Äntligen!

ÄNTLIGEN lite värme här i götet! Från att ha varit svinkallt i månad efter månad med någon enstaka extragrad här och där så small det till idag och jag och Mosis har varit ute från 10 till 15 på eftermiddagen med en snabb lunchpaus. Vi var nästan helt ensamma på gården på ÖF idag, alla satt inne och ugglade till min stora förvåning. VARFÖR sitter man inne när solen för första gången på lååång tid vågar sig ut? Vi hade hur som helst väldigt trevligt på egen hand, haha. På fredag är det gosedjurspicknick och utesångstund så då ska väl folk trilla ut i alla fall.
Igår blev Moa hela 20 månader gammal! Kunde inte koppla in kameran igår (fattades väl bara att den skulle braka ihop också...) så jag kunde inte lägga in några bilder, men det kommer. Mammas stora tjej! Hon har lärt sig följande nya färdigheter:
- Mua som en kossa, bräka som ett lamm, tuta som en elefant, morra som samtliga kattdjur och annat monsterliknande (myror morrar också enligt henne av någon anledning). Hon säger även "akta dig" om hon ser en bild på en snigel.
- Äta jättefint med båda sked och gaffel.
- Lägga pussel som till och med jag tycker är aningen komplicerade (jag är inte så bra på pussel...).
- Säga "groda" och "dricka" när hon är törstig.
- Sjunga med nästan felfritt och göra rörelser till otaliga barnsånger jag inte kan namnet på från ÖF.

Hon har blivit förtjust i dockor också, till min stora förtjusning nu när lillefot kommer snart- även bebisar börjar vara lite intressanta och hon ska "klappa fint" på allas huvuden som är mindre än henne. Hon är toksöt när hon kör runt på dockor i docksulkyn på ÖF, hon brukar köra en sväng över gräsmattan först, sen går hon till gungorna och sätter dockan i bebisgungan (ja, jag vet! Så sött att man dör!) och sen pussar hon den lite och kör upp och ner för barnvagnsrampen några hundra gånger. Att hon blir arg och dunkar den i marken varje gången den trillar ur vagnen är ju en annan historia...
Men det är så roligt att se den där empatiska sidan, 1,5-åringar har ju en tendens att vara rätt självcentrerade annars, haha. Moa HATAR när andra barn skriker, hon blir helt stel och släpper allt hon håller på med tills den lille lugnar sig. Frågar man Mosan vad bebisar säger så svarar hon för övrigt "whä, whä, whä!", haha.
Världens finaste storasyster ska hon bli!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0