Den jäveln!

Har ju glömt att berätta att Radio-tevetjänst har varit här, det var ett par veckor sedan nu. Det ringde på dörren och för första gången någonsin fick vi för oss att öppna, vi öppar ALDRIG för främlingar och svarar inte i telefon om det är nummer vi inte känner igen- det brukar bara varit tråkigheter och jag kan ju aldrig säga nej så det är bäst att låta bli. Dessvärre inte den här söndagen.
Mikael hade morgonrock på sig så han tvingade mig och gå och öppna, så jag smög bort till titthålet med en halväten glass i ena näven, allmänt snyggt stylad i shorts och slipknot-t-shirt. Utanför stod en småknubbig ung man och såg allmänt trevlig ut, så vi chansade på att det var en granne och öppnade.

Aset: Det är du som är Sofia Quick antar jag? Jag kommer från radio och tevetjänst.
Sofia: Ööh, jahaaa... *funderade starkt på att smälla igen dörren, sträckte mig faktiskt efter handtaget.
Aset: Jag antar att du har glömt meddela oss att du har skaffat en teve?
Sofia: Ööh, ja det måste jag väl ha glömt då.
Aset: Du är medveten om att det är ett brott att inte meddela teveinnehav? Hur länge har du haft teven?
Sofia: Den köpte vi idag faktiskt, vilket sammanträffande!
Aset: Jaså det säger du? Då skriver jag en rapport här att ni har en teve och ska betala tevelicens från och med idag också skickar jag den upp till Kiruna.
Sofia: * Får för mig att jag ska kunna smita från situationen* Eller du, vi kanske inte alls har någon teve förresten. Nej, vi har ingen teve.
Aset: Men jag ser ju teven i rummet bakom dig *pekar bakom mig och hånler*.
Sofia: Ööh, fast du kan ju inte bevisa att du har sett våran teve...
Aset: Vem tror du att dom tror på då? Mig, en yrkesman inom området eller dig? Jag kan ge dom detaljer om er teve, jag har hunnit se precis hur den ser ut!
Sofia: Ööh... *vill slå teveaset i ansiktet*.


Sen försökte jag slingra mig ytterligare genom att stamma fram historier om att det kanske var min mammas teve och blablabla, argt fäktandes med min glass. Han var så vansinnigt tyken och jag förbannade mig över att vi varit dumma nog att öppna dörren och DESSUTOM inte haft vett att stänga dörren till vardagsrummet så att man såg teven från hallen.
Så nu måste vi ju såklart göra oss av med teven så att jag kan ringa radiotevehelvetet och meddela dom detta så vi slipper betala fler räkningar... 
Och nästa gång dom knackar på dörren kommer vi INTE vara hemma! 

Kommentarer
Postat av: Emmi

Fan vad pisamt när du började babbla om att ni kanske inte alls hade någon tv när du just erkänt att ni hade en. Blev du inte lite generad då Soffisen? Mig har de som tur är aldrig hälsat på. Jag har lite svårare att undkomma. Om de kommer ser de att jag är hemma eftersom jag har vardagsrumsfönstren precis vid ytterdörren. Min enda räddning är att jag faktiskt inte är hemma om de kommer.

2009-09-03 @ 14:10:00
Postat av: Iris

Hej hej.. :) Ville bara tipsa om att skriva ett brev till Radiotjänst om att ni ej längre innehar en tv och vill säga upp avgiften. Ingen som kan bevisa att ni har den kvar. Vi passade på i samband med en flytt och svarar så klart inte i tele om de ringer och precis som er så öppnar vi ej dörren åt okända heller.. Kram och lycka till! / Iris

2009-09-03 @ 16:41:37
URL: http://iris.vuorenmaa.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0