Lördag

Hm, upp med tuppen idag, eller före tuppen snarare. 05.40 började det ylas i spjälsängen. Jag har varit helt oförskämt bortskämd med att få sovmorgon så gott som varje dag den sista tiden, så det var väl min tur att kliva upp, Mikael behöver ju också få sova. Tro nu inte för den delen att jag inte försökte få honom att gå upp, för det gjorde jag, jag låtsades sova och sen placerade jag den galna morgonbebisen på honom så att han skulle vakna, men tji fick jag.
Nu sover hon i alla fall igen, lillfis, och nattningen gick snabbt och smidigt. Det är nästan lite skrämmande hur beroende och besatt man blir av en annan människas sömn, det fanns ju inte på världskartan innan man själv fick barn. Man har liksom i tjugo års tid varit van vid att kunna tillgodose sina behov av sömn och mat när man vill (och sex för den delen), men nu finns det inget som heter grundläggande behov längre utan "grundläggande behov när bebis är nöjd och tillåter":
Men man vänjer sig ju fort och det blir ju bara bättre ju äldre snäckan blir, men det här med att gå upp i ottan kan jag fortfarande inte hantera, och kommer nog aldrig kunna heller.

I torsdags hade vi städdag här hemma, utomordentligt tråkigt såklart. Jag fyllde en hel svart sopsäck med Moas urväxta kläder som ska upp på vinden, nu har dom bara legat och skräpat på diverse ställen i klädkammaren. Skurade även hela duschavdelningen vilket jag i stort sett aldrig gjort förut, skrubbade med svamp på väggar och golv som en galning.
När det var dags för dammsugning ville Moa bara bli buren (endast av mig, förstås) och jag tänkte först stoppa henne i selen på ryggen och dammsuga men kom på bättre tankar och skickade ut henne med Mikael för att lämna hyrfilmer och åka och handla en snabbis. Precis när jag startar dammsugaren går strömmen, så jag fick en trevlig stund för mig själv istället (ja eller trevligt och trevligt, jag passade på att duscha och plocka ur diskmaskinen). Insåg att det var FÖRSTA GÅNGEN jag var ensam i lägenheten sedan Moa föddes! Elva långa månader och jag har inte varit själv här en sekund sedan dess, väldigt märklig tanke.
Igår åkte vi till IKEA på eftermiddagen, ett bra valt tillfälle för det var inte alls mycket folk. Moa var föga road av att sitta i vagnen där inne men vi fick köpt nästan allt vi skulle ha till sist. Var tvugna att pausa mitt i när jag plötsligt blev vrålhungrig och helt yr i skallen av bristen på mat i magen, så vi åt varsin köttbulletallrik och fisen fick en flaska.
På barnavdelningen blev Moa helt lyrisk när hon såg en massa småbarn leka i lekhörnan och hoppade och pep i vagnen så hon fick komma ner och leka en stund hon med, dock var hon inte lika tuff då utan satt mest och bet på ett sittunderlägg. Sen fick hon en gosedjursmus att pilla med i vagnen för att vara nöjd resten av tiden som hon roade sig med att slänga iväg hela tiden, överdriver inte när jag säger att jag plockade upp mushelvetet säkert trettio gånger, och varje gång jag böjde mig höll jag på att tappa det förstora leggingsen. Så den där musen blev inte köpt utan jag kastade iväg den i frustration vid kontorsavdelningen.
Vi fick i alla fall köpt en byrå till sovrummet, en till stor krokodil att ha i Moas säng, en tvättkorg till Moa, nya bestick och tallrikar till Moa och lite annat smått och gott- allt till Moa (till och med byrån var till henne). När vi kom hem var vi helt slut och Mikael såg galen ut i blicken så fort han började försöka montera ihop byrån så vi avbröt alltihop och hoppas på bättre lycka idag. Han blir helt skogstokig när han ska sätta ihop möbler och det blir lite begravningsstämning så jag undrar om jag inte ska fixa det där själv. Önska oss lycka till!

Bäst just nu är helt klart Alex Schulmans nya pappablogg, LÄS DEN om ni inte gjort det redan! Den är så klockren att det känns som om han klättrat in i mitt huvud och stulit mina tankar, nästan lite otäckt. Jag SÖRJER att min favorit bland hans gamla inlägg "Stieg Larsson och glaskroppen" inte går att söka fram längre, fy fan vad jag har skrattat åt det... Måste leta ännu mer nu känner jag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0