Onsdag

Kul att ni gillade guldfisken, hehe. Brukar klämma på stackarn flera gånger om dagen bara för att det ser så kul ut med hennes lilla tandlösa mun och runda kinder, hon brukar le efteråt så kanske även hon tycker att det är skoj- fast förmodligen skrattar hon bara för att jag garvar eller också kan det ju vara ofrivilliga muskelryckningar eftersom att jag klämmer på henne...

Gårdagen var en pärs. Moa sov kasst för en gångs skull, hon vaknade runt 3 på natten och vägrade somna om ordentligt i flera timmar trots ihärdiga försök till att amma henne till sömns från min sida, klockan 6 gav jag upp och vi klev upp och hon fick en flaska ersättning, då blev hon nöjd och kunde somna om. Dock skulle ju jag till tandläkaren så jag fick ställa alarmet på mobilen och släpa mig upp, lillfisen var jättetrött och jag ville bara grina, döm mitt vansinne när jag upptäcker en lång stund senare att jag glömt ställa om klockan och att vi hade kunnat sova en välbehövelig timme till, nu fick jag istället underhålla trötta Moa en timme extra innan hon fick käk (ser alltid till att mata henne precis innan vi ska iväg för att slippa hysteriska hungerutbrott). Hon fick nöja sig med tutte och den är ju inte så populär längre direkt.
Galopperade till spårvagnen med bebis och barnvagn och annat viktigt och mötte upp Mikaels mamma som agerade barnvakt medan jag var hos tandis (nästa gång jag ska dit kanske jag får ta ur den förbannade rälsen, wihooo! Tre år har helveteskapet suttit där nu så det börjar kännas som om det är dags). Moa var snäll mot sin farmor och sov sött medan jag var borta.
Sen skulle åka hem, hade lite småbråttom för vi hade en BVC-tid att passa. Givetvis är den satans spårvagnen sen, det var som vanligt strömlöst inne i stan. Fick stå och vänta på åttan i en halvtimme, kallt och jävligt men Moa fortsatte sova i alla fall som tur var, hade inte varit någon höjdare om hon vaknat och insett att hon var hungrig. Allt är frid och fröjd på vagnen tills vi kommit halvvägs hem och den jävla chauffören ropar ut i högtalarna att han är så försenad att han inte kan köra resten av vägen så man får hoppa av här och ta någon annan spårvagn resten av vägen. Dessutom stannade han på ett konstigt ställe och inte alls på hållplatsen så jag kom inte av med vagnen utan fick ropa desperat om hjälp till en tjej som gick utanför. Jag var arg och hade skitbråttom och TACK OCH LOV kom det en buss strax därefter som inte var full och dessutom var handikappsanpassad så att jag kom på med min jättebarnvagn.

BVC-besöket gick bra även om jag bara hann ge Moa en halv dos med käk här hemma innan vi fick springa vidare till nästa buss (bokstavligt talat springa, tur att man inte är gravid längre). Hann inte rapa henne och det straffade sig för när jag lyfte upp henne ur vagnen på BVC kom århundradets högsta rap och en rejäl kaskadspya på min halsduk.
Hon hade växt så fint så, man ser att hon blivit knubbigare helt klart. Nu väger hon 4995 gram (hade hon inte spytt innan hade det lätt varit över 5 kilo!) och huvudmåttet var 38,7 cm.
Ska dit igen på måndag för då är det läkarbesök, som tur är blir det inga vaccinationer än, kommer må piss när hon får sprutor så då måste Mikael följa med för jag pallar inte att titta på när dem sticker henne. På BB stack dem henne i handen (PKU-test) och då gick jag också iväg, en ganska elak barnmorska skrattade elakt åt mig. Moa själv reagerade inte ens.

För övrigt är jag sur, har varit sur enda sen igår. BajsMikael ska åka iväg i helgen på en menlöst LAN, så han är inte populär just nu vill jag lova. På lördag ska jag åka till mamma och sova där till på söndag men fredagen är hittills ett stort frågetecken... Jag och bruttan får väl ha tjejkväll kanske, hade dock varit trevligt med vuxet sällskap också.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0