Måndag

Ännu en natt med bebis på magen, hade även bebis på magen igårkväll och nu hela morgonen, hon vägrar plötsligt att sova själv, jag som var så bortskämd med att ligga ensam i min säng igen. Fast jag måste säga att jag gillar det, det är jur mysigt som helst att ha en liten smackande koalaunge på bröstet som snusar så fint i mörkret, i natt drömde jag en riktigt nasty mardröm och vaknade med hjärtklappning och det lindrade rätt ordentligt att ha Moa sovande på bröstkorgen då- dock känns det som att jag borde vara lite tuffare nu och sluta drömma mardrömmar nu när jag är mamma och allt.
Bortsett från mysfaktorn så är jag lite lat också, när klockan är sissådär 3-4 på natten och man blir väckt för tredje gången så är det väldigt lockande att bara slänga upp henne på magen där hon somnar efter 30 sek i stället för att kliva upp ännu en gång, klä på sig mysbyxorna och slänga fram tutten i vardagsrummet så att hon får bråka med den i över en timme tills hon KANSKE somnar om.

Hon är inne i sin första utvecklingsfas nu, femveckorsfasen då dem blir ruskigt klängiga och det är hon kan jag lova, jag har dock lärt mig att hålla henne och skriva på tagentbordet samtidigt, man blir jävligt skicklig på att utföra sysslor med en hand när man blivit morsa märker jag.
I dag ska vi ta en promenad tänkte jag, måste öva på att gå med vagnen själv innan jag ska till BVC helt ensam på onsdag, det är ett litet äventyr att klä på henne, se till att hon har ny fin blöja, är mätt och belåten och rapad och spytt precis, klä på overallen och lägga ner henne i insatsen på vagnen och hinna göra sig ordning själv innan hon blir ledsen och känner sig övergiven, sedan släpa med sig liften i hissen och ner till barnvagnsrummet och låsa upp hänglåset och till slut komma ut. Sen måste man släpa på tusen bebisprylar som blöjor och tillbehör, spyfiltar och vagnleksaker. Spyfilten följer med överallt nu för tiden, på samma sätt som jag höll krampaktigt i min mobiltelefon förr håller jag nu i "spyis". Mikael fjollar sig och envisas med att byta tröja varje gång han får en liten spy eller dräggelfläck på sig så FY FAN vad mkt tvätt vi har nu! Jag försöker förklara att det är ingen idé att tro att man kan se fräsch ut när man har en liten bebis, byter man tröja har man ändå en ny fläck efter sissådär 2 minuter, men nejdå... dem ska bytas.
Dessa karlar ska vara så tuffa men kinkar ändå över en liten skvätt bebisspya som endast består av mjök, jo jag säger då det... Tur för honom att han är så vansinnigt snygg.

Kommentarer
Postat av: Josse

Mathias var så där med när Vincent bara spydde en yttepytte liten fläck på honom. Medans jag gick runt med samma tröja med spya på hela dagen. Larviga karlar! :D Tur att Vincent spy-period är över nu, det tog "bara" 6 månader ;)

2008-10-13 @ 12:11:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0