Midsommar

Nja, det var väl kanske inte så himla midsommar-aktigt i år kanske, det regnade ju (vilket det å andra sidan alltid gör på midsommar...) och vi höll hos hemma.
Pappa den svikaren hade en dejt på eftermiddagen/kvällen så han stannade inte så länge, vi var uppe rätt tidigt och städade och sedan var jag nere en sväng i bageriet och köpte bullar och jättegoda frallor som vi fikade på. Pappa hade med sig en present som visade sig vara Entrecoté, en väldigt välkommen gåva må jag säga! Helvete vad dyrt det är med "finkött" nu alltså! Han hade betalat nästan 200 spänn för två skivor och tydligen hade oxfilén legat på 400 jävla kronor kilot nu! Såna summor skulle jag aldrig i helvete slänga ut på en middag man lagar själv, oavsett om det är kött och att gott kött gör en lycklig.
Stackars far börjar bli gammal nu, han kändes så liten igår- vet inte om det beror på att han krymt sedan jag såg honom sist eller om det beror på att jag växt så förbannat på bredden själv men mindre kändes han. Dessutom hade han fått en gråaktig ton i skägget och såg igelkott-aktig ut. Det är lite sorgligt när folk blir gråhåriga, som Veronikas stackars svarta katt Sockan som inte är så svart numera.

Vi åt i alla fall midsommarmat jag och Mikael, det var väldigt gott. Är glad att vi höll hos hemma, det sista jag orkar med just nu är fulla jävla människor, jag blev övertygad om att vi gjort rätt i att stanna hemma när jag hörde skränande fjortisar utanför mitt på dagen enda upp hit fastän vi bor på fjärde våningen.
Det blev glass och jordgubbar på kvällen och vi organiserade om (eller det var väl mer Mikael...) i vardagsrummet så att vi kunde sitta framför datorskärmen båda två genom att släpa dit tvåsitssoffan, så det blev som en liten mini-biosalong. I vanliga får alltid stackars Mikael sitta i datorstolen när vi kollar på film medan jag får lyxen att sitta i fåtöljen varje gång nu när jag är stor och tjock.

I dag har vi varit och handlat lite, det känns som om vi inte gör annat än att åka och handla mat, lagar den och äter av den. Och njuter förstås. Har precis druckit två stooora glas med jordgubb och banan-milkshake, det är så syndigt gott att jag nästan gråter när det tar slut. Funderar på att byta ut vaniljglassen mot någon nyttig youghurt i stället, eller njäää... 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0