Vecka 42

PREGNANT-NEWS OF THE WEEK

Vecka 42


I slutet av veckan är du överburen (du har gått två veckor över tiden). Det är bara ett fåtal kvinnor som går mer än 14 dagar över tiden (5 procent) och ännu färre som går mer än 3 veckor över tiden (0,5 procent).

För en överburen blivande mamma kan dagarna bli långa med längtan, oro och otålighet - ofta sömnsvårigheter och mardrömmar. Känslorna är många och det kan vara jobbigt med omgivningens intresse och oro - har det hänt något än? Försök göra något roligt varje dag du går över tiden: gå på bio, laga något gott, bada skumbad, köp en bra CD-skiva, gå och fika med en god väninna.¨

Du går nu på mycket täta kontroller eller så beslutar ni att sätta igång förlossningen.

Överburna är de barn som inte får tillräckligt med näring från
moderkakan och därför börjar gå ner i vikt. Fostervattenmängden minskar som regel på grund av att moderkakan åldras.

När du är  överburen sker som regel kontrollerna på din förlossningsavdelning. Man kontrollerar med ultraljud barnets vikt och mängden fostervatten. Ofta gör man också en blodflödesundersökning för att kontrollera blodflödet från moderkakan till barnet. I regel går du på kontroller varannan dag. Ni får varje gång prata med förlossningsläkaren om hur barnet mår och om det är dags att sätta igång förlossningen.

Fler förlossningar sker med kejsarsnitt.





Fan vad deprimerad jag blir av att läsa detta! Nåja, jag har åtminstone en vecka på mig innan graviditeten slutar att vara "normal" och i stället blir överburen. På sju dagar borde väl bebisen kunna ta sig ut??? Snällasnällasnälla!


Kommentarer
Postat av: Therese

satan va ja tycker synd om dej nu! =( skrik att den ska ut, så kanske han lyder! =)

2008-09-12 @ 17:14:29
Postat av: Jonna

Tjejer brukar vara envisa! Men det kan ju även killar vara så det kanske inte hjälper så mycket... =)

2008-09-12 @ 17:35:30
Postat av: Linnea och Anthony

Var inte orolig gumman! Jag är säker på att bebisen kommer ut innan den blir överburen :)

Förresten så säg till när du orkar sen efter förlossningen och när alla andra ivriga besökare lugnat ner sig lite, så kommer vi och hälsar på så bebisarna får träffas (som om de skulle tycka det var speciellt kul... haha). Jag har dessutom ett gäng för små blöjor och en massa amningsinlägg som jag tänkte ge till dig om du vill ha dem! Ge inte upp hoppet! Kram

2008-09-13 @ 11:41:17
URL: http://nea.babyblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0