Longfriday

Ja, dagen har faktiskt varit ganska lång och väldigt trevlig!

Natten var helt bedrövlig faktiskt, vilket spring och vilken ledsen bebis som aldrig kom till ro! Mikael tog upp henne och skulle mata vid ett-tiden men hon ville inte alls ha utan bara sova, fastän hon vaknat och vaknat hundra gånger och sen fortsatte det så hela natten och vi vaknade inte förrän 08.30. Då tog jag tempen på Moa som visade 38,1 vilket inte räknas som feber hos en bebis men det var ändå högt för hon brukar ha 37,2 i vanliga fall. Hon fick i alla fall en supp och var hur glad och pigg som helst, så vi åkte till min mor som planerat. Lars kom och hämtade oss och Moa sussade sött i bilen.
Satt först och hade det mysigt på altanen och åt rostbiffmackor, sen tog jag och Mikael en promenad med monstervagnen jag köpte på Tradera som vi tagit med till mamma för att ställa den där hemma för gott, skitkäckt att ha en extra vagn där och slippa släpa med vår "riktiga" vagn varje gång, den andra stod ändå bara och samlade damm i källaren. Moa somnade direkt och sov som en prinsessa i solskenet och det var så varmt och gött att vi blev svettiga trots att vi bara fick med t-shirt. Vilken jävla skillnad det är att gå ut och promenera på landet alltså, vi blev ännu mer trötta på att bo i stan när man får lite andra perspektiv. Hade kunnat skutta fram där i solen hur länge som helst men vände om efter en stund för att vara lite sociala.
Jag fick en ny jacka av käraste mamma istället för ett påskägg i år, tusen tack! Och Moa fick ett GIGANTISKT påskägg med massa strumpor och ett set med en rosa tunika och rosavit-prickiga tights till, så sött! (jag fick också strumpor i hennes ägg, välbehöveligt!).
Sen anlände min morfar och hans fru (ja, ALLA i min släkt är skilda) som jag inte sett på evigheter. Moa fick ännu mer kläder och vi fick godis. Sedan åts det en gigantisk måltid, stackars mamma hade slitit ut sig i köket totalt. Det var ägghalvor (förstås), en smörgåstårta med lax, sill (inte min grej), kycklingklubbor, janssons och potatisgrattäng och sen körde Lars igång grillen och det serverades grillspett. Fy fan vad gött, jag hade på mig en för liten kjol så jag kunde knappt andas när min mage svullnade upp. Mikael åt skrämmande stora lass mat som vanligt, han orkade till slut inte äta upp så jag åt resterna på hans tallrik, gam och skitsnål som jag är.

Sen blev det marsipantårta med kycklingar i solen och Moa sov i vagnen IGEN som jag rullade fram och tillbaka på gräsmattan, jag blir så lycklig när jag tänker på all frisk luft hon andades in istället för avgasskiten här i stan...
Men sen vaknade hon och verkade lite gnällig och orolig och jag tog tempen igen och då hade hon fortfarande feber, 38,4 grader:(. Så då packade vi ihop våra prylar och begav oss hemåt, inte ens minut försent för Moa fick till ett riktigt hysteriskt gallskrik där i slutet som inte är likt henne, så hon var nog lite dålig trots allt när suppen slutat verka.
Vi blev skjutsade hem av min morfar och väl hemma var hon glad och nöjd igen, och vid 21 somnade hon som vanligt och har än så länge inte vaknat utan sovit gott. Lilla gumman, jag får så jävla ont i hjärtat när hon inte är riktigt kry, jag hoppas VERKLIGEN att den där jävla febern är borta i morgon. Förstår inte varför hon har feber, för hon är inte förkyld utan verkar må toppen i övrigt. Samtliga släktingar gissade på en tand, hoppas det är därför.

Såhär söta var vi:


Kommentarer
Postat av: Emily ♥♥

Oj jag som trodde dom hade feber om de hade så.. Någon på Bvc sa att dom ska ha runt 37.3 (ungefär) i vanlig temp och blir det över 37.5 så börjar det bli lite feber bara för de är så små! Men jag är ny på det här så jag vet inte, man kan inte lita blint på Bvc heller juu :D



Jätte söta var ni, fin jacka. var det den nya?:-)

Hoppas hon kryar på sig sötnosen! KRAM

2009-04-12 @ 17:14:51
URL: http://emsiss.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0