Barnmorskebesök vecka 36+6

Sitter på jobbet och ska jobba sent så nu tar jag mig en paus och lägger in dagens siffror!

Graviditetsvecka 36+6:
Blodtryck: 105/60.
HB-värde: 131.
B-glukos: 4,7.
Viktuppgång: +7 kilo.
SF-mått: 36 cm.
Bebis hjärtslag: 137 slag/minut.
Fosterläge: Huvudet nedåt, rörligt.

Allt såg bra ut (jag är bra på att vara gravid, synd att jag inte är lika bra på att föda barn som att bära dom, haha). Fast förra kontrollen var bebis så gott som fixerad och nu kunde BM flytta huvudet ganska mycket, det gillar jag ju inte. Är inte jätteförtjust i att jag gått upp 2 kilo på bara två veckor heller, men det var rätt väntat för fötterna och anklarna börjar se rätt svullna ut.
Frågade även min vanliga BM idag om hon tror att bebis kommer bli en tungviktare (förra kontrollen var hon på semester så jag var hos en annan) och hon lugnade mig lite. Hon tror att bebis är relativt stor men ingen "jättebebis" som hon uttryckte det. Efter mycket klämmande och hummande så tippade hon på att den väger ungefär 3400-3500 nu och att den troligtvis skulle sluta på 3,9-4 kilo. Och huvudet kändes normalstort till min stora lycka.
Mos-grodan var supergullig och knyckte ett stetoskop som hon lyssnade på sin egen mage med när vi var där, haha. Saknar henne nu när jag jobbat hela dagen, och detta trots att hon var vaken mellan 01-03 i natt och roade sig med att krypa mellan oss i sängen och säga "tittut" och petas i ansiktet. Vette katten vad det var med henne, men jag hoppas att det var en engångsgrej...

Kommentarer
Postat av: Sandra

Vill också gissa!

En pojke - 24 augusti - kl 10.41 - 3920 g, 53 cm

2010-07-28 @ 21:07:50
URL: http://skumling.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0