Svea 5 månaderBvc-siffror från idag:
8230 gram
69 cm
44 cm huvudomkrets.
(Moas motsvarande siffror från hennes 5-månaders dag var 8020 gram, 69 cm och 43,5 i hattmått, så det är VÄLDIGT jämnt just nu, fast Svea var ju större vid förlossningen. Jag är ändå förvånad över att Svea fortsätter öka så fint i vikt trots att hon bara fått tuttmjölk och inte dricker såna kopiösa ersättningsmängder som Moa gjorde).
Sprutorna gick KANONBRA! Den första (MPR-vaccinet) verkade hon inte ens märka av utan fortsatte gnaga på sin skallra och den andra sprutan fick henne att vråla till och hulka några gånger, sen avledde jag uppmärksamheten med en pingelskallra (Svea ÄLSKAR pingelskallror...).

Jag håller på att bli förkyld igen, trodde faktiskt att jag skulle stryka med på riktigt i dödens uppförsbacke på väg till dagis i morse, gud vad det högg i halsen! På dagis stod det med röd penna och många uppropstecken att nu har den fruktade magsjukan kommit till huset, dessvärre såg jag inte detta innan jag redan släppt in Mosan som glatt studsat in i lekhallen. Så hon fick vara där idag men imorgon får hon stanna hemma, kära gode gud gör så att hon inte redan åkt på det!
Helgen har varit trevlig, i lördags var vid på treårskalas och igår var vi i stan och inhandlade en ny bilstol till bebisen, gud vad jag har väntat! Förhoppningsvis slutar hon kanske hata bilen nu, men man vet ju aldrig. Vi hade besök av en informatör från NTF (trafik-tjosan) på mammagruppen och hon lovade att Svea var mer än redo för en riktig stol, vi har varit lite osäkra i och med att hon inte sitter själv än.
Det blev i alla fall en Be Safe Izi Kids-stol. Vi valde först en Britax-stol men stödbenet räckte inte ner i golvet, insåg vi när vi redan betalat för den. Jävla skit-Barnens hus kunde ju absolut inte hjälpa till och demonstrera hur man installerar stolarna så vi fick ju göra det på måfå på egen hand. Så vi blev lite rädda när vi upptäckte det där med stödbenet, för det är inget byte eller öppet köp på bilstolar eftersom dom inte vet om man tappat stolen i backen eller så. Som tur var efter mycket om och men så fick vi bytt den och är kanonnöjda! Be Safe har ju bäst betyg i alla krocktester och Svea satt som en liten gudinna i den, nackdelen med stolen är ju att den bara är godkänt upp till 18 kilo men vi föder ju inte upp några tungviktare direkt, skulle Svea fortsätta öka i vikt som hon gör nu får hon väl byta stol med Mosan, för Moa lär inte väga 18 kilo på MÅNGA år. Herregud, hon är ju snart 2,5 år nu och väger inte ens 12 kilo. En riktig liten speta.

Kommentarer
Postat av: Kristin

Johanna är drygt 4 år och väger 19 kg. Det känns som att det ska mycket till innan ett barn som inte kan åka framåt väger 19 kg. Hon är 115 cm lång, och att få in henne i en bakåtvänd stol känns inte direkt realistiskt.

2011-02-08 @ 18:43:26
URL: http://winnertaco.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0