Tisdag

Åh, jag har ju inte skrivit att lill-moset igår fick sin allra första tand! Nu har vi ju en klockren förklarning till varför hon var som ett åskmoln hela förra veckan. Det var verkligen på tiden att hon fick sin allra första tandis, vi hade nästan börjat tro att hon skulle förbli tandlös. Men i går när hon bet mig i vanlig ordning så kände jag något sylvasst och vi sprang iväg till toaletten och skötbordet som om det gällde liv och död (det är bara där man kan få henne såpass stilla att man kan dra ner underläppen och kika, det vet vi sedan innan). Först såg vi ingenting och jag trodde att jag inbillat mig igen men visst var där en liten pigg! Och idag är toppen på hela tanden synlig och man känner den tydligt, det är så sött! Kritvit är den! Åh vad jag ska vårda denna lilla tandsebisse så att den alltid förblir kritvit!
Hon sov bra inatt också till vår stora glädje så det värsta onda kanske är över nu, nu ska den bara växa sig upp. Undrar hur lång tid det tar innan hela tanden är framme? Misstänker att det inte kommer att dröja så länge tills tanden bredvid i underkäken också kommer, har sällan sett en bebis flina med endast en tand, hehe.
Mammas stora tjej!

Idag har jag varit iväg på morgonen för att först hämta bilder som vi framkallat på Korthuset (vi har framkallat 400 bilder och som tagits innan Moa ens blivit fyra månader, det kommer att bli dyrt det här...). Sedan begav jag mig till arbetsförmedlingen, den HATADE arbetsförmedlingen. Jag spenderade på tok för mycket tid där förra våren och sommaren när det var kurser tre gånger i veckan då jag var med i "ungdomsgarantin". Ganska meningslöst när man skulle kläcka fram en unge inom kort.
Men i alla fall så skrev jag in mig nu under sommaren ändå, för Mikael är pappaledig till slutet av augusti. Hade ingen aning om att jag hade rätt till a-kassa men det har jag. Eller inte, för kärringen jag pratade med meddelade att jag kanske blir tillbakaskickad till ungdomsgarantin igen, suck-suck. I så fall struntar jag i det, även om det innebär att jag blir utan pengar. Jag tänker inte springa där som ett fån på hundra möten när jag ändå fortsätter vara mammaledig snart.
På vägen hem handlade jag och fick köpt en stor påse av mitt nya beroende, naturgodis. Antar att detta fenomen har funnits i flera år men det är först nu jag upptäckt det. Trodde att det bara var äckliga nötter men det är det ju inte! Jag fyllde en påse med banan i yoghurt och choklad, sourcream-cashewnötter, texmexrispuffar, chilijordnötter och en massa annat konstigt som jag inte minns namnet på och det är ju löjligt gott! Det är ju svindyrt kilopris men med tanke på att det mesta jag plockade väger i stort sett ingenting så blev det inte alls farligt dyrt, inte alls lika dyrt som lösgodis. Så nu kanske man blir smal också eller vad tror ni? Vilken härlig bonus det hade varit...

I morgon är jag och Moa bjudna på middag hemma hos Tina och Ve, åh vad mysigt det ska bli! Jag och Moa ska skryta rejält om hennes nya gadd!

Kommentarer
Postat av: Iris

Hej hej :) Oh, gud vad härligt med tand!! Hihi.. Jag väntar och väntar på Nellas första tand. Hon har också haft ett dåligt humör nu på senaste, varit arg och gnällig så det kanske betyder tand :) Hoppas det!

Kram kram på er/ Iris

2009-07-15 @ 08:40:46
URL: http://iris.vuorenmaa.se
Postat av: Emelie

Ledsen att säga det gumman, men naturgodis är inte nyttigt. Det är socker så in i helvete. Nötter är väl relativt okej, men låt dig inte luras.

Om du äter massa naturgodis går du antagligen inte ner i vikt.

Sorry babe;) Puss

2009-07-16 @ 23:13:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0