1-årskontroll på BVC

Ja idag var det dags för ettårskontroll, lillfis fyller ju på torsdag! Idag var första gången kurvan inte pekade exakt rakt upp, snarare tvärtom, 30 fjuttiga gram hade hon gått upp sedan sist! Men det visste jag, hon har nog tappat en del i vikt efter sista veckans sjukdom, plus att hon krånglat med maten ett tag.
Dagens siffror:

Vikt: 10630 gram.
Längd: 79 cm.
Huvudmått: 46,5 cm.

Det är tur att vi har en stor tjej, för hon har ju haft en hel del hull att ta ifrån så hon ligger fortfarande på högre kurvan även om siffrorna inte ökat nämnvärt på 1,5 månad sedan kollen sist.
Det var även dags för vaccinationen igen, längesedan sist nu, och det gick lika bra som vanligt. Hon pep till en gång och blängde på sköterskan och sen glömde hon bort det och satt och vinkade och viskade "titta" till mig.
Läkaren var där också, hon fick godkänt på alla punkter (såklart, mammas duktiga tjej) och jag bad honom titta henne i öronen också eftersom hon varit så gnällig under förkylningen nu, men det var inga konstigheter alls.
Något som DÄREMOT VAR KONSTIGT var när jag berättade att hon sovit dåligt de sista två månaderna. Han påpekade att det inte alls var ovanligt att barn börjar krångla i den här åldern och började sedan förespråka 5-minuters-metoden, han var eld och lågor över detta såklart, vad jag har fattat så är det något BVC gillar men jag blev ändå lite förvånad över att en LÄKARE tyckte att det var en bra grej. Han tyckte att vi skulle lägga henne i sängen efter kvällsvällingen och sedan gå ut och slamra i köket eller titta på teve med dörren till sovrummet öppen, och att hon förmodligen skulle skrika, och då skulle vi gå in till henne ungefär var femte minut och visa att vi var där ("men inte lyfta upp och trösta och helst inte säga något"...). Jag påpekade att jag inte gillar såna där metoder eftersom dom uppebart bara funkar för att barnet lär sig att ingen kommer när hon skriker, men han tyckte absolut inte att det var något skadligt.
Sen kommer vi till den allra mest mystiska punkten. Han pratade om ifall 5 mm inte fungerar så finns det en medicin mot klåda som gör barnen tröttare som han kan skriva ut. Äh, va? Jag har hört talas om att den här medicinen innan, men då i såna sammanhang där det exempelvis är en 2-3åring men GROVA sömnproblem, såna barn som vaknar flera gånger i timmen hela nätterna. Nog för att Moa sover betydligt sämre än innan, men några sömnproblem har hon då inte! Jag skulle aldrig i helvete stoppa i henne någon medicin som hon inte behöver!
Så det är fan sista gången jag ber den läkaren om råd, jag som alltid gillat honom...

Här är en bild på lillmos (som INTE ska få skrika sig till sömns...) som jag tyckte var så fin:)


Kommentarer
Postat av: Emily ♥♥

Vilken cp läkare =( Ge sina små lugnande typ :( ledsen Söta söta lilla Moa.. ska hon bli 1 år, va stor hon blir =)=)

Krampåer

2009-09-14 @ 14:42:32
URL: http://emsiss.blogg.se/
Postat av: Soffy

Men vilken läkare!!! Salvan var ju toppen av idioti!!! Nä, de har sina perioder och det är jobbigt, men vi vuxna sover ju inte heller alltid bra, ska man också äta piller då? (ja, en del gör ju det) Så fint kort på sommartjejen!

2009-09-15 @ 14:43:06
URL: http://tillsoffy.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0