Back in the days

Har suttit och läst i mina gamla blogginlägg och garvat för fullt, och eftersom att det är långt i från alla mina läsare som hängt med ett tag så tänkte jag bjuda på en bit ur en gammal blogg, hehe.
Så här har ni den!:
P.s Japp, jag använder King Edward och liknande sorter till potatissalladen D.s


EN LITEN SAMMANFATTNING ÖVER UNDERLIGA PERSONER JAG MÖTT GENOM ÅREN, WHY ME, WHY?

* Äckelpeddot:

Detta är den kanske enda gången i mitt liv som jag visat upp den minsta gnutta stake, den enda gången som visar att jag på NÅGOT VIS skiljer mig från ett försvarslöst spädbarn.
Detta var på nattbussen, linje 732 till Frillesås och jag var tretton år. Hade spenderat kvällen hos min pojkvän och hans kompis i Kungsbacka. Nykter var jag också har jag för mig, vilket gjorde att jag blev ännu mer irriterad när det plötsligt dyker upp ett huvud som ler mot mig något säte framför.
Det var en dyngrak kille (man?) som måste varit minst trettio som antagligen försökte sig på kvällens sista ragg på bussen hem. Han satt i alla fall där och log perverst medan jag försökte kolla åt ett annat håll, när han inte slutade hoppade jag in ett snäpp till det inre sätet för att slippa se fanskapet. Givetvis tar det max 10 sekunder innan han är där och dunsar ner bredvid mig, stinker sprit och viskar alla möjliga opassande saker. Då ringer min mobil och jag passar på att pressa mig förbi honom och byta plats medan jag pratar (man blir ju alltid mkt modigare om man har någon att prata med samtidigt). Men aset följer såklart efter och fortsätter sitt jävla kackel, så jag byter säte igen och IGEN följer han efter. Vid det laget är jag så uttråkad så när äcklet säger "jag är jättebra på att slicka fitta" och gör en ansats att dyka ner med huvudet mellan mina ben gör jag det enda rätta (som jag förmodligen inte hade vågat idag), jag lappar till honom i ansiktet. Då visar det sig att vi tydligen har haft publik för längre bak är det några ungdomar som klappar i händerna. Och vad gör fyllot? Han börjar låta på något oroväckande sätt och sedan inser jag att han sitter och grinar! Haha! Fy fan vad stolt jag är över mig själv ibland. Sen gick han i alla fall av rätt snabbt så jag kunde fortsätta resan i lugn och ro.

* Kinestjuven:

Jag hade som vanligt missat sista bussen hem så att jag fick vänta på första turen som går på söndagmorgonen, vilket innebar ganska många timmar dödtid. Jag var fyllesjuk efter en lång kväll och givetvis trött eftersom att klockan började närma sig sex på morgonen, så jag bestämde mig för att åka pendeltåget fram och tillbaka medan jag väntade, lika gärna det som att trängas med fyllon på terminalen. Tåget var helt tomt vid den här tiden så jag la mig ner över några säten och sov en stund, med axelbandet på väskan omsorgsfullt lindat runt armen så att jag skulle vakna om någon drog i den och sedan tog jag av mig skorna för att slippa göra tågvärdarna upprörda.
Kan inte ha sovit speciellt länge för sen vaknar jag av att det känns som om någon iakttar mig. Flyger upp fort som fan och vad ser jag? Det står en kines framför mig och inte nog med det, han har mina skor i famnen! "SLÄPP MINA SKOR!" skrek jag och sedan tyckte jag nästan synd om honom en millisekund när han släppte dem och rusade därifrån. Det hade varit nåt, att åka hem i strumporna. Frågan är varför man tar någons skor? Och den STORA frågan är, hur fan kunde någon vilja ha skorna jag hade då, vita gympadojor som var skitiga som fan som Mathias skrivit på med bläckpenna? Hmm.

* Världens sötaste barn:

Förutom att dra till mig konstigt folk så hade jag även en tendens att skaffa ovänner när jag var yngre, kan än idag inte förstå varför för även om jag var ett pain-in-the-ass när jag var yngre så var jag knappast någon som var elak eller uppkäftig, men ändå så tyckte folk att det var kul att bråka med mig.
Min främsta dispyt som jag hade i tonåren var med en brud som blev förflyttad till vår klass från en annan skola för att hon ställde till med en massa bekymmer (tydligen är det väldigt populärt att skicka ut problembarnen till små skolor på landet, men inte fan funkar det). Hon var i alla fall tyken, uppmärksamhetstörstande och givetvis blond och snygg och vi hatade varandra, orkar inte dra upp allt tjafs men hur som helst hamnade vi på samma bussen dag.
Äckeltjejen, Johanna som hon hette (heter) och hennes kompis satt längst bak och jag stod längst fram bland en massa småbarn, bussen var helt proppfull. Såklart började dem skrika en massa skit där bak när dem såg mig och jag behöll för en gångs skull min värdighet och skrek inte tillbaks, jag hade ju trots allt en hel skolklass med småttingar runt mig (möjligtvis pekade jag väl finger åt dem om man ska vara helt ärlig).
Jag har ju en sexig tandställning nu för tiden, men då var mina tänder riktigt, riktigt FULA och självfallet älskade ju folk som inte gillade mig att påpeka detta, så dem gapade "Bäverhora" och annat där bak, och även att "djur ska vistas i bakre delen av bussen" (vilket jag i ett annat sammanhang hade tyckt varit ganska fyndigt, hehe). Jag låtsades som ingenting men efter ett tag frågade en av småtjejerna varför dem skrek så elaka saker till mig, jag svarade då att det var för att dem tyckte att mina tänder var så fula. "Va? Dina tänder är inte fula, titta mina är också sneda!" sa en liten kille då och sedan öppnade varenda unge i närheten munnen och visade sina egna gluggar, sneda och utstående tänder för mig för att visa att jag inte var ensam, försäkrade dem alla om att dem hade rätt, det är inget fel på en för att man inte har raka tänder. Sedan ville alla bli kompis med mig och tvingade mig att skriva upp mitt lunarnick i deras handflator.
Så jävla söta ungar! Fy fan vad det värmde kan jag säga, för även om man knappast bryr sig om vad en galen fjortis skriker till en så blir man ändå glad över sånt där. Tack till er, alla söta barn på bussen den gången, ni gjorde min dag!

Orkar inte med att skriva ner fler historier nu men ska göra en snabbgenomgång här för några andra skumma typer/guldkorn, skulle jag skriva om alla skulle jag få sitta här i DAGAR:
* Mannen med fez som friade till mig på bussen och till och med visade upp en vigselring.
* En kille som ljög ihop en historia om att jag liknade hans kompis Alexandra som sedan blev min pojkvän.
* Den snåla tanten som satt sig bredvid mig i en helt tom buss och log elakt hela tiden medan hon läskade mig med sin påse med godis-persikor.
* Tanten som kom fram till mig och Tina och hällde solrosfrön i våra händer.
* Fyllot som drev en egen verksamhet tillsammans med sin mystiske kompanjon "Salomon". Dem tillverkade tröjor med batiktryck.
* Chauffören som gick med på att stanna bussen mitt på vägen och jaga ut en bålgeting bara för att jag var så rädd för den (förmodligen tröttnade han väl på att se mig springa fram och tillbaka och skrika i bakspegeln).
* Killen som spenderade 2,5 timme med mig när jag väntade på bussen bara för att han var så fascinerad över min koring-piercing i näsan (som förövrigt var fejk och i plast).


Kommentarer
Postat av: stina

hahahahahaha,åh herregud...du får en fan att garva käken ur led!!! haha,fan va komsikt...gråter av skratt just nu..skall läsa en gång till =D

2008-05-05 @ 17:11:34
Postat av: emma

vad det en tant som hällde frön i era händer bara så där? haha,detta inlägget var det roligaste jag någonsin läst! måste visa detta för min kille när jag kommer hem...han kommer skratta på sej!

2008-05-05 @ 17:13:21
Postat av: Anonym

hahahahahahaha!!!

2008-05-05 @ 17:25:57
Postat av: anna

tårana bara rinner ner för kinderna,det var längesen jag skratta så här mck :)

2008-05-06 @ 08:52:21
Postat av: emelie

du borde på komiker hahaha ;P

2008-05-06 @ 09:21:57
Postat av: emelie

underbar läsning,underhållande och ljuvligt!

2008-05-06 @ 10:04:22
Postat av: Den enda rätta Emelie. Alias Stylte lille:P

Ja du har ju alltid haft en tendens att dra skumt folk till dig Soffan. Uscha, idag är det en jobbig ångestkänsla som är svår att skaka av sig. Man har vant sig vid att inte vara ensam och helt plötsligt så är man det igen. Fan vad jag hatar det. Tack för uppmuntran i det förra inlägget gumman. Det värmer, trots att det inte hjälper så mycket som man skulle önska. Nu ska jag ringa dig igen för jag tänkte ju kanske komma och hälsa på dig idag:) Älskar dig. Puss

2008-05-06 @ 10:13:00
Postat av: Anonym

love it!

2008-05-06 @ 10:55:52
Postat av: bella

bästa inlägget jag någonsin läst,skratta länge och högt skall du veta hehe!!

=)

2008-05-06 @ 11:08:47
Postat av: Anonym

hel festligt!!

http://sandriiisch.blogg.se/

2008-05-06 @ 11:35:13
Postat av: Anonym

jag kan inte nöja mej med din blogg,du måste skriva en bok hehe!!!!

ha en bra dag i solskenet!

2008-05-06 @ 12:47:54
Postat av: anonym

hur får man kompisar egentligen? på mitt jobb jobbar bara 40+ typ och jag är 22 =( har bara min pojkvän,inte haft tjejkompis på 3 år...

2008-05-06 @ 12:57:53
Postat av: Anonym

du är bäst!!!

2008-05-06 @ 13:25:08
Postat av: linda

haha får magkramp av all skratt ;P

2008-05-06 @ 14:12:31
Postat av: Anonym

www.gratis.se

2008-05-06 @ 14:21:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0