Torsdag

Börjar som vanligt med att uppdatera er om hur min skönhetsömn ser ut för tillfället. Jag är INTE nöjd! Jag vet inte vad det är med fjärt men hon vaknar och skriker som om någon stuckit kniven i henne. Och hon somnar absolut inte om när man tar upp henne och vaggar som hon brukar. Så hon har fått sova hos mig hela veckan, ibland hela natten i princip.
Möjliga orsaker (man måste alltid intala sig att det finns en orsak, annars blir man deprimerad):
1) Tanden som är på gång, den är SÅ nära att bryta igenom nu. Hoppas, hoppas.
2) Att hon är nära att lära sig gå, har hört att många barn blir som förbytta på natten innan dom vågar ta det stora steget (ordvits, haha!).
3) Utvecklingsfas- man kan alltid skylla på sådana.

Igår var vi i alla fall hos tandläkaren med fjärt. Väldigt intressant faktiskt, vi lärde oss saker som att det är i stort sett omöjligt att få hål i tänderna om man aldrig äter något sött- oavsett om man borstar eller inte, väldigt märkligt. Lärde oss även att den permanenta tanden äter upp mjölktandens rot innan den växer ut. Tufft.
Fick kolla på skrämselbilder av barns stackars tänder, Mosan fick en liten tandborste att ta med hem och jag passade på att fråga om det är stor risk att hon ärver mina tänder från helvetet, och möjligheten finns även om det är inte superärftligt med bettfel. Så nu hoppas vi verkligen att hon ärver sin fars tänder.
Idag insåg jag att JAG nog har ett hål i en tand. Vet inte hur det ser ut eller känns eftersom jag bara haft ett yttepyttelitet hål innan i hela mitt liv, men det känns helt klart som ett hål och isar lite ibland. Har inte varit hos tandläkaren sedan jag blev gammal nog att behöva betala och har noll koll på priser, så jag ringde och frågade. Det kostar TAMEJFAN 700-800 spänn för bara en undersökning och om det är ett hål jag har sa hon att jag får räkna med i alla fall en tusenlapp för en lagning. Vad i helvete? Det är ju helt sjukt. Jag har inte råd att slänga ut såna pengar nu, och absolut inte lust. Och JAG VET att det blir dyrare i längden om man väntar, men jag är för snål. Nu överväger jag att låna någon minderårigs identitet och göra tandläkarbesök med det. Vad säger du lillasyster?:)

Idag har vi varit och shoppat lite. Fick äntligen tag i den söta lilla klänningen till Mosan (hon behövde verkligen ännu en klänning, det är viktigt att ha femtioelva olika outfits när man är 13 månader) och sen fick jag mig en ny väska.
Kolla vad förbannat tjusig den är! Den kommer göra varenda tant grön av avund!:




Åh, ja just det! Jag vill hälsa ännu en ny kusin till Moa välkommen till världen! Det ska bli härligt att lära känna dig lilla Viggo!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0