Trött och fet

I dag har varit en vansinnigt seg dag, har suttit planterad i soffan båda två men begav oss i alla fall ut på en rätt lång promenix till Ica Blomman för att köpa toapapper. Kom hem med flera kassar med diverse mat och tilltugg men dock utan toapapper, då ville jag gråta lite grann. Gud vad kroppen värker vissa dagar nu alltså, idag har ändå bebis varit snäll för en gångs skull, igår kändes det som om den försökte gräva sig ut ur magen och hela huden var öm som ett blåmärke, men idag är den som sagt lugn och snäll men jag fick ändå stappla fram hela vägen till och från affären helt hjulbent så att det såg ut som jag skitit ner mig.

Dagens egenkomponerande middag:

"SOFIAS PASTAGRATÄNG"

*
Ett paket pasta, t.ex penne (jag hade någon rörformad variant idag, minns inte det krångliga namnet)
* Ca 200 gram kassler
* 2 dl turkisk youghurt
* 4 msk chilisås
* 1 ägg
* 2 tsk röd currypasta
* 1 röd paprika
* 1 tomat
* Ca 10 medelstora champinjoner
* 1/5 burk majs
* 2 dl matlagningsgrädde
* Riven ost efter behag
* Svartpeppar, ingefära och vitlökskrydda.

Koka pastan, låt den rinna av. Blanda turkiska youghurten, chilisåsen, ett ägg och currypastan i en bunken och häll sedan ner den kokade pastan och rör om den så att det ser lite krämigt och trevligt ut.
Skär kasslern i tärningen och stek denna, hacka sedan grönsakerna i lagom stora bitar och bryn dessa lite lätt. Häll i allt i bunken och blanda ytterligare. Peppra efter behag.
Smöj en stor ugnsform och häll i blandningen, strö över önskad mängd riven ost (me like cheese) och häll sedan på matlagningsgrädden. Låt stå i mitten av ugnen ca 15 min i 200 grader.
Vi käkade med vitlöksbaguette till, var mumsigt.


Får lite sömnattacker då och då och vill bara sjunka ihop som en hösäck där jag sitter eller står och ta en tupplur, men nej, nej- det är tillräckligt svårt att sova på nätterna som det är nu med bebisen, jag kommer vara skitpigg i kväll om jag skulle sova mitt på dagen. Har slutat ställa mitt alarm sådär militäraktigt som jag brukar i alla fall, det finns faktiskt ingen anledning att inte sova ut på morgonen när man inte har några tider att passa, det gäller ju att njuta av tiden nu innan man får en natt och morgonpigg liten bebis som vrålar i gryningen.

I morgon ska vi till barnmorskan på koll igen, ska bli spännande att se hur mkt magen har växt och att lyssna på bebbens lilla hjärta förstås.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0