Mamma på vift

Idag har jag varit ute på äventyr helt själv utan bebis, första gången sedan hon föddes bortsett från när jag var hos frissan en stund. Känns helt handikappat att gå omkring utan barnvagnen, känner mig helt naken och förvirrad och vet liksom inte vad jag ska fokusera på.
Tog först en tripp till Gina Tricot för att lämna tillbaka lite grejer som var för små som inhandlades i söndags, typiskt mig att köpa saker i storlek S bara för att det är det enda som finns på rean. Köpte lite nytt givetvis, denna gång i mer realistiska storlekar. Det blev en knallrosa mössa (har ett konstigt behov av att köpa hysteriska plagg ibland, vilket inte riktigt passar med mina andra hyfsat neutrala kläder, men vad fan), två polotröjor och en klänning. Är väldigt förtjust i polokragar just nu, och eftersom jag knappt ammar längre så funkar det ju- annars är det ju inget idealiskt plagg för att hala fram tuttarna ur. Så jävla nice att även Gina har en webbshop nu, men ack så farligt för plånboken! Speciellt när man är mammaledig och sitter och rullar tummarna framför datorn medan bebben sover.

Jaja, hur som helst. Har alltid torra läppar men de senaste dagarna har jag blivit sjukt torr runt hela munnen, vilken smärta! Vaknade i natt en miljon gånger av att det sved något så vansinnigt, varken lypsyl eller idominsalva hade minsta effekt, blev så desperat att jag till och med baddade munnen med alsollösning- det sved vill jag lova.
Gick i alla fall till apoteket i desperation efter något mirakelmedel och där kollade Apotekets egen sköterska (ja, det finns tydligen en sån nu för tiden) på mig och tyckte att jag skulle gå till vårdcentralen för att det såg infekterat ut och kanske var herpes(!), jag blev skraj som fan, herpes är inget som tilltalar mig direkt.
Så det blev en sväng till Axessakuten i stan, kändes lite fånigt att besöka akuten för ett munsår, men så fick det bli. Besöket tog chockerande nog kanske en kvart, jösses vad smidigt! Läkaren tittade och konstaterade att det absolut inte var herpes till min stora glädje, utan bara galet torrt. Fick en salva utskriven som tack och lov verkar fungera, det känns dock fortfarande som om hela ansiktet ska spricka när jag ler.
Hann med en sväng till systemet också, köpte några öl till Mikael och ett par cider till mig, det ska smaka gott nu i helgen. Köpte en mystisk Thailänsk alkodryck som stod i cideravdelningen, det ska bli väldigt spännande. Måste poängera att jag GIVETVIS inte har några planer på att bli det minsta berusad med Moa i närheten, tänker bara ta en cider till maten, det kan man förtjäna när man är en sliten morsa, höhö. 
Moa har skött sig exemplariskt här hemma med pappa när jag varit borta, ringde väl hem fem gånger och kollade läget, pinsam och övernervös som jag är, men så är det väl att ha barn antar jag- hjärtat sitter i halsgropen konstant.

Nej nu mina vänner är det läggdags! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0