Skärpning!

Suttit och läst lite gamla blogginlägg från tiden då jag var BLOGGDROTTNINGEN nummer ett och skrev A4 efter A4 varje dag och klistrande in i bloggen. Har inte ork och framförallt inte TID att skriva så mycket nu för tiden men en liten förbättring borde ändå kunna ske! Det var ju skitkul att få mängder av kommentarer varje dag att läsa igenom, nu är det ganska fattigt (rätt åt mig visserligen för jag är värdelös på att kommentera bloggarna jag läser).

I dag har vi köpt das auto! Vi är snabba i svängarna förstår ni, har man väntat en jävla evighet på att få körkort så är det lika bra att slå till snarast möjligt. Mikael köpte en Renault Laguna av en gammal bekant för en väldigt fin summa och den är finfin! Det finns ju fan ingen i världen som är så okunnig som jag när det kommer till bilar så jag brukar bara kommentera färgen och den här är blå. Blå och fin! Det är tydligen en så kallad halvkombi också vilket innebär att den har ett stort bagage och det var liksom det viktigaste på bilkriterielistan; en bil med stort bagage så att man får in barnvagnen utan att svettas. Och den går in utan minsta problem, den saken är klar (framtida syskonvagn kommer också att få plats utan minsta problem, det har jag kontrollerat då jag gärna går händelserna i förväg).
Dock är bilen "avställd" vilket innebär att det är körförbud tills papper om ägarbytet har skickats in och kommit tillbaka så vi måste vänta ett par dagar innan vi kör den så vi kommer att sitta och rulla tummarna för fullt nu.
Jag har min egen lilla lista på saker som ska göras nu när vi har en fyrhjulig vän:
- Köpa ny bilbarnstol till Moa, funderar på en sån här: http://www.britax.se/multitech08.htm Den är förmodligen snordyr men den håller ju ett bra tag också.
- Åka till stranden (jag har tamejfan inte fått bada i havet på två somrar nu och det börjar bli irriterande).
- En tripp till Ullared! (behöver knappast förklaras).
- Storhandla!
- Hälsa på farmor (den här punkten vet inte Mikael om men det ska vi göra, haha).
Så jävla lyxigt med bil efter alla dessa år av kommunalt åkande, nu ska bara jag se till att ta mitt körkort också och säga FUCK YOU VÄSTTRAFIK för gott!

Igår var Mikaels mamma och Mikaels syster och lilla kusin Julia här på visit. Moa blev skitglad när hon såg en annan bebis spatsera in i köket när hon satt i sin matstol och det förstår man ju- en likasinnad själ! Dom satt och pysslade med leksaker på golvet och ägnade sig åt diverse bebisaktiviteter (man blir vansinnigt nyfiken på vad dom tänker, om dom förstår varanda liksom) och det blev inget gnäll förrän Moa pillade loss en plastgrej från en dörrstopp också blev Julia förstås lite sugen på den... Som tur var hittade vi en likadan plastgrej till som vi kunde avleda lite med. 
Även om jag fasar för det så måste jag säga att åh vad kul det ska bli när Moa också börjar gå, det ser helt bedårande ut när Julia går omkring. Dock tror jag att det kommer att dröja ett tag till för lillfis är feg och verkar inte vara villig att släppa taget från möbler och annat på ett bra tag, hon brås på sin mor helt klart. 
Sen fikades det och togs en promenad här i området. Jag visade min "mysigaste" lilla promenadväg- fan vad jag längtar efter att komma ut på vischan och promenera på vägar som är mysiga på riktigt!
Här är lite bilder på gullrumporna! Observera de åtråvärda plastbitarna!



 

Kommentarer
Postat av: Anette

En bilstol har Wilma, det var erbjudande på den färgen vi köpte så vi betalade 2995kr. Hon har den som heter claire, kanske inte den snyggast men den är superbra

2009-08-06 @ 06:40:39
Postat av: linn daggert

en sak som är bra att tänka på tycker jag, är att bilstolen går att luta bakåt, ifall hon somnar..

vet många kompisar som har bytt stol pga detta.

2009-08-06 @ 19:46:58
Postat av: Emily ♥♥

Suuupersöt hon är lilla Moset :-) Och va kuuul att mannen din fått körkort. Nästan ett måste när man har barn. Buss går bra ibland men inte jämt när det är stressigt och barnen är ledsna ibland med kassan & dyl. Nej usch!! Nu börjar erat liv (Haha) =)

Hopppas ni får flytta ut på Vishan också snart så erat liv blir perfa. Tänkt i Kba då eller? Då ses vi säkert på Staaaajn nångång!! Krampåer

2009-08-06 @ 21:10:28
URL: http://emsiss.blogg.se/
Postat av: Karin (Albins mamma)

Ja han är jätteduktig och det gick så fort, märks att verkligen han också tycker att det är roligt och blir stolt när man berömer honom :)

Ja men gud, det kan hända i princip när som helst utan att man är beredd på det, från ena dagen till den andra kan det hända mycket :)

2009-08-08 @ 12:11:26
URL: http://albinsmoder.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0