Yvonne

Min mage skriker efter något onyttigt så jag överväger att äta upp min halva kebabrulle sen igår såhär på kvällskvisten. När vi kom hem hade en nyöppnad pizzeria varit vänliga nog att lämna sin meny i brevlådan och då blev man ju lite sugen. RUGGIGT god kebab och dessutom hade dom rullar med pommes i också= bingo!.
Jag älskar verkligen, verkligen mat.

Inatt sov barnet snällt, det var vi väldigt tacksamma över. Ringde BVC när jag vaknade för att få komma dit och visa upp Moas blöjutslag, hon har fått en massa små röda prickar som inte verkar göra ont eller klia men det känns bäst att kolla upp det ändå.
Fick tid vid 12.30 och bad Mikael släppa av oss en stund innan så att Moa kunde få flänga runt lite på ÖF först (det ligger i samma byggnad). Sen fick vi kollat upp utslagen och det verkar inte vara några konstigheter, MEN däremot vad det konstigheter med hennes vikt! När hon var tio månader vägde hon 10600 gram, vid ettårskontrollen hade hon gått upp ynka 30 gram och NU, en månad senare hade hon gått ner i vikt! Vågen stannade på fjuttiga 1485 gram. Och då har hon inte alls strulat med maten på sista tiden, så jag förstår ingenting. Sköterskan sa att det inte var några konstigheter utan att det förmodligen beror på att hon är så galet aktiv, och att man ser på henne att hon är kry som en nötkärna och det tvivlar jag ju absolut inte på, hon är ju glad jämt och studsar omkring som en gummiboll.
Men jag gillar det inte. Nu har jag sagt till henne dagen att mamma vill ha en tjockisbebis och därmed basta. Ska överdriva med extra fett i maten och truga ännu mer, även om hon äter fullt tillräckligt redan. På längden hade hon i alla fall växt minsann, nu är hon 80,5 cm. En lång och smal liten dam, och det är ju inte så konstigt om hon brås på sin mor. Jag var RIKTIGT smal när jag var liten, kollar jag på mina gamla BVC-papper så var jag lika lång som Moa och vägde nästan 1,5 kilo mindre. Och sen var jag ju skitsmal fram till jag blev sissådär sexton år, även om det är svårt att minnas nu när man är rätt svulstig.
Passade förresten på att säga att jag INTE tillämpade 5-minutersmetoden som läkaren propsade på sist vi var där, spydde lite galla över den nu i efterhand för att lugna mina nerver. Vi har i alla fall en ny tid för vägning om en månad och då jävlar ska hon ha lagt på sig!

Just det ja, igår tog Moa sitt första steg. Tänker inte göra någon stor affär av det eftersom det förmodligen var en ren olyckshändelse, haha. Hon tog ett steg utan att hålla i sig när hon skulle förflytta sig mellan gåvagnen och soffan, men ett steg var det i alla fall och det ska uppmärksammas!
Jag tror att det är väldigt, väldigt nära nu. Hon springer omkring med sina fordon i en rasande takt och står utan att hålla i sig mest hela tiden, så det tar sig. Det KAN ju vara därför hon går ner i vikt nu också, har för mig att de flesta barn brukar sjunka rejält på kurvan vid tio, elva månaders ålder då dom lär sig att gå och använda kroppen på ett annat sätt. Bara det att Moa legat på latsidan och inte börjar försöka knalla iväg förrän nu:)

Idag ringde det ett konstigt 031-nummer till oss och jag svarade och en röst sa (väldigt strängt) "Hej Sofia. Detta är Yvonne Elmgren". Sen var hon tyst och jag fick smått panik över vem i helvete hon var och vad jag nu gjort för dumheter. Hade jag repat hennes bil eller glömt att lämna tillbaka en biblioteksbok eller rentav skolkat från hennes lektion? Så jag bara pep "Äh, Yvonne Elmgren, äh, hum, Elmgren?".
Det var som tur bara en mäklare som ville informerade om visningstiden för ett hus vi kollat på. Blev så ställd att jag nästan inte vågade säga att vi inte var intresserade längre.
Nu ska jag kolla på film med min karl. 

Bildbomb












Torsdag

Börjar som vanligt med att uppdatera er om hur min skönhetsömn ser ut för tillfället. Jag är INTE nöjd! Jag vet inte vad det är med fjärt men hon vaknar och skriker som om någon stuckit kniven i henne. Och hon somnar absolut inte om när man tar upp henne och vaggar som hon brukar. Så hon har fått sova hos mig hela veckan, ibland hela natten i princip.
Möjliga orsaker (man måste alltid intala sig att det finns en orsak, annars blir man deprimerad):
1) Tanden som är på gång, den är SÅ nära att bryta igenom nu. Hoppas, hoppas.
2) Att hon är nära att lära sig gå, har hört att många barn blir som förbytta på natten innan dom vågar ta det stora steget (ordvits, haha!).
3) Utvecklingsfas- man kan alltid skylla på sådana.

Igår var vi i alla fall hos tandläkaren med fjärt. Väldigt intressant faktiskt, vi lärde oss saker som att det är i stort sett omöjligt att få hål i tänderna om man aldrig äter något sött- oavsett om man borstar eller inte, väldigt märkligt. Lärde oss även att den permanenta tanden äter upp mjölktandens rot innan den växer ut. Tufft.
Fick kolla på skrämselbilder av barns stackars tänder, Mosan fick en liten tandborste att ta med hem och jag passade på att fråga om det är stor risk att hon ärver mina tänder från helvetet, och möjligheten finns även om det är inte superärftligt med bettfel. Så nu hoppas vi verkligen att hon ärver sin fars tänder.
Idag insåg jag att JAG nog har ett hål i en tand. Vet inte hur det ser ut eller känns eftersom jag bara haft ett yttepyttelitet hål innan i hela mitt liv, men det känns helt klart som ett hål och isar lite ibland. Har inte varit hos tandläkaren sedan jag blev gammal nog att behöva betala och har noll koll på priser, så jag ringde och frågade. Det kostar TAMEJFAN 700-800 spänn för bara en undersökning och om det är ett hål jag har sa hon att jag får räkna med i alla fall en tusenlapp för en lagning. Vad i helvete? Det är ju helt sjukt. Jag har inte råd att slänga ut såna pengar nu, och absolut inte lust. Och JAG VET att det blir dyrare i längden om man väntar, men jag är för snål. Nu överväger jag att låna någon minderårigs identitet och göra tandläkarbesök med det. Vad säger du lillasyster?:)

Idag har vi varit och shoppat lite. Fick äntligen tag i den söta lilla klänningen till Mosan (hon behövde verkligen ännu en klänning, det är viktigt att ha femtioelva olika outfits när man är 13 månader) och sen fick jag mig en ny väska.
Kolla vad förbannat tjusig den är! Den kommer göra varenda tant grön av avund!:




Åh, ja just det! Jag vill hälsa ännu en ny kusin till Moa välkommen till världen! Det ska bli härligt att lära känna dig lilla Viggo!

Det händer en del på ett år

Moa för nästan exakt ett år sedan och Moa igår, lite skillnad eller vad säger ni?:




Tisdag

Åhå, vad många ljuvliga sovmorgnar jag har fått nu! Mikael är sjukskriven den här veckan efter mattkniv-i-låret-incidenten och jag har fått sova som en prinsessa på morgonen. Mosan har visserligen vaknat vid fyratiden flera nätter i rad nu och fått komma över till mig- och hon är ju inte den mest lättsövda bebisen i världen direkt, men sen har hennes käre far som sagt låtit mig sova vidare när dom gått upp för dagen.

Idag har vi varit och storhandlat på Willys i Kållered, det är nästan löjligt vad det skiljer i pris om man jämför med Ica Maxi och Coop där vi brukar handla, där det alltid kostar runt 300 spänn oavsett om man bara köper två barnmatsburkar och lite grönsaker. Nu är det massa mat i skåpen, underbart.
Sen kollade jag Lindex i K-center också efter en klänning till Moset som inte fanns på Lindex i Sisjön igår. Men NEJ DÅ, den fanns inte där heller. Men jag vill ha den där klänning så det ska fortsättas jagas tills jag har den i min ägo. Vi var även inne på SkoPunkten och kollade på lite vinterstövlar till lilla damen, hon kan ju inte gå än och jag utgår från att hon inte kommer att springa runt obehindrat innan vintern är över så det blir inga svindyra märkesskor i år i alla fall. Hittade ett par som vi nog kommer satsa på, även om jag helst vill ha ett par med dragkedja och inte kardborre för hon har fått dille på att klä av sig allt. Skorna, strumporna och mössan ryker fort som ögat och det blir en aning frustrerande för hennes stackars mor. Inte ens tofsarna i håret får sitta kvar, jag har kämpat med att sätta upp otaliga råttsvansar i håret på henne nu dom senaste dagarna och hon sliter loss dom direkt.

I morgon ska vi på Moas första tandläkarbesök, det ska bli spännande. Har ingen aning om ifall det bara är information om tandborstning eller om det är någon form av undersökning också. En sak är säker, och det är att jag kommer bli VÄLDIGT imponerad om tandläkaren lyckas inspektera Moas tre små tänder i mer än ett par sekunder. Då ska vi klappa händerna och göra vågen!

Insåg att jag glömt lägga in en bild på det ljuvliga fot och handavtrycket som fixades på ÖF, här är det!:


Söndag

Nu ligger fjärt och sover, det blev sent idag eftersom mina kära svärföräldrar tittade in med blåbärspaj och gick för en liten stund sen. Jösses vad gott det var! Jag som inte ens gillar paj (avskyr konsistensen på pajdeg som sakta, sakta glider ner i halsen när man sväljer den...). Men den här var ruggigt god!
Moa var SÅ glad när dom kom och sen satt hon och kramades med farmor i typ en kvart och glömde bort hur hyperaktiv hon i själva verket är, haha.

Vad har hänt i helgen då?
I fredags var vi och shoppade loss lite, dom har byggt ut köpcentret på Frölunda Torg och det var olyckligtvis invigning när vi kom dit, så det var fullsmockat med folk överallt och utanför Hemköp stod flera hundra (kändes det som...) åpna penisonärer som ville in och få en gratis kopp kaffe.
Men inne på Lindex var det lugnt i alla fall tack och lov. Mosn fick ett set med en blårutig blus och mörkblå tights, en liten jeanskjol med volang och en liten pälsväst som jag tror att jag ska byta till en kofta, den satt inte bra på vår speta till tös, hon är smal och VÄLDIGT lång. Själv fick jag ett par nya strumpbyxor och en sminkborste eftersom min gamla varit borta en evighet. Jag hatar att lägga pengar på sånt där så jag har applicerat puder och rouge med en svamp nu ett bra tag. Det blir inte snyggt.
Sen gick vi vidare till Öppna Förskolan där dom hade brödbakardag och lekte vilt. Eller Moa lekte i alla fall och jag hasade efter och kontrollerade så att hon inte misshandlade eller blev misshandlad av något annat barn. Moa har en ful ovana att smälla igen varenda dörr hon ser, och det är bara en tidsfråga innan någon oskyldig kotte blir klämd. Sen var det sångstund med såpbubblor- fredagar är tydligen bubbeldagar, väldigt festligt! Mosan blir HELT galen på sångstunderna, hon dansar hej vilt och sitter inte still en sekund, i fredags ställde hon sig i yogaställningen hunden (ni vet, på alla fyra med rumpan i vädret) och asgarvade hela sångstunden.

Igår blev det en snopen dag. Mikael jobbade extra och skar sig i benet med en mattkniv och när han kom hem och fick av sig dom blodiga byxorna så var där ett jävligt äckligt, gapande sår. Jag kräktes lite inombords när jag gjorde rent det och konstaterade att det nog måste sys, han ringde sjukvårdsupplysningen och visst var det så. Så han fick åka till akuten och fixa det, vi stannade hemma för att slippa träffa sjuklingar med svinis-baciller.
Men det gick hyfsat fort i alla fall och sen hade vi myskväll och tittade på min favvofilm- Pulp Fiction. Den är ganska oslagbar.

Just det, måste svara på kommentaren jag fick av Linn, bättre sent än aldrig:
Nej, jag hade inte heller ont mellan krystvärkarna. Krysta var typ det härligaste jag gjort i mitt liv i kontrast till öppningsvärkarna, hehe. Men skrattade och småpratade gjorde jag då inte, jag sög på min lustgasmask som jag blev tillsagd och halvsov! Från 5 cm fram tills Moa var ute var det inte minsta antydan till fnissade från min sida (eller från stackars skrämda Mikael).
På tal om det så ska jag försöka undvika lustgasen till nästa förlossning, den gjorde mer skada än nytta. Först hade den rätt effekt, alltså att jag glömde bort hur ont det gjorde för att jag blev snurrig i skallen, men sen gjorde den bara att jag tappade kontrollen och blev så jävla, jävla rädd- kunde inte fokusera utan trodde bara att döden närmade sig:). Så nästa gång ska jag i alla fall försöka låta bli den, i alla fall om jag flippar ut som sist.

Ett par väldigt bedårande bilder:




Ruggigt dålig uppdatering här!

Men nu sover lillfjärt så jag får passa på! Snart börjar mitt nya favoritprogram "Förlossningsakuten" som körs varje vardag på fyran vid 13.25- I love it! Men jag måste säga att förlossningarna i USA är väldigt märkliga, ALLA använder epidural (och det verkar vara någon slags superepidural också, för ingen känner sina värkar och sitter och småpratar om vädret och fnissar mellan krystvärkarna... Varför fick inte JAG en sån epidural?). I princip alla förlossningarna slutar med den hemska tången för att mamman inte kan krysta- effekt av superepiduralen kanske? Det verkar vara lika vanligt med snitt som vaginal födsel och alla bebisarna är pyttesmå! Föds det en bebis på 3200 gram gastar alla "THATS A BIG BOY!" och närmar sig bebisen 4 kilo så är den helt abnormt stor- omöjlig att krysta ut och det beställs typ snitt direkt. Jag förstår inte- hur kan det skilja så mycket? Är vi skandinaver SÅ STORVÄXTA?
Men man får ju räkna med att dom visar extra många problematiska förlossningar också för att göra "bra teve". Men ändå.

Vad har vi gjort sedan sist då?
I fredags var vi på IKEA och spanade runt lite, köpte inget avancerat men lite smått och gott och MÄNGDER av barnsäkerhetsprylar. Jag trodde ju att det redan var barnsäkrat här hemma sedan länge men NO-NO-NO... Det var det inte. Så nu sitter det såna där multilås (underbar uppfinnig!) precis överallt. Det ser inte klokt ut!
Annars har det varit väldigt lugnt, vi har varit på ÖF såklart och just det, igår var vi på vår första husvisning.
Ingen hit direkt. Det var ett snorbilligt hus LÅNGT ute i tassemarkerna, trädgården var stor och fin men det var nog allt jag gillade... Försökte desperat hitta något positivt att anmärka på men nej, det gick inte. Tycker inte att den mysiga belysningen i vardagsrummer räknas...
Vi hade med oss mammas gubbe Lars som vår egen besiktningsman eftersom att vi har noll koll. Tillsammans hittade vi följande fel:
1) Det luktade död i hallen när man kom in (Lars misstänkte att det var mögel).
2) Badrummet var pyttelitet och hade en äcklig badkarspropp...
3) Det fanns en stor kyl men ingen frys i köket! Frysen hittade vi sedan på övervåningen i en garderob (?...).
4) Elementen var typ från stenåldern och skulle behövas bytas ut.
5) Golven lutade så att man nästan blev sjösjuk.
6) Trappan var en nära-döden-upplevelse. Den var så brant att den kändes som en vindstrappa, jag har ganska små fötter men kunde ändå inte gå rakt i den utan var tvungen att klättra ner sidleds som en krabba med Moa i famnen. Mycket otäckt.
7) Alla takpannor var täckta med mossa- inte OK enligt Lars.
8) Det var omöjligt att komma ner i grunden på huset, mäklaren hade tydligen inte hittat någon lucka. Vi blev skeptiska och misstänker att det VISST finns en lucka som han inte vill att vi ska titta in i...

Så nej, det där huset blir aldrig vårat. Dessutom var det fult som stryk och jag hade velat byta SAMTLIGA golv, hela köksutrustningen och givetvis tapeter och dylikt. Men det blev en trevlig utflykt i alla fall och Moa fick titta på sån där små hästar som stod i en hage bredvid.

Imorgon tänkte jag bränna lite pengar på Lindex. Det är club-dag och 25% på hela köpet, yay!

Hjälp vad jag älskar

Har precis suttit och bölat till en film med Samuel. L Jackson och Julianne Moore på trean. Moore hade lämnat sin fyraåriga son ensam hemma och han hade druckit en flaska hostmedicin och dött. Jag grät som ett barn som vanligt, bara tanken på ett litet barn som dör får mig att hulka.
Också tänker man tanken- det KAN hända en själv. Även om jag aldrig skulle drömma om att lämna Mosan ensam när hon är fyra år (eller fem, eller sex...) så kan det hända och det kan hända förbannat snabbt. Jag är liksom sveriges nojigaste morsa som nästan bröt ihop när hon skar sig på den där tallriken som hon bankade i golvet, så jag är skitförsiktig med allt- men det kan ändå hända. Ändå vill man inte inse det, det är nog därför jag har mitt hemska kontrollbehov, det är därför jag är livrädd för dagis och har VÄLDIGT svårt att låta någon annan överhuvudtaget ha ansvaret över henne, för jag inbillar mig att jag är supermamman som kan skydda henne från precis allt om jag är i närheten.
Men det kan jag inte, någon galning KAN attackera oss när vi är ute, det KAN börja brinna här mitt i natten, hon KAN få ett ryck och springa rätt ut i gatan när hon väl lär sig gå, hon KAN få någon dödlig sjukdom. Varken hon eller jag är odödlig även om jag försöker intala mig det.

Så istället för att bryta ihop på allvar så inser jag att man ska njuta av varje dag man får tillsammans, och det gör jag. Jag är så jävla tacksam över att jag får dela mitt liv med den allra ljuvligaste, galna trollungen!
Jag är skittrött ibland och önskar bort mig till en öde ö för en stund för en tupplur i all ensamhet eller bara att få bajsa i fred någon gång ibland, det skulle vara härligt. Men ALDRIG, inte ens för en sekund så tvekar jag på att mitt liv med mitt lilla knytte är det BÄSTA LIVET MAN KAN FÅ.
Det finns igen bättre än hon, det finns bara inte. Ingen kan få mig så glad eller få mig att skratta så som hon. Det är helt fantastiskt att få uppleva att se henne växa upp, att få hjälpa vara en del av hennes liv. Jag är så tacksam, tacksam över äran att få vara den här lilla ettåringens mamma.
Den som inte uppskattar sitt lilla barn är en dåre, för det är oslagbart. Mosan, du är bäst helt enkelt.






Moa 13 månader

Grattis till min lilla bebisfjärt! Det är riktigt ruggigt läskigt hur fort tiden går.

Dessa färdigheter har vår 13-månaders bemästrat:
- Säga mamma, pappa, titta, där, nej, ja, bra och Igge (Igge är Iggle Piggle, den blå mjukisfiguren i hennes favvoprogram).
- Nu kan hon NÄSTAN gå. Jag tror att det är väldigt nära, men det dröjer säkert en månad till innan hon vågar på allvar. Hon studsar fortfarande fram på knä men springer längs möbler och även längs väggarna och när hon glömmer bort sig så står hon helt stabilt och leker eller pillar med grejer.
- Äta riktig mat med sina två tänder! Ni fattar inte vad vi har väntat på den här dagen, då hon slutar äta barnmat och sitter och äter med oss som en stor tjej. Det tar sin lilla tid att tugga såklart, speciellt med tanke på att dom ynka två tänderna hon har inte ens är framväxta än utan bara halva, men hon äter med god aptit. Pasta, köttfärssås, bönor, lövbiff, ris, lax, potatismos, potatisgrattäng och köttbullar har hon slukat glatt den här veckan.
- Hon härmar precis allt vi gör, hon kammar håret om hon får en kam, hon vispar i bunkar med vispen, hon petar sig i ögat med min mascara om hon får tag i den, hon försöker peta in nycklar i låset på dörren osv.
- Hon hänger med väldigt bra i alla barnvisor med rörelser. Imse Vimse är hon grym på, även "I ett hus i skogens slut"- hon räcker alltid fram handen till mig när jag sjunger "kom ja, kom i stugan in- räck mig handen din" i slutet. Så jävla gulligt!
- Hon bemästrar all elektronik felfritt. Sätta på alla div. maskiner har hon ju kunnat länge, men nu kan hon byta kanal på teven med fjärrkontrollen,höja och sänka och till och med leta upp mediaspelaren i Mikaels mobil och bläddra bland låtarna!:O

Ni vet ju att jag alltid brukar lägga upp så näpna och fina månadsbilder på lillfjärsingen- det är nog slut med det nu. Hon är typ omöjlig att få anständig på bild, men här är i alla fall resultatet av dagens photoshoot.
På sista bilden ser ni hur medgörlig hon är nu för tiden, och HAL!:








 

Moa-lista

Knycker en lista jag hittade hos Josse!

Född: 17 september 2008.
Var: Varbergs BB.
Tid: 09:24.
Födselvikt: 3690 gram.
Födsellängd: 52 cm.
Huvudmått vid födsel: 36 cm.
Namn: Moa.
Namnbetydelse: "Mor".
Andranamn: Emelie Veronika (uppkallad efter mina älskade vänner).
Efternamn: Ivemalm.
Ålder: Snart 13 månader.
Nyligen lärt sig: Säga "bra" och "nej" och jag tror att hon är nära att gå nu, om hon bara vågar:).
Dagis: Inget dagis, jag tror och HOPPAS att det inte blir förrän nästa höst.
Vikt nu: Ca 11 kilo.
Längd nu: Skulle tippa på 81 cm.
Mammagris eller pappagris: Just nu är hon väldigt mammig, hon ropar efter mig hela tiden- men pappa är alltid roligaste leksällskapet.
Favoritbus: Vart ska man börja? Hon ska pilla på allt, trycka på alla knappar hon ser, öppna alla skåp och lådor hon ser och tugga sönder allt som kommer i hennes väg.
Favoritmat: Potatis och rödspätta! Hon gillar även alla pastarätter hon får.
Favoritleksak: Ingen, om man inte räknar vår elektronik som hennes leksak (det gör hon...).
Favorit tvprogram: "I drömmarnas trädgård".
Favoritmusik: Samtliga barnvisor gör henne helt vild.
Sover i: Pyjamas.
Favorit person förutom mamma & pappa: Svårt det där, men mormor och farmor är ju väldigt populära. Hon gillar i stort sett alla hon träffar.
Barnvagn: Emmaljunga City Cross.
Försäkring: Scandia.
Blöjor: Pampers.
Hur många tänder: Två stycken, och en liten pigg i överkäken.
Storlek i kläder: 86, men det börjar bli lite kort i benen.
Storlek i skor: 20, men hon har ärvt mina höga vrister så vi måste köpa 21.
Syskon: Inga än, men hon vill ha många! (vi ska bara övertala pappa...).

Tisdag

Vilda bebin sover och jag kikar på förlossningskliniken på fyran, men ska skriva lite nu i pausen.

I fredags skulle Mikael hem till Mathias och dricka öl med en massa andra gossar, så jag och Mos hade tjejkväll med Tina. Hon gick med oss och handlade (och hon tyckte också att det var långt till affären, det är inte bara jag som är slö!) vi stannade till vid lekparken en stund, tog en sväng till videoaffären och sen gick vi hem och lagade käk, vi gjorde lasagne som blev aningen misslyckad (hur är det möjligt? jag har inte misslyckats med en lasagne någonsin, men givetvis ska första gången inträffa när man ska bjuda "gäster").
Vi hade det SÅ mysigt! Tanken var att vi skulle titta på film och vi satte på en tjejrulle, men det blev noll fokus på filmen eftersom vi bara babblade och babblade. Man har en del att prata om med vänner som man spenderat livet med sedan man var tre år gammal:). Moa var SÅ duktig hela kvällen och inte alls grinig som hon brukar vara på kvällarna, och då nattade jag henne ändå inte förrän vid 21.

 


I lördags var jag i stan med min kära mor och fick shoppa loss rejält i födelsedagspresent! Mosan fick stanna hemma med Mikael, hon är inget bra shoppingsällskap... Det var grymt mycket folk i stan och till en början hittade jag ingenting- eller ingenting som passade i alla fall, jag stod i en LÅNG kö för att upptäcka att jeansen jag passade givetvis var för små, och det var största storleken som fanns kvar, jävla pygmeébyxor...
Men sen hittade jag inte mindre än FYRA nya tröjor! Långa, stickade och extremt höstmysiga, en vit, en svart, en mörkblå och en grå. Så nu är jag redo för ruskigt väder och myskvällar med tända ljus må ni tro. Jag ser verkligen fram emot vintern nu, Moas åkpåse är framme så nu sitter hon mjukt och varmt i vagnen, det blev svinkallt här i götet helt plötsligt.
Hur som helst, jättefina födelsedagströjor blev det, tack mor! Sen gick vi och käkade middag på en Indisk restaurang innan vi åkte hem, det gillar vi. Mat är till för att ätas och jag är till för att äta mat. Jävla diet, släng dig i väggen!

Idag har vi varit på Öppna Förskolan, det är därför lillfis sover vid den här olämpliga tiden. Moa var vild och galen och erhört lycklig när vi var där som vanligt, jösses vad hon leker med alla! Men Alex var inte där idag, så hon saknade nog honom.
Vid sångstunden blev hon som vanligt helt lyrisk och flippade ut totalt. Istället för att sitta snällt i mitt knä som dom andra bebisarna och barnen så hoppade hon iväg och satte sig i mitten av ringen och körde någon slags indiandans, en del mammor skrattade så att dom nästan grät. Sen var det "Björnen sover" och då fick Moa passande nog vara björnen eftersom att hon ändå befann sig i mitten, och sen fick alla barnen fånga henne. Och sen sjöng hon, herregud vad hon sjöng! Hon ylade bebisljud som överröstade allt annat och samtliga barn och föräldrar tystnade och tittade på henne, herregud vad mallig hon var!
Hon är helt fantastisk min lilla tjej. Helt fantastisk.

Fredag

Äh, nu har jag fuskat med dieten igen. Tina hade med sig goda frallor och wienerbröd igår när hon kom och det vore ju rentav OHYFSAT att inte äta, så jag åt. Och eftersom jag redan hade fuskat åt vi pommes till köttet vid middagen sen. Men jag drack vatten hela dagen i alla fall!
Så nu kör jag på foljande:
A) Lever nyttigt på veckodagarna och äter gott på helgerna, men försöker ha någon slags självbehärskning redan då. Två burkar cola räcker liksom, man måste inte dricka sju. Om inte det funkar:
B) Testar jag dieten igen. Och om inte det heller funkar:
C) Får jag bli gravid igen och amma mig till riktig benget, det vet jag fungerar. Hehe.

Ja, Tajna var som sagt här i går, vi fikade och skvallrade och sen snokade vi lite på facebook och upptäckte att rövhålet (och kvinnomisshandlaren, det är icke att förglömma) som jag dessvärre höll ihop med på tok för länge har skaffat sig en ny tjej... Hur ställer man sig till det då? Stackars, stackars henne. Hade man haft stake nog så borde man informera denna där om vad hon beblandar sig med, jag tycker lite att det är ens plikt som medmänniska. Men då måste man antagligen beblanda sig indirekt med idioten också, och det känns inte som något jag har lust att göra och ärligt talat- vem skulle tro på ett "galet ex" när man är nyförälskad?
JAG hade lyssnat på det, men det beror på att jag är mamma och har ett ANSVAR för andra än mig själv och dessutom är jag väldigt, väldigt paranoid på såna tendenser. Jag önskar för hennes skull att han har förändrats, verkligen.

Hur som helst så fick Tina två västar av mig, det var med lite sorg i hjärtat jag gav bort dom måste jag medge, för det är förbannat snyggt. Men det var längesen jag var ens i närheten av att kunna knäppa knapparna, min överkropp ryms inte i storlek 36 längre. Tina däremot var het som fan i dom såklart, så hon var garanterat queen of the pub igårkväll.
Sen var jag och Mosan ute och lekte som vanligt, hon var jättesnorig när vi kom in och jag genast nojig över att det kanske var dumt att ta ut henne och gunga när hon är förkyld. Dessutom är hennes fötter ISKALLA varje gång vi kommer in, trots att hon har strumpor, raggsockar och skor på sig. Skorna är ju inte fodrade men jag tycker ändå inte att det borde vara möjligt att hon blir kall, SÅ kallt är det trots inte ute än?.

Ikväll blir det tjejmys på hög nivå!

Här är bilder från i förrgår tror jag, Moa har listat ut hur man tar fart själv på gungan:

  


Torsdag

Planen var att gå till ÖF idag och försöka få klart Moas superfina hand och fot-avtryck men så blidde det inte. Lilla damen verkar ha blivit snorig (hon blev ju tydligen aldrig smittad av mig, men nu är Mikael förkyld så då åkte hon dit) och dessutom är min mobil stendöd. Den har hängt med i många herrans år nu och klarat sig igenom alla möjliga svårigheter men nu har Moas dreggel dödat den på allvar, den har varit konstig i tag och nu går den inte ens att starta. Skit också. Behöver ju en mobil av uppenbara orsaker som att vara kontaktbar men dessutom betalar jag alltid buss med SMS-biljett och det funkar ju inte nu. Så idag kommer vi ingenstans dit det inte är gångavstånd.
Är det NÅGON av mina bekanta som har någon gammal skitmobil som inte låst till övers? Jag skulle ALDRIG I LIVET slänga ut dyra pengar på att köpa en ny eftersom jag är totalt jävla ointresserad av mobiltelefoner, så jag tar tacksamt emot en skruttig 3310 om det skulle vara så.
Usch, jag får lite ont i magen av att alla gamla foton och nostaligsms är borta nu om den aldrig går att få igång igen. Har sparat JÄTTEGAMLA sms från när jag och Mikael träffades som jag brukar läsa och fnissa.

Är fortfarande osäker på det här med dieten. Fick en bra kommentar från Kristin (tack!) som är lite kunnigare än mig och tydligen så funkar inte den här dieten om man inte är helt strikt- kanske bäst att skita i det då? Och köra med nyttiga veckodagar och trevliga helger. Det måste ju ge NÅGOT resultat att sluta frossa hela veckorna ändå, diet eller ej.
Bakade en LCHF-kladdkaka igår som jag var väldigt sugen på, ställde in den i ungen och gick och duschade, bad min kära karl att ta upp den efter sex minuter och när jag är färdigduschad och klart kanske en halvtimme senare stod kakan kvar... Försökte äta den ändå (man slänger inte mat!) men nej, den var bränd. Då blev jag lite sorgsen.

I morgon ska Mikael iväg igen, han ska hem till Mathias över natten. Var ju rätt sur över detta faktum men nu kommer Tina hit istället och äter middag och äter godis och har tjejkväll med mig och lillråtta så det blir ju en helt oslagbar fredag trots allt! Gud så trevligt.
Oj, nu ringde Tina och hon kommer förbi om en stund, hon ska gräva lite i min garderob. Får ta mig i kragen och gå ur mina majskroksinkletade kläder.

Här är en söt bild på smulan, hon har kommit en käck grej med sin gåvagn:


5-listan

5 saker du troligtvis hittar i mitt kylskåp: 
Turkisk yoghurt, öppnade barnmatsburkar, cola (när vi inte går på diet då...), vitlök, ost.

5 saker du aldrig någonsin kommer hitta i mitt kylskåp:
Falukorv, pyttipanna, rester från potatisgrattäng (för jag äter upp den- oavsett mängd), minimjölk (smakar vatten), groddar.

5 saker du hittar i mitt badrumsskåp:
Body butter, smink, linser, deo, parfym (originellt!) .

5 saker du hör mig säga ofta:
"Mamma kommer snart!", "Neeej, mamma säger AJJA!", "Fan vad hungrig jag är", "Erkänn!", "Älskling, har du sett snusen?".

5 sånger du hör mig sjunga i duschen:
"I will survive", "Halo", "It´s a heartache", Samtliga Björnrosenströmlåtar, just nu främst "Glove sex guy" och "Spela, spela med äggmaraccas- spela spela det låter bra" (det är inte titeln utan i stort sett hela låten, den har fastat rejält från öppna Förskolan...).

5
tv serier jag följer slaviskt:
Despetate Housewives, Unga mödrar, Top Model, Ensam mamma söker och den nya serien Southland som började igår, verkar bra. Men jag kan inte säga att jag följer något program SLAVISKT direkt.

5 internetsidor jag kollar varje dag:
Familjeliv, olika bloggar, Facebook, hotmail, Lindex hemsida.

Diet or no diet?

Ja. Jag fuskade igår, och det var ljuvligt! Lite skrämmande att se hur magen svullnar upp DIREKT så fort man äter något sött måste jag säga, och i morse hade jag magknip vilket jag har sluppit under diet-dagarna men det var fan värt det ändå!
Det blev Fanta Lemon och chips med dipp till första avsnitt med Desperate Housewives, en perfekt avslutning på födelsedagen.

Nu är jag lite osäker på om jag verkligen pallar strikt LCHF-kost varje dag hela veckorna. Maten är GOD och man blir MÄTT och kroppen mår BRA men hur jävla roligt är det då? På veckodagarna kan jag helt klart stå ut men på helgerna vill man ju ha något gott!
Vi är småbarnsföräldrar, på fredag och lördagkvällarna sitter vi med andra ord hemma. Det gör mig absolut ingenting, jag är ju en soffpotatis och Mikaelmys är det bästa jag vet- och då vill man ha något att mysa till med så att det blir lite helgkänsla! Det där jävla vattenglaset känns sjuk deprimerande och jag är redan trött på att dippa gurkstavar!
Så vi funderar på att ha en dag i veckan då man får äta gott. Innan har vi druckit litervis med cola VARJE dag, ätit skräpmat minst en gång i veckan, chips kanske 3-4 gånger. Klart som fan blir man fet. Men EN DAG måste man väl kunna unna sig lite gott? Det gör väl de flesta? Det borde man väl kunna göra utan att lägga på sig? Kör man dieten sex dar i veckan borde det ju resulterar i lite viktnedgång i alla fall.

Så vad tror ni? En unnardag eller inte? Jag vet att jag är karaktärssvag men att gå på diet är fan deprimerande. 

Nostalgi!

Sofias blogg, Fredagen den 27 april 2007

Fy vad jag skäms nu alltså. Köpte hem brazilian wax för hemmabruk igår, allt gick enligt förväntan och jag satt och rågarvade när jag vaxat bikinlinjen, vad fan var det alla gnällde om? Det var ju rena barnleken, visst sved det till en liten aning men jag har varit med om BETYDLIGT värre. Blev därmed övertygad om att jag måste vara någon slags superkvinna som klarade av att vaxa mina ädlare delar så att säga utan att knappt lyfta på ögonbrynet och bara åstadkomma ett litet diskret "aj" vid varje ryck.
Tji fick jag. Vaxning av bikinlinjen är en liten jävla fjärt i rymden jämfört med när man gav sig på de lite mer känsliga delarna, blygdläpparna till exempel. Ordet smärta fick en ny betydelse och jag var tvungen att ta ett par klunkar vin före varje ny vaxremsa som skulle ryckas bort. Jag vrålade så högt varje gång att en gubbe som gick förbi på gatan med sin hund blev helt förskräckt, trots att vi bor på tredje våningen och fönstret var stängt. Grejen med vax är att man ska hålla emot med ena handen när man rycker så att huden hålls spänd, då är det faktiskt relativt smärtfritt. Det tråkiga i hela kråksången är dock att huden är så mjuk på vissa ställen att man inte kan hålla emot och vaxet följer inte med i en lång remsa (detta var hårdvax, man fick inte med några pappersremsor utan tar istället tag i kanten på vaxet och drar när det stelnat) som det gör när man vaxar bikinilinjen utan man får i stort sett nypa bort det torkade vaxet bit för bit med naglarna.
Det blödde, jag skrek för livet och en hel liter vin gick åt innan jag var färdig.
Jag svettas ganska lite över lag, vilket kan bero på att jag aldrig anstränger mig tillräckligt för att bli svettig, gillar varken svett eller att anstränga mig helt enkelt. Har alltid blivit helt häpen och rätt förskräckt när jag ser folk på gympalektionerna som svettas så mkt att det typ droppar. Men efter denna vaxning såg det ut som jag tagit ett impulsivt dopp i närmsta sjö. Gick omkring hjulbent som en dörrvakt på steroider hela kvällen och tyckte synd om mig själv. Sista gången jag ger mig på brasiliansk vaxning själv, ta mig på orden.

Shoppade loss lite lätt igår, lovely! Köpte två klänningar, en svart med rätt långa ärmar och en helt ljuvlig sak på HM med smock och bandå. Sedan köpte jag även ett midjeskärp, nya trosor, strumpor, lite smink och en ny plånbok. Det var rea på Gina Tricot, fyndpriser blev förvandlade till helt makalösa priser.
När jag släpa med Henke i klädaffärer blev han alltid imponerad av kvinnans målmedvetenhet när det gäller reor. Jag är i vanliga fall en person med huvudet i det blå som ständigt går in i lyktstolpar eller håller på att bli överkörd för att jag är så flummig, men när det gäller reor, då förvandlas jag till en blodtörstig, superkoncentrerad mördarmaskin. Det är som om vi damer är programmerade att attackera när vi ser ett reastånd, när det gäller reor är alla medel tillåtna. Eftersom att jag är översnäll och till och med mesig brukar jag alltid låta folk ta för sig, vågar inte säga till om någon går före mig i kön, låter folk smita före på toa på krogen och så vidare, men INTE när det gäller reor.
Allra tydligast blir denna jaktinstinkt när det är sko eller tros-rea för då brukar allt ligga huller om buller och jag brukar i stort sett DYKA i och slänger saker omkring mig hej vilt för att hitta rätt storlek.
Det enda som gör mig rätt vansinnig med reor är att nästan allt som är snyggt bara finns i storlek 34 eller 44. Det är ju rätt logiskt att den "normala" storlekarna ryker fort, men inte mindre frustrerande för det. Dock blir man ju ännu mer belåten när man hittar rätt i för sig, som när Din Sko hade öppningserbjudande förra månaden och sålde ut en viss skomodell för endast 149 spänn och det BARA fanns skor kvar i storlek 36 och 37. Det stod tjejer i alla möljliga åldrar som slet sitt hår och gapade förargad runt rea-bordet, och VEM tror ni lyckas kasta sig genom folkmassan och med sin kvinnliga intution och på någon underligt, rent gudomligt sätt slita till sig det utan tvekan allra sista skoparet i storlek 38? Det var givetvis fröken Sofia Quick. Småskrattade hela vägen hem åt min succé sen.

Jag har äntligen hämtat ut blanketter som ska skickas till Skatteverket för ändring av efternamn. Både jag och hela släkten har alltid stavat vårt namn Quick, ändå ska dem envisas med att stava det Kvick. Detta har skapat förvirrning många gånger vill jag lova, speciellt när jag ska skriva under något och först textar Sofia Kvick men sedan skriver Sofia Quick i underskriften. Jag hoppas inte att det kostar något, tycker inte att det ska vara så jävla märkvärdigt att staten stavar mitt namn ordentligt, men vem vet.
På tal om Quick så har jag vart inne och läst att massmördaren Tomas Quick heter något annat på riktigt, så nu hoppas jag att tjatet om ifall jag är släkt med honom eller inte kan upphöra. Ruskigt trött på att folk frågar "Hehe, är du släkt med massmördaren eller?", visserligen kan det vara rätt skoj att ljuga och svara ja på den frågan, då brukar dem bli rätt tysta sen.

Ikväll ska jag ut med Veronika, åh vad kul det ska bli! Sist vi två var ute gick det minst sagt vilt till. Det var asshaking på hög nivå och fnitteranfall i mänger, visst är det härligt att vara tjej. Ska sova hos Mikael sen, saknat honom så att det gör ont hela veckan. Därmed kommer det att bli en oslagbar kväll.

Trevlig helg på er alla söta!

P.s Alla som inte gjort Jungs personlighets test, gå in och gör det och se vilken personlighet du har, här finns både korta och längre test!
http://similarminds.com/jung_word_pair.html. Skriv vilket resultat ni får! Själv är jag givetvis INFP! D.s

Saker porrfilmsproducenter vill få oss att tro

Sitter och läser i min gamla blogg och hittade den här listan- humor på hög nivå!

Saker porrfilmsproducenter vill få oss att tro

1) Kvinnor bär höglackade skor i sängen.

2) Män är aldrig impotenta.

3) När en man tillfredställer en kvinna oralt är 10 sekunder mer än tillräckligt.

4) Om en främmande man kommer på en kvinna med att onanera, så skriker hon inte generat utan insisterar på att han skall ha sex med henne.

5) Kvinnor ler uppskattande när män sprutar sperma i ansiktet på dem.

6) Kvinnor njuter av att ha sex med fula, medelålders män.

7) Kvinnor stönar okontrollerat när de suger av en man.

8) Kvinnor kommer alltid samtidigt som män.

9) En avsugning är alltid en god hjälp när en kvinna vill slippa betala fortkörningsböter.

10) Alla kvinnor låter mycket när de har sex.

11) Folk på 70-talet kunde inte knulla utan ett vilt gitarrsolo i bakgrunden.

12) De där brösten är äkta.

13) En vanlig och njutbar sexuell övning för en man är att ta sin halvstyva penis och daska den upprepade gånger på en kvinnas häck.

14) Män stönar alltid ”OH YEAH!” när det går för dem.

15) Om två män deltar så gör de ”high five” (och tjejen blir inte upprörd).

16) Dubbel penetrering får kvinnor att le.

17) Asiatiska män existerar inte.

18) Om du råkar hitta en kille och hans flickvän som har sex utomhus, så bankar inte killen skiten ur dig om du trycker in din kuk i munnen på hans flickvän.

19) Det finns en handling.

20) När en man tar en kvinna bakifrån, kan han verkligen egga upp henne genom att ge henne en liten dask på baken.

21) Sjuksköterskor suger av sina patienter.

22) Män drar sig alltid ur.

23) När din flickvän kommer på sin bästa vän med att suga av dig, är hon bara arg en liten stund innan hon knullar er bägge två.

24) Kvinnor har aldrig huvudvärk…eller mens.

25) När en kvinna suger en mans kuk är det viktigt för honom att påminna henne om det. ”Sug!”

26) Rövhål är rena.

27) När en man kommer på en kvinnas häck är det ett tillfredsställande resultat för alla inblandade parter.

28) Kvinnor ser alltid glatt överraskade ut när de öppnar en mans byxor och hittar en kuk där.

29) Män behöver inte be.

30) När en man står upp under en avsugning, lägger han alltid en hand fast bakpå den knäböjande kvinnans huvud och den andra stolt på höften.

Min födelsedag

Jag fyller alltid år på tisdagar av någon lustig anledning- jag som avskyr tisdagar. Tackar så hjärtligt för alla gratulationer söta ni!

Tror ni inte att dagen börjar med att jag får se Moablod för första gången? (om man inte räknar den lilla bloddroppen som brukar visa sig efter vaccinationer).
Hon härjade i köket som vanligt och kom plötsligt krypande med en liten tallrik i handen (har ingen ANING om vart hon fått tag i den, men hon når ju ALLT, även om det råkar befinna sig på taklisten liksom). Innan jag hann reagera så bankar hon tallriken i golvet och jag röt "nej" med arg röst och springer dit och då ser jag blod! Blod! Vet ärligt talat inte vad som var värst, A) Att hon blödde eller B) Att jag skällde på henne när hon hade skadat sig! Hur som helst så blödde det ganska mycket (just då tyckte jag ju att det sprutade blod men nu i efterhand så inser jag att det var nog inte SÅ mycket ändå). Jag grät. Spolade av hennes finger under kranen, lindade papper runt och höll handen högt trots Moas protester och gjorde det som jag alltid gör i läskiga situationer- ringer mamma. Vem ringer inte mamma liksom? Hon lugnade mig och sa åt mig att sätta på ett plåser och det gjorde jag. Sen ägnade jag mig åt att stirra på plåstret och Moa ägnade sig åt att försöka pilla loss/bita loss plåstret. Inget mer blod dock, men jag var nojig nog att ringa Sjukvårdsupplysningen och fick prata med en mystant. Hon sa att det inte var någon fara men att jag skulle klämma lite på fingret när jag bytte plåster och se om hon verkade få ont, i så fall kunde det sitta nån porslinsflisa kvar.
Moa lyckades bita loss tre plåster inom loppet av en kvart och då märker jag att såret knappt ens SYNS längre! Så ja, hennes läkkött är nog ganska bra. Men fy, det var en väldigt traumatisk upplevelse för mig. Min första instinkt är ju liksom att springa därifrån så fort jag ser en bloddroppe som inte är min. Huuu.

Sen har vi varit på Öppna Förskolan som vanligt, lite folk och lugnt och skönt. Moa var helt i extas när vi kom dit och flängde runt som en galning. Jag fortsatte pyssla med hennes namnskylt vid scrapbookhörnan, den kommer ALDRIG bli klar, har velat hur länge som helst nu och det ser förjävligt ut. Innan vi skulle gå kom en mamma och slängde ihop en SKITFIN skylt på typ två minuter... Fan vad sur jag blev.
Kul hade vi i alla fall, bortsett från när en tvåårig kille körde på Moa med flit TRE gånger med sin Bobbycar, det uppskattas INTE. Vad som uppskattas ännu mindre är att hans mamma inte ens reagerade utan bara satt där som ett fån. Blev lite sugen på att låna hennes unges bobbycar och sätta mig på den och köra över hennes tår ett par gånger med min imponerande kroppsvikt- då kanske hon lär sig till nästa gång. 

För övrigt är jag JÄVLIGT trött på dieten! Jag fyller fan i år idag och kan inte ens unna mig en jävla frukt för fan. Eller ett glas saft. Eller en pytteliten kaka. Jag tog en tesked lingonsylt till min kålpudding förut, då kände jag mig väldigt vågad och lite exotisk sådär. LCHF-recepten är kanongoda, inget snack om saken men jag vill ha socker och konstgjorda fetter! Det är astråkigt att tänka på allt gott man inte får äta. Jag har ingen bantningspersonlighet, jag ÄLSKAR mat i alla dess former och vill kunna äta vad fan jag vill, när jag vill.
Får se hur länge detta håller.
Dagens LCHF-meny:
Frukost:
Pizzarester igen, även idag stal Moa hälften.
Lunch:
Kålpudding.
Middag:
Inte helt spikat än, men jag tror att det blir grillade revbenspjäll!

P.s Just det, fick en kommentar där jag fick frågan om makrillen i tomatsås jag åt härromdagen. Jag äter burkarna! Brukade alltid äta mackor med makrill i tomatssås och ost på toppen som jag körde i micron, så nu gjorde jag samma sak fast utan brödet. Gott! D.s

Här kommer finfina bilder!

Den vackrasta flickan i världen:



På mammas födelsedag har man klänning:)



Moa kysser Rody. Det gör hon varje gång dom ses:



Sen fick öronen en omgång:

 

Grattis kära Sofia!

Ja idag blir das mutter inte mindre än 22 år gammal!

Jag önskar mig följande:
* Snälla barn.
* God nattsömn.
* En ny garderob.
* Något riktigt jävla sötsliskigt.

Punkt två har det väl varit lite sissådär med, men Moa har hela dagen på sig att uppfylla punkt ett!:)

Inte ett enda samtal eller SMS har anlänt ännu, så det är bäst att ni tar er i kragen era jävla sjusovare!

Utelek

Lillmos sov oroligt inatt så hon fick komma över till sina gamla mamma och tvångskramad till sömns, och idag fick jag förklarningen. Två små, små vita piggar syns i överkäken så nu är båda framtänderna på gång ut samtidigt! Hon har sovit lite knöligt de sista nätterna men i övrigt har hon inte varit gnällig alls så den här tandsprickningen har gått förvånadsvärt smidigt! Herregud, när dom två tänderna hon har i nederkäken varit på väg har det ju varit skrik och panik för fulla muggar.

Idag har vi varit på ÖF igen, men jag har ju varit krasslig så jag valde att inte gå in och hosta på bebisarna, utan vi stannade ute på gården. BIG MISTAKE att ha på sig höga klackar i sand och vått gräs kan jag lova, det hade jag inte en tanke på innan, nybörjarmamma som jag faktiskt är.
Moa fick gunga och kika på dom andra barnen som lekte, sen hämtade jag en massa käcka spadar och hinkar och sandiga traktorer till henne för att även hon skulle få gräva loss lite, men nä. Hon hatar verkligen sant, det är bara att acceptera. Så fort hon skulle förflytta sig och satte händerna i sanden rös hon och skällde på sitt bebisspråk, så vi fick åka rutschkanan typ 300 gånger istället, hon tyckte att det var lite läskigt att sitta där uppe, men tjöt av skratt varje gång hon vågade släppa så att hon åkte ner (jag fick dra henne lite i skon några gånger för att hon skulle våga får erkännas, det är trots allt en försiktigt ung dam.
Jag tycker att det är skitsvårt att veta hur man ska klä henne nu, idag fick hon ha sin vanliga jacka och allvädersbyxorna till det, men jeansjackan kommer snart vara för kall och jackan till allväderssetet är på tok för stor. Kan det inte bara bli vinter nu så att hon kan använda sin fina overall? Det börjar väl bli dags att ta fram åkpåsen också- det retar mig lite nu att vi har en RÖD åkpåse till en ROSA vagn men vad fan, det får funka. Och hur håller man åkpåsen ren när hon kommer ha skitiga skor och sånt på sig? Dagens i-landproblem. Tänk vad lätt det var förra vintern när man bara stoppade ner henne med mössa och fleeceoverall i åkpåsen också bara låg hon där, herregud hon SOMNADE ju till och med i vagnen ibland- det hade varit en sensation nu!

Just det, jag har tydligen fuskat med dieten också. Jag visste ju att man inte ska äta frukt i stora mängder men någon då och då trodde jag var okej, så jag köpte en apelsin idag- var tvungen att köpa något för jag höll på att dö av godsakssug i mataffären. Men nej, en apelsin är 10 kolhydrater och inte okej. Så nu surar jag.
Har även upptäckt att man INTE får äta Becel-smör och det har jag ju ätit mängder av. Suck.
Dagens LCHF-meny:
Frukost:
Pizzaslice sen igår (Moa åt typ upp allt också, så det blev en liten slice).
Lunch:
Kålpudding (gjorde en rejäl laddning igår!).
Middag:
Köttfärsgrattäng med spenat.


Här är bilder från dagen:

Glad gungbebis äter på möss-snöret:




Försöker fly från äckliga sanden:



Favoriten rutschkanan:


Pam´s LCHF-pizza

Här får ni receptet på pizzan jag lagade (bakade?) igår:

Ingredienser:
Botten

120 g cream cheese (Men jag använde Philadelphiaost för det var det enda vi hade hemma, funkade kanon).
4 ägg (små ca 58g/ st)
1,8 dl Fet grädde
0,6 dl Parmesan
1 matsked Italiensk salladskrydda eller annan krydda ni gillar till Pizza.

4,8 dl Riven ost

Tomatsås

0,7 burk krossade tomater
Kryddor efter smak,
1 grönsaksbuljongstärning


Låt koka upp och svalna lite.

Topping

Använd vad ni gillar bäst.



Gör så här
Ugnen 175 grader.

Börja med botten:
Klä en långpanna med papper. (hög kant på plåten, då det blir enklare att få en bra form på pappret, så att inte smeten rinner ut för mycket).

Vispa ihop cream cheese, och ägg till en jämn smet. Tillsätt grädden och parmesanosten, vispa ordentligt.
Blanda sedan i resten av pizza botten osten.

Häll allt på den papperklädda plåten, och bred ut till en jämn botten.

Grädda i 175 grader i 25-30 min tills den blir gyllene.

Under tiden kokar ni ihop tomatsåsen, och förbereder toppingen.

När botten är färdig, tar ni ut den. Läger på tomatsåsen och toppingen. Ställ in Pizzan i ugnen på 200 grader i fem minuter (tills osten smält). Ta fram låt svalna 5 min till. Skär upp och njut.

Går utmärkt att frysa, och värma i micron efteråt. Är även god att äta kall.





Vi hade helt slut på grönsaker tråkigt nog, så vår topping bestod bara av rökt skinka och rostbiff, hade planer på att ha bacon på också men orkade inte tina skiten. Dessutom stekte jag lök och vitlök i olja som jag blandade med tomatsåsen, blir nog lite fler kolhydrater men vad fan, riktigt pizzasås ska det vara!
GOTT blev det i alla fall, ett tips är att LYSSNA på vad som står i receptet, jag skar upp pizzan direkt och botten var väldigt, väldigt mjuk. När den hade svalnat en stund blev den mycket fastare.
Jag hade inte en tanke på att låta Moa smaka igår eftersom hon alltid dissar vanligt mat, men idag fick hon smaka och hon ÄLSKADE den! Åt lökbitarna till och med!
Såhär såg härligheten ut:



Söndag

Nej, idag har varit en riktigt boring dag får jag säga- inget intressant att notera. Har bara stått i köket och svettats som en tok och hostat för fulla muggar- förkylningen har nu hoppat ett snäpp ner till halsen istället, men det är på bättringsvägen.

Dagens LCHF-meny:
Frukost:
3 stekta ägg med bacon.
Lunch:
Makrill i tomatsås med massa smält ost på.
Middag:
Pam´s LCHF-pizza som jag fick tips om. Grymt god! Slänger nog upp ett recept och bild imorgon om jag hinner!

Viktnedgången ligger nu på nääästan 4 kilo!

Lördag och dop

Idag har vi varit på dop i Örby, det var Moas minsta kusin Vanessa som döptes. Jättesöt liten kyrka (jag har börjat tycka om kyrkor! Vad händer med mig? Det är en grym mysfaktor! Tror nästan att jag bara ska trippa in där helt utan anledning till jul och kanske tända ett ljus med Moset? Gör man sånt i kyrkor eller är det bara på film?).
Dopceremonin gick grymt snabbt också, hann knappt fatta att det var slut, och det var ju väldigt tacksamt när man har med sig en rastlös Mosa på ett år som blev lite frustrerad när hon inte fick slita sönder psalmboken med tänderna.
Sen åkte vi på dopfika i en hyrd lokal en bit bort, och givetvis serveras det SMÖRGÅSTÅRTA som är SÅ GOTT! Men jag åt bara fyllningen (och två tuggor bröd, jag erkänner), drack vatten istället för läsk och hoppade över bulle och kaka efteråt, det gjorde ont i hjärtat kan jag lova! Jag var inne i köket och fixade mat till Moa och där låg all fika uppdukad framför mig på diskbänken så det var hårt, ack så hårt.
Vanessa fick en massa fina presenter (det är nästan så att man vill döpa Moa igen för alla fina gåvor...) och var yttepytteliten och galet söt. Jag vill absolut inte ha en till liten bebis, absolut inte! Söta Julle var där också, längesen man pratade med henne så det var väldigt trevligt. Moa härjade runt som vanligt och busade med alla sina kusiner.
Sen sov hon hela vägen hem vilket innebar att nattningen blev sen idag, men det gör inget för vi har lekt järnet allihop, jag och Mikael höll på att skratta ihjäl oss när Moa ställde sig upp helt själv i sängen gång på gång för att sedan trilla bakåt på rumpan och skratta och klappa händer åt sig själv varje gång när vi tjoade "bravooo" och klappade åt henne.

Jag har ätit på tok för lite idag, men så blir det när man åker bort. Så det blir ingen riktig meny. 
Dagens LCHF-meny:
Frukost:
Resterna från gårdagens fläskfilé-middag.
Lunch:
Smörgåstårtfyllning:).
Middag:
Rostbiffrullar, ostrullar och tomat med flingsalt.

Här är några tjusiga bilder:






Lady Dahmerskas Oopsies

Här kommer ett recept på "låtsasbröden" oopsies som jag lånat från Lady Dahmerska:)

Ca 4 st

- 3 ägg
- Ca 85-100 gram philadelphia eller bonjourost (smaksatt om man vill)
- En tsk bakpulver
- En msk kruskakli

Ev. lite oskalade sesamfrön
Ev. lite oregano

Dela på äggvitor och gulor. Vispa äggvitorna hårt med lite salt. Man ska kunna vända på bunken utan att vitorna rinner ur. 

Mixa gulorna tillsammans med osten, bakpulvret och kruskaklin. Sedan vänder du försiktigt ner ostsmeten i vitorna. Lite i taget. Rör inte alltså, utan blanda försiktigt. Detta för att man vill bibehålla luften i smeten.

Klicka sedan ut på bakplåtspapper. Dräll lite sesamfrön (och oregano om du vill) på toppen. Grädda i ugnen på 150 grader i 25 min. Låt sitta på eftervärme 20 minuter till. Då blir de torra och mer brödlika.


Jag vispade äggvitorna hårt, dom satt kvar i bunken när man vände den upp och ned men sen insåg jag att jag skulle vispat ÄNNU hårdare, för när man blandar i äggulan och det så blir det betydligt lösare, och mina oopsies blev rätt platta- men goda:)

Såhär såg dom ut när dom kom ut ur ugnen, rätt platta som nu ser...:



Och såhär kan man göra med dom små rackarna, eller också bara äta som vanliga mackor, gooott!:


Friday

Är fortfarande hängig som fan, det här är en VÄLDIGT mystisk förkylning. Huvudet dunkar, näsan svider, jag har ont i nacken och ryggen och känner mig yr och illamående hela tiden. Men det blir bättre i alla fall, och lillmosan verkade klara sig undan trots allt för hon sov som en prinsessa inatt- det tackar vi för!

Oh, oh, oh! Måste ju berätta att jag hade gått ner TRE kilo när jag vägde mig i morse! Det tycker jag är grymt bra på bara fyra ynka dagar (speciellt när dieten gör en förstoppad, haha), jag blev helt paff! Men som sagt, bara att lägga av att halsa all cola som jag vanligtvis gör kan säker resultera i närmare 10 kilo kan jag tro, det finns väl knappast något som är så onyttigt.
Måste ju erkänna att jag var JÄVLIGT bitter idag när vi åkte och handlade. Jag är inte bara sjuk och får en chock varje gång jag ser min mjölkvita hud och fiskglansiga ögon i spegeln- jag fick inte ens unna mig något gott som tröst! Men jag köpte i alla fall lite smaksatt Ramlösa istället för att dricka mitt tråkiga vanliga kolsyrade vatten- det blev Skogshallon och Jordgubb Lime. Och sen blev det lyxig, svindyr rostbiff att smaska på och ingredienserna till Guacamole som man kan doppa grönsaker i. Enligt dieten får man äta nötter, men vi stod jättelänge vid naturgodis-hyllan och hittade inte en enda nötpåse som innehöll mindre än typ 24 g kolhydrater. Buhu.
Igår bakade jag oopsies, ett slags låtsasbröd, saknar bröd som fan! Jag trodde att jag skulle misslyckas för det var avancerade moment som att separera vitorna från gulorna och liknande, men det blev skitbra! Ska lägga upp lite matbildet och kanske recept om någon är sugen?
Dagens LCHF-meny:
Frukost:
Omelett med skinka och grönsaker sen igår.
Lunch:
En hamburgar med oopsiebröd, med ost, majonäs och gurka.
Middag:
Fläskfiléskivor med lök, svamp och bacon i en sås på creme fraiche och soja.

P.s Just det, Moa är så jävla grym! Nu har hon lärt sig att kamma sig om man ger henne en kam. Visst, hon missar själva håret ibland och fäktar ovanför huvudet, men ändå! D.s

Torsdag och sjukstuga

GUD vad dåligt jag mår! Moa är givetvis smittad, hon verkar inte sjuk men andas knappt genom näsan, när vi gick och la oss igår hörde jag att hon lät som en liten noshörning från spjälis och visste att nej, det blir ingen sömn för den här mamman inatt! Och visst hade jag rätt! Hon vaknade typ 10 gånger mellan 23-01 och då tog jag över henne i sängen till mig, där blev hon lugnare men fortsatte att gruffa och vrida på sig ett antal gånger i timmen så att jag fick lägga henne till rätta och klappa henne på ryggen för att hon skulle somna om. Jag är rätt mör nu, har ont i nacken och ryggen också som man får när man delar säng med fjärtan, men det var helt klart värt det för att slippa springa upp och ned hundra gånger till hennes säng.
Nu sover hon och det borde jag också göra med tanke på att nattsömnen var ett skämt, men jag vågar fan inte. Hon kommer med största säkerheten vakna snart så att jag får sitta med henne i famnen så att hon kan andas och somna om. Ironiskt det där, jag tog bort böckerna som vi höjd upp huvudänden på hennes säng så sent som i förrgår, dom "behövde ju inte ligga kvar när förra förkylningen är över sen länge". Tji fick jag.

Så idag vettefan vad vi ska göra, jag kan inte med att gå till Öppna förskolan när jag är vrålförkyld, hur uttråkad Moa än kommer att bli sen. Tänk mammorna med små bebisar, jag hade velat halshugga den idiot som satt och nös och snorade bredvid Moa när hon var liten (det gör jag kanske fortfarande...).
Gå ut och gunga kanske? Men hur bra är det med kall luft och utomhusaktiviteter när hon är på gång att bli sjuk? Blääää, det kommer bli en tuff dag.

Just det ja, jag har vägt mig idag och faktiskt gått ner ett kilo. Ett kilo är ju en jävla piss i sjön, minns när jag var i femtonårsåldern och smal som en sticka, då kunde jag droppa 5 kilo från en dag till en annan- hur det nu gick till. Jag tror lite att rökningen håller vikten i schack, man smååt inte lika mycket när man hade ljuva giftpinnar att suga på istället. Gud vad jag saknar det!
Fast jag märker att dieten har effekt, jag är inte alls lika vrålsugen på något gott på kvällarna och jag är sällan så hungrig så att jag tror att jag ska dö innan ett mål mat heller. Nej, jag tror att det går framåt.

Dagens LCHF-meny: 
Frukost:
Omelett med skinka, ost, tomat, lök och svamp.
Lunch:
Omeletten igen (gjorde en grymt stor omelett, den kommer att räcka till frukost imorgon också) med gurka och sallad och lite creme fraiche.
Middag:
Tacopaj.

Måste ju dock säga att jag fick lite ont i magen när jag såg denna ljuvliga bild från min och Mikaels myskväll i fredags:


RSS 2.0