Moas dag

Sexmånadersdagen har firats på följande vis:

- Som jag skrev rev Moa ner sin allra första krukväxt. Antar att man får skylla sig själv när man har en klängväxt i ett lågt fönster. Lite synd bara för det var den ena levande växten i detta hushåll bortsett från fikusträdet (det lär hon aldrig kunna välta!).

- Moa fick en rejäl frukost, jag lyckades lura i den lilla stackarn en hel portion gröt. Hur? Jo man gör så att man blandar gröten med en 1/3 burk bananpuré och sedan GÖMMER MAN tallriken samtidigt som man håller upp bananburken i hennes synfält så att hon TROR att varje sked kommer från hennes älskade burk och inte alls från äckelpäckel-gröttallriken. För en ännu mer skadeglad effekt sjuger man "Mamma lurar Moa, hahahaha" hela tiden, det tycker både hon och jag är underhållande. Senare under dagen satte hon även i sig en stor burk med ris och kyckling och en halv burk med mango. Mitt älskade lilla matvrak.

- Vi tog en långpromenad i det härliga vädret, men nej bebis somnar ej, trots att sovtiden för förmiddagspasset var passerad sedan länge. Så då tar jag en EXTRA lång väg för att verkligen försäkra mig om att hon ska somna, bebis somnar inte. Istället spottar hon ut den enda nappen vi har med på marken så att den blir obrukbar och skrattar högt åt sin mor som frustande försöker ta sig upp för en vidrigt uppförsbacke (fick stanna tre gånger och ta av mig halsduken och spotta saliv åt alla håll av trötthet). Sen när vi är nästan framme vid Frölunda torg somnar hon exakt 2 sekunder innan vi kommer in och jag måste klä av henne overallen. Bebis vaknar och somnar inte om under mammas shoppingtur.

- Vi möter upp fadern och tar en sväng till Expert där Moa blir galen av lycka och tjuter som en lycklig räv, jag höll på att skratta ihjäl mig och får lämna butiken. Sen går vi till Donken och äter varsin megameny (Mikael fick dock äta upp min cheeseburgare). Moa fortsätter med sitt galna glädjevrål och alla ska fram och gulla och kika i vagnen.
Sen blir det en sväng till ett café för att skapa en mysigare ät-stämning för bebis som ska matas. Hon höll på att fnittra ihjäl sig hela tiden, undrar om det kan bero på att hon VET att det är hennes dag i dag eller om det berodde på övertrötthet? Tåls att tänkas på.
Sedan köper vi Moas första skor, i storlek 20 vilket är alldeles för stort men då har hon något att växa i. Bebis somnar och vaknar cirka tio minuter senare.

- Väl hemma är jag sjukt trött och Moa sjukt pigg men jag tar ändå med henne in i sovrummet och vi bäddar ner oss i min säng för första gången på jag vet inte hur länge, jag killade henne på ryggen och satte igång en enformig speldosa samt lät henne krafsa mig så mycket hon ville (har nu ett sår på näsan och ett på nyckelbenet) och vips somnar hon och jag slumrade till lite jag med, sen låg jag bara och kikade på henne en lång stund och höll på att börja grina över att hon är så ljuvlig, så underbar och så MIN!













Grattis min älskling! 

Moa tackar så mycket för alla era fina gratulationer!

Kommentarer
Postat av: FrökenM

GRATTIS på 6 månadsdagen! Haha, vilket bra trix med babanburken, det ska nog jag också testa! Vad vårigt ni verkar ha det, så skönt! Här var det full snöstorm igår, brrr...

2009-03-18 @ 08:56:37
URL: http://www.skralte.blogspot.com
Postat av: Nina

Hon är ju så söt så man spricker!

2009-03-18 @ 12:50:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0