Fredag

Nyss hemkommen från en tripp i Sisjön, handlade käk och tömde apoteket på hela deras utbud kändes det som- men nu har vi allt som kan behövas för att kurera en sjuk liten bebis här hemma. Nu är febern helt borta men igår hade hon över 39 grader ett tag och på kvällen la hon värlens största spy på mitt bröst, hela spyhandduken försvann under allt kräks och det hade samma konsistens som filmjölk så jag misstänker att hon tömde hela maginnehållet. Då blev jag rädd, för hon hade knappt ätit ett ordentligt mål under hela dagen och spädbarn har jättelätt att bli uttorkade.
Hon kunde inte sova i sin säng i natt heller, så hon sov med Mikael och där sov hon som en sten. Det gjorde tydligen jag också för när jag vaknade hade dem redan gått upp och jag hade inte ens märkt att hon sovit i vår säng.
Har i alla fall köpt en rejäl laddning med näsdroppar, koksalt, en ny paket suppar och dessutom vätskeersättning om hon skulle börja kräkas sådär igen, men det har som tur var inte hänt än.
Sen tog jag en runda på Babyproffsen och köpte snorsugar, tog två olika varianter men har bara testat den ena, som heter NäsFrida (eller NOSEFrida i bruksanvisningen), man sticker en liten plastgrej i bebisens näsborre och sedan suger man i en slang så att snoret åker ut (det finns dock ett filter emellan så att man slipper riskera att få snor i munnen, för att lugna er känsliga). Den var faktiskt väldigt effektiv och Moa skrattade åt mig när jag sög snor så att jag blev blå.
"Babyproffsen" här i stan är faktiskt värdelösa. Man hittar aldrig någon expedit att fråga och om man gör det så är hon alltid upptagen med någon jobbig jävla brud som ska fråga tre miljoner frågor om någon vagn och berätta sitt livs historia- det kan man ju inte klandra affären för men ändå. Köpte i alla fall en extra reflex till vagnen också i form av en sköldpadda och sedan fick Moa en söt liten mjukishund med scarf för att hon är sjuk. Den tyckte hon var god att äta på.

I dag blir det lugnt, såklart. Det är mycket jobb med en frisk bebis och extremt mycket jobb med en förkyld sådan, nu tar i alla fall stackarn en lur i sängen efter att jag ränsat snoken på henne. Vi ska beställa hem pizza idag, det ska bli jävligt gött! Får se om man är vågad och beställer något annat än kebabpizza med vitlökssås, jag hatar när vi beställer olika för Mikaels pizza ser alltid betydligt godare ut än min- oavsett innehåll.

Vill passa på att gratulera Jojo som kommenterar till henne bebis i magen och till dig som ville ha Katrin Schulmans bloggadress, here it is: http://www.finest.se/katrinSchulman

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0