Torsdag

Åh vad duktig Moa är nu! Igår var det nästan helt dött igen på övnings-gåfronten men idag har hon minsann snappat upp det igen! Flera gånger har hon tagit några väldigt osäkra men modiga steg och en gång gick hon inte mindre än FEM steg i rad, Moa-rekord! Dessutom har hon lärt sig att ställa sig upp utan att hålla i sig, det är ju knappt att man själv klarar det, hehe.

Vi har varit på ÖF idag och haft trevligt som vanligt. På torsdagar är det soppdag och jag hjälpte till att hacka morötter och palsternacka, höll på att bli av med ett finger för att jag hackade snabbare än vad jag är kapabel till för att imponera. Men fingret klarade sig.
Det blev en lite pinsam stämning idag också. När man pratar med andra mammor brukar man ju alltid dra dom gamla vanliga frågorna; "Hur gammal är din dotter? Vad heter hon? Vart bor ni?". Ibland kan det vara lite svårt att avgöra vilket kön bebisarna har om dom inte har uppenbara kläder på sig eller om man hör barnets namn nämnas och idag gick jag på en nit.
Det var en liten på sexton månader och jag tog förgivet att det var en tjej eftersom "hon" hade rosa tröja till sina hängslebyxor men NEJ, det var en liten Knut. Trodde först att mamman skulle bli sur eftersom det finns en hel del genustokiga mödrar i det här landet som är stenhårda med att barn kan ha på sig precis vad som helst. Som tur var blev hon inte sur, så jag kunde andas ut. Man får faktiskt skylla sig själv om folk tror att man har en dotter om man klär honom i rosa, hur icke politiskt korrekt det än är. Man märker att folk är livrädda för att säga fel, det var MÅNGA som frågade mig om Moa var en pojke eller flicka när hon var en liten pluttbebis, trots rosa overall och nappar med prinsessor på.
Får jag en son i framtiden så ska han helt klart få bära rosa, men då kommer jag att välja rosa skjortor eller pikétröjor- så slipper folk svettas på ÖF, haha.

Är väldigt osäker på det här med vaccination för svinis. Mest för att jag inte orkar, för att jag är rädd för sprutor och för att jag aldrig blir sjuk ändå. Det är visserligen rätt klena argument om man jämför med att jag KAN smitta Moa OM jag skulle bli sjuk och hon är för liten för att vaccinera sig. Hade jag smittat henne och hon hade blivit allvarligt sjuk hade jag ju blivit tvungen att hänga mig av skuldkänslor. Samtidigt så går jag ju ingenstans utan Moa, vi kommer liksom i kontakt med samma personer. Men det lutar ändå åt vaccintation.

Nu ska jag snart krypa till kojs, imorgon är det ÖF-besök igen och det är ingen vanlig dag, för det är BEBISPYJAMASPARTYDAG!

Kommentarer
Postat av: Linn

Precis så känner jag, där jag är är ju wille också.

Fast även om du har vaccinerat dig så bär du ju smittan på t.ex. händerna så Moa blir inte ett dugg mer skyddad för att du är vaccinerad.

Sen skulle jag nog inte vaccinera wille även fast man fick, det är för mycket skit i vaccinet tycker ja! Men svårt beslut alltså!!

2009-11-07 @ 19:39:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0