Pam´s LCHF-pizza
Här får ni receptet på pizzan jag lagade (bakade?) igår:
Ingredienser:
Botten
120 g cream cheese (Men jag använde Philadelphiaost för det var det enda vi hade hemma, funkade kanon).
4 ägg (små ca 58g/ st)
1,8 dl Fet grädde
0,6 dl Parmesan
1 matsked Italiensk salladskrydda eller annan krydda ni gillar till Pizza.
4,8 dl Riven ost
Tomatsås
0,7 burk krossade tomater
Kryddor efter smak,
1 grönsaksbuljongstärning
Låt koka upp och svalna lite.
Topping
Använd vad ni gillar bäst.
Gör så här
Ugnen 175 grader.
Börja med botten:
Klä en långpanna med papper. (hög kant på plåten, då det blir enklare att få en bra form på pappret, så att inte smeten rinner ut för mycket).
Vispa ihop cream cheese, och ägg till en jämn smet. Tillsätt grädden och parmesanosten, vispa ordentligt.
Blanda sedan i resten av pizza botten osten.
Häll allt på den papperklädda plåten, och bred ut till en jämn botten.
Grädda i 175 grader i 25-30 min tills den blir gyllene.
Under tiden kokar ni ihop tomatsåsen, och förbereder toppingen.
När botten är färdig, tar ni ut den. Läger på tomatsåsen och toppingen. Ställ in Pizzan i ugnen på 200 grader i fem minuter (tills osten smält). Ta fram låt svalna 5 min till. Skär upp och njut.
Går utmärkt att frysa, och värma i micron efteråt. Är även god att äta kall.
Vi hade helt slut på grönsaker tråkigt nog, så vår topping bestod bara av rökt skinka och rostbiff, hade planer på att ha bacon på också men orkade inte tina skiten. Dessutom stekte jag lök och vitlök i olja som jag blandade med tomatsåsen, blir nog lite fler kolhydrater men vad fan, riktigt pizzasås ska det vara!
GOTT blev det i alla fall, ett tips är att LYSSNA på vad som står i receptet, jag skar upp pizzan direkt och botten var väldigt, väldigt mjuk. När den hade svalnat en stund blev den mycket fastare.
Jag hade inte en tanke på att låta Moa smaka igår eftersom hon alltid dissar vanligt mat, men idag fick hon smaka och hon ÄLSKADE den! Åt lökbitarna till och med!
Såhär såg härligheten ut:
Ingredienser:
Botten
120 g cream cheese (Men jag använde Philadelphiaost för det var det enda vi hade hemma, funkade kanon).
4 ägg (små ca 58g/ st)
1,8 dl Fet grädde
0,6 dl Parmesan
1 matsked Italiensk salladskrydda eller annan krydda ni gillar till Pizza.
4,8 dl Riven ost
Tomatsås
0,7 burk krossade tomater
Kryddor efter smak,
1 grönsaksbuljongstärning
Låt koka upp och svalna lite.
Topping
Använd vad ni gillar bäst.
Gör så här
Ugnen 175 grader.
Börja med botten:
Klä en långpanna med papper. (hög kant på plåten, då det blir enklare att få en bra form på pappret, så att inte smeten rinner ut för mycket).
Vispa ihop cream cheese, och ägg till en jämn smet. Tillsätt grädden och parmesanosten, vispa ordentligt.
Blanda sedan i resten av pizza botten osten.
Häll allt på den papperklädda plåten, och bred ut till en jämn botten.
Grädda i 175 grader i 25-30 min tills den blir gyllene.
Under tiden kokar ni ihop tomatsåsen, och förbereder toppingen.
När botten är färdig, tar ni ut den. Läger på tomatsåsen och toppingen. Ställ in Pizzan i ugnen på 200 grader i fem minuter (tills osten smält). Ta fram låt svalna 5 min till. Skär upp och njut.
Går utmärkt att frysa, och värma i micron efteråt. Är även god att äta kall.
Vi hade helt slut på grönsaker tråkigt nog, så vår topping bestod bara av rökt skinka och rostbiff, hade planer på att ha bacon på också men orkade inte tina skiten. Dessutom stekte jag lök och vitlök i olja som jag blandade med tomatsåsen, blir nog lite fler kolhydrater men vad fan, riktigt pizzasås ska det vara!
GOTT blev det i alla fall, ett tips är att LYSSNA på vad som står i receptet, jag skar upp pizzan direkt och botten var väldigt, väldigt mjuk. När den hade svalnat en stund blev den mycket fastare.
Jag hade inte en tanke på att låta Moa smaka igår eftersom hon alltid dissar vanligt mat, men idag fick hon smaka och hon ÄLSKADE den! Åt lökbitarna till och med!
Såhär såg härligheten ut:
Kommentarer
Trackback