Baby Bolognese

Hittade inte ett enda barnmatsrecept på datorn nu, har sparat ner det mesta på Mikaels dator men här kommer ett från en "Amelia Baby"-tidning. Blir man inte kär i namnet så säg!

Baby Bolognese
(Från åtta månader)
400 gram nötfärs
1 gul lök
1 morot
1 sellerisjälk
1 vitlöksklyfta
2 matskedar mjölk
1 burk krossade tomater
cirka 2 matskedar olivolja.

Gör så här:
Riv alla grönsakerna på ett rivjärn och stek på låg värme i lite olja.
När grönsakerna mjuknat, lägg då i köttfärsen och stek tills färsen är helt genomstekt, häll sedan på lite mjök och låt den koka in. Sedan är det dags att hälla i tomaterna och låt sedan hela röran puttra i en halvtimme.
Frys in små portioner som du sedan serverar med ris, pasta, potatis eller couscous. Om man vill kan man tillsätta saltfri buljong eller färsta örter för mer smak.



Det verkar inte alls vara krångligt att göra egen barnmat så jag fattar inte varför inte fler gör det då barnmatsburkarna är sjukt dyra! 10 spänn per burk blir nog en rätt rejäl summa i veckan, dessutom gillar ju jag att laga mat:).

Någon undrade hur mycket herrn min tjänar i månaden och det vill jag faktiskt inte skriva här, tror inte att han skulle uppskatta det. Men det är en väldigt bra lön i alla fall och väldigt, väldigt mycket mer än vad jag tjänade när jag jobbade. Tur det nu när jag är arbetslös... 

Kommentarer
Postat av: stina

ahh precis,roligt att laga mat ju =)

2008-05-20 @ 10:58:23
Postat av: Kristin

Nä, varför skulle du skriva det... En ganska oförskämd fråga tycker jag!

Vet du, bebiskäk behöver inte vara så avancerat heller, vi har alltid bara tagit vår egen mat och mixat den. I början äter de förstås bara puré av tex morötter, men när de börjar kunna äta det mesta är det bara att skippa saltet i den egna maten och tillsätta det senare, när man mixat barnets mat!

2008-05-20 @ 10:58:29
URL: http://winnertaco.bloggagratis.se
Postat av: Anonym

tycker det är kul när du uppdaterar bloggen så ofta!

2008-05-20 @ 11:26:20
Postat av: Anonym

din blogg är bäst =) =)

2008-05-20 @ 12:38:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0