Fredag

Nu uppdaterar jag efter lite påtryckningar, haha. Veckan har seglat förbi i galen fart och sen spelar jag WoW igen, det tar sin lilla tid av min ytterst lilla del ensamtid om dygnet.

Moa har precis somnat gott efter ynka 30 min nattning! Har bestämt mig nu för att JAG ORKAR INTE med våra asjobbiga nattningar längre, jag har ju som bekant världens mest svårsomnade bebis och nu börjar min rygg och psyke sparka bakut, nattningen går ju ut på följande vis:
- Ny blöja och mätt mage, förstås.
- In med nappis i munnen i mitt knä så sitter vi och tittar på några musikvideor i avslappande syfte på laptopen (för att vara exakt tittar vi på "I try" med Mac Gray, "Put your records on" med Corinne Bailey Rea, "The scientist" med Coldplay och slutligen "Your beautiful" med James Blunt).
- Sen kommer "Goodbye my lover" med James på och då vänder jag på Moa så att hon sitter med ansiktet mot mitt bröst och sen gungar jag henne och buffar som en besatt i rumpan. Låter henne ha kvar nappen en stund tills hon börjar leka med den av tristess och sen sliter jag som ett djur för att hon ska somna, för tro mig, hon vill INTE SOMNA.

Sista delen i sömnplanen kan pågå om man har tur i ungefär 45 minuter men ofta tar det upp till 1,5 timme eller mer. Vid det laget är jag vansinnigt frustrerad, svettig och har kramp i armarna. Gunga en nyfödd bebis i all ära, men en klump på nästan 11 kilo är tungt, tro mig. Så vi inser liksom att vi måste vänja henne av med detta om hon inte ska sitta i vårt knä varje gång hon ska sova tills hon blir tonåring.
Jag är HELT emot alla sömnmetoder där bebisen ska skrika sig till sömns då den inte orkar vråla längre, det skulle aldrig funka eftersom jag är allergisk mot min dotters skrik. Vi har istället försökt med att sitta bredvid sängen och hålla en hand på henne och liknande, men hon ställer sig bara upp och hoppar och skrattar och det är ganska tydligt att hon aldrig i helvete kommer att somna. Men nu har jag börjat lite lätt att vänja henne av med allt buff i rumpan, så när den förbannade James börjar spela så håller jag bara om henne ganska hårt i famnen så att hon ska sitta stll och komma till ro och det har funkat kanon nu i två dagar, hon har somnat mycket fortare än vanligt. Så nu är steg ett avklarat i nattningsprocessen. Skönt.

I onsdags var vi på kalas då lila Julia fyllde ett år! Dom hade hyrt lokalen hemma hos Mikaels föräldrar och jag funderar på att göra samma sak när Moa fyller år, annars får vi ha typ tre olika kalas i vår pyttelägenhet för att alla ska få plats.
Det var jättetrevligt hur som helst och Moa var tuff som aldrig förr, hon blev inte alls skraj av alla barn som sprang omkring och lekte med ballonger och jagade varandra utan skrattade bara och ville ner på golvet och där satt hon belåtetet mitt i stormen med en ballong att tugga på hela kalaset, hon kröp till och med omkring och drog i främmande damers byxor och grejer, min blyga lillfis börjar bli stor!
Vi fick god tårta och den nyblivna ettåringen (som just lärt sig gå, herre jesus så sött det är!) fick en massa fina presenter och verkade väldigt belåten.
Här är lite bilder (observera Moas snygga teknik att hålla fast ballongen på!):

   


Igår åkte jag med min gamla far till IKEA; fick äntligen inhandlat en massa prylar att barnsäkra hemmet med, lådspärrar, skåpslås och klämskydd i mängder. Skulle ljuga om jag sa att jag inte skrattar lite elakt varje gång Moa försöker slita upp en låda med farliga prylar i eller försöker klä handen av sig i dörrarna nu utan att lyckas. Äntligen kan man andas lite.
Köpte även en ny svindyr stekpanna då "någon" använt en svamp och skrubbat bort beläggningen i vår gamla så att allt fastnar och sen fick Moa en stor krokodil av sin morfar och en liten råtta av mig, råttan är väldigt poppis för den har morrhår som kittlas och den gigantiska krokodilen har vi lagt bredvid Moa i sängen så att hon inte kan rulla in och fastna mellan spjälskydden, perfekt! Den är liksom avlång och rund så hela vänstersidan i sängen är skyddad nu.

Idag ska jag ta bebisen i selen och sticka iväg till Frölunda och se om jag kan hitta någon mer present till min karl som fyller år på måndag. Jag har fan fått sovmorgon hela veckan så han kan förtjäna en stund utan bärserkbebisen.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej hej :) Du förtjänar verkligen en eloge för de jobbiga nattningarna och en kram! Låter tufft det där, skönt att det börjar gå åt rätt håll. Här så gnuggar sig Nella i ögonen och smågnäller när hon är redo för att sova middag. Sedan går det av sig själv, hon äter på sin kanin tills hon somnar. Oftast lika lätt nattning på kvällen, dock inte när hon fick de två tänderna. Då undrade vi om någon varit och bytt bebis med oss.. hehe.



Kul att läsa om vad ni gör och kollar dagligen efter updates.



Kram/ Iris

2009-07-31 @ 18:22:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0