Torsdag

Hurra, idag är jag mitt vanliga, glada jag igen. I går var jag sur som en jävla citron och det klär inte mig alls. Hatar griniga människor, mig själv inkluderat. Men visst fan har man all rätt att vara sur och less ibland, det tär verkligen på krafterna att behaga en liten bebis hela dagarna och man kan bli helt galen av frustration av att aldrig få vila.
I natt sov Moa helt underbart, hon pep till en gång vid femtiden när Mikael klev upp men tystnade direkt när han stoppade in nappen så jag kunde bara kura ner mig under täcket igen.

Morgonen har ägnats åt grötfrukost och bebisbad. Hon tycker att det är riktigt skoj nu när hon kan sitta upp i baljan, jag satte mig på arslet bredvid som en jättebebis på det kalla duschgolvet istället för att sitta på huk och bryta ryggen av mig och vips så blev det hela behagligare för mig också.
Blir full av skratt när jag tänker på Moas första bad, hur gammal kan hon ha varit? Fyra dagar kanske? Vi var supernervösa och mätte vattentemperaturen supernoga, hängde båda två över baljan och vräkte i säkert tio olika badleksaker som hon inte ens reagerade på- och sen bajsade hon i baljan! (föga förvånande eftersom hon bajsade en gång var femte minut ungefär som nyfödd) och vi fick panik och jag slet upp henne och torkade henne ren på skötbordet medan Mikael hällde ut bajsvatten, och fick göra om hela proceduren igen efter att han skrubbat baljan med rengöringsmedel. Vi var helt slut och alldeles skakiga efteråt. Ja, vad ska man säga? Det är tur att man lär sig mer efter hand...
Hur som helst som gillar hon sina badleksaker aningen mer nu, hon har en blinkande Nemo-fisk som hon gör galna utfall mot när han guppar iväg, lite småfarligt eftersom baljan är hal av babyoljan. Sen roade hon sig med att snaska på en tvättlapp och blev inte ens arg när jag tvättade hennes öron. Duktiga pruttkorven.

Nu börjar det dra ihop sig mot lördag, vår tvåårsdag och den stora BARNPASSARDAGEN. Hör allt lite skrämmande spökmusik spelat av en orgel i bakhuvudet när jag tänker på det. Men faktum är att mamma kommer hit i ett par timmar och passar Moa, läskigare än så är det inte. Men fyyyy ändå, första gången hon är borta från mamma och pappa sedan hon föddes... Och innan dess låg hon ju och hade det mysigt i min trygga mage.
Fast det är nog dags nu ändå, hon börjar bli stor lilla skruttan, herregud hon blir ju snart sju månader... Och fan vet att jag kan behöva en liten, liten stund som annat än alarmerande mamma. Återstår att se om jag kan koppla av bara, men jag hoppas på det.
Men det återstår ett GIGANTISKT problem, min mor är ett städfreak av sällan skådat like så jag planerade att göra en rejäl storstädning här i morgon så att hon kan acceptera omgivningen och vad händer då? Jo, dammsugaren har gått sönder. Och vet ni VARFÖR dammsugaren har gått sönder? Jo det är för att NÅGON i detta hushåll tyckte att det var en god idé att dammsuga upp nachochips som han tappade på golvet, stora chips i liten dammsugare funkar inte.
Fast det var väl lika bra det i och för sig, för nu måste vi köpa en ny och jag slipper känna hat mot den vi har nu, den har sugit så jävla dåligt i över ett år nu att det hade varit fan så mycket mer effektivt att ta hit någon av pappas galna hundar och låta den gå loss på golvet. Skitdammsugare, blir arg bara jag tänker på den.
Så nu vet jag inte hur jag ska lösa städningen inför moderns ankomst, kan ju fråga vaktis om jag får låna hans kvast, haha. Eller så går jag bara runt och puttar undan alla dammråttor under sofforna och andra skymmande möbler.

Nu ska jag kika lite på HM.se, fick ett grymt erbjudande med posten igår.

Kommentarer
Postat av: Karin

Ja just det, nu när du säger det så minns jag ju att jag sett en bild på henne med jeansjackan. Den är ju jättefin, jag kunde inte låta bli :) Men denna är lite stor dock, fanns bara 80. Men det gör inget, då kan han ju ha den länge, kanske början på hösten också :)

Ja dom brallorna är fina och bra, har flera olika färger, men den där turkosa färgen är ju underbar :)

2009-03-26 @ 16:31:58
URL: http://albinsmoder.blogg.se/
Postat av: Emily ♥♥

åh va kul med tvåårsdag - grattis!

vad ska ni hitta på för skojsigt då?

2009-03-26 @ 22:56:32
URL: http://emsiss.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0