Söndag

Nu har jag placerat barnet på golvet- hon kommer helt klart att protestera snart men om hon någonsin ska lära sig att rulla från rygg till mage, åla eller göra andra bebissaker krävs det ju att hon spenderar åtminstone lite tid på golvet.
Hon har dock redan tröttnat. Tände taklampan för att se om det blev roligare i skarp belysning men icke. 

Igår var vi på kalas, och inte vilket kalas som helst utan ETTÅRSKALAS, det bästa av kalas. Det var lille Vincent som fyllde ett, ofattbart att han redan blivit så stor. Knallar runt som en liten minimänniska... Och snuttan blir fyra månader om bara ett par dagar, det går SKRÄMMANDE FORT.
Moa är fortfarande lite krasslig, hon hostar och är betydligt slöare än vanligt, men hon höll sig vid relativt gott humör på kalaset igår trots mycket folk. Men man märker att hon inte är frisk, för hon är ganska svår att hålla nöjd längre stunder vad man än gör. Igår fick hon träffa en livs levande misse för första gången (om man bortser från alla katter som jag skrämmer bort när vi går med vagnen, hehe). Hon märkte förstås inte att den var där, trots att den kelade en massa med hennes fötter, den kunde lika gärna ha varit en fluffig kudde. Men tufft ändå. Måste se till att inte överföra min kattskräck till henne, att jag är rädd för katter, fåglar och hästar är helt och hållet min egen mors fel, så jag ska bara se till att Moa får vettiga fobier, som getingar och eldflammor (själv vågade jag inte använda en tändare förrän jag var 12 år gammal och blev så illa tvungen i samband med tjuvrökningen). 

I fredags var jag inne i stan för att länsa Gina Tricot på fina grejer som jag kan ha på Moas dop. Kul. Gina Tricot i Femmanhuset (orkade inte spring till nästa butik) ser för närvarande ut som ett jävla bombnedslag- en krigszon). Det fanns inga s.k "nyheter" utan bara en massa rea-varor som samtliga var i storlek 34 eller också helt gräsligt fula, sladdriga jävla material med fula glitterklämmor och annat som skulle få vilken respektabel ung dam som helst att se ut som en öststatshora. Typ varenda plagg hade fläckar och var vrängda ut och in och SLÄPADE i golvet från sin galgar. Hitta en enda söt svart klänning med blommor nedtill men den orkade jag inte stå i världens längsta kö för att köpa. Började fan nästan grina, jag HATAR att inte hitta några fina grejer när det verkligen behövs- och det gör det.
Köpte i alla fall en söt klänning på Zara till slut, och även en ny overall till Moa, i brunt, rött och turkost. Inte rosa men det gick ändå, hon är störtsöt i den och den är alldeles lagom varm för att hon inte ska kokas levande i sin åkpåse i vagnen.
På tal om vagnen funderar jag seriöst på att byta till sittdelen snart, den har fullt liggläge, för det börjar bli SÅ TUNGT att släpa på den förbannade liften med min tjocka bebis i upp och ned för trapporna. Nackdelen att inte kunna lyfta med sig henne upp är ju att hon defintivt lär vakna om hon för en gångs skull lyckas sova vidare efter att vi kommer in, plus att det blir jobbigt att bära på väskor, matkassar och annat med en sprattlade bebis på ena armen. Ska försöka stå ut ett tag tilll.

Nu sitter Moa i sin gåstol, hon tröttnade som vanligt på att ligga på golvet efter typ två minuter. Gåstolen är dock jävligt populär, hon flänger runt som fan (dock inte nu för jag var elak och tog inte av strumporna så hon får inget grepp om golvet). 
Nu ska jag väcka min slöa pojkvän så att vi kan äta frukost, Moa ska få en klick broccolipuré som hon älskar trots att det är helt identiskt bebisbajs i utseendet. Smaken var inte heller någon höjdare vill jag lova!
Ha det bra så länge!  


Kommentarer
Postat av: Ida www.iiob.blogspot.com

VAD SKÖNT ATT DET INTE BARA ÄR JAG SOM TRÄNAR MIN BEBIS. FÖRST PÅ ATT LYFTA HUVUDET, SEDAN ATT SKRATTA LJUDLIGT, SEDAN ATT FÖRSÖKA RULLA OCH SEN ATT GÅ -ALLT I LOPPET AV HANS 3 FÖRSTA MÅNADER =)

KIKA GÄRNA IN PÅ MIN BLOGG

www.iiob.blogspot.com

2009-01-13 @ 14:54:44
URL: http://www.iiob.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0