Julplanerna åt skogen:(

Nu sitter jag och är lite bitter. Moa är sig själv igen tack och lov, go och glad som alltid och det är givetvis huvudsaken.
Men det blir ingen tripp till mamma eftersom hon blivit sjuk och vi vill givetvis inte att hon ska smitta bebisen. Lillasyster är också sjuk så det kryllar väl av förkyldningsvirus där hemma och mamma misstänkte även att det kan vara halsfluss och då vore det ju KATASTROF om Moa blev smittad.
Man får ju använda hjärnan i såna här lägen, men jag är ändå ledsen över att det inte blir något julfirande hos mamsen, jag ÄLSKAR ju att vara där på julen. Där hemma i ödemarken kan man verkligen snacka julstämning, hade sett fram emot det så mycket att visa Moa alla fina julsaker. Är sjukt säker på att hon hade blivit helt kär i julgranskulorna för att inte tala om alla fina lampor. Hade tänkt ta med mig vagnen också så att vi kunde gå en skogspromenad i morgon på julaftonsmorgonen, så att lilla ärtan fick andas lite frisk luft för en gångs skull och inte bara äckelstadsluft med avgaser... Hon hade säkert älskat att sova en stund i vagnen på altanen också, buhu. Sen är jag självisk också, jag vill ha julklappar och bli serverad en massa god julmat och fira jul med mamma och lillasyster som alla andra år...

Får se hur vi gör i morgon då, tänker tvinga Mikael att hälsa på hans mamma och pappa i alla fall, vi MÅSTE ha lite sällskap på julafton vad fan! Mikael är en total grinch, det enda han verkar intresserad av är julmaten, julklappar och Kalle Anka verkar för honom vara helt orelevant (dessutom är jag sur för att han åt upp alla chokladbitar i chokladkalendern jag hade köpt på en och samma dag för att han var hungrig- och han öppnade inte ens luckorna utan vek upp pappen och tog ut platsgrejen inuti och HÄLLDE UT CHOKLADEN. Den jäveln).
Nej, jag ska fan fira min jul som jag alltid har gjort i alla fall.
Minns julafton 2002 kanske, eller var det 2001? När jag hade sovit hos min dåvarande pojkvän natten till julafton (det förhållandet höll för övrigt i två veckor, hehe) och jag vaknade på morgonen och studsade upp glad i hågen och killen VÄGRAR stiga upp utan fortsätter bara att sova, så jag satt och väntade på att han skulle vakna med radion på i köket och rökte säkert upp ett helt paket cigg under fläkten medan jag väntade på att han skulle vakna. Klockan 13 på förmiddagen gav jag upp och åkte hem.  Vet att jag bråkade med mamma resterande tiden av dagen om huruvid jag fick ha på mig slitna baggyjeans med tusen hål i eller inte under kvällens släktträff med Lars familj, haha. Men till och med den den julaftonen blev mysig till slut och det ska denna också bli.
Tur att jag fixat lite julmat i alla fall, har köttbullar och prinskorv i frysen och julskinka i kylen. Jag tror att jag ska göra en potatisgrattäng också, gillar inte ansjovis så det får bli en variant på Janssons. Borde köpa lite gröt och kanelstång också, och en Alladinask för det gillar herrn (jag äter bara en enda bit i hela kartongen och det är den med marsipan i).

Ska förresten erkänna en sak, vi har redan tjuvstartat med att ge Moa smakisar. Rekommendationen är att vänta med tills bebis är fyra månader och hon är ju bara 3 mån och en vecka (fast hon kom ju två veckor sent så EGENTLIGEN är hon faktiskt 3 mån och 3 veckor...).
Hur som helst kan man börja tidigare så länge barnets mage inte protesterar och om bebis verkar intresserad av mat, och det har hon varit sen hon föddes, hon blir arg och frustrerad så fort jag stoppar något i munnen som inte får.
Så i ett par dagar har hon ätit majspuré, hon har fått pyttepyttelite varje gång (en liten klick längst ut på en bebissked i teskedsstorlek) och hon ÄLSKAR det! Först tänkte jag att hon kanske bara uppskattade att tugga på skeden men hon grinar illa av AD-dropparna och slickar som en tok och tjoar så fort hon får purén. Dessutom bajsar hon bättre nu sedan hon fått äta lite, nu det sista så hoppar hon nämligen över bajsandet vissa dagar vilket inte är bra för då kan hon ju få ont i magen.
Härromdagen tog hon skeden ur min hand av ren lycka och slickade på den som en tok, jag och Mikael höll på att skratta ihjäl oss! Sen blev hon lite väl ivrig och körde in den i munnen så att hon höll på att kräkas- det är nog lite väl tidigt att äta själv så i fortsättningen är det endast mamma som får hålla den, hehe. Inte konstigt att hon uppskattar riktig mat efter att bara ätit äckelersättning hittills. Jag tycker att det är VANSINNIGT roligt också för den delen.
Idag ska hon få testa smak nummer två, ekologisk potatis och majspuré. Ska få mammas stavmixer och börja laga eget när hon vant sig lite mer, än så länge håller jag mig till burkmaten som är garanterat lättsmält. Men om några veckor ska jag köpa hem alla möjliga rotsaker, grönsaker och frukt att göra puré av. Har sett fram emot detta sedan jag blev gravid, hehe.
Nu ska jag kolla till min sovande bebis i spjälsängen.  

Kommentarer
Postat av: carin

ett tips jag fått av en vän som e nybliven mamma är att lägga ner en liten liten klick messmör i ersättningen , så blir bjset bättre (öh?) ja men du fattar va jag menar haah.

go jul på eer!



Carin

2008-12-23 @ 20:54:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0