Dizzy girl...

Jösses vad trött jag är, vi har varit på förlossningskurs ett par timmar och det känns som om det är mitt i natten. Hade visserligen världens jobbigaste natt utan knappt någon sömn, låg vaken i tre timmar och svettades och blängde på Mikael som sov som ett barn och sprang upp på toa ett antal gånger såklart. Sedan vaknade jag flera gånger av mardrömmar och att det ösregnade och trummade på fönsterbrädan, till och med min Törnrosa till sambon vaknade till. Sedan sov jag faktiskt en stund fram till kl 6 då jag gick upp och kissade och kunde knappt somna om innan klockan ringde igen. Ja, fy fan vad det är synd om mig!

Kursen var intressant idag också, först blev jag sur över att det var en ny barnmorska som hoppat in för den förra var ledig, men jag fäste mig rätt fort i den här också. Hoppas att jag får en snäll barnmorska när jag ska föda! Hade jag varit lite modigare (och pinsammare) så hade jag gärna smygit efter barnmorskan som höll kursen idag och frågat lite snyggt sådär om jag kanske kunde be om att få hennes namn och fråga efter henne på förlossningen om hon råkade vara ledig, det hade varit mysigt att någon bekant skulle ta hand om en när man har ont och är livrädd- får jag en sträng tant är det kört!
I dag fick vi lära oss om smärtlindring, igångsättning, tiden på BB, amning och lite allmänt hur kroppen mår efter en förlossning. Jag kan ge mig fan på att jag kommer gå över tiden och att dem måste sätta igång förlossningen, min vanliga jävla tur... Förresten lyckades jag med bedriften att nästan svimma idag igen, TVÅ GÅNGER. Den ena gången var när hon pratade om Västerviksbedövning och om en stor spruta som skulle in i slidväggen och den andra gången var det när hon pratade om att ibland lossnar inte hela moderkakan utan det sitter kvar bitar i livmodern som kan ge jättefarliga infektioner och blödningar. Jag satt och kallsvettades och kände bara hur allt bler mer och mer suddigt och jag tänkte nästan slänga mig i Mikaels knä eller på golvet trots att alla andra kursdeltagare hade stirrat konstigt, men jag klarade mig som tur var.
Någon som lät lite mysigt var att alla rum på Östra har badkar och att man kan koppla in lustgasen i badrummet om man vill, så kan man ligga i badet och flåsa hela tiden utom när man ska krysta om man vill det, tyckte det lät rätt behagligt trots att badkar ger mig bakterieskräck. Sen blev jag alldeles tårögd när hon pratade om att bebisarna visar att dem vill amma genom att smacka och räcka ut tungan när dem kommit ut- så sött!

Nu är vi hemma i alla fall, ska snart laga köttbullar och mos, kände för lite smarrig husmanskost idag. Har dock bara färskpotatis så moset lär bli mystiskt, men garanterat ätbart...
I morgon ska jag äta lunch med Tinis i stan! Ska bli kalasskoj! 

Kommentarer
Postat av: Carin

haha vilken oväntad reklambanner på din sida! satte colan i halsen av garv

" vilken swingerstyp är du?"

klockrent tobiq, klockrent!

2008-07-08 @ 13:45:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0