månad och en dag", tydligen förstod dem inte alls vad jag menade för att jag hade skrivit "Perioden 080514-080614" istället för "Perioden 080515-08061. "Men det är en månad du vill ha ersättning för alltså?" frågade hon.
"JA DET HADE VARIT TREVLIGT, DIN INKOMPETENTA JÄVLA KOSSA!" ville jag svara men nöjde mig tyvärr med att fnysa fram ett jakande svar. Så handläggare gjorde det imponerande tricket att notera att det var en månad jag ville ha ersättning för, det ska hon ha cred för- mer än vad jag trodde att dem var kapabla till.
Hur som helst kommer inte mina pengar förrän på måndag och jag har 600 spänn på kontot och har inte betalt räkningarna än, jippie! 
Får väl norpa på bebissparkontot tills nästa vecka då, för helvete heller att jag kommer tigga pengar av Mikael som en jävla hund. Var karl reder sig själv, jag har aldrig tiggt pengar av NÅGON i hela mitt liv och tänker inte börja nu.

Hur som helst är det sista gången jag överlåter till arbetsförmedlingen att skicka in mina papper, detta är ju skrattretande. Ska kila till bussen nu, ska möta upp Mikael efter hans körlektion. Rätt trist att lämna bostaden när man inte kan spendera några pengar men min feta röv behöver motion och framförallt, frisk luft. 

RSS 2.0