Måndag- zzzzz....

I natt var bortbytingen tillbaka igen och man såg ingen skymt av min lilla Moa. Man får väl acceptera att det blir jobbiga nätter några gånger i månaden, men bläää vad tröttsamt det är, och då fick jag ändå sovmorgon på två timmar av Mikael.
En stund efter att vi lagt oss i gårkväll vaknar Moa och gallskriker- halvvaken. Flyger upp och stoppar in nappen och hon somnar om. Sen upprepar samma sak 10-15 gånger och jag är helt yr i huvudet av allt jojoflygande. Har ingen ANING vad det var med henne men jag hörde två ljudliga pruttar så hon är nog dålig i magen.
Så vid ett eller tvåtiden på natten gav jag upp och hämtade Moa till vår säng. Då var nappis givetvis borta och jag letade som en idiot i mörkret i spjälsängen utan resultat. Sprang i väg till köket och rotade upp en ny, vi lägger oss i sängen och då är napp nummer två OCKSÅ borta! Jag var tvungen att tända taklampan och då blev Moa jätteledsen som jättepigg. Så jag låg och klappade henne på ryggen lääänge medan hon pratade lite för sig själv, rev mig i ansiktet och ploppade ut sin napp som jag stoppade in femtioelva gånger. Sen sov hon i alla fall, men jag sov desto sämre. Låg i helt omänskligt obekväma ställningar och vågade knappt flytta på mig för att hon skulle vakna. Så fy fan, det var ingen rolig natt alls. Har en riktigt jobbig huvudvärk.

Nu sover lilla snäckan middag och herrn i huset är hemma, även han fick ju ta del av nattens illvrål och försov sig i morse. Tacka gud för det måste jag erkänna, jag fick i alla fall sova ut två timmar i morse när han gick upp med den förvånandsvärt pigga bebisen. Så det blir att försöka komma ut på en prommis lite senare, min kropp skriker NEEEEJ men det kanske kan få bort min bomull i huvudet. Dessutom blev jag galet sugen på thaimat igårkväll och måste nu tveklöst ta en sväng förbi närmaste thaiställe som lyckligtvis finns vid Marklandsgatan. Mmmm.

Jag är faktiskt jävligt flitig nu med mina sit-ups och jag vågar nästan säga att det gett lite resultat, har gjort ungefär femtio stycken om dagen och första dagarna fick jag helt galet ont av träningsvärken men nu känner jag ingenting, må det vara för att magmusklerna blivit lite härdade redan. Med tanke på hur sjukt otränade musklerna har varit efter att ha blivit puttade åt sidan i nio månader när bebismagen växte så borde det inte vara så svårt att få lite förbättring.
Gud- så sund jag känner mig. Kanske kan gå med lite fräscha kläder i sommar och inte känna mig som en 65-åring ändå.
Har spanat in en massa fint på Gina, som vanligt. Problemet med mig är att jag suktar efter saker som fan ett par veckor på hemsidan och sen vips, när jag ska köpa det så är det tamejfan ute ur sortimentet. I sommar är jag i alla fall ute efter mycket ljusblått, vitt och broderat. Köpte ett par söta vita leggings med blå ränder och gulddragkedja nere vid foten förra sommaren när jag var gravid som jag aldrig fick någon användning för, tänkte faktiskt plocka fram dem snart. Vet inte om man ska glädjas över att ha ett helt oanvänt klädesplagg att ha på sig eller sörja över att dem passar nu trots att jag köpte stor storlek för att få plats med magen? Buhu.  
Skulle vilja ha ett par färgglada chinos också, men misstänker att mitt höftparti är för gigantiskt för att bära upp något sånt, såna byxor passar bäst när dem hänger lite slappt på någons utstickande höftben. Nej fy fan, som sagt så var det roligare att vara gravid och fet med gott samvete istället för att vara icke-gravid och rätt fet utan anledning.
Nåja, Mikael tycker i alla fall att jag är snygg- och jag tror inte ens att han säger det för att han vill vara snäll och hålla uppe husfriden. Tack, min underbara älskling.

Till Anonym som är höggravid i sommar nere vid Medelhavet: Skaffa en fläkt eller två, lägg några kylklampar redo i frysen och förbered din karl på dygnet-runt-betjäning! Och grattis till bebben!

Kommentarer
Postat av: Jenny [mamma till Vilda!]

Hej! Sökte på BabySemp och fick upp din blogg. Vill fråga dig hur du gjort på smidigaste och snabbaste sätt för att förbereda måltiderna? Det tar så lång tid tycker jag....

2009-04-06 @ 11:49:02
URL: http://denvildavilda.blogg.se/
Postat av: Karin

Ja usch det är jobbigt. Och det verkar ska vara nånting för Albin hela tiden. Han hade 3 bra dagar och nätter så jag var så glad och tänkte - Yes nu kanske det har vänt och hoppas det fortsätter.

Men då börjar det om igen.



Så som Moa var inatt, nästan så har Albin varit i över 3 månader. Dock lite bättre nu men :)

Hoppas det är bra med er, trots nattvaket.

Kram på er!

2009-04-06 @ 17:42:52
URL: http://albinsmoder.blogg.se/
Postat av: Karin

Hehe ja, men man är ju knäpp som spenderar tiden här. Men det är ju ganska lugnt. Och det är ju den ända "hobby" jag har som jag orkar ta mig tid till och jag är ju beroende :)

Men det är jobbigt med såna nätter, man blir trött.

Ja, det är ju det som är så synd. Att man inte riktigt kan veta vad det är som stör dom, men nånting är det ju. Albin har ju haft jättejobbigt med magen. Och de problem han haft har gjort hans nätter besvärliga. Efter ett tag så blir det ju säkert en vana också. Så jag blev ju så glad nu när han hade 3 bra dar & nätter efter att han hade varit förkyld i typ en vecka. Men då började det om i förrgår...

Det där med nattskräck, jag vet att det finns men vet inte när det kan börja. Men dom kan ju som sagt ha mardrömmar. Och ju större dom blir desto mer intryck får dom ju. Så då blir drömmarna fler och kanske värre?

Kram!

2009-04-06 @ 18:16:50
URL: http://albinsmoder.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0