Måndag

Idag börjar vårt nyttiga liv (som så många andra måndagar, haha). Eftersom jag ammar är planen att inte dra ner på maten, jag behöver min mat- men lite mindre portioner kanske. Ingen läsk och inget snask på kvällarna. Det blir en utmaning. Har köpt en dosa Onico för att hålla min lilla mun upptagen, det är lite läskigt hur man kan bli så lurad av en liten portionspåse under läppen, som INTE ENS ÄR SNUS! Det är typ lite kryddor i en påse och sen tror kroppen att jag belönar den med ljuvligt nikotin och dessutom blir jag mindre hungrig. 
Nej, 10 kilo ska bort i alla fall. 15 kilo om jag vill ner till min-före-graviditeterna-kropp.


Moa var lite småkinkig idag för första gången när jag lämnade henne på dagis, det har aldrig hänt innan. Det gillar jag inte, även om hon garanterat glömde bort mig så fort jag gått. Hon fick premiäranvända vinteroverallen idag, satan vad kallt det var. Även Svea fick på sig en tjock vinteroverall. Vi letade ju land och rike runt efter en Didriksson Tignes för ett par veckor sedan och det var slut ÖVERALLT! Dessutom skulle det inte tas in fler, slut hos leverantören eller hur det nu var. På Rebel Kids i Frölunda fanns det en enda overall kvar i storlek 100 som vi skulle ha, en grön... Det tog emot lite men det fick bli den trots att jag helt ville ha den brunvita eller helfärgade lila. Har börjat bli fäst vid den gröna nu ändå, men härromdagen gick jag förbi Team Sportia och då TROR jag att där hängde ett helt gäng nyinkomna overaller, men jag vågade inte kolla. Jävla sätt.

Nu har jag däckat Svea med ett bad, hon somnar alltid som en sten varje gång hon mött badbaljan. Antar att det är något väldigt spännande för lilla bebissinnet det där. Hon gillar det skarpt, om hon inte råkar sprätta till med kroppen det vill säga. Ni vet hur man kollar reflexerna på ett nyfödd? Doktorn lyfter upp överkroppen lite på bebisen och släpper sedan plötsligt varpå bebisen ska uppleva det som om den faller, flänga ut med armarna åt sidorna för att sedan föra tillbaka dom mot kroppen. Mororeflexen kallas det och Svea är ett riktigt skolboksexempel än, trots att hon snart är 2,5 månad gammal. Hon avskyr att ligga avklädd och vill helt vara insvept i något hela tiden, och ni ska höra vilka avgrundsvrål hon släpper ut när hon inser att ingen omfamnar henne och hon flaxar helt hysteriskt som en liten fladdermus. Och då är det inte lika kul att bada, men så länge hon inte tror att hon faller så gillar hon det. 
Barnen är pigga och krya nu och bara lite lätt snoriga. Nu har istället dagisbacillen hoppat över till mig och jag är vrålförkyld och ser ut som sju svåra år. Borde passa på att slagga med Svea, för snart kommer Mosan hem igen och då blir det slut på lugnet, den saken är klar. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0