Trött mamma

Ska försöka mig på ett blogginlägg trots att tangent "A" fortfarande är helt kaputt. Börjar nästan vänja mig nu.
Idag hjälpte Mikael sin far att flytta soffor och svärmor var här under tiden och sällskapade med mig och Moa och på eftermiddagen dök även min mor och lillsys upp och hälsade på efter en shoppingtur i stan. Väldigt trevligt och behagligt med sällskap då Mosan glömmer bort att vara galen av ilska när det är spännande besökare här som hon kan flirta med.
För ett humör från H-E har hon lagt till med sista veckorna, lilla damen. Hon som brukar vara idel leende, nu spenderas väldigt mycket tid varje dag med att vråla av frustration för att hon inte får förstöra något/klättra på höga möbler/använda teven som bollplank/springa rätt ut i gatan och bli överkörd av en lastbil. ALLT gör Moa väldigt upprörd just nu. Hon har ju börjat gå utomhus med skor nu också, hon har ju tokvägrat innan men när hon väl fattat galoppen stack hon iväg från mig med ljusets hastighet och visar sig vara totalt jävla livsfarlig! Hon sticker iväg totalt utan förvarning när man minst anar det i diverse korsningar och ut i gatan. Tror ni att hon går med på att hålla handen? Nej, då slänger hon sig platt och vrålar. Tror ni att hon går med på att bli buren över övergångsställen till exempel? Nej, då kränger hon så att man nästan tappar henne och skriker som om jag misshandlar henne.
Plötsligt förstår jag dessa "knepiga föräldrar" som tar på ungarna selar under promenader i trafik- hellre det än att ungen mosas liksom.
Jag vet inte vad detta beror på, om det är en tidig form av trots eller som jag trott ett tag- en blandning mellan trots och hörntänder, för mellan allt vrålande så tuggar hon på fingrarna hela tiden och det bara rinner dräggel i mungiporna vilket inte hör till vanligheterna. En sak är säker och det är att jag hoppas att hon taggar ner en aning tills det är dags för bebis i magen att ploppa ut- annars blir det tufft. Det var vår sura bvc-sköterska (vanligtvis inte så sur) tvungen att påpeka när vi var där nyligen, att "oj, det kommer inte bli lätt för dig med en till när Moa är SÅ AKTIV". Tack för den, kärringjävel.
Nu överväger jag starkt att gå och göra ett rejält jävla lass chokladpudding att lindra min galna trötthet med! Kanske tigga lite massage av Mikael också, men han pimplar öl och öl är svårt att konkurrera med, hehe.

Kommentarer
Postat av: Josefin

Vincents trots började vid 18 mån och det blir inte bättre kan jag säga. Men de är ju goa med de små liven även om de har en vilja av STÅL :)

2010-03-13 @ 21:44:40
URL: http://josefinz.blogg.se/
Postat av: Josefin

Vilken dum kommentar av bvc sköterskan förresten, det vill man ju inte höra när man ska få en liten till. Jag kan säga att Vincent är en väldigt aktiv och vild liten kille och vissa dagar är det jobbigt visst, men man klarar det även om det känns ruskigt jobbigt för stunden (det förstår du ju säkert, men kanske kan vara skönt att höra istället för en sådan kommentar). Lätt är det inte ibland, men omöjligt är det inte med en aktiv liten 2 åring och en liten :)

2010-03-13 @ 22:00:05
URL: http://josefinz.blogg.se/
Postat av: Angelica - tvåbarnsmorsa, och bulle i ugnen <3

oj, det låter precis som du beskriver min dotter! hur gammal är Moa, 18 månader? min är 19 månader, och gudars vilket humör hon har!

2010-03-13 @ 22:32:45
URL: http://quinnys.blogg.se/
Postat av: Linda

När jag läste ditt inlägg så kändes det som du skrev om Linn haha! Jag förstår vad du har att göra med, och jag håller med dig, det är inte lätt alltså.. Skriker och slänger sig platt fall på golvet.. Undrar hur länge dom ska vara såna.. Skönt att veta att man inte är ensam om det.. Man är bra trött om kvällarna, den saken är säker.. :p Kämpa på! :)

2010-03-15 @ 09:21:45
URL: http://lindarichardt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0