Söndag

Igår var vi varit och tittade på nya, allra minsta kusinen Viggo! ÅH VAD LITEN HAN ÄR! Ärligt talat så är jag helt säker på att Moa aldrig varit sådär liten, även om jag har bildbevis. Det känns helt enkelt orimligt. Han var så liten och söt och hans fötter var så små att det är svårt att förstå att man ens kan konstruera en så miniliten fot.
Vi fikade, kollade på deras renoverade hus som är hur tjusigt som helst och Moa lekte med sina stora killkusiner för fullt, jag trodde att hon skulle bli lite småskraj av deras vilda lekar och lego och bilbanor som flög i luften men icke, hon tyckte att det var skitkul och satt som en svans på Sebbe som snart är fyra år, han var så jävla go och visade henne sina leksaker och sa hela tiden "Jag vill leka med Moa/Vart är Moa/Jag vill att Moa ska följa med mig dit" och så vidare. Först kallade han henne dock Noah för han har en Noah-kompis på dagis, haha.
Lille Lucas som snart fyller två var också jättegullig mot sin tjejkusin, han delade med sig snällt hela tiden och klappade henne på huvudet (vi har kommit fram till att hon ser ut som ett litet penntroll i håret, lillfjärt).
På tal om att dela med sig så måste jag säga att det är grymt pinsamt på ÖF ibland när stora barn på runt fem år kommer och sliter leksaker ur händerna på små bebisar, och det händer ofta. Och ännu mer pinsamt är det när deras slöa föräldrar inte bryr sig. Jag låter inte ens Mosan ta saker från andra, oavsett om hon vrålar av sorg när jag ger tillbaka dom, och hon är ett år och vet inte bättre- det bör en femåring göra.
Hur som helst så hade vi jättetrevligt och stannade en bra stund. När vi kom hem hade det redan blivit mörkt så vi stannade vid nya grek-pizzerian och köpte käk till våra hungriga magar och på kvällen kollade vid på Johan Falk, del 4 så nu är det bara en film kvar, surt för vi har fäst oss vid dom där filmerna nu.

Idag på Fars dag så fick JAG sovmorgon och stackars Mikael blev väckt av Moa 05.10. Så ond är jag- inte har han fått någon present heller men jag tänkte att vi skulle fixa det tills imorgon, jag och lillmosan. På ÖF förra veckan var det en tjej som gjorde fotavtryck i textilfärg av hennes bebis fötter på ett örngott som farsdagspresent, det var gulligt tycker jag. Hade lätt kunnat överväga att göra det jag med om Moas fötter inkletade med färg inte hade inneburit livsfara.
Idag har vi varit på Coop och handlat, var även inne på Babyproffsen för att köpa blöjpåsar (ja, vi unnar oss fortfarande lyxen att köpa dessa svindyra tingestar). Dock blev det inga blöjpåsar, vi tröttnade efter att ha väntat i kassan i tio minuter utan att en enda expedit visat sig. 
Mikaels föräldrar kom förbi på en fika också, vi bjöd på årets första pepparkakor. Moa fick faktiskt smaka en liten, liten smula pepparkakor och hon blev så lyriskt att hon fick ta en liten, liten tugga till. Och då kräktes hon. Så något socker till lillfjärt blir det inte än på länge.

Söta kusinbilder sen igår:

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0