Hon är ute efter oss

Det är en mystisk tant (dock inte den sura kärringen på bottenplan som man kanske skulle kunna tro) utan en annan tant som dyker upp JÄMT när jag och Moa är ute och glider här i krokarna, hon ser lite lätt exotisk ut och av kläderna att döma så är hon förmodligen zigernare (eller rom som det heter om man ska vara politiskt korrekt).
Hur som helst så dyker hon upp överallt och glor elakt, ser hon oss på håll brukar hon stanna upp och vända sig och stå och stirra tills vi är utom synhåll eller så går hon i slow motion strax bredvid. Brukar gå eld i baken så fort jag ser henne och skynda iväg, och paranoid som jag är så inbillar jag mig en massa saker.

Hur som helst så satt vi på vårt vanliga ställe i trädgården idag, jag njöt av solen och Moa njöt av att plocka ut matvaror som låg i varukorgen under vagnen och tugga på dom då jag plötsligt ser i ögonvrån att läskiga tanten kommer gående på stigen bakom oss. Men hon går inte förbi, utan sätter sig precis bakom oss på en bänk och ger mig onda ögat som vanligt. Våran trevliga lekstämning gick genast i botten och jag ville väsa "Försvinn härifrån din otäcka människa, du bor inte här!" Men det gjorde jag ju såklart inte för jag vill ju inte bli någon vodoodocka. Så jag stod ut en stund och sa sedan med onödigt hög och gäll röst till Moa att det var nog dags att gå in nu för det var-nog-lite-för-kallt-för-dig-och-du-är-hungrig.
Nä, läskig är vad hon är. Blir nästan lite förtjust ändå, lite action i mitt liv är inte fel.

Lillfjärt är nästan helt frisk nu, hipp hipp hurra! Hon har ätit lite riktigt mat också till vår stora glädje.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0