Svar på läsarfrågor!

Nu har jag samlat ihop en massa frågor och svarat på dem, jag är duktig idag.


Vilka 3 personer (döda eller levande) skulle du vilja träffa in real life??
Klurig fråga det där, speciellt eftersom att jag inte har några direkta "idoler" sådär bland kändisar som man brukar vilja träffa... Antar att jag inte får välja bebisen i magen heller trots att jag inte fått träffa den på riktigt än, hehe.
Först och främst hade jag velat träffa min döda farfar igen eftersom att han är den enda jag älskat som jag faktiskt omöjligt kan få träffa igen, en timme med honom hade varit guld värd, oj vad mycket jag skulle få skratta!
Sedan hade jag lätt valt Dr Phil, för jag ÄLSKAR verkligen Dr Phil! Tänk vilka mirakel han hade kunnat uträtta med mina gnagande lik i bagaget, allt han säger är så uppenbart rätt, den mannen kan ju fan lösa varenda världsproblem ju, han borde nästan bli enväldig diktator över hela planeten- jag kanske borde starta värsta Dr Phil-sekten så hade det äntligen funnits en vettig sekt.
Den sista personen vet jag faktiskt inte... hade jag varit singel hade jag gärna stämt träff med Heath Ledger eller Paul Walker på någon paradisö med endast kokkosskal som beklädnad eller också hade jag gärna velat kasta något kladdigt (t.ex en bajsblöja) på någon rik arvtageska iklädd Louis Vuitton.

Jag har en fråga,hur "märker" man att man kanske är gravid egentligen?
Det här med graviditetssymtom är ju så himla olika, men först och främst så är det ju att mensen försvinner som är ett rätt tydligt tecken som ni alla vet- men man kan börja ana att man kanske har en bebbe i magen redan innan det är dags för mens.
Jag kan ju bara tala för mig själv men jag märkte av väldigt tidigt att brösten ömmade mer än vanligt också blev jag väldigt hungrig och helt sjukt sugen på Fanta- jag började nästan grina när jag var på väg hem och märkte att jag hade köpt en Fanta GRAPE istället för en vanlig med apelsinsmak och samma eftermiddag fick jag mitt positiva graviditetstest:). Sedan tog det ett par veckor innan jag började må illa (tack och lov) men en del kan börja må illa nästan så fort den lilla spermien når fram till ägget- vi får hoppas att ingen av er läsare behöver må illa så tidigt!
Sedan kan jag också tillägga att jag hört att ofta är man gravid när man är som MEST säker på att mensen ska dyka upp, jag brukar ha lite ont i magen ett par dagar innan mens men just den månaden när jag var gravid hade jag sjukt mycket mensvärk en hel vecka innan jag skulle få mens, och sedan fortsatte mensvärken i flera veckor. Det är ju inte mensvärk utan VÄXTVÄRK eftersom att livmodern börja tänja sig för att bebben ska kunna bli större, men det kändes precis likadant som när mensen var på väg, så jag trodde absolut inte att jag var gravid men det var jag minsann.
Får väl tillägga det också att jag har varit gravid tidigare och då märkte jag inte konstigt alls utan mådde precis som vanligt i över två månader- så alla behöver inte inte må konstigt. En del får till och med mens som vanligt och förstår inte alls att dem är gravida förrän magen börjar växa! Det kan inte vara någon kul sits direkt, speciellt inte om man kanske druckit och rökt en massa innan man visste (detta är dock ovanligt!).


Vilken skola gick du på?
Jag gick ettan till nian på en skola som heter Frillesåsskolan, den ligger i en liten bonnhåla i Halland och väldigt få människor vet om att den existerar, hehe. Det var en liten skola i alla fall, tror att vi var knappt 500 elever men GUD vad mysigt! Även om det kan bli lite trist när alla känner alla så var det hur bra som helst, man kände sig alltid jättetrygg och lärarna hade tid för alla elever och brydde sig verkligen till skillnad från gymnasiet. Nej, man skulle haft vett att uppskatta grundskolan lite mer!
Mitt gymnasie hette Kunskapens Hus och låg också i en riktig bonnhåla. Det var en fin skola det också, men jag trivdes aldrig där, det var ljuvligt när de tre åren var avklarade! Gick förresten samhällslinjen med inriktning ekonomi.

Hur stor/liten lägenhet har ni? och Var i frölunda bor ni?

Vi har en lägenhet på 56 kvm, en tvåa som ligger i ett område som heter Järnbrott. Bor precis vid ett torg också, men sedan mataffären stängde ner så känns det lite skitsamma eftersom de enda affärerna vi har nära nu är en fiskaffär (jag har lagat fick EN GÅNG det senaste året...), en spelbutik, en hockeyaffärer och en HUNDFRISERING. Hehe. Så vill man handla lite roliga grejer tar vi bussen till Frölunda Torg.

Vilka är dina favorit tvprogram?
Jag spelar så mycket WoW på kvällarna nu att jag inte följer så många program, men just nu tittar jag i alla fall alltid på "Unga mödrar" varje dag på femman, "Desperate Housewives", "Prison Break" (som ju är slut för säsongen tyvärr) och "Dr Phil". Fast egentligen är jag en tevekåt jävel så jag kan sitta hela dagen och glo utan att bli uttråkad om jag vill, överväger att kika på nya säsongen med "Pussycat dolls" som är i kväll, jag är trots allt tjej och jag älskar de flesta tjejprogrammen.


Vad fick du namnet tobiq ifrån?
TobiQ har jag haft som nick på internet på alla möjliga sidor sedan jag var liten i princip, hehe. "Tobi" kallades jag när jag var yngre- fråga mig inte varför för det är ju inte det minsta likt Sofia, men det var min kära vän Tina som kom på namnet och hon kallade mig allt möjligt (Ralf, Kalleponken, Blöjan..) men det var just Tobi som folk fastnade för, numera är det dock ingen som kallar mig det, tack och lov. Och sedan la jag till ett "Q" efter Tobi eftersom att jag heter Quick i efternamn. Det blev alltså TobiQ och det hänger kvar än idag!


Skall du gå en sådan kurs? (Profylaxkurs)
För er som inte vet kan man som gravid gå på en så kallad profylaxkurs innan förlossningen så att man lär sig att andas rätt inför att man ska föda, tydligen ska det göra mindre ont om man vet hur man ska andas rätt för att få kroppen att slappna av så gott det går när man ska trycka ut en hel bebis genom sitt lilla, lilla hål.
 Nej, jag ska inte gå någon sådan kurs- tyvärr. Tror att det är en bra grej men det kostar nästan 2000 kronor här i Göteborg och så mycket pengar vill jag inte slänga ut på något som man inte ens vet ifall det hjälper, förhoppningsvis går det bra ändå (så bra det nu KAN gå...).

Jag är oxå svartsjuk av mej,kan inte låta blli...hatar det! men hur skall man bota svartsjuka??
Ja den som det visste! Jag tror att det är bra att vara lite smått svartsjuk, det visar ju bara att man verkligen bryr sig om någon att man inte ville att andra elaka tjejer eller killar ska sätta klona i ens älskling. Men det finns såklart en gräns, börjar man följa efter sin pojk/flickvän eller liknande så ska man nog börja fundera lite på VARFÖR man är så svartis, ska förhållandet funka så måste man ju kunna lita relativt mycket på varandra- annars blir man galen, galen,galen och då riskerar man verkligen att bli dumpad för någon annan.


Kommentarer
Postat av: Anonym

åhh kul med läsarfrågor!!

2008-05-28 @ 13:02:57
Postat av: Emelie M

56 kvm de e ändå stort, hehe jämnfört me vad ja o min pojkvän bor på, jisses 33 kvm!!
Vi har varsin lägenhet men vi bor tillsammans i hans hela tiden, så för tillfället har jag min lägenhet endast som förråd.
Så måste vi ha de tills vi hittar en större lägenhet och det e fanimej inte lätt!
Jag bor på Gånglåten precis vid frölunda torg, riiiiktigt mysigt. Där kan ja tipsa dig att söka lägenheter om du vill bo i frölunda o så. Supermysigt område som sagt, mycket grönområden, precis nära ruddalen och massa barnfamiljer :)
Kram

2008-05-28 @ 15:22:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0