Män som ammar

Förutom svininfluensan (såklart) så är detta den hetaste snackisen inne på familjeliv.se nu.
Det har tydligen startats upp en blogg där en Ragnar 26 år ingår i ett experiment där han ska pumpa brösten flertalet gånger varje dag för att försöka få upp en mjölkproduktion och kunna amma sina kommande barn. Jag hade inte en ANING om att män överhuvudtaget kan producera mjölk men se det kan dom! Det finns tydligen män som tagit över amningen när deras fruar avlidit och liknande, så det är fullt möjligt.

Dom flesta tycker att det är VRÅLÄCKLIGT men jag tycker att det är häftigt som fan! Tror nog att jag föredrar att min egen karl behåller sina bröst mjölkfria men tänk vilken lyx! Tänk att kunna dela på jobbet (för amning är tamejfan ett dygnet-runt-jobb) och tänk vad mysigt för papporna att få känna sig lite delaktiga också!
När jag ammade Moa så var jag en levande mjölkmaskin, hon satt fastklistrad vid min tutte HELA dagarna och halva nätterna, herregud jag hann ju inte ens ta en dusch innan hon blev vrålhungrig igen och tjöt som en räv hos Mikael- jag höll på att stressa ihjäl mig och han var hjälplös som fan. Det var ju inte kul för någon av oss, jag var vrålavundsjuk på att jag var Moas personliga slav när han kunde leva vidare som vanligt men samtidigt så hade jag ju inte för allt i världen velat uppleva att jag knappt hann hålla mitt eget barn i famnen innan hon blev hungrig igen som han fick göra.
Det verkar ju hur smidigt som helst, mammorna kan sluta vara martyrer som drar hela lasset och papporna kan inte skylla på någonting när dom inte tar ut sin pappaledighet. Jag tror att det är lite där skon klämmer för dom flesta, alla kvinnor gnäller på att männen inte är delaktiga men om sanningen ska fram så är dom nog rädda för att inte vara oersättliga, dom vill inte dela med sig av sina fisbebisar, det är därför alla (även amningsnazister som tycker att ersättning är gift) tycker att det är så fruktansvärt med ammande män.
Varför skulle det vara så äckligt med att en bebis suger på ett mansbröst istället för ett kvinnobröst? Om det finns mat i båda två ser jag inte skillnaden- även om synen skulle vara komisk. Moa sög på allt hon fick tag i när hon var pyttebebis, fingrar/näsor/armbågar/hakor, är det också äckligt då, om hon suger på Mikaels lillfinger istället för mitt lillfinger? Nä, det håller inte. Dock bör nog männen vaxa brösthåret först för en trevligare upplevelse, haha (tänker genast på avsnittet med Family Guy där Peter ammar Stevie och han börjar spotta när han känner ett hårstrå i munnen, haha).

Vad tycker ni?

Kommentarer
Postat av: Sandra

Nej fy fan... jag tycker det är skitäckligt!!

Varför leka gud liksom??

Män ska inte föda barn, och män ska inte amma. Punkt.

2009-09-06 @ 14:16:05
URL: http://skumling.blogg.se/
Postat av: Soffy

Jag håller med dig! Fattar inte vad folk tycker är äckligt. Kanske för att det är ovanligt, och att det varit vårt område (tja, knappast mitt för amningen funkade inte så bra för mig)Undrar hur vi ser på den här frågan i framtiden? Kanske är det jättevanligt då och vi skäms för hur vi (läs DE) tänkte? Och apropå kommentaren från Sandra här ovan...leka gud? Det är inte så att man fixar amningen gnm operation eller annat, det är ju så att amningen kommer igång naturligt. Det är väl en ny upptäckt, sånt vi människor gör hela tiden, evolutionen går ju vidare som tur är!

2009-09-08 @ 12:41:49
URL: http://tillsoffy.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0